|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Promocje w Douglasie, Sephorze, Marionnaud + OT, część VI :)
Cytat:
) Nigdy nie wiesz co Ci się w życiu przyda. Pojedziecie na wycieczkę do Hiszpanii, córka/syn będą mieć hiszpana/hiszpankę za męża/żonę. W pracy też może się przydać. Możesz czytać instrukcje po hiszpańsku bo po polsku nie zawsze jest![]() Mi przyszło pocztą więc sprawdzałam na stronie PP
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w temacie "gumiaczków"
Melissa - wie ktoś czy Mel by Melissa i Melissa to całkiem co innego? Te pierwsze to trochę gorszy odpowiednik czy o co chodzi ![]() Mnie też podobają się baleriny, ale z tego, co zauważyłam, to one wszystkie mają wyciętą dziurkę na przodzie , a ja takich malutkich wycięć w butach nie lubię - albo pełne noski albo zdecydowanie wycięte sandałki. |
|
|
|
#3693 | |
|
♪♫♪♪♫♪
|
Cytat:
A orientujesz się może, od jakiego rozmiaru się one zaczynają?
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uczę się hiszpańskiego mimo, że nie wiem czy będę w Hiszpanii. Uwielbiam to lekkie zmęczenie po godzinie nauki i pamiętam, że szukałam opinii o pewnym hotelu(na zagranicznym portalu) i pojawił się opinie w tym języku, fakt zrozumienia wszystkiego co zostało napisane przyniósł ogromną satysfakcję
|
|
|
|
|
#3695 |
|
♪♫♪♪♫♪
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;38447618]Z obcieraniem akurat tak kolorowo nie jest. Mnie jednak prawie wszystko obciera.
Najgorsze wspomnienie mam z tenisowkami Lacoste. Nie dosc, ze obtarly tradycyjnie z tylu to obtarly jeszcze z boku, przy palcach, gdzie krokodyl jest. Wygladalam jak z krzyza zdjecia. Krew tryskala az milo .O ile zreszta baleriny warto brac (te nie "zamszowe" oczywiscie) to obcasy sa beee. Sa naprawde ciezkie.[/QUOTE] Czyli mnie też pewnie obetrą. Zresztą mnie to nawet sandały obcierają - jak nie paski, to wkładka...
|
|
#3696 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;38447618]Z obcieraniem akurat tak kolorowo nie jest. Mnie jednak prawie wszystko obciera.
Najgorsze wspomnienie mam z tenisowkami Lacoste. Nie dosc, ze obtarly tradycyjnie z tylu to obtarly jeszcze z boku, przy palcach, gdzie krokodyl jest. Wygladalam jak z krzyza zdjecia. Krew tryskala az milo .O ile zreszta baleriny warto brac (te nie "zamszowe" oczywiscie) to obcasy sa beee. Sa naprawde ciezkie.[/QUOTE] mnie tez wszystko obciera :/ do tego obcasy i ja to katastrofa Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3697 | ||
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Ale mnie ciagnie do południowych języków i nic na to nie poradzę. Poza tym zamiast angielskiego wolałam niemiecki ![]() Cytat:
![]() Od dawna sie uczysz hiszpańskiego? Sama, czy na kursie? ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- I nauczyłaś sie tak, zeby płynnie w tym jezyku mówić i myślec ?
|
|
#3698 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mel jest powiazania z Melissa. Niby buty podobne, ale sa tansze i troche jakosciowo gorsze. Warto jednak kupic. Jak sie dostatecznie wykrwawisz to potem jest juz okej. Buty robia sie bardziej miekkie i nie tra juz. |
|
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurs składa się z lekcji, każda z nich to powtórki (około 30 za każdy dzień przerwy), nowy materiał i utrwalenie (czyli powtórka wszystkich słówek, zwrotów z aktualnej lekcji, których nie udało się przyswoić) Do nauki wciągną mnie mój TŻ bo sam też zaczął Jakiego języka uczysz się?
|
|
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3701 |
|
Konto usunięte
|
Ale baleriny Melissy nie maja wyciec z przodu na palec. Maja tylko dziurki na górze buta jakby (takie).
Musialabys palca doszytego zwykla nitka miec i to jeszcze w wersji mikro, zeby Ci cokolwiek ucieklo .To zreszta ozdoba/wywietrznik ( ). Na wygode chodzenia wplywu nie ma.
|
|
|
|
#3702 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Podoba mi sie to, ze jest tyle powtórek, bo ja normalnie sama musze robić sobie powtórki z poprzednich lekcji, a wolałabym miec coś gotowego pod ręką ![]() Ja swojego chciałam wciągnac, to stwierdził, ze mu to neipotrzebnie i mu się nie chce a szkoda, bo nauka połaczona z rywalizacją łatwiej, szybciej i na dłuzej jest przyswajana, ale cóz ![]() Ja hiszpański własnie
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SM jest płatnym programem ale często można obrazy płyty znaleźć np na chomiku albo torrentach, mają nawet wersję na androida ale tez płatną i ma sporo niedociągnięć
|
|
|
|
|
#3704 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Nic z tego, malz nie chce nci słyszeć o nauce hiszpańskiego zresztą ja już 14 rozdział lecę, nei dogoni mnie
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie, nie chodziłam długo. ale to dlatego, że zlikwidowali mój kurs. a to była jedyna szkoła w mieście z takim kursem. Sama próbowałam,ale niestety szybko odpadłam. Mimo że z regularnym uczęszczaniem na lekcje nie miałam żadnego problemu, to w domu słabo było z tą regularnością jednak
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;38448538]Ale baleriny Melissy nie maja wyciec z przodu na palec. Maja tylko dziurki na górze buta jakby (takie). Musialabys palca doszytego zwykla nitka miec i to jeszcze w wersji mikro, zeby Ci cokolwiek ucieklo .To zreszta ozdoba/wywietrznik ( ). Na wygode chodzenia wplywu nie ma.[/QUOTE]a chyba że tak ale i tak mi się nie podoba Cytat:
znaczy pewnie rozbudowana wersję komputerową masz na myśli?
|
|
|
|
|
#3706 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Ja wiem, ze nie każdy umie się zmobilizować w domu, ja akurat umiem, ale trzeba sporo silnej woli i samozaparcia, aby wytrwać i co dzień się uczyć. A tylko regularna nauka daje przeciez efekty. No mnie chodziło raczej na kompiata wersję
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;38448360]Nie wszystkie maja te dziurki.
Mel jest powiazania z Melissa. Niby buty podobne, ale sa tansze i troche jakosciowo gorsze. Warto jednak kupic. Jak sie dostatecznie wykrwawisz to potem jest juz okej. Buty robia sie bardziej miekkie i nie tra juz.[/QUOTE] Tak właśnie myślałam, że Mel to może być "uboższa krewna" Melissy. Natomiast dobrze wiedzieć, że nie wszystkie mają dziurki, choć może to wcale przeszkadzać nie będzie ![]() [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;38448538]Ale baleriny Melissy nie maja wyciec z przodu na palec. Maja tylko dziurki na górze buta jakby (takie). Musialabys palca doszytego zwykla nitka miec i to jeszcze w wersji mikro, zeby Ci cokolwiek ucieklo .To zreszta ozdoba/wywietrznik ( ). Na wygode chodzenia wplywu nie ma.[/QUOTE]Ja wiem, że to nie typowe wycięcie na palec tylko taki otworek, tylko nie mając ich nigdy na nogach nie miałam wyobrażenia, jak to w rzeczywistości wygląda, gdzie ta dziurka wypada względem stopy i dlatego zastanawiałam się czy przypadkiem taki np. drugi palec gdzieś niespodziewanie nie wyfrunie
|
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w przyszłym tygodniu wracam po zwolnieniu lekarskim do normalnego życia, czyli na uczelnię, znów praca, do tego chodzę na pd i tak naprawdę codziennie późno wracam do domu. I mimo różnych planów - brzuszki, pompki czy francuski to w godz 22-24 jak zazwyczaj wracam naprawdę się już nie chce nic, ewentualnie leżeć i prostować bolący kręgosłup przed kompem ![]() Chociaż dla mnie w domu to i tak nie to samo, bo uczyłam się metodą podobną do Callana z angielskiego (tyle że u mnie był to francuski), bardzo mi przypadła do gustu, bo lekcje były wręcz dobrą zabawą, a w głowie więcej zostawało niż z wkuwania na pamięć jak to było z językami w szkole... No i z angielskiego mam problem z samodzielnym gadaniem, mimo że sporo rozumiem, a tu się uczyłam od razu przełamywania blokady i myślenia bardziej nakierunkowanego na rozmowę. A nasza nauczycielka dużo dodawała od siebie, my zresztą również modyfikowaliśmy lekcje, słownictwo i inne elementy jak nam się podobało. Może jeśli ktoś się uczy już na poziomie międzynarodowych certyfikatów to dla niego będzie to słabe, ale jeśli tak o dla siebie to polecam
|
|
|
|
|
#3709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To teraz dobre słowo podobaja mi sie kolory
Edytowane przez dejona Czas edycji: 2013-01-04 o 23:42 |
|
|
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też nie podobają się te dziurki, na szczęście jest duży wybór, ja akurat chciałam buty takie typowo na lato, więc mam dwie pary ażurowych balerinek, bez dziwnych dziurek w dziwnych miejscach
|
|
#3711 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
![]() Cytat:
w ogóle warto sie uczyć a języków to już zwłaszcza, bo to bardzo mózg trenuje... pomaga zachować sprawność (umysłową) na stare lata |
|
|
|
|
#3712 | |
|
PIP.
|
Cytat:
wiem, ze gumowe buty dają pierwsze skojarzenie takich plastikowych sandalkow smierdzacych z lat 80 ale to zupełnie inna guma jest One od środka sa w dotyku takie jak materiał jakis, ciezko mi to wytłumaczyć ale od środka w ogole nie sprawiają wrażenia gumy Co do naked to mam i kocham. Cena w sephorze to śmiech na sali - 189 zł w promo? ![]() Ja mam naked I i uwielbiam, dorwalam za ok 130 (z kodem promo). Brokat? Z drobinkami sa tam 2 cienie na 12, reszta jest matowa albo satynowa. Na oku trzymają sie cały dzien bez bazy, dobrze napigmentowane, ladnie sie blenduja ze soba i w ogole jak dla mnie znacznie lepsze cienie niz guerl albo ysl
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza jak musi mieć dużo funkcji..
|
|
|
|
|
#3714 |
|
Kici kici miau miau
|
ja do nauki jezykow - mnie intryguje wloski - uzywam aplikacji na iphone,a Mind Snacks
bardzo fajna aplikacja ktora uczy w postaci lekcji a potem do utrwalenia sa gry w ktorych wykorzystuje sie poznane zwroty czy slowka
|
|
|
|
#3715 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba na wiosnę/lato będę szukać jakichś bezdziurkowych balerinek albo sandałków .
|
|
|
|
|
#3717 |
|
Zadomowienie
|
Ja obie Naked mam i kocham
To są obok MAP-ów najlepsze cienie po słońcem ... W obydwu Naked są cienie - w Naked - jeden , a w Naked 2 - dwa , które faktycznie osypują się przy aplikacji i trzeba uważać , ale za to te kolory .... no i jeszcze teraz wygenerowałyśxie mi nową potrzebę - Meliski ...Mam jedne z River Island i jestem zadowolona... ale bliżej lapa pomyślę nad "prawdziwymi" , bo to są naprawdę bardzo ładne i bardzo praktyczne butki ....
|
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Corii, wiem, że gdzieś podałaś przepis na kawę latte chyba. Mogłabym cię prosić ponownie o ten przepis?
|
|
|
|
#3720 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
ale właśnie kilka osób mi odradzało ale już sama nie wiem, kupić czy nie kupić
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.

) Nigdy nie wiesz co Ci się w życiu przyda. Pojedziecie na wycieczkę do Hiszpanii, córka/syn będą mieć hiszpana/hiszpankę za męża/żonę. W pracy też może się przydać. Możesz czytać instrukcje po hiszpańsku bo po polsku nie zawsze jest

Melissa - wie ktoś czy Mel by Melissa i Melissa to całkiem co innego? Te pierwsze to trochę gorszy odpowiednik czy o co chodzi 
A orientujesz się może, od jakiego rozmiaru się one zaczynają?

a szkoda, bo nauka połaczona z rywalizacją łatwiej, szybciej i na dłuzej jest przyswajana, ale cóz