|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6
Cytat:
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejna PMka )Witaj ![]()
|
|
#3243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3245 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O przynajmniej jedna co myśli tak jak ja My nie mamy możliwości ani mieszkać u moich rodziców, ani u niego. Chcemy wynajać coś ale cyz nas na to bedzie stac? nie wiem... mnie marzy sie kiedys dom lub wieksze mieszkanie ale jak to sie wszystko potoczy to az sie boje (
|
|
#3247 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, że w domu zawsze mieliśmy rachunki ok. 300zł (na 4-5osób) na dwa miesiące Może faktycznie ta kuchenka elektryczna tyle ciągnie i zmywarka ?? proponuję sprawdzić bo kasa ucieka
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do mieszkania dla młodych
Cytat:
|
|
#3250 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
hehe i jak tak teraz mysle to pewnie taniej by wyszło niz weselicho w PLCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() zrobiłam dzisiaj domową pizze meeeega pyszna wyszła, jutro też zrobimy. A teraz pije whisky z colą Wasze zdrowie
|
||||||
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jest troche to bardziej skomplikowane bo nie chcemy żadnych zabaw ![]() Cytat:
napisałam Ci, żebyś się nie czuła samotna bo większość Dziewczyn na forum to młodziutkie są jeszcze ![]() haha, ja to uwielbiam
|
||
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
z Katowic
ale niedługo wyprowadzam się do TŻ do Tychów tzn od lutego mamy mieć już wspólny budżet |
|
|
|
#3254 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nic nie rozumiem z tego menu, ale brzmi tak bardzo wykwintnie i chyba smacznie Daj znać jak już coś wypróbujesz czy smakuje tak samo dobrze jak wygląda w karcie ![]() Co do rachunków to my wynajmujemy 2 pokojowe mieszkanie i płacimy 1000 zł (z czego 300 zł idzie do spółdzielni, a 700 zł do właściciela) i rachunków mamy ok 200 zł (prąd, woda i gaz) co miesiąc. Więc myślę, że całkiem tanio nam wychodzi ![]() Cytat:
chętnie się pośmieję bo humor dziś w kratkę mam...
|
||
|
|
|
#3255 | |||
|
Zakorzenienie
|
Oooo - blisko.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My też nie chcemy ABSOLUTNIE żadnych zabaw. I żadnych przyśpiewek wujostwa - normalnie wynajmę uciszaczy tego typu wyskoków jesli będzie trzeba! ![]() U tych znajomych też nie było - jedynym akcentem tego typu były te mini oczepiny, które trwały po jednej piosence na rzut torebką i krawatem. Bardzo subtelnie to było zrobione. Cytat:
Haha Tak w kwesi przezwisk, to na nas przyjaciele mówią DZBANUSZKI! I żeby było zabawniej, od drugiego imienia mojego TŻ - które nijak nie jest podobne do słowa dzbanek (ale czego to pijani ludzie nie wymyślą ).
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
To mamy Dzbanuszki, Niedźwiadki x2 (ja i TŻ Niedźwiadki, u Pysi też). Czekamy na resztę
|
|
|
|
#3257 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że w końcu znalazłam kogoś kto nie chce żadnych zabaw a my z TŻ jesteśmy przeciwnikami takich biesiadnych piosenek i disco ja chce troche starych piosenek np Roxette, Abba, Michael Jackson gdyby ode mnie zależało puszczałabym samego MJ Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-01-03 o 22:07 |
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc, trzymamy
![]() Ja powinnam też się zbierać, bo jutro ciężki dzień w mojej szkole, jeszcze Koncert Kolęd mamy, więc wstaje o6.30, w Poznaniu będę o 20.00, biegiem na PKP i pociąg o 21.30, w domu po 23.00. Wszystko po to by spotkać się z TŻ i rodzinką, a w niedzielę powrót do Poznania. Tęsknię za czasami kiedy mieszkałam w swoim mieście, blisko M. Byle do czerwca
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe PMki
velika u nas do tej pory była najstarsza a najbardziej nas demoralizuje ![]() więc kwestia wieku u nas nie gra roli ![]() czujcie się jak u siebie! fak ale mi dzisiaj dzień zleciał, szczerze mówiąc mam w dupie takiego lenia jak stąd do Gdańska i za Boga nie chce mi się wziąc do roboty.... oj będę tego żałować.... ale póki co idziemy z TZ oglądać "Uprowadzoną 2"
|
|
#3261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lepsza byla jedynka.
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Kładę się, dobrej nocki. Idę nabrać sił, by wytrwać z moimi gimnazjalistami w piątek na lekcjach i po lekcjach na koncercie kolęd
Dobranoc
