Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 20:37   #1441
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

Dziewczyny od którego tygodnia używałyście tych pasków lakmusowych?
Ja mam mokro w gaciach i schizuję, ale przecież 12 tc to za wcześnie na jakieś wody... Pewnie śluz :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:43   #1442
anusia1808
Rozeznanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38419030]Byłam u Małego, dziś 9 miesięcy...

Postawiłam nowy znicz, choinkę już wywaliłam.
Zmokłam do suchej nitki, przeokropna pogoda, mam nadzieję, że Agatka ma na egzaminie lepszą.
Na cmentarzu pusto, ciemno, brudno i smutno.[/QUOTE]

Uważaj tylko żebyś się nie przeziębiła teraz w taką pogodę bardzo łatwo o jakąś infekcje.

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie od lekarza. Nie pisałam Wam, ale jakiś czas temu zrobił mi się w buzi krwiaczek, myślałam, że to od ugryzienia i zniknie sam, ale się zaczął powiększać. Dzisiaj byłam u rodzinnego, ona, że nie wie co to, ze do chirurga albo laryngologa muszę iść. Dostałam skierowanie i mi się poszczęściło, bo jak mnie u laryngologa zobaczyły z brzuchem, to od razu mnie przyjęły. Okazało się, że to jakaś torbiel. Pani próbowała strzykawką wyciągnąć, ale się nie dało i musiała przeciąć. I teraz siedzę lekko zapuchnięta i wypchana gazikami. Dobrze, że to nic poważniejszego nie było. Oby się dalej nie zbierało
Dobrze że to nic poważnego, najważniejsze że szybko to skonsultowałaś z laryngologiem, a boli Cie jeszcze czy już lepiej?

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
jednak wzięłam arc mini II wycofali już ze sprzedaży, lumia spoko no ale to nokia... a htc stwierdziliśmy że ma słabszy procesor od arca
teraz jestem na etapie sprzedawania mojego starego fona

mąż mnie mega wkurzył! zrobiłam sobie zakupy na allegro i chcę płacić a tam brak środków!!!! a 27grugnia 1500 wpłacił!!! niezły jest nie ma co zmieniłam hasło na allegro i teraz gówno kupi, ma szlaban!!!
No to dałaś mu nauczkę
Pewnie jakby mój Tż tyle wydał na bzdety na allegro też bym mu zmieniła hasło

Cytat:
Napisane przez aganieszkab Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u gin, założyła mi wreszcie kartę ciąży, ale nie robiła badania, przedłużyła mi L4 do końca miesiąca, szczególnie że przeziębiona jestem, kazała mi myśleć pozytywnie, dobrze się odżywiać i dbać o siebie i tyle, spadkiem wagi mam się nie przejmować, nie mogę oglądać potworów, horrorów i smutnych filmów (więc z Tż na Hobbita nie pójdziemy ) tylko pozytyw , ciekawe co z tego będzie...
Jak to co będzie??? Tylko dobrze bo innej opcji nie ma

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę że wczoraj przebiegłam 10 km większość truchtem ale w końcu zaczęłam coś robić aby odgonić głupie myśli.. planuję tak 3 razy w tygodniu truchtać. Dzisiaj mam lekki zakwas w udach ale to jakoś mnie cieszy
Mam ostatnio tak jak niektóre z Was doła.. i pocieszam się alko i jedzeniem.. a to bardzo złe sposoby i wiem że muszę to zwalczyć. Więc proszę o wsparcie
10 kmja bym chyba płuca wypluła już po dwóch kilometrach, jestem pełna podziwu
Kiedyś tak sie zamierzałam do biegania ale nie mam z kim a żeby samej biegać to brak mi motywacja albo dosadnie napiszę "kopa w na zachętę"

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za ciepłe przyjęcie
więc jak już tak koniecznie chcecie żebym napisała o sobie to zaczynam tylko ostrzegam żę jak ja się czasem rozpisze to końca nie widac
więc zaczne od tego że mam już prawie 31 na karku wspaniała corcie 6lat i cudownego aczkolwiek czasem doprowadzającego mnie do szału tż-ta
w czerwcu ubiegłego roku podjeliśmy w końcu decyzję odnośnie drugiego dziecka (choc wcześniej jakoś nie specjalnie się zabezpieczaliśmy ale wpadki jakoś nie udało się zaliczyc ) wybrałam się do ginka dostałam closti no i się zaczeła jazda bez trzymanki tzn. łykanie tabsów mierzenie liczenie testowanie i tak 4 lipca poczeliśmy naszego Aniołka, II kreseczki ujrzałam już 13 lipca jak byliśmy na wczasach, tak jakoś sobie ubzdurałam że chcę tam tż-owi surprise zrobic no i się udało. zaraz po powrocie udałam się do ginka usg wszystko ok pęcherzyk było widac badania wszystkie porobiłam - wszystko ok. w sierpniu na kolejnej wizycie gin jakoś się zaczał zastanawiac dlaczego nie widac jeszcze serduszka ale stwierdził że byc może do zapłodnienia doszło później przez wzgląd na moje długie i nieregularne cykle później mialam 30-ke i po niej 21-go sierpnia postanowiłam wybrac się do innego gina tak dla spokoju ducha i tam usłyszałam tą najgorszą wiadomosc w moim życiu - ciąża obumarła nie będe się rozpisywac co było dalej bo nie chcę do tego wracac, zresztą myśle że i tak wiecie jak to się odbywa - niestety, wspomne tylko że miałam zabieg wyłyżeczkowania macicy, i z badań hist-pat nic nie wyszło. w kolejnym cyklu udało się prawdopodobnie zaciążyc ale była to ciąża biochemiczna niestety.
no i tak żeby Was nie zanudzac napisze tylko że jestem w trakcie staranek wczoraj test owu pokazał II śliczne krechy więc teraz czekanie
ufff wiem rozpisałam się no ale ja już tak mam najwyżej jak coś to szczelcie mi jednego żebym zeszła na ziemie-to tak na przyszłosc

a i dodam jeszcze że ponoc jestem niepoprawną optymistką ( tak twierdzą znane mi wizażanki )
Witaj
my to się chyba znamy z innego forum
miło że tu zajrzałaś jest tu pełno fajnych dziewczyn i jestem pewna że szybko się wkręcisz w to forum

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Sprubuje Was troche nadrobić ,mój szkrab spi już 2 godz.
Wczoraj moja niunia skończyła 3 tygodnie i waży już 4 kg
już trzy tygodnie? Ale ten czas leci, malutka rośnie jak na drożdżach, dużo zdrówka dla niej życzy e-ciotka

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Wika dziękuję

A ja zapomniałam się pochwalić jeszcze że wczoraj po zdanym egzaminie mąż zaprosił mnie do restauracji na romantyczną obiado-kolację
dla Tż za wspaniały pomysł

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Maga to sie nie dziwie ze sie nie boisz porodu, masz wysoki prog bolu - bez znieczulenia, brrrrr...
Paniczka u Tosi cisza, tak to z rana szalala, a jak przyszlo co do czego - ktg - to cisza, panie polozne musialay mi trzasac brzuch zadnych skurczy na horyzoncie, choc dzis prawie caly dzien mnie brzuch boli
Czarnula rany to juz 3 tygodnie
Dzis jak bylam w szpitalu zajrzalam do jednej poloznej - zaczela mi mowic ze wczoraj na oddziale urodzila kobita dziecko 5200gr 64cm bez naciecia bez pekniecia - szok ...(to jej drugie dziecko)
Ojejku ale duże dziecko, wielki szacun dla kobiety która urodziła takie duże szczęście

Cytat:
sprzedałam stary telefon ;P był na allegro całe 3h:P
To sie nazywa szybki interes

ZEBERKA jak po dentyście?

FIOLUSIEK wszystkiego najlepszego dla Stasia

MAKSI nadal nosisz soczewki?

MEDI ja również zaciskam kciuki za egzamin

KOCURKU twoje maleństwo już od początku nastawione jest na zdrowe jedzonko

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:48   #1443
agi_82
Wtajemniczenie

anusia
osz jak ja się ciesze w końcu jakaś znajoma mordka no ze staraczkowego się znamy
co tam u Cb??

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:53   #1444
Maga83
Zakorzenienie

Perse ja nie pamiętam od kiedy używałam tych pasków, ale przecież nie zaszkodzą. Do dzisiaj ich używam raz po raz

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:59   #1445
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
anusia
osz jak ja się ciesze w końcu jakaś znajoma mordka no ze staraczkowego się znamy
co tam u Cb??
Niestety bez zmian
czekam jak na razie na histeroskopie którą mam mieć 31 stycznia nie mogę się doczekać bo to kolejny krok w diagnozowaniu mojego problemu z zajściem w ciąże. Mam nadzieję że może coś się wyjaśni po tym badaniu.
A co u Ciebie?

Ugo Foscolo
Stary 2013-01-04, 21:05   #1446
agi_82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
Niestety bez zmian
czekam jak na razie na histeroskopie którą mam mieć 31 stycznia nie mogę się doczekać bo to kolejny krok w diagnozowaniu mojego problemu z zajściem w ciąże. Mam nadzieję że może coś się wyjaśni po tym badaniu.
A co u Ciebie?
staranka w toku - tak w dużym skrócie i wiara w to że się uda ma się rozumiec a co to za badanie histeroskopia?? pierwsze słysze

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2013-01-04, 21:10   #1447
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Niestety bez zmian
A co u Ciebie?
a laparo??

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 21:11   #1448
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehe ciekawe co Tosia na Twoje plany
Cytat:
Pani tez jestem ciekawa co Tosia na to - mam nadzieje ze da mi jeszcze dobra kawke wypic i w razie co bedzie power do parcia
mnie też to intryguje, będzie jutro kawa czy też nie...?

byłam popołudniu u dentysty -obeszło się bez rwania, długo mnie trzyma znieczulenie mimo, że dostałam połowę dawki , znieczulenie powoli mija i czuję jakiś ból.... mam nadzieję, że to tylko dzisiaj

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 21:13   #1449
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
staranka w toku - tak w dużym skrócie i wiara w to że się uda ma się rozumiec a co to za badanie histeroskopia?? pierwsze słysze
W znieczuleniu ogólnym oglądanie wnętrza macicy małą kamerką połączone z wpuszczeniem kontrastu aby sprawdzić drożność jajowodów.
Po kilku godzinach po zabiegu można iść do domu.
Mniej inwazyjne niż laparoskopia a mniej więcej ma takie samo zadanie.

Ugo Foscolo
Stary 2013-01-04, 21:21   #1450
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
W znieczuleniu ogólnym oglądanie wnętrza macicy małą kamerką połączone z wpuszczeniem kontrastu aby sprawdzić drożność jajowodów.
jest tyle tych badań....ja się już gubię w tym wszystkim....

Ale oczywiście mocno zaciskam za Ciebie i dobre wieści Kochana TY moja!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 21:31   #1451
agi_82
Wtajemniczenie

Cytat:
wybacz że pytam ale co było przesłanką do tego że lekarz skierował Cie na takie badanie?

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2013-01-04, 21:32   #1452
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Moniczko to są te co dziewczyny kiedyś polecały http://allegro.pl/papierki-lakmusowe...898857264.html ja już od początku je mam i czasami jak mi za mokro to sprawdzam
dzięki

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
ja od czasu zamążpójścia też "pojawiam się i znikam w łóżku" Mój małżonek chrapie a ja nie mogę się do tego przyzwyczaić, więc jak on śpi, ja zabieram swoją poduchę i idę do drugiego pokoju. Gdy się małżonek przebudzi i zobaczy że mnie nie ma, bierze poduchę i przychodzi do mnie po pewnym czasie ja znowu idę dalej i tak czasem cała noc - nigdy nie wiem, gdzie się obudzę
mój też chrapie i jak nie daje mi spać kilka dni z rzędu i oboje jesteśmy tym zmęczeni to czasem idzie na wersalkę spać. kończy się tym, że samej też mi się źle śpi i idę do niego po czym wracamy razem do łóżka

Cytat:
Dzis jak bylam w szpitalu zajrzalam do jednej poloznej - zaczela mi mowic ze wczoraj na oddziale urodzila kobita dziecko 5200gr 64cm bez naciecia bez pekniecia - szok ...(to jej drugie dziecko)
masakra. to dopiero gigant

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
A co do tsh to nie wiem jakim cudem ale ja zaszłam w ciaże przy tsh 3,29.Po # poprzedni gin zapewniał mnie że jak bede mieć takie tsh to na pewno nie bede miała problemów z zajściem.Mimo to zrobiłam tsh końcem września i spadło mi samo do 1,9.
moje tsh na początku ciąży było 3,2, wcześniej nie badałam, nie wiedziałam, że trzeba. jednak dr wizaż to dobry "lekarz" i zawsze jak słyszę "nie leczyć się u dr google" to przypomina mi się moja tarczyca, bo tak na prawdę nie wiem co by teraz było gdyby nie wiedza z forum.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Pani, Monia, Luna marzec się zbliża
u mnie póki co przeważa strach..

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
p.s. moje dziecko jest genialne...chce tylko warzyw, owoców i nabiału....własnie wciągnełam sałatke grecka chyba z kologram!
zazdroszczę. moje domaga się kalorii.. najlepiej pustych

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Perse ja nie pamiętam od kiedy używałam tych pasków, ale przecież nie zaszkodzą. Do dzisiaj ich używam raz po raz
ja się chyba też skuszę bo zeschizuję. drogie to nie jest, a jak ma uspokoić.. tylko jak ich używać po prostu przykładać? jaki powinny mieć kolor żeby było ok? kiedy się martwić?

jutro chyba zrobimy kolejne podejście do wyprawy na oglądanie wózków. ostatnio strach mnie obleciał i nie pojechaliśmy. dziś mąż mi zapowiedział, że musimy się wybrać jak najszybciej i tu genialny argument: póki jeszcze jestem w stanie się ruszać no ja wiem, że przytyłam 15 kg, że większość ciąży leżę/siedzę, generalnie przymusem prowadzę kanapowy styl życia, ale bez przesady
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 21:43   #1453
agi_82
Wtajemniczenie

a właśnie dziewczyny odnośnie wózków to macie jakieś swoje typy??

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2013-01-04, 21:48   #1454
aganieszkab
Raczkowanie

Hej dziewczynki, ale pędzicie!!

Agi witaj

Anita podziwiam zapał ja tam ze sportu to wolę szachy albo karty , no basen to jeszcze bo sobie odpocząć na plecach można, a wszelkie pozostałe dyscypliny są dla mnie okropnością, nie lubię się męczyć fizycznie, pocić...

a propos pocenia, to dzisiaj się doprawiłam z tym przeziębieniem, mieliśmy z TŻ trochę do pozałatwiania, wreszcie się zameldowaliśmy w naszym domku, potem zdjęcia, dowody, prawko... a i tak wszystkiego nie załatwiliśmy, totalna biurokracja, a o kasie nie wspomnę... Fakt faktem jak wróciliśmy to już nie wiedziałam na jakim świecie żyję, do teraz siedzę pod cieplutkim kocykiem i właśnie się pocę na potęgę, na oczy nie widzę i nie mam czym oddychać, wogóle nienawidzę chorować a teraz to już całkiem koszmar, żadnego grpieksu ani nic nie można... masakra!! do tego w kółko mi niedobrze i rzygam na potęgę... idę po gorącą herbatkę
aganieszkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 21:50   #1455
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jak ich używać
Ja po prostu przykładałam, u mnie po prostu miały ciemniejszy kolor pomarańczowy. Jak wkładałam pod wodę, to się robiły chyba zielone, więc taki kolor by mnie zaniepokoił

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 21:50   #1456
agi_82
Wtajemniczenie

aganieszkab
witaj również

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2013-01-04, 21:57   #1457
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:

Roan Marita.
Mój typ poprzednim razem, tym razem mam nadzieję go mieć i używać.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 22:10   #1458
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38447935]Roan Marita.
Mój typ poprzednim razem, tym razem mam nadzieję go mieć i używać.[/QUOTE]
My kupiliśmy Bexę

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 22:20   #1459
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
nie jeszcze
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 22:24   #1460
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
wybacz że pytam ale co było przesłanką do tego że lekarz skierował Cie na takie badanie?
Niestety ale 5 lat starania się o dziecko, w lutym zeszłego roku się udało ale trwało to tylko 8 tygodni

Ugo Foscolo
Stary 2013-01-04, 22:52   #1461
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Jakie ćwiczenia robisz?

.
brzuszki różnego rodzaju, rozciągam boczki, bo ponoć tylko rozciąganie na nie działa i ćwiczę pupę - mam taki zestaw już dawno opracowany
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 01:05   #1462
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

Cytat:
ja mam taki tylko w khaki http://www.mothercare.com/Mothercare...0-%2520Giraffe

mnie chyba znowu czeka nieprzespana noc. Mloda robi sobie dyskoteke na zaladku. chce mi sie wyc z bolu i ze zgagi ktora mam teraz

Edytowane przez measia
Czas edycji: 2013-01-05 o 01:10
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 04:10   #1463
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

i znowu nie wiem czy mam gasic swiatlo czy zapalac. ciekawe kiedy zasne
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 08:26   #1464
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
i znowu nie wiem czy mam gasic swiatlo czy zapalac. ciekawe kiedy zasne
Końcówka ciąży jest męcząca, a jak pochodzisz i coś porobisz i się zmęczysz to nie masz o ochoty na sen
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 09:19   #1465
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam się weekendowo

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 09:28   #1466
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Witam się weekendowo
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 09:53   #1467
aganieszkab
Raczkowanie

Oj dziewczynki ale się zaprawiłam pół nocy nie spałam przez katar i kaszel, mokra jak szczur, okropne! oby tylko dzidziolowi nie zaszkodziło to moje przeziębienie...
aganieszkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 10:07   #1468
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
sprzedałam stary telefon ;P był na allegro całe 3h:P

Cytat:
Trzymam kciuki za wynik
Cytat:
Oj dziewczynki ale się zaprawiłam pół nocy nie spałam przez katar i kaszel, mokra jak szczur, okropne! oby tylko dzidziolowi nie zaszkodziło to moje przeziębienie...
Kuruj sie

Wczoraj zaprosiliśmy znajomych na dzisiaj na impreze do nasTakże po kawie uciekam do sklepu po zakupy na impreze,i potem szykowanie sałatek i przekąsek

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 10:08   #1469
adunia89
Zadomowienie

Dzień dobry Jadę zaraz do H&Mu, brzuszek już wystaje, a ja nadal nie mam spodni ciążowych...
Cytat:
Aga, kuruj się Kochana, a o Maleństwo się nie martw, nic mu nie zaszkodzi. Wiele ciężarnych przechodzi przeziębienie na początku ciąży i jest ok. Nie przegrzej się tylko i jak masz gorączkę to weź paracetamol. Pijesz jakiś syrop? Mnie bardzo pomógł Prenalen.

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 10:41   #1470
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Oj dziewczynki ale się zaprawiłam
czosnek z garści, miodek, sok z malin, gorące mleko...
walcz z cholerą

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości