62 część Zazdrośnic:D - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 16:13   #3091
Choji
Zakorzenienie

Dot.: 62 część Zazdrośnic:D

Naj, serio? Ja gdybym rocznie tyle czytała to by chyba wszyscy się zastanawiali kto mnie podmienił
Teraz czytam z musu na komputerze, bo na kupno mnie nie stać, a w bibliotece u mnie w mieście doczekać się czegoś nowszego to bardzo ciężko :ekhm:
no i ebooków zbyt nie lubię, bo brak mi szelestu kartek i ich zapachu, wygodnego oparcia się z kubkiem czegoś gorącego...

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 16:18   #3092
czarnula4321
Zakorzenienie

Naj co za uparta mamuśka

capriola podoba mi się najbardziej 3

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Ja to czytam Marice ewentualnie gdy się ucze, aaa zapomniałam Was czytam. Iii teraz o ślubach hihi
Stary 2013-01-04, 16:19   #3093
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
Naj, serio? Ja gdybym rocznie tyle czytała to by chyba wszyscy się zastanawiali kto mnie podmienił
Teraz czytam z musu na komputerze, bo na kupno mnie nie stać, a w bibliotece u mnie w mieście doczekać się czegoś nowszego to bardzo ciężko :ekhm:
no i ebooków zbyt nie lubię, bo brak mi szelestu kartek i ich zapachu, wygodnego oparcia się z kubkiem czegoś gorącego...
serio, nie ciągnie mnie do czytania po pracy, męczę książki, szukam w nich błędów. poza tym oczekuję zwykle lektury lekkiej, ale napisanej na poziomie, a ciężko mi coś takiego znaleźć. teraz się przymierzam do nowej książki Rowling - Trafny wybór. potem chcę sobie jakieś kryminały kupić
ale fakt, że czytam raczej grubasne książki, choć ostatnio dwie krótsze przeczytałam. no może wyjdzie z 6 rocznie
za to P. - on czyta bez przerwy. W każdej wolnej chwili. I pomyśleć, że to ja tu po literaturze jestem
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 16:28   #3094
Choji
Zakorzenienie

A to jak szukasz błędów to nie dziwne

Ale mi się ta żyrafka spodobała: http://media-cache-ec4.pinterest.com...nbGSvSBd_c.jpg

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Ej, ja chcę już nowego Big Banga, bo fajnie się zapowiada, a mój mózg dziś odrzuca jakąkolwiek formę angielskiego

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 16:39   #3095
peach_passion
Zakorzenienie

choji przykro mi, że musisz słuchać takich komentarzy
co do książek, to podziwiam ja mam na ten rok cel 10

gwizdak, znalazłaś początek bloga? tam jest strasznie ciężko się odnaleźć
dopiero po kilku godzinach czytania zorientowałam się, że dużą część pomijam

co do szarości - chciałam mieć w salonie, ale teściowa powiedziała, że ściany będą wyglądały na brudne i jakoś się zniechęciłam

Edytowane przez peach_passion
Czas edycji: 2013-01-04 o 16:41
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 16:57   #3096
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnula4321 Pokaż wiadomość
Naj co za uparta mamuśka

capriola podoba mi się najbardziej 3

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Ja to czytam Marice ewentualnie gdy się ucze, aaa zapomniałam Was czytam. Iii teraz o ślubach hihi
A tak serio to żartuje, chciałam zobaczyć Waszą reakcje. Niestety nie zadziałało.
Stary 2013-01-04, 17:05   #3097
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
A tak serio to żartuje, chciałam zobaczyć Waszą reakcje. Niestety nie zadziałało.
nie krytykujemy nieczytajacych ale wiadomo - lepiej czytać niż nie czytać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 17:38   #3098
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
nie krytykujemy nieczytajacych ale wiadomo - lepiej czytać niż nie czytać
Też tak kiedyś sądziłam. No ale jak widzę jakie bzdury ludziom wciska taki fakt czy inne wynalazki a przy tym podaje koszanę językową z trylionem błędów to nie mam pewności czy zawsze lepiej czytać niż nie czytać.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 17:43   #3099
najfajniejsza
Zakorzenienie

Med, hop, hop! gdzie jesteś?! powiedz, czy widzisz Wizaż zza pierścionka? jak się nosi cacuszko?

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Też tak kiedyś sądziłam. No ale jak widzę jakie bzdury ludziom wciska taki fakt czy inne wynalazki a przy tym podaje koszanę językową z trylionem błędów to nie mam pewności czy zawsze lepiej czytać niż nie czytać.
mówię o książkach. gazet nie czytam, jeśli nie muszę, nie licząc WO i DF w ogóle mnie polityczne itp. tematy nie kręcą. jak już chcę wiedzieć, co się dzieje, to wolę puścić tv.
ale ksiązki uważam, że warto czytać, nawet grafomanię Wiśniewskiego czy trylogię Greya albo inne Zmierzchy - bo choć stylistycznie i pod wieloma innymi względami daleko temu do bycia majstersztykiem, to jednak czytanie ma być też rozrywką i sprawiać przyjemność, a że mnie bardziej takie książki bolą, to inna sprawa. Osobiście wolę, żeby ludzie czytali Greya czy Coelho, niż nie czytali nic. Bo każde czytanie literaatury wzbogaca język.
Byle tylko nie czytać Masłowskiej nei dzierżę jej "języka". Jeszcze wojnę polsko-ruską przeżylam, podobała mi się nawet konwencja, ale dalej to już dla mnie tylko równia pochyła.
Stary 2013-01-04, 17:45   #3100
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Tak w ogóle to przyszły mi kosmetyki rosyjskie - szampon i odżywka. Będę dziś testować.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
mówię o książkach.
A to ok, pełna zgodność

Stary 2013-01-04, 17:46   #3101
peach_passion
Zakorzenienie

naj, to co polecasz?
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 17:51   #3102
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
naj, to co polecasz?
Ja nie Naj ale ostatnio czytałam "Kosę, czyli balladę kryminalną o Nowej Hucie" (troche w stylu Musierowicz) i "Delikatność". Drugą szczególnie moge polecić

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 17:55   #3103
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Tak w ogóle to przyszły mi kosmetyki rosyjskie - szampon i odżywka. Będę dziś testować.
o to daj znać!
Cytat:
naj, to co polecasz?
mnie się podoba bardzo Kena Wilbera - "Śmiertelni nieśmiertelni", uryczałam się i już do niej wracałam i znów płakałam poza tym ostatnio pochlonęłam "Wiek cudów" - ale to bardzo spokojna książka i ma w sobie mnóstwo bzdur, chyba po prostu potrzebowałam takiej spokojnej książki i wybaczam wszelkie nieścisłości i głupoty w niej zawarte. Język za to lekki i przyjemny. Ale dziwię się, że Znak to wydał bardzo podobają mi się też książki Murakamiego - "Kronika ptaka nakręcacza" i "Norwegian Wood" zwlaszcza.
Stary 2013-01-04, 18:11   #3104
czarnula4321
Zakorzenienie

Naj nie krytykuje i nie dyskutuje bo to drażniący temat dla wielu osób.

aleksandretta co to za szampony?

Znacie się na tym, dajcie cynka, Choć te co ostatnio podawałam to z moimi włosami jakieś cuda zrobiły, a niby takie zwykłe i nienaturalne.
Stary 2013-01-04, 18:18   #3105
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć!!

Co ja to chciałam... u nas świńska grypa panuje.

Idę się dezynfekować do jakiejś knajpy.Trzeba umorzyć smutki

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 18:24   #3106
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć!!

Co ja to chciałam... u nas świńska grypa panuje.

Idę się dezynfekować do jakiejś knajpy.Trzeba umorzyć smutki
udanego zapijania no właśnie czytam o tej grypie u Was :/
Cytat:
Naj nie krytykuje i nie dyskutuje bo to drażniący temat dla wielu osób.

Znacie się na tym, dajcie cynka, Choć te co ostatnio podawałam to z moimi włosami jakieś cuda zrobiły, a niby takie zwykłe i nienaturalne.
hej, nie chciałam Cię obrazić ja zrozumiałam, że Ty czytasz, a czytanie się chwali. a jak nie czytasz, to co z tego? sama czytam dla przyjemności na tyle mało, że nie mam prawa krytykować

ja do włosów polecam odżywki z Rossmanna, ale nie wiem, czy na wyspach macie? i olejek na rozstępy dla kobiet w ciąży Babydream też z Rossmanna - serio serio a szampon - niestety, używam Head and Shoulders, bo mnie cholerstwo dopadło i Catzy, ktory polecała Maya, przestał działać
Stary 2013-01-04, 18:28   #3107
justyna_dt
Zakorzenienie

Med nas już nie potrzebuje

Co za dzień, co za tydzień, co za rok...

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 18:30   #3108
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość

Na pewno tak nie jest
Co się stało?

Stary 2013-01-04, 18:36   #3109
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Med, hop, hop! gdzie jesteś?! powiedz, czy widzisz Wizaż zza pierścionka? jak się nosi cacuszko?

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

mówię o książkach. gazet nie czytam, jeśli nie muszę, nie licząc WO i DF w ogóle mnie polityczne itp. tematy nie kręcą. jak już chcę wiedzieć, co się dzieje, to wolę puścić tv.
ale ksiązki uważam, że warto czytać, nawet grafomanię Wiśniewskiego czy trylogię Greya albo inne Zmierzchy - bo choć stylistycznie i pod wieloma innymi względami daleko temu do bycia majstersztykiem, to jednak czytanie ma być też rozrywką i sprawiać przyjemność, a że mnie bardziej takie książki bolą, to inna sprawa. Osobiście wolę, żeby ludzie czytali Greya czy Coelho, niż nie czytali nic. Bo każde czytanie literaatury wzbogaca język.
Byle tylko nie czytać Masłowskiej nei dzierżę jej "języka". Jeszcze wojnę polsko-ruską przeżylam, podobała mi się nawet konwencja, ale dalej to już dla mnie tylko równia pochyła.
Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość

Jestem i was podczytuję. Tylko ząb mnie boli i nie mam weny do pisania Pierścień nosi się dobrze, ale muszę go dać do czyszczenia. Noszę go poza domem, bo w domu myję, gotuję, sprzątam, ciapię i trochę mi go szkoda poniszczyć

Justi, co jest?

I już mam za sobą kilka starć na tle ślubnym, przez co spadł mi humor do 0

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 18:38   #3110
czarnula4321
Zakorzenienie

Naj nie obraziłaś mnie, a H&S też używam na zmianę z HE efekt jakiego nigdy jeszcze nie miałam wkońcu udało mi się coś dobrać co skutecznie działa i oby tak też zostało heh.

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Jestem i was podczytuję. Tylko ząb mnie boli i nie mam weny do pisania Pierścień nosi się dobrze, ale muszę go dać do czyszczenia. Noszę go poza domem, bo w domu myję, gotuję, sprzątam, ciapię i trochę mi go szkoda poniszczyć

Justi, co jest?

Starć yyy z tż-tem? O lol 7 światów.
Stary 2013-01-04, 18:40   #3111
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
W Wawie?

19-go jest w Gdańsku i napaliłam się strasznie, ale nie ma już tych tanich biletów i najtańsze teraz są za 200 zł...
no właśnie w Gdańsku jest! A to jest jedyny koncert od kilku lat (poza Rihanną, na której nie byłam, bo grała małpa w mikołajki), na który chcę iść. I wybitnie mi nie pasuje poród w tym terminie Ostatnio się śmialiśmy z tż, że będziemy z lekarzami negocjować tą datę
Cytat:
Gwizdak, może Ci Bon Jovi na porodówce zaśpiewa? albo Ty uródź na scenie, o!
to jest myśl! Napiszę do niego, że rodzę i nie mogę przeboleć, że nie jestem na koncercie, może do mnie wpadnie
Cytat:
Ja to bym dziecku zrobiła pokój w żyrafki bo mam lekkiego świra na ich punkcie
pięć! Moja córka miała: śpiochy z żyrafkami, przewijak z żyrafami, koce z żyrafkami, miski z żyrafkami.... wszystko co się dało I jak byłam w ciąży, to bardzo usiłowałam namówić tż na afelki do łazienki z żyrafkami, ale nie uległ.... Sama nie wiem, czy żałuję
Cytat:

a ja nie w owady, bo nie lubię i nie w postaci z bajek myślę, że stworzę sobie dziecko narcyza i będą wszędzie jego zdjęcia może zwierzaczki faktycznie, ewentualnie motylki i ważki, coś ładnego i kolorowego i duuuużo misiów pluszowych
opisałaś pokój Mrówki i ściany mego mieszania
Cytat:
bajdełej ostatnio znów się z mamą pożarłam o te tańce za pieniądze ja obstawiam, że ona po prostu wyjdzie na środek na weselu i powie sama od siebie, że teraz można wykupić taniec z młodymi, i zacznie się chryja, bo ani ja tego nie chcę, ani luby, a on to jak go znam, po prostu wyjdzie, rzucając coś na odchodne. i tak oto moja mama będzie chciała nas uszczęśliwić na siłę, a wyjdzie koszmar weselny ja już jej to tłumaczyłam na różne spsoby, a ona swoje.
ja: ja tej zabawy nie chcę
ona: to tradycja
ja: ale my tego nie chcemy na 100000%
ona: akurat, jak przyjdzie co do czego, będziecie się fajnie bawić
ja: nie, luby nie będzie udawać, że go to bawi
mama: to Ci mówię o tym teraz, masz dużo czasu, by go utemperować
ja: ale ja nie chcę go temperować, bo sama nie chce tej zabawy!
mama: co nie chcesz?! co nie chcesz?! trochę się pogibiesz, a wiesz, ile kasy możesz zebrać?! Justyna prawie 1000 zebrała!
ja: kasa mnie nie obchodzi, poza tym nikt z rodziny lubego tego nie zna, będą się czuć niekomfortowo, jak się wyskoczy z taką zabawą, a poza tym uważam, że to niegrzeczne informować, że jak chcą, to mogą ze mną tańczyć za pieniądze.
mama: to nie muszą tańczyć! a na pewno jakieś zaskórniaki będą mieć na wszelki wypadek.
w końcu wypalilam, że kojarzy mi się to ze sprzedażą siebie, a ja się sprzedawać nie będę, poza tym na moim weselu będę tańczyć ze wszystkimi, którzy będą chcieli, za darmo, bo to moi goście, anie sponsorzy.
ale to nic - ona dalej swoje: "zobaczysz, że będzie super!"
ja: "nie będzie, bo tej zabawy nie będzie!!!"
ona: "dobra, dobra..."
no i tak w koło Macieju... w końcu powiedziałam, że nie planuję żadnego ślubu na razie, więc EOT.

ech, aż mnie mrozi, bo nie wyobrażam sobie w ogóle tej zabawy.
Twoja mama jest powalająca
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Najeczko wydaje mi się, że chodzi o picie w sensie dosłownym:/ przez całą ciążę. W początkowym etapie, nim wyjdzie pozytywny test maleństwo jest chronione
Nieprawda niestety. Razem z koleżanką na dotoracie pisalam potężtną rozprawę o FAS, wtedy żeśmy i teoretycznie i praktycznie rozważały problem. Alkohol przechodzi przez łożysko w każdym etapie ciąży. To, że dziecko jest chronione, to absolutnie nie prawda, to właśnie ten pierwszy etap ciąży paradoksalnie jest najgroźniejszy. Zdecydowanie mniejszą krzywdę można zrobić dziecku wypijając lampkę wina w 9 miesiącu ciąży, kiedy jest to człowiek już praktycznie gotowy do samodzielnego życia; niż w 6 tygodniu ciąży, kiedy rozwija się cewa nerwowa, czyli innymi słowy wszystko. To w pierwszym trymestrze się wszystko kształtuje i zaczyna, w 2 i 3 już się raczej rozwija. Z piciem to jest loteria. Zdarzają się alkoholiczki rodzące zdrowe dzieci, tak samo, jak zdarzają się kobiety pijące alkohol sporadycznie rodzące dzieci z FAS. Chociaż ciężko to określić jednoznacznie, bo kobiety nie przyznają się do picia alkoholu w ciąży. Jak nie ma u rodzacej widocznych objawów choroby, czy nie jest upojona, to ciężko taką informację wydobyć. Myśmy robiły swego czasu badania na w kilu szpitalach położniczych w warszawie wśród kobiet swieżo po porodzie i jednak większość się przyznawała do picia, w nie wielkich ilościach albo w pierwszym etapie ciąży (kiedy nie wiedziały że są), albo pod koniec. Statystyki pokazują że jednak większość dzieci rodzi się zdrowych, ale nie można wykluczyć że nawet niewielka ilość alkoholu w pierwszym etapie ciąży uszkodzi płód. Nie tylko FAS z resztą.

I piszę to, chociaż sama obaliłam flachę szampana z tż po zaręczynach, kiedy nie wiedziałam jeszcze, że jestem w ciąży
Cytat:

gwizdak, znalazłaś początek bloga? tam jest strasznie ciężko się odnaleźć
dopiero po kilku godzinach czytania zorientowałam się, że dużą część pomijam
no właśnie nie znalazłam....

JEDZIEMY!!!! Trzymajcie się dziołchy
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 18:43   #3112
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:

a co się stanęło? o co kłótnia?
Stary 2013-01-04, 18:47   #3113
Hawwa87
Zakorzenienie

Gwizdak, a na cesarkę to nie umawia się trochę wcześniej, niż jest termin porodu?

Udanego wyjazdu

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona

Edytowane przez Hawwa87
Czas edycji: 2013-01-04 o 18:50
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 18:47   #3114
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:

Justi, co jest?

czemu starcia?

Stary 2013-01-04, 18:49   #3115
najfajniejsza
Zakorzenienie

Gwizd, wybawcie się!!!!!! i wypocznijcie
Stary 2013-01-04, 18:53   #3116
butterfly20
Zakorzenienie

Gwizd, zazdraszczam!!

Frezi a Fauder też tak robi? http://demotywatory.pl/4009871/A-po-...ch-wchodze-tak

Zbieram się,miłego wieczoru!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 18:56   #3117
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
aleksandretta co to za szampony?
http://www.anwen.pl/2012/08/znow-po-...a-balsamu.html O taka odżywka i szampon do tego mam.

Cytat:
ja do włosów polecam odżywki z Rossmanna, ale nie wiem, czy na wyspach macie? i olejek na rozstępy dla kobiet w ciąży Babydream też z Rossmanna - serio serio a szampon - niestety, używam Head and Shoulders, bo mnie cholerstwo dopadło i Catzy, ktory polecała Maya, przestał działać
Kupiłam wczoraj, ciekawe jak podziała na moje kłaki.

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
pięć! Moja córka miała: śpiochy z żyrafkami, przewijak z żyrafami, koce z żyrafkami, miski z żyrafkami.... wszystko co się dało I jak byłam w ciąży, to bardzo usiłowałam namówić tż na afelki do łazienki z żyrafkami, ale nie uległ.... Sama nie wiem, czy żałuję
Dobrze, że nie jestem jedyna z żyrafkową manią Z tym FAS to mnie nastraszyłaś. Bo ja jakbym wpadła to pewnie nieprędko się zorientuję a pić potrafię często i dużo. Od dziś 2 gumy
Bawcie się dobrze i wypoczywajcie. No i zaspokojenia oscypkowego głodu życzę

Mąż zabiera mnie na zakupy do lidla. Szybie pytanie czy tam można płacić kartą czy tylko gotówka jak w biedronce?

Stary 2013-01-04, 19:00   #3118
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż zabiera mnie na zakupy do lidla. Szybie pytanie czy tam można płacić kartą czy tylko gotówka jak w biedronce?
można.
w ogóle uwielbiam lidl. lidl jest tani
Stary 2013-01-04, 19:05   #3119
czarnula4321
Zakorzenienie

Gwizdak szerokiej drogi

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Też mamy tutaj lidla zupełnie innego, ale też lidla.
Stary 2013-01-04, 19:10   #3120
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Dla fanów żyraf w pokoju dziecięcym http://www.klups-gostyn.pl/ar1.html cała kolekcja z motywem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości