Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 23:08   #4351
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja tez tego posta nie widzialam wczesniej...[COLOR="Silver"]
Czyli wszystko w normie że też nie kkojarze tego posta. Teraz czekamy na książkę Dep

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 23:10   #4352
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
My używamy tylko pampersow, jakoś boje sie spróbować innych firm. Wczoraj znajoma polecala te pampki z morissona.
sprobuj! ja tez kiedys tylko pampers i pampers no ale kurde inne tez sa fajne :P
wiadomo ze pampers bije inne na glowe ale jak nei ma sklonnosci do podraznien odparzen itd to czemu nie?

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 23:16   #4353
Linka25
Zakorzenienie

dziewczyny a dlaczego ten ekspres Tassimo jest taki świetny? Jest lepszy od innych?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 23:16   #4354
Soleilka
Zakorzenienie

Zgrywam fotki z chrzcin i takie komiczne Fabiego znalazłam, że leję ze śmiechu

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 23:19   #4355
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
dziewczyny a dlaczego ten ekspres Tassimo jest taki świetny? Jest lepszy od innych?
nie wiem
pewnie przez to ze go reklamuja na wizazu

Amelcia
Stary 2013-01-04, 23:23   #4356
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem
pewnie przez to ze go reklamuja na wizazu
aaaaaaa... oczywiście nie zauważyłam ależ ja bystra jestem!
Stary 2013-01-04, 23:34   #4357
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Depoison, ja też nie widziałam posta Megi_33 dziwne... Tym bardziej, że nikt tego posta nie cytował (z tego co pobieżnie przejrzałam), zupełnie jakby w tamtym czasie był niewidoczny.. Moze wizaż wariował. I zgodzę się, ze post przemiły Szkoda, ze Megi nie udziela się w naszym wątku
Pewnie tak. Bo aż dziwne mi się wydało, że coś takiego (w sensie długości i treści) mogłam tak po prostu przeoczyć

Megi, może tu jeszcze bywasz?! widzisz? - masz się udzielać! Przynajmniej czasem - byłaś tu z nami od dawna, a wpadłaś tylko po to, by się pożegnać. Brzydko

Cytat:
aaaaaaa... oczywiście nie zauważyłam ależ ja bystra jestem!
spokojnie, ja następna taka bystra. Nie widziałam tej reklamy w ogóle

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 23:56   #4358
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
spokojnie, ja następna taka bystra. Nie widziałam tej reklamy w ogóle
Dep, ja kiedyś nie zauważyłam, że wybudowali blok niemal na przeciwko tego, w którym mieszkaliśmy Tak to jest, jak się chodzi z głową w chmurach
Na swoje usprawiedliwienie dodam, ze wynajmowaliśmy tam mieszkanie od niedługiego czasu, więc nie byłam zbyt dobrze zaznajomiona z okolicą

A podobno jako dziecko byłam bardzo spostrzegawcza... hmm..

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2013-01-04 o 23:57
Stary 2013-01-05, 08:29   #4359
prince_polo
Zakorzenienie

hejka

od wczoraj rana boli mnie strasznie biodro tak mi rozrywa ja w ciązy wtedy nie mogłam spac bo mi drentwialo

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 08:33   #4360
LadyMagnolia
Rozeznanie

Witam z rana!
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
nie smutaj, już chyba wszystkie mamy piersiowe na naszym wątku miały @
dla Antosia
ja nie miałam- tylko taki pseudo.

Sol zdrówka dla Fabisia życzę.
Irmusia za naukę i szukanie pracy.
Młody od rana szaleje...

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Edytowane przez LadyMagnolia
Czas edycji: 2013-01-05 o 08:35
LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 08:38   #4361
pumas
Zakorzenienie

Heeej! Wlasnie jestesmy na Zakopiance i mkniemy w gory na narty! Pogoda na razie OK!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 09:17   #4362
phdwao
Zakorzenienie

hej

dziewczyny obejrzyjcie sobie http://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/n...ta,645506.html

pumka udnej zabawy

ide Was nadrobić

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
francuski to za mało niestety.
Mam nadzieję, że wystarczy mi motywacji do codziennej nauki
podziwiam Twoja motywacje, ja powinnam przysiąść do języków, ale nie mam czasu i chęci
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 09:41   #4363
wvictoria
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
U nas wszystko po staremu
Zaraz zebieram się za robotę bo dziś ma mnie odwiedzić moja kuzynka z moją chrzestną Chcą poznać małego
Plan na dziś - sprzątanie, zrobienie obiadu na kilka dni (w planie krokiety z pieczarkami i serem żółtym), zająć się małym Wczoraj zrobiłam sernik na zimno bo nie miałam weny na pieczenie.

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Hey Kochane!

W NOWYM ROKU życzę Wam wszystkim radości z maluszków, cierpliwości do TŻtów i mnóstwo słońca i uśmiechu każdego dnia!

wybaczcie, że dopiero teraz ale pdoczytuje Was niemal codziennie tylko nie mam czasu albo siły pisac
Wzajemnie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Uff, kolejna część roboty za mną.
Gorzej że samopoczucie do kitu: katar przeszedł, ale na jego miejsce pojawił się jednocześnie silny ból gardła i uczucie przytkanych uszu I jakieś takie ogólne rozbicie

kilka razy zdarzyło mi się odpuścić obiadek, bo byłam gdzieś poza domem czy coś innego wypadło. Zamiast obiadku było zatem mleko - i też dobrze

Ty już lepiej nie pisz nic o tych królikach, bo nam biedna wvictoria będzie się bała na wątek wejść

Megi_33 - strasznie mi głupio, ale dopiero teraz przeczytałam Twojego posta Na laptopie jakoś przeoczyłam, ale na ipadzie wizaż miałam otwarty na 100 stronie i akurat godzinę temu na niego trafiłam.
Dziękuję Ci bardzo za przemiłe słowa, aż się zawstydziłam!
Ja tego posta też przeoczyłam. Coś się musiało pochrzanić.

Megi jak będziesz mogła to koniecznie zajrzyj i odezwij się

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dobra już nie będe, nie ejstem taka bezduszna, jak wskazuja moje królicz eposty, zrobiło mi sie smutno jak go chowałam do lodówki, no ale taka kolej rzeczy
Wiecie, ja królika nie zjem bo jeden taki mi właśnie zalega na prawej nodze już dziś zdążył mnie obudzić bo się domagał smakołyków.
Ale jak ktoś lubi... smacznego. Dla mnie odpada podobnie jak np. jedzenie świnek morskich (przysmak w Meksyku)

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
A może nie będzie takich sensacji po jedzeniu nowości? bedzie dobrze

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 09:41   #4364
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
My się będziemy teraz przerzucać na 4+

4 są od 7 kg a 4+ od 9kg

Nie byliśmy u lekarza. Nie kazała przyjeżdżać, bo jest wirus i bardzo dużo ludzi chorych. Kazała mi podawać wapno, Nasivin i jakąś maść rozgrzewającą (mam na kartce napisaną nazwę). Jak do poniedziałku mu się nie polepszy to przed 18 mamy się pojawić w przychodni
oby Fabiemu przeszło

Cytat:
pwiem ci szybko tylko i ogolnie wam tu dziewczyny, uwaga na masci rozgrzewające, znajoma posmarowała 3 dni temud ziecko maście o nazwie pulmu-costam nie wiem do konca jaka nazwa bo zapomnialam i maly nagla zaczął puchnąc, puchły mu powieki całe ciało, wezwali akretke, mału dostał silny steryd, lekarz pytał czy ma zostac z nimi, ona(matka) powiedziala z enie ze widzi ze dziecko dosżło do siebie, lekarz pojechal a aza chwile mały zaczał wymiotowac, kaszleć i się dusić i zn,ów ezwali karetke, a tej nie było juz bo pojechala gdzie indziej, wszytsko skoncyzlo sie dobrze, ale ponoc niektóre olejki w tych maściahc sa paskudne, trzeba uważac moz ena próbe najpier lekko posmarowac tlyko
straszna historia.

