|
|
#1051 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Już ci laski napisały dekoracyjne , ja mam własnie te z biedry .
Cytat:
Ja mam 6 i też dzieciaki bardzo lubią się tym bawić . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Olka już dziś bez wyjca . Potem danonki były do podwieczorku i dziecko całe szczęśliwe . Pyta czasem czy mama po nią przyjdzie , ale nie płacze . A to najważniejsze . Widać że jej się w przedszkolu podoba . Spać mi się coś chce , a tu władca w TV ![]()
|
|
#1052 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczynki mimo,te zdjęcia trochę sa kiepskie ale chwilowo nie dysponuję innymi
![]() Megi super ona pokazuje tylko,że ja mam windows 7 i za cholere nie moge tego odnaleźc a na tych spryciarzach jak wpisuje to dla 7 to nie ma chyba,że wyjątkowo jestem tępa w tym temacie ![]() Ania mi właśnie panie mówiły,że np Danielek się zabawił i zapomniał a za chwilę pytał gdzie jego mama i znowu placz i tak caly dzień zASTANAWIAM SIĘ CZY BŁĘDU NIE POPOEŁNIŁAM BO CHCIAŁAM GO DAWAC NA POCZĄTKU PO 3-4H A PANI POWIEDZIALA ZEBYM GO ODEBRALA PO OBIEDZIE A TO BYŁO JUZ PO 15 (sorry caps mi sie wlączyl) od 8 rano to trochę dlugo jak na pierwszy raz-sama nie wiem,jest na pewno zrażony do przedszkola a pierwszy dzień pięknie się bawił cały dzień bez placzu... Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2013-01-04 o 22:12 |
|
|
|
#1053 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Póki pamiętam bioaronu C też się przy chorobie nie daje tak mi farmaceutka powiedziała to jest pprofilaktycznie
Bao o rzesz, a to miałaś Sara jakim cudem bez żadnych badań lekarz Ci astmę stwierdził ,my też mieliśmy robione rtg płuc ,chociaz mój nie kaszle a sapie mocno jak się zbiega ,zmęczy ,jak jest pogoda taka mglista lub deszczowa czyli takie typowo astmatyczne ,jednak tak jak Madzia pisała to może być wieku wczesnodziecięcego nadrażliwość oskrzeli ,też robiliśmy inhalacje ale tylko w razie tych duszności nie cały czas.Także na razie nie stresuj się tym że to astma.Mieliśmy też robione testy z krwi na alergie. U nas jak na razie widzę dużą poprawę ,zobaczymy wczesną wiosną bo wtedy to się nasilało.Tak jak moja alergia ,wczesną wiosną ciągle miałam zapalenie oskrzeli.Może poróbcie dodatkowe badania lub idźcie do innego lekarza jeszcze na konsultację. Nawet jak dostaniesz sterydy do inhalacji to też nie schizuj bo to już są sterydy nowej generacji bez porównania z tymi co kiedyś produkowali ale zła opinia się trzyma nadal. Iza zdrówka życzę małej Asia wam też zdrówka Cytat:
ej no ,martwiłyśmy się baty Ci się należą Cytat:
bo mój to na żywioł idzie ,pozwalam mu się taplać w błocie jak małemu dzikowi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() zapomniałam że mój w kolorach też jest dobry ,zna nawet te nietypowe i słuch muzyczny ma fajny zaczął powtarzać jakieś urywki melodyjek Z lekami u mnie to samo ,ja muszę mieć wszystko na wszelki wypadek ,dziękuję później po nocach jeździć i apteki szukać ,a wiadomo jak dzieci choruję w najmniej odpowiednim momencie albo noc ,święta lub weekend ,co parę miesięcy robię remanent i sprawdzam daty Cytat:
zaczynam wam zazdrościć Cytat:
Cytat:
tak że ladwo na górę właziłam ,ale nagrywaj ,ja mam zamiar wrócić do tego ,może przegięłam że robiłam insanity i jeszcze ewkę no i biegi czasem.Ja od stycznia się wzięłam za jadłospis ,teraz jem 6 posiłków dziennie ,(właśnie wcinam sałatkę z pieczonego schabu pomidora i ogórka ) jem co 3 godz. nie chodzę głodna ,cukier na razie odstawiłam całkiem ,nawet w owocach niestety ,ale detoks całkowity robię ,jem w kazym posiłku białko,tłuszcz i węgle złozone ,ostatni posiłek bez węgli robię. Bilans się u mnie plasuje mniej więcej B130/T60/W150 i tak mi w sam raz pasuje, no i złopię hektolitry zielonej herbaty bleee na razie kupiłam piłkę do ćwiczeń , pożyczyłam hantle od szwagra swoje dopiero zamówię i poszaleję na piłce, a i odkładam na ławkę ze sztangą ![]() Cytat:
fajniutki jest ,jaki blondasek |
||||||||
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przywyknie , krzywda mu się tam nie dzieje . większość dzieci płacze w przedszkolu na początku a potem same lecą do sali , lub chcą chodzić w weekendy . mało które dziecko długo się przyzwyczaja . Oby nie chorował i chodził cały czas i będzie dobrze . To dla jego rozwoju dobrego przecież robisz
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sprawdź czy Cię tam nie ma. Może wtedy przestaniesz bzdury pisać!![]() Dziewczyny, czy któraś z Was ma/miała bądź zna kogoś kto ma prywatne ubezpieczenie zdrowotne wykupione bezpośrednio w NFZcie?
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
A Aga to czyli mała zaczyna te przepisowo od 3 lat , my chyba będziemy musieli teraz cos bulic bo on nie ma jeszcze skonczonych 3 lat. Okaże sie w poniedziałek.
Oliwka ale masz blondziaka przuroczy . Libra eee no nie wiedziałam ni bij no . Chyba przedobrzylas , a ogólnie miałas juz problemy z kolanami czy teraz ci wyszło? . Ja dla tego sobie rozkladalam i insanity zostawialam na wieczór i potem tylko rowerek albo orbiterek albo razem , zależy jak z czasem stałam , albo to . No i rano zuzka albo br tv i bieg. Troche sie rozleniwilam przez te święta i dopiero zaczynam znów sie wkrecac. To ładnie sie wzielas za posiłki , a co chłopaki ? Pasuje im. Robisz mniejsze przeróbki danych potraw czy całkiem zmienilas jadłospis. Mi sie wydaje ze my raczej zdrowo jemy . Czasem kluski czy pierogi ale to są takie ilości ze moim chłopakom w życiu to nie zaszkodzi . A skąd ten bilans ? Jakie są wogole normy ? I czy normy dla ciebie są takie same dla mężczyzn , nastolatków dziecka? Bo to chyba inaczej jest rozłożone , co nie? A po co ci ławka ze sztanga? Będziesz wyciskac hehe ? Łapy wielkie będziesz mieć, ja mam ta skosna widzisz zapomniałam, na gwałt mi jeden pokój potrzebny bo nie mieszcze sie ze sprzętem. Piłki cos nie lubię a mam i mały na dworze sie nią bawi. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-04 o 22:33 |
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wypisz-wymaluj Gabryśka/ Ona jak widzi, że po nią przyszliśmy to spiernicza jak najdalej i twierdzi, że nigdzie nie idzie, bo ona się bawi przecież!
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
W kwestii uzdolnień muzycznych: moje niegadające dziecko dzisiaj słuchało jakiejś śpiewaczki operowej. Pięknie po niej powtarzał wszystkie sylaby i całą linię melodyczną. A gadać nie chce. A arie śpiewa. Rzeczywiście ma ten swój talent. Bardzo go ten śpiew bawił.
|
#1059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na razie astmy nie stwierdzili ale podejrzewają że to może być to. Teraz miała leki na astme i po tym jej przeszło. Jeżeli kaszel wróci to mamy szybko udać się do lekarza i wtedy zdecydują co dalej robić. Badania na alergie na razie nie robimy, już któryś lekarz powiedział mi że teraz nie ma sensu, bo Zosia za mała jeszcze. Najlepiej ok. 5 roku życia zrobić. Już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć.
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak mi nie raz wracało przy bieganiu ale wystraczyło założyć opaskę 1-2 dni odpuścić i przechodziło ale teraz nie bardzo ![]() Chłopaki nie zawsze są zadowoleni z moich modyfikacji i nie raz protestują dlatego muszę dozować stopniowo.Przy niektórych daniach się nie orientują że jest zmienione ![]() Ja sobie gotuję całkiem osobno oni nie raz jedzą jakąś zupę czy gulasz albo kotlety a ja jem co innego mięcha głównie piekę albo na teflonie smazę ,wcinam michę surówki dziennie i o dziwo aż tak bardzo mi tych owoców nie brak. Bilans taki bo zasięgnęłam porady kompetetntnych osób na forum sportowym.Nie ma sztywnych norm co do bilansu ,bo każdy jest inny ,każdy prowadzi inny tryb życia, inaczej wygląda (np. jedni tyją w tyłku inni w brzuchu a jeszcze inni cali) dlatego nie można tego tak sztywno w ramki wcisnąć. Czasem tak jest że np. się okazuje po miesiącu że nie postępuje redukcja i wtedy trzeba coś zmienić np. dodać węgli bo metabolizm za wolny. Ogólnie długa droga przede mną nie przytyłam w 3 miesiące to i nie schudnę w 3 ![]() Jak zrobiłam sobie zdjęcia to dopiero zobaczyłam jak wyglądam Z tego co tam widzę to jednak trening siłowy przynosi najlepsze efekty i nie muszę się tak mordować ![]() Nie będę miała takich łapsk ,kobiety mają genetycznie mniej mięśni niż mężczyźni więc choćbym chciała to nie przypakuję tak ![]() kulturystki biorą dodatkowe suplementy i odżywki na przyrost mięśni |
|
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
Misiek znów kaszle
Wystarczył 1 dłuższy spacer
|
#1062 |
|
Wtajemniczenie
|
MROWAK nie pyskuj
tak piszesz i piszesz a pewnie z Ciebie to za☠☠☠ista laska LIBRA przez wujka przytylam od wakacji az 5 kg caly czas pyta sie mnie czy mi cos przyniesc do jedzenia,a moze kanapke zrobic a moze soku nalac.szczegolnie wieczorem mnie dobija.od rana odkurza,sprzata zanim sie ogarne to juz jest czysto i nawet sniadanianie mam kiedy spalic .no chyba,ze lazenie po sklepach tez sie liczy![]() MEGI ja tez poprosze fotke.ja chce fotke brzuszka...albo nie bo ja juz trzeciego nie chce ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- SARA oby jednak okazalo sie,ze to nie astma.a jak teraz po lekach LINDSLEY duzo zdrowka dla Michaska.
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
To czyli te wyliczenia są mnie wiecej dla was w normie . A długo siedzisz i wyliczasz czy tak na oko ustalają normy , bo chyba z tym bawienia jest troche tak mi sie wydaje .
Mi sie wydaje ze łapy to najszybciej sie przypakuja , jeszcze potem te żyły wychodzą na ramach to juz nie fajnie to wyglada. Ja sie pilnuje bo juz widzę na rękach ze mi sie zmieniły i niechce przecholowali i dlatego nie kupuje tych ciężarów o których wcześniej pisałam . Właśnie odżywki kupilas czy rezynujesz? Ja sie wkurzylam bo zamowilam ta z wartościami zero ale przesłali mi Emaila następnego dni , ze jednak nie maja i chajc mi zwrócili .Widzisz ty masz problem z kolanami ja z plecami , będę musiała do sklepu bujac na prysznic .Ja mojego tz chciałam namówić na bronzowy ryż , ale jak gotował to sie tak wpienil bo sie go dłużej gotuje. Był juz taki głodny to wywalił go do śmieci i zrobił swój biały . Jaka najczęściej kaszę robisz do gulaszu ? Mi waga spadła przed tymi świętami a potem ładnie nadrobam |
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
Aga akurat Tobie to nie zaszkodzi
no łażenie po sklepach to też wysiłek ja to z zakupów umordowana przyjezdżam fajnie masz Lind może nie wyleczyliście do końca |
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znikam spać-miałam dość ciężki dzień psychicznie
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Od soboty przed wigilią nic mu nie było
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Łoo Lind znowu
, masakra . Ja ci powiem ze mojej kuzynki dzieci tak chorują i załamana , ma 3 dzieci . Ciagle zastrzyki antybiotyki , lekarz , leki i inhalacji w kółko . Może podawaj mu czarnuszka albo miod manuka albo taki swojski jak masz możliwość . Mały juz pewnie ma tak osłabiony organizm ze byle gowno łapie . A slyszalyscie o olejku z oregano , podano potwierdzone naukowo, ze to skuteczny naturalny antybiotyk , potrafi zwalczyć groźne infekcje bakteryjne i wirusowe oraz grzyboczne . Zabija wszystkie zarazi, miedzy innymi E. coli , salmonella literia, itdjedna kropla tego olejku może wysterylizowac aż pól szklanki zanieczyszczonej wody. Jest nie szkodliwy dla organizmu , wspomaga walkę z przeziebieniem, pasożyty ( astmę alergia ) altretyzm zaburzenia serca , układ krążenia . Libra słyszałas cos o nim? Bo ty tez lubisz takie cudaki .
|
|
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Monka te normy to bardziej dla mnie bo ja jednak na redukcji jestem ,nie jest cieżko wyliczać bo tam fajny program jest
później ewentualnie coś zmieniam jak nie pasuje.Mi się podoba takie lekko umięśnione a nie chude ,jak zrobię trochę mieśni to będą więcej zżerały tylko najpierw się z redukcją uporam ![]() Ryż brązowy to wcześniej namaczam ,nalewam tyle wody ile do gotowania jest przeznaczone i odstawiam kilka godzin to wtedy jest szybciej. Z kasz to najlepiej lubia jęczmienną ale nie gardzą też gryczaną ,jaglaną ,bulgurem no raczej wszystkie ,pęczak jest w zupie pyszny. mie kupiłam na razie żadnej odżywki ,białka mam sporo jak już zacznę przygode ze sztangą to wtedy pomyślę bo nie raz trochę męczące jest pakowanie tego białka wszędzie.Ja po insanity to wyglądałam jak z pod prysznica bym wyszła ,wycisk konkretny ale lubię tak no plecy też w kość dostają ,ogólnie wszystko. Jeszcze jakby ktoś wcześniej nie ćwiczył to nie wyobrażam sobei podejść do insanity Lind może i u was to jakaś alergia ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
ale o oregano to raczej pod kątem przyprawy do tej pory myślałam.Zioła mają na prawdę wielką moc ,tylko to nie zawsze jest tak że pstryk i już.Ja też polecam miód , bardzo cenię profilaktykę bo miód jako lek jak się jest już chorym to za wiele nie pomoże trochę musztarda po obiedzie, ale przyjmowany ciągle to tak. |
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo tez taka mokra byłam pot sie po panelach leje , do oczy wlewa , a te pieka jak cholera . Zawsze mam papierowe ręczniki pod ręka i na szybko sie wycieram .
A co twój tz mowi widzi jak cwiczysz? Ty e mowilas ze siostra powiedziała ze schudlas , nic ci. Je ruszyło? Ale ciało juz inaczej chyba wyglada , eee a może wagę masz zepsuta . |
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Tż powiedzmy że wspiera mnie duchowo
ja ja mówię ze idę cwiczyć to jak nie ma nic do roboty to małego zabiera żebym miała spokój,chciałam go namówić żeby sie przyłączył ale nie chciał chyba się przestraszył że nie da rady szrpnął się kiedyś na pompki to później go trzy dni łapy bolały Nic mi nie ruszyło ,chyba że to przez święta mi przybyło bo po świętach się zważyłam , ciało mam bardziej zbite ale wymiary były takie same
|
|
|
|
#1071 |
|
Raczkowanie
|
ojj zdrowia dla dzieciątek życzę!! my przez święta trochę pochorowaliśmy wszyscy ale już nam przeszło...
sara- jak wczoraj pokazałaś tunikę to wszystkie ciuchy na stronie TS przejrzałam mam kilka ich ciuchów, fajne są spodobało mi się pare rzeczy na stronie ale pewnie u nas w sklepie ich nie znajdę a nie chce kupować bez przymierzenia... evi- Ikee też planuję 'zaliczyć'... oglądałam na ich str materace ale chciałabym je pomacać przed kupnem ja też nie mówię że lateksowy jest najlepszy, bo sie najzwyczajniej na świecie na tym nie znam... nie wiem czy nie skończy się na tym że kupimy materac dla kali i dla nas bo czym więcej czytam o tych materacach tym bardziej nasz mnie uwiera... a mamy jakiś sprężynowy Aga- mieć jednego takiego faceta jak twój w domu to marzenie a co dopiero 2ch takich a to prawda co dziewczyny piszą! ty zawsze piękna a dzieci czyste i uśmiechnięte... nie mówiąc już o twoim domu... ty chyba robisz zdj sobie i dzieciom w jakimś salonie meblowym! a ten kominek!! ahhh dekoracje zawsze masz tak ładnie dopasowane do reszty domu... i to szczera prawda! ehh ja od wczoraj nie jem słodyczy! jak tak was poczytałam to aż mi się głupio zrobiło że tyle tego jem... teraz pomału muszę jakieś ćwiczenia sobie wprowadzać.. bo mi wszytko w uda poszło i w spodniach się nie mieszczą powoli... jak tam czytam co wasze dzieci potrafią to w szoku jestem.... moja literek nie zna i nie bardzo chce się uczyć.. jak jej jakąś pokazuję i pytam co to za literka to odpowiada 'nie wiem ty mi powiedz'... z liczeniem trochę lepiej... dziś skakała po chodniku i liczyła "łan tu fri siedem osiem jedenaście dwanaście osiemnaście' śpiewa czasami coś pod nosem... ostatnio na topie jest 'lulaj że Jezuniu' (babcia ją nauczyła) z ciastoliny ostatnio robi tylko makarony takim sprzętem http://allegro.pl/ciastolina-play-do...862184541.html rysowanie jej nie wychodzi w ogóle.. (Asia pokłon w stronę werci! ja na takie portrety to będę musiała jeszcze co najmniej rok poczekać;/) to już lepiej farbkami maluje... puzzle ładnie układała... kupiliśmy jej pod choinkę 10w1 z peppa i jej się znudziło układanie... jest coś takiego jak bunt 3latka? bo moja chyba to przechodzi.. codziennie daje takie popisy że ciężko mi z nią wytrzymać... dziś po południu wychodziłyśmy na spacer... wiec był ryk na pół wsi bo nie chciała iść bo ciemno zimno itp.. a jak już poszłyśmy to do domu nie chciała wracać bo chciała jeszcze spacerować... do wanny nie chciała wejść a później z niej wyjść... tak się nie słucha ostatnio że masakra... ja mam dość, M. ma dość a małej nie ma komu sprzedać na cały dzień żeby mieć święty spokój...dobra uciekam! pa
|
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Machaj jest bunt trzylatka
przynajmniej u nas
|
|
|
|
#1073 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o mamo ale przygoda ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Cytat:
![]() no tez widze niezła kolekcja :d ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
hahahah dobra jest
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Moze teraz jak maly pojdzie do przedszkola to zaczniemy razem biegac na zewnatrz , chodzi i mowi ze chce , zebysmy biegali, zobaczymy .Pijesz ta herbate ziemna ciepla? jaka ? bo ja zauwazylam, ze mi zielona smakuje hmmm no normalna jest jak ja pije jak jest jeszcze mega ciepla, wtedy tej goryczy nie czuje , zimna jest nie dobra. osz ty wariatka Machaj dajesz dajesz , ciekawe jak dlugo wytrzymasz bez slodyczy. Ja kurcze przed ciaza nie mialam takiej szajby na szlodycze, a po 2 ciazy to juz wogole , masakra jakas, ze czlowiek powstrzymac sie nie moze, ale nic 1 dzien zaliczony znowu . Nie wiem czy tak u mnie tylko czy tak wiekszosc ma, gdybym nie cwiczyla, to bym w rozmiarze 16 chodzila . Nataszka gratulacje za wygrana ,to kiedy pijomy ![]() Ja chyba jeszcze zyczen nie skladalam noworocznych, wiec tak z doskoku to ja wam zycze jeszcze OGNIA W KROKU, bo wszystko juz bylo a tego nie bylo , oby wam sie palilo jak najdluzej jak ten olimpijski znicz . A wlasnie jak juz przy nowym roku to jakie macie postanowienia ? Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-05 o 02:06 |
|
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Monka mój tz też się zarzeka ze on będzie ze mną biegała a jak przychodzi co do czego to zawsze się jakoś wykręca ,może jak kupimy tą mini siłownię to się skusi na jakiś ruch ,jemu też się ciągle wydaje że jak był 20 lat temu w wojsku i czołgał się po poligonie w rozpoznaniu to nadal taką kondychę ma
Herbatę piję taką dosyc ciepłą ,to faktycznie tak nie czuć ale też róźnie smakują z różnych firm na razie sobie testuję która mi najbardziej podejdzie. Jak mi wystygnie to duszkiem wypijam jak lekarstwo ![]() oczywiście bez cukru i słodzika moje noworoczne postanowienia to podobne jak co roku robię porządek ze sobą mam nadzieję że w końcu wytrwam no i zaczynamy się zdrowo odżywiać Ja gdybym się nie ruszała w ogóle to już nie wiem jak bym wyglądała ![]() Machaj z wiekiem metabolizm zwalnia niestety i mimo że nie jemy więcej to zaczynamy tyć jeśli nic z tym nie zrobimy. |
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Tylkooliwka Danielek sie zmienil,on taki pulpecik byl a teraz sie pieknie wyciagnal,szkoda ze nie masz tego zdjecia mama +synek
![]() Libra ja od wczoraj na jakiejs durnej diecie z rozpiski jestem. Tylko 3 posilki dziennie zadnych slodyczy i alkoholu. A dzisiaj na dzieciece urodziny jade i torta nie moge ruszyc,za tydzien tz ma urodziny i znowu torta nie tkne .ale tylko 2 tyg to dam rade.Moj tz tez z tych co tylko pompkiporobi od swieta i uznaje ze cwiczy ![]() Ja ze sztankami i lawkami cwiczylam z rok czasu,ani zyly mi nie wyszly ani rece goryla,za to piekna rzezba miesni w kazdym ruchu. . U mnie dzisiaj tz do pracy,eryk w szkole bo odrabiaja za listopad,a pozniej wyjazd urodzinowy. To udanego wekendu dziewczyny. A dzieciaczkom duzo zdrowia.
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piszę niestety bo lubiłam sobie winko wypić wieczorem czasem ale na razie sobie odpuszczę bo lubię słodkie wina co za tym idzie-cukier najgorzej to jak kuszą z każdej strony ,mój syn mnie męczy żebym murzynka zrobiła Też mi się taka rzeźba marzy bo w moim wieku to i niestety ręce też na jędrności tracą.Nasi tż-towie to chyba wszyscy tacy sportsmeni Dziwne że odrabiają w sobotę u mojego jest tak że ileś tam dni w roku chyba 8 mogą zrobić wolnych jeszcze nic nie odrabiali ,chyba że coś tam przykombinowali
|
|
|
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Libra a wiesz ze herbatę zielona nie zalewa sie odrazu gorąca woda? Tylko trzeba odczekać jakiś czas zeby temperatura wody miała 75 stopni , jak nie ma termometra to przeliczania sie to jakos 4 min to 90 stopni a 12 min to 70 stopni. Herbatę najlepiej parzyc 2-3 razy , nie wiem jak jest z tymi ekspresowymi ale tak powinno parzyc sie lisciasta . Czas parzenia wpływa tez na jej wlasciwosci , ten krótki wpływa na to ze jest ona orzezwiajaca i po udzanaca a długi relaksujaca, tak tez jest w przypadku drugiego parzenia. Ostatnio czytałam ze udowodnili
ze pobudza bardziej z rana niż kawa , cos takiego a i udowodnili ze nie wpływa na szybkość odchudzania .A i jeszcze podobno jak sie złe zaparzy herbatę to czuć właśnie ta gorycz , jak jest dobrze zapatrzona to tej goryczy nie czuć . Madzia no tak w rok na pewno zylastych rak sie nie dorobisz. U was juz szkoła? Mój młody jeszcze w domu , szczerze nigdy nigdy nie sądziłam , ze kiedykolwiek będę sie cieszyć na słowo szkoła, ze nie będę mogła sie juz doczekać kiedy zacznie sie szkoła . Szczerze no juz odliczam dni zeby młody poszedł juz do szkoły ,a mały przedszkola , nooo inne zycie . A jeszcze jak mały zacznie wracać tez po 15 to juz wogole będę mega zadowolona teraz mogę powiedzieć ze kocham szkole , choć te odrabianie lekcji jest czasem wkurzajace ale myśle ze kiedyś przecież przestanę mu pomagać ![]() . Co to za dieta ? U mnie pierwszy dzien zaliczony Snila mi sie dziś jakaś przygodowka a najbardziej pamietam przejrzysta czysciutka wodę w rzece, która sobie spokojnie płynęła , no mega czysta była aż w szoku byliśmy. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-05 o 10:42 |
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Monka czysta płynąca woda to bardzo dobra wróżba taka ogólna
No zalewam ją wrzątkiem ,ale co jakbym chciała krótko parzyć to te liście muszę wyciągnąć? parzę sobie w dzbanku ,to na to wyglada że ja się na darmo nią katuję ale coś pic muszę a nie lubię pić wody jak mi się pić nie chceco do pobudzenia to na mnie nie działa ani kawa ani żadne redbule nic z tych rzeczy więc i zielona nie da rady ,jak nie wsadze łba pod zimną wodę z rana to nic mnie ni pobudzi potrafię wychlać kawę i położyć się na drzemkę też lubię cukinię ale jak patrzę na tą w lidlu to chociaż w sumie jak się w to wgłębić to to samo ładują w pomidory,paprykę czy ogórki ,to mnie dobija najbardziej własnie że nie mam wyboru i muszę jeść taki syf u mnie jutro mija tydzień z nową rozpiską |
|
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() milego dnia kobitki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

wczoraj o 12ej siostra zadzwoniła z błąganiem cobym Dominikę z przedszkola zabrała bo dzwonili, ze ma gorączkę...ona w pracy uziemiona bez samochodu, nikt nie mógł przyjechac jej zastąpić, szef już ledwo znosi jej ciągłe a to wcześniejsze wyjście a to urlop, bo mała chora, wiecie jak u prywaciarzy
szwagier też w pracy, też u prywaciarza i jeszcze jako główny księgowy masa roboty wyjśc ni cholery nie mógł...no to zabrałam małą, rozpalona, kaszel okropny, śpik po pas, brzuch boli....podjechałam do siostry do pracy po klucze i pojechałam z małą na wieś do nich do domu. Na miejscu: brama zamnkięta, pilota mi nie dała...obeszłam przez pole od sąsiada - oblodzone błocisko, wypieprzyłam sie na jakichś kamieniach, rozcięłam łapę, stłukłam kolano...doszłyśmy do domu i zonk - nie otworzę bo od wewnątrz klucz wsadzony, a oni wychodza przez garaż...pilota do garażu też nie miałam....no i szwagier musiał mi dowieźć klucz co trwało jakieś 40 minut a ma może z 10 km
siostra z☠☠☠kę dostała za brak podstawowych leków w domu
tż z deka obrażony

i sprawdź czy Cię tam nie ma. Może wtedy przestaniesz bzdury pisać!

Wystarczył 1 dłuższy spacer

gratulacje za wygrana ,to kiedy pijomy
chociaż w sumie jak się w to wgłębić to to samo ładują w pomidory,paprykę czy ogórki ,to mnie dobija najbardziej własnie że nie mam wyboru i muszę jeść taki syf