|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Czyli wszystko w normie że też nie kkojarze tego posta. Teraz czekamy na książkę Dep
|
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo ze pampers bije inne na glowe ale jak nei ma sklonnosci do podraznien odparzen itd to czemu nie?
|
|
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a dlaczego ten ekspres Tassimo jest taki świetny? Jest lepszy od innych?
|
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Zgrywam fotki z chrzcin i takie komiczne Fabiego znalazłam, że leję ze śmiechu
|
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie przez to ze go reklamuja na wizazu
|
|
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Megi, może tu jeszcze bywasz?! widzisz? - masz się udzielać! Przynajmniej czasem - byłaś tu z nami od dawna, a wpadłaś tylko po to, by się pożegnać. Brzydko ![]() ![]() spokojnie, ja następna taka bystra. Nie widziałam tej reklamy w ogóle |
|
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to jest, jak się chodzi z głową w chmurach ![]() Na swoje usprawiedliwienie dodam, ze wynajmowaliśmy tam mieszkanie od niedługiego czasu, więc nie byłam zbyt dobrze zaznajomiona z okolicą ![]() A podobno jako dziecko byłam bardzo spostrzegawcza... hmm.. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-01-04 o 23:57 |
|
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
od wczoraj rana boli mnie strasznie biodro tak mi rozrywa ja w ciązy wtedy
|
#4360 | |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana!
Cytat:
![]() Sol zdrówka dla Fabisia życzę. Irmusia za naukę i szukanie pracy.Młody od rana szaleje...
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2013-01-05 o 08:35 |
|
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej! Wlasnie jestesmy na Zakopiance i mkniemy w gory na narty! Pogoda na razie OK!
|
|
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
dziewczyny obejrzyjcie sobie pumka udnej zabawy ide Was nadrobić ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4363 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() U nas wszystko po staremu ![]() Zaraz zebieram się za robotę bo dziś ma mnie odwiedzić moja kuzynka z moją chrzestną ![]() Plan na dziś - sprzątanie, zrobienie obiadu na kilka dni (w planie krokiety z pieczarkami i serem żółtym), zająć się małym Wczoraj zrobiłam sernik na zimno bo nie miałam weny na pieczenie.Cytat:
Cytat:
Megi ![]() Cytat:
Ale jak ktoś lubi... smacznego. Dla mnie odpada podobnie jak np. jedzenie świnek morskich (przysmak w Meksyku) A może nie będzie takich sensacji po jedzeniu nowości? bedzie dobrze
|
|||
|
|
|
#4364 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja po powrocie do pracy chce jechac na szkolenie przypominajace bo tak to |
||||
|
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4367 | |
|
Rozeznanie
|
Pumas szerokich stoków(czy jakie tam lubisz)
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4368 |
|
Przyczajenie
|
Halo dziewczyny potrzebuje pomocy ! Urodziłam małego w sierpniu 2012 więc sądze że to dobry wątek i może któraś z Was tak ma albo miała. Mały odkąd skończył miesiąc jest na butli [bebilon szama] od 3 miesiąca je też papki [lekarka nam tak zaleciła] nie mieliśmy z nim żadnych nocnych problemów wiedział że jest noc i spał, wstawał co 3/4 h na papu i dalej w kime, za to od jakiś 3 tygodni jest dramat, ja i mały już ledwo dajemy rade. Mały zasypia koło 21 śpi może z 2h i się zaczyna wstawanie co godzinę i marudzenie i ryki póki nie dostanie jedzenia, zjada max 30ml i idzie spać i tak co godzine do 6 rano bo wtedy wstaje. Bawi się przez jakieś 2h i zaś zasypia na jakąś godzine. Próbowałam już wszystkiego, noszenia, bujania, dawania herbatki, przytulania, śpiewania, podawania smoczka ale niestety nic nie działa przestaje płakać dopiero jak dostanie mleko. W dzień je nam bardzo mało i ma duże przerwy w jedzeniu, jak zje rano koło 9 to potem do 15/16 nic nie je, wtedy dostaje obiadek, potem koło 18/19 deserek koło 21 kaszke i idzie spać, zdarza się że pada po deserku więc kaszki nie dostaje. Mały ma takie wory pod oczami i jest taki zmęczony i marudny że domyślam sie że to nocne wstawanie w ogóle mu nie służy, przejrzałam z tysiąc wątków ale nikt w sumie nie miał tak jak ja no i odpowiedzi które były i tak zastosowałam niestety nic to nie dało. Miałyście tak może? Albo macie jakieś pomysły co zrobić?
|
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4370 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
czemu tak wcześnie zaleciła Wam rozszerzanie?Jak dla mnie Mały je stanowczo zbyt mało mleka, to ono powinno póki co dominować w jego diecie... Odstawiłabym też rozszerzanie diety do skończenia 6mż... |
||
|
|
|
#4371 |
|
Rozeznanie
|
hej jestem uzależniona od wizażu!! Od paru dni mam problem z netem i nie moge Was czytac na bieżąco i jestem przeokropnie zła!!
Tak poza tym to mamy podobne nocki jak Blueberry pobudki co godzinę i jak odkładam do łóżeczka to się kreci strasznie. Szczęście ze łapie cyca w nocy bo jakbym miała jeszcze robić mm to by się rozbudzał i nie wiem co by było. Przymierzamy się do rozszerzania diety i każdy wasz wpis na ten temat jest dla mnie niezwykle pomocny, któraś z Was wspominała o jakiejś tabelce wg któej podaje jedzenie możecie wkleić? Co do wpisu Megi to ja pamiętam dokładnie że była kropka tylko może potem edytowała albo co nie było go napewno bo bym zwróciła uwagę ze względu na Depoison mam dokładnie takie samo zdanie a już ostatni wpis o wspomnieniach z małej Zoski mnie rozwalił no lepiej tego ująć nie można było. Naprawdę napisz powieść!! Mam pytanie do Magnolii odnosnie glutenu ostatnio z moją koleżanką nawiązała się dyskusja o glutenie i usilnie mnie przekonywała że tzreba zrobić próbę między 5-6 miesiącem i szczerze mówiąc nie miałam kontrargumentów bo niewiele o tym wiem. Podpowiesz coś bo juz sama nie wiem każdy mówi co innego |
|
|
|
#4372 |
|
Przyczajenie
|
ta nasza lekarka w ogóle jest postrzelona ale niestety to mała miejscowość i jest tylko ona albo druga do której są zapisy na pół roku do przodu. miałam spore obiekcje co do tych papek ale mały szybko sie nauczył jeść z łyżeczki i nie miał żadnych problemów ani z brzuszkiem ani z kupką więc zostaliśmy przy tym. Mi też sie wydaje że on za mało je za dnia ale nie da sie mu dać na siłe butelki bo odpycha i wypluwa. Podobne problemy w nocy mieliśmy jak miał 3 miesiące ale wtedy wystarczyło zmienić smoczek na większy, bo mu sie zwyczajnie nie chciało ssać tyle czasu i zasypiał zanim sie najadł do końca, próbowałam teraz dać większy smoczek ale mleko za szybko leci i mały sie krztusi i nic poza tym. Mamy wizyte za pare dnia ale i tak pewnie usłyszymy że ładnie przybiera, nic mu nie jest i tak ma mieć, zawsze nam tak mówi. Zapisałam nas do tej drugiej lekarki ale wizyta dopiero na początku marca ; o dziwi mnie też że mleka nie chce ale słoiczek to zje cały i jeszcze jakby mu drugi otworzyć to pewnie też by zjadł...
|
|
|
|
#4373 |
|
Przyczajenie
|
problem w tym że u nas są dwie panie i do drugiej sa takie tłumy że zapisy sa na pół roku do przodu, zapisałam sie tam w 2012 i wizyte mamy początkiem marca. Zadzwonie dziś i umówie sie prywatnie, mamy lekarza jakieś 30km od nas ponoć bardzo dobry, koleżanka polecała, może on nam coś poradzi. A zapomniałam dodać, mały przez 3 dni zamiast tych papek dostawał butle, zjadał koło 13o ml 3 razy na dzień i w nocy zaś te wstawanie co godzine.
|
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
heeej co za noc wstawalam chyba z milion razy do malej non stop sie wiercila budzila nie wiem o co kaman :/
jestem jak zomnie. a teraz ezy i ga ga ga ga gaaa ga ga ga gaaa ga ga ga ga ka ka ka i jej sie buzia nie zamyka ![]() Pumas udanej zabawy! Igusia najlepszego za pol roczku ![]() glowa mnie boli :/ Ciastek witaj w klubie |
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
jejjjj jak ja się wczoraj wnerwiłam
![]() przed kąpielą małego tż gadał z kumplem. Chcieli byśmy do nich przyjechali na małe co nieco ale że nam się ostatnio brzdąc wybudzał to nie chciałam go zostawiać z moją mamą więc mąż zaproponował by oni przyjechali do nas. Jest po kąpieli, karmię małego a tu tel że są pod domem. W domu burdel, ja w brudnym dresie, łeb nieumyty, nic w lodówce Rozmawiałam z tą znajomą na temat ciąży i macierzyństwa. Powiedziała mi że zupełnie co innego mówiła jej najlepsza kumpela - ta to jej jakąś traume opowiedziała
|
#4376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Generalnie sprawa wygląda tak: Zalecenie tak wczesnego podania glutenu ma niby, według tzw. "specjalistów", ma stanowić profilaktykę przeciw celiakii, czyli nietolerancji glutenu. To choroba, która o zgrozo wciąż jest uważana za chorobę dziecięcą, z której się wyrasta- to totalna bzdura! Z tego się nie wyrasta- to jest choroba przewlekła i może się aktywować w każdym wieku! Często przebiega bezobjawowo(znaczy nie ma typowych brzusznych objawów). Jedynym lekarstwem jest dieta bezglutenowa. Gluten u osób z nietolerancją powoduje reakcję autoimmunologiczną, w wyniku której niszczone są kosmki jelitowe odpowiedzialne za wchłanianie substancji odżywczych. Jak dla mnie nie ma dowodów na dowodów na to, że ekspozycja haruje dziecko: 1) ma ono jeszcze słaby układ pokarmowy narażony na silne reakcje odrzuceniowe 2) celiakia w ponad 80% ma formę ukrytą, bezobjawową lub o objawach niespecyficznych 3) najnowsze wytyczne diagnostyczne- mówią o tym, że podstawą jest badanie genetyczne i jest gen który odpowiedzialny za występowanie skłonności do nietolerancji i różne rzeczy mogą go aktywować. 4) nawet jakby miała taka ekspozycja chronić przed alergią- to bez sensu wprowadzać tak silny alergen wcześniej niż nabiał(jest silniejszy od laktozy!) Co innego to alergia na gluten- objawy raczej od razu, np biegunki i wysypki. A poza tym u niektórych nawet zdrowych osób gluten może sklejać kosmki jelitowe i ograniczać wchłanianie składników odżywczych. Jak jeszcze jakieś konkretne pytania będziesz mieć chętnie odpowiem, bo to szeroki temat jest.
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2013-01-05 o 21:13 |
|
|
|
|
#4377 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
u nas juz lepiej, katar nam (mi i Małemu) się kończy, Mały jeszcze trochę kaszle ale ogólnie jest dobrze![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zauważcie że jest to pierwszy post a w takich przypadkach jest sprawdzany przez moda i pojawia się dużo później ale w czasie kiedy został napisany, pewnie przez to wszystkie go przeoczyłyśmyMegi mam nadzieje że jednak masz czas czasem nas poczytać i jednak się do nas odezwiesz, tyko żebyśmy znowu nie przeoczyły... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
rozmawiałam ostatnio też z koleżanką z 3 miesiące starszym synkiem i miała podobny problem ze swoim dzieckiem, powiedziała mi że u niej Mały z dnia na dzień przestał wogóle jeść w nocy z piersi (z dnia na dzień przesypia całe noce) więc pozostaje mi cierpliwie czekać Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-01-05 o 11:51 |
||||||||||
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4379 |
|
Przyczajenie
|
kurcze może to i ten sok, ale nie wiem jak następny przeżyjemy, tamten co był bite 6 tygodni ryki, krzyki, marudzenie, ciągle chciał żeby go nosić albo sadzać [wiem że jest za mały ale genialna prababcia raz go tak nosiła i mu sie spodobały my mu tak nie robimy jak sie domaga to robie mu samolocik i zazwyczaj wystarcza] ale spał wtedy prawie fajnie raz nawet dał sie prawie wyspać bo wstał o 22 i o 5, to była najlepsza noc od czasów przed ciążą [w ciąży miałam straszne problemy ze snem]. No zobacze co moja 'wspaniała' lekarka powie i spróbuje mu więcej mleka dawać za dnia. Oby to pomogło bo jak nie to sie zajade.
|
|
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Ja tylko na chwilkę. Mała czuję się lepiej ![]() Na chwilę obecną tyle, lecę pod prysznic A to jeszcze się pochwalę, że pospaliśmy do 10 ![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Tak to jest, jak się chodzi z głową w chmurach
tak mi rozrywa ja w ciązy wtedy
dla Antosia
za naukę i szukanie pracy.

I jakieś takie ogólne rozbicie

czemu tak wcześnie zaleciła Wam rozszerzanie?
u nas juz lepiej, katar nam (mi i Małemu) się kończy, Mały jeszcze trochę kaszle ale ogólnie jest dobrze