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Ale zryty wieczor miałamo 18:30 ktoś mi dziecko podmienił, jak się rozdarła tak darła się do 21:30.
Chciała zjeść ale dziąsła ją bolały i tylko gryzła ten smoczek, jak wziełam butelkę to płakała. Jak posmarowałam dentinoxem to zjadła 50ml i znów gryzła smoczek. Dałam jej nurofen syrop, a że nie lubi nic innego jak mleko to się darła jeszcze głośniej, aż smarki poleciały i trzeba było ją podłączyć do odkurzacza więc jeszcze głośniej się darła. Potem przysneła, dentinox reszta butelki, znów dentinox i butelka i zasneła
Padam na twarz, czekam na małża i ide spać
Mam nadzieję, że jutro już te zęby będą bo ja zwariuję.
ale hardcore. współczuję

Cytat:
fajne

może to nie od szpinaku Spróbuj podać znów i zobaczysz co się stanie.

Uczę się francuskiego, angielskiego i rachunkowości, bo w marcu zaczynam szukać pracy

zdrówka!

Trzymam kciuki, zeby Fabisiowi przeszło

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

makabra

biedne jesteście... u nas już 3 tygodnie zęby idą i wyjść nie mogą, ale jest znośnie
ale masz zaciecie do nauki ja po powrocie do pracy chce jechac na szkolenie przypominajace bo tak to

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 10:06   #4365
nadalka
Zakorzenienie

Hej!

Pumka, udanej zabawy!

A my dzisiaj kończymy 6 miesięcy!

Stawiam ciacho i pokazuję swojego półrocznego dziecia !
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciastomalinowokokosowe.jpg (76,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koktajl-owocowy.jpg (27,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8888.jpg (64,6 KB, 30 załadowań)
Stary 2013-01-05, 10:14   #4366
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej!

Pumka, udanej zabawy!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-05, 10:25   #4367
LadyMagnolia
Rozeznanie

Pumas szerokich stoków(czy jakie tam lubisz)
Cytat:

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2013-01-05, 10:25   #4368
wiola141
Przyczajenie

Halo dziewczyny potrzebuje pomocy ! Urodziłam małego w sierpniu 2012 więc sądze że to dobry wątek i może któraś z Was tak ma albo miała. Mały odkąd skończył miesiąc jest na butli [bebilon szama] od 3 miesiąca je też papki [lekarka nam tak zaleciła] nie mieliśmy z nim żadnych nocnych problemów wiedział że jest noc i spał, wstawał co 3/4 h na papu i dalej w kime, za to od jakiś 3 tygodni jest dramat, ja i mały już ledwo dajemy rade. Mały zasypia koło 21 śpi może z 2h i się zaczyna wstawanie co godzinę i marudzenie i ryki póki nie dostanie jedzenia, zjada max 30ml i idzie spać i tak co godzine do 6 rano bo wtedy wstaje. Bawi się przez jakieś 2h i zaś zasypia na jakąś godzine. Próbowałam już wszystkiego, noszenia, bujania, dawania herbatki, przytulania, śpiewania, podawania smoczka ale niestety nic nie działa przestaje płakać dopiero jak dostanie mleko. W dzień je nam bardzo mało i ma duże przerwy w jedzeniu, jak zje rano koło 9 to potem do 15/16 nic nie je, wtedy dostaje obiadek, potem koło 18/19 deserek koło 21 kaszke i idzie spać, zdarza się że pada po deserku więc kaszki nie dostaje. Mały ma takie wory pod oczami i jest taki zmęczony i marudny że domyślam sie że to nocne wstawanie w ogóle mu nie służy, przejrzałam z tysiąc wątków ale nikt w sumie nie miał tak jak ja no i odpowiedzi które były i tak zastosowałam niestety nic to nie dało. Miałyście tak może? Albo macie jakieś pomysły co zrobić?
wiola141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 10:37   #4369
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiola141 Pokaż wiadomość
Halo dziewczyny potrzebuje pomocy ! Urodziłam małego w sierpniu 2012 więc sądze że to dobry wątek i może któraś z Was tak ma albo miała. Mały odkąd skończył miesiąc jest na butli [bebilon szama] od 3 miesiąca je też papki [lekarka nam tak zaleciła] nie mieliśmy z nim żadnych nocnych problemów wiedział że jest noc i spał, wstawał co 3/4 h na papu i dalej w kime, za to od jakiś 3 tygodni jest dramat, ja i mały już ledwo dajemy rade. Mały zasypia koło 21 śpi może z 2h i się zaczyna wstawanie co godzinę i marudzenie i ryki póki nie dostanie jedzenia, zjada max 30ml i idzie spać i tak co godzine do 6 rano bo wtedy wstaje. Bawi się przez jakieś 2h i zaś zasypia na jakąś godzine. Próbowałam już wszystkiego, noszenia, bujania, dawania herbatki, przytulania, śpiewania, podawania smoczka ale niestety nic nie działa przestaje płakać dopiero jak dostanie mleko. W dzień je nam bardzo mało i ma duże przerwy w jedzeniu, jak zje rano koło 9 to potem do 15/16 nic nie je, wtedy dostaje obiadek, potem koło 18/19 deserek koło 21 kaszke i idzie spać, zdarza się że pada po deserku więc kaszki nie dostaje. Mały ma takie wory pod oczami i jest taki zmęczony i marudny że domyślam sie że to nocne wstawanie w ogóle mu nie służy, przejrzałam z tysiąc wątków ale nikt w sumie nie miał tak jak ja no i odpowiedzi które były i tak zastosowałam niestety nic to nie dało. Miałyście tak może? Albo macie jakieś pomysły co zrobić?
moim zdaniem dziecko je w dzien za mało(moja je 0 6 180 ml, o 9 kasze 140 ml kolo 13 mleko znowu 150 potem obiadek, potem owocka i znowu mleko 220 i w nocy jelsi sie obudzi o 3 to mleko 220 a jak sie nie obudzi to o 6 rano zamiast 180 dostaje 220 Wiec popatrz ile a i tak malo przytyla!). Dlatego moze jest w nocy niedojedzony? Nie wiem moze wizyta u pediatry? moze cos wymysli? Dbrze by bylo gdyby wiecej jadl w dzien(ale napsialas ze nie chce) moim zdaniem jest po prostu nie najedzony dlatego w nocy sie budzi. Ale moze sie myle, wspolczuje Wam.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-05, 10:48   #4370
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Sol zdrówka dla Fabisia życzę.
dziękuję
Cytat:
Hej!

Pumka, udanej zabawy!

Cytat:
Halo dziewczyny potrzebuje pomocy ! Urodziłam małego w sierpniu 2012 więc sądze że to dobry wątek i może któraś z Was tak ma albo miała. Mały odkąd skończył miesiąc jest na butli [bebilon szama] od 3 miesiąca je też papki [lekarka nam tak zaleciła]nie mieliśmy z nim żadnych nocnych problemów wiedział że jest noc i spał, wstawał co 3/4 h na papu i dalej w kime, za to od jakiś 3 tygodni jest dramat, ja i mały już ledwo dajemy rade. Mały zasypia koło 21 śpi może z 2h i się zaczyna wstawanie co godzinę i marudzenie i ryki póki nie dostanie jedzenia, zjada max 30ml i idzie spać i tak co godzine do 6 rano bo wtedy wstaje. Bawi się przez jakieś 2h i zaś zasypia na jakąś godzine. Próbowałam już wszystkiego, noszenia, bujania, dawania herbatki, przytulania, śpiewania, podawania smoczka ale niestety nic nie działa przestaje płakać dopiero jak dostanie mleko. W dzień je nam bardzo mało i ma duże przerwy w jedzeniu, jak zje rano koło 9 to potem do 15/16 nic nie je, wtedy dostaje obiadek, potem koło 18/19 deserek koło 21 kaszke i idzie spać, zdarza się że pada po deserku więc kaszki nie dostaje. Mały ma takie wory pod oczami i jest taki zmęczony i marudny że domyślam sie że to nocne wstawanie w ogóle mu nie służy, przejrzałam z tysiąc wątków ale nikt w sumie nie miał tak jak ja no i odpowiedzi które były i tak zastosowałam niestety nic to nie dało. Miałyście tak może? Albo macie jakieś pomysły co zrobić?
ale bzdurne podejście czemu tak wcześnie zaleciła Wam rozszerzanie?
Jak dla mnie Mały je stanowczo zbyt mało mleka, to ono powinno póki co dominować w jego diecie...
Odstawiłabym też rozszerzanie diety do skończenia 6mż...

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 10:49   #4371
allebazi
Rozeznanie

hej jestem uzależniona od wizażu!! Od paru dni mam problem z netem i nie moge Was czytac na bieżąco i jestem przeokropnie zła!!
Tak poza tym to mamy podobne nocki jak Blueberry pobudki co godzinę i jak odkładam do łóżeczka to się kreci strasznie. Szczęście ze łapie cyca w nocy bo jakbym miała jeszcze robić mm to by się rozbudzał i nie wiem co by było.
Przymierzamy się do rozszerzania diety i każdy wasz wpis na ten temat jest dla mnie niezwykle pomocny, któraś z Was wspominała o jakiejś tabelce wg któej podaje jedzenie możecie wkleić?
Co do wpisu Megi to ja pamiętam dokładnie że była kropka tylko może potem edytowała albo co nie było go napewno bo bym zwróciła uwagę ze względu na Depoison mam dokładnie takie samo zdanie a już ostatni wpis o wspomnieniach z małej Zoski mnie rozwalił no lepiej tego ująć nie można było. Naprawdę napisz powieść!!
Mam pytanie do Magnolii odnosnie glutenu ostatnio z moją koleżanką nawiązała się dyskusja o glutenie i usilnie mnie przekonywała że tzreba zrobić próbę między 5-6 miesiącem i szczerze mówiąc nie miałam kontrargumentów bo niewiele o tym wiem. Podpowiesz coś bo juz sama nie wiem każdy mówi co innego
Stary 2013-01-05, 11:04   #4372
wiola141
Przyczajenie

ta nasza lekarka w ogóle jest postrzelona ale niestety to mała miejscowość i jest tylko ona albo druga do której są zapisy na pół roku do przodu. miałam spore obiekcje co do tych papek ale mały szybko sie nauczył jeść z łyżeczki i nie miał żadnych problemów ani z brzuszkiem ani z kupką więc zostaliśmy przy tym. Mi też sie wydaje że on za mało je za dnia ale nie da sie mu dać na siłe butelki bo odpycha i wypluwa. Podobne problemy w nocy mieliśmy jak miał 3 miesiące ale wtedy wystarczyło zmienić smoczek na większy, bo mu sie zwyczajnie nie chciało ssać tyle czasu i zasypiał zanim sie najadł do końca, próbowałam teraz dać większy smoczek ale mleko za szybko leci i mały sie krztusi i nic poza tym. Mamy wizyte za pare dnia ale i tak pewnie usłyszymy że ładnie przybiera, nic mu nie jest i tak ma mieć, zawsze nam tak mówi. Zapisałam nas do tej drugiej lekarki ale wizyta dopiero na początku marca ; o dziwi mnie też że mleka nie chce ale słoiczek to zje cały i jeszcze jakby mu drugi otworzyć to pewnie też by zjadł...
Stary 2013-01-05, 11:09   #4373
wiola141
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
problem w tym że u nas są dwie panie i do drugiej sa takie tłumy że zapisy sa na pół roku do przodu, zapisałam sie tam w 2012 i wizyte mamy początkiem marca. Zadzwonie dziś i umówie sie prywatnie, mamy lekarza jakieś 30km od nas ponoć bardzo dobry, koleżanka polecała, może on nam coś poradzi. A zapomniałam dodać, mały przez 3 dni zamiast tych papek dostawał butle, zjadał koło 13o ml 3 razy na dzień i w nocy zaś te wstawanie co godzine.
Stary 2013-01-05, 11:15   #4374
chce_byc_mama
Zakorzenienie

heeej co za noc wstawalam chyba z milion razy do malej non stop sie wiercila budzila nie wiem o co kaman :/
jestem jak zomnie.

a teraz ezy i ga ga ga ga gaaa ga ga ga gaaa ga ga ga ga ka ka ka i jej sie buzia nie zamyka

Pumas udanej zabawy!

Igusia najlepszego za pol roczku

glowa mnie boli :/ Ciastek witaj w klubie

Amelcia
Stary 2013-01-05, 11:21   #4375
nel_a
Zakorzenienie

jejjjj jak ja się wczoraj wnerwiłam
przed kąpielą małego tż gadał z kumplem. Chcieli byśmy do nich przyjechali na małe co nieco ale że nam się ostatnio brzdąc wybudzał to nie chciałam go zostawiać z moją mamą więc mąż zaproponował by oni przyjechali do nas. Jest po kąpieli, karmię małego a tu tel że są pod domem. W domu burdel, ja w brudnym dresie, łeb nieumyty, nic w lodówce zdaje się że nie zrozumieli że należy przyjechać za godzinę lub dwie bo nim się małego ulula to trochę mija.

Rozmawiałam z tą znajomą na temat ciąży i macierzyństwa. Powiedziała mi że zupełnie co innego mówiła jej najlepsza kumpela - ta to jej jakąś traume opowiedziała podobno laska (kp) je tylko chleb z masłem

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 11:41   #4376
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
hej jestem uzależniona od wizażu!! Od paru dni mam problem z netem i nie moge Was czytac na bieżąco i jestem przeokropnie zła!!
Tak poza tym to mamy podobne nocki jak Blueberry pobudki co godzinę i jak odkładam do łóżeczka to się kreci strasznie. Szczęście ze łapie cyca w nocy bo jakbym miała jeszcze robić mm to by się rozbudzał i nie wiem co by było.
Przymierzamy się do rozszerzania diety i każdy wasz wpis na ten temat jest dla mnie niezwykle pomocny, któraś z Was wspominała o jakiejś tabelce wg któej podaje jedzenie możecie wkleić?
Co do wpisu Megi to ja pamiętam dokładnie że była kropka tylko może potem edytowała albo co nie było go napewno bo bym zwróciła uwagę ze względu na Depoison mam dokładnie takie samo zdanie a już ostatni wpis o wspomnieniach z małej Zoski mnie rozwalił no lepiej tego ująć nie można było. Naprawdę napisz powieść!!
Mam pytanie do Magnolii odnosnie glutenu ostatnio z moją koleżanką nawiązała się dyskusja o glutenie i usilnie mnie przekonywała że tzreba zrobić próbę między 5-6 miesiącem i szczerze mówiąc nie miałam kontrargumentów bo niewiele o tym wiem. Podpowiesz coś bo juz sama nie wiem każdy mówi co innego
Melduję się przy tablicy
Generalnie sprawa wygląda tak:
Zalecenie tak wczesnego podania glutenu ma niby, według tzw. "specjalistów", ma stanowić profilaktykę przeciw celiakii, czyli nietolerancji glutenu. To choroba, która o zgrozo wciąż jest uważana za chorobę dziecięcą, z której się wyrasta- to totalna bzdura! Z tego się nie wyrasta- to jest choroba przewlekła i może się aktywować w każdym wieku! Często przebiega bezobjawowo(znaczy nie ma typowych brzusznych objawów). Jedynym lekarstwem jest dieta bezglutenowa.
Gluten u osób z nietolerancją powoduje reakcję autoimmunologiczną, w wyniku której niszczone są kosmki jelitowe odpowiedzialne za wchłanianie substancji odżywczych.
Jak dla mnie nie ma dowodów na dowodów na to, że ekspozycja haruje dziecko:
1) ma ono jeszcze słaby układ pokarmowy narażony na silne reakcje odrzuceniowe
2) celiakia w ponad 80% ma formę ukrytą, bezobjawową lub o objawach niespecyficznych
3) najnowsze wytyczne diagnostyczne- mówią o tym, że podstawą jest badanie genetyczne i jest gen który odpowiedzialny za występowanie skłonności do nietolerancji i różne rzeczy mogą go aktywować.
4) nawet jakby miała taka ekspozycja chronić przed alergią- to bez sensu wprowadzać tak silny alergen wcześniej niż nabiał(jest silniejszy od laktozy!)
Co innego to alergia na gluten- objawy raczej od razu, np biegunki i wysypki.
A poza tym u niektórych nawet zdrowych osób gluten może sklejać kosmki jelitowe i ograniczać wchłanianie składników odżywczych.
Jak jeszcze jakieś konkretne pytania będziesz mieć chętnie odpowiem, bo to szeroki temat jest.

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Edytowane przez LadyMagnolia
Czas edycji: 2013-01-05 o 21:13
Stary 2013-01-05, 11:44   #4377
wanilllka82
Wtajemniczenie

witajcie u nas juz lepiej, katar nam (mi i Małemu) się kończy, Mały jeszcze trochę kaszle ale ogólnie jest dobrze

Cytat:
czy ktores dziecie juz nosi pampersy (tzn nie chodzi mi o firme tylko o pieluchy) rozmiar 4+ albo 5?
my nadal 4 i jeszcze na długo nam wystarcza dlatego dziwi mnie to że Ami już wyrasta
Cytat:
Kurde ja chyba kupi teraz 5 ale tak mysle czy jest duza roznica miedzy nimi a 4.. Bo niby sa dobre ale jakies krotkie sie robia nei wiem :/
i musze zwazyc mala bo mi sie wydaje ze juz z 10 bedzie
że ile?? to ciekawe ile u nas ale nie wydaje mi się że Mały przytył
Cytat:
pwiem ci szybko tylko i ogolnie wam tu dziewczyny, uwaga na masci rozgrzewające, znajoma posmarowała 3 dni temud ziecko maście o nazwie pulmu-costam nie wiem do konca jaka nazwa bo zapomnialam i maly nagla zaczął puchnąc, puchły mu powieki całe ciało, wezwali akretke, mału dostał silny steryd, lekarz pytał czy ma zostac z nimi, ona(matka) powiedziala z enie ze widzi ze dziecko dosżło do siebie, lekarz pojechal a aza chwile mały zaczał wymiotowac, kaszleć i się dusić i zn,ów ezwali karetke, a tej nie było juz bo pojechala gdzie indziej, wszytsko skoncyzlo sie dobrze, ale ponoc niektóre olejki w tych maściahc sa paskudne, trzeba uważac moz ena próbe najpier lekko posmarowac tlyko
straszna historia, nie chciałabym nigdy czegoś podobnego przechodzić, a w temacie maści to one nie są od 2 roku życia dopiero?
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
jakos niejestem przekonana jak bym ja zjadla warzywa z królikiem i mlekiem to bym sie porzygała wiec Jej tez nie zmieszam

Moze jej nie smakowało. Zobaczymy jutro. Dziewczyny a czy Wasz epociechy codziennie jedza obiadek? czy nie? Moge obiadek zastapic kasza(JESLI NIE BEDZIE CHCIALA JESC???
ja próbuje podać codziennie ale nie zawsze udaje się że cokolwiek zje
Cytat:
Depoison, ja też nie widziałam posta Megi_33 dziwne... Tym bardziej, że nikt tego posta nie cytował (z tego co pobieżnie przejrzałam), zupełnie jakby w tamtym czasie był niewidoczny.. Moze wizaż wariował. I zgodzę się, ze post przemiły Szkoda, ze Megi nie udziela się w naszym wątku
ja też nie widziałam tego postu dlatego zajrzałam, faktycznie bardzo miły zauważcie że jest to pierwszy post a w takich przypadkach jest sprawdzany przez moda i pojawia się dużo później ale w czasie kiedy został napisany, pewnie przez to wszystkie go przeoczyłyśmy

Megi mam nadzieje że jednak masz czas czasem nas poczytać i jednak się do nas odezwiesz, tyko żebyśmy znowu nie przeoczyły...
Cytat:
Dep, ja kiedyś nie zauważyłam, że wybudowali blok niemal na przeciwko tego, w którym mieszkaliśmy
no coś Ty
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Heeej! Wlasnie jestesmy na Zakopiance i mkniemy w gory na narty! Pogoda na razie OK!
ale Wam dobrze, nie połam się!! pustych stoków
Cytat:
Hej!

Pumka, udanej zabawy!

Cytat:
problem podobny do mojego, w necie jest sporo przypadków dzieci źle śpiących w nocy, ja uważam że u nas to lęk separacyjny który związany jest ze skokiem 22-26 tydzień + to że Mały nie ma czasu na jedzenie w dzień bo jest tak zajęty odkrywaniem świata, na pocieszenie powiem Ci że z dnia na dzień jest coraz lepiej, raz że chyba ten skok się kończy a dwa że zaczęłam wprowadzać regularność w rozkładzie dnia łącznie z pilnowaniem pór jedzenia, tez mielismy taką długą dzienną przerwę w jedzeniu i juz ją wyeliminowałam co dało dłuższą nocną przerwę i dziś już mieliśmy 4 h przerwę nocną, potem znowu je co godzinę/dwie ale od czegoś trzeba zacząć, tylko my na piersi więc mam łatwiej
rozmawiałam ostatnio też z koleżanką z 3 miesiące starszym synkiem i miała podobny problem ze swoim dzieckiem, powiedziała mi że u niej Mały z dnia na dzień przestał wogóle jeść w nocy z piersi (z dnia na dzień przesypia całe noce) więc pozostaje mi cierpliwie czekać

Cytat:
heeej co za noc wstawalam chyba z milion razy do malej non stop sie wiercila budzila nie wiem o co kaman :/
jestem jak zomnie.
to jest nas już 4 zombi choć w sumie ja się dziś wyspałam

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-01-05 o 11:51
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 11:53   #4378
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ten czas szybko leci
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 11:56   #4379
wiola141
Przyczajenie

kurcze może to i ten sok, ale nie wiem jak następny przeżyjemy, tamten co był bite 6 tygodni ryki, krzyki, marudzenie, ciągle chciał żeby go nosić albo sadzać [wiem że jest za mały ale genialna prababcia raz go tak nosiła i mu sie spodobały my mu tak nie robimy jak sie domaga to robie mu samolocik i zazwyczaj wystarcza] ale spał wtedy prawie fajnie raz nawet dał sie prawie wyspać bo wstał o 22 i o 5, to była najlepsza noc od czasów przed ciążą [w ciąży miałam straszne problemy ze snem]. No zobacze co moja 'wspaniała' lekarka powie i spróbuje mu więcej mleka dawać za dnia. Oby to pomogło bo jak nie to sie zajade.
Stary 2013-01-05, 11:59   #4380
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hello
Ja tylko na chwilkę. Mała czuję się lepiej Oczywiście wszystkie objawy nie ustąpiły, ale jest wyraźnie lepiej

Na chwilę obecną tyle, lecę pod prysznic
A to jeszcze się pochwalę, że pospaliśmy do 10

Cytat:
Najlepszego

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości