|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Intymny k³opot i ch³opak
Od dawna mam ma³y problem dotycz±cy zewnêtrznych okolic intymnych. By³am ju¿ u lekarzy, leczy³am sie, mia³am badania, ale nadal nie wiadomo do koñca co to jest, wiadomo tylko, ze nie jest to nic gro¼nego ani nie jest to typowa kobieca infekcja. Pozna³am wspania³ego ch³opaka i coraz bardziej sie do siebie zbli¿amy tak¿e pod wzglêdem erotycznym. Prêdzej czy pó¼niej bêde musia³a mu o tym powiedzieæ. Mój ch³opak jest bardzo m±dry, na 99,999 % nie odsunie siê ode mnie z powodu takiej b³ahostki, ale mimo to panicznie boje siê powiedziec mu o tym, boje siê jego reakcji, nie wiem jak mam to ubraæ w s³owa. Dorad¼cie co¶ dziewczyny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 24 367
|
Dot.: Intymny k³opot i ch³opak
Ale na jakie rady liczysz? Nic nie mo¿na doradziæ oprócz
a) rozstañ siê z nim b) powiedz mu Co innego niby?........... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 294
|
Mo¿e usi±d¼ z nim na spokojnie i zacznij od tego ¿e musisz mu co¶ o sobie powiedzieæ ale bardzo siê krêpujesz i boisz jego reakcji. I ¿e wiesz ¿e to ma³y problem który zniknie ale mimo wszystko wstydzisz siê o nim mówiæ. Taki wstêp nastawi go jeszcze przyja¼niej ni¿ dotychczas
![]() A tak w ogóle to my¶lê ¿e ta rozmowa wydaje Ci siê du¿o straszniejsza ni¿ bêdzie, zrób to jak najszybciej i nie bêdziesz musia³a siê wiêcej stresowaæ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 11 924
|
Widac golym okiem ta infekcje? (napisalas, ze jest zewnetrzna). Czy jest mozliwosc, zeby on mogl sie nia zarazic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Nic nie widaæ.
Lekarze mówili, ze nie zara¿ê go, ale ja siê i tak bojê, ¿e jednak mu przeniosê. Wstydzê siê, ¿e on sobie to zapisze w g³owie i bêdzie mia³ jakie¶ odpychaj±ce mysli o mnie, bo ja sama te¿ w sobie tego nie umiem akceptowaæ. To mo¿e byc infekcja, alergia, zapalenie, reakcja na stres. Z posiewu nie wysz³y grzyby, czy inne patologiczne bakterie. Edytowane przez panienkam Czas edycji: 2013-01-04 o 00:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 24 367
|
Jak Ciê kocha to uwierz, bêdzie mia³ w nosie jak±¶ infekcjê
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 11 924
|
Cytat:
![]() Skad u Ciebie obawy, ze mozesz mu ja przekazac, skoro lekarze twierdza inaczej, i jak jej nie widac, to jak odczuwasz te infekcje? Co to w ogole za infekcja? Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2013-01-04 o 00:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Swêdzi mnie tam i to koniec objawów. Lekarze sami nie wiedz± dok³adnie co mi jest - podejrzewaj± tylko. A na posiewie wysz³o, ze jestem ,,czysta".
Edytowane przez panienkam Czas edycji: 2013-01-04 o 00:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 119
|
Powiedz mu o tym. To jedyne wyj¶cie je¶li chcecie byæ razem. Rozumiem ¿e to k³opotliwa syt. ale jedyne rozwi±zanie.. trochê mnie to dziwi ¿e lekarze nie wiedz± co to jest. A bierzesz jakie¶ leki??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 437
|
Wielu facetów ma tak, ¿e woli wiedzieæ, bo dziêki temu wiêcej rozumiej±.
Skoro to m±dry facet, to na pewno zrozumie. Mo¿e byæ taka sytuacja, ¿e objawy trochê ust±pi±, zdecydujecie siê na seks, a przy stosunku zacznie Ciê piec albo boleæ. No i t³umacz mê¿czy¼nie w gor±cej atmosferze, ¿e to przez infekcjê, o której nie powiedzia³a¶. Albo facetowi by³oby przykro, ¿e nie powiedzia³a¶ i przez to on narazi³ Ciê na ból, albo co niektórym jednostkom w³±czy³yby siê dziwne my¶li, ¿e nie podoba Ci siê z nim w ³ó¿ku. Najlepiej powiedzieæ na spokojnie - ¿e wykryto u Ciebie infekcjê (bez nadmiernych szczegó³ów), ¿e nie zara¿asz, jeste¶ w trakcie leczenia i dlatego te¿ chcesz poczekaæ z bardziej intymnymi pieszczotami.
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
a nie mo¿esz tego wyleczyæ?
swêdzenie czyli rozumiem, ¿e jakie¶ grzybki od kawy, antybiotyków czy innych takich specyfików? dla facetów tyle plusem, ¿e chyba jaka¶ po³owa infekcji dróg rodnych u nich przechodzi bezobjawowo, wiêc s± tylko nosicielami, ale lepiej by by³o, ¿eby¶ to zaleczy³a... ka¿dy mo¿e zachorowaæ, wiêc mu o tym powiedz i nie truj sobie my¶li. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 067
|
D³ugo jeste¶cie razem? Mam wra¿enie, ¿e do¶æ krótko i nie masz do niego zaufania. Rozumiem, ¿e to do¶æ wstydliwy problem, ale powinna¶ mu powiedzieæ.
Wiêkszo¶æ infekcji dróg rodnych da siê wyleczyæ i nie bardzo rozumiem, ¿e lekarze nie potrafi± okre¶liæ co Ci jest. Mo¿e to uczulenie na jaki¶ proszek lub p³yn do p³ukania? Spróbuj przez jaki¶ czas praæ bieliznê w specjalnym proszku do prania ubrañ dla niemowl±t, dobrze p³ucz a potem dodatkowo j± prasuj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 023
|
Powiedz mu i to koniecznie.
Je¶li jest m±dry to zrozumie- w koñcu to nic strasznego i wiêkszo¶æ kobiet jakie¶ infekcje dróg rodnych przechodzi. Poza tym skoro lekarze nie wiedz± co to jest to ja bym jednak by³a ostro¿na, bo skoro nie wiadomo co to to nie wiadomo te¿ na 100% czy przypadkiem nie jest zara¼liwe. A to znaczy moim zdaniem, ¿e koniecznie gumki (nawet je¶li by¶ stosowa³a inn± metodê antykoncepcji) i ¿adnego seksu oralnego, w którym Ty jeste¶ stron± bior±c±. ¬le by by³o gdyby siê po jakim¶ czasie okaza³o, ¿e Twój partner by siê zarazi³, albo co gorsza je¶li odpukaæ siê rozstaniecie, on bêdzie "bezobjawowy" ale nie wiedz±c, ¿e Ty co¶ mia³a¶ zarazi jak±¶ inn± nie¶wiadom± niczego dziewczynê. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 980
|
Nie widaæ tego, na posiewie wysz³o, ze jeste¶ 'czysta', a lekarze gwarantuj±, ¿e nie mo¿esz go zaraziæ, wiêc pytam - po co chcesz mu o czymkolwiek mówiæ?
Swoj± drog±, jak lekarze sobie nie radz±, to spóbuj domowych metod, chod¼ du¿o bez bielizny ¿eby nie obcieraæ, przemywaj rumiankiem, myj szarym myd³em, nie no¶ obcis³ych majtek ze sztucznych materia³ów, spróbuj preparatów bez recepty na dyskomfort miejsc intymnych. Mój lekarz okre¶la takie schorzenia jako 'wra¿liwo¶æ' i w³a¶nie takie zalecenia daje, bo podobno to dzia³a najlepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 343
|
Mo¿e to jakie¶ uczulenie - ¿el do higieny, proszek do prania, sztuczne materia³y? Spróbuj jeszcze tych domowych metod a mo¿e problem zniknie.
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 101
|
Cytat:
Dziewczyna siê pyta jak najlepiej zacz±æ rozmowê, jak to ubrac w s³owa zeby ch³opak siê nie wystraszy³ a Ty jej radzisz "rozstañ siê z nim" [rozumiem, ¿e chodzi o to, ¿e jak mu nie umiesz powiedzieæ to go pogoñ?]. Nie no gratuluje ogólnie. Nie ma to jak dobre rady. A co do Autorki. Zacznij od tego, ¿e Ci bardzo na nim zale¿y, ¿e nie chcialabys go straciæ, ale musisz mu powiedziec co¶ o czym jeszcze nie wie. ¯e jestes chora, ale siê leczysz. Tylko za bardzo nikt nie wie co Ci jest. ¯e moze na tym ucierpiec Wasze ¿ycie seksualne no i powiedz mu o co chodzi. Najlepiej nie owijac zbyt d³ugo w bawe³ne. ZObaczysz ze Ci ul¿y po tej rozmowie ![]()
"Mê¿czy¼ni s± jak alkohol: wyrzekanie siê ich jest ascez±, która niesie ze sob± rozgoryczenie, rozkoszowanie siê nimi jest sposobem na ¿ycie, który rozja¶nia dzieñ powszedni, uzale¿nianie siê od nich jest... g³upot±." co Ciê ujê³o/ujmuje w T¯? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 91
|
Wiesz, co innego jakby¶cie ze sob± byli d³ugo i znali siê bardzo dobrze to wtedy bym powiedzia³a.
W Twoim przypadku nie bo: 1. nie zara¿asz i nic nie widaæ. A na tym etapie znajomo¶ci uwa¿am , ¿e facet nie musi wszystkiego wiedzieæ, zw³aszcza, ¿e konsekwencji z tego mieæ nie bêdzie. 2.Mo¿e zabrzmi brutalnie i nie nie generalizuje, ale mo¿e tak byæ, ¿e siê wystraszy. Wiesz, gdybym pozna³a faceta, jeste¶my w fazie docierania i on mi wyskakuje z czym¶ takim no to jako¶ pod¶wiadomie by mnie trochê odrzuci³o. Niestety, wiem mo¿e nie ³adnie ale tak by by³o. Zw³aszcza, ¿e to pocz±tek znajomo¶ci bez silniejszych emocji. Wiêc miej na uwadze, ¿e on mo¿e siê przestraszyæ. Ile macie lat?Bo im m³odszy wiek tym wiêksze prawdopodobieñstwo jak dla mnie... Po za tym, w pocz±tkowej fazie znajomo¶ci siê ludzi raczej idealizuje a nie wiesz dok³adnie jak siê zachowa. Ja bym siê ba³a dodatkowo, ¿e mo¿e powiedzieæ kolegom albo no po rozstaniu ewentualnym nawymy¶laæ. No ju¿ taka jestem , ¿e biorê pod uwagê nawet najgorsze scenariusze. Wiêc nic na ten temat bym nie pisnê³a, a swoj± drog± stara³a siê to wyleczyæ ![]()
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 023
|
Cytat:
Co innego gdyby by³o wiadomo, ¿e "tak po prostu ma" a co innego gdy jest totalnie niezdiagnozowana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 645
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 202
|
Ja te¿ na Twoim miejscu bym go o tym nie informowa³a. Skoro nie mo¿esz go zaraziæ, wyniki posiewu jest w porz±dku, ani nie widaæ ¿adnych zewnêtrznych objawów, to po co chcesz mu mówiæ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 245
|
Ja bym po prostu poczeka³a ze wspó³¿yciem a¿ to wyleczysz i tyle. Nie widze potrzeby dla której mia³aby¶ o tym mówiæ komu¶ z kim nie wspó³¿yjesz
![]() Swoj± drog± zabawne jest przekonanie kobiet o tym, ¿e wiêkszo¶æ mê¿czyzn wie, ¿e grzybicy pochwy mo¿na dostaæ nawet przez antybiotyki. Zapewniam Was, ¿e wiêkszo¶æ uwa¿a, ¿e taka grzybica jest z zaniedbania i ogólnie uwa¿a to za oble¶n± sprawê. No chyba, ¿e ju¿ kiedy¶ ich jaka¶ kobieta u¶wiadomi³a w tym temacie. I nie mówiê tutaj o osobach niedouczonych, bo po prostu takie sprawy ginekologiczne nie le¿± w krêgu mêskich zainteresowañ, a na bilogii o tym nie ucz±, wiêc faceci na temat infekcji intymnych sami z siebie nie wiedz± nic i to ca³kiem normalne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 220
|
no mo¿e ja jestem jak±¶ egoistk±, ale skoro nie zarazisz i On tego nie zobaczy to po co mówiæ?
![]() |
#25 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 245
|
Ja nie mówiê o takich dziwad³ach, których brzydzi okres, tylko o normalnych facetach, którzy nigdy nie miêli kobiety, lub ich kobieta nigdy nie mia³a takich problemów i nigdy ¿adna kobieta z nimi o tym nie gada³a. Bo sk±d oni maj± t± wiedzê czerpaæ?
Fakt faktem, kiedy ich kobieta tej infekcji dostanie od razu im g³upie przekonanie przechodzi, bo przecie¿ swoj± kobietê znaj± i wiedz±, ¿e o siebie dba i wtedy nagle staj± siê super m±drzy, ¿e oni wiedzieli i w ogóle (i jeszcze dodatkowo maj± wtedy motywacje by o tym poczytaæ). Ale prawda jest taka, ¿e je¶li zwyk³y facet nie mia³ w ¿aden sposób styczno¶ci z tematem infekcji intymnych, to po prostu nie ma o nich pojêcia i nie nale¿y go za to winiæ, ale trzeba mieæ to na uwadze je¶li danego faceta siê dobrze nie zna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 833
|
Cytat:
Innym powodem mog± byæ tabletki anty - u mnie powodowa³y w³a¶nie takie objawy jak u autorki. Odstawi³am i problem znikn±³. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.