|
|
#5071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Buty Melissa Vivienne Westwood
|
|
|
|
#5072 |
|
Raczkowanie
|
Piszesz, że 91 F.
Jak podzielę przez funty wychodzi ~ 4,18 Średni kurs NBP funta dzis to 5zł (paypal pewnie policzy ponad 5,15) mnie się to nie kalkuluje; zresztą zbieram na torebkę +/- 350 EUR Edytowane przez PlastikowaBarbie Czas edycji: 2013-01-02 o 18:03 |
|
|
|
#5073 |
|
Zakorzenienie
|
skorzystałam z kodu -20%
poza tym mam kartę funtową |
|
|
|
#5074 | |
|
🦄
|
Cytat:
|
|
#5075 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moje jeszcze nie dotarł,wysłane były 14.12 y ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- a mnie chyba 405zł płaciłam kartą kredytową.bank funty przeliczył na euro i dopiero na złotówki !!!
|
|
#5076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie z tego powdu zrobiłam sobie kartę walutową ![]() przeliczanie banków mnie dobijało |
|
|
|
|
#5077 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zamowilam dzisiaj balerinki mel tangerine i mje pytanie brzmi: czym w zasadadzie mel rozni sie od melissa? Czy tylko projektami, czy tez wykonane sa z roznych materialow?
|
|
|
|
#5078 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, na stronie Sarenza niektóre modele są w niższych cenach. Może komuś się przyda
![]() http://www.sarenza.pl/buty-niskie-ce...w_size%253d198
|
#5079 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że to nie ten wątek, ale muszę się pochwalić... Dziś odebrałam swoją sukienkę z Asos ;-) Jest śliczna i pasuje do szpilek VW - na wesele jak znalazł ;-)
|
|
|
|
#5080 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu,
bardzo ładna sukienka
|
|
|
|
#5081 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#5082 |
|
Zakorzenienie
|
Sukienka bardzo ładna
Ale nie zestawiaj jej proszę z tymi czerwonymi butami
|
|
#5083 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sukienka na modelce dość długa więc sama bym założyła jakieś cieliste szpilki do niej. Ale to nie ja będę w niej chodzić w końcu
|
|
|
|
|
#5084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak się wyrabia taką kartę walutową ?
|
||
|
|
|
#5085 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama mam białe i żółte i o ile białe możliwe, że dostanę tak tych żółtych się boję co będzie. Szczególnie, że wybitnie zdzieram fleki z tyłu Szkoda, że Melissa nie daje zapasowych
|
|
|
|
|
#5086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A myślałam, że będzie pasować - bo kolory są identyczne...
|
||
|
|
|
#5087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakby co założę czarne ![]() kulki są butami okazjonalnymi, więc nie wiem co w nich trzeba byłoby robić, aby szybko pozdzierać fleki
|
|
|
|
|
#5088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale sukienka ślicznie na zdjęciach wygląda, jeśli w "realu" jest tak samo ładna co na tej fotce to zazdroszczę Izabellini, z Twoimi problemu nie będzie ale jak się ma żółte jak ja lub na przykład różowe/czerwone to zaczynam się martwić o to. Poza tym ja te buty noszę na co dzień, może nie do sklepu osiedlowego po bułki, ale na jakieś wyjście na miasto - kino/zakupy/kawa/itp już tak. Szkoda chować takie perełki w szafie
|
|
|
|
|
#5089 |
|
Zakorzenienie
|
malgoska_78 będzie total look, fajnie wyglądają na focie nawet razem
|
|
#5090 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem najlepiej beda wygladaly buty w kolorze cielistym. To ze sukienka jest czerwona i buty w tym samym kolorze to nie znaczy ze wszystko pasuje. I tak jak juz wczesniej napisano, bedzie to wygladac jak przebranie. Ale sukienka sliczna, buty rowniez, ale pasuja do czegos innego
|
|
|
|
#5091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5092 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nasze "rady" to jedno, a to jak się sama czujesz w zestawie to drugie. Na weselach wiele przejdzie, byle nie wyglądać lepiej niż panna młoda ![]() W zarze były jakiś czas temu (chyba nawet jeszcze są) w 3 kolorach w szpic za 119 obcas 10cm Myślę, że jak poszukasz to znajdziesz. W ostateczności możesz dokupić kolejne Melisski, mnie ta nowa kolekcja kusi ale poczekam do przecen, bo 700zł to przesada |
|
|
|
|
#5093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiscie bardzo nie lubie takiego zestawiania buty plus sukienka w ostrym kolorze, podobnie jak nie pomalowalabym paznokci na czerwono do czerwonej kiecki... C do butow nude z obcasem nizszym niz 11cm to powinnas cos znalezc w typowo obuwniczych sklepach, tak mi sie wydaje...
|
|
#5094 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie wszystkie Melissomaniaczki!
W lipcu wychodzę za mąż i z tego powodu zaczęłam zastanawiać się jakie chciałabym buty na tę okoliczność. Okoliczność szczególna, więc i buty muszą być szczególne Wybrałam melissy, jednakże mam kilka pytań do posiadaczek tych cudów. Zdecydowałam się na śmietankowe Lady Dragon ze złotym serduszkiem. W internecie krążą przeczące sobie nawzajem informacje na temat wysokości obcasów (rzeczywistej wysokości, która dzieli pięty od podłogi). Czy któraś z Was mogłaby odpowiedzieć mi na to pytanie? Kolejne dotyczy miękkości wkładki, czy jest rzeczywiście miękka i przyjemna, czy raczej twarda? Ach tak, chciałam jeszcze zapytać o materiał, z których powstały fleki, kauczuk? Nie sądziłam, że będę dobierać suknię do butów a nie odwrotnie, ale uległam ich czarowi i nie zmienię decyzji. Przynajmniej będę mogła nosić je po ślubie na co dzień. Zdenerwowałam się tylko, że w moim rozmiarze są za 700 zł! Nigdzie indziej ich nie widziałam taniej, jedynie na ebayu, ale wydaje mi się to ryzykowne, by kupować je poprzez tę formę. Pozdrawiam szczęśliwe posiadaczki najpiękniejszych butów pod Słońcem i liczę na Waszą pomoc
|
|
|
|
#5095 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miękka wkładka? Moim zdaniem taka jak w normalnych butach; przecież musi być stabilna, jak chcesz to pewnie znajdziesz gdzieś żelowe wkładki czy coś w tym stylu. Cóż posiadam białe (nie jest to czysta biel) ze złotym sercem i staram się ich pozbyć już jakiś czas.. Wcale nie trzeba 700zł by dostać nowe, ten model nie jest z ostatniej kolekcji więc trzeba się naszukać, ale ja nie widzę sensu dawać za takie butki więcej niż te 500zł, bo nie są na tyle uniwersalne co zwykłe skórzane dobrej jakości A kupując na takich portalach jak ebay ZAWSZE proś o real photo. Bez tego można kupić "piękną" podróbkę za 350zł i więcej
|
|
|
|
|
#5096 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5097 |
|
Raczkowanie
|
Liczę 8 cm. Powiedzcie, czy te buty są transparentne? Wiem, że pewne modele są bardzo transparentne (z wisienką, z bombką), ale ja chciałabym, aby moje były całkowicie z nieprześwitującego kauczuku. Czy te perłowe ze złotymi sercami takie są? Wpadły mi też w oko takie same, ale z czerwonym czy ciemnoróżowym sercem (nie wiem dokładnie, jaki to kolor?) Jak uważacie, które lepsze do białej ślubnej sukni? Te ze złotymi sercami na niektórych zdjęciach wydają się być metalicznobrązowe. PlastikowaBarbie, czy podzieliłabyś się zdjęciami tych bucików? Pozdrowienia!
|
|
|
|
#5098 |
|
Zakorzenienie
|
Moim skromnym zdaniem te dwa modele z sercami nadają się idealnie ;-) Masz do wyboru jeszcze wiśnie i skrzydła, ale dużo zależy od sukienki i dodatków. Myślę, że powinny się wypowiedzieć mężatki które w tym właśnie ważnym dniu wybrały Melisski.
|
|
|
|
#5099 |
|
Raczkowanie
|
Model ze skrzydłami jakoś nie przypadł mi do gustu. Wisienki są przesłodkie, ale w dniu ślubu czułabym się dość kiczowato i pretensjonalnie, choć zdaję sobie sprawę, że serca też są pretensjonalne. Suknia ma być długa, skromna, minimalistyczna, syrena lub lekko rozkloszowana, ale pozostająca przy ciele zwiewna w kształcie litery A. Myślałam, aby miała wycięcie z boku, jednak to zwraca uwagę na nogi, które niekoniecznie chciałabym pokazywać nachalnie w ten dzień. Z dodatków stawiam na ozdobę we włosach i delikatna bransoletka (nie licząc pierścionka zaręczynowego i obrączki). Co do butów, moja pierwsza koncepcja to buty cieliste. Te z najnowszej kolekcji są piękne, ale niebieska kokarda przeszkadza mi, ponieważ nie znoszę tego koloru i ciężko byłoby mi je później wykorzystać.
|
|
|
|
#5100 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
.Jestem nowa w tym wątku, ale może rozwiejecie moje wątpliwości .Skusiłam się na swoje pierwsze Melisski - wybrałam baleriny Divine (TAKIE) i zamówiłam je na Spartoo. Normalnie noszę rozmiar 39, choć bywa, że potrzebuję zarówno 0,5 nr większe, jak i mniejsze - zależy od fasonu i firmy. I tu moje pytanie - czy model Divine ma standardową rozmiarówkę czy zaniżoną? Wiem, że pytanie zadaję w zasadzie już po fakcie, bo zamówienie złożone, ale proszę pocieszcie mnie, że będą dobre i nie będę musiała palców skracać ![]() .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

?