|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
witam się po krótkiej nieobecności bo jakoś tak nie miałam siły siedzieć przed kompem, a po dość smutnych wiadomościach mąż bał się, że ze stresu rodzić zacznę i kazał mi cały czas leżeć i to pod nadzorem jak nie on to teściowa albo moja mama
Gratuluję nowym mamusiom i ich maluszkom ![]() ![]() A teraz biorę się za nadrabianie ![]() ![]()
#4112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękujemy za kciuki, chyba naprawdę się przydadzą ![]() Muszę się szybko uwinąć, bo dzisiaj dałam pracę licencjacką do oprawy i jestem gotowa do obrony ![]()
![]() |
#4113 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ułeee oliwki fuj fuj fuj :d ja to ide napisać smsa do hope, bo niedobrzelec sie dzis nie odzywala ![]() żebroooooooooo mnie boli ![]() Edit; Hope jednak nie rodzi ![]() ![]() ![]()
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-01-04 o 16:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Zadomowienie
|
AAAAAAAAAAA, WISIENKO GRATULEJSZYN!!!!!!!!!!!!! !!!
AUTHENTIC 3mam kciuki za bezbolesny rozwoj akcji i szybki porod, bo chyba chcialabys byc juz po... Moj tz po dawce antybiotyku ma 38,5 goraczki. Juz nie wiem co tu z nim robic. Wczoraj pobil termometr rteciowy. Dzisiaj pozyczylam drugi od mamy (wg mnie te rteciowe sa najlepsze), ale zajechalam jeszcze do apteki i zakupilam (za namowa pana farmaceuty) termometr z alkoholem. Wyglada identycznie jak rteciowy, ale ma w srodku alkohol. Sprawdzilam i obydwa wskazuja taka sama temperature, wiec bede tego z alkoholem teraz uzywac.
#4115 |
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() gratulacje dla nowej mamusi i dla dzieciątka!!!! ![]() mąż był dziś po zwolnienie, będzie w domku aż do piątku, huuurrraa ![]() był tez w pizetju ![]() był tez u mnie w pracy, załatwił sprawę z macierzyńskim, także narazie sprawy urzędowe mamy jako-tako ogarnięte ![]() któraś pytała jak funkcjonować jak nie można siadać... normalnie ![]() ![]() ![]() ![]() aczkolwiek teraz powoli zaczynam siadać na lewym półdupku ![]() ![]() ![]() co do pomidorowej bo pamiętam ze poruszany był watek to u nas w szpitalu była co 3 dzień także spokojnie można przy karmieniu takową zupkę jeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Zakorzenienie
|
Sylwia napisala, ze ich synek bedzie jednak Bartusiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4117 |
Rozeznanie
|
Black, dokładnie myślę tak samo, tz wrócił i nie zdążyłam dopisać.
odebrałam wlaśnie ostatnią paczkę z aspiratorem do nosa tufi ![]()
#4118 |
Zakorzenienie
|
I drugi sms od Sylwi: Bartosz sie wyklul tak znikad
![]() ![]() Takze gratulacje od sylwi dla djerby i wisienki ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-01-04 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Zakorzenienie
|
tak to szybko minęło, że chyba do mnie jeszcze nie dochodzi że zaraz będzie obok mnie taka mała prawdziwa kruszynka. I będę mieć swoją rodzinę. Juz sie nie moge doczekać
![]() ![]()
![]() |
#4120 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla Wisienki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Zakorzenienie
|
gratulacje WISIENKO
#4122 |
Zakorzenienie
|
Wiesci od Illusion: U nas super. Aniolek z tego mojego synka. Az mi glupio, bo jest na sali ze mna dziewczyna, ktorej synek ciagle placze, a Igorka to nie wzrusza, spi slodko i budzi sie tylko na jedzonko. Nawet jak pielucha pelna to nie protestuje, sama musze sprawdzac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo to grzeczniutek ![]() moja córcia z moim fartem to pewnie będzie nieźle dawać w kość ![]() http://www.youtube.com/watch?v=hLkqVUlwT-Y lalalalal ![]()
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-01-04 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie grzeczne dziecko to naprawde skarb ![]()
![]() |
#4125 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy te przepowiadacze to męczą tak na dole brzucha, a najbardziej nad bożenką ?
bo mam takie bóle właśnie i nie wiem czy nic złego sie z małą nie dzieje... chociaż czuje, że się rusza...
![]() |
#4126 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4128 |
Zakorzenienie
|
Super wieści od dziewczyn
![]() Jeszcze raz wszystkim świeżym mamusiom gratuluję ![]() Ja póki co rano miałam te upławy narazie w miare czysto sprawa wyglada. Mały bardzo ciśnie mi na szyjke,łapią mnie co jakis czas skurcze dość bolesne i dół brzucha bolesny,bardzo miesiączkowy. Ale póki z bólu nie wyje do księżyca to da sie żyć ![]() ![]() Bokeh-no pięęękny avatar ![]() Lenova-nie łam sie kochana,nie jesteś ani gruba,ani brzydka,byłaś szczuplutka przed ciążą i wcale nie widac tych kg na tobie(bo zwyczajnie sie rozeszły) i mówię to nie dlatego żeby cię pocieszyć. Po prostu ja z boku widze to inaczej,nie tak dramatycznie jak ty,takze nie smutaj dobdzie? ![]() Co do rozstępów-problem do pokonania jak każdy inny. Jedni walczą z pryszczami,inni z przebarwieniami/naczynkami a jeszcze inni z nadwagą/niedowaga- zasada ta sama,wytrwałość i chęć zmiany tego w sobie a świat jest do pokonania. Jest tyle specyfików że naprawdę problem równy jest zeru. Także tym kobietkom które maja taki problem jak ty życzę tylko i wyłącznie wytrwałości i chęci do zmian,reszta sama sie znajdzie ![]() Takie mnie dziś rozmyślenia naszły odnośnie ciąży/dziecka ... (Swoją drogą szybko ![]() ![]() ![]()
#4129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś tak leżałam sobie i jak mała zaczęła wypychać nózie i rączki to dotarło jakoś do mnie to że mam w sobie małego człowieczka ![]() I z dnia na dzień coraz bardziej to do mnie dociera.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4130 |
Zakorzenienie
|
Kurde mać. W święta zrobiłam zakupy u r_p77, wpłaciłam po świętach kasę - doszła jakoś w sylwestra chyba i dali mi wtedy znać, że mają już odnotowaną wpłatę u siebie... No i potem cisza, a wiem, że jak Wy zamawiałyście, to pisali też maila, że paczka została wysłana - ja nic takiego nie dostałam... No i pytam się dzisiaj, co z przesyłką, bo mi się trochę spieszy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Naprawdę człowiek jakiś otępiały czasem bywa ![]() Albo czasem przytykam sie brzuchem do męża jak mały wariuje i mówię no kopnij tatusia i po chwili kurczę tatusia,skoro on tatuś ja mamusia-że my rodzicami? ![]() ![]()
![]() |
#4133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4134 |
Zadomowienie
|
Wisnienko gratulacje
![]() ![]() ![]() dziewczyny a mi sie nalezy porzadny kop w glowe, ogarnela mnie panika, strach potworny, niektore wiedza o co chodzi, bo trulam na Fb ... tak strasznie sie boje porodu ... dzis lezalam i ryczalam dobra godzine ... boje sie, ze nie dam rady, ze bedzie potwornie bolalo, ze beda mnie zle traktowac itp ... wiem ze to glupie, ze miliony kobiet rodzi i jakos daje rade .... ze jak mi dadza Blanke na cyca to wszystko mi wynagrodzi, ale nie umiem sie wyzbyc tego panicznego strachu ... zmieniam chyba szpital i pojde rodzic do innego, malego, gdzie jest 1 porodowka, 2 polozne i 2 lekarzy na dyzurze ... tam jak cos mozna dac w lape i jest wieksza intymnosc ... nie bede zakladac z gory ze cos nuie pojdzie ... musi byc wszystko dobrze .... ale to szycie i nacinanie mnie tak przeraza ... kazda z dziewczyn w sms zle to wspominala i ze boli jak cholera ... kuwa laski mam 30 dychy dziecko wyczekiwane tyle, a ja sie zachowuje jak przedszkolak przerazony ... i nie potrafie pozbyc sie tego strachu .... jeszcze mam 15 dni do terminu ![]()
#4135 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My ją również pozdrawiamy i czekamy na opis przeżyć i zdjęcie Bartusia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuje za pocieszenie, trochę mi lepiej po tych Waszych miłych słowach. Rozmawiałam właśnie z siostrą , która jest kosmetologiem i ma swój gabinet, chciałam się na jakieś zabiegi umówić po ciązy to mi odradziła... powiedziała że one są strasznie drogie i nie ma pewności że rozstępy znikną, póki co mówiła że należy nawilżać i uelastyczniać ciało a po ciązy kupić sobie taki wałeczek dermo roller czy coś masowac tym i po tym smarować jakimś dobrym preparatem na rozstepy . Co do małych czlowieków w brzuchu to ja też coraz bardziej jestem świadoma jej obecności , na dodatek jest taka czujna na wszystko, i dobrze się rozumiemy ale wolałabym żeby juuuuuuż wyłaziłaaaaaaa .... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4136 |
Zakorzenienie
|
o matko dziewczyny czuje sie jak krowa
![]() ![]() Wiecie dziś sobie uświadomiłam że to ostatnie dni takiej wolności, niby chcemy już te nasze dzieciaczki ale skończy się takie robienie co się chce kiedy się chce, potem już ono będzie uzależnione od nas... dlatego dziś zaciągnęłam tz do kawiarni może skoczymy do jakiegos kina czy jakiś niedaleki wyjazd... trzeba korzystać! na dodatek ogarnia mnie dziś wizja przeterminowania ;(
![]() ![]() Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-01-04 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ale jestem chora, rano myślałam, że zejdę z tego świata normalnie; całą ciążę nic mi się nie działo, a teraz na sam finał takie świństwo mi się przyplatało ![]() ![]() byłam na dzisiaj umówiona w szpitalu z moją ginką na badanie, przyjeżdżam, piszę jej smsa, że jestem, a ta dzwoni, że ma grypę i nie ma jej w pracy ![]() jak nic się nie będzie działo, to zadzwonię do niej w poniedziałek i się umówię, bo już przeterminowana będę i chyba jakieś badania trzeba będzie robić ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4138 |
Zadomowienie
|
My idziemy na 20,30 na Bejbi Blues ... moze chociaz na chwile zapomne o tym cholernym porodzie
![]()
#4139 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() To zrozumiałe , że się boisz , myślę że większość z nas się boi. Tak jak Ci już pisałam, ja też się bałam i to panicznie ale ten strach powoli mija ,im więcej wiem na temat porodu to jakoś się mniej boję. Tak jakoś jest , że to co nieznane bardziej mnie przeraża. Pamiętaj że najważniejszy jest spokój, musisz być opanowana to wtedy wszystko lepiej pójdzie. Pomyśl, że po tym wielkim bólu ( a będzie bolało na pewno) będziesz miała Blaneczkę przy sobie, trzeba to wytrzymać dla niej. I nie ma co zakładać, że będzie źle bo musi być dobrze! Lekarz to też czlowiek i wie co robić w jakich niespodziewanych sytuacjach . Głowa do góry ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4140 |
Zakorzenienie
|
Sprawa wyjaśniona, pomyliły im się zamówienia, moje zostało wysłane dopiero 2h temu. Ufff. Chociaż i tak nikt nie zwrócił uwagi na mój malutki problem, ale w sumie co się dziwić, jak tyle wrażeń porodowych dzisiaj.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.