|
|
#3601 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
Bieda leży kwiczy i wbija ci szpilki w oczy
Galerianki przy tym to fajny film, zaprawdę powiadam wam
|
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak faktycznie tak dużo złych opinii, to odpuszczę, a w szczególności seans w kinie, co by pieniędzy nie marnować. Miałam nadzieję, że to będzie dobre kino, dające do myślenia, bo czasem te 'poważniejsze filmy' wychodzą, moim zdaniem, Polakom lepiej niż np komedie romantyczne. Dobrze znać Twoją opinię. Widocznie zmarnowany potencjał, bo można by nakręcić ciekawy film na ten temat. "Galerianki" podobnie, ale nie było tak źle, krótki film. Teraz obejrzę zwiastun z ciekawości, bo jeszcze nie widziałam- oczywiście miałam to zrobić i tak, bo nie oglądałabym tak w ciemno, zwłaszcza w kinie, trzeba zobaczyć co to jest
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2013-01-04 o 23:29 |
|
|
|
|
#3603 |
|
Konto usunięte
|
Wiele osób podziela moją opinię, z resztą chyba znowu spadł ranking... Dzisiaj była premiera i ludzie masowo dodawali opinie, no cóż powiedzieć. Film zbyt wylewny, zbyt oczywisty. Poza tym postacie "się nie kleją" jeśli ich niejednoznaczność miała być celowa - to to nie wyszło, po prostu wyglądają jak niedopracowane. Podobnie stylizacje, rozumiem że miał być to zabieg celowy - zderzenie uroczych kolorowych ubranek w serduszka i dziecięcej niewinności z brutalnym światem, ale w takim wydaniu i ilości nie stanowi to kontrastu a kłóci się. Dodatkowo nierealne sytuacje, ale nie będę tutaj opowiadać żeby nie zdradzić (nieletnia idzie do pracy w sklepie ale nie może oddać dziecka do żłobka... ) dziwne przejścia, urwane sytuacje, również nie podobało mi się przedstawienie osób po narkotykach, nie tak to wygląda po pierwsze po drugie - nastolatki które nawciągały się białego na imprezie śpią jak dzidziusie i nie mają siły wstać
![]() przepraszam za masę powtórzeń i mało fachową recenzję, przysypiam już ale zdaję sobie sprawę jak to wygląda ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- ps kto będzie oglądać - zwróćcie uwagę co ma otwarte DJ na laptopach. bo wg mnie jeden jest wyłączony a w drugim jest windows media player Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2013-01-04 o 23:40 |
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Lot (6/10) - dość dobrze zrobiony film o bohaterstwie i wewnętrznej wolności
|
|
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz!
a wczoraj wieczorem nawet o Tobie pomyślałam i zastanawiałam się, jak się miewasz Ja książki nie czytałam, ale film mnie nie powalił, mimo tego ![]() Cytat:
Nie rozumiałam tego zachwytu nad Galeriankami i zastanawiałam się skąd się bierze. Może z tego, że w polskim kinie po raz pierwszy od dłuższego czasu był poruszony inny temat niż wojna, bohaterskość, polskość i takie tam... ![]() Ja za to wczoraj oglądałam film, o którym pisała niedawno jedna z Was (wybaczcie, nie pamiętam która ) , a mianowicie Lęk Pierwotny (Primal Fear) i ukłon, gratki i pokłony Film bardzo fajny, dosyć zaskakujący. Dobra gra aktorska. No i ogólnie lubię dramaty sądowe - fajne są. Ten był tez troszkę thrillerem, troszkę filmem psychologicznym. BARDZO fajnie się oglądało i polecam
|
|
#3606 |
|
Holy Crap!
|
Klątwa Ju-On---dobry kawałek azjatyckiego kina.Nie straszy tak jak straszył przy pierwszym spotkaniu, ale trzyma w napięciu. Udowadnia, że nie trzeba nie wiadomo jakich efektów specjalnych, by film przyciągnął widza, który z napięciem czeka na kolejną scenę. 7/10
|
|
#3607 |
|
Rozeznanie
|
Trcohę się tego nazbierało..
Hobbit: Niezwykła podróż - Zniechęciło mnie to że film składa się z 3 części, jednak poszłam na seans ze znajomymi w ramach wstępu do Sylwestra. Film jest niezły, ale nie powalił mnie tak jak pierwsza część LOTR. Nie czytałam Hobbita więc nie wiem jak to się ma fabularnie jednak film ma zbyt dużo takich scen, w których nic się nie dzieje i dałoby się je z powodzeniem skrócić. Akcja jakoś pod sam koniec- ale wtedy to jazda bez trzymanki bo ciągle coś się działo. Bardzo podobało mi się jak używano języka elfów. Jednak nie podobało mi się, że trolle, gobliny używały mowy normalnej- jakoś nie naturalnie dla mnie to wyglądało. Piękne krajobrazy, muzyka Daję 7/10. Operacja Argo - 7/10. Fajnie zrealizowany film. Pomimo autentyczności sytuacji dało się wpleść troszkę humoru. Początek zbyt chaotycznie wyjaśniony [nie załapałam wszystkiego- zbyt szybko przedstawiona sytuacja kraju]. Film dobrze trzyma w napięciu pomimo tego, że wiemy jak się zakończy. Bardzo podobało mi się na końcu, że pokazali zdjęcia osób, które brały udział w tych wydarzeniach. Atlas Chmur - 8/10. Bardzo fajny film, ciesze się, że w końcu go obejrzałam. Bardzo fajnie poprowadzona historia składająca się z 6 mniejszych. Genialne przeistaczanie postaci i wprowadzanie ich w każdej z tych małych historii. Film w środku ma krótki moment przynudzenia, kiedy jego długość jest odczuwalna, jednak potem znowu wraca do swojego poziomu. Dzięki filmowi sięgnęłam po książkę. Babel - 8/10. Film opowiadający o kilku historiach, które posiadają wspólny mianownik, który zmienia ich życie. Bardzo fajny film mówiący o tym jak drobne rzeczy mogą zmienić nasze życie oraz jak wielką przeszkodą czy może umiejętnością jest komunikacja oraz stereotypowe myślenie [to na pewno przeszkoda], do czego może doprowadzić brak komunikacji. |
|
|
|
#3608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale było ok, może dlatego że połowa filmu została "dorobiona" przez Jacksona - i dobrze a co do Galerianek to mam identyczne zdanie kiedyś usłyszałam od jednej osoby, że to najlepszy film jaki istnieje ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
w książce w ogole nie ma fabuły tylko zlepek niepołaczonych ze sobą wydarzeń. tam to się dopiero nic nie dzieje w porownaniu do ksiażki film to jazda bez trzymanki ![]()
|
||
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Hobbit: Niezwykła podróż: Film mi się podobał, ale czy dorównał Władcy Pierścieni? Hm..chyba nie. Na początku trochę akcja mozolnie szła, ale potem już było okej
Daję 7/10
|
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jeszcze kiedyś dokończę, chociaż wątpię. Mój TŻ był rozczarowany... Mówił, że jak na oczekiwania, które wzbudzili, to bardzo zawiedli...
|
|
#3611 |
|
Zadomowienie
|
The Perks of Being a Wallflower- 8/10
pokazuje życie amerykańskich nastolatków w nieco innych sposób. Opowiada o zagubionym nieśmiałym chłopaku, który chce mieć 'paczkę' do której będzie pasował, jest motyw pierwszych miłości, imprez, ale i urazów z przeszłości powodujących u Charliego problemy psychiczne. Miło się oglądało, dobra muzyka, polecam
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Siostra twojej siostry (5/10) - taki tam o relacjach międzyludzkich, przyjemnie się oglądało, fajna obsada, szczególnie rola męska
wszystko byłoby pięknie, ale zakończenie było zupełnie od czapy nie wyobrażam sobie takiej sytuacji w realnym życiu, no po prostu nie ma na to szans.. film ok, ale zakończenie do wymiany przez swoją abstrakcyjność.Niemożliwe (8/10) - wzruszający film oparty na faktach. Bardzo dobrze zagrany, bardzo realistycznie, przede wszystkim byłam pełna podziwu dla dzieciaków - szczególnie tych dwóch młodszych
Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2013-01-05 o 21:14 |
|
|
|
#3613 |
|
damn good coffee
|
Antychryst - tylko dla miłośników mocnego, ciężkiego, psychologicznego kina. Film który się strasznie ciężko ogląda -miałam duży problem z dobrnięciem do końca, ale jestem bardzo zadowolona że go obejrzałam
Zmusza do myślenia, nie da się obok niego przejść obojętnie. Fantastyczny klimat (charakterystyczny dla L. von Triera), końcówka mocna. Świetna rola Ch. Gainsbourg.
|
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
"Człowiek bez twarzy" (1993) - dramat, ocena 7,6
http://www.filmweb.pl/film/Cz%C5%82o...arzy-1993-4827 Spodziewałam się czegoś dużo lepszego. Pierwsze 3/4 filmu z małą ilością emocji, przez co dłużył mi się trochę ten film, na szczęście nadrobili wszystko w końcówce. A na sam koniec filmu to aż się wzruszyłam. I za tą końcówkę głównie daję 7/10.
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Hitchcock (9/10) - jak dla mnie fantastyczny. Hopkins cudowny jak zawsze - zdaje się że ma szanse na Oscara za tą rolę, nie miałabym nic przeciwko
Polecam każdemu! To trzeba obejrzeć.
|
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też właśnie obejrzałam "Siostra Twojej siostry", już od jakiegoś czasu chciałam zobaczyć ten film. Całkowicie zgadzam się z Tobą, że zakończenie było abstrakcyjne, myślę, że nie pasowało do całości. , Ja oprócz zakończenia nie mam zastrzeżeń, to co mnie urzekło to naturalność aktorów, niewymuszone dialogi, ciekawie przedstawione relacje międzyludzkie. Dla mnie film był wspaniały w swojej prostocie, dobry do przemyśleń. Jak ktoś lubi filmy o relacjach między ludźmi, to sądzę, że będzie zadowolony. Ja lubię i nie przeszkadza mi wolna akcja, to, że większość filmu to dialogi. Zajrzałam też na filmweb, na opis filmu "Niemożliwe", wydaje się ciekawie, zapamiętam ten film jako do obejrzenia
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2013-01-06 o 00:36 |
|
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze to niedopowiedzenie na koniec.. zakończenie zupełnie nie pasujące do reszty a "Niemożliwe" polecam gorąco! |
|
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok, już po samych opiniach, zdjęciach widać, że świetny film, dzięki za tę propozycję
|
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
Wróg numer jeden (5/10) - prawdopodobnie bedzie uznany za najlepszy film na tegorocznych Oskarach
czy na to zasługuje? wg mnie nie. cieżko w ogole określić cel powstania tego filmu, jedyne co mi przychodzi na myśl to nakrecenie go ku chwale ojczyzny no i żeby zgarnąć Oskara oczywiście. Ten film to nie fabularyzowany dokument, ani nie czysta fikcja, to coś po środku i dlatego mam mieszane uczucia. W wiekszym stopniu jednak czuję się nabita w balona, bo nie lubie dorabiania historyjek (np. nie uwierze, że wszystko stało się głownie dzieki jednej osobie - w filmie jest to głowna bohaterka ) do tego co na prawde mialo miejsce.Nie wiem po co taki zabieg, wolalabym dokument i brak poźniejszego tłumaczenia się z tego co pokazano w filmie Jedynym plusem i za to w sumie cała ocena to finałowa akcja - fajnie pokazane, realistycznie i profesjonalnieEdytowane przez evvelinek Czas edycji: 2013-01-06 o 03:04 |
|
|
|
#3621 |
|
Holy Crap!
|
Czerwone Pantofelki---film produkcji koreańskiej, fabuła dosyć ciekawa, niespotykana a mianowicie: opisująca parę różowych butów,które powodują zgony swoich nowych właścicieli. Film nie należy do najambitniejszych, ale w leniwe sobotnie popołudnie można zobaczyć 5/10
Do nieba pójdą wszystkie zwierzęta , a ludzie tylko niektórzy " - Michał Zabłocki Edytowane przez Nightmare666 Czas edycji: 2013-01-06 o 08:47 |
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
American history X- 8,5/10 No i czemu ja tak długo zwlekałam z tym filmem? Jak dla mnie świetna fabuła,gra aktorska(Norton
|
|
|
|
#3623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oglądałam już z 5 razy i dalej mi się nie znudził
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Paranormal Activity 4 - takiego gniota dawno nie widziałam
nudy, twórcom już się chyba kończą pomysły na fabułę. Jedynie końcówka była dobra, ale to za mało. Podobno pod koniec tego roku ma być 5 część, dla mnie powinni zaprzestać już na 3
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3626 |
|
Raczkowanie
|
Ja wczoraj bylam na "Bajbi bluesie"- 9/10. Bardzo dobry film. Kontrowersyjny, mysle, ze porusza o wiele bardziej trudniejsza tematyke niz Galerianki. Bardzo realistyczny, momentai az do bolu. Kino moralnego niepokoju... ale z poczuciem humoru
|
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
"Skazani na Shawshank" (1994) - dramat, ocena 8,8
http://www.filmweb.pl/Skazani.Na.Shawshank Szczerze, to spodziewałam się czegoś lepszego. Nie wciągnął mnie ten film ani nie zachwycił, po prostu zwykły film o więzieniu. 7/10
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Pokusa (4/10) - obrzydliwy, sprośny i brudny film
nie lubię takich, bo stylistyka, że tak to ujmę , nie pozwala mi się skupić na fabule, choć tu raczej nie było się na czym skupiać. Jak dla mnie film dośc nudny, nie wciąga, co chwile jakies obrzydliwe sceny nie moje klimaty. Jedyne co mi sie podobało to rola Nicole Kidman |
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie mogę ruszyć z moimi listami oczekujących filmów, bo pochłonął mnie dogłębnie Czas Honoru
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuje szybkiej opinii zamierzam zaraz zobaczyć film Przepowiednia z 2002 roku http://www.filmweb.pl/Przepowiednia,
a opinie są skrajne od arcydzieła po kicz,oglądała ktoś? Warto? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.

Jak faktycznie tak dużo złych opinii, to odpuszczę, a w szczególności seans w kinie, co by pieniędzy nie marnować. Miałam nadzieję, że to będzie dobre kino, dające do myślenia, bo czasem te 'poważniejsze filmy' wychodzą, moim zdaniem, Polakom lepiej niż np komedie romantyczne. Dobrze znać Twoją opinię. Widocznie zmarnowany potencjał, bo można by nakręcić ciekawy film na ten temat. "Galerianki" podobnie, ale nie było tak źle, krótki film. Teraz obejrzę zwiastun z ciekawości, bo jeszcze nie widziałam- oczywiście miałam to zrobić i tak, bo nie oglądałabym tak w ciemno, zwłaszcza w kinie, trzeba zobaczyć co to jest
ale zdaję sobie sprawę jak to wygląda

zakończenie zupełnie nie pasujące do reszty
Jedynym plusem i za to w sumie cała ocena to finałowa akcja - fajnie pokazane, realistycznie i profesjonalnie