|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 16,67% |
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 |
4 | 8,33% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 |
3 | 6,25% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 |
5 | 10,42% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
1 | 2,08% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 |
5 | 10,42% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
7 | 14,58% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
4 | 8,33% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
1 | 2,08% |
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Rozeznanie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Cytat:
![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Cytat:
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
kurde skończył mi sie slowmag....
jakie wy magnezy bierzecie??
#664 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Generalnie szkoły rodzenia to też niezły wymysł sciagniety z usa ![]() ![]() ![]() Cytat:
A niby co ta położna jak się coś złego zacznie dziac zrobi? Zawoła lekarza ![]() polożna jest dobra jak wszystko idzie jak po maśle a jak idzie jak po maśle to połozna też jest niepotrzebna bo odebrac porod to każdy potrafi ![]() Ja nie wiem tylko dlaczego sie mówi, że zapłace sobie za położną i one maja swoje "cenniki" a lekarze nie moga ![]() Ja lapówki nikomu nie zamierzam dać - ani połoznej ani lekarzowi... ![]() Zamiast tego wykupie sobie pojedyncza salę dla siebie i malucha ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#665 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tz ostatnio chyba troche zmienia zdanie, on tez mi mowil, ze ochrzcic "trzeba"...mnie zupelnie nie zalezy, do kosciola nie chodzimy, choc zaliczam sie do osob wierzacych (co moze wydawac sie dziwne). do 18 roku zycia chodzilam do kosciola, ba bylam nawet 2 razy na wakacyjnych rekolekcjach pod zaglami - 2 tyg. z ksiezmi ![]() tz nie ma bierzmowania, jego siostra robi je w tym roku i podsuwalam mu pomysl, by poszedl z nia. zobaczymy... pamietam, ze kiedys wyskoczyl z sugestia, ze jak dzieci bedziemy mieli to zaczniemy chodzic do kosciola...bo wiare i religie "trzeba wpoic" (ze tak brzydko to ujme). u nas to wszystko jakies takie dziwne jest i ciezkie do okreslenie. mam zal do kosciola, ze robil mi problemy z byciem chrzestna dla bratanka (bo jego rodzice bez koscielnego, wiec swiadkowie musieli miec, a ja mialam wtedy 16 lat). no i w glowie zostal mi jakis taki niesmak po naciskach prababci na chrzest mojego drugiego bratanka...skonczylo sie to prawie rozwodem rodzicow malego. szkoda gadac. wiem, ze tesciowa bedzie nalegala...moze jak urodze to zmienie podejscie do wszystkiego. ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na przykald na mnie oksytocyna nie dziala, więc wszystko zalezy od organizmu. ![]() Ja biorę magne b6.
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
Ja biore teraz MAGNE B6 firmy sanfi aventis. Pani w aptece mi poleciła
![]()
#668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- a nie wiecie czy każdy można brac??
![]() |
#669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tez zauwazylam, ze najpierw ujawniali sie sami chlopcy, a teraz czas na dziewczynki...i baaaardzo mi to odpowiada ![]() ![]() moja siostra ma podobne podejscie. pytalam ja ostatnio co mam robic, co wybrac. smiala sie, ze ona poszla rodzic zupelnie nieprzygotowana. pojechala do szpitala, lekarz mowi, ze jeszcze nie i chcieli ja odeslac, a po chwili polozna mowi, ze rozwarcie juz 8cm ![]() dopiero jak z malym wrocila do domu wlaczyla sobie gdzies w necie filmik z porodem i "przezyla go jeszcze raz". i byla w szoku, ze tak to wyglada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawda jest taka, że przez większość porodu jest z Tobą właśnie położna, a lekarz przychodzi już na samą akcję porodową lub tak jak mówisz, gdy coś się dzieje. I dobra położna właśnie takiego lekarza przypilnuje, pobiegnie po niego w czas, poprosi by przyszedł zrobić w odpowiednim momencie zastrzyk. Lekarzowi za co zapłacić? Za to, że będzie stał i odbierze poród albo za to, że będzie robił cc prawidłowo? Przecież on to musi robić jak najlepiej umie, a nie, że mu zapłacisz i wtedy dobrze zrobi a jak nie to nie. A z położną to jednak może być tak, że jak nie zapłacisz to będzie rzadziej przychodziła, mniej dawała instrukcji, mniej dodawała odwagi etc. Oczywiście one też muszą dbać o pacjentki, ale ich dbanie naprawdę może się nieco różnić w zależności od pieniędzy, ja również mam zamiar zapłacić, choć słyszałam, że tam gdzie chcę rodzić wszystkie są miłe. ![]() Ale dla własnego spokoju i komfortu decyduje się na ten dodatkowy koszt ![]() Wszystko inne mam za darmo, znieczulenia, sale rodzinne ( jeśli akurat będą wolne) itp
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-01-04 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie musisz bo on jest w poszewce, którą możesz zdjąć i uprać. Jeśli chcesz, możesz sobie dokupić na zmianę, ale ja nie widze potrzeby - rano upiorę, wieczorem będzie sucha
![]() Przyszłam sobie z Wami zjeść kolację i teraz zabieram się za grejpfruta. Jakoś ostatnio darze te owoce ogromną miłością. Przynajmniej 1 dziennie musi być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
dlaczego ja to dopiero teraz przeczytalam?!
![]() ![]() ps. czemu niektore nalesniki wychodza mi chrupiaco-kruszace sie? glownie brzegi? i nie sa takie gietkie, tylko raczej sztywne? za duzo/malo czego? |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
|
nuna ale ja nigdzie nie napisałam, ze to głupota. Oczywiscie, że każdy ma prawo wybrac sobie co dla niego jest najlepsze.
Napisalam tylko jak to wyglada z mojej strony, bo juz jeden poród mam za sobą - oczywiście nie narzucam Wam mojego zdania - pokazuję tylko, że jesli kogos powiedzmy nie stać na zaplacenie za położną to naprawde nie ma się czego bac ![]() Żadna z nas nie zostanie zamknieta sama w sali porodowej z instrukcja jak ma sobie odebrac porod, bo nie zapłaciła polożnej/lekarzowi czy Bóg wie komu ![]() Magnez mozna każdy brać ![]()
![]() |
#675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
i pewnie tak jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wtedy 19 lat,pierwsze dziecko.. i tak sobie siedzę na tym łóżku,patrzę na to małe zawiniątko głodne,ono na mnie. próbuję przystawić do piersi,ale za uja nie idzie bo młody nie umie chwycić i szarpie... Dopiero jak zawołałam i przyszła inna to mi pokazała. Z drugim synem miałam 2 fantastyczne położne przy porodzie, które mi dużo mówiły,rozmawiały ze mną,żeby mi ten czas umilić. Mówiły kiedy przeć a kiedy nie itp. Wogóle niebo a ziemia.. Nie płaciłam i nie zapłace komuś za jego prace.. A jestem tam raptem 2-3 dni i serio wisi mi czy ma któraś humor czy nie.. Ale w pełni rozumiem te z Was które opłacą położną bo będą czuły się pewniej. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#678 |
Zakorzenienie
|
moj gin mowil, ze teraz to spokojnie moge przytyc 0,5kg tygodniowo. do porodu ok. 20 tygodni = 10kg. mam 4,5 na plusie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A położnej to nie płacą za to, ze ma wszystkie pacjentki traktować tak samo - i w drugą strone patrzac - lekarzowi nie płacą za to? Myslę, ze to jest koło zamkniete. I obie strony powinny byc traktowane tak samo. Same rodzące rozbestwiły i połozne i lekarzy i teraz mamy takie kwiatki własnie i myslenie " jak nie zapłacę to mnie zjedza"...
![]() ![]() |
![]() |
#680 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#682 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Rozeznanie
|
Atena,Diabli takie chyba uroki naszych lozysk,ze cos tam sie z nimi dzieje :/
Ja musze do 18 marca czekac zeby sie dowiedziec czy bede mogla rodzic sn czy bedzie cc...juz bym chciala wiedziec ![]() Diabli co do nalesnikow to u mnie wyglada to tak ze jak dam wiecej oliwy na patelnie to sa gietkie a jak malo to robia sie chrupiace,wlasnie glownie brzegi ![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
ja sie zastanawiam czasami, czy nie lepiej by było zyc w niewiedzy co mam w środku
![]()
#687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jego dopiero interesuje poród. A obowiązkiem położnej jest zadbanie o tą kobietę rodzącą jeszcze nim jest sam koniec. I nie twierdze, że połoznym nie płacą ( mam na myśli wynagrodzenie za prace)za równe traktowanie, ale niestety jest jak jest. I można trafić w miejsce gdzie bardzo dbają o ten komfort bez względu na wszystko a można trafić na te humorzaste. I tak jak Nuna jakoś wolę mieć pewność, że będę miała kogoś kto zadba, a nie ryzykować. To mój pierwszy poród i możemy sobie na szczęście pozwolić na taki wydatek, więc naprawdę chciałabym mieć na tyle zapewniony komfort w tej sytuacji na ile to możliwe. Wiadomo, że z etyki pracy wynika to jak powinno być naprawde, ale nie jest. I jeśli mogę sobie ułatwić to ułatwię ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-01-04 o 18:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Rozeznanie
|
Aaś, banka26, Paulina 87, lonely_lady, Sateczka dziewczyny jak tam wizyty ??
Mozecie strescic,bo szukanie zajmie mi wieki ![]() Atena Twoj opis wizyty widzialam,gratuluje coreczki ![]() No i mam nadzieje ze jak zobaczylas,widzialas ze zdrowa to jestes spokojniejsza ![]() Ja to juz bym mogla znow isc na usg,moglabym na nia patrzec i patrzec,ahhh juz nie moge sie doczekac jak wezme ja na rece ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
Cześć ponownie
![]() Dopiero mam siłę, żeby posiedzieć z Wami dłużej, dziś dzień z serii do ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.