MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 22:15   #4531
Mokka_83
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
kurcze, poszłabym jednak szybciej do lekarza
a to normalne, że takie wysokie robią się te krwinki białe?
no ja też mam podwyższone. Norma jest do 10 a ja mam 11,5. Ale ginka nic mi na to nie przypisała, bo hemoglobina tym razem mieściła się w normie. Bo ostatnio jak miałam leukocyty podwyższone ale hemoglobinę poniżej normy, to kazała brac żelazo.
A jak z Twoją hemoglobiną?
Stary 2013-01-03, 22:17   #4532
bmma
Zadomowienie

to i ja lecę do łóżeczka, pa do jutra

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 22:37   #4533
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
taaaaa mowisz o sobie - Florku 8Lutowy hihi.
proponuje walentynki

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a ja jutro jade na badania morfologia, mocz i cos tam jeszcze bo we wtorek wizyta
to idziemy razem ja jeszcze toxo

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam jutro z samego rana wybieram się na badania... morfologia,mocz i obciążenie glukozą. trzymajcie kciuki.
trzymamy i życzymy smacznego

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
byliśmy dziś na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia
no i jak
sprawozdanie poprosze

kurde lecicie dzisiaj że jeszcze przed poniedziałkiem będzie nowy wątek

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 22:42   #4534
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
A dla mnie bardzo ważna jest opieka medyczna, dobry sprzęt, ale na równi stawiam czystosc, sterylizacje i higiene. Nie wiem, mam takie spojrzenie przez doswiadczenia. Po tym jak potraktowali moja matke jak mnie rodziła (tak wiem to było 20 lat temu, czasy się zmieniły, medycyna do przodu... ) ale dla mnie jeżeli nie ma czystości na sali to nawet milutka Pani położna mi nie pomoże. Przy nie wyremontowanej sali, w warunkach "średnich", przy bakteriach, wirusach i wszelkim syfie naprawde można doprowadzić do ludzkiej tragedii.
Nawet 10 lat temu, jak widziałam w jakich warunkach moja siostra rodziła , jak weszłam do toalety to modliłam sie żeby minęła 3 doba a ona z tamtąd uciekła.
Tyle że nie mam na myśli syfu, tylko sytuacje taką że mam do wyboru oddział zrobiony na "cycuś glancuś', po generalnym remoncie a oddział gdzie ten remont by sie przydał. Brudu, czy syfu w ogóle nie biorę pod uwagę. Koleżanka , która rodziła w Ujastku właśnie mówiła, mi że zrobiony na błysk- a opinie róźne....Nie przeszkadzałoby mi, ze porodówka wymaga wymalowania, jesli miałabym gwarancję że wszytko pójdzie ok ( tylko kto ją da)

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
to i ja lecę do łóżeczka, pa do jutra
dobranoc
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 23:58   #4535
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Twoje ubrania:
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.

Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nieprzyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.

W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
Stary 2013-01-04, 00:05   #4536
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Połknięcie monety:

dobra ide spać choć mi się nie chce

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 07:37   #4537
myaja
Rozeznanie

hej dziewczyny
WARIATKI jesteście! ... ...

w ogóle witamy w oficjalnie zakończony II trymestrze!
dziś wielkimi krokami wchodzimy w ostatni etap naszej ciąży - III trymestr! a tym samym za RÓWNE 3msc urodzi nam się piękna, zdrowa, śliczna, cudowna, kochana, wyczekiwana CÓRA!

ehhhh... cudowne uczucie! ... poza tym, że Mała chyba nie zdaje sobie sprawy z tej jakże wiekopomnej chwili bo mało co puka i stuka pewnie jest jeszcze na tyle mała, że ma miejsce ale już niebawem dobijemy do 30tygodnia a wtedy już mam nadzieję, będę ją czuć znacznie częściej a przede wszystkim mocniej!
oczywiście nadal nie mamy imienia... ... opcji jest wiele ale decyzji nadal żadnej - liczę że nas oświeci jak już pojawi się na świecie

wogóle okazało się że moja przyjaciółka, taka z która znamy się od przeszło 11 lat, niedawno zjechała do pl i ma termin na kwiecień/maj jeszcze niespodzianka

a z new'sów - mój mąż dostał zasiłek dla bezrobotnych!
jakież było nasze zdziwienie, bo w sumie żadne z nas nie liczyło że to w ogóle przejdzie... a tu proszę, dokumenty zostawione w komplecie dosyłaliśmy tylko nasze rozliczenia z UK i jest zasiłek na 6msc (3-100%, 3 -80%)... dostanie całe 600zł miesięcznie jakoś - ale i tak się cieszymy!!! dobre i co... teraz i tak nie ma nawet widoku na jakakolwiek robotę ... coś wspominał że może wyjedzie do niemiec na prace na budowę tak do połowy marca... podgonimy z kasą a po porodzie będzie w domu, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce - bo mnie się to osobiście wcale nie widzi, zresztą jemu też... ale co robić

wogóle wczoraj tato przyszedł struty z roboty...
ogólnie kto wie gdzie szukać pracy dla kierowcy z doświadczeniem i równymi kategoriami jazdy (w Polsce i za granicą!!!) ... jakieś pośrednictwa pracy?
jest zawodowym kierowcą ma wszystkie kategorie prawka, doświadczenie w trasach międzynarodowych uprawnienia do przewozu osób, i tak też pracuje...
... mój tato teraz pracuje w przewozie osób, ale niestety jest to firma prywatna... nie dość że zarabia podstawę krajową (na rękę ma więcej ale wiadomo większa umowa = większy zus dla pracodawcy), to pracuje po 14h dziennie i przejeżdża ciągiem 648km dziennie od 5:45 do 20:30... masakra... teraz jego 'szefowa' wpadła na 'genialny' pomysł i dała mu grafik w którym jeździ CAŁY CZAS przez 15dni! po 15h dziennie... nie ma ani jednego dnia wolnego ... a jak jej wspomniał że to chyba nie do końca tak być powinno to powiedziała, że jak się mu nie podoba zawsze może szukać innej pracy ... dramat ...
prawda jest taka, że roboty szuka już od kilku tygodni ale wiadomo, nasz rejon jest chyba najgorszy jeśli chodzi o pracę...
wogóle dziś wstał o 4:30, pojechał na przystanek i spotkał się z innym kierowcą z tej samej firmy i mu kur*wa zapomnieli zadzwonioć że dziś ma na późniejsza zmianę ...
ehhhh... się wyżaliłam...

nic leze do mojego 'kochanego GUS'u...
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 08:02   #4538
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

za to krwinki białe mam aż 13,5 i mam strzałkę do góry przy tym, a norma na 4-10.
czy to coś poważnego, trochę się zmartwiłam
Nie martw się ja mam ponad 14 i rosną mi z wizyty na wizyte. Gin nic nie mówiła na to wczoraj. Widocznie tak wzrastają pod koniec ciąży.
---------------------------------------------------------------
U mnie po wczorajszej wizycie ok. Dragusia miałaś racje! leży główką w dół i nóżkami mnie kopie raz z prawej raz z lewej szyjka żyje własnym życiem dalej mam brać luteinę 3x2 i żurawit bo mam bakterie w moczu ale bezobjawowo przechodzę tą infekcję
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 08:06   #4539
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

Dziewczyny drogie jeszcze raz dziękuję za podniesienie na duchu
dziś rano byłam u progu płaczu chyba jakaś deprecha mnie dopada 10 razy się ubierałam bo wszystko gdzieś mnie cisnęło i już z tego zmęczenia i bezradności w co się ubrać miałam łzy w oczach chyba od poniedziałku zacznę chodzić w dresach do pracy tyle że mi nie wypada a kupować sukienki typowo pod brzuszek to szkoda znowu kasy bo co ja później z nimi zrobię ???

W kwestii szpitala ja powiedziałam, że nie wybieram bo mi w sumie bez różnicy czy pojadę na Polną czy Lutycką czy będzie to Wolsztyn czy Nowy Tomyśl do najbliższego na pewno nie pojadę i to są 4 w których mogę urodzić. Najbliższy szpital którego tu nie wymieniam to jest brany pod uwagę jedynie w przypadku nagłym bo do tego mam 5 minut ale mam nadzieję, że takiej potrzeby nie będzie.
Najchętniej to ja bym rodziła w moim rodzinnym mieście tyle że 70 km mój tż powiedział, że nie będzie jechał tym bardziej że po drodze mijamy 2 szpitale a w moim kierunku są 3. I jakoś wszystkie kobitki z okolic w nich rodzą i jest ok.
Najchętniej to ucieszyła bym się z sytuacji w której jestem u rodziców i zaczynam rodzić.
I wtedy nie ma wyjścia muszę urodzić w swoim mieście (mój szpital "rodzinny" to tylko 30% nacięć i najwięcej porodów z tych wszystkich okolicznych, a w tych wymienionych to 60-80% nie biorę Polnej pod uwagę w statystykach bo tam jednak masówka.)

Poza tym szalone jesteście tyle naprodukować
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 08:06   #4540
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Twoje ubrania:
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.

Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nieprzyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.

W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

Połknięcie monety:
Okropne to jest hahaha
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 08:16   #4541
oliwka__
Zakorzenienie

Aaaa dziewczyny mi się wydaje, że ja dołączę po glukozie do grona elitarnego. Ja mam normalnie wysoki cukier ok 90. więc jak pójdę pewnie za 2-3 tygodnie na glukozę to się wystraszę, ale liczę po cichu że jednak będzie dobrze

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

strippi znam to choć podobno prawdziwe życie

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

A to mój szpital w którym chciała bym rodzić jeśli było by bliżej problemu by nie było ale może się uda
plan też dobrze wygląda tak więc chciała bym tam ale wiem, że w razie w prędzej mi będzie na Polną niż do mnie

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2013-01-04 o 08:22
Stary 2013-01-04, 08:18   #4542
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

no ladnie, ile stron tu naprodukowane chyba sobie do serca wzielyscie to, by do konca tygodnia wykonczyc watek

wstalam dzis troche wczesniej, na 10:30 wizyta u lekarza i badanie glukozy (u nas jakos dziwnie jest, bo nie musze byc na czczo i mam siedziec tylko 1 godzine pewnie dopiero po wykryciu nieprawidlowosci robi sie kolejny test)..

pogoda u nas beznadziejna, ciagle pada deszcz, cisnienie niskie.. ehh.. az sie nie chce wstawac z lozka

chyba sie przejde po swieze buleczki na sniadanie
Stary 2013-01-04, 08:19   #4543
Minerwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dzień dobry
chyba od poniedziałku zacznę chodzić w dresach do pracy tyle że mi nie wypada a kupować sukienki typowo pod brzuszek to szkoda znowu kasy bo co ja później z nimi zrobię ???
poszukaj sukienek z dzianiny, ja mam brzuszek ze hohoho, chyba ze 105cm a to dopiero 7 miesiąc i bardzo ładnie leżą te sprzed ciąży (r.38 a teraz to pewnie minimum 42 bym musiała kupić). Nie zauważyłam też by się odkształcały, a mam kilka, z różnych firm. Do tego grube rajstopy, założone tak by górę zwinąć pod brzuch i już. Wygodnie, ciepło, ładnie i po ciąży jak najbardziej będą Ci służyć . No i wyprzedaży teraz dużo, to można coś upolować w dobrej cenie.

chodzi mi o mniej więcej taki model
http://allegro.pl/sukienka-dzianina-...847609329.html
Minerwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 08:23   #4544
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dzień dobry, ja powoli się zbieram bo dziś wreszcie jadę po ciuchy i rzeczy dla syna do przyjaciółki, ona na szczęście dziś ma urlop, a chcemy się wyrobić póki dzieciarnia w przedszkolu z przeglądaniem, bo potem zapanuje chaos

Cytat:
Dzień dobry

dziś rano byłam u progu płaczu chyba jakaś deprecha mnie dopada 10 razy się ubierałam bo wszystko gdzieś mnie cisnęło i już z tego zmęczenia i bezradności w co się ubrać miałam łzy w oczach chyba od poniedziałku zacznę chodzić w dresach do pracy tyle że mi nie wypada a kupować sukienki typowo pod brzuszek to szkoda znowu kasy bo co ja później z nimi zrobię ???
Oliwka a ja bym kupowała! Jak łaziłam jeszcze do pracy to kupiłam i dżinsy ciążowe i jakąś sukienkę i kurtkę, no wiadomo o legginsach nie wspomnę . 200-300 zł za sztukę tyle i tak jak nie więcej wydaje na takie rzeczy bez ciąży, a policz sobie że to jeszcze prawie 4 miesiące chodzenia i może nawet kilka tygodni po porodzie.. czasem na jakieś wesele, czy płaszcz porządny czy po prostu coś się droższy ciuch kupuje, a jak kupisz sobie jakieś ze dwie uniwersalne kiecki, które można dodatkami odmieniać to poczujesz się lepiej ! i sexy! Poza tym po wszystkim może planujecie kolejne dziecko to dochodzi Ci kolejny czas ciążowy, a jak nie to te rzeczy całkiem dobrze chodzą na allegro to na pewno sprzedasz. Ja nie żałuję swoich zakupów akurat u mnie rozrost nastąpił w takim kierunku, a do pracy też nie bardzo byle jak mogłam chodzić, że u mnie zakup trafiony. Więc jak Was stać, a wnioskuję że tak, to ruszaj na zakupy dziewczyno, tylko pamiętaj że w niedzielę sklepy zamknięte bo 3 króli

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Aaaa dziewczyny mi się wydaje, że ja dołączę po glukozie do grona elitarnego. Ja mam normalnie wysoki cukier ok 90. więc jak pójdę pewnie za 2-3 tygodnie na glukozę to się wystraszę, ale liczę po cichu że jednak będzie dobrze [COLOR="Silver"]
:
Zobaczymy, zobaczymy, już strippi wczoraj chciała dołączyć, a widzisz zdrowa jak ryba dziewczyna, nie tak łatwo

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
wstalam dzis troche wczesniej, na 10:30 wizyta u lekarza i badanie glukozy (u nas jakos dziwnie jest, bo nie musze byc na czczo i mam siedziec tylko 1 godzine pewnie dopiero po wykryciu nieprawidlowosci robi sie kolejny test)..

----------------

A ja chyba dziś zaczynam III trymestr, dziewczyny meldować się Mamusie z przełomu

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2013-01-04 o 08:26
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 08:24   #4545
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Minerwa Pokaż wiadomość
poszukaj sukienek z dzianiny, ja mam brzuszek ze hohoho, chyba ze 105cm a to dopiero 7 miesiąc i bardzo ładnie leżą te sprzed ciąży (r.38 a teraz to pewnie minimum 42 bym musiała kupić). Nie zauważyłam też by się odkształcały, a mam kilka, z różnych firm. Do tego grube rajstopy, założone tak by górę zwinąć pod brzuch i już. Wygodnie, ciepło, ładnie i po ciąży jak najbardziej będą Ci służyć . No i wyprzedaży teraz dużo, to można coś upolować w dobrej cenie.

chodzi mi o mniej więcej taki model
http://allegro.pl/sukienka-dzianina-...847609329.html
Ja właśnie wczoraj byłam w sukience z przed ciąży bo dzianinka ale już mi tak duszno było że pierwsze co zrobiłam po wejściu do domu rozebrałam się i w gatkach odetchnęłam z ulgą. Ale już tak na styk było jeszcze rajstopy jakoś nie tak się czułam
Stary 2013-01-04, 08:25   #4546
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
to moze kup sobie zwykla basicowa bawelniana sukienke z dodatkiem elastanu, rozciagliwa, w Twoim rozmiarze, a ona dopasuje sie w brzuszku? Po ciazy bedziesz rowniez mogla ja ubrac
Do tego rozpinany sweterek lub rozpiety zakiet i jest super
W h&m sa rozne modele, z dlugim, z krotkim rekawem, z dekoltem w lodke itp.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hmprod.jpg (12,6 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-01-04 o 08:27
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 08:32   #4547
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Oliwka a ja bym kupowała! Jak łaziłam jeszcze do pracy to kupiłam i dżinsy ciążowe i jakąś sukienkę i kurtkę, no wiadomo o legginsach nie wspomnę . 200-300 zł za sztukę tyle i tak jak nie więcej wydaje na takie rzeczy bez ciąży, a policz sobie że to jeszcze prawie 4 miesiące chodzenia i może nawet kilka tygodni po porodzie.. czasem na jakieś wesele, czy płaszcz porządny czy po prostu coś się droższy ciuch kupuje, a jak kupisz sobie jakieś ze dwie uniwersalne kiecki, które można dodatkami odmieniać to poczujesz się lepiej ! i sexy! Poza tym po wszystkim może planujecie kolejne dziecko to dochodzi Ci kolejny czas ciążowy, a jak nie to te rzeczy całkiem dobrze chodzą na allegro to na pewno sprzedasz. Ja nie żałuję swoich zakupów akurat u mnie rozrost nastąpił w takim kierunku, a do pracy też nie bardzo byle jak mogłam chodzić, że u mnie zakup trafiony. Więc jak Was stać, a wnioskuję że tak, to ruszaj na zakupy dziewczyno, tylko pamiętaj że w niedzielę sklepy zamknięte bo 3 króli [COLOR="Silver"]

Zobaczymy, zobaczymy, już strippi wczoraj chciała dołączyć, a widzisz zdrowa jak ryba dziewczyna, nie tak łatwo [COLOR="Silver"]
Tak myślę, że przetrzymam do piątku bo 11 mam wizytę z rana i chyba zakupię jakieś ciuszki.

Póki co wczoraj przyszły mi 2 piżamki rozmiar L myślałam że większe będą no nic mam nadzieję, że mi stykną do szpitala bo akurat mam 3 koszule. Jak nie to kupię jeszcze jedną jakąś 4 xL

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
to moze kup sobie zwykla basicowa bawelniana sukienke z dodatkiem elastanu, rozciagliwa, w Twoim rozmiarze, a ona dopasuje sie w brzuszku? Po ciazy bedziesz rowniez mogla ja ubrac
Do tego rozpinany sweterek lub rozpiety zakiet i jest super
W h&m sa rozne modele, z dlugim, z krotkim rekawem, z dekoltem w lodke itp.
Moderna dziękuję muszę odwiedzić h&m tylko, że ja nigdy tam nic nie umiem dla siebie wyszukać no jak na dziale dziecięcym się odnajduję tak na damskim w życiu chyba spędzę tam pół dnia bo na tż pomoc przy poszukiwaniu rzeczy to ja nie mam co liczyć

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

ObserwujeCie z okazji rozpoczynającego III trymestru
Stary 2013-01-04, 08:38   #4548
monicca1989
Zakorzenienie

Witam się w skończonym 28t a to oznacza w 7 miesiącu i III trymestrze?

Cytat:
Dla mnie też dość zagmatwane, zresztą ja np w ogóle wolę nie jeść frytek niż jak
mam jeść 6

Poczytaj sobie może na początek o indeksie glikemicznym http://dietamm.com/indeks-glikemiczny i do wizyty w poradni unikaj produktów o wysoki indeksie i na pewno krzywdy dziecku nie zrobisz.
Dziękuję za linka, wczoraj już coś skrobnęłam na temat indeksów glikemicznych, także biorę się dalej za czytanie.

A jak bardzo cukrzyca w ciąży jest yniebezpieczna dla dziecka? Ja do tej pory jadłam dużo cukrów

Cytat:
Twoje ubrania:

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
no ja też mam podwyższone. Norma jest do 10 a ja mam 11,5. Ale ginka nic mi na to nie przypisała, bo hemoglobina tym razem mieściła się w normie. Bo ostatnio jak miałam leukocyty podwyższone ale hemoglobinę poniżej normy, to kazała brac żelazo.
A jak z Twoją hemoglobiną?
I jak teraz hemoglobinę masz w normie, bierzesz dalej żelazo? Czy kazała odstawić?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 08:42   #4549
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
leży główką w dół i nóżkami mnie kopie raz z prawej raz z lewej szyjka żyje własnym życiem

Cytat:
tyle że mi nie wypada a kupować sukienki typowo pod brzuszek to szkoda znowu kasy bo co ja później z nimi zrobię ???
ja mam taką dzianinową mamy. jedną.
może masz od kogo pożyczyć?!

Cytat:
Najchętniej to ucieszyła bym się z sytuacji w której jestem u rodziców i zaczynam rodzić.
częste odwiedziny u mamy po 36 tc

Cytat:
Napisane przez Minerwa Pokaż wiadomość
Do tego grube rajstopy, założone tak by górę zwinąć pod brzuch i już.
a mnie rajstopy tak wkurzają że szok. jak założę na brzuch to mnie ciśnie, źle mi i w ogóle beee, a jak zwinę pod brzuchem to się czuję jak młody skate....
moje legginsy z H&M rozmiar XL są wciąż za duże, ale nie mam tego problemu. składam je i nic się nie dzieje, a rajstopy

Cytat:
Zobaczymy, zobaczymy, już strippi wczoraj chciała dołączyć, a widzisz zdrowa jak ryba dziewczyna, nie tak łatwo
eufemizm. wbić chciała!

Cytat:
A ja chyba dziś zaczynam III trymestr

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 08:42   #4550
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Witam się w skończonym 28t a to oznacza w 7 miesiącu i III trymestrze?

Musimy poczekać na inżynier Sorceressse ja się w tym gubię sama !

Cytat:

A jak bardzo cukrzyca w ciąży jest yniebezpieczna dla dziecka? Ja do tej pory jadłam dużo cukrów
Jak pod kontrolą i nie dochodzi do skoków cukru, to nic się nie dzieje. Dodatkowo lekarz powinien częściej robić usg żeby sprawdzać czy nie rośnie ponad miarę, ale jak dziewczyny przestrzegały dietki nic się nie działo.
Stary 2013-01-04, 08:44   #4551
Sorceresss
Wtajemniczenie

WITOJCIE!

Strippi, a może masz wyższe leukocyty bo jeszcze leczysz przeziębienie?

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość

w ogóle witamy w oficjalnie zakończony II trymestrze!
Cytat:
A ja chyba dziś zaczynam III trymestr, dziewczyny meldować się Mamusie z przełomu

Szeregowy FASOLKA melduje się w gronie skończonego II trymestru! Jupi ja jej!

Oliwka, tak jak dziewczyny radzą - dzianinowa sukienka - ja w takim hasam wyjściowo... w domu thsirt i leginsy bo nawet dresy mnie cisną
Mam jedne jeansy ciążowe i jedne spodnie bardzo niskie więc je odbiedy też na dupcię wcisnę... Nie smuć się...

Dziołszki! Kciuki... za godzinę zaczynam wędrówkę: odebrać wyniki, wizyta, praca... a przez tą pogodę mam humor do tyłka coś :/

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 08:45   #4552
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w skończonym 28t

Cytat:
mój doktor powiedział, że czas w którym robimy obciążenie jest idealny dla dziecka. Na tym etapie nie robimy mu krzywdy, dieta sprawia, że wszystko będzie gites.
Co jadłaś na śniadanko?!

Stary 2013-01-04, 08:46   #4553
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
sesese... inżynier S. mówi: skończony 28 tydzień to, którą metodą by nie liczyć 7 miesiąc, a co za tym idzie III trymestr! sesesese

No... a żeby było łatwiej czytam co się z dziecinką dzieje w 29 tyg

Terry Pratchett
Stary 2013-01-04, 08:48   #4554
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
ja przez Ciebie chyba pęknę ze śmiechu..

widziałam też..
pewno codziennie ich liczba będzie rosła już teraz..

ufff.. córa śpi.. w końcu złapałam oddech..
i idę prasować.. póki wenę mam..
joanna200 ja po świętach to mam taki pożądek codziennie coś porobię tu wytrę tam przetrę, pranie poprane poprasowane, że zaczynam w zakamarki wchodzić by chociaż coś tam posprzątać 30 minut dziennie a łazienka to od dwóch tygodni lśni jakby codziennie była sprzątana

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

ja mam taką dzianinową mamy. jedną.
może masz od kogo pożyczyć?!

częste odwiedziny u mamy po 36 tc

a mnie rajstopy tak wkurzają że szok. jak założę na brzuch to mnie ciśnie, źle mi i w ogóle beee, a jak zwinę pod brzuchem to się czuję jak młody skate....
moje legginsy z H&M rozmiar XL są wciąż za duże, ale nie mam tego problemu. składam je i nic się nie dzieje, a rajstopy

eufemizm. wbić chciała!

pani22ka ja ostatnio kupiłam takie grube fajne rajstopy i pod cycki podciągnęłam luz naprawdę super no i 2 pary ciążowych ile razy ja je rano założę na odwrót bo z przodu mają dwa szwy a z tyłu 1 i prawie zawsze muszę przekładać tyle że muszę kupić większy rozmiar bo właśnie wczoraj jak miałam sukienkę i te rajstopy to później jak się rozbierałam to miałam odciśnięte te szwy na brzuchu Ale generalnie naprawdę są wygodne i polecam ja mam takie 60 to nawet akurat są na taką pogodę
Stary 2013-01-04, 08:56   #4555
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
o prosze, a wedlug wikipedii i mojej ksiazki ciazowej, 3 trymestr zaczyna sie juz w skonczonym 25 tygodniu
ale to chyba malo wazne
Stary 2013-01-04, 08:58   #4556
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

mój doktor powiedział, że czas w którym robimy obciążenie jest idealny dla dziecka. Na tym etapie nie robimy mu krzywdy, dieta sprawia, że wszystko będzie gites.
Co jadłaś na śniadanko?!
2 kromki chleba razowego ze słonecznikiem, masło, sałata i pomidor plus 1szkl zakwasu z buraków
Mam nadzieję, że dobrze?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 09:02   #4557
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Szeregowy FASOLKA melduje się w gronie skończonego II trymestru! Jupi ja jej!

Cytat:
pani22ka ja ostatnio kupiłam takie grube fajne rajstopy i pod cycki podciągnęłam luz naprawdę super no i 2 pary ciążowych ile razy ja je rano założę na odwrót

na jedną kieckę, rzadkie wyjścia mam 4 pary rajstop. 3 nówki nie śmigane jeszcze. za dużo

Cytat:
ale to chyba malo wazne
różne źródła różnie podają...
Tuta akurat słucham W oczekiwaniu...

Cytat:
2 kromki chleba razowego ze słonecznikiem, masło, sałata i pomidor plus 1szkl zakwasu z buraków
a białko?!

Stary 2013-01-04, 09:06   #4558
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
o prosze, a wedlug wikipedii i mojej ksiazki ciazowej, 3 trymestr zaczyna sie juz w skonczonym 25 tygodniu
ale to chyba malo wazne
masz baaardzo optymistyczną książkę

Terry Pratchett
Stary 2013-01-04, 09:07   #4559
Malpka
Zakorzenienie

cześć!
ja już po badaniach mocz, morfologia i p/c odpornościowe. Ledwo dowlokłam się z labolatorium na przystanek a potem z przystanku do domu

no to kontynuuję nadrabianie od strony 150
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 09:13   #4560
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
sesese... inżynier S. mówi: skończony 28 tydzień to, którą metodą by nie liczyć 7 miesiąc, a co za tym idzie III trymestr! sesesese

No... a żeby było łatwiej czytam co się z dziecinką dzieje w 29 tyg

I udanych wizyt w ten pochmurny dzień

Cytat:
Mam nadzieję, że dobrze?
Buraki sio. Mierzyłam po zakwasie popołudniu kiedy trzustka jest rozruszana i wywala w kosmos cukier, buraki mają jeden z wyższych indeksów glikemicznych . Rano nawet nie próbuję, bo ogólnie rano wszystko mi trochę bardziej podnosi, a wieczorem więcej mogę tak to ponoć działa z tą trzustką. Więc do czasu glukometru odstawiłabym buraki, potem zmierz, może jesteś w jakimś nikłym procencie co na buraki luz.. w niektórych wątkach były słodkie Mamy co mogły napoleonki jeść i luz ale to wyjątek potwierdzający regułę... Na anemię zawsze lekarz ma masę leków które może dać, a jak sobie będziesz burakami podbijać cukier to prosta droga do insulinki.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości