|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Witam się i zmykam
mąż gotuje obiadek a ja musze siebie ogarnąć i mieszkanie bo o 15 przychodzi koleżanka z córcią to mi dzieciaczki zrobią pobojowisko![]() kurcze my też myślimy o Kościelnym ale z roku na rok przekładamy tą decyzje bo jakieś inne wydatki ![]() A w maju będą 4 lata po cywilnym ![]() miłego dnia dziewczynki! i pięknęj pogody bo u Nas od wczoraj leje deszcz |
|
|
|
#363 |
|
potworkowa
|
przez zatkany nos i oddychanie ustami ząb mnie zaczął boleć
|
|
|
|
#364 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Noc do tyłka, Mati się co chwila budził aby pojeść, pomemłał chwilę, wypluwał, pospał kilka minut i od początku to samo. Teraz dosypia. Cytat:
Cytat:
![]() No i wspaniale że z Igunią wsio ok Cytat:
Cytat:
Cytat:
Biedna malutka. Mój też nie raz ma takie zrywy i nie wiadomo o co mu chodzi. Przytulenie pomaga go uspokoić. Nieraz. |
|||||
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- No widzisz Tamlin,naszej pediatrze zawsze cos nie pasuje. Moim zdaniem maly wyglada ok. Nie wazy przeciez jak Oskar gdy mial 4 miechy 8400
|
|
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Mati ma 3,5 miesiąca a waży 8100 i nie wygląda na jakiegoś spaślaka, ładnie wygląda.
|
|
|
|
#367 | ||
|
Zadomowienie
|
Soczek chyba marchwiowo-jabłkowy oraz słoiczek jakiś z owocem, ale nie pamiętam jakim i łyżeczka plastikowa
Cytat:
Cytat:
![]() Maja w 7 tygodni przybrała 1350 g i też nic pediatra nie mówiła. Udało mi się ogarnąć moją stertę prasowania, Maja właśnie ucina sobie drzemkę, a ja myślę, czy brać ją dzisiaj na spacer, pogoda taka średnia. Widzę, że wieje i jest zachmurzone.
|
|
#368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też tak myśle że przybiera własnie bardzo ładnie a nie za dużo. Cytat:
Jak jadł w pierwszy dzień to na drugi już miał kupki zestalone. |
||
|
|
|
#369 | |
|
potworkowa
|
ja myślę, że jak pediatra widzi, że dziecko nie jest jakoś spasione albo wychudzone, tylko wygląda zdrowo i normalnie, to nie będzie się przyczepiać do wagi
z resztą, jeszcze parę miesięcy i jak jest coś ponad, to dziecko w momencie spali, jak będzie przed nami uciekać ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze musi być ten pierwszy raz
![]() Głodna jestem jak nie wiem. Tż robi dziś spagetti to nie musze przy garach stać ![]() Niech już bedzie jutro bo o 14 mi zas rodzinka tżta sie zwali co mnie irytuje ![]() ![]() Myślałam że przyjadą dwie osoby a tu nagle zrobiły sie 4 bo jeszcze se dzieciaki od drugiej siostry biorą ![]() ![]() Potrzebne mi one jak umarłemu kadzidło, kurrrrrr.... ![]() A moje dziecko ma w tyłku zegarek. Równe 30 minut śpi ![]() Będzie punktualny jak dorośnie - po mamie bo tata to okropne przeciwieństwo
|
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oskar byl takim pulpecikiem,nóżki miał jak serdelki,ale wyrósł i zrobila sie taka chudzinka z niego,ale nozki po mamusi ma takie utuczone troche a brzuszek to same żebra |
|
|
|
|
#372 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Nisia
a to fajne rzeczy,pojde dzis chyba odebrac
|
|
|
|
#374 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U nas noc w porządku, nocna przerwa w spaniu tylko 2 godzinki . Taki model mi się trafił, że 7 godzin z jedna przerwa na jedzenie to jest najwięcej ile śpi w ciągu...![]() Cytat:
Teraz tak mi słodko głuży i się śmieje moja Kingusia, że normalnie się rozpływam |
|||
|
|
|
#375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zastanawiam się czy przez kleik z jednej łyżeczki mógł ją brzuszek boleć? I czy wprowadzać jabłko jak tak się dzieje...? No ale kurcze, kiedyś muszę, a nie mogę za długo czekać... zaczynam się bać... ![]() Teraz wróciłam z zakupów... tyle mojego co sobie do Biedronki pojadę I znowu dostałam 8 litrów lodów ![]() edit: na tych jabłuszkach z hippa które ja mam pisze że "rozluźnia stolce" Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-01-05 o 11:54 |
||
|
|
|
#376 |
|
Wtajemniczenie
|
CZeść laski
Ciężko mi się udzielać częściej bo mąż dużo pracuje, a dzieciaczki absorbujące. A co położę, to albo sprzątanie, albo gotowanie. Miałam wpaść wieczorem - poszłam usypiać łobuzów i sama zasnęłam ![]() Gda ja już od dawna wkładek nie używam. Mleko mi cieknie tylko podczas karmienia więc jedną piersią karmię a na drugą tetra. Kupiłam dzisiaj jabłuszka w warzywniaku, które można podać bez obaw dziecku. Gość ma własny sad i zapewniał mnie, że wszystko będzie ok. Iwoncia to ciekawe z tym hippem. Ja mam na słoiczkach, że jabłko rozluźnia. i w tej paczce od hippa była też książeczka z produktami i tam też jest, że roluźnia I z owoców zestalają tylko pierwsze banany.
|
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to chyba kochane jakis sloiczek jej zaszkodzil, ostatni byl banan zjablkiem wiec chyba ten banan, bo dzis od rana jak ręką odjal, spokojne dziecko od 8odpukac, nic oprócz piersi i mm samego noc jej nie dawalam.
|
|
#378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak bedą chore to je wypieprze na balkon Cytat:
a tak jak mowie mały kupki zestalone robił. Teraz mamy przerwe i już sie robią bardziej miękkie a nawet nieźle rozlazłe ![]() Boże zdechne z głodu zaraz!!!!!! Chłop mój sie bawi tym spagetti a ja już padam. Nic nie jadłam ze 20 godzin
|
||
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iwoncia a śniadanie gdzie?
|
|
|
|
|
#380 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja chciałam spróbować u starszego, ale później jakoś w praniu wyszło, że odpusciłam. Cytat:
A co do kupki to jak młody miał zielone i niteczki krwi to odstawiłam nabiał. I rzeczywiście juz problem się nie powtorzył. Przepraszam jeśli u Ciebie też chodzilo o nabiał i niepotrzebnie to piszę, ale nadrabiam i pewnie dojdę do tego posta. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2013-01-05 o 12:20 |
|||
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do chlopa mój też jak cos gotuje robi to w zolwim tempie... ją mam sloiczki z bobovity i na nich nic nie pisze hm... a moja niunia wlasnie zasnela na macie słodki widok chyba juz wszystko wrocilo do normy tylko kurcze nie wiem czego to była wina :/czy sloiczka czy kaszki, może za gęsta jej dalam, bo jak dostawala 1rano z 2miarek to bylo ok, a dzień przed ta zadyma dalam jej też wieczorem i to z 3miarkami na 150ml + mleko i deserek w południe i może sie skumulowalo to wszystko na drugi dzien :/ dziś odpuszczę kaszki i sloiczki i jutro dodam tylko deserek i zobaczymy.co do okresu to daje nadal malej cyca+ mm3x 150ml i okresu ni widu ni słuchu :/chyba każe mężowi dziś test kupić :/ coś miałam jeszcze napisac i zapomnialam hm....
|
|
#382 | |
|
Zadomowienie
|
Hej,
Nie wyspana jestem. Aleńka dała mi do wiwatu dzisiaj w nocy. O 2.30 wstała i niby chce jeść ale jednak nie i w końcu zaczęła ryczek i tak ze 2-3 godziny balowałyśmy... Już dawno się coś takiego nie zdarzyło. Cytat:
Chciałabym zobaczyć jak moja sama z siebie zasypia
|
|
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyprasowałam pranie,rozwiesiłam nowe,teraz zrobiłam sobie kawkę i będę pić w Waszym towarzystwie
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my byliśmy 22 grudnia na szczepieniu i duska miała wówczas 4 miesiące i 9 dni i duska przez 6 tyg przybrała 1150 i dostałam opierdyka że powinna max 6 100 - 6 200 że tucze ją ... ona ciałko ma fajne jedyne to że ma kuśki ale taka jej uroda ... zobaczymy jak będzie na skończone 6 miesięcy
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
To ja się pochwale Jasiem
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-01-05 o 12:43 |
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę ja też nie chce cukru Heniowi podawać... Martwi mnie to, że mi nic nie cieknie z drugiego cyca jak karmię i czuję ten napływ pokarmu Staram się myśleć, że mam go dużo, ale moja głowa mi nie pozwala! Ale dziecko usypia na cycu coś połykając, nie ryczy, no to chyba musi się najadać...
|
|
|
|
|
#387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
KAtee Kubuś słodziak Pralkę mam bosch - super jest. |
|
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja jak na początku przez 4 tygodnie przybrała 1440 g to lekarka nie była zadowolona i powiedziała ze o raz za duzo,a jak przybrała przez 6 tygodni tylko 700 g to nic nie mówiła
|
|
#389 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
btw. poszperałam w necie i ten słoiczek Iwonci to bardziej jak z marchewką, ew. marchew z jablkiem wygląda, a nie jak samo jabłko
|
|
|
|
|
#390 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może zapytaj pediatrę o alternatywę tego Sinlac. I w ogóle w składzie jest jeszcze mączka chleba świętojańskiego - w diecie dorosłych uważa się ją za zapychacz. Nic dziwnego, że się po niej przybiera, ale czy naprawdę, nie ma niczego zdrowszego? a pediatrzy oczu nie mają? ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

mąż gotuje obiadek a ja musze siebie ogarnąć i mieszkanie bo o 15 przychodzi koleżanka z córcią
to mi dzieciaczki zrobią pobojowisko

Staram się myśleć, że mam go dużo, ale moja głowa mi nie pozwala! Ale dziecko usypia na cycu coś połykając, nie ryczy, no to chyba musi się najadać...