|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
ja ze swoją mamą ostatnio mniej gadamy bo nam się minuty darmowe pokończyły heheh ogólnie to średnio może raz na tydzień
częściej kontaktuje się z teściową bo mieszka blisko i wpraszam się na obiadki i dziś jak będę miała siłę po pracy do niej się wybiorę, może ma coś dobrego do jedzonka |
|
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lepiej w tą stronę niż jakby miała się w ogóle nie interesować i nic Maluchowi nie dawać ![]() Dopóki kupuje takie ładne drobne prezenty to bym się cieszyła, gorzej jeżeli by sama chciała decydować o wszystkim typu kupie wózek- ale taki jak mi się podoba a nie wam itp.
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
A można mozzarellę w ciąży? Jeżeli tak to już jestem przeszczęśliwa
![]() Mnie też z testu wyszła dziewczynka, ale ja stawiam jakoś na chłopaka. ![]() Domciątko ja biorę femibiona natal 1, mam tylko mdłości nie wymiotuję. Ale mi ochoty tą ogórkową narobiłyście - niedobre wy.Ja dziś zalewajka. Co do niejadków to same muszą chyba dorosnąć. Moja nie chciała za chiny ludowe jeść np. jajek. Przemycałam jej np w zalewajce właśnie. Dopiero jak kupiłam kury i sama zaczęła brać z kurnika to zaczęła je jeść. Wiem, ze nie każdy może mieć kury, ale chodzi mi o samodzielność. Czyli takie pomaganie w kuchni przy robieniu kanapek może być dobrym pomysłem. Za godz mam wizytę. Chyba zaczynam się denerwować.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-01-04 o 11:48 |
|
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem znowu pierwszy początek zdania i tak robimy po swojemu i lepiej na tym wychodzimy ;] |
|
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz wzpomniałam tz i jego siostrze, że jkaby przypadkiem rodzice wpadli na pomysł kupienia wózka sami, to ja wole pieniądze
) hahaogólnie oni są w porządku, i raczej zawsze pytają co kupić mi na uroziny, święta itp. jak nie wiedzą to kase dają. no ale ubranka niech kupują hahah )
|
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko nie zapomnij nam zdać relacji ![]() Bo my również się stresujemy każdą wizytą jak własną
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Moja teściowa wogóle się nie interesuje. Ale mnie to cieszy bo jest toksyczną osobą i gada na mnie obcym ludziom najgorsze rzeczy więc nie jest warta zachodu. Wkurza mnie tylko, że mąż z córką tam do niej jeżdżą. Mąż niech jeździ, ale córka wolałabym, żeby nie.
![]() A moja mama nie żyje i bardzo mi jej brakuje. Jejku jaką ja bym miała pomoc z jej strony...
|
#1629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
6 idę na wizytę to muszę porozmawiać na ten temat z ginem czy nadal je brać czy zmienić na jakieś inne
|
||
|
|
|
#1630 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma nic gorszego niż granie na uczuciach ![]() Cytat:
A z rodzicami też mam na tyle dobre układy, że zapytają co konkretnie zamiast sami wybierać ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
Z tym, że poniekąd rozumiem właśnie co czujesz ![]() Cytat:
A w pierwszym brałam osobno kwas foliowy i jod
|
|
#1631 |
|
Wtajemniczenie
|
jakby ktos kupil mi wozek bez mojej zgody to chybabym udusila!!! dla mnie wozek to najwazniejsza rzecz dot dziecka, jesli chodzi o akcesoria i to ja chce kupic taki jaki mi sie podoba
![]() moja szwagierka tz siostra maja juz wozek, ale dziecka na razie nie planuja, w sumie dostali od siostry jej meza, ale tak jakos dziwnie, ja chyba bym nie chciala przed ciaza dostac czegos takiego, moze dlatego ze jestem troche ostrozna w tych kwestiach i spotkalo mnie nieszczescie, nie zycze nikomu ;/ |
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdraszczam
moja mama zmarla 5 lat temu, akurat bylam w ciazy, kiedy zachorowala i niestety rak zabral ja zanim mogla poznac mlodsza wnusie ja juz sie z tym pogodzilam, ale teraz w kolejnej ciazy znowu jakby bardziej tesknie, pamietam i zal, ze juz Mamy nie ma. Tez byla nadopiekuncza i niech by nadal dzwonila 10 razy dziennie - zeby tylko byla...
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mam mieszka 10 minut drogi ode mnie, więc często gadamy i się spotykamy, choć ona teraz stresuje się porodem mojej siostry (38tc), więc ja mam trochę oddechu od nadopiekuńczości
![]() A jeśli chodzi o teściową to ona chyba jeszcze nie wie, że jestem w ciąży bo jest teraz w pracy w niemczech i dopiero niedługo zjedzie, chyba, że siostry tż wygadały
|
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
chwalę się pierwszym prezentem dla mojego brzuszka od babci
)
|
|
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
mela123
ja sobie mysle, ze dziecko potrzbuje w swoim zyciu nie tylko mamy i taty aby byc szczesliwym. ale i babci i dziadka i wujkow itp. a tego nie mozesz dziecku odebrac tylko dlatego, ze nie lubisz tesciowej i jest okropna tesciowa. bo moze sie okazac ze ta wstretna tesciowa bedzie wspaniala babcią! i te kontakty między babcią a wnukiem moga być cudowne. kto nie kocha swojej babci? ja z miłym sercem wspominam moje, pierogi i ciasta babci, ta miłość babcina itp |
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę ja jestem w trakcie 10 tc, więc chyba znowu powróce do samego kwasu, a o witaminki zapytam na wizycie, a jakiej firmy brałaś jod, bo w aptece mi powiedzieli, że nie ma czegoś takiego jak jod dla kobiet w ciąży?
|
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Mi w tym roku teściowa dogodziła prezentem świątecznym, kupiła mi szlafrok 2 rozmiary za duży, a do tego kończy się przed kolanem, a ja chciałam długi.
W zeszłym roku dała mi kasę to se sama prezent kupiłam |
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale teściowa zaszalała
choć ja narazie nie chę jeszcze nic dla maleństwa, zeby nie zapeszyć ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie tak mysle, skoro wy tak czesto wymiotujecie i tak malo jecie, (chleb z maslem) to skąd i jak dostarczacie witaminy i mikroelementy??
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
szkoda mi nerwów na to. sama na razie nic nie kupuje, bo czekam na wielkanocne przeceny, chociaż kupiłam już jedna maskotkę dużą żabę ręcznie robioną na drutach przez moją koleżankę )
|
|
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jednej babci nie pamiętam, zmarła jak byłam mała, a druga babcia była dla nas zawsze niemiła, także nie mam takich fajnych wspomnień teraz mam 2 babcie u tż, obie są ogólnie ok, ale jedna skradła moje serce, mimo że potrafi rozgonić towarzystwo i nakrzyczeć to jest strasznie radosną kobietą |
|
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
mi ginka przepisała jodid 100
ale z tego co teraz czytam na necie to jest chyba tylko na receptę? Osobiście nie pamiętam czy miałam receptę czy nie, ale chyba tak skoro bez recepty nie wydają ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Babcia zaszalała ![]() Miły drobiazg A jeszcze w okresie świątecznym to już w ogóle
|
#1643 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nic narazie będę brała jedynie kwas foliowy. Z witamin rezygnuję do wizyty![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38435081]Z zapasów.[/QUOTE] Dokładnie, my będziemy wyniszczone za to dziecko odżywione |
|
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie najbardziej boje o moje zeby.
bo ja mleka i wiekszosci produktow mlecznych nie jadam. biore witaminy d, a, calcium, ale i tak sobie mysle jak to bedzie. na szczescie mam w czasie ciazy i do 1 roku zycia dziecka dentyste za darmo. |
|
|
|
#1646 |
|
Konto usunięte
|
Zgadza się, przygotujcie się na walkę o swoje włosy po porodzie
(tak 3-4 miesiące po). No i niektóre osoby - o zęby. Kiedyś było takie powiedzenie, że 1 dziecko = 1 ząb. Wiadomo, że nie musi tak być, ale może się zdarzyć. |
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
szaleństwo
nawet jeśli się pospieszyła, to miło z jej strony![]() Moja mama i siostra też nie mogą się doczekać zakupów dla naszego bobasa..na razie czekają na wiadomość jaka płeć Z kolei moja teściowa już zapowiada, że na wózek i kojec nam dadzą pieniądze (choć ona chciałaby zawsze z dobrego serca nas wspomagać finansowo, a później różnie wychodzi, bo też im się nie przelewa), no ale też woli dać pieniądze, zebyśmy sami kupili co nam się podoba..nie będzie nam na siłę nc wciskać![]() Co do wzruszeń na filmach, to ja wczoraj popłakałam się na 'Trudnych sprawach' A mam pytanie do dziewczyn, które już jedną nogą są albo już są w 2 trymestrze czy nadal kwas foliowy musicie brać? Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-01-04 o 12:28 |
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne rzeczy. ![]() Moja tesciowa zapowiedziała, ze kupi nam mebelki do pokoju dla dziecka.... ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38435218]Zgadza się, przygotujcie się na walkę o swoje włosy po porodzie (tak 3-4 miesiące po). No i niektóre osoby - o zęby. Kiedyś było takie powiedzenie, że 1 dziecko = 1 ząb. Wiadomo, że nie musi tak być, ale może się zdarzyć.[/QUOTE] OOOooooo chętnie oddam połowe swoich włosów.... ![]() Dobra chyba czas zwlec sie z łózka?? |
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
dzoan ja nie wiem w sumie.
kiedy ten II trym. sie dokladnie zaczyna? |
|
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(tak 3-4 miesiące po). No i niektóre osoby - o zęby. Kiedyś było takie powiedzenie, że 1 dziecko = 1 ząb. Wiadomo, że nie musi tak być, ale może się zdarzyć.[/QUOTE] Ja jak byłam u dentysty przy pierwszej ciąży to mi dentystka powiedziała, że z tym, że przez ciąże niszczą się zęby to jest bardziej mit. Ponieważ to kobiety zaniedbuję dbanie o siebie, w ciąży nie przyjdzie zrobić zęba, bo nie można znieczulenia i boimy się bólu, a jak dziecko się urodzi to nie ma za bardzo czasu. A jak w końcu kobieta przyjdzie z bólem to się okazuje, że nadaje się do kanałówki albo do wyrwania. ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Ja po odstawieniu tabletek anty straciłam połowę włosów, więc po urodzeniu będę łysa |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.

) hahaha

6 idę na wizytę to muszę porozmawiać na ten temat z ginem czy nadal je brać czy zmienić na jakieś inne

moja mama zmarla 5 lat temu, akurat bylam w ciazy, kiedy zachorowala i niestety rak zabral ja zanim mogla poznac mlodsza wnusie

(tak 3-4 miesiące po).