|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#8851 |
|
po prostu Em :)
|
Dot.: Urodzone w 1989 :)
blaque, chciałabym mieć taką przyjaciółkę jak Ty.
Dziewczyny, prowadzicie bloga?
|
|
#8852 |
|
Zakorzenienie
|
em-ech, dziekuje..
Przykro mi, ze nie trafilas na swoja przyjaciolke.. Ale zawsze masz nas i jak chcesz to wiesz, ze jak cos to mozesz walic smialo
|
|
#8853 |
|
Zakorzenienie
|
emememsik ja prowadzilam bloga przez jakies 2 lata, mialam ich w sumie kilka na blog.pl, jak mi sie nudzila nazwa zakladalam nowego, wtedy kosztowalo to bodajze zlotowke
jak dostalam cyfrowke zalozylam fotobloga ale szybko mi sie znudzilo. w sumie te blogi to bylo takie moje hobby (szczegolnie bawienie sie w robienie dizajnow). pamietam ze mialam nawet dosc duzo czytelnikow, bo pisalam w niekonwencjonalny sposob i "dopieszczalam" kazda notke. w 3 gimn kolezanka z klasy znalazla mojego bloga, powiedziala ze w kilka godzin przeczytala wszystkie notki, zaczela ta pisanine wychwalac, a mnie bylo cholernie glupio, celowo nie podawalam adresu bloga nikomu ze znajomych, w ogole nie wspominalam, ze pisze, nie chcialam, zeby ktos kto mnie zna wiedzial o mnie rzeczy, o ktorych wspominalam w notkach. wtedy natychmiast wszystko skasowalam, nie moglabym dalej pisac ze swiadomoscia, ze ona to czyta (nawet pomimo tego, ze byla to moja dobra kolezanka). teraz blogi juz mnie "nie kreca", wyroslam z tego a nawet przestalo mi sie podobac takie calkowite uzewnetrznianie sie w internecie. czasem tylko przegladam fotoblogi znajomych. a jak juz naprawde musze cos napisac, to mam ten watek ![]() blaque ehh musisz byc swietna dziewczyna, ja np nie mam takiej bliskiej przyjaciolki, do ktorej moglabym zadzwonic w srodku nocy i sie wyzalic.
|
#8854 |
|
Zakorzenienie
|
laylaaa-ech, glupio mi..
Dziekuje..Ale to jest tak, ze kazda moja 'przyjaciolka; od podstawowki poczawszy oszukiwala mnie, nie byla wcale przyjaciolka. To ja glupia zawsze myslalam, ze to juz na zawsze. Zawsze bylam, pocieszalam, stawalam murem. A poniej-trach i 'po ptokach'. Hmm tak chyba bylo do gimnazjum. Od gim slowo przyjaciel zaczelo dla mnie wiele znaczyc i nie moglam nazywac nim osoby, ktorej nie bylam 'pewna'. Teraz mam moje stare znajome z gimnazjum z ktorymi wiele przeszlam. W liceum poznalysmy jeszcze jedna wariatke I tak w jednej klasie. Zakupmlowalysmy sie. W 5. Chociaz.. w 4 jestesmy w jednej kalsie, 1 jest w innej szkole i tj. to jest inna historia. Bo pewnie ze sie qmplujemy no ale nie tak 'intensywnie'. Ale i tak jest ok. Szczerze mowiac mam do tego wszystkiego taki dystans. Wiem jak to wszystko traktowac. I wiem, ze roznie moze byc, ale ciesze sie tym co mam i daje z siebie wszystko aby z mojej strony bylo jak najlepiej.. Ot i wszystko..
|
|
#8855 |
|
Wtajemniczenie
|
emememsik => ja kiedyś prowadziłam bloga, ale to dawno było... pisałam, ale i tak nie do końca szczerze, to były raczej notki w stylu: przyszłam ze szkoły o godzi. xx, było xxx, teraz robię xxx, zaraz idę robić xxx
![]() bez jakichś osobistych refleksji więc to chyba mijało się z celem; przecież nie mogłam sypać nazwiskami, bo takie coś da się znaleźć nawet przez wpisanie nazwiska do google... jakbym opisała dokładnie sytuację to też byłaby możliwość, że ktoś znajomy to przeczyta, ja nawet tutaj czasem zastanawiam się, czy mogę poskarżyć się na jakiegoś nauczyciela, nawet nie wymieniając nazwiska, czy napisać coś osobistego o jakimś zachowaniu koleżanki czy coś w tym stylu... w końcu wśród tych ponad 4 tysięcy wizażanek może być ktoś znajomy... umieszczałam tu kiedyś swoje fotki (na tym wątku nawet), hmmm... jakoś mam opory przed zbytnim obnażaniem się w sieci blaque = ja mam jedną bliższą koleżankę, ale nie wiem czy można to nazwać przyjaźnią, dużo o mnie wie, ale o niektórych sprawach mam opory, żeby z nią rozmawiać... na pewno nie jest tak, że nie mamy przed sobą żadnych tajemnic, musisz być wspaniałą przyjaciółką aha, a piszecie pamiętnik - skoro rozmawiamy o blogach ja niedawno zaczęłam na nowo po ponad dwuletniej przerwie ![]()
|
#8856 |
|
Wtajemniczenie
|
EDIT: jedną bliższą, taką którą znam od dzieciństwa, te same przedszkole, podstawówka, gimnazjum, teraz niestety inne LO
![]() a w LO poznałam parę dziewczyn, z którymi dogaduję się lepiej niż z innymi, ale żebym mogła to nazwać przyjaźnią to musi minąć więcej czasu... jeśli to przyjaźń to przetrwa i po szkole, a do tego czasu daleka droga
|
#8857 |
|
Zakorzenienie
|
Hey dziewczęta hmm odpiszę na wasze posty więc tak po krótce:
laylaaa świetnie wyglądałaś,szkoda że nie widać Cię bo śliczna z Ciebie dziewczyna Kasia co tak rzadko jesteś?? A buty cudo po prostu Ja bym chciała jakieś gładnie balerinki, najlepiej srebrne albo czarne, ale wszędzie są głównie te brokatowe fłee ![]() Co jeszcze, nie wiem, miałam dziś drugą jazdę nikogo nie rozjechałam ale facet dużo mnie upomina i czasem robi ze mnie taką idiotkę że masakra, już sama się z siebie śmieje momentami heh ![]() A i była u mnie dziś moja przyjaciółka z chłopakiem i mój b.dobry kolega na winku urodzinowym, obejrzeliśmy film pogadaliśmy i fajnie było A co do przyjaciół to tak: mam 2 cudowne przyjaciółki z którymi mogę rozmawiać dosłownie o wszystkim, mój ex TŻ był moim przyjacielem dopóki się nie rozstaliśmy no ale to inna bajaka, kiedyś kolega zakrawał na przyjaciela bo mogłam mu powiedzieć wszystko naprawdę bo mieliśmy pewnien sekret który nas zbliżył i jak on był w Anglii to dużo gadaliśmy przez gg ale teraz wrócił i w sumie mieszkam niedaleko a praktycznie nie widuję się z nim, bo odwala mu ostatnio, gra na kompie całą noc w dzień śpi i tak w kółko, za miesiąc jedzie znów do Anglii i konkretnie to chyba wszystko go pier***oli i nie dotrzymuje danego słowa a szkoda, współczuje jego dziewczynie bo ją olewa strasznie ech, no i mój kolega który był dzisiaj mógł by być moim przyjacielem ale za rzadko się widzimy bo on studiuje w krk hmm no to tyle buziaki ![]() Aha i nigdy nie prowadziłam bloga bo pewnie bym zapomniała wpisywać nptatki heheh
|
#8858 |
|
Zakorzenienie
|
Ah te łikendowe wieczory, zawsze tyle przybywa...
![]() Rozmiar buta mam 37-38, więc bez problemu. Bloga kiedyś miałam, ale już chyba mnie to nie kręci. Za to piszę pamiętnik. Taki zwykły, zeszytowy. W lato to będzie chyba już z 5 lat. Oczywiście miałam przerwy, najdłuższa chyba z 5 miesięcy, a mniej więcej od końca zeszłego roku [czyli jak się tułałam po szpitalach] znów zaczęłam pisać regularnie, co jeden, dwa, trzy dni. Zapisałam jak na razie niecałe 4 zeszyty, takie zwykłe w twardej okładce. Sama nie wiem, po co to robię, ale czasem dobrze jest wszystkie swoje emocje wylać na papier. Przyjaciółki, takiej prawdziwej, też nie mam. Ale to chyba dlatego, że ja też nie potrafiłabym być taką przyjaciółką, zbyt skryta jestem, albo coś... Mam parę dobrych koleżanek, z którymi spędzam wolny czas, gadamy na bardzo różne tematy, osobiste też, ale nie ma takiej, która zna 'wszystkie moje sekrety' [fajnie to brzmi ] no i w ogóle...
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
#8859 |
|
Zakorzenienie
|
tak naprawdę NIKT NIGDY nie powie Ci wszystkiego do końca, nawet przyjaciel czy chłopak, tak po prostu myślę i chyba tak jest.
A nr butam mam 38-39 więc też nie mam problemów z kupnem
|
#8860 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję zakupów, szkoda że nie możesz zrobić zdjęć, bo są na pewno baardzo ładne ![]() Ja też mam dziwną stopę, bo niby rozmiar 38-39, ale do tego wąską, no i przez to jest problem, że buty mi np. paskudnie odstają ![]() Cytat:
A moje zaczynają mi się zupełnie rozlatywać ![]() Co do bloga to nigdy go nie prowadziłam, bo jakoś mnie to nie bawi Kiedyś jak byłam młodsza prowadziłam taki normlany pamiętnik, ale później zaczęłam się bać, że ktoś go przeczyta (poschizowane dziecko ze mnie było Prawdziwej przyjaciółki nie mam i nie potrzebuję Mam swoją kochaną mamusię, której mogę wszystko powiedzieć i jest ok Mam TŻa, jemu też mogę o wszystkim powiedzieć, jest oczywiście parę w miarę w porządku koleżanek, ale rozmawiam z nimi zazwyczaj tylko w szkole.
|
|||
|
|
|
#8861 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj poszłam spać o 22, więc z Wami nie posiedziałam, ale po całym tygodniu padam zazwyczaj.
W ogóle znowu mam wrażenie że nie mogę się wbić, ale to chyba większość tak tu ma, że przez jakiś czas się nie odzywa, więc pewnie ja dołączę do tej grupy, bo 3 wiadomości na tydzień nie jest wielką liczbą .Co do ostatnich tematów nr 38. O przyjaciółkach już kiedyś pisałam, z tym że teraz nie mogę się z jedną dogadać. Widzimy się rzadko, nie mam za bardzo ochoty się jej zwierzać. Nie kłócimy się, ale jest inaczej niż dawniej, chyba dlatego, że mamy inne towarzystwo, ja za jej za bardzo nie przepadam, nie moja bajka tacy ludzie , więc jeżeli już się z nią widzę to wolę sama, zazwyczaj się wymiguję, żeby się nie widzieć z jej znajomymi.
|
|
|
|
#8862 |
|
Zadomowienie
|
Starałam się przeczytać co napisałyście jak mnie nie było ale oczywiście nie docztałam wszystkiego.
A więc z tego co zapamiętałam: ja r.36 mój Tż( nie wiem czy moge już tak pisać ) 46 , czyli tak jak u Em .laylaaa-masz śliczne włosy I chciałam się pochwalić że byłam z M wczoraj w Wawszawie w Złotych Tarasach i kupiłam:3 bluzki,2 pary spodni, szal,mini,błyszczyk i śliczne buty(kształt jak balerinki tylko wiązane w kostce Aha bloga nie prowadziłam i nie zamierzam
|
#8863 |
|
Wtajemniczenie
|
A jeszcze, co do rozmiarów, ale już nie butów, to zabawnie było na zakupach z TŻem, bo nie dość, że przecież męska rozmiarówka ubrań jest większa od damskiej, to on ubrania w rozmiarze XL, a ja dla siebie ubrania XS szukałam
![]() Amanada gratuluję udanych zakupów i wypadu z TŻem
|
|
|
|
#8864 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mathilda Ostatnio rzadziej bywam, ale bywam i staram się Was czytać na bieżąco ![]() Co do rozmiaru buta to zazwyczaj 40 - kajaki
|
||||
|
|
|
#8865 |
|
po prostu Em :)
|
Jestem chora!
Już wczoraj zaczęło mnie boleć ucho i gardło, ale nie przejęłam się za bardzo. A w nocy chyba z każdym przełknięciem śliny się budziłam, normalnie jakby mi ktoś walił siekierą od środka I mam gorączkę. ![]() I jestem zła! Bo TŻ ma w środę imieniny.
|
|
#8866 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też chcę zakupy
<wydęła buzię w podkówkę i zaczyna jęczeć> ![]() Piszemy na bank I a nie LUB (maturka) jupi jupi jupi ![]() (przynajmniej tak ja zrozumiałam, a mnie czytanie ze zrozumieniem kiepsko (10/20 ![]() nie chce mi się iść do szkoły jutro, ale chyba pójdę jednak... stwierdziłam, że większa siara dostać kapę w drugim terminie zaliczania sprawdzianu niż w pierwszym, a nie chce mi się uczyć właśnie "uczymy się" w koleżanką na gadu ![]() ![]() popijam sobie Pu-Erh ![]()
|
#8867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj w klubie: ja tez 40
|
|
|
#8868 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#8869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#8870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie chyba też coś bierze bo epidemia jakaś grypy u nas panuje w domu wszyscy chorzy tylko ja nie ale to tylko kwestia czasu już mnie żebra bolą co źle wróży i ogólnie jakoś dziwnie się czuję... hmm Ale już się leczę na wszelki wypadek Cytat:
Aha i jak fajnie że pomysł z mundurkami przepadł hehehe biedny nasz Romuś hahahah Cytat:
|
|
#8871 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiedzcie mi dziewczyny, czy można jeszcze w naszym wieku chodzić w takich kolczykach?
http://www.allegro.pl/item169094132_..._kolczyki.html hm? bo mi się tak podobają ![]() i te: http://www.allegro.pl/item170777082_..._kolczyki.html
|
#8872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro coś Ci się podoba, to nie ma co zawracać sobie głowy 'czy wypada' ![]() Kupuj śmiało
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
|
#8873 |
|
Konto usunięte
|
Ciekawa Swiata jasne, ze mozna, ja nie widze przeszkód
|
|
|
|
#8874 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawa Świata pewnie że można świetne są
|
#8875 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawa świata ależ oczywiście, że można
Mi się bardziejn te drugie podobają ![]() Em zdrowiej, zdrowiej szybciutko Mathilda a Ty się pilnuj, żebyś czego nie załapała
|
|
|
|
#8876 |
|
Raczkowanie
|
jestem tutaj codziennie, czytam co piszecie... ale jakoś sama nie umiem sie "wbić" i znowu pisać
... ech i chyba mi sie już to nie uda
|
#8877 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki...
chyba najpierw zainwestuję w jakiś JASNY podkład, który nie będzie się odcinał od szyi ![]() i puder i pomyślałam o Dermacolu, ale jako korektorze pod oczy, na cienie ale wymyślam ![]() ![]() Aneta no, fajne te kolczyki to może jednak kolczyki najpierw hmmm ![]() aha, blaque pisałaś o najjaśniejszym podkładzie jaki znasz - loreal i podałaś kolor/numerek, podasz dokładnie jaka nazwa? krowa ja mieszkam daleko od Wrocławia
|
#8878 |
|
Wtajemniczenie
|
Anecia pisz... przecież każdemu wolno tu pisać
Ja nie byłam tu pół roku i jakoś udało mi się tu spowrotem wbić, więc i Tobie się uda po tym w sumie nie za długim czasie
|
|
|
|
#8879 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawa świata ja też mam teraz bardzo jasny podkład, dla mnie jest może nawet odrobinkę za jasny
to jest Gosh x-ceptional wear, kolor 11 Porcelain może się przyda informacja
|
|
|
|
#8880 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja nie prowadzę i nie przepadam za blogami
Za to pamiętnik prowadziłam od wieku 10 lat, co prawda z przerwami, ale wspomnienia są. Teraz juz rok nie pisałam, ale chcę to jakos nadrobić, bo pamiętnik to cudowna pamiątka ![]() Cytat:
Kiedyś uważałam, że przyjaciel to osoba, której mówisz WSZYSTKO. A teraz mysle, ze jest to osoba, która Cie zna, akceptuję Cie takim jakim jestes i mozesz zawsze na nia liczyć ![]() Aha, wydaje mi się też, ze sekret bardzo łączy. Tak jak problemy sercowe. Ja mogę powiedzieć, że mam przyjaciółkę( a nawet przyjaciół ), spedzam z nią duzo czasu, bo chodzimy też razem do klasy.A ponieważ specjalnie u nas nic sie dzieje, żadnych własnie klopotów sercowych itp, to gadamy ciągle o tym samym i zaczyna mnie to nudzić ![]() Jak jesteśmy w większym gronie, to jest ok, ale sam na sam... Mam nadzieję, ze to chwilowe. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi też zaczyna sie cos dziać, a też nie moge sie rozchorowac, bo od poniedziałku zaczynamy intensywne próby...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

jak dostalam cyfrowke zalozylam fotobloga ale szybko mi sie znudzilo. w sumie te blogi to bylo takie moje hobby (szczegolnie bawienie sie w robienie dizajnow). pamietam ze mialam nawet dosc duzo czytelnikow, bo pisalam w niekonwencjonalny sposob i "dopieszczalam" kazda notke. w 3 gimn kolezanka z klasy znalazla mojego bloga, powiedziala ze w kilka godzin przeczytala wszystkie notki, zaczela ta pisanine wychwalac, a mnie bylo cholernie glupio, celowo nie podawalam adresu bloga nikomu ze znajomych, w ogole nie wspominalam, ze pisze, nie chcialam, zeby ktos kto mnie zna wiedzial o mnie rzeczy, o ktorych wspominalam w notkach. wtedy natychmiast wszystko skasowalam, nie moglabym dalej pisac ze swiadomoscia, ze ona to czyta (nawet pomimo tego, ze byla to moja dobra kolezanka).
Dziekuje..
ja niedawno zaczęłam na nowo po ponad dwuletniej przerwie 

a szkoda, współczuje jego dziewczynie bo ją olewa strasznie 

, bluzkę w serduszka ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

hehehe biedny nasz Romuś