|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V
O Boże jak dawno mnie ty nie było
Zwolniliśmy strasznie z tym wątkiem odkąd mamy FB aż szkoda mi trochę Nikki i Karolca już chyba ktoś zakładał wątek o takiej nazwie, ale tytuł bardzo fajny, można powtórzyć Aguśkaa Myślałam o Tobie bardzo dużo ostatnio, że dawno Cię tu u nas nie było i miałam cichą nadzieję , że w święta do nas zaglądniesz... Doczekałam się Koniecznie tu do nas zaglądaj a jak nie to obowiązkowo załóż FB choćby tylko dla naszej grupy U nas ok.. Mała trochę marudna i chce ciągle być n rękach. Przyniosła znowu chodak jak już nie daję rady to ją wsadzam, dzisiaj była dopiero raz. NAwet nieźle sobie radzi. Drugi ząb nie może nam się coś przebić, już nawet gorączkował. Prawie tydzień minął od pierwszego ząbka... Ile może trwać przebicie drugiego ząbka? Jak to u waszych maluchów było? o ja pamiętam, że u Maćka to jeden za drugim praktycznie maksymalnie do 3 dni.
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A fb jeszcze tego nie rozgryzlam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ogladalam Twoje fotki ostatnie i smialam sie z tego jak dwojke dalas do lozeczka, dzis zgapilam od Ciebie i Filipa tez wrzucilam do Szymonka do lozeczka a ten sie poplakal ![]() Co do zabkow, u Szymona wyszly trzy w przeciagu 2 tygodni i czwarty w drodze I niektore zabki wychodza bezbolesnie bo orientujemy sie po czasie jak juz wyjdzie a niektore z bolem, placzem nocnym i goraczka
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelina nauczyła się dziś wstawać z pozycji siedzącej do stojącej bez podtrzymywania. Siedzi a za chwilę stoi i idze
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aguśkaa83 słodkie chłopaki na awatarku też bym chciała dwóch facetów
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, chciałam już Ci pisać
o ile Szymonek był bardzo podobny do małego Filipka tak teraz Filipek wygląda na takiego delikatnego przy Szymonku. Starszy bardziej za mamą, młodszy za tatą Fajne chłopaki.
|
|
#817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Ty działaj działaj ![]() Cytat:
Tak Szymon zmienia się jesli chodzi o urodę, są podobni ale jednak różnią się No i charakterami, zachowaniem też bardzo się różnią
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nocka fatalna od 2 próbowałam uśpić ale co ją odłożyłam do łóżeczka to za chwilę pobudka. o 3 rozbudziła się na dobre i tak balowała do 4.30. W pracy jestem nieprzytomna Zęby coś nie wyłażą ale czuć że są blisko Muszę coś zrobić z jedzeniem cycowym młodej i z usypianiem karolca brawa dla Ewelinki Jak postępy w usypianiu?Wiki dziś kończy 10 miesięcy |
|
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
A dziekuje ze pytasz. Jakby lepiej.
Chociaz wczoraj usypiala godzine ale placzu prawie wcale nie bylo. Smiala sie, gadala, zaczepiala. Troche musialam jej pomoc ale bylo ok. W nocy zamiast pieciu pobudek byly tylko dwie ![]() Na mailu filmik z wczorajszym wyczynem Ewelinki
|
|
#820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
u nas nocka masakra Ania się wciaż wybudzała ale wybaczę jej to bo jak jest chora to może jeszcze do końca leki nie zadziałały. Jak ja tak będę spała jak się od 3 miesięcy to nie wiem jak w pracy będę funkcjonować Cytat:
Myślę że dużo winy w tych chorobach to wina pogody bo jakby przymroziło porządnie to cała ta zaraza byłaby wymrożona a jak mamy 8 stopni na plusie w styczniu to mamy cały wachlarz chorób ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#821 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje dla Ewelinki zdolniacha z Twojej dziewczynki ![]() Pisałyśmy razem, bo nie mogłam dojść gdzie Twój post przegapiłam ![]() Cytat:
dla Wiki ![]() Może ubieraj przy małej golf bo wyczuwa cycki i chce iść na skróty z usypianiem ![]() Cytat:
Ja w nocy jestem padnieta i z reguły szybko kapituluje dając cyca.... Fakt budzi się raz - dwa tylko.... I znów Olaf spał do 9, coś mu się stało
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() nie chce mi się cytować, wiec pogratuluje za 10 miesiecy i za postępy i za inne wspanaile sukcesy w jednym pieknym ..U nas jeden sukces od razu przycmiewaja moje porazki MOj maluch wczoraj po tym ja kwstal o 7:30 - zasnal kolo 21 (na stale) jedna pobudka o 3 skoncyzla sie tym, ze nie zasnelam do 6 (podziekowac nalezy wiatrowi moim zwierzakom i generalnei mojej naturze za fakt ze usypialam dobre 2h) wstalam - wstalismy po 9 . a ja czuje sie jak zombie... Dobrze ze w domu musze tylko odkurzyc i naszykowac stol.. i to by bylo na tyle jeslo mowa o koledzie 2013.... Musze isc napic sie kawy i wziac sie za odkurzanie ... milego dnia Mamusie
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2013-01-04 o 10:02 |
|
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka polska nadmorska miejscowosc polecacie? Ma byc tanio, cicho, plaza bez kamieni. Uwielbiam Mrzezyno ale nie moge znalezc namiarow na osrodek do ktorego jezdzilam. Jako alternatywe mam Sarbinowo.
