W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 10:58   #331
xal
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Dziś szef kuchni poleca łopatkę w sosie z dodatkiem papryki czerwonej i kaszę jęczmienną do tego buraczki albo ogóras kiszony
Dzisiaj piątek
Chyba zrobię kotlety bo mam piersi kurczaka świeże ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:00   #332
klauda88
Raczkowanie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale fajny Dobrze, że są i tacy Księża
Ciekawe czy ja w tym roku będę miała wizytacje

Swoją drogą cieszę się, że w tytułach zawsze używacie słowa "prawie", bo ja jestem zawsze na szarym końcu i w nic się nie wpisuje. W ostatnim temacie były kopniaczki- ja oczywiście nie czuje jeszcze,
W tym "wszystkie prawie półmetek"- mi oczywiście do półmetku brakuje jeszcze tyle, że pewnie będą 3 kolejne wątki nim będę miała ten półmetek
oj nie martw się ja mam w drugą stronę - półmetek miałam już 4 tyg temu a kopniaki czuję od jakiś 6 tyg. wydaje mi się, że lepiej słuchać od innych co Cię czeka niż "przecierać szlaki":P
klauda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:00   #333
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Cholera, już 12:00 prawie lecę szykować obiad
Dziś szef kuchni poleca łopatkę w sosie z dodatkiem papryki czerwonej i kaszę jęczmienną do tego buraczki albo ogóras kiszony
mąż się pytał co chcę na obiad, to chyba sobie zamówię u niego to danie dnia z buraczkami
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:00   #334
axella
Zakorzenienie

GG do axella

dobra laski, Wy tu sobie twórzcie nowy wątek a ja spadam do Tż.. w tym miesiącu widzimy się chyba dziś i na to usg
ale trzeba zarabiać by potem z bejbikiem w domu siedzieć

prosze tylko o te za to by wypłata weszła i bym nie musiała strzelać do nikogo z byłej pracy

MIŁEGO DNIAAAA!!!!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:01   #335
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dziękuję bardzo
ale idąc dalej to skoro lekarz może wypisać do 3 dni wstecz to teoretycznie jak mam do 25.01 to do 05.02 mam czas dostarczyć do pracy?
u mnie lekarz wystawiajac wstecz date wystawienia wpisal adekwatna, tak jakbym miala wizyte wtedy kiedy chcialam, a nie faktycznie ale zglaszalismy wczesniej w recepcji i babka bardzo tego pilnowala zeby nic nie pomieszac. mozliwe, ze zarezerwowali odpowiedni numerek blankiecika
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:02   #336
klauda88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
kociary, pochwale sie co mam

jesli dzidzius okaze sie synkiem to hmm, chyba mu powiem, ze rodzice byli wyluzowani i tate tez babcia raz ubrala w sukienke
miejmy nadzieję, że to "łyknie". a sukieneczka prześliczna i te małe mysie
Stary 2013-01-04, 11:02   #337
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Podobno ABC Design czy jakoś tak (abc na pewno ma w nazwie) ma fajne bliźniacze, ale to słyszałam tylko jedną opinię. Możliwe, że chodziło też o cenę.
no faktycznie cena spoko. przynajmniej na all. i ładnie wygląda

tylko jak patrze na wagę całkowitą 18kg to padam
ale to wszystkie bliźniacze niestety tak mają
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:04   #338
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

a weź ty mnie nie strasz. obawiam się że na dzisiejszej wizycie dostanę skierowanie na glukozę
ale to dobrze że w tym labie nie ma kolejek. to jest największe zło.
Nie ma się co strachać tylko spinać pośladki i czynnić swą powinność ta glukoza i kolejki to pikuś w obliczu tego czym jest poród, także ćwiczmy dziewczęta
Stary 2013-01-04, 11:04   #339
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ale idąc dalej to skoro lekarz może wypisać do 3 dni wstecz to teoretycznie jak mam do 25.01 to do 05.02 mam czas dostarczyć do pracy?
Termin dostarczenia lub poinformowania pracodawcy masz okreslony w regulaminie lub układzie zbiorowym pracy, a jeśli zakład nie ma obowiązku jego tworzenia to powinnaś byla dostać dodatkową informację o warunkach zatrudnienia w formie pisemnej i tam ma być takie info.

Jak nie pamiętasz to zapytaj w pracy.

Stary 2013-01-04, 11:06   #340
salviae
Zadomowienie

Wróciłam,

Cytat:
Każdy śmiga w ciuchach Biga?

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
A co sądzicie o ubrankach z Pepco? Są w miarę tanie ale czy nie lepiej dołożyć i kupić co porządniejszego?
W Pepco zależy jakkie się trafi chyba, niektóre są super
Cytat:

mnie mdli na samą myśl, a jeszcze mam pić 75ml a nie 50

Ashy piękne te zdjęcia
Ja też w przyszłym tygodniu idę na to badanie i nie wiem czemu też od razu 75

Cytat:
a to mój nie jest może anty lumpkowy, po prostu nigdy nie było okazji

Kupiłam tam kilka rzeczy dla siebie i to naprawdę fajnych, moja koleżanka tylko tam się ubiera i zawsze ma świetne ciuchy. Co prawda na wycenie mają drożej niż w innych ale też wg mnie mają lepsze ciuchy
Ja mojemu kupiłam kilka razy koszulki, ale czasem nie trafiałam z rozmiarem wiec w końcu jak czegoś potrzebuje to jedzie ze mną, ja nie lubię innych lumpków niż Biga bo właśnie u mnie w tych małych same jakieś szmaty których nigdy nie wymieniają, a w bidze też kupuje tylko na wycenie bo nie mam cierpliwości do wagi

A nad tą misiową bluzą się zastanawiałam czy brać bo będziemy mieć letnie maluszki i nie wiem czy będę miała okazje ubrać go w takiego niedźwiedzia, ale jednak w końcu nie mogłam jej zostawić :P
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-01-04 o 11:08
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:06   #341
xal
Zakorzenienie

Cytat:
no faktycznie cena spoko. przynajmniej na all. i ładnie wygląda

tylko jak patrze na wagę całkowitą 18kg to padam
ale to wszystkie bliźniacze niestety tak mają
No wiesz, pojedyncze ważą przeważnie koło 14 więc dodaj drugą gondolkę czy fotelik i będzie 18 kg.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 11:07   #342
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Najpierw chcemy je na żywo w sklepie zobaczyć, ale na 90% zdecydujemy się na model jeden koło drugiego, bo te jeden za drugim jakoś do mnie nie przemawiają... A Wy już coś macie na oku?
podpowiem tylko, zmierzcie wejscia do bloku/sklepu/przychodni i wozek...sasiedzi kupili fajny szeroki wozek, ale do bloku nim nie wjada mama ma teraz problem, wyjmuje dzieci, zanosi do domu, wraca po wozek, sklada.
znajomi z malenkimi blizniakami kupili taki http://allegro.pl/wozek-bizniaczy-fr...908601723.html jesli chcecie moge dopytac o opinie.

a tu na osiedlu mamy sasiadow z trojaczkami jada jeden za drugim hehe. ale juz takie roczne?

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-01-04 o 11:08
Stary 2013-01-04, 11:07   #343
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Nie ma się co strachać tylko spinać pośladki i czynnić swą powinność ta glukoza i kolejki to pikuś w obliczu tego czym jest poród, także ćwiczmy dziewczęta
ahahaha

ja wczoraj ćwiczyłam stanie w kolejce bo jakośn ikomu nie przyszło do głowy żeby a. mnie przepuścić b. ustąpić mi miejsca.
na szczęście tylko parę minut stałam.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:08   #344
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Hejo hoł hir łi goł

Byłam w pracu, jest spooooko 8-16 od pon do pt
do tego szefo cieszy się,że jestem vatowcem, wiadomo-korzyści w obie strony..
zarobki.. no,powiedzmy,że ok

w poniedziałek zaczynam

nie zasubskrybowało mi nowego wątku
łaaaaaaaaaaaaaj???

miałam jechać do tż ale jeszcze śpi więc jeszcze troche czasu na Was mam
no i nadal czekam na wypłatę
za nową pracę, a czym będziesz się zajmować? sorry, bo może nie doczytałam...
Stary 2013-01-04, 11:09   #345
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj piątek
mój ulubiony dzień pracujący

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
oj nie martw się ja mam w drugą stronę - półmetek miałam już 4 tyg temu a kopniaki czuję od jakiś 6 tyg. wydaje mi się, że lepiej słuchać od innych co Cię czeka niż "przecierać szlaki":P
ja też z tych opóźnionych co to nie znają płci, kopniaków nie czują, a półmetek ciąży to będzie może za ok. 2 wątki. ale co tam, ja lubię korzystać z doświadczenia tych bardziej doświadczonych
Stary 2013-01-04, 11:10   #346
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
liczy się data wystawienia, a nie data od kiedy obowiązuje. no chyba że muszą to być te same daty, ale tego już nie wiem

ja tak samo. zawsze mnie wzrusza
Nie nie muszą. Bo np w szpitalu wystawili mi zwolnienie w dniu wypisu wstecz na wszystkie dni kiedy byłam u nich. Ale data wystawienia jest z dnia wypisu i od tej daty mam 7 dni na dostarczenie.

Cytat:
ja chciałam jedną zuzię ale mężowi się nie podoba

sharp to ja wam jeszcze tego filmiku nie wrzucałam? cóż za niedopatrzenie toż to mój ulubiony na caaaałym jutubie

też wam będę wrzucać takie
Nawej ja już Wam to wrzucałam (jakieś 100 lat temu)

Cytat:
Cholera, już 12:00 prawie lecę szykować obiad
Dziewczyno, jak Ty mnie insirujesz kulinarnie! W nas zatem będzie gulasz (moze też z łopatki) ale z kaszą gryczaną Ogóreczka wkroję do gulaszu, więc może też zrobię buraczki Lecę zatem do skelpu
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:11   #347
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
miejmy nadzieję, że to "łyknie". a sukieneczka prześliczna i te małe mysie
dzieki "babcia" bez okularow myslala, ze to chomiki
Stary 2013-01-04, 11:11   #348
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi też pewnie zleci glukozę na kolejnej wizycie... i o ile już się nie martwię tym, że na czczo bo znów mi przeszły napady głodu rano tak nie wiem jak wstanę na to badanie
ja też ostatnio przyzwyczaiłam się do wstawania około 8:30- 9:00 ale na szczęście mężu idzie ze mną to mnie jakoś zmotywuje żeby wstać jak masz kogo zabrać ze sobą to bierz, pielęgniarki mi mówiły, że dobrze mięć kogoś na tej gluko w razie wu..... jakby nie było to dość dużo czasu od 7 do 9 bez jedzonka......
Stary 2013-01-04, 11:11   #349
dhalii
Raczkowanie

Cytat:
podpowiem tylko, zmierzcie wejscia do bloku/sklepu/przychodni i wozek...sasiedzi kupili fajny szeroki wozek, ale do bloku nim nie wjada mama ma teraz problem, wyjmuje dzieci, zanosi do domu, wraca po wozek, sklada.
znajomi z malenkimi blizniakami kupili taki http://allegro.pl/wozek-bizniaczy-fr...908601723.html jesli chcecie moge dopytac o opinie.

a tu na osiedlu mamy sasiadow z trojaczkami jada jeden za drugim hehe. ale juz takie roczne?
popytaj, popytaj

Z drzwiami nie ma problemu zmieści się gorzej z bagażnikiem

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110820040223.html

Dzieciaczki
dhalii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 11:13   #350
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
A nad tą misiową bluzą się zastanawiałam czy brać bo będziemy mieć letnie maluszki i nie wiem czy będę miała okazje ubrać go w takiego niedźwiedzia, ale jednak w końcu nie mogłam jej zostawić :P
dobrze zrobilas! na pewno bedzie dzien, gdzie zacznie walic zabami i bluza sie przyda skoro w styczniu mamy kilkanascie st na plusie, to kto wie co bedzie w maju. a bluza wyglada na wieksza, wiec moze i do wrzesnia wystarczy?
Stary 2013-01-04, 11:14   #351
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Stary 2013-01-04, 11:14   #352
klauda88
Raczkowanie

Cytat:
tez mam ostatnio zgage, glownie tuz przed zasnieciem.
nie wiem czy próbowałyście babcinego sposobu na zgagę czyli wypić szklankę mleka a na wieczór ciepłego to pomaga jeszcze w zasypianiu - mi pomaga i na jedno i na drugie bo ostatnio mam problemy ze spaniem
Stary 2013-01-04, 11:14   #353
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
mój ulubiony dzień pracujący

ja też z tych opóźnionych co to nie znają płci, kopniaków nie czują, a półmetek ciąży to będzie może za ok. 2 wątki. ale co tam, ja lubię korzystać z doświadczenia tych bardziej doświadczonych
mam tak samo jak ty
tytuł wątku pamiętasz??
np. Wszystkie mamuśki już ruchy czują hump i nuna wciaz ich wyczekują
Stary 2013-01-04, 11:16   #354
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj piątek
Chyba zrobię kotlety bo mam piersi kurczaka świeże ...
No piątek. I generalnie nie jadam w piątki mięsa. Ale w ciąży sobie pozwalam, bo u mnie dzień bez mięsa to dzień stracony. Moja córka będzie strasznym krwiożercą

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
dobra laski, Wy tu sobie twórzcie nowy wątek a ja spadam do Tż.. w tym miesiącu widzimy się chyba dziś i na to usg
ale trzeba zarabiać by potem z bejbikiem w domu siedzieć

prosze tylko o te za to by wypłata weszła i bym nie musiała strzelać do nikogo z byłej pracy

MIŁEGO DNIAAAA!!!!
miłego dnia z TŻcikiem
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:16   #355
xal
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze zrobilas! na pewno bedzie dzien, gdzie zacznie walic zabami i bluza sie przyda skoro w styczniu mamy kilkanascie st na plusie, to kto wie co bedzie w maju. a bluza wyglada na wieksza, wiec moze i do wrzesnia wystarczy?
My musimy kupić jakiś sweterek czy polarek bo na grilla do kuzyna chadzamy

Stary 2013-01-04, 11:16   #356
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Nawej ja już Wam to wrzucałam (jakieś 100 lat temu)
to tak dawno nie sięgam moją ograniczoną pamięcią

Edytowane przez humpback
Czas edycji: 2013-01-04 o 11:22
Stary 2013-01-04, 11:19   #357
nuna2
Zakorzenienie

puszcze męża na pół h. swoja drogą zaczeli sprzątać myć nacynia
Stary 2013-01-04, 11:19   #358
klauda88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
witam się z nowym wątku
Się Wam skończy gadulstwo jak bobasy się urodzą
Wtedy w końcu będę mogła nadrobić
Ja dalej jestem chora, nic mi nie pomaga ale też nie wiem co mogę zażywać. Pani w aptece powiedziała że praktycznie nic z takich normalnych lekarstw A do tego musze dzisiaj dzień spędzić na książkami bo w poniedziałek dwa kolokwia mnie czekają
mi na grypę pomaga trochę mleko z miodem i czosnkiem (ochydne ale skuteczne), sztyft do nosa i jakiś lek na wzmocnienie dla ciężarnych chyba prenatel czy jakoś tak

widzę, że nie tylko ja się męczę z uczelnią całe szczęście albo szczęście w nieszczęściu, że została mi praca mgr do napisania
Stary 2013-01-04, 11:20   #359
sharpnowaja
Zakorzenienie

pora dokończyć się pakować. Nie piszcie za dużo bo możliwe że będę dopiero we wtorek. No chyba że mi któraś streści

U mnie od wczoraj pada- raz śnieg raz deszcz oby droga była dobra

i trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty
Stary 2013-01-04, 11:21   #360
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
np. Wszystkie mamuśki już ruchy czują hump i nuna wciaz ich wyczekują
no i w tym temacie nic się nie zmieniło ale jak tylko coś poczujesz, to mam nadzieję że ja nie będę musiała długo czekać, bo smutno mi będzie samej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości