|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Debrah, na kiedy termin masz? To juz niedługo chyba?
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Egipt najlepiej szukaj bezpośrednio na stronach biur podróży. W lutym będziesz miała wyloty m.in. ze Szczecina, Gdańska, Poznania.
|
|
|
|
#3513 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na szczescie jutro mam wolne bo ide na kontrole z reka wiec w planach mam lezakowanie ![]() co gorsze Maja zwymiotowala wczoraj kolacje i ogolnie byla miauczaco-pie.rdzaca wiec dzis idzie z babcia do lekarza (tak przy okazji bo babcia tez chora) Cytat:
mialam tak 2 lata temu po Sylwestrze wstalam rano 01.01. i nie powiedzialam ani slowa hahahaha pozniej nie bylo juz tak smiesznie bo mnoje zapalenie krtani przerodzilo sie w zapalenie oskrzeli i juz wchodzilo na pluca.........ale warto bylo bo to byl najlepszy Sylwester |
|||
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na przeziebienie polecam tabcin noc ![]() Wy tu Gadu Gadu o Egiptach, a mi zimno
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3517 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć. zdrowia dziewczyny
![]() ja nawet nie kicham tż-et przeziębił się przed sylwestrem, ale już jest okej.Niech już ta zima się skończy... xzora, a kiedy teraz będą jakieś lasty fajne? w tej chwili dzieciaki mają ferie, więc jest szczyt. dobrze myślę? chodzi o jakiś egipt, turcję, kanary. |
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W grudniu były mega niskie ceny, zwłaszcza tuż przed świętami. Teraz na początek stycznia są fajne promocje, ale ceny już nie tak zabójczo niskie jak w poprzednim miesiącu. Myślę też że na luty lepiej już teraz się decydować, bo coraz wyższe ceny się pojawiają. Kolejne spadki to marzec, kwiecień. ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- ja widziałam Egipt za 590zł z przelotem, albo Cypr za 790zł, tylko czy to dobre jest... |
|
|
|
|
#3520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cześć Nie chciało mi się jechać rano do pracy, wiec jeszcze leze w łóżku
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
Nie chciało mi się też wczoraj pakować ani jechać dziś znów do rodziców, więc zostaję w samotności na weekend, nadrobię zaległości w sprzątaniu i może pochodzę po sklepach i sprawdzę, co na wyprzedażach. Wczoraj kupiłam sobie dwie pary spodni po 39zł każda
|
|
|
|
|
#3522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też mam zamiar pochodzić dziś po sklepach, chciałabym kupić jakiś płaszczyk filcowy np taki albo coś takiego
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
w monnari było wszystko -50% na cały asortyment, ale niektóre rzeczy były przecenione o 70%, bo na metce tych spodni jest cena 149 i 139.
|
|
|
|
#3524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja w tym roku na przecenach nie poszaleję, całą wolną kasę wydałam na ciężary, rękawiczki treningowe i odżywkę białkową
Edytowane przez xzora Czas edycji: 2013-01-04 o 10:07 |
||
|
|
|
#3525 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
my niestety w tym roku też nie pojedziemy nigdzie na prawdziwe wakacje pewnie znów będzie to tylko kilkudniowy wyjazd Ciężary i odzywki mówisz?
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
no takie klasyczne dość - bym powiedziała. Ale ja takich właśnie potrzebuję. To taki sklep dla starszych pań trochę, ja tam zaczęłam wchodzić, bo moja mama tam kupuje ciuchy czasem, ale można tam trafić na dobre jakościowo rzeczy, a mi o to chodzi właśnie. Ostatnio jak coś w H&M albo innych takich kupuję, to to są po prostu szmaty po praniu
|
|
|
|
#3527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A masz racje, te wszystkie h&m, c&a, New yorkery to jakościowo porażka a ceny w ogóle nieadekwatne
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Wczoraj wzięłam sobie wolne i byłam na szopingu cały dzień Wydałam kupę kasy i mam kaca moralnego. Jeden sweterek chcę oddać, bo wzięłam go bez mierzenia i ostatecznie nie podobam się sobie w nim.Niuniu, jak na razie Skalpel jest dla mnie bardzo intensywny ![]() Dziewczyny, znowu mam tak, że po ćwiczeniach nie mam żadnych zakwasów (miałam lekkie po pierwszych dwóch treningach). Wydaje mi się, że ćwiczenia robię dokładnie tak, jak jest na filmiku, spinam mięśnie brzucha, mięśnie nóg (najmocniej jak umiem), staram się oddychać dokładnie tak, jak Chodakowska. Cieszę się, oczywiście, że nic mnie nie boli, ale czy to nie świadczy o źle wykonywanych ćwiczeniach?? |
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam bym się cieszyła, jakbym nie miała zakwasów po ćwiczeniach
|
|
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
asiuk, jeżeli przy ćwiczeniach męczą ci się mięśnie, pojawia się uczucie, że już nie dasz rady zrobić więcej powtórzeń, to znaczy, że dobrze wykonujesz ćwiczenia.
No i miałaś dwa lekkie zakwasy po pierwszych treningach, także myślę, że to całkiem normalne, że teraz już ich nie masz. Robiąc cały czas ten sam program mięśnie się przyzwyczajają. Nie wałkuj go za długo, jak już opanujesz, to zostaw go na raz w tygodniu i dodaj kolejne, a po kilku tygodniach całkiem zastąp innym. |
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
A propos zakupów, ostatnio też trochę zaszalałam, ale jeszcze się wybieram na przegląd sklepów. Kupiłam też jeden sweter, co do którego nie jestem przekonana, ale już za późno, by oddać... Będę musiała jakoś się do niego przyzwyczaić... Mam na oku też śliczne kozaczki na obcasie - może zaszaleję. Ad. jakości ubrań, bardzo mnie denerwuje, że sporo ciuchów jest tak szmatowatych... nie wiem, jak trzeba je prać, żeby dłużej służyły. I cena często w ogóle nie ma wpływu na spodziewaną jakość. Do tego notorocznie prują mi się ubrania w szwach, odpadają guziki, aplikacje... nie bardzo sobie radzę z taką "konserwacją" więc potem długo leżą nieużywane... Ostatnio kupiłam bluzkę w pięknym karmelowym kolorze, super tekstura i krój, ale bluzka strasznie się gniecie, a w miejscach zagięć, zgnieceń - zmienia kolor na ciemniejszy
|
|
|
|
#3532 |
|
Wtajemniczenie
|
asiuk, co kupiłaś pochwal się
![]() Zakwasami się nie przejmuj choć ja np lubię mieć zakwasy ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Ja dopiero zaszaleje, hej A potem dopiero bede mieć wyrzuty sumienia
|
#3533 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
ale do czerwca daaaleko.w sezonie to chyba z 10 lat nie widziałam ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam tak trochę przy okazji - zamawiałam rękawiczki i pomyślałam, że skoro i tak płacę za wysyłkę, to jeszcze ją dorzucę
staram się jeść tak ok. 120g białka dziennie, a wcale nie jest łatwo uzbierać tyle z jedzenia, - przykładowo 4 jajka, puszka tuńczyka 130g i 4 filety z morszczuka to jakieś 90g białka, także brakującą część mogę dobić odżywką TŻ mówi, że jem tyle co chłop po ciężkiej pracy fizycznej ![]() Przy redukcji też się przydaje, aby utrzymać zdrową sylwetkę ważne są odpowiednie proporcje białka do tłuszczy i węgli. Często kobiety, które tyją w brzuchu mają dietę strasznie ubogą w białko i tłuszcz, a przeważają same węgle. Dodam jeszcze, że odżywka nie jest zdrowym (przetworzone, sztucznie dosładzane) źródłem białka i jedzenia nie zastąpi. Także lepiej brać ją w ograniczonych ilościach. Edytowane przez xzora Czas edycji: 2013-01-04 o 13:10 |
|
|
|
#3535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
hejka,
Ja dalej czuję się fatalnie Mąż musiał dziecko do babci wywieźć żebym mogła poleżeć..spałam cały dzieńMam nadzieję że wyprzedaże poczekają na mnie do wtorku. Betti daj znać jak to u nas wygląda ![]() Ja poluję na jakąś koszulę, czarne spodnie, prostą jednokolorową rozsuwaną bluzę i jakaś sukienka by się przydała. Dostanę teraz pokaźną pensję więc mogę zaszaleć.
|
#3538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o tym powinni uczyć w szkołach, a nie budowę pierwotniaków... |
|
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Betti: tp mam na 28.01 - ale jakoś tak coś czuję, że nie dotrwam. Albo z powodu cesarki planowanej ustalonej wcześniej (jeszcze daty nie znam, dopiero jadę się zapisać) albo Mała sama zachce wyjść, jakoś już Nam razem ciasno
Oficjalnie donoszona (wejdziemy w 38tc) będzie w poniedziałek.Dziś byłam drugi raz u chirurga : wreszcie mi napisał słowo w słowo jak chciałam, że takie a "takie schorzenie uniemożliwia poród siłami natury i jest wskazaniem do cesarskiego cięcia." Błagam, powiedzcie, że z tym nikt nie będzie dyskutował.... Mam jeszcze skierowanie do szpitala od gin - ale na nim pisze :mpo otrzymaniu wytycznych od chirurga - ortopedy do planowanego cięcia cesarskiego. Więc chirurg ważniejszy.... Bożesz, jaka ulga, taka mała karteczka a kamień z serca! Co do wyprzedaży to Wam trochę zazdroszczę : brak kasy (znaczy jakaś jest, ale niefortunnie wypadło, że tuż przed narodzinami Małej Tżcik zmienia prace i chwilowo jej nie ma - a tu zaraz wielkie zmiany i pewnie nieokreślone wydatki jeszcze. Więc boję się ruszyć cokolwiek i zachcianki muszą poczekać wszelkie.Ale marzą mi się - jak się z pracą Tż pozytywnie wyjaśni - porządne buty i torebka, pewnie już po porodzie. Coś jeszcze komuś miałam.... A odnośnie chorób - Tż na antybiotyku - ja świeżo po przeziębieniu. Wszyscy chorzy normalnie! Pewnie wina temp. odmarzły wirusiska wszelkie. Współczuję Wam, a zwłaszcza dzieciakom - życzę zdrowia! A ja byłam u fryzjera i znów się krócej ciachnęłam. Ja i moje niezdecydowanie, zwariować można:d Fryzjer przypadkowy, chcialam tylko zaliczyć przed szpitalem, żeby się poczuć jak człowiek. Trochę jej za krótko wyszło, ale nic to, jestem jak Mały chłopczyk z wielkim brzucholem chociaż źle nie jest
|
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na wyprzedażach też byłam z tym że dzieciaki obkupiłam.W ogóle to dziewczynkę łatwiej i przyjemniej stroić niż chłopca
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-01-05 o 19:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.

na szczescie jutro mam wolne bo ide na kontrole z reka wiec w planach mam lezakowanie 
)
..i bynajmniej nie dlatego że film mi się urwał- nie byłam w stanie siedzieć tak mnie złamało. Reszta bawiła się do 3- byli mniej chorzy ode mnie. ..ale to przesłość..dziś już leżą i cherlają po całości.
na przeziebienie polecam tabcin noc