Smarowidła czy też żele - z Yves Rocher mamy ich wiele! Promocje, oferty YR- część VI - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 18:46   #721
ewelciaz
Rozeznanie

Dot.: Smarowidła czy też żele - z Yves Rocher mamy ich wiele! Promocje, oferty YR- cz

Cytat:
Napisane przez martyna3275 Pokaż wiadomość
ja zamawiałam wczoraj, ale moje zamowienie oczekuje na jeden produkt i nie wiem kiedy dojdzie, jak dojdzie a nikt do tej pory nie bedzie w 100% pewien co to, to napisze
No to pozostaje czekać. Ach ta ciekawość.
A co do oczekiwania na produkty to czekałam tydzień na realizację zamówienia. W końcu po 7 dniach wysłali do mnie paczkę. I znów mnie kusi jakieś zamówienie, ale mnie TŻ może ukatrupić jak znów coś zamówię.
ewelciaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 18:52   #722
calineczka99
Rozeznanie

Dot.: Smarowidła czy też żele - z Yves Rocher mamy ich wiele! Promocje, oferty YR- cz

Nowa oferta wysyłkowa juz jest aktywna w necie ,ale ja raczej nie skorzystam
calineczka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 18:54   #723
marlena_m
Rozeznanie

" Napisane przez Tereskaa
Dzięki Ci za odpowiedź W takim razie u mnie odpada, zostaję przy Babydream
Ale coraz więcej tych kosmetyków YR ma skład coraz mniej naturalny, niedługo to chyba tylko zapachy, krem do rąk waniliowy i mleczko waniliowe z PN mi zostaną

rudy_kot Niestety zaczynam odnosić to samo wrażenie Ja nie kupuję nic z parabenami, a u nich w każdym kremie są praktycznie :/ "

mam ostatnio te same przemyślenia .... kuszą naturą,ale ta natura taka jest na pół gwizdka. mam cerę naczynkową , wrażliwą i krem pod oczy z tej serii dla wrażliwych uczulił mnie, gdzie inne "zwykłe" kremy nigdy tego nie uczyniły. Może pech...ale kurcze coś dąsam się na YR. Mogliby już zrezygnować z tych parabenów i innych dodatków skoro stawiają na naturę,ale może się czepiam. Na razie mam spory ich zapas żeli(7 szt. ), balsamów (tylko 2 ...ufff) i innych produktów,które lubię jak np. całą serię do stóp . Na 2-3 miesiące odpoczywam od zakupów w yr !Postanowione!
znalazłam niechcący genialną stronę http://kalina-sklep.pl/ i zamówiłam kilka produktów, składy świetne, ceny też raczej ok.
www.siepomaga.pl
marlena_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 19:53   #724
rudy_kot
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelciaz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a macie jakieś doświadczenia z mleczkiem perfumowanym CUE. Pytam bo mnie kusi bardzo. Tylko nie wiem czy warto?

Bardzo jestem zawiedziona żelem PN wanilia, strasznie mi wysusza skórę, ale najgorsze jest to, że niesamowicie mnie swędzi skóra po użyciu go. Za to podobny żel tylko że o zapachu owsa jest rewelacyjny wg. mnie. Mam zapasik już kilku butelek. Ciekawa jestem też żelu oliwkowego, liczę na miły efekt, choć boję się tej żelowej konsystencji, dlatego teraz w zimę, gdy skóra jest raczej przesuszona odstawiam go do zapasów a jego premierę przekładam na cieplejsze miesiące.
Ja miałam, dla mnie było za mocne, tzn. ten zapach jakiś był ciężki i męczący (jakbym się kąpała w perfumach), no i powodował krostki na nogach Ale to może tylko u mnie, bo dobrać mi balsam to ogromny trud.

Co do wanilii mam dokładnie to samo odczucie, zresztą wszystkie żele oprócz oliwki i owsa z serii PN mnie przesuszały Myślę, że mogłabyś spróbować oliwki Nie ma tak "ciężkiej" konsystencji jak owies, ale nie jest podobna do owocowych/waniliowej PN.

Cytat:
Napisane przez marlena_m Pokaż wiadomość
mam ostatnio te same przemyślenia .... kuszą naturą,ale ta natura taka jest na pół gwizdka. mam cerę naczynkową , wrażliwą i krem pod oczy z tej serii dla wrażliwych uczulił mnie, gdzie inne "zwykłe" kremy nigdy tego nie uczyniły. Może pech...ale kurcze coś dąsam się na YR. Mogliby już zrezygnować z tych parabenów i innych dodatków skoro stawiają na naturę,ale może się czepiam. Na razie mam spory ich zapas żeli(7 szt. ), balsamów (tylko 2 ...ufff) i innych produktów,które lubię jak np. całą serię do stóp . Na 2-3 miesiące odpoczywam od zakupów w yr !Postanowione!
znalazłam niechcący genialną stronę http://kalina-sklep.pl/ i zamówiłam kilka produktów, składy świetne, ceny też raczej ok.
Wcale się nie czepiasz Uważam tak samo!

No i zaraz zajrzę do linka Może będzie nowy romans kosmetyczny
Stary 2013-01-04, 19:57   #725
anusia2121
Przyczajenie

Ja czytałam kiedyś artykuł ( nie pamiętam gdzie, więc nie wiem na ile wiarygodny), ze nie jest udowodnione złe działanie parabenów. Wiadomo lepiej jak ich nie ma. To jest tak jak z jedzeniem w prawie każdym jest napisane aromat, wzmacniacz smaku czyli np. glutaminian sodu .
Szkoda, że nam tyle chemii pchają do jedzenia i kosmetyków. Ja nie zwracam na to uwagi, bo tak zdaje sobie sprawę, że i tak żle się odżywiam (macdonald i takie tam niestety lubie to śmieciowe jedzenie, ze wiem, że jesli kosmetyk został wypuszczony do sprzedaży to jakoś specjalnie nie powinien mi zaszkodzić. Co innego oczywiście jak ktoś ma wrażliwą skórę, czy ma na coś uczulenie. Do atopowej skóy fajny jeest Hamamelis ale nie jestem pewna ale on ma chyba parabeny.
anusia2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:03   #726
Miskaa78
Kazar Lady

parabeny to są konserwanty które na dodatek maja działanie bakteriobójcze, co jest w nich takiego złego, bo raczej niewielki odsetek osób ma AZ tak wrażliwa/atopową skórę, by nie móc ich uzywać
kremy zupełnie bez konserwantów ile będa ważne, 2 tygodnie?

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:13   #727
meggykotka
Rozeznanie

też jestem zdania że niewielka ilość parabenów nie jest zła - w końcu one mają zapobiegać psuciu się kosmetyków i nie pozwalają się namnażać bakteriom i grzybom

sama mam AZS i np paraben krzywdy mi jeszcze nie zrobił, a wyciągi ziołowe potrafią na mojej skórze zrobić spustoszenie

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Oczywiście zrobiłam kolejne zamówienie
tak sobie przekalkulowałam, że dostanę dwa kremy gratis a niedługo dzień babci, to akurat będą prezenciki :P

04370 BALSAM DO UST MALINA 3 20.70 zł
11865 PEELING ROŚLINNY DO CIAŁA 1 25.20 zł
23713 PEELING MORELOWY 1 10.90 zł
52318 DEZODORANT W KULCE ANTYPERSPIRANT WERBENA 2 14.80 zł
68106 POMPKA DOZUJĄCA DO PRODUKTÓW PLAISIRS NATURE 1 3.50 zł
69283 BALSAM DO UST KOKOS 1 6.90 zł
45998 PREZENT NA POWITANIE 1 PREZENT
F10060 MLECZKO ODBUDOWUJĄCE Z MASŁEM KARITE 1 PREZENT
F32586 KREM NA NOC 1 PREZENT
Wartość koszyka 82.00 zł
Kod promocyjny "KROK1"
Razem do zapłaty 82.00 zł

woda Avon Slip Into Daring 50l - kilka razy psiknięta

Yves Rocher woda Naturelle - nowa
meggykotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:27   #728
Vive la France
Raczkowanie

Pochwalę się- przyszły do mnie dzisiaj próbki, razem 17 ( w tym 7 zapachów ). Spisali się, przez następny miesiąc testuję
Vive la France jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:32   #729
marlena_m
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
parabeny to są konserwanty które na dodatek maja działanie bakteriobójcze, co jest w nich takiego złego, bo raczej niewielki odsetek osób ma AZ tak wrażliwa/atopową skórę, by nie móc ich uzywać
kremy zupełnie bez konserwantów ile będa ważne, 2 tygodnie?

Jeśli mają odpowiednie opakowanie to należy je zużyć w 6m-cy. Mają konserwanty naturalne- jakie? nie wiem,bo nie siedzę w tym głęboko.

Mi też parabeny nie szkodzą,ale skoro coraz więcej jest produktów bez parabenów to czemu nie? Słyszałam opinię,że lepsze parabeny niż inne ustrojstwo w ich miejsce , którego działania jeszcze nie znamy,ale kto to wie?

To jak z masłem i margaryną, kiedyś margaryna cacy teraz samo zło ! Kiedyś masło fuj teraz rewelacja!
www.siepomaga.pl

Edytowane przez marlena_m
Czas edycji: 2013-01-04 o 20:34
Stary 2013-01-04, 20:43   #730
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Jeśli mają odpowiednie opakowanie to należy je zużyć w 6m-cy. Mają konserwanty naturalne- jakie? nie wiem,bo nie siedzę w tym głęboko.
no nie wiem kupuje składniki na kremy na BU i jeśli nie dodam konserwantu mam zużyć w ciągu 2 tygodni i na dodatek trzymać je w lodówce, o 6 m-cach pierwsze słyszę.
Nie twierdzę, że parabeny są cacunia, ale nie ma co popadać w przesadę

argumentacja z masłem czy margaryną do mnie nie trafia, bo ja kieruje sie smakiem, margaryny, chociaż byłąby najzdrowsza na świecie nie przełkne

Stary 2013-01-04, 20:45   #731
martyna3275
Zakorzenienie

Cytat:
no nie wiem kupuje składniki na kremy na BU i jeśli nie dodam konserwantu mam zużyć w ciągu 2 tygodni i na dodatek trzymać je w lodówce, o 6 m-cach pierwsze słyszę.

argumentacja z masłem czy margaryną do mnie nie trafia, bo ja kieruje sie smakiem, margaryny, chociaż byłąby najzdrowsza na świecie nie przełkne
w pełni się zgadzam
martyna3275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:48   #732
marlena_m
Rozeznanie

Cytat:

Mam w 100% naturalne kosmetyki(jest tam jakiś konserwant rzekomo naturalny) ważne przez 6 m-cy w specjalnych opakowaniach bez dostępu powietrza.

Przytaczając przykład masła/margaryny miałam na myśli jedynie to,że to czym nas straszą obecnie (np.parabenami) za 2 lata może okazać się czymś zupełnie nieszkodliwym.
www.siepomaga.pl

Czas edycji: 2013-01-04 o 20:50
Stary 2013-01-04, 21:09   #733
seledine
Zakorzenienie

myślę nad złożeniem zamówienia, głównie dla kremu CS, ale kompletnie nie wiem co włożyć do koszyka... wszystko wydaje mi się drogie, przyzwyczaiłam się do kodów -50%
seledine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 21:20   #734
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Mam w 100% naturalne kosmetyki(jest tam jakiś konserwant rzekomo naturalny) ważne przez 6 m-cy w specjalnych opakowaniach bez dostępu powietrza.
nie że się czepiam, ale jak dostajesz sie do tego kremu, że powietrze sie tam nie dostaje?

wg mnie parabeny robia o wiele mniej szkód niż sls czy sles w sumie znane sa tylko przypadki odczynów alergicznych na nie

w temacie wątku napiszę, że stasznie szkoda, że udało mi sie tylko raz zamówić -50%

jest jakaś oferta z Evidence mam jakąs starawą dla nowego klienta ale mało atrakcyjna mi sie wydaje

Stary 2013-01-04, 21:21   #735
Myszkaa222
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez seledine Pokaż wiadomość
myślę nad złożeniem zamówienia, głównie dla kremu CS, ale kompletnie nie wiem co włożyć do koszyka... wszystko wydaje mi się drogie, przyzwyczaiłam się do kodów -50%
Myślę że nie tylko Ty
Myszkaa222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 21:24   #736
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
jest jakaś oferta z Evidence mam jakąs starawą dla nowego klienta ale mało atrakcyjna mi sie wydaje
urodzinowa
Stary 2013-01-04, 21:35   #737
marlena_m
Rozeznanie

Cytat:
nie że się czepiam, ale jak dostajesz sie do tego kremu, że powietrze sie tam nie dostaje?

wg mnie parabeny robia o wiele mniej szkód niż sls czy sles w sumie znane sa tylko przypadki odczynów alergicznych na nie
Oj, trochę się czepiacie .
Te opakowania do kosmetyków wykorzystują system Airless, który pozwala na przechowywanie kosmetyków bez dostępu powietrza. Za pomocą pojemnika z mechaniczną pompą produkt utrzymywany jest w całkowitej próżni. System ten pozwala na zminimalizowanie użycia konserwantów (dzięki wydostawaniu się produktu na zewnątrz za pomocą wewnętrznego tłoka, kosmetyk nie jest zanieczyszczany jak w przypadku pobierania palcem), chroni składniki najbardziej wrażliwe przed zjawiskami degeneracyjnymi i zapobiega przed zanieczyszczeniami z zewnątrz. Ma to na celu: lepszą przechowywalność, większą higienę i mniej odpadów. - skopiowane z internetu.

Może nie piszmy już na ten temat , nie jestem maniaczką eko ,bio itp. i nie miałam naprawdę zamiaru nikogo nawracać , pouczać bo nie jestem ekspertem w tych tematach. Wspomniałam tylko ,że poszukuję ostatnio czegoś może innego niż yr(mam zamiar przetestować po 2 latach wiernego używania yr inne firmy). Póki co w mojej łazience kosmetyki z parabenami, sls-ami mają się równie dobrze jak i kosmetyki które ich nie mają .
Nadal lubię YR , na pewno nie raz jeszcze zrobię zakupy ,ale tak jak inne dziewczyny zauważyłam ,że ich odnoszenie się do natury nie do końca pokrywa się ze składem kosmetyków. I to wszystko.
www.siepomaga.pl

Czas edycji: 2013-01-04 o 21:43
Stary 2013-01-04, 21:38   #738
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Oj, trochę się czepiacie .
Te opakowania do kosmetyków wykorzystują system Airless, który pozwala na przechowywanie kosmetyków bez dostępu powietrza. Za pomocą pojemnika z mechaniczną pompą produkt utrzymywany jest w całkowitej próżni. System ten pozwala na zminimalizowanie użycia konserwantów (dzięki wydostawaniu się produktu na zewnątrz za pomocą wewnętrznego tłoka, kosmetyk nie jest zanieczyszczany jak w przypadku pobierania palcem), chroni składniki najbardziej wrażliwe przed zjawiskami degeneracyjnymi i zapobiega przed zanieczyszczeniami z zewnątrz. Ma to na celu: lepszą przechowywalność, większą higienę i mniej odpadów. - skopiowane z internetu.
ale to bardzo ciekawe, naprawdę
lubie kręcić kremy, takie opakowania mogą mi pomóc w przechowywaniu, dziękuję za info

Królewna, podlinkujesz mi ofertę? Patrze na te urodzinowe i ślepa jestem

Stary 2013-01-04, 21:43   #739
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
Królewna, podlinkujesz mi ofertę? Patrze na te urodzinowe i ślepa jestem
Ech, nieaktualna jest jednak (nie wchodzi przez Internet)... w sumie ta oferta urodzinowa była z listopada. Chyba, że ktoś ma ofertę urodzinową na grudzień?

edit.

W tych ofertach też jest Evidence jako gratis:

WRZESIEŃ (przez net do wyboru: krem CS/Oval Lift dzień/CuE/Evidence Homme)
pyb9ra02/11/12/18
pyb9ra17 wysył gratis od 70 1

i działają (sprawdzałam pyb9ra17)

Edytowane przez królewna z drewna
Czas edycji: 2013-01-04 o 21:45
królewna z drewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 22:17   #740
Figarro
Zakorzenienie

No to popelnilam dwa zamowienia KROK1

zaczyna sie

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 22:33   #741
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez królewna z drewna Pokaż wiadomość
Ech, nieaktualna jest jednak (nie wchodzi przez Internet)... w sumie ta oferta urodzinowa była z listopada. Chyba, że ktoś ma ofertę urodzinową na grudzień?

edit.

W tych ofertach też jest Evidence jako gratis:

WRZESIEŃ (przez net do wyboru: krem CS/Oval Lift dzień/CuE/Evidence Homme)
pyb9ra02/11/12/18
pyb9ra17 wysył gratis od 70 1

i działają (sprawdzałam pyb9ra17)
dzieki
ja bym chcieć evidence to dla kobiet o to http://fimgs.net/images/perfume/nd.2167.jpg

Stary 2013-01-04, 22:36   #742
simone2010
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figarro Pokaż wiadomość
No to popelnilam dwa zamowienia KROK1

zaczyna sie
Witaj w klubie Żebym ja jeszcze równie szybko zarabiała pieniądze, jak je wydaję

Ćwiczę od czasu do czasu

Spełniam swoje małe marzenia
simone2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 22:37   #743
Tereskaa
Zakorzenienie

Mnie te ich gratisy kusza ale oferta jest malo atrakcyjna Oj chyba faktycznie rozpuscili nas tymi kodami na -50%
Zastanawiam sie nad kremem do rak i mleczkiem perfumowanym ze swiatecznej, tymi cytryna i wanilia, tylko czy warto? Mialyscie moze te cuda?

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 22:39   #744
Figarro
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simone2010 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie Żebym ja jeszcze równie szybko zarabiała pieniądze, jak je wydaję
no wlasnie....a tak dzielnie sie trzymalam od miesiaca....no prawie

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 22:39   #745
seledine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Mnie te ich gratisy kusza ale oferta jest malo atrakcyjna Oj chyba faktycznie rozpuscili nas tymi kodami na -50%
Zastanawiam sie nad kremem do rak i mleczkiem perfumowanym ze swiatecznej, tymi cytryna i wanilia, tylko czy warto? Mialyscie moze te cuda?
jak krem do rąk to polecam 2w1 z arniką, dla mnie jest idealny bo PN z oliwką niestety nie jest dla mnie, nie nawilża najlepiej.

kurcze, tak zachwalałam dwufazowy płyn do demakijażu a tu naprawdopodobniej mnie uczulił mam pod oczami i gdzieniegdzie na twarzy drobne krostki
Stary 2013-01-04, 22:52   #746
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seledine Pokaż wiadomość
jak krem do rąk to polecam 2w1 z arniką, dla mnie jest idealny bo PN z oliwką niestety nie jest dla mnie, nie nawilża najlepiej.

kurcze, tak zachwalałam dwufazowy płyn do demakijażu a tu naprawdopodobniej mnie uczulił mam pod oczami i gdzieniegdzie na twarzy drobne krostki
To troche wyglada jakby Cie zapchalo cos, moze krem zmienilas albo cos?

Co do kremow do rak to zamowilam wczoraj ten z arnika ale ten skoncentrowany 50 ml. taki tresciwszy na noc pod rekawiczki, ale marzy mi sie sredni nawilzacz na dzien o boskim zapachu Mam juz wanilie z PN i jest genialna, ale ja musze miec kremow kilka bo zeby zycie mialo smaczek raz arnika raz slodziaczek Dlatego mysle o tym swiatecznym jeszcze.

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 22:54   #747
anekania
Zakorzenienie

Hej dziewczyny,

A nie macie może Rose Absolute na wymianę?
Stary 2013-01-04, 22:57   #748
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki
ja bym chcieć evidence to dla kobiet o to http://fimgs.net/images/perfume/nd.2167.jpg
no właśnie damska woda Comme une Evidence tam jest wiem, bo sama korzystałam z tych ofert
Stary 2013-01-04, 22:57   #749
seledine
Zakorzenienie

Cytat:
To troche wyglada jakby Cie zapchalo cos, moze krem zmienilas albo cos?
Właśnie kremu nie zmieniałam, tylko zaczęłam intensywniej używać tej dwufazówki i podejrzewam, że to jej robota ;/ i to nie zapchanie tylko ewidentnie uczulenie, drobna taka kaszka, niewidoczna z daleka, dopiero z bliska i to pod kątem, ale i tak martwi mnie to. Jutro zmyję czym innym jak mi się poprawi to znaczy że to ten płyn taką kupę narobił ;/

Cytat:
Co do kremow do rak to zamowilam wczoraj ten z arnika ale ten skoncentrowany 50 ml. taki tresciwszy na noc pod rekawiczki, ale marzy mi sie sredni nawilzacz na dzien o boskim zapachu Mam juz wanilie z PN i jest genialna, ale ja musze miec kremow kilka bo zeby zycie mialo smaczek raz arnika raz slodziaczek Dlatego mysle o tym swiatecznym jeszcze.
Mówisz o balsamie ochronnym z karite? właśnie się nad nim zastanawiam, warto?
Stary 2013-01-04, 23:09   #750
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez królewna z drewna Pokaż wiadomość
no właśnie damska woda Comme une Evidence tam jest wiem, bo sama korzystałam z tych ofert
wybacz doczytałam homme i sie rzucam

oblukam te oferte zatem

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Napisane przez anekania Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

A nie macie może Rose Absolute na wymianę?
co proponujesz na wymiane

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości