|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
Witam. Proszę o rade,staramy się z narzeczonym o dzidzie od ponad roku, 2 miesiące temu troche odpuściłam tzn przestałam tyle o tym myśleć i na siłe się starać, mam w miare regularne cykle 27-28 dni, jednak miesiączka powinna pojawić się już 5 dni temu a dalej ani śladu. Martwie się bo odczuwam dokuczliwe bóle w dole brzucha i w odcinku lędźwiowym tak jak zawsze przy krwawieniu, bóle pojawiły się koło 6 dni temu, wczoraj bolało bardzo dziś nieco mniej, ponad to mam nabrzmiałe i okropnie bolące piersi, zawsze bolą mnie już tydzień przed miesiączką więc to w sumie nic istotnego. Współżyliśmy z narzeczonym 3 razy w moje potencjalne dni płodne, za każdym razem kończył we mnie. yh zaobserwowałam że moja pochwa jest zwężona [ciasna], zawsze w czasie miesiączki i pare dni przed nią jest miękka i elastyczna. Śluz biały/kremowy, średnio gęsty, zazwyczaj przed miesiączką mam podobny lecz nieco bardziej gęsty.
Zastanawiam się czy jest szansa, po roku starań już wiem że nie warto się napalać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3663 |
Raczkowanie
|
Zaraz chyba nie wytrzymam i pojade do apteki całodobowej ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Zakorzenienie
|
wytrzymasz do rana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3665 |
Raczkowanie
|
Musze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Zadomowienie
|
Witam chcę się podzielić z Wami jak ja zaczęłam odczuwać pierwsze tygodnie swojej ciąży.
Otóż ostatnia miesiaczka była 22,11,2012r dodam iż miałam nie regularne cykle miesiączkowe co 32-36 dni nieraz nawet więcej, ale z mężem starałam się od dzidzie już od 2 lat i nic. Poszłam więc do lekarza 21.12,2012 w celu przebadania się(to był 30 dzień cyklu) ciązy nie wykrył jeszcze tylko wystraszył się mojego powiększonego jajnika zlecił mi szereg badań które wczoraj dopiero wykonałam ponieważ prez święta nie było kiedy....jakieś Ca125,crp, prolaktyna,,,,przepisa luteinę 50 3 razy po 1 przez 5 dni na uregulowanie miesiączki. Tak więc brałam ją do 26.12.2012 i czekałam na @. 28,12,2012 czyli po 7 dnich od początku brania luteiny strasznie zaczęły mnie boleć sutki, okropnie przy dotykania i zaczęło mnie mdlić. Na początku myślałam że to po luteinie że @ przyjdzie.1.01.2013 miałam lekkie plamienie ale to nie krew tylko śluz taki brązowy, i lekko wczoraj. Wiec postanowiłam się upewnić czy jestem w cizży czy to zaburzenia...zrobiłam wczoraj test i jestem w ciąży i moje mdłości i bolące sutki o tym świadczyły, teraz czekam na wizyte u lekarza... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3667 |
Raczkowanie
|
w Sylwestra a w zasadzie już w Nowy Rok przeżyłam swój pierwszy raz. mam prawie 18 lat z chłopakiem jestem 3 i pol roku. to była naprawdę przemyślana i wielokrotnie przedyskutowania decyzja, ale nie podejrzewalam wcześniej że moge mieć teraz takie schizy. panicznie boję się ciąży, wpadłam już chyba w jakąś obsesję. potrzebuje chyba po prostu żeby ktoś mnie uspokoil . dodatkowo od wczoraj kręci mi się w głowie co do tej pory mi się nie zdarzało i boli mnie podbrzusze. ostatnia miesiaczke miałam 20 grudnia, cykle mam zazwyczaj 30-32 dni. mogły to więc być już dni plodne. Zabezpieczalismy się prezerwatyw plus dodatkowo stosunek przerywany. sprawdziliśmy prezerwatywe i nie była pękniętą wszystko było z nia w porządku. to był pierwszy raz zarówno mój jak mojego chłopaka
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- żałuję że nie zaczęłam brać tabletek, ale uznaliśmy że to bez sensu bo rzadko będziemy mieć okazję do seksu. bardzo martwią mnie te zawroty głowy. nie wiem już czy to jest spowodowane przez moja psychikę czy co. na dodatek jesz że tyle czasu muszę czekać na okres. uzywalismy prezerwatywy durex kupionej w aptece. wiem że na pewno w najbliższym czasie tego nie powtórzmy byle bym tylko dostała okres. |
![]() ![]() |
![]() |
#3668 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Moge prosić o jeszcze jakies odpowiedzi dziewczyny? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Zadomowienie
|
Cclaudek!!!!Ciąży na pewno nie będzie jeżeli było zabezpieczenie i do tego stosunek przerywany. Gumke sprawdziłaś i nic. Także nie bój się.Kręci ci się w głowie może ze stresu za bardzo o tym myślisz że możesz być w ciąży. Nic się nie martw
Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-01-03 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Raczkowanie
|
po prostu bardzo mnie martwią te zawroty głowy i ból w podbrzuszu i już sama nie wiem co o tym myśleć. gdyby nie te zawroty głowy byłabym Juz chyba spokojną.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3672 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Hmm nie sądzę by komórka jajowa dojrzała w tak szybkim tempie by doszło do zapłodnienia. Jeżeli Twoje cykle trwają koło 35 dni to bóle w 15 dniu cyklu mogą świadczyć o owulacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3673 |
Przyczajenie
|
No to dziewczyny mam pytanie i ja...czytalam sporo, ale jest tyle niejasności, ze ja to już nie wiem. Chodzi oczywiście o to czy mogłam zajść w ciążę czy nie...dodam, że nie będzie to dla mnie straszne jak tak się stało.
Od roku biorę tabletki anty mercilon, ostatnią wzięłam 20.12.12 po dwóch dniach dostałam okres 23.12.12, miesiączki trwają u mnie ok 3-4 dni i są średnio obfite...z 6 na 7 dzień cyklu kochałam się ze swoim narzeczonym bez zabezpieczenia ( bo akurat 7 dni przerwy) On nie miał gumki byl to stosunek przerywany jednak chwilę po jednym (jakies poł godziny) brykaliśmy znowu i znowu przerywalismy...a nie był w WC pomiedzy brykaniem więc coś tam z tych plemników mogło być obecne w nim...w dodatku przez ostatnie wydarzenia zapomniałam na śmierć o tym by zacząć brak kolejne opakowanie na czas...a plemniki zyja do 3 dni...przez dwa trzy dni po stosunku odczuwalam ból w podbrzuszu bo nigdy nie zdarza mi się po okresie i po stosunku. możliwe bardzo, że wybrykałam coś z nim? ![]() na test jeszcze za wczesnie Edytowane przez skarbus92 Czas edycji: 2013-01-03 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stosunek był zabezpieczony i nie potrzebne wam są prezerwatywy nigdy, jeśli wiesz co bierzesz i jak to bierzesz ![]() Nie, nie ma opcji.
![]() |
#3675 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3676 |
Raczkowanie
|
@ się spóźnia 6 dzień, chyba czas najwyższy na teścik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3677 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O ile ja dobrze zrozumiałam, skarbus92 spóźniła się z wzięciem kolejnego opakowania tabletek.
![]() |
#3678 |
Przyczajenie
|
29.12- powinnam zacząć brać kolejne opakowanie mercilonu, ale o tym zapomnialam...wgl to jakoś się zapomniałam w tym miesiącu wydawało mi się, że to jeszcze i przypomniałam sobie o tabletach 5 dni później niż powinnam...w związku z tym wgl nie zaczęłam w tym miesiącu. 6-7 dzień cyklu przypadał na 28-29.12 i wtedy wlasnie sie kochaliśmy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3679 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3680 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3681 |
Przyczajenie
|
witajcie
![]() od 2,5 roku biorę Yaz - mniej-więcej regularnie, nigdy nie zdarzyło mi się spoznic więcej niż tkilka godzin ![]() przed świętami miałam grypę żołądkową, zaczęła się rano wymiotami i biegunką, które później przeszły, co spowodowało, że wzięłam tabletkę nie o 12 jak zwykle, tylko około 16-17. później już nie miałam żołądkowo-jelitowych "indycentów", jedynie ból brzucha, zawroty głowy i mega mdłości, więc uznałam, że tabletka powinna się wchłonąć, skoro jej nie zwróciłam ![]() później brałam tabletki różnie, o godzinie 15-17-18, raz zdarzyło mi się o 21... w tym czasie wiele razy kochaliśmy się z partnerem do końca. nie powinno być żadnych problemów, mam rację? bo mój facet schizuje, że nie biorę tych tabletek jak w szwajcarskim zegarku, co mnie doprowadza do szaleństwa i już sama nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#3682 |
Raczkowanie
|
Czy mogę być w ciąży ?
witam.
w październiku miałam małą przygodę z chłopakiem. nie uprawialiśmy sexu, ale sprema była. nie wiem czy dostała się do pochwy. jestem dziewicą. w październiku i listopadzie miesiączka wystąpiła normalnie. lecz w grudniu nie. teraz mam jakiś taki biały śluz. tak jak zwykle przed okresem. czy mogę być w ciąży ? bardzo bym tego nie chciała, bo jeszcze się uczę. powinnam zrobić test ? czy to normalne, że okres spóźnia mi się aż 2 tygodnie ? proszę o porady, bo jestem zrozpaczona. dziękuję |
![]() ![]() |
![]() |
#3683 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zamiast okresu biała wydzielina, pomocy!
Dzięki za informacje. Jutro wybieram się do lekarza i na badania. Albo będzie tak albo tak...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3684 |
damn good coffee
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży ?
masz wątek zbiorczy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3685 |
Zakorzenienie
|
otóż to...
poza tym nic poza testem ciążowym nie da Ci wiarygodnej odpowiedzi...
#3686 |
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny na początku może powiem, że nigdy nie korzystałam z żadnego forum, chciałam podzielić się z Wami moimi wątpliowściami. Ostatnia @ miałam 14 grudnia a swoje dni płodne cały czas współżyłam ze swoim chłopakiem bez zabezpieczenia, kilka dni po owulacji zaczęły mnie boleć sutki, taki kłójący ból czasem z boku pod pachą, są bardzo wrażliwe, a nigdy nie miałam takich przed miesiączką wrażliwych piersi, są nabrzmiałe i dają o sobie ciągle znać, noi jeszcze zauważyłam u sibei dużo białego śluzu, a tez wcześniej w tym okresie go nie maiałam, temperatury nie meirze codziennie neistety;/ ale w tych dniach co pamiętałam o tym miałam podwyższoną, 36,8-37, Wiem, że zbyt wcześnie na test, juz nie mogę sie doczekać 9.01 kiedy będę mogła zrobić test! czy któraś z Was miała takie objawy? ja nigdy nie obserwowałam swojego ciała ale teraz poprostu czuje, że coś się zmienia
gratuluje Wam z całego serca, że Wam się udało, a tym probującym życzę szczęścia w dalszych staraniach |
![]() ![]() |
![]() |
#3687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3688 |
Przyczajenie
|
Mały problem.
Witam was kochane kobietki.
Mam takie małe pytanie do was , a zarazem mam mały problem. W listopadzie opóźniła mi sie miesiaczka o 3tyg byla ona skąpa strasznie takie ciut mocniejsze plamienie , bylam u lekarza przed miesiaczka zrobic test beta hcg wyszlo za malo by byla ciaza aczkolwiek lekarz powiedzial ze wsyztsko moze sie zdarzyc. Nadszedł grudzien dnia 18 grudnia wyczekiwalam na mieisaczke i nie pojawiła się do dnia dziś. Czy jest możliwość że może występować u mnie ciąża!? |
![]() ![]() |
![]() |
#3689 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mały problem.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3690 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.