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Pouczyłam się trochę, obejrzałam "Na Wspólnej", a potem C. robił mi świecowanie uszu. Jakby ktoś nie wiedział co to jest to tutaj link podaję: http://www.youtube.com/watch?v=MfTP5tnGIhw Bardzo fajny zabieg, oczyszcza uszy z ropy i w ogóle. Ja po zabiegu wycięciu migdałów miałam tak zapchane uszy, że nic mi nie pomagało, żadne krople itd. A jak znajoma mamy zrobiła mi to świecowanie to aż takie kamyki z ropy mi powychodziły! Polecam ![]() monikkad, a to ok. Myślałam, że tak zupełnie na żywioł idziecie z tą kasą z kopert Pysia, u mnie Targi są 13 stycznia Obowiązkowo idziemy Nie wyobrażam sobie nie iść. Tym bardziej, że jedną wejściówkę wygrałam w konkursie i teraz walczę o kolejną ![]() magdalenka, nie wyobrażam sobie nie mieć wesela i tej całej otoczki. To moje marzenie od dzieciństwa Robimy standardowe wesele z zespołem na żywo itd. Zapraszamy najbliższą rodzinę i jedną parę znajomych. Liczba gości na dzień dzisiejszy to ok. 60 osób + 7 osób z obsługi (kamerzysta, fotograf i 4 osoby z zespołu). Budżet jaki chcemy przeznaczyć to ok. 30 tysięcy.ijaa, witaj ![]() Zuzik, ja mieszkam w okolicy Kościana, a pracuję w Poznaniu. Codziennie dojeżdżamy w trójkę (z C. i jego bratem) autem 50km. Da się tak żyć. Pytanie co wybrać - droższe mieszkanie (kupno) i droższe życie (opłaty), ale mniej wydawać na paliwo czy tańsze mieszkanie i tańsze opłaty, ale trochę więcej dopłacać do paliwa? Oto jest pytanie
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze trochę rocka.
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Ijaa
i Magdalenka witajcie
|
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3268 |
|
Blond forever!
|
Hej dziewczyny
![]() Chciałabym dołączyć do Waszego Pmkowego wątku ![]() Wiem, że jestem hardkorem, ale przeczytałam cały wątek (zajęło mi to dobre kilka dni :P) Tzn tylko tę część, poprzednich bym nie dała rady :P Chciałam Was lepiej poznać i odezwać się jak już przeczytam i oto jestem ![]() Dlatego ja teraz opowiem coś o sobie i TŻ ![]() Jesteśmy razem ponad 3 lata, znamy się od prawie 5, zaręczyny były w 3 rocznicę, tuż przed Bożym Narodzeniem, także całkiem świeża sprawa ![]() Mamy po 23 lata (rocznikowo 24), oboje studiujemy w Gdańsku (ja mieszkam na stancji, TŻ 25km dalej z rodzicami). Mieszkaliśmy razem w wakacje dwa miesiące i było cudownie i mamy nadzieję, że od połowy roku zamieszkamy ze sobą na stałe ![]() W czerwcu oboje kończymy studia. TŻ dodatkowo jest saksofonistą i uczy się w szkole muzycznej, a ja oprócz studiów robię szkołę kosmetyczną (i tu od razu zaznaczę, że makijaż na ślub będę sobie robić sama ) Z takich spraw ślubnych to jeszcze nic konkretnie nie wiemy Wstępnie ustaliliśmy na pewno 2014r. i prawdopodobnie wrzesień. 9 jest liczbą, która nam stale towarzyszy Ślub będzie w moim rodzinnym mieście na Mazowszu. Sale będziemy oglądać dopiero w marcu, kiedy przyjedziemy do mnie na osiemnastkę brata. Mam nadzieję, że nie będzie za późno ![]() Nasi rodzice znają się już od około 2 lat, lubią się, są po imieniu (wspólne picie wódki sprzyjało temu ), byliśmy nawet razem na wakacjach ![]() Z tego co jeszcze Was podczytywałam i mogę wtrącić to ja chciałabym, aby do ołtarza prowadził mnie tata - nie ze względu na "amerykański styl", ale dlatego, że jestem jedyną córką (mam tylko jeszcze brata) i mój tata jest trochę w rodzinie niedoceniany i wiem, że dla Niego to by wiele znaczyło. Ale to się jeszcze okaże co na to powiedzą konserwatywni księża w mojej parafii Wesele będzie tak na około 100 - 120 osób. Jeżeli chodzi o finansowanie wesela to będzie to finansowanie przez rodziców, my przez rok jak coś zarobimy to może dorzucimy, ale jeszcze wszystko wyjdzie w praniu. Największy problem będziemy mieli z muzyką na ślubie, bo mój TŻ grywa od wielu lat na ślubach (jak są dziewczyny z Trójmiasta i okolic to mogę zapytać TŻ o zespoły grające na ślubach lub weselach, bo TŻ na weselach też gra z różnymi kapelami i DJami, więc ma znajomości) i my nie wyobrażamy sobie na naszym ślubie innego instrumentu jak saksofon, tylko kto nam zagra? :P A jeżeli chodzi o tańce to na pewno nie będziemy chodzić na żaden kurs, bo oboje tańczymy całkiem zgrabnie i lubimy tańczyć, tylko ja ostatnio wpadłam na pomysł, że może na pierwszy taniec wybierzemy kawałek jazzowy, miejscami swingowy i sami ułożymy do niego układ - byłoby oryginalnie i dodatkowo my super czujemy się w takim klimacie Ale to też kwestia czasu czy nam się nie odmieni :PI urodziny mam 29.10 ![]() No i to w sumie tyle co pamiętam, w razie pytań, piszcie
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Tasiulek niezle to twoje menu
ja jak byłam na weselu to tez przedziwne nazwy pisały a co się pózniej okazało na talerzu to był zwykły rosół a nazwa zwydziwiana xD---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
))Witaj ![]() A z jakiego miasta jesteś ze z mazowsza ?
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Mały ten świat co ?
![]() Cytat:
Coś czuję, że z nadrabianiem będzie coraz gorzej Przybywa kolejnych PMek co chwila
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

a w jakim wieku jesteście że piszesz że starzy jesteście

)
(

tak mi się spodobały i w miarę niedrogie były - bo tak się rozmarzyłam o tym wspólnym mieszkaniu że je kupiłam z myślą używania ich już na naszym mieszkaniu