Interesuje mnie pobyt w malym osrodku z domkami z wezlem sanitarnym i aneksem kuchennym oraz placem zabaw. Blisko do plazy. Myslalam o Wiciu ale ponoc plaza przy duzych falach jest waska a samo wejscie do morza kamieniste-jak w Sarbinowie.
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale widziałam tam takie domki do wynajęcia
|
|
|
|
|
|
#825 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Pisałam na fb a tu chyba nie...że od trzech nocy uparłam się i nie daję Piotrusiowi cyca...dopiero rano. Wkurzłam się że się co chwilę budził pocyckać... Pierwszą noc próbował go uspokoić tż, ale u niego Piotruś nie zaśnie przyszłam ja i przytulił się do mnie i bez cyca zasnął...póżniej jak się budził to go brałam na ręce i na "żabkę" się przytulał i zasypiał, oczywiście trochę płakał, zasypiał coś po 30 minutach, odkładałam i spał dalej.Druga noc budził się częściej za to zasypiał prawie bez płaczu ok 15 minut, a wczoraj wieczorem nie dałam mu zasnąć przy cycu i obudził się koło 23 potem 23.30 bo skrzypnęły drzwi ale zasypiał zaraz jak go brałam na ręce. Potem ok 1 wtedy go wzięłam do siebie do łóżka i dopiero po 5 się obudził i wtedy dostał cyca...w międzyczasie się budził parę razy ale nawet nie musiałam brać na ręce, tylko wystarczyło pogłaskać ![]() Mam nadzieję że będzie już przesypiał od ok 20-21 do 6 rano Jak mi się to uda to dwa razy dziennie będzie cyc tylko...tak planuję do ok roczku pociągnąć te karmienia a potem już odstawić całkiem. Cześć Aguśka!!! Super Ci Twoi chłopcy! śliczne zdjęcia a najbardziej rozczuliło mnie to z trzema śpiącymi chłopcami ![]() Fajnie, że dałaś znać co u Ciebie...chyba jesteś najbardziej zapracowaną mamuśką z nas podziwiam!Cytat:
Piotruś też tak ma z tym spaniem, że w łóżeczku coś nie bardzo chce spać... może to taki okres i przejdzie im to ![]() Cytat:
bo już się martwiłam ![]() Piotruś też próbuje stać bez trzymanki słodkie przy tym robi minki Cytat:
![]() Cytat:
świetna jest ta Twoja Ewelinka!
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze nauczyc sie wstawac o 7-8 mimo nieprzespanai nocy.... Wczoraj obudzil sie Gabek o 7:30 pociumkal cycka i nie chcial spac - i tak przelecial nam dzien (3 drzemki - w tym 0 podczas spaceru) zasnal mi o 21.. a w nocy .. pobudka o 3 i potem z kolei ja nie moglam spac.. zasnelam kolo 6 i obudzilam sie o 9 z malym pod cycem.. takze hmmm szkoda ( moze jutro sie uda lepiej bo idziemy na 9 na basen )))
|
|
|
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Kubusewa pytałaś o sylwestra to kopiuję to co parę dni temu dałam na FB tutaj nie pisałam tego bo zapomniałam :P
My siedzieliśmy ze znajomymi i gadalismy sobie . Ok 2. Oskar był marudny więc poszłam spać z Nim bo musiałam przełożyć go do Naszego łóżka już. Znajomi nocowali u Nas więc z TŻ jeszcze siedzieli. Ok 3 słyszę że TŻ rozmawia z kimś przez tel . Okazało się że 5 biło gdzieś jego brata, Więc on , znajomi, brat TŻ i matka pojechali go "ratować" Wrócili coś po 3. Godz 4.15 słyszę dzwonek do furtki myślę "kto o tej porze" patrzę przez okno a tam ok 15 chłopa w kapturach . Poszłam do TŻ i znajomych i im to mówię . Ci weszli na plac i walą w drzwi i okna i dzwonią z krzykami "ku*wa otwierać" TŻ i teściowa dzwonią na policję a Ci zaś "dawać Nam tego co mnie uderzył " (TŻ jednemu przywalił w obronie brata) . W końcu sobie poszli z hasłem "jeszcze tu kur*a wrócimy" Oczywiście Oskar się przebudził i miał problem zasnąć potem. Tego Sylwka chyba zapamiętam do końca życia ![]() PS. fajerwerki w ogóle go nie ruszyły spał jak zabity obudził się na mleko tylko o 00.40 za to Ci kolesie go obudzili ;/ Już 3 dzień wytrzymuję z konsekwencją nauki zasypiania Oskara w łóżeczku - jestem z siebie dumna choć nie jest to łatwe bo jak słyszę jak mój bąbelek płacze to mam łzy w oczach chociaż nie pozwalam mu dłużej płakać niż ok 20 sek. Niby w tej metodzie powinno się przychodzić po 1-3 min ale ja nie daję rady tyle wytrzymać więc dostosowałam metodę do Naszych potrzeb
|
|
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
Nikii ja bym chyba wolala inaczej zapamietac peirwszego sylwka swojego dzieka
.... matko kochana ... jak tak mozna w ogole do kogos na podworko wchodzic i grozic .... szok.... DObrze ze maluch jeszcze nie rozumie co sie tam dzialo.. A TZ masz walecznego ....
|
|
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Julcia tez przespala fajerwerki, uff a tak sie martwilam
Witam sie Dziewczyny zastanawiam sie jak oduczyc moja mala od jedzenia w nocy... w dzien zjada normalnie, ladne porcje i mysle ze nocne karmienie juz moznaby odstawic (mm).Macie jakies pomysly? Probowala ktoras z podawaniem wody/herbatki? 23.1 mamy przeprowadzke. W nowym domu mala bedzie miala swoj pokoj, na poczatku bede spala cale noce z nia, ale jak sie zaaklimatyzuje to uciekne do sypialni do meza chcialabym aby nie budzila sie na papu juz ... choc nie wiem czy to dobry moment teraz, bo ostatnie nocki mamy ledwie przespane Macie jakies rady?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam plaża fajna bo szeroka i z deptakiem tak że super dla wózka, ale duuuużo ludzi, hałas... Ogólnie najlepiej chyba na początku czerwca jechać jak jest pogoda, najmniej luda i spokój ![]() Byliśmy w maju, czerwcu i sierpniu, bo Tż ma tam delegacje ![]() U nas sylwek też przespany przez małego, padł po 22 i do 4 śpiochał
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zaniedługo wybywam do pracy. Dzien oczywiscie szalony, teraz usiadlam zeby cos poczytac. Szymon dzis daje czadu, mało śpi urwis jeden, oczywiście jak zawsze kiedy jestem przed nocką. Zycze Wam miłego wieczorku ![]() A jak założyć konto na fb? Bo nawet nie mam czasu poczytac o co w tym chodzi ![]() gratulacje emigra a ile razy Julcia je w nocy? karo_z super ze karmisz piersia Domyslam sie ze jest to troche uciazliwe.
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska, raz je. Ostatnio wypija po kilka lykow i sie odwraca i zasypia.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
SUKCES!!!
Ewelina zasnęła SAMA! bez mojej pomocy, bez mojej obecności w tempie iście rekordowym - dwie minuty! Raz tylko zapiszczała i wstała, pocałowałam ją, powiedziałam dobranoc, podałam misia i odleciała ♥ Więcej takich wieczorów!
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie ma co, zdolniacha z malutkiej
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Efekt konsekwencji
Jestem z siebie dumna!
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Kubusewa też wolałabym inaczej tego sylwka zapamiętać. Bałam się jak cholera że wybiją szybę w kuchni i wlezą do domu na szczęście poszli sobie i zakończyło się na strachu. Tak jak pisałam na FB brat TŻ rozrabia a my cierpimy. Za kilka lat pewnie będziemy wspominać to ze śmiechem ale wtedy wcale do śmiechu Nam nie było.
Aguśka wchodzisz na stronę www.facebook.com i tam zaraz na głównej stronie masz rejestrację połapiesz się na pewno a jak co to pisz pomożemy ![]() Karolca gratuluję zasypiania samodzielnego Ewelinki. Jesteś moim światełkiem w tunelu że idzie mam więcej wiary że się uda z Oskarem
|
|
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym czytała o swoim dziecku! Mam ją na komputerze w pracy, wyślę na maila w poniedziałek. I rozmawiałam z Aguśką, ona stosowała podobną metodę. I to dodało mi jeszcze większej motywacji. Co prawda nieco zmodyfikowałam wersję wychodzenia do oddalenia się od łóżeczka, ale myślę, że wychodzenie z pokoju też opanuję. Tez widzę światełko w tunelu
|
|
|
#838 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cos nawciskalam w klawiaturze i zamiast polskich znakow mam jakies greckie... ![]() Z bezbolesnym zabkowaniem to zazdroszcze bo u mnie wlasnie to goraczkowala przez caly dzien do 39 prawie i jeszcze marudzi. Chociaz widze, ze nie przy kazdym zabku u Szymonka jest tak lekko. Cytat:
Zdolniacha ta Twoja corcia, tyle ma sily i tak sobie dobrze radzi ![]() Cytat:
Basi daje w nocy wode, chociaz nie zawsze to ja przekonuje do snu. Herbatki Ci nie polecam, bo Macka tak oszukiwalam i teraz mam efekt w postaci prochnicy. Czasami Basia przetrzyma noc chociaz zje po 20 kaszke, a czasami budzi sie po 24 albo najczesciej to po 3. Raz sie udalo jak poszla spac pozniej, a raz normalnie po 20. I zazwyczaj klade o tej samej porze i raz na tydzien trafi mi sie noc przespana bez karmienia. No i w dzien dosc ladnie i spore porcje zjada i to jakos sie nie przeklada na sen nocny. Albo takie dziecko po prostu, ze z czasem jej minie, albo musze sprobowac cos innego. Przy Macku akurat potrzebowalam czasu, okolo 3 lat zaczal przesypiac cale noce. Cytat:
Moze sprobuje tego samego I gratulacje dla Ewelinki Oby wiecej juz takich nocy
|
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zachowałam się jak wyrodna marka uśpiłam Anię i o 20 wyszłam na piwo z koleżanką wypiłyśmy sobie w knajpce po piwo i zjadłyśmy fetę z pieca z pomidorami ale się rozerwałam
|
|
|
|
|
#840 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Planowałam karmić do roku, ale nie spodziewałam się że Piotruś znowu bęzie się budził w nocy co 1,5-2 h na cyca...to jest męczące ![]() Cytat:
![]() Cytat:
poprostu zdrowa psychicznie matka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

Zwolniliśmy strasznie z tym wątkiem odkąd mamy FB aż szkoda mi trochę 

i Rysiu

I niektore zabki wychodza bezbolesnie bo orientujemy sie po czasie jak juz wyjdzie a niektore z bolem, placzem nocnym i goraczka

. a ja czuje sie jak zombie... Dobrze ze w domu musze tylko odkurzyc i naszykowac stol.. i to by bylo na tyle jeslo mowa o koledzie 2013.... Musze isc napic sie kawy i wziac sie za odkurzanie ... milego dnia Mamusie
przyszłam ja i przytulił się do mnie i bez cyca zasnął...póżniej jak się budził to go brałam na ręce i na "żabkę" się przytulał i zasypiał, oczywiście trochę płakał, zasypiał coś po 30 minutach, odkładałam i spał dalej.
.... matko kochana ... jak tak mozna w ogole do kogos na podworko wchodzic i grozic .... szok.... DObrze ze maluch jeszcze nie rozumie co sie tam dzialo.. A TZ masz walecznego ....