|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6
Od wczoraj próbowałam Was nadrobić i wreszcie mi się udało
![]() Tak piszecie o zmianach dat ślubu i w sumie ja też nie wiem jak to u nas będzie. tzn. bardzo napaliliśmy się na ten 2014 rok, ale może być ciężko z kasą. poza tym ja też bym chciała coś odłożyć, a nie liczyć tylko na rodziców, a z racji, że dopiero jestem na I roku studiów to raczej nie czuję się na siłach, żeby teraz szukać pracy. Oczywiście na wakacjach koniecznie chcę coś dorobić ale to i tak za mało, więc pomału tracę nadzieję ![]() Witam nowe PMki |
|
|
|
#3452 |
|
BAN stały
|
Bo po początkowej euforii i radości przychodzi rzeczywistość która weryfikuje te plany. Najważniejsze, że chęci są i jasno określone że chcemy iść dalej razem. Pewnie że fajnie kiedy obrączka pojawi się na ręku szybciej, ale też fajnie jest pierwszą cegiełkę zamurować razem
|
|
|
|
#3453 |
|
Winter is coming
|
witam
gratki dla myhy za datę nareszcie coś postanowiliście, super 3 lata zlecą ![]() Ja swojej na pewno nie zmienię, co prawda nie wiem gdzie będziemy mieszkać, kupować mieszkania ani budować się na pewno od razu nie będziemy, bo nie wiadomo, gdzie wylądujemy po aplikacjach. Na szczęście w razie czego stać nas na wynajem.
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3455 |
|
BAN stały
|
Tutaj post Kulbensikowej z fotą
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2467 |
|
|
|
#3456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ślub będzie dwa lata po obronie magisterki, więc czas na usamodzielnienie mam ![]() A tak w ogóle jestem wnerwiona, bo to co odstawia czasem moja matka to już przesada. Dla niej ważniejszy jest jej braciszek niż własna jedyna córka !!! Jej brat znowu przyjeżdża do nas akurat w moją sesję, co roku tak jest zimą i okazuje się, że tym razem też !!! Zawsze moja sesja = przyjazd brata matki !!!! Ogólnie nic nigdy do niego nie miałam, ale w tamtym roku się postawiłam, bo już nie mogłam znieść tego ich wiecznego głośnego ględzenia do rana to usłyszałam od niego, że jak mi się coś nie podoba to mam się wynosić z jego domu i iść sobie do akademika (bo mieszkam z dziadkami, czyli jego rodzicami, a dziadkowie już przepisali mieszkanie na matkę i jej brata, także ja nie mam praktycznie żadnych praw, żeby tu mieszkać i już od kilku lat ciągle słyszę jaką to oni mi wielką łaskę robią, że mogę u nich mieszkać). Kurfffa, jak tylko skończę teraz germanistykę to biorę jakąkolwiek robotę i wyprowadzam się stąd w piz*du !!!!!
|
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie My z Tżem najpierw chcieliśmy brać ślub w 2013, już nawet datę mieliśmy - 24.08. ale potem, po zweryfikowaniu tego, ile kosztuje wesele, a potem wspólne życie stwierdziliśmy, że łatwiej będzie nam jak najpierw uzbieramy trochę kasy, a dopiero potem weźmiemy sie za przyjemności i takim sposobem ślubujemy w 2014
|
|
|
#3458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem na 1 roku studiów
ale zaocznych więc zarabiam na siebie co prawda niewiele, bo troszkę więcej niż zajniższa krajowa, ale zawsze to coś
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
monikkad ale Twoja mama też Ci to wypomina?
![]() Nosz kurde, przecież można trochę pomyśleć, człowiek chce sie kształcić, a tu rodzina nawet w tym w minimalnym stopniu nie pomoże a tylko stwarza problemy... Też bym sie chciała jak najszybciej wynieść, gdybym była w takiej sytuacji...
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
mi też to się nie mieści w głowie, choć moja rodzinka nie lepsza. szczególnie mojej mamy brata żona..
|
|
|
|
#3463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale właśnie brat matki tak powiedział w zeszłym roku. Powiedział to w złości, bo kłóciłam się z matką, a oni za sobą to w ogień i tak jakby w obronie mojej matki to powiedział.Ja z matką nie jestem zżyta, nie mieszkałam z nią nigdy, ona mieszkała na drugim końcu miasta, a w tamtym roku sprzedała wielkie mieszkanie za grosze i kupiła małą kawalerkę na tym samym piętrze co ja i dziadkowie. Brat matki mnie od zawsze irytuje, odkąd pamiętam, a oni go w tym domu tak sakralizują, że o Boże. Zawsze tylko czekają na niego, cała trójka, matka, babcia i dziadek. A TŻ oczywiście jak mu to wszystko opowiedziałam to jak zwykle próbuje mnie uspokoić i wyciszyć, no ale to dobrze, bo ja taka nerwuska ![]() Wyobrażacie sobie, że ten cyrk co zrobił matki brat to tak przy TŻ-cie był? Brat matki nie ma żadnych hamulców. A to wszystko jeszcze było w okresie remontu kawalerki matki i TŻ pomagał przy remoncie, a oni twardo przy nim najeżdżali na mnie, i matka, i jej brat. Wiem, bo mój K. mi potem opowiedział wszystko. Ja nie wiem, do cholery, rozumiem, że rodzeństwo może być zżyte, ale żeby brat był ważniejszy niż córka??? Muszę lecieć opracowywać zagadnienia na egzamin, ale będę zaglądać
Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2013-01-05 o 12:41 |
|
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiac to nie rozumiem, że może łączyć rodzeństwo aż tak silna więź? No bo oczywiście, mozna kochać brata, siostre, mamę, tate ale wydaje mi sie że naturalnym jest to, że jak się zakłada swoją rodzinę, to ona jest ponad wszystko ważniejsza... No ale...
monikkad a tego wujka prosicie na wesele?
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3466 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bym nie dała tyle za foto, nawet jakby było mnie na Niego stać ![]() Generalnie to ja się nie napędzam, żeby mieć coś najcudowniejszego, najlepszego itd. Po obejrzeniu naprawdę mnóstwa zdjęć, wiem, że osoby za o wiele mniejszą kasę, ale z większą pasją są w stanie stworzyć coś o niebo lepszego od cenionych foto. Poza tym ważne jest też żeby wybierać coś w zgodzie ze sobą. I to akurat tyczy się wszystkiego. Być może ja już nie piszczę na widok sal, bukietów czy innych rzeczy, bo jestem starsza od Was. Sama nie wiem. A może to po prostu podejście do życia mam takie a nie inne? Wiem ile kosztuje życie i ile trzeba się nastarać żeby było dobrze, dlatego też nie chcę się oszukiwać, że na wszystko mnie stać i zrobić takie wesele, żeby je spłacać przez ileś tam. Uważam, że fajne wesele nie musi kosztować kroci, a ważniejsze jest dla mnie życie po nim ![]() Dokładnie tak, paranoja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do sytuacji w domu, szczerze współczuję ![]() Dziewczyny orientujecie się co trzeba odbębnić w kościele? |
|||
|
|
|
#3467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja matka i dziadkowie NA PEWNO by nie przyszli. Zresztą jego córka będzie moją świadkową. Pewnie też by nie przyszła jakbym nie zaprosiła jej ojca .Ja chcę, żeby przyszedł on z rodziną, bo to jest tak naprawdę moja najbliższa rodzina, bliższej już nie mam. Więc niech przyjdzie (i niech przy okazji sypnie trochę euro - pracuje za granicą ![]() A i muszę jeszcze dodać, że on mnie przeprosił za ten tekst. Przed wyjazdem z Polski przyszedł do mnie, kupił mi czekoladki i mnie przeprosił, że to wszystko było w emocjach i że on też nie radzi sobie z niepełnosprawnością dziadka itp. Więc tak jakby trochę załagodziło się. Dlatego zapraszam na pewno. Mam nadzieję, że przyjedzie, bo to też nie wiadomo jak tam w pracy urlop dostanie.
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja może bym i wytrzymała do 2015 tylko chciałabym zamieszkac z Tz ) a niestety my zamieszkamy dopiero po ślubie.... moze z dwa miechy wczesniej (
|
|
#3469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kurs przedmałżeński + spotkania w poradni rodzinnej
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Tzn. mamy plany zamieszkać tak może w marcu 2014, a w czerwcu 2014 ślub. Więc też tak na chwilę przed ślubem. Zresztą u mnie to wszystko zależy od tego, kiedy dostanę jakąś sensowną pracę.
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3471 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakbym ja zamieszkała z TŻ to chyba rodzice by mnie z domu wygnali
strasznie religijni są i nawet takiej myśli nie dopuszczają do siebie..
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spotkania były co dwa tygodnie po 1,5h i trwało to chyba dwa miesiące. ale słyszałam, że w niektorych parafiach taki kurs trwa np weekend więc raczej nie ma reguły
|
|
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ilość godzin nie jest ustalona, liczy się tylko zaświadczenie
|
|
|
#3476 |
|
Wtajemniczenie
|
Wchodzę tu i czytam że nam dwie PMki z roku 2014 odpadają.... szkoda, ale przynajmniej podjęliście rozsądną decyzję.
My z TŻ bardzo byśmy chcieli 2013 ale z kasą byśmy się nie wyrobili a poza tym to ja muszę w tym roku studia skończyć zamiast się szykować do ślubu i dlatego jednak 2014. Wczoraj po fitnessie przyszedł do mnie TŻ spać, ale byłam taka padnięta po tym fitnessie że zamiast
|
|
#3477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
co to kłodowanie ?
|
|
|
|
#3479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- kojarzy mi się z leżeniem jak kłoda
|
|
|
#3480 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

nareszcie coś postanowiliście, super
3 lata zlecą 

.