|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 23
Hej Dukanki,
dzis jest dobry dzien ...nawet , ze calyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy czas deszcz pada ![]() nic mi nie dolega i nie boli !!!dzis jest moj 4 dzien uderzeniwki i jest -2,7 kg na wadze...super .Tylko powiedzcie mi ...co zrobic , zeby sie slabym nie czuc i , zeby sie w glowwie nie krecilo. Jem duzo, nawet bardzo duzo i staram sie duzo pic. Czy raczej to sa normalne obiawy????Zycze Wam dzis milego dnia.. Emne ![]()
#4742 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cieszę się, że już nic cie nie boli, wygląda na to że to był fałszywy alarm. Gratuluję spadku. Na pierwszej fazie schodzi w prawdzie tylko woda ale masz napewno teraz super motywację. Już mnie tu kilka razy nazywali idolem, guru czy motywacją. Nie wiem czy się do tego kiedykolwiek przyzwyczaję. Leń przeszedł jak reką odjął, gdy próbowałam wsadzić do szafy 3 segregatory z dokumentami. Okazało się, że nie ma miejsca. Tak mnie to zeźliło, że poszłam do archiwum i zrobiłam porządki w wielkiej szafie ściennej (połowę jej zawartości stanowiły kartoniki z drobiazgami, stare klawiatury, kable i wiele innych). Przerzuciłam jej zawartość układając wszystko ciaśniej i zaraz zrobiło się miejsce . Naliczyłam, że wejdzie jeszcze ok 45 segregatorów. Znaczy się, że mam spokój na kolejne 4 lata. Uf. Ale mnie bolą ręce i uda. ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
Jak się nazywa i gdzie gdzie to złote dziecko go kupiło?
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Rozeznanie
|
miloego, byc może zaglądnę do Was jeszcze w weekend. Jednka na wszelki już Wam życzę miłych dni odpoczynku
![]()
#4744 |
Zadomowienie
|
kupiło go na dziale do kuchni orientalnej w Auchan. Jak będę w domku to sprawdzę dokładne parametry i zamieszczę
![]()
#4745 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Emne , nie dziwie sie , ze jestes GURU ![]() ![]() (ale sobie powtarazm , ze musze ...cale zycie mialam wage 52 kg.. po porodzie 57kg ...a przez ostatnie 2 lata az do tej dzisiejszej wagi dojechalam....okropne ) dlatego dukamyyyyyyyyyyyy powolusiu ale dukamyyyyyyyyy ![]()
![]() |
#4746 |
Raczkowanie
|
Dieta skuteczna ,ale niestety uboga w witaminy!
Osobiście nie stosowałam tej diety ,ale kilka osób w moim otoczeniu tak. Z pewnością jest skuteczna ,ponieważ widziałam jak kilogramy po prostu leciały ,ale nie jestem do końca pewna czy spalany był tłuszcz czy było to spowodowane utratą wody w organizmie. Nie potrafiłabym tak po prostu zrezygnować z owoców i pieczywa! Do tego zakaz używania pewnych przypraw sprawia ,że jajka , kurczak i ryba staje się nudna! Sama zastanawiałam się czy przejść na tą dietę ,ale po tym jak usłyszałam od swoich znajomych i rodziny o jej wadach to natychmiast zmieniłam zdanie. Dieta jest droga ,ponieważ nie oszukujmy się ,że ludzie pakują do pracy kanapki a nie je makrele! Do tego zaparcia , poczucie osłabienia oraz zmęczenie. Przy tej diecie nie dostarcza się wszystkich witamin ,które powinno się dostarczać. Wiele osób ,które schudły nawet na tej diecie 20kg to w przeciągu roku lub dwóch wrócili do swojej poprzedniej wagi ,więc moim zdaniem ta dieta jest nieskuteczna. Dobra dieta to taka ,która uczy dobrych nawyków żywieniowych i dostarcza organizmowi wszystko to co on potrzebuje ,żeby ten mógł normalnie funkcjonować. Nie widzę powodu ,żeby tracić zdrowia i chudnąć jak mogę wrócić do swojej poprzedniej wagi powoli ( 1kg tygodniowo) i po wszystkim być nie tylko zadowolona z samej siebie ,ale przede wszystkim zdrowa i silna. Można szybko schudnąć ,ale jeżeli dieta doprowadzi do osłabienia organizmu a kilogramy prawdopodobnie wrócą to uważam ją za złą. Szybkie chudnięcie jest złe! Niestety zdrowie i szczupła sylwetka wiąże się z tym ,że trzeba zmienić swoje nawyki żywieniowe i co dla mnie jest dla mnie najtrudniejsze...ruszyć szanowne cztery literki i zacząć ćwiczyć. Mam kolegę na studiach ,który w taki sposób schudł 40kg w 1,5 roku i do teraz utrzymuje odpowiednią wagę i jest zdrowy. Na szczęście nie muszę odchudzać się w celach zdrowotnych tylko w celach estetycznych he he ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Wtajemniczenie
|
hej hej, trochę mnie nie było bo na święta praktycznie cały czas jeździliśmy, potem 2 dni pracy, a potem pojechaliśmy do Niemiec na Sylwestra, w związku z tym udało mi się nabyć dwa ketchupy:
http://sklepdukana.pl/sosy-i-ketchup...ku-werder.html i ten http://sklepdukana.pl/sosy-i-ketchup...-delikato.html i powiem Wam, że do kurczaczka super, zastanawiam się jak mogłam prawie 2 m-ce wytrzymać bez ketchupu ![]() oprócz tego nabyła sprite zero i fantę zero ![]() no i nic innego nie udało mi się dostać. Ale na wadze -12 po prawie 2 m-cach odchudzania ![]() ![]() no i kurczak zaczyna mi się mocno nudzić, więc muszę w przyszłym tygodniu przejść na mielone z indyka i łososia, bo odechciewa mi się jeść. Jutro kończę dni p, więc w końcu upragnione warzywka ![]() a i muszę przyznać się, że w Sylwestra wypiłam kieliszek szampana i zjadłam kilka łyżeczek węgierskiego gulaszu, ale po powrocie z NIemiec waga pozostała taka sama, za to w święta jadłam tylko to co mogłam, ale oczywiście więcej no i 0,5 kg więcej waga pokazała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko jakby nie było, to test przez kompa, przez internet, nikt mnie nie widział i nie badał. Ja wiem, że z 5 kg spokojnie mogłabym zrzucić ![]() ![]() Jeszcze kilka miesięcy temu ważyłam 53 kg i w takiej wadze czułam się cudownie. Niestety moje na przemian głodzenia i obżarstwa (w ciągu ostatniego czasu) doprowadziły mnie do efektu jojo. Dlatego wybrałam tą dietę, żeby schudnąć te parę kg, jedząc, a nie się głodząc, a żadna inna dieta nie przychodzi mi do głowy ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4749 |
PeeeMaa!
|
Witam !
Mam zamiar zacząć dietę od poniedziałku ! Interesuje mnie czy mogę jeść jogurty 0% tłuszczu, ale jakieś tam 4 % węglodowanów jest. Proszę o odpowiedz ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Raczkowanie
|
jezeli czytylas ksiazke dukana to powinnas sie orientowac...oczywiscie ,ze mozesz zjesc jogurt ,....ale 4% ????????? to raczej gram a nie % procent
#4751 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma produktów idealnych dlatego przyjmujemy że nabiał do 4% tłuszczu jest dopuszczalny. Podobnie jest z węglami. Ogólnie przyjmujemy że jeśli ilość białka jest większa niż suma węgli i tłuszczu to jest ok.
![]() ![]() |
![]() |
#4752 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- niech się ktoś zajmie nową częścią ![]()
![]() |
#4753 |
Wtajemniczenie
|
ja polecam vacu, miałam karnet na 10 wejść na bieżnię w podciśnieniu i podczerwieni, super sprawa, bardzo mnie to rozgrzewało i pomagało gdy miałam wrażenie, że waga stoi, jednak zaleca się zabiegi co najmniej 3 razy w tygodniu, żeby były dobre rezultaty, więc to dla kogoś kto nie przychodzi umęczony z pracy i nie ma na nic siły, teraz od 2 tygodni w ogóle nie mam czasu ani siły, żeby ćwiczyć
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Rozeznanie
|
Ile tu znajomych twarzy! Witajcie Kochane!
![]() U mnie dzisiaj bardzo fajnie. TĘSKNIŁAM ZA DUKANOWYM JEDZENIEM!!!!! ![]() ![]() ![]() Na obiad był łosoś. Pyszny jak nigdy. ![]() Jutro upiekę amerykanki z jakąś dobrą polewą... Jak dobrze być to znowu! ![]() ![]() Oprócz diety zaczęłam też ćwiczyć z Ewą Chodakowską. Wczoraj pierwszy raz zrobiłam Skalpel. Było ciężko, były przerwy ale dałam radę. Dzisiaj nie mogłam wstać, a z sedesu podnosiłam się opierając o ściany ![]() ![]() ![]() To będzie fantastyczny rok! Mam tyle energii, jak chyba jeszcze nigdy! ![]() Dobranoc Kochane i dużych weekendowych spadków życzę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Wtajemniczenie
|
ja też muszę pomyśleć o ćwiczeniach
![]()
#4756 |
Rozeznanie
|
Ja poprzednio chodziłam na siłownię, ale na to potrzeba czasu, którego już niestety nie mam. Studia mi zżerają każdą minutę cholercia. Ale Ewka jest super. Daje mi megawycisk i naprawde czuję,że te mieśnie pracują. Polecam! Zobaczmy jakie będa efekty po 3 miesiącach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja lecę już spać, bo nie daję rady siedzieć ![]()
![]() |
#4758 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Miałam nie odpowiadać, ale pomyślałam, że dla nowych osób które mogą zastanawiać się nad tą dietą warto chyba sprostowac te informacje:
W trakcie I fazy faktycznie nie jada się owoców i warzyw ale jada się ryby i to w dużych ilościach a nikt mi nie powie, że nie są one źródłem witamin. Ponadto I faza trwa najwyżej tydzień, później przechodzimy na fazę II, która opiera się na białku i warzywach w takich samych proporcjach (dukan zaleca, by w dni warzywne spożywać tyle warzyw ile normalnie spożywalibyśmy na co dzień po to by zrównoważyć dni Proteinowe) Dodatkowo nikt nie powiedział, że nie wolno nam wspomagać się suplementami witaminowymi w tabletkach i to już od pierwszego dnia diety. Cytat:
No bo niby skąd spadki po 20-30 kg. Żaden organizm nie zgromadzi tyle wody (a nawet gdyby było to możliwe to zrzucenie tej wody wpłynie pozytywnie na zdrowie). Cytat:
Jajka kurczak i ryba to podstawy - fakt. Każde danie można jednak urozmaicać. Na tym wątku bardzo często piszemy o przepisach na przeróżne wspaniałe dania, które smakują wybornie a są zgodne z zasadami diety. Cytat:
Problem w tym, że przerażająca większość tych "życzliwych" wie o tej diecie tyle ile posłyszeli od kogoś innego lub przeczytali w jakimś skrawku artykułu. Wielu z nich nie ma najmniejszego pojęcia o zasadach tej diety. Przykład: jedna z tych życzliwych zapytała mnie pewnego razu "To ty możesz jeść mięso?!" Cytat:
Osłabienie i zmęczenie może pojawić się w trakcie I fazy, najczęściej trwa 3-4 dni, jeśli się przedłuża oznacza kłopoty zdrowotne i wymaga podjęcia leczenia, nie musi jednak wynikać ze stosowania diety. Ponadto w trakcie stosowania dukana zaleca się regularne wykonywanie kompleksowych badań krwi w celu kontrolowania swego stanu zdrowia. Czy znacie kogoś. kto nie stosując tej diety, regularnie sprawdza swój stan zdrowia? Jeśli chodzi o zaparcia to faktycznie się zdarzają, szczególnie w trakcie dni proteinowych, kiedy nie dostarcza się organizmowi odpowiedniej ilości błonnika. Przyjmowanie otrąb w ilości zalecanych 3 łyżek dziennie, powinno rozwiązywać ten problem, jeśli jednak komuś nie wystarczają otręby może przyjmować np błonnik w tabletkach. Jest dozwolony. O witaminach pisałam już wyżej więc nie będę się powtarzać Cytat:
"Dukan jest dietą na całe życie." - Rozumiemy to jako zalecenie by stosowac nawyki żywieniowe zaczerpnięte od dukana przez całe życie włącznie z zachowaniem jednego dnia czysto proteinowego w ciągu tygodnia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niestety wiele z nas potrzebuje dokładnych wytycznych i reguł by to osiągnąć. Na szczęście każda z nas może sama o sobie decydować. Życzę ci powodzenia w odchudzaniu. ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- ************************* ******************** Cytat:
Kolejna cześć będzie już niedługo - jak przekroczymy 5000 wpisów. Cytat:
Trufelko pytałaś o błonnik. Przyjmuję go dopiero 3 albo 4 dzień po dwie tabletki dziennie. Na mnie działa. Czuję się dużo lżej i to drugi dzień z rzędu (chyba wiesz o czym piszę ![]() Pewnie spytasz który? TEN ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- No to się rozpisałam. Jutro czeka mnie dyżur w kuchni - leczo, mielone i tarta mięsna z brokułami. Coś trzeba jeść. ![]() Dobranoc.
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4760 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Przyczajenie
|
![]()
Dzień dobry wszystkim
![]() Książka przeczytana, idealna waga obliczona. To już moje 2podejście do dukana, pierwsze było przeszło 3lata temu i udało mi się zrzucić 6kg w 2miesiące, aczkolwiek wtedy za grzeczna nie byłam i jogurciki owocowe i parówki drobiowe gościły w moim menu. Teraz starsza, mądrzejsza i cięższa o 14kg postanowiłam pożegnać swoje kompleksy raz na zawsze. Jestem z Wami od 02.01 i dzisiaj moja waga pokazała 71.5kg w sumie spadek 2.5 niby dobry wynik, ale i tak czuje się strasznie ciężka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() EMNE nie doczytałam jajek. ![]() ![]() Mam takie samo zdanie na temat dukana jak Ty. Najlepsze są laski które jedzą same jogurty a później jaka ta dieta szkodliwa ![]() ![]()
![]() |
#4763 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no brawo brawo ![]() ![]() a w ogóle to dziwi mnie to, że ludzie którzy są przeciwni dukaniu znajdują czas, żeby tu wpaść i nie mając pojęcia o diecie wypisują jaka to ona jest be. Ludzie żeby mieć zdanie na ten temat należałoby najpierw porządnie o niej poczytać. A w ogóle jaki jest sens mówienia na wątku, że dukan szkodzi, dziewczyna wpadła, żeby przekonać wszystkich dukających, że źle robią? za to ona będzie w cudowny sposób chudła 1 kg tygodniowo jedząc wszystko co chce - brednie! Edytowane przez certina4 Czas edycji: 2013-01-05 o 09:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A pierś z kurczaka, to dziś mam na obiad. Znam założenia, tylko nie mam tyle miejsca w brzuchu ![]() A co do romansu z doktorkiem, zastanowię się jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() Pewnie, że to było niepełne menu ![]() Pozdrawiam
![]() |
#4765 |
Wtajemniczenie
|
ange85
![]() ![]() ![]() co do osób które wpadają i oczerniają dukana zawsze tu tak było ![]() ![]()
#4766 |
Raczkowanie
|
hej Dukanki,
melduje sie dzis +0,3 na plusie ...ale nie szkodzi ![]() ![]() jakie wy macie zdanie na skrocenie uderzeniowki????!!!rano jeszcze mialam na sniadanie proteinki ...wiec mam jeszcze wybor ![]()
#4767 | |
Wtajemniczenie
|
jakoś wcześniej było tyle osób że wątek leciał szybko
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
powiem tak ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Zacznę od tego, że jestem Waszą Fanką !!!! ![]() ![]() Ja zaczęłam Dukać od dzisiaj Chcę zrzucić 15 kg ![]() Nazywam się Jola, mam hmmm rocznikowo to już 29 lat ![]()
Tymek ![]() Juleczek ![]() Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2013-01-05 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() co raz więcej nas ![]() ![]()
![]() |
#4770 |
Wtajemniczenie
|
serniczek
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.