|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 152
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)
Cytat:
![]() to masz napewno ¶wietn± cerê ![]() zgadzam siê w sumie kreski nawet lepiej wychodza jak je siê szybciej robi ni¿ za d³ugo zastanawia
|
|
#2972 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 453
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 128
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Wróci³am z zakupów i z plot u kole¿anki
![]() Prze¿y³am dzi¶ ¶nie¿yce, ulewê i gradobicie ![]() A w³osy mia³am rozpuszczone i ani namiastki gumki w torbie Wróci³am, wygrza³am siê w wannie i zrobi³am zabieg KeraBond - szampon, olejek i od¿ywkê. W³a¶nie suszê w³oski wiêc jak wyschn± to zdam relacjê
|
#2975 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 585
|
nadrobi³am ufff masakra ;P
teraz idê spaæ, musia³am umyæ w³oski wieczorem i nie mogê nic na³o¿yæ na noc bo rano wstaje o 6 wykonaæ misjê ;D bo kupi³am auto i jadê zawie¶æ je do mechanika zeby zd±zyæ jeszcze na 9 do pracy ;( trzymajcie kciuki, zeby okazalo siê ¿e nie muszê w³o¿yæ w nie zbyt wielu pieniedzy , bo nie zostanie mi ju¿ ani grosza do koñca miesi±ca na ¿adn± od¿ywkê ani nic w³osowego i co ja biedna pocznê ?!
|
#2976 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 726
|
ojtam, ojtam-patrz na plusy- zdenkujesz to, co masz
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 906
|
Cytat:
![]() ale ostrzegam, przygotuj siê na to ¿e samochód to mega skarbonka i poch³aniacz kasy niestety
|
|
|
|
|
#2978 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 152
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i proszê o to samo za mojego laptopa bo dzwoni³ dzi¶ pan który go reanimuje i nie jest dobrze A ja nie umiem bez niego ¿yæ ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- w czasie nak³adania mi siê podoba³o
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 128
|
W³a¶nie widzia³am na youtube filmik z tymi produktami, ale my¶la³am, ¿e to jakies silikonowe badziewie daj±ce jedynie efekt wizualny.
Edytowane przez Limone Czas edycji: 2013-01-03 o 23:03 |
|
|
|
#2981 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 143
|
Byæ mo¿e dzisiaj wcze¶niej zasnê
i jutro wstanê o normalnej porze ,gdy¿ zrobi³am siê senna Siedzê sobie z olejem winogronowym
|
|
|
|
#2982 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 029
|
Cytat:
Mi³o¶ci ma ! Kocham olej winogronowy. A dzisiaj na ³epetynie mia³am mieszankê: Kallos Vanilla, Bia³a glinka <3 , d-pantenol, all-in-one, gliceryna, e.wzm,w³osy. Mam tak cudnie miêkkie w³osy <3 Mam nadziejê, ¿e przez noc siê ten efekt utrzyma. Od kilku dobrych godzin leje....
|
|
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szybki sen![]() wklejê wam zdjêcie moich w³osów po przej¶ciu ¶nie¿ycy jak lekko podesch³am w ch to napotka³am w drodze na busa deszcz a na koniec jak sz³am do kole¿anki to by³o gradobicie![]() wpad³am do niej jak zmok³a kura foto bez lampy, w ¶wietle ³azienkowym jak widaæ w³osy sie powywija³y od tej wody...
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 327
|
Zrobi³am w³a¶nie rzecz nastêpuj±c±.
Siêgnê³am po resztki mgie³ki wzmacniaj±cej Radical ( trzymam j± w pray'u po Liliputz- ¼le wspominam sam kosmetyk, ale spray jest super. Warto kupiæ dla samej tej butelki) i spryska³am tym suche kud³y. Na to da³am od¿ywkê Alterra granat zmieszan± z 3 ampu³kami Capivit A+E ( przek³uwa³am os³onkê ¿elow± no¿yczkami do paznokci i wyciska³am) oraz z miodem ( po komentarzu kacysko kupi³am najtañszy sztuczny). I siedzê teraz z eksperyment na g³owie i trochê bojê siê co bêdzie po zmyciu. No ale jak szaleæ to szaleæ i potrzeba matk± wynalazku. Obieca³am sobie zu¿yæ to co mi zalega a co¶ z tym starym Capivitem trzeba by³o zrobiæ, wiêc próbujê. Miód testujê. Jak nie do w³osów to przyda siê do koktajli i do mleka dla T¯'ta- bo co¶ go gard³o boli. Trzymajcie kciuki za to, ¿ebym da³a radê to zmyæ. Na szczê¶cie mam w domu jeden rypacz, w razie czego. T¯ pyta³ co da³am do tej maski bo na jego nos "pachnie tak winnie". ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- the rock, jak na takie przej¶cia nie jest ¼le. To ju¿ u mnie wiêksza masakra po byle deszczu bo moje silnie reaguj± krêceniem i falowaniem na deszczówkê. |
|
|
|
#2985 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
nadrobi³am was najszybciej jak umia³am, bo dopiero z uczelni wróci³am...
![]() w domu czeka³a niespodzianka od mamy - suszarka z dyfuzorem powiecie mi, jak go u¿ywaæ? przede wszystkim koñcówki wygl±daj± o wiele lepiej, ni¿ na ostatnim zdjêciu a poza tym to dzia³anie jak ka¿dy olej u mnie Cytat:
Cytat:
mnie siê podobaj±
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
say hello, polecam ten filmik:
http://www.mporady.pl/jak-uzywac-dyf...do-wlosow.html Anwen te¿ o tym pisa³a: http://www.anwen.pl/2011/11/jak-uzywam-dyfuzora.html Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2013-01-03 o 23:28 |
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 31 910
|
A mi siê jednak nie spuszy³y dzi¶ w³osy
![]() Za to mam wra¿enie, ¿e nie domy³am oliwy, bo jak "macam" g³owê z ty³u to czujê jakie¶ t³ustawe str±ki... martwi mnie to, bo rano mam rozmowê o pracê i chyba jednak bêdê zmuszona wstaæ wcze¶niej (czyli ok. 6 rano ) i myæ w³osy
|
|
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
Cytat:
|
|
#2989 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 670
|
visionAM i gdzie w koñcu siê uda³o, jak mo¿na wiedzieæ?
![]() dziewczyny z Poznania - ktra¶ z Was na bieganie by siê nie pisa³a ?
|
#2990 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
Nadrobilam. Zupelnie nie wiem, jak znajdujecie czas, zeby tyle pisac.
Nalozylam na wlosy zmodyfikowana maseczke(woda+olej+odzywk a) - mleko+olej(ryzowy)+odzywk a i cynamon. Splucze dopiero rano. No chyba, ze ten cynamon mnie podrazni
|
|
#2991 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 939
|
Cytat:
W³a¶nie mam ochotê na jak±¶ maskê jutro, mo¿e w³a¶nie z tej alterry... Miód mam, mo¿e dorzucê kroplê gliceryny, albo ³y¿kê oleju? |
|
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze trzymam bo robiê manicure. Jak wysuszê dam znaæ jak efekty. olej to dobra my¶l. Byle nie za du¿o.
---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- miodu z glicerynk± bym nie miesza³a bo przy takiej pogodzie mo¿e nie¼le spuszyæ. Raczej olej- zapobiega elektryzowaniu siê pod czapk±. |
|
|
|
#2993 | ||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 914
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
ja nie mialam ani jednego :d
|
|
|
|
#2995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i dla mamy![]() Cytat:
za rozmowe![]() :
|
|
#2996 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
![]() Zazdroszczê Ci kobieto Cytat:
Trzymam kciuki za rozmowê
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
||
|
|
|
#2997 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
Donoszê, ¿e eksperyment siê powiód³ a pacjent ¿yje.
Lekko podsuszy³am i oto moje spostrze¿enia: leciutko mnie spuszy³o zmy³o siê ³atwo- najpierw sam± ciep³± wod±, potem 2 razy szamponem- u¿y³am tego do br±zowych z YR. Wydaje mi siê, ¿e zmy³o siê ju¿ po 1 namydleniu, ale na wszelki wypadek zmy³am 2 razy. Kolejnym razem spróbujê w jaki¶ weekend namydliæ tylko raz. jest ³adny po³ysk lekko czuæ na w³osach zapach miodu. (dziêki czemu pachnê ju¿ jak cukiernia- trochê cynamonem- od koktajlu, chyba wydalam go ciut z potem bo serio czujê, ¿el do k±pieli mam czekolada i pomarañcz, perfumy wanilia z YR no i teraz ten miód lipowy na w³osach...) przed tak± mikstur± chyba dobrze naprawdê porz±dnie rozczesaæ w³osy. Nierozczesane fragmenty sko³tuni± siê po miodzie na bank. Da³abym po tym jak±¶ od¿ywkê, ¿eby u³atwiæ rozczesywanie, ale chcia³am zobaczyæ dla siebie i dla was efekt samej mikstury i chyba jest niez³y. Zobaczymy jak jutro w³osy po takim zabiegu zareaguj± na czapkê i czynniki klimatyczne. Dam znaæ jutro wieczorem. Nie zauwa¿y³am usztywnienia w³osów. No ale miodku by³o ma³o- tylko 2 ³y¿eczki na 1 ³y¿kê sto³ow± od¿ywki. Nak³ada³am od po³owy d³ugo¶ci- bo wiadomo mia³am stracha, ¿e nie zmyjê. Ale chyba mo¿na na ca³o¶æ bo zmywa siê ³atwiej ni¿ oleje. ---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- pluskotko, ponoæ olej zmywa siê ³atwiej przy olejowaniu na od¿ywkê. Ja muszê zmywaæ oleje nak³adaj±c szampon 3 krotnie. Inaczej siê nie domywaj±. 2 razy musia³am ponownie myæ bo nie zmy³ mi siê olej z ty³u od spodu. Ale i tak kocham olejowaæ. Tylko nie mogê za czêsto, na pewno nie przy ka¿dym myciu. Najczê¶ciej mogê co drugie mycie. A optimum to 1-2 razy na tydzieñ. Zim± mogê czê¶ciej. |
|
|
|
#3000 |
|
Rozeznanie
|
to teraz mój eksperyment: maska alterra z granatem (solo mi nie podchodzi³a)+ isana kakaowa+ kakao- 1,5 h na ³bie, mycie barw± tatarow± (musia³am domyæ jeszcze olejek rycynowy ze skalpu). Nie nak³ada³am po myciu od¿ywki. Schn±, b³yszcz±, pachn±! Tylko trochê nawil¿enia jeszcze by im siê przyda³o, ale pacnê sobie joanny b/s z miodem.
![]() eh, trza siê jednak za cg zabraæ, bo spodnie warstwy siê krêc±, oj krêc±!
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

Nie malujê twarzy w ogóle a mam ze trzy podk³ady w domu jak mi mama kupi³a kiedy ogarnê³a, ¿e oczy malujê i u¿y³am ka¿dego mo¿e z raz xD I tak nie ogarniam jak mi kole¿anki mówi±, ¿e te moje malowanie kresek w kilka sekund to magia 

, bo nie zostanie mi ju¿ ani grosza do koñca miesi±ca na ¿adn± od¿ywkê ani nic w³osowego
i co ja biedna pocznê ?!
za pierwszym razem ! 

dla mamy