|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Hej
![]() piję kawkę więc pomyślałam, że zaglądne póki Mały śpi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oby tak jej zostało ![]() ja piekarnik mam stary dlatego nie brałam pod uwagę kompaktu i już raczej zostanę przy 2 sprzętach szukałam, szukałam i jeszcze jedną mikrofalę i chyba na nią się jednak zdecyduję ![]() Cytat:
![]() nareszcie jesteś szczęścia w Nowym Roku Ci życzę ![]() Cytat:
![]() u nas też mega wiatr a Kuba the best Cytat:
gratuluję prezentu ![]() i trzymam kciuki za wyniki
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Karo-fajnie-ze-wpadłaś,zaglądaj-cześciej.i-pisz-co-u-ZUZI ja-wstałam-dzisiaj-o-6-rano-i-pojechałam-z-mężem-zrobić-test-obciażenia-glukozą. strasznie-to-zniosłam,jakoś-z-Oliwką-łatwo-poszło-a-tu-nie-mogłam-wypić-tak-mnie-mdliło.dopiero-dochodzę-do-siebie. |
|
|
|
#3723 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello.
Hmmm nigdy nie byłam na Uralu,ale pewnie tam wieje bardzo, bo u nas głowy urywa Kaaaro To ja się pochwalę , że nawet sama mam mozliwość sobie taką krówkę wydoić, żeby mieć mleczko, wystarczy, że do brata pojadę ![]() Martek jak nic nie mówi, to nic, aaaaleee jak już COŚ powie Angy fajnie, że wyjazd udany, tylko szkoda że Zosina tak niespokojna była ![]() Ada wow, gratulacje prezentu, musiałaś być bardzo grzeczna Szkoda tamtego drugiego auta![]() **** Siedzę i zdycham,wiecie co mi się przytrafiło? Pojechalismy z Alanem na zakupy, i wracając Młody chciał na plac zabaw zajechać, więc pojechałam. Wracając z placu, weszłam do auta, żeby zapiać Go w pasach i tak mi coś chrupnęło w kręgopsłupie, że sie już nie wyprostowałam, stoję taka zgięta, oparłam głowę o dach auta, łzy mi się leją. Podszedł do mnie jakis facet z pytaniem czy wszystko ok? (Jednak są jeszcze kulturalni ludzie w tym kraju ) Wypiął Alana w tych pasów i połaził trochę ze mną żebym mogła sie rozprostować, chciał pogotowie wzywać Jakoś trochę sie udało mnie postawić na nogi i przyjechałam. Normalnie czułam sie taka bezradna wtedy, że mogliby mnie okraść, porwać mi Alana a ja nawet palcem bym nie mogła kiwnąć
|
#3724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gin nie naciskał bo cały czas miałam dobre wyniki i z Zuzą też więc powiedział, że w sumie nie musze robić ![]() *** dziewczyny, myślicie że Maćka mogę już bujać w TAKIEJ huśtawce? Cały czas by był na rękach inaczej płacze, a ja nie mogę nic pryz nim zrobić (do Świąt miałam spokój )podłożyłam mu taki mini kocyk pod plecki żeby nie był bardzo na siedząco ale i tak się zastanawiam czy mogę. Wszędzie pisze że od 0-9 kg więc nic konkretnego... Zuza huśtała się poźniej bo i poźniej kupiłam ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- aga, współczuję z tym kręgosłupem. Wybierasz się do lekarza?
|
|
#3725 |
|
BAN stały
|
Aga współczuję Tobie, ja ostatnio prawie tak miałam schylałam się po coś i jak wstawałam to tak mnie mocno zabolało, ale szybko ból przeszedł...
Jem sobie makaronik ze szpinakiem i fetą, nie chce mi się już jeść tego samego zupki, ziemniaczki itd-nudaaa;p |
|
|
|
#3726 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, co to będzie od poniedziałku ![]() Cytat:
![]() A focus się naprawi.... Dobrze, że mężowi nic się nie stałoCytat:
![]() To nawet nie chodzi o to, że niespokojna była, tylko widać było, że tęskni. A jeszcze była taka sytuacja, że dzwoniłam do mamy i Zosia była obok. Mama dała Jej słuchawkę, chwila ciszy, a potem słyszę ryk... Szybko skończyłyśmy rozmawiać, a po powrocie dowiedziałam się, że godzinę łkała ![]() O matko Aga Ty musisz coś zrobić z tym kręgosłupem![]() *** Idę łazienkę sprzątać.
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznaje, ze tylko przejrzalam ostatnie strony
![]() Zauwazylam, ze pojawila sie Karo, wiec macham do niej Po meczacym poczatku roku w pracy musze odsapnac. jak ogarne sprawy rodzinno-domowe, to przyjde znowu ![]() mam kilka dni wolnego
|
#3728 |
|
BAN stały
|
Moj córka zaciągnęła męża do układania puzzli, jak ładnie razem wyglądają hehe
|
|
|
|
#3729 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję, nie skorzystam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, czekamy
|
|
|
#3730 |
|
BAN stały
|
Moja jak miała 5 miesięcy to miała taki bujaczek leżaczek z fisher, polecam
|
|
|
|
#3731 |
|
Wtajemniczenie
|
Maju Maciuś ma 2,5 m-ca tak? Chyba trochę za maleńki jest na taki leżaczek, tym bardziej, że urodził się wcześniej. Niewiem, tak mi się wydaje. Może chusta byłaby lepsza ???
Umówiłam się na Neurologa na poniedziałek. Dzięki za słowa otuchy. Idę na film i winko z mężem ![]() Buziaki
|
#3732 |
|
BAN stały
|
Aga milego wieczorka życzmy
![]() A jakie winko? Ja uwielbiam wina :P |
|
|
|
#3733 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasze, własnej roboty, ryżowe
|
#3734 |
|
BAN stały
|
superrr
|
|
|
|
#3735 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pewno z czasem,wszystko wróci do normy ![]() Tyle tego,że głowa boli Pewno dobrze,jak jest wybór,ale jak za duży to Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wędliny z Bobrownik ,moje dzieci lubią kurczaka gotowanego od nich Cytat:
I dla Ciebie wszystkiego dobrego,niech to będzie lepszy Rok Cytat:
jeszcze do dzisiaj gdzieś leży na stryszku u Rodziców ![]() Cytat:
Trzymam oby jak najdłużej.Cytat:
![]() Te Jej tekściki Cytat:
************ Jeszcze nie nadrobiłam,ale tak mi sie nasuwa,że nie było mnie jeden dzień i jest,co czytać,to może by tak zniknąć ![]() Jola bierzesz coś na ten kaszel? Miłej soboty |
|||||||||
|
|
|
#3736 |
|
BAN stały
|
Witajcie dziwczyny, dzisiaj i jutro jadę do pracy
![]() Zadzwonili po mnie, tylko po 6-7 godzin, ale zawsze coś ![]() Moja znowu coś zaczyna kaszleć w poniedziałek wysyłam ją w końcu do przedszkola, prawie po 2 miesięcznej przerwie...Życzę wszystkim miłego dzionka, odezwę się wieczorkiem
|
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Miałam syrop z sosny domowy, ale Wzajemnie ![]() *** Weszłam dziś rano sprawdzić, czy są już może wyniki wymazu i są Kuba ma w nosie pneumokoki Boję się
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze, ze już jest wynik i wiesz o co chodzi
|
|
|
#3739 |
|
BAN stały
|
Weszłam dziś rano sprawdzić, czy są już może wyniki wymazu i są
Kuba ma w nosie pneumokoki Boję się [/QUOTE]o jejcia też bałabym się moja na szczęście była szczepiona na to...http://www.mojlowicz.pl/ co myślicie o tych syropach? |
|
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, zobaczę, co lekarka powie, jej dziecko też ma tę bakterię w nosie.Kuba też był szczepiony, miał 3 dawki.
|
|
|
#3741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A jaki to kaszel,suchy? ![]() ![]() nie martw się,tak jak mówi p4w,najważniejsze,że już wiecie,co to za cholerstwo i czym z tym walczyć.Teraz tylko lekarka dostosuje antybiotyk i będzie dobrze,zobaczysz Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2013-01-05 o 10:24 |
|
|
|
|
#3742 |
|
Wtajemniczenie
|
Weekend i nikogo nie ma ?? Jolu napewno wszystko będzie dobrze Do poniedziałku
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Karo
Jola amg zdrówka dla maluszka Maya ja używałam u oby huśtawki fp, nie za długo ale w kryzysowych chwilach,też coś podkładałam.A z czasem więcej w niej siedziały.Jak byś chciała dobić ze mną interesu to pisz.Już przed świętami chciałam ją wstawić na alle ale mi nie wyszło. Ja mam tą granatową w kratkę i troszkę zielonego,o taką http://allegro.pl/hustawka-lezaczek-...917466074.html wiele się dzieje u mnie ostatnio...ale szczegółów jeszcze nie mogę zdradzić poczekajcie cierpliwie.Tymczasem trwają u nas przygotowania do pogrzebu bardzo bliskiej cioteczki ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- agga,dla ciebie też szczególne pozdrowienia
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No suchy, już troszkę lepiej ![]() , dobrze Mam nadzieję ![]() Cytat:
![]() Czekamy ![]() Współczuję *** Cześć Widzę, że przeciąg tutaj Miłego poniedziałku
|
|
|
#3745 |
|
Wtajemniczenie
|
Joł Laski
![]() Dzięki Kasia Nie pójdę dziś do neurologa, bo potrzebowałam skierowanie, a o 8.40 już nie było numerków do mojego lekarza rodzinnego Muszę poczekać do nast poniedziałku. Na szczęście plecy nie bolą mnie już tak bardzo, tzn. czuję je cały czas, ale już nie ścina mnie z nóg ![]() Idę sprzatać, no i choinkę trzeba rozebrać, te wszystkie ozdóbki w mieszkaniu, gluty z okien ![]() Ciemno jest jak niewiem co Alan chce na plac zabaw,ale tam ani na zjeżdżalni, ani na huśtawce, wszystko mokre, zimne i niepyrzyjemne, nie chce mi się tam stać i drętwieć z zimna Help
|
#3746 | ||
|
Wtajemniczenie
|
poszperałam na necie, na razie go nie będę wsadzac, poczekam jeszcze ze 2 m-ce może, póki co odświerzyłam matę edukacyjną dzięki za wszystkie rady aga, Maciek ma niecałe 2 m-ce ![]() Cytat:
teraz już będzie z górki Joluś, bo wiecie jak leczyć trzymajcie się ![]() Cytat:
![]() ale mam prawie taką samą tylko inny motyw ![]() przykro mi z powodu cioci *** spać mi się chce....
|
|
#3747 |
|
BAN stały
|
Hejcia dziewczyny, dzisiaj byłam z mała na usg brzucha, wszysko niby ok, ma pogrubione ścianki, ale spowodowae przez wymioty, które miała ostatnio. Dzisiaj wysłałam ją do przedszkola, ja na po południe idę do pracy. Z naszego miaasta zmarło 2 letnie dziecko na serce(nic więcej nie wiem)
podobno rodzice wracali z Gdańska, bo miało być ok, a jak dojechali prawie do domu dostali telefon, że zmarło masakraaaa ;(
Edytowane przez amg88 Czas edycji: 2013-01-07 o 10:37 |
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Też mi się chce spać.Niestety jeśli chodzi o sprzęty domowe nie pomogę, zdecydowaliśmy się na zakup domku więc wszystko przede mną narazie to nie za bardzo jestem obeznana jedyne co to chętnie czytam opinie, które napewno mi się przydadzą. Choć zapewne tutaj całkiem co innego jest, pewnie niektóre sprzęty się powtarzają. Jeśli chodzi o zaburzenia 3,5 latków to tak jak wspominałam moja się potyka czy pitrąca różne przedmioty, ale jakiegoś szczególnego nasilenia nie zauważyłam jedyne co to zaczęła w nosku częściej dłubać. Niestety oczytałam się o gronkowcach i przeganiam za to. Wszystkim chorowitkom Ja pamiętam wyroby mojej babci czy mamy jej, mleka to nie lubiałam. Ale za to serek biały czy masło to bardzo no i oczywiście babci chlebuś z pieca jumi jumi. Za wszystkie gratulacje nie dziękuje jesteście kochane Prostownice kupiłam babyliss i jak narazie jestem zadowolona .Kuiluśmy w końcu samochód sama jakoś do końca nie jestem przekonana, ale na dobrych warunkach za dobrą cenę 1000f upustu dostaliśmy 2 letni, troszkę nie w kategorii cenowej w jakiej planowaliśmy no ale na jedno wyszłoby nam czy na tych warunkach czy starszy samochód i tyle samo kasy. Jest rodzinny i fajny i czarny ![]() Oczywiście powoli rozglądam się za sukienką, dodatkami... no i przydałoby się wrócić do ćwiczeń heh przez te święta rozleniwiłam się trochę. Jeszcze M. na wolnym był prawie 2 tyg. ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
mojej kol. ze studiów córeczka urodziła się ( sierpień 2011). W piątym tygodniu życia wykryto u niej nowotwór złośliwy – Neuroblastoma wysokiego ryzyka z najgorszym czynnikiem prognostycznym amplifikacją N-MYC. Kolejna moja znajoma leżała 2 tyg. w śpiączce farmakologicznej, niby się obudziła tylko że jest w tym samym stanie gdy była w śpiączce, a nawet gdy spała to było lepiej. Też na początku była tylko przeziębiona późnie zaczęła mieć problemy z płucami... Kasiu przykro mi z powodu cioci.
Second hand just click https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post88268001 Edytowane przez czarnula4321 Czas edycji: 2013-01-07 o 11:05 |
|
|
|
|
#3749 |
|
BAN stały
|
ja się wystraszyłam bo moja mała ma szmery cały czas w serduszku, oczywiście byliśmy u kardiologa 2 razy i na razie wszystko ok, za 2-3lata kolejna kontrola...
|
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki żeby wszystko było ok.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

A jak?
Pyszne było, ach, rozmarzyłam się
Jestem tak przewrażliwiona, ze każde kaszlnięcie i pociągnięcie nosem wywołuje u mnie panikę 
więc jak coś dłużej się piecze to może być irytujące, że sprzęt zajęty i nie można na szybko z mikrofali skorzystać

2005 rocznik
Aga Ty musisz coś zrobić z tym kręgosłupem

nie martw się,tak jak mówi p4w,najważniejsze,że już wiecie,co to za cholerstwo
i czym z tym walczyć.Teraz tylko lekarka dostosuje antybiotyk i będzie dobrze,zobaczysz
poczekajcie cierpliwie.
bardzo bliskiej cioteczki