Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 10:58   #1051
siarka40
Szef ds. Wymianek

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Pokaż wiadomość
dziwi mnie ze we wloszech juz kolejny raz widze napisy informacyjne po polsku z bledami
Ja nie wiem czy oni to tlumacza przez tlumacza google czy ktos moze jeszcze za takie "super tlumaczenia" bierze pieniadze..... zal.....rozumiem ze raz cos sie moze trafic ale na prawie wszystkich informacjach takie bledy to masakra

Pomyślałam w pierwszym momencie, że ta druga linijka jest po czesku^^.
Stary 2013-01-04, 11:23   #1052
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Drugą linijkę translator tłumaczy na "przynieść odpady", więc chyba jednak kogos wynajęli

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:44   #1053
paulinka1128
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ale żenada Ja bym próbowała poinformować podmiot odpowiedzialny za te cudeńka o tym, co tam jest napisane. I przy okazji subtelnie wytłumaczyć, jak bardzo żenujące to jest
szczerze mowiac bedac kiedys w urzedzie miasta spytalam sie kto sie tym zajmuje pracownicy sami nie wiedzieli to sobie dalam spokoj z tym.

edit
napisalam do filmy, ktorej logo jest na 2 i 3 foto. Zobaczymy czy mi odpisza

Edytowane przez paulinka1128
Czas edycji: 2013-01-04 o 11:46
paulinka1128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:58   #1054
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
dziwi mnie ze we wloszech juz kolejny raz widze napisy informacyjne po polsku z bledami
Dla mnie to poniekąd.. urocze Ja tam, jakbym to zobaczyła, tobym się uśmiała
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 12:05   #1055
paulinka1128
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
No w sumie masz racje ale kurcze jak wczoraj kolejny raz trafilam na takie bledne tabliczki to zaczelam sie zastanawiac jak to sie dzieje? Bo chyba dla tlumacza nie sa to skomplikowane zdania/slowa a kase ktos za to zgarnia.

Odpisala mi juz ta firma (wow po 5 minutach), ze oni tylko drukuja to co jet a zamowieniu ale sie spytali gdzie byly zrobione zdjecia i ze poinformuja o bledach.....tak wiec pewnie to bedzie urzad miasta winny....
Stary 2013-01-04, 12:06   #1056
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Też, ten puszek (okruszek, puszek kłębuszek) jest uroczy
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 13:22   #1057
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
edit
napisalam do filmy, ktorej logo jest na 2 i 3 foto. Zobaczymy czy mi odpisza
Cytat:
Odpisala mi juz ta firma (wow po 5 minutach), ze oni tylko drukuja to co jet a zamowieniu ale sie spytali gdzie byly zrobione zdjecia i ze poinformuja o bledach.....tak wiec pewnie to bedzie urzad miasta winny....
Dobrze zrobiłaś Jak dostaniesz kolejne odpowiedzi, to proszę, daj znać
Stary 2013-01-04, 13:45   #1058
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Paulinka - niech Ciebie zatrudnią jako tłumacza zgłoś im swoją ofertę
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 16:38   #1059
crystalmethod
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A co byłoby, gdybyś koło 19:00-20:00 włączyła telewizor na pełen regulator?
Babcia albo dziadek wybiegliby z pokoju z krzykiem, czemu jest tak głośno, co ja sobie myślę, i że mam to natychmiast wyłączyć i też iść spać Jak zwykle zresztą.
A potem się dziwią, że rodzina nie chce ich odwiedzać...

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Ano dlatego, że do niego trzeba było pofatygować się do kuchni, gdzie jadł śniadanko, a mi już kręgosłup pękał. Poza tym nie rozumiem, czemu jemu miałabym dziękować - przecież to mieszkanie mojej ciotki, w CAŁOŚCI utrzymywane przez nią.
Co racja to racja.
crystalmethod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 16:57   #1060
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez crystalmethod Pokaż wiadomość

Dlaczego nie miałaś jak podziękować?
Ciotce to by mogła dziękować... Ale jej konkubentowi za co?

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Zobaczyłam pierwsze zdjęcie i zaraz mi się przypomniało:
http://www.youtube.com/watch?v=yKdSaRdj0uA
"zesoba"- "jestem zToba"

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 18:13   #1061
crystalmethod
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ciotce to by mogła dziękować... Ale jej konkubentowi za co?
No tak, nie napisałam, że powinna wujkowi
crystalmethod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 19:50   #1062
MilkyShake
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ja wsiadam na dworcu, wysiadam na Kurdwanowie.

szkoda mi kasy na taksówkę.
też mi było szkoda dopóki na Kurdwanowie nie gonił mnie jakiś zbok i to po godzinie 19

MilkyShake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 19:54   #1063
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MilkyShake Pokaż wiadomość
też mi było szkoda dopóki na Kurdwanowie nie gonił mnie jakiś zbok i to po godzinie 19
na to nie ma reguły, jak widzisz (godzina 19!). Nie stać mnie na codzienne wożenie się taksówką na uczelnię/z uczelni/do znajomych/od znajomych itp.
ja na zboczeńca natrafiłam w autobusie pełnym ludzi, po godzinie 17.
Stary 2013-01-05, 00:56   #1064
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dzień doberek w 2013 roku -

Co mnie zdziwiło podczas wakacji u rodziny:
-obrażalstwo moich rodziców, przez których nie było imprezy chrzcinowej, bo się nie umieli dogadać z teściami i walnęli focha, mimo, że o wszystkim wiedzieli wcześniej od nas
-mus latania do tłumacza z międzynarodowym aktem urodzenia dziecka, na który to akt mam zrobiony paszport tymczasowy (wydany przez ambasadę RP) a pani w polskim USC nie chciała tego papierka uznać (i nam podsunęła od razu namiar na tłumacza...pewnie jej znajomego)
-chamstwo pana lekarza z pogotowia, który prawie mnie zabił, jak przyjechałam do niego z gorączką i pokazałam mu holenderską kartę ubezpieczeniową z euripejską niebieską stroną, gdyż moje ubezpieczenie obejmuje całą UE... lekarz mi powiedział, że ma w d... UE i wg niego nie mam ubezpieczenia...a ja byłam w takim szoku i tak zdechła, że tylko siedziałam i nie wiedziałam, co mam mu powiedzieć....mój mąż prawie lekarza udusił z nerwów

Chyba się cieszę, że wakacje w ojczyźnie mam za sobą .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 01:02   #1065
Mileva_
Zakorzenienie

Dobry wieczór Dawno nie zaglądałaś tutaj

Lekarza też bym udusiła, miałam podobną przygodę - panu nie chciało się mnie zbadać, bo... pielęgniarka siedziała mu na kolanach
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 01:05   #1066
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Dawno nie zaglądałaś tutaj

Lekarza też bym udusiła, miałam podobną przygodę - panu nie chciało się mnie zbadać, bo... pielęgniarka siedziała mu na kolanach
W ciągu 3 tygodni w kraju spotkało mnie więcej chamstwa, niż za granicą w ciągu ponad 1,5 roku... .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 01:19   #1067
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Dzień doberek w 2013 roku -

Co mnie zdziwiło podczas wakacji u rodziny:
-obrażalstwo moich rodziców, przez których nie było imprezy chrzcinowej, bo się nie umieli dogadać z teściami i walnęli focha, mimo, że o wszystkim wiedzieli wcześniej od nas
-mus latania do tłumacza z międzynarodowym aktem urodzenia dziecka, na który to akt mam zrobiony paszport tymczasowy (wydany przez ambasadę RP) a pani w polskim USC nie chciała tego papierka uznać (i nam podsunęła od razu namiar na tłumacza...pewnie jej znajomego)
-chamstwo pana lekarza z pogotowia, który prawie mnie zabił, jak przyjechałam do niego z gorączką i pokazałam mu holenderską kartę ubezpieczeniową z euripejską niebieską stroną, gdyż moje ubezpieczenie obejmuje całą UE... lekarz mi powiedział, że ma w d... UE i wg niego nie mam ubezpieczenia...a ja byłam w takim szoku i tak zdechła, że tylko siedziałam i nie wiedziałam, co mam mu powiedzieć....mój mąż prawie lekarza udusił z nerwów

Chyba się cieszę, że wakacje w ojczyźnie mam za sobą .
Masakra, współczuję wszystkich tych sytuacji....

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 01:58   #1068
201604181004
Konto usunięte

Dostaję białej gorączki gdy w rozmowie ktoś mi zarzuca - nie spodobało ci się bo jest zbyt głębokie, nie zrozumiałaś, nie dostrzegłaś drugiego dna. Gdy idzie o pseudo inteligenckie książki i filmy. Zazwyczaj to gimbuziarom się nudzi chyba i próbują być elokwentniejsze w sieci i kłócą się z każdym że "po prostu nie czujecie tego przekazu, nie rozumiecie piątego ósmego i 1403323428 dna, ten film jest głęboki". Ja pitole, nie lubię też klanu, chyba znaczy że jest dla mnie zbyt głęboki. Koronny argument przygłupich osób które bardzo chcą kreować się na oczytane i światowe.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 02:01   #1069
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Dostaję białej gorączki gdy w rozmowie ktoś mi zarzuca - nie spodobało ci się bo jest zbyt głębokie, nie zrozumiałaś, nie dostrzegłaś drugiego dna. Gdy idzie o pseudo inteligenckie książki i filmy. Zazwyczaj to gimbuziarom się nudzi chyba i próbują być elokwentniejsze w sieci i kłócą się z każdym że "po prostu nie czujecie tego przekazu, nie rozumiecie piątego ósmego i 1403323428 dna, ten film jest głęboki". Ja pitole, nie lubię też klanu, chyba znaczy że jest dla mnie zbyt głęboki. Koronny argument przygłupich osób które bardzo chcą kreować się na oczytane i światowe.
Dla mnie sztampowym przykładem jest szitowy film "Szkoła uczuć" Nie lubię go, uważam, że jest tandetny, ale nieeee, po prostu jestem mało wrażliwa i go nie rozumiem Dlaczego nikt np. nie rozpływa się razem ze mną nad filmami Kieślowskiego, które mają drugie dno i zmuszają do refleksji, tylko wszyscy płaczą jak Mandy Moore śpiewa "Only hope" :P
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 02:08   #1070
201604181004
Konto usunięte

No właśnie. Dobrze że na wizażu stężenie gimbusiar na metr wirtualny jest mniejsze bo bym oszalała. Jeśli ci się coś nie podoba znaczy że nie rozumiesz. Nie może ci się ot tak nie podobać, tutaj musi być ukryte drugie dno tj. na przykład na pewno nie zrozumiałaś!
Je-ee-e-e-e-e-ezuuuuu
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 02:16   #1071
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie. Dobrze że na wizażu stężenie gimbusiar na metr wirtualny jest mniejsze bo bym oszalała. Jeśli ci się coś nie podoba znaczy że nie rozumiesz. Nie może ci się ot tak nie podobać, tutaj musi być ukryte drugie dno tj. na przykład na pewno nie zrozumiałaś!
Je-ee-e-e-e-e-ezuuuuu
A słyszałaś to: "Do The Beatles trzeba dorosnąć". To ja chyba zawsze będę mieć niedojrzały gust muzyczny. Nie trawię tego zespołu, wkurza mnie ich zawodzenie (dobra, to akurat kwestia gustu), ale nie, nie dorosłam do wspaniałej muzyki tego zespołu :P Ja ogólnie nie lubię takiego głoszenia swoich jedynych i słusznych poglądów literackich/muzycznych/filmowych, a mam wrażenie, że narobiło się mnóstwo samozwańczych krytyków.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 02:36   #1072
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Je-ee-e-e-e-e-ezuuuuu
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 02:46   #1073
Ljus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
W ciągu 3 tygodni w kraju spotkało mnie więcej chamstwa, niż za granicą w ciągu ponad 1,5 roku... .
Polska to kraj chamstwa nie ma co się oszukiwać.. W zasadzie to jst chyba moja odpowiedź na ludzkie zachowania które mnie dziwią. Chamstwo, pogarda przy najmniejszej okazji wyższości czy władzy (zależysz ode mnie), czy to szofer w autobusie który potrafi nakrzyczeć na pasażera (dla którego notabene pracuje, nie na odwrót) czy szanowni dostojni prof dr inz na mojej uczelni z postawą, patrz studencie i uniż się przede mną :P (oczywiście nie mówię o wszystkich). Kurcze nawet na poczcie można się poczuć czasem jak śmieć. Wszędzie to samo: zero szacunku, pogarda. Nie wiem czemu w Polsce tak jest a w niektórych krajach nie, od czego to zależy W końcu ludzie wszędzie bywają różni a jednak to co w niektórych krajach byłoby nie do pomyślenia, w innych jest na porządku dziennym

Cytat:
Dostaję białej gorączki gdy w rozmowie ktoś mi zarzuca - nie spodobało ci się bo jest zbyt głębokie, nie zrozumiałaś, nie dostrzegłaś drugiego dna. .
Też tego nienawidzę. Niedawno miałam taką sytuację że oglądaliśmy z chłpakiem film - strasznie denny i nudny, wyłączyliśmy w połowie. Koleżanka chciała go pożyczyć więc uprzejmie ostrzegłam jakie były nasze wrażenia na co usłyszałam: wiesz co sama go zoabczę. A na pewno go zrozumiałaś?
Po czym jak obejrzała: miałam rację. Był świetny. <i tutaj wywód niczym rozmowa doświadczonego krytyka filmowego z kretynem>
W ogóle razi mnie podejście: wiem najlepiej. Jak na powyższym przykładzie:
- wg mnie był słaby
- nie. on był dobry <tonem - objawiam Ci najświętszą i jedyną prawdę:P>

Edytowane przez Ljus
Czas edycji: 2013-01-05 o 02:53
Ljus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 02:51   #1074
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Zawiało mi argumentami Barbary Białowąs.
"O filmie w filmie w ramach filmu".
Stary 2013-01-05, 03:02   #1075
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ljus Pokaż wiadomość
Polska to kraj chamstwa nie ma co się oszukiwać.. W zasadzie to jst chyba moja odpowiedź na ludzkie zachowania które mnie dziwią. Chamstwo, pogarda przy najmniejszej okazji wyższości czy władzy (zależysz ode mnie), czy to szofer w autobusie który potrafi nakrzyczeć na pasażera (dla którego notabene pracuje, nie na odwrót) czy szanowni dostojni prof dr inz na mojej uczelni z postawą, patrz studencie i uniż się przede mną :P (oczywiście nie mówię o wszystkich). Kurcze nawet na poczcie można się poczuć czasem jak śmieć. Wszędzie to samo: zero szacunku, pogarda. Nie wiem czemu w Polsce tak jest a w niektórych krajach nie, od czego to zależy
Cały cytat, a pogrubione w szczególności - jest to tak zwany homo sovieticus Dwa słowa i wszystko jasne niestety. W skrócie - im mniej znaczysz, tym bardziej odczuwalny będzie każdy awans społeczny, i tym większa chęć do zaznaczenia dystansu wobec tych, którzy są choć trochę niżej. Taka demonstracja władzy przy każdej okazji. Skrajne osądzanie ludzi na podstawie wyglądu to także pochodna tego przemiłego zjawiska - klient wysztafirowany jak na bal będzie potraktowany o niebo lepiej od przeciętnie wyglądającego człowieka. Co ciekawe, za granicą się z tym nie spotkałam.

Temat w ogóle bardzo ciekawy choć niezbyt przyjemny, niestety pora nie pozwala mi jakoś bardziej składnie rozwinąć tej wypowiedzi Można by tomiska całe napisać. Niestety zjawisko zniknie dopiero za kilkadziesiąt lat, jeśli w ogóle...
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 03:17   #1076
Ljus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Cały cytat, a pogrubione w szczególności - jest to tak zwany homo sovieticus Dwa słowa i wszystko jasne niestety. W skrócie - im mniej znaczysz, tym bardziej odczuwalny będzie każdy awans społeczny, i tym większa chęć do zaznaczenia dystansu wobec tych, którzy są choć trochę niżej. Taka demonstracja władzy przy każdej okazji. Skrajne osądzanie ludzi na podstawie wyglądu to także pochodna tego przemiłego zjawiska - klient wysztafirowany jak na bal będzie potraktowany o niebo lepiej od przeciętnie wyglądającego człowieka. Co ciekawe, za granicą się z tym nie spotkałam.

Temat w ogóle bardzo ciekawy choć niezbyt przyjemny, niestety pora nie pozwala mi jakoś bardziej składnie rozwinąć tej wypowiedzi Można by tomiska całe napisać. Niestety zjawisko zniknie dopiero za kilkadziesiąt lat, jeśli w ogóle...
nie słyszałam wcześniej tego określenia, ciekawe
Właśnie to co mówisz mnie zawsze razi i zastanawia, jak to możliwe że odczucie władzy robi takie rzeczy z ludźmi, podejrzewałam że to ma związek z poczuciem własnej wartości

offtop: Mileva, znasz szwedzki?
Ljus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 08:09   #1077
ajah
wańka wstańka

Nie ogarniam jak ktoś trzaska, hałasuje, a później jak mnie przez to obudzi mówi słodko:
Wstałaś? Mogłaś spać
ajah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 09:12   #1078
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
A słyszałaś to: "Do The Beatles trzeba dorosnąć". To ja chyba zawsze będę mieć niedojrzały gust muzyczny. Nie trawię tego zespołu, wkurza mnie ich zawodzenie (dobra, to akurat kwestia gustu), ale nie, nie dorosłam do wspaniałej muzyki tego zespołu :P Ja ogólnie nie lubię takiego głoszenia swoich jedynych i słusznych poglądów literackich/muzycznych/filmowych, a mam wrażenie, że narobiło się mnóstwo samozwańczych krytyków.
Ostatnio stwierdzam, że chyba każda dziedzina ma takie teksty. Do zapachu szanel piontki też niby trzeba dorosnąć. I nie ma tłumaczenia, ze Ci odwiecznie po prostu śmierdzi, że najzwyczajniej w świecie nie lubisz tego zapachu. Nie, nie, nie, nieeee, po prostu nie dojrzałaś jeszcze

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 09:53   #1079
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Ostatnio stwierdzam, że chyba każda dziedzina ma takie teksty. Do zapachu szanel piontki też niby trzeba dorosnąć. I nie ma tłumaczenia, ze Ci odwiecznie po prostu śmierdzi, że najzwyczajniej w świecie nie lubisz tego zapachu. Nie, nie, nie, nieeee, po prostu nie dojrzałaś jeszcze
Dzięki Chanel no5 wiem dlaczego na znoszone skarpetki niektórzy pieszczotliwie mówią szanelki
Stary 2013-01-05, 10:07   #1080
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości