![]() |
#511 |
Zadomowienie
|
Dot.: Migrena
W święte nie miałam na szczęście migreny. Jedynie miałam poważnego kaca po sylwestrze, ale to zalicza się do normalnego bólu głowy
![]()
![]() |
#512 |
Raczkowanie
|
Ja Świeta tż przeżyłam, ale w sylwestra mnie dorwała . No cóż, cierp ciało. Dobrze, że koniec tych Świąt. Powiedzcie mi, możecie liczyć na swoich domowników w pracach domowych? Ja nie, niestety wszystko spadło na mnie i chyba przez przęmęczenie miałam atak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
ja mam łatwo - jeździmy na święta do rodziców, więc raczej jestem tym "pomagającym" domownikiem niż główną gospodynią. Na mnie zawsze spada dekorowanie domu, zakupy, ubijanie mas i dekorowanie ciast. No i wyjadanie resztek ciast z garnków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do leków p/bolowych, to na niektóre, ale tylko niektóre migreny działa u mnie Panadol Extra 2 tabletki. Ostatnio lekarz przypisał mi Eferalgan Codeine ( do rozpuszczania ) i Xeforpaid ( pisałam juz o tym ). Pomają średnio. Ostatnio na migrenę, powiedzy 3 stopniową pomogła mi mieszanka, 2 panadole i za jakieś 3 godziny Eferalgan. ( tak, wiem zabójcze dla żołądka:-(). Jedyne co naprawdę przerywa ból oprócz tryptanów, to Migpriv. Ale uwaga, uwaga....właśnie zniknął z aptek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 | |
BAN stały
|
Cytat:
Też właśnie miałam receptę na Migpriv i obleciałam pół miasta i nigdzie nie ma ![]() Ja odkąd biore Divascan migren nie ma tylko jak jest zmiana pogody to czasm mnie boli jestem już 3 tygodnie bez przeciwbolowych leków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Za to po Sylwestrze nic a nic. Tyle, że niewyspana byłam od spania na podłodze w szafie ![]()
![]() |
![]() |
#517 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#518 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieci nie mam i nie planuję, więc raczej tym sytuacji nie rozwiążę. Niestety przy prawie każdej miesiączce męczę się z migreną pełne 5 dni, czasem 2, 3...nigdy nie wiem ile dni mnie pomęczy. Moje migreny reagują na hormony, stres, zapachy, wiatr, deszcz...rany, chyba na wszystko Do tego nie mogę brać tabletek antykoncepcyjnych, bo większość właściwie powoduje migreny, albo je wzmacnia wrrrrr Edytowane przez Senna34 Czas edycji: 2013-01-04 o 18:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
No i wciąż namiętnie polecam akupunkturę ![]() Cytat:
A jeśli chodzi o szafę, to to właściwie pokój-graciarnia z wielką szafą z ciuchami, do którego koleżanka wchodzi tylko jak chce się przebrać ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
Ja też po niektórych tabletkach anty miałam migreny dwa razy częściej niż teraz (mam wrażenie, że wiem nawet po których mi się zaczęły... ). Teraz biorę Cilest i jest lepiej niż np. przy Yazz czy Jasminelle... Ale to też na pewno kwestia indywidualna, jak zresztą wszystko, co się wiąże z tabletkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja brałam Cilest przez 4 lata i było dobrze, ale to było na studiach i wówczas wogóle jeszcze nie rozbudziły się moje migreny. Potem poszła lawina i tabletki odstawiłam. Na Cilest reagowałam świetnie, więc może i spróbuję znowu z nimi, a jak nie to z Yasminelle, własnie czytałam o tej tabletce sporo dobrego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#522 |
Zadomowienie
|
Myślałam nawet o stosowaniu tabletek anty, ale kurcze straszycie tymi migrenami. Coś dużo tych skutków ubocznych mają, aby się na nie przerzucić.
![]() |
#523 |
BAN stały
|
Hej
Mam pytanie do dziewczyn które brały Divascan. Czy byłyście po tym leku jakieś bardziej ospałe, zmęczone i ogólnie osłabione? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Spamować gdzie indziej, na wizażu reklama jest płatna!
![]() |
![]() |
#525 |
Raczkowanie
|
Ja owszem byłam ospała i zmęczona, ale nie wiązałam tego z Divascanem, bo brałam w tym czasie jeszcze inne leki. w sumie to już sama teraz nie wiem, może to i było związane z Divascanem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
Witam, mam nadzieje że można się przyłączyć do wątku.
Ja borykam się z migrenami od jakiś 7 lat co ma pokrycie w czasie kiedy zaczęłam brać tabletki anty - jeanine. Ogólnie przeszłam przez wielu lekarzy, wiele badań, nic nie wykryli, brałam wiele leków ale one tylko pogarszają stan wątroby. Nie próbowałam jeszcze akupunktury choć koleżanka mnie namawiała - w wątku też widzę zwolenniczki tej metody. Migrena pojawia się u mnie razem z miesiączką - kolejny termin bólu i wymiotów się zbliża. Jedyne co mi pomaga to łóżko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Divascan bardzo mi pomógł, wzięłam dwa opakowania i od około pół roku nie mam migren. Kiedyś miałam je bardzo często, silne, z aurą i wymiotami. Teraz od czasu do czasu pobolewa mnie głowa, ale nie są to migreny. Mam nadzieję, że już nie wrócą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aaa i również witam Cię Haggat ![]()
![]() |
![]() |
#531 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Zakorzenienie
|
Chwala - te avki pochodzą z dość popularnej dawno temu historyjki gifowej nt. jak to student studia przeżywał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
Chyba biedronka. Ew. Ross, bo na Lidlowego nie zaglądam (za daleko mi do Lidla).
Ja też robię dokładnie tak jak mam w av'ie ( i w ogóle ja ta historyjka opisuje) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
BAN stały
|
Witam. Od jakiegoś czasu migrena towarzyszy mi niczym papużka nierozłączka. Miewałam dość regularnie. Przy pierwszej wizycie lekarz rodzinny stwierdził że to tylko głowa, że taka już moja uroda i zapisał ibuprofen.
Dopiero wizyta u neurologa ulżyła trochę mojemu cierpieniu. Zaczęłam podchodzić do tego metodycznie, obserwójąc reakcje organizmu na czynniki zewnętrzne, oraz na dietę. Odłożyłam czekoladę i wyroby czekoladopodobne, gdyż często przed migreną nieświadomie miałam ogromną ochotę na czekoladę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
BAN stały
|
Jak się okazuje dieta ma niebagatelne znaczenie. Można by tu wymieniać czego należy się wystrzegać, ale w sumie musiałabym sobie odmówić wszystko co najsmaczniejsze. Staram się przede wszystkich zachowa umiar połączony ze zdrowym rozsądkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 | |
BAN stały
|
Cytat:
W moim przypadku unikanie potraw powodujących migrenę nie pomaga. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Raczkowanie
|
w moim przypadku unikanie potraw również nie pomaga
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
BAN stały
|
To pewnie dobrze. Nie musicie sobie odmawiać tego co lubicie. U mnie jak już mówiłam czekolada i prawdopodobnie cytrusy działają pobudzająco na ataki migreny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.