|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cześć Mamusie!
Podczytuję Was ale nie piszę bo się pochorowałam straszny kaszel mnie męczy, a jeszcze przy okazji szukania naturalnych sposobów pozbycia się go wpadłam na wpis jakiejś dziewczyny, że ona przez kaszel dostała skurczy i urodziła w 32 tyg no i mam stracha, bo jak kaszle to ąz mnie brzuch boli. wczoraj wieczorem latałam co pól godziny do łazienki, chyba to malutki tak mi naciskał na pęcherz, boję się że może się obniża i w ogóle ![]() biorę prenalen, wit. c i rutinoscorbin i modlę się aby szybko przeszło. dodatkowo wczoraj wieczorem miałam gorączkę 37,9 więc wzięłam paracetamol i spadło, z kolei dziś ok godz. 4 temp była ok 36 stopni a o godz. 7 już 38,03... no i znów podratowałam się paracetamolem i póki co mam cały czas ok 37... maly jakoś tak słabowato się rusza... nie wiecie ile tego paracetamolu można wziąć?chyba później zadzwonie do mojego gina i podpytam. Nie chcę iść do lekarza rodzinnego, bo są wielkie kolejki, wszyscy chorują i jeszcze się czymś gorszym zarażę
|
|
#4592 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() właśnie ja się obawiam, że u nas będzie odwrotnie, bo to ja jestem "o jezu, o matko, nie wiem, nie wiem, boję się". no chyba że po porodzie mnie olśni ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale co ci powiedział(a) dokładnie o szyjce? miałaś usg? Cytat:
![]() Witam się ![]() Wczoraj nie wytrzymała i poszłam do gina, żeby jednak mnie sprawdził (normalnie powinnam iść 15tego). Powiedziałam mu o tych skurczach z niedzieli, znów powiedział to samo: jak nie bolą i trwają chwilę, oraz nie ma ich więcej niż 10 na dzień to jest ok. Potem zbadał szyjkę, powiedział, że trzyma i jest w porządku. Gdy zapytałam czy mogę normalnie funkcjonować (tzn. czy nie muszę leżeć), to powiedział, że tak. Niby się uspokoiłam, ale wciąż się boję. Mały leży główką w dół i napiera, więc ciekawe jak długo ta szyjka wytrzyma. A powiedzcie mi, długość szyjki to można tylko na usg zmierzyć, tak? Bo siedząc przed gabinetem przeglądałam swoją kartę i tam z ostatniej wizyty wpis, którego nie mogłam rozszyfrować, jedynie cyfrę 1,5 cm (mój gin nie robi usg), i nie wiem czego to mogło dotyczyć a głupio mi było zapytać lekarza (bo skoro mówi, że jest dobrze to powinnam go słuchać, co nie)...echGratuluję tym które rozpoczęły III trymestr ![]() Monicca, współczuję akcji z cukrzycą Widziałam że styczniówki ostro się rozkręciły z porodami, a majówki z nowym (już chyba 6) wątkiem ![]() Piszcie dziewczęta, piszcie
|
||||||
|
|
|
|
#4593 |
|
Rozeznanie
|
Hej , jak na złosć wczoraj miałam wolny dzień bo miałam wizyte u gina a tu nie miałam w domu neta przez cały dzień, dziś od rana juz w pracy siedze i nadrabiam i właśnie skonczyłam czytac wszystko ,
A więc wizyta ok, szyjka powyzej 30mm czyli nie skraca sie, leki na anemie mam skonczyc i wtedy zrobic mocz i krewke na następną wizytę, Dzidziuś uwaga uwaga waży 1 kg a dokładnie 998, czyźby smok?? waga na dokłądnie 25t4d, AAAAAA i mały od początku leżał sobie główką w dół a wczoraj sie okazało ze zmienił położenie i ułożóny jest posladkowo czyli siedzi sobie wielka pupcia na dole i to uciska mnie na pecherz i dlatego mam takie bóle w nocy czy w dzien które pzrechodzą po wysikaniu, ale gin powiedziała ze ejszcze mzoe sie odwrócic spowrotem główką w dół na co oczywiscie liczeMonicca1989 bidulko szkoda ze taki wynik tej glukozy ale nie martw się bedzie dobrze, trzeba tylko sie poduczyc w tym temacie i stosowac tą diete, ja sama się oabwiam bo badanie na glukoze miałam robione z tego co widze pow aszych postach we wczesnych tygodniacha wyszedł mi wynik 130 po 2 godzinach z normą do 140 a to pzreciez niedaleko do przekroczenia Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2013-01-04 o 12:53 |
|
|
|
|
#4594 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mam DOŚĆ...
![]() właśnie dzwonił mąż, że Szwagra potrącił samochód!!! ![]() szedł na 7:30 do pracy, przechodził przez pasy i bach... kobieta wyjechała na 'strzałce' i nie zauważyła go.. w ostatni momencie podskoczył, więc go poprostu wzieła na maskę a nie rozjechała... przygniotła go do lampy na poboczu która na niego spadła, a sam wybił głową i swoim ciałem przednią szybę auta... potem spadł na jezdnię to miał tyle wyobrażenia żeby się szybko pozbierać z jezdni i zszedł na pobocze a ludzie pomogli mu zbierać papiery, buty i inne rzeczy które mu wypadły z teczki... ![]() do męża zadzwonili z szpitala dopiero o 10:00 bo nie mogli zaleźli kontaktu... aż wzięli jego prywatny telefon i zadzwonili do "brata', bo szwagier był nieprzytomny... obudził się przed 11 zrobili mu wszystkie badania, prześwietlania itd.ręka chyba cała nie chcą jej prześwietlać bo w grudniu miał robione rtg 11razy... nie ma wstrząsu i jakimś cudem nic nie złamał... ma 'tylko' pokiereszowana głowę, krwiaka na plecach (wielkości dwóch męskich dłoni) i ogólne bardzo mocne stłuczenia całego ciała... jak boga kocham, tj. człowiek który na prawdę ma mega pecha... choć tak między bogiem a prawda to było takie szczęście w nieszczęściu ... przecież on już mógłby ... wiecie...
|
|
|
|
|
#4595 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
laska jak się patrzy!Cytat:
![]() Cytat:
A co do badania to płatne to jest?? jeżeli wtedy wyszło ok to myślę, że nie ma co jechać ![]() Cytat:
![]() Skróciła się o kolejny cm i jest miekka ale zamknięta na szczęście. Robiła badanie ręczne i szyjki dopochwowo. Robiła też szybki podgląd Małej bez dokładnych pomiarów. Spytałam tylko jak leży to mi pokazała gdzie co ma ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() na pewno się odwróci![]() ------------------------------------------ Gratuluje III trymestrów
|
|
|
|
#4596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4597 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jestem oczywiscie cola wypita ![]() byłam w biedrze juz sto lat nie ma coli w puszcze obczajałam pampersy dada newborny 28szt 14,49 a te nastepne rozmiar 2 za chyba 78 szt 29zł to sie chyba oplaca co;>
|
|
|
#4598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie kawał chłopa![]() no niestety z tą cukrzycą to nie spodziewałabym się że będę mieć, normalny cukier na czczo miałam 78, dolna granica to 74 więc niski a tu prosze taka niespodzianka!! Cytat:
Cytat:
Nestelle jestem w szoku, że Ty masz 18kg na plusie, bo niby gdzie je schowałaś
|
|||
|
|
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() także zaufaj dobry pomysł. zamiast wychodzić i iść wśród zarazki... i tak, i ręcznie. duży!!! ![]() a wynik glukozy masz faktycznie na lekkie uważanie (koleżanka przy 136 miała już ścisłą dietę)... matkoooo, ma facet pecha. ledwo się wprowadził a tu już takie akcje...
|
|
|
|
#4600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ------------------------------------------------------- Czy któraś z mamuś miała do czynienia z pościelą z firmy Gluck? http://www.gluck.pl/posciel Zastanawiam się nad Gluck, Feretti lub Tufifi. Facet w sklepie mówił że Tufifi nie odbiega wcale jakością od Feretti a na komplecie 6 sztuk wychodzi taniej o ok.80zł. Miałam brać mega zestaw z baby lux ale zrezygnowałam.
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-01-04 o 13:28 |
|
|
|
|
|
#4601 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizyte. Myśle ze jakbyś miała szyjke długości 1,5 cm i jeszcze by główko maluch napierał to byś dostała nakaz leżenia![]() Cytat:
za wizyte, a na przekręcenie ma jeszcze czas ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie. Michałek waży 2075 (powiedziała, że duże dziecko), szyjka się nie skraca, zamknięta, ale mam bakterie w moczu więc kolejne leki dochodzą do mojej apteczki, możliwe też że przez to mnie boli jak chodzę. Morfologia śliczna, mimo że nie biorę żadnych witamin i glukoza super.
Michałek skierowany główką w dół więc poród Siłami Natury Trochę jestem niezadowolona z wizyty, bo mimo że płacę te 100zł, to dziś była jakaś taka niedbała i nie mam zdjęcia nawet raz tylko przełączyła na 3d, ale nic nie widziałam na ekranie. Za to widziałam siusiola więc znowu jestem spokojna. Kolejna wizyta po 10.02 i do tego czasu MAM DONOSIĆ Waga od początku ciąży 5kg na plusie, w tym 3 kg od 19.12 ach to obżarstwo świąteczno-sylwestrowe którego końca nie widać. idę nadrabiać
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super to waga wskazuje na ktory tydzień i dzien mowiła? to tylko mój taki tłuścioch
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj u okulistki, u całkiem innej niż chodziłam do tej pory i jestem zadowolona, że w końcu zmieniłam. Bardzo fajna Pani, robiła mi różne badania jakich nie miałam u poprzedniej nigdy robionych. Wyszło mi, że powinnam mieć okulary z cylindrem ponieważ mam niewielki astygmatyzm 0,5. Do poprzedniej chodziłam z 10lat i nigdy nic takiego mi nie wykryła.
Co do porodu to dostałam zaświadczenie, ze w razie przedłużającej się akcji porodowej prosi o rozważenie wykonania cięcia cesarskiego. |
|
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a synek to już waży ładnie
Edytowane przez monicca1989 Czas edycji: 2013-01-04 o 13:55 |
|
|
|
|
|
#4607 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja byłam przekonana, że tylko usg, ale panika pisze, że też organoleptycznie Więc nie wiem. Ale moja gin zaznaczyła na ostatniej wizycie, żebym poprosiła na usg połówkowym o zmierzenie szyjki, to będziemy miały porównanie - a więc może długość tylko usg, a czy jest twarda i zamknięta przez normalnie badanie?Cytat:
![]() Nie ma chłopak szczęścia... ale trzeba się cieszyć, że nie ma żadnych poważnych obrażeń. Kwiatuszek - ja wczoraj byłam u internisty i na kaszel mi zalecił syrop piniowy 4 x dziennie po łyżce. I już czuję się lepiej, w nocy nie obudził mnie kaszel. I jeszcze odnoście paracetamolu: lekarz mówił, żeby brać tylko przy gorączce powyżej 38,5. Ja brałam 2 x po pół tabletki, ale nie pamiętam, jaka to była dawka. Strippi - brawa za wyniki i wizytę
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-01-04 o 13:59 |
||
|
|
|
|
#4608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no widzisz i tylko się nie potrzebnie strachu najadłaś )))
|
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze w jakich porach bierzecie witaminy? Ja Femibion 2) Miałam brać i tak brałam do tej pory na noc przed położeniem się do łóżka ale przez ostatnie dni czuję te tabletki i jakoś mi ciężko usnąć. Najlepiej by mi było ją brać np. po obiedzie bo wtedy nie mam innych tabletek. Jak myślicie chyba nie ma to znaczenia?
I jak czasem wezmę co 2 dzień to chyba też nic złego? Z wyników poniżej normy mam hemoglobinę i hematokryt. |
|
|
|
|
#4610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystko gites!Cytat:
teraz (po zaszyciu) za bardzo nie ma jak głowicy wprowadzić, więc jedzie ręcznie
|
|
|
|
#4611 | |
|
Rozeznanie
|
cześć Dziewczynki, własnie się wybieram po wyniki swoje. powiem szczerze, że ta glukoza nie była taka straszna. dało się przeżyć a Michaś wariował po niej jak oszalały
trzymajcie kciuki.---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4612 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
nie przyjemne uczucie
|
|
|
#4613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Zrobiłam ogórkową, mega kwaśną Aż się Sławek zagotował, hehe. Nie chce mi się robic drugiego dania więc zajadam banany. Jak mąż będzie marudził, że tylko zupa, to niech sam sobie robi coś. Ja codziennie bawię się w Master Chef by mu dogodzić, dziś mam lenia...
|
|
|
|
#4614 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak w ogóle dziewczyny - to boli mnie cały dzień kręgosłup w części lędźwiowej. ani leżeć ani siedziec...
mogę na noc posmarować jakąś maścią przeciwbólową czy nie bardzo? albo amolem?
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jesteście gaduły!!Nadrobiłam Was po łebkach,ale nie mam siły pisać...Mam kilka newsów ze szkoły rodzenia min. o porodzie do wody, potem poopowiadam, bo teraz padam- ide leżec, bo dzis przy garach stałam z 2 godziny, buźka!
|
|
|
|
|
#4616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4617 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęa ile waży dzidziol? Cytat:
![]() ![]() za 3 trymestr! Cytat:
Cytat:
ślicznie wyglądasz, gdzie Ty te 18kg pomieściłaś?? Chyba w butach ![]() Cytat:
za wizytę Cytat:
( współczuję
|
|
|
|
#4618 |
|
Rozeznanie
|
z maści które ja mogłam stosować to była masć Wick ale ona nie wiem czy na bóle kręgosłupa pomoze , bo raczej jest wygrzewajaca na przeziebienie i to lekarka powiedziała zeby nie smarować nisko plecków
|
|
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4620 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

straszny kaszel mnie męczy, a jeszcze przy okazji szukania naturalnych sposobów pozbycia się go wpadłam na wpis jakiejś dziewczyny, że ona przez kaszel dostała skurczy i urodziła w 32 tyg
no i mam stracha, bo jak kaszle to ąz mnie brzuch boli. wczoraj wieczorem latałam co pól godziny do łazienki, chyba to malutki tak mi naciskał na pęcherz, boję się że może się obniża i w ogóle 

a głupio mi było zapytać lekarza (bo skoro mówi, że jest dobrze to powinnam go słuchać, co nie)...ech

laska jak się patrzy!
będzie co będzie a ja już jestem siwa ze stresu... mam dość to badanie trwa za długo i poprostu nie mam siły na ten stres...

05.07.2008 

nie przyjemne uczucie