W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-05, 12:49   #1081
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

i znowu będzi to zdanie którego nienawidzę: "a nie mówiłem.. nigdy nie chcesz słuchać"

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 12:49   #1082
antoinettee
Zadomowienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ehh wrocilam z izby przyjec tz obudzil mnie, kolo 3 i stwierdzil, ze musze go zawiezc, bo serce znow wariuje, mial okropne dreszcze i wygladal jak siodme nieszczescie. SOR - pusto! a mialam wizje kilkugodzinnej kolejki. byloby zbyt pieknie. pielegniarka stwierdzila, ze do nich to tylko ze skierowaniem, bo to szpital...i odeslala a pogotowie (jeszcze niedawno pogotowie zrezygnowalo z ambulatorium i wysylali tylko karetki! ). pojechalismy na pogotowie i znow mile zaskoczenie PUSTO. pielegniarka wziela karte, E-WUŚ i "pan nie jest ubezpieczony". to nic, ze tz byl dzisiaj u lekarza. fakt, ze prywatnie, bo nie bylo miejsc, ale karty nie odrzucilo, recepty wydrukowane z refundacja, pracuje! "no to pan zaplaci za wizyte". w koncu stwierdzila, ze wypelni oswiadczenie. miala kilka roznych, dzisiaj dostala, nie wiedziala co trzeba wypelnic...rozumiem NOWOSC. ale to nie koniec. tak dla jaj dalam jej moja karte i co? "pani tez jest na czerwono". ale ja jestem w ciazy, zus mnie ubezpiecza juz 5 miesiac "a to nie wiem o co chodzi, dzisiaj nam to dobrze dzialalo" w miedzy czasie obudzil sie pan doktor... wchodzimy do gabinetu i od progu slychac "kto jest chory? to po co wchodza 2 osoby?" myslalam, ze to zart, wiec mowie "wlasnie chcialam zapytac czy moge" "nie moze pani" na co tz "moze, moze" bo tez nie zalapal "mowie, ze nie moze" wyszlam. wizyta? "co panu jest" tz opisuje objawy, trzesie nim na wszystkie strony, a lekarz "no ale co panu jest", tz powtarza "no i po co pan do mnie tu przyszedl", tz pokazuje popoludniowe ekg "po co ten lekarz w ogole to panu robil". slysze jak sie tam zaczyna pocic i wymienia jakie leki dostal, spac nie moze, goraczka 39, na co lekarz "no to sobie pan wezmie jeszcze ibuprom albo polopiryne, to wszystko" wrocilismy do domu...jestem przerazona, bo jak naprawde cos zacznie sie dziac to gdzie my mamy jechac?! teraz weekend zamiast spac siedze i czuwam, tz lezy zjadl troche rosolu, wzial kolejna cholerna polopiryne i proboje zasnac. wcisnelam w niego troche rosolu i mleko z czosnkiem, jakies wzmacniajace mikstury, na serce lyka neomag cardio, poza tym te wszystkie rutinoscorbiny, witamine c musujaca, efferalgan, gastrocaps, bo w poludnie bylo podejrzenie niezytu zoladka (w koncu wymiotowal 3 dni non stop tydzien temu). sama juz nie wiem co robic. wyc mi sie chce, najchetniej spakowalabym sie i poszla do mamy, a jemu zrobila kwarantanne i sprowadzila tesciowa...boje sie, ze jak mnie zarazi to bedzie sajgon, bo nic nie bede mogla wziac. pielegniarka mnie pocieszyla, ze jak sie mialam zarazic to juz na pewno sie zarazilam

no nic sprobuje sie gdzies obok niego zdrzemnac i bede czuwac...byle do rana.

w pon bedzie trzeba isc wyjasnic sprawe ubezpieczenia w zusie. tz na pewno ma skladki odprowadzane, ja tez tym bardziej, ze zus sam mnie ubezpiecza!!! chory kraj
Cała Polska. Płacisz składki a oni z łaską cokolwiek zrobią, żeby pomóc. Brat mojego TŻ poszedł z kołataniem serca na izbę przyjęć to powiedział do niego "Za dużo sterydów, albo za mało sexu" Dodam, że chłopak żadnych sterydów nie bierze, a obok stała jego żona. No i tyle, kazał iść do domu bo to zwykłe nerwobóle i tyle. Nawet nie zbadał.

Współczuje Ci tych nerwów. Ostatnie czego Ci teraz trzeba.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
widze, że nie tylko ja w do dupy humorze i przewyłam w nocy w ramie męża...
Hormony, ja dziś bez powodu wydarłam się na mamę a teraż załuję i wyć mi się chce bo kobieta pomaga mi jak może a ja taka dla niej wredna

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Hello

ale przymulona jestem
za 9dni zobacze maleństwo!!

Aaaa, mam prezenciak dla tż..
Wymyśliłam,że w jeden jedyny weekend gdzie razem mamy wolne, wynajmę taki jeden meeega fajny hotel, zorganizuję tam miliony świeczuszek, kieliszki, picolo () i wszystko co lubi.,. i spędzimy sobie takie cudne chwile we dwoje

myślę że bardziej mu się to spodoba niż bluzka "najlepszy tata"
mam nadzieję, jeszcze musze to dopracować
No hormony no, przeczytałam te "najlepszy tata" i się wzruszyłam bo pomyślałam jaki mój mężuś będzie super tatusiem

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Nooo dokladnie hihi :P

Aaaa mialam pytac,czy ktorejs z Was wyszedl juz pepek??
Bo moj chyba sie szykuje,i na dniach wyskoczy...i bedzie taki bleee :P
U mnie chyba to jeszcze potrwa bo mimo, że brzuszek rośnie, to z pępka robi mi się wielki kanion :P
Stary 2013-01-05, 12:50   #1083
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
mi na szczęście nie wyszedł, i się na razie nie zapowiada

aa wczoraj wieczorem (kiedy bejbik się uaktywnia) TŻ podszedł do mojego brzucha i mówi: "no Wojtuś skop ryj tatusiowi" , przykłada policzek , a tu za chwilę mocny kop, potem jeszcze 2 razy tak mocno kopnął hehe

jaaaki grzeczny bejbik ja się słucha

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 12:51   #1084
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
i znowu będzi to zdanie którego nienawidzę: "a nie mówiłem.. nigdy nie chcesz słuchać"
Ale przynajmniej się rozerwiesz

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 12:51   #1085
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:

aa wczoraj wieczorem (kiedy bejbik się uaktywnia) TŻ podszedł do mojego brzucha i mówi: "no Wojtuś skop ryj tatusiowi" , przykłada policzek , a tu za chwilę mocny kop, potem jeszcze 2 razy tak mocno kopnął hehe
Ooo a my praktycznie na tym samym etapie
Ja po moim widze ze robi sie coraz plytszy wiec to pewnie juz tylko kwestia dni...
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 12:51   #1086
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Mężusiowi coś się z gładziami chrzani ... jak któraś ma TŻta z branży budowlanej albo kładl gładzie to proszę o pw bo nie chcę zaśmiecać offtopami forum, a normalnie nam leci ze ścian
ja niestety nie pomogę, ale pamiętam o tej farbie dla Ciebie. Ten garaż wynajmujemy i mamy do niego kawałek, więc rzadko tam jeździmy. Ale może dzisiaj się uda.. o ile ta farba gdzieś tam jeszcze będzie

Stary 2013-01-05, 12:52   #1087
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
trzymam kciuki żebyś nie musiała go słyszeć
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-05, 12:53   #1088
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ja niestety nie pomogę, ale pamiętam o tej farbie dla Ciebie. Ten garaż wynajmujemy i mamy do niego kawałek, więc rzadko tam jeździmy. Ale może dzisiaj się uda.. o ile ta farba gdzieś tam jeszcze będzie
Dziękuję, że pamiętasz ale patrząc na to co się tam dzieje to farba będzie chyba dopiero na wiosnę potrzebna, a wszystko robimy niby dobrze a odpada

Stary 2013-01-05, 12:55   #1089
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przynajmniej się rozerwiesz
właśnie taki mam plan

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
trzymam kciuki żebyś nie musiała go słyszeć
przydadzą się

Cytat:
Dziękuję, że pamiętasz ale patrząc na to co się tam dzieje to farba będzie chyba dopiero na wiosnę potrzebna, a wszystko robimy niby dobrze a odpada
kurde.. to może coś Wam źle schnie.. jest strasznie wilgotno i chłodno, może to dlatego

Stary 2013-01-05, 12:55   #1090
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
właśnie taki mam plan
to jest dobry plan!

jejku powinnam iść robić ciasto na pizzę, ale tak bardzo mi się nie chce. coś czuję że wyciągnę pewnie składniki i wrócę żeby zebrać siły na zagniatanie ciasta
Stary 2013-01-05, 12:58   #1091
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
jejku powinnam iść robić ciasto na pizzę, ale tak bardzo mi się nie chce. coś czuję że wyciągnę pewnie składniki i wrócę żeby zebrać siły na zagniatanie ciasta
nie ma co się przemęczać
ja odgrzałam wczorajszy obiadek i nakarmiłam Tż, bo musiał pędzić na miasto pozałatwiać parę spraw.. sama nie miałam pomysłu co mogę zjeść i wpadałam na genialny !!!
Ugotowałam makaron i zjem go ze śmietaną i z jagodami
miałam ochotę na coś lekkiego, a ostatnio mamusia znowu dała nam zapas słoików

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-05, 13:01   #1092
xal
Zakorzenienie

Cytat:
kurde.. to może coś Wam źle schnie.. jest strasznie wilgotno i chłodno, może to dlatego
Zaczynam podejrzewać, że może ściany były czymś nasączone i szlifowanie, zmywanie i grunt za mało dały i nie ma przyczepności? Pierwsza warstwa super, podszlifowana i dzisiaj szła druga, już ręcznie, wykończeniówka i co? Jak ta pierwsza dostała wilgoci zaczęła pękać, wybrzuszać się i spadać płatami ...
To samo było w poprzednim pokoju, ale tam mąż zapomniał o gruncie

Stary 2013-01-05, 13:02   #1093
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ok ja na dzis odpadam,rozlozylam papiery i zaczynam tonac :/
Moze wieczorem sie pojawie jak sie uporam
Milej soboty mamuski
Powodzenia!!

Cytat:
Nooo dokladnie hihi :P

Aaaa mialam pytac,czy ktorejs z Was wyszedl juz pepek??
Bo moj chyba sie szykuje,i na dniach wyskoczy...i bedzie taki bleee :P
Mój już prawie na powierzchni No ale nie przejmuję się, są gorsze rzeczy

Cytat:

Ale czad!

No dziewczyny, trzymajcie to tempo! Jest dobrze. Zdążyliśmy z mężem całe mieszkanie ogarnąć (tzn naszą kawalerkę), obiadek zjeść i nawet nie miałam tyle czytania. Zmęczone, czy też sprzątają na potęgę?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 13:02   #1094
klauda88
Raczkowanie

Cytat:
mi już pomału wychodzi, całkiem na wierzchu jeszcze nie jest, ale wcześniej był taki w środku, a teraz pomału wyłazi
na razie to wygląda jeszcze ok, ale ciekawe się co będzie później

też się cieszę choć troszkę się boję konsekwencji.. mam nadzieję, że żadne z nas się nie rozchoruje, bo mi się oberwie
oj nie martw się ja jestem w końcu 24 tyg a mój jest jeszcze głęboko w środku i na razie nie zapowiada się żeby chciał wyskoczyć

a co do wyjazdu to na pewno wszystko będzie ok i wrócicie wszyscy zdrowi a dodatkowo z rewelacyjnymi humorami
klauda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 13:02   #1095
Veronic
Wtajemniczenie

humpback- taaa faktycznie karateka z niego
axella- Dzieciaczka wychowujemy już od życia płodowego hehe na razie zapowiada się, że będzie grzeczny
Inna- ja zawsze miałam mocno wklęsły pępek, to może dlatego
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-05, 13:16   #1096
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczynam podejrzewać, że może ściany były czymś nasączone i szlifowanie, zmywanie i grunt za mało dały i nie ma przyczepności? Pierwsza warstwa super, podszlifowana i dzisiaj szła druga, już ręcznie, wykończeniówka i co? Jak ta pierwsza dostała wilgoci zaczęła pękać, wybrzuszać się i spadać płatami ...
To samo było w poprzednim pokoju, ale tam mąż zapomniał o gruncie

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
oj nie martw się ja jestem w końcu 24 tyg a mój jest jeszcze głęboko w środku i na razie nie zapowiada się żeby chciał wyskoczyć

a co do wyjazdu to na pewno wszystko będzie ok i wrócicie wszyscy zdrowi a dodatkowo z rewelacyjnymi humorami
Dzięki
nie martwię się jakoś specjalnie tym pępkiem, po porodzie wróci do siebie oby rozstępów nie było
ale myślę, że to indywidualna kwestia, niektórym pępek wychodzi, innym nie, a jeszcze innym całkiem prawie znika, robi się równy z brzuchem..
Mój na razie nieśmiało wygląda z dziurki nie obraziłabym jakby już został taki

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

znalazłam taką tabelkę ze średnią długością i wagą dzieciaczków w brzuszku
wrzucam, może któraś będzie zainteresowana

Średnia długość i masa ciała płodu w poszczególnych tygodniach ciąży
Tydzień Wielkość Masa
5 2 mm zbyt wcześnie, by to ocenić
6 2 - 4 mm zbyt wcześnie, by to ocenić
7 5 - 13 mm 0,8g
8 14 - 20 mm 3g
9 22 - 30 mm 4g
10 31 - 42 mm 5g
11 44 - 60 mm 8g
12 61 mm 9-13g
13 65 - 78 mm 14-20g
14 80 - 103 mm 25g
15 93 - 113 mm 50g
16 108 - 116 mm 80g
17 11 - 12 cm 100g
18 12,5 - 14 cm 150g
19 13 - 15 cm 200g
20 14 - 15 cm 260g
21 18 cm 300g
22 19 cm 350g
23 20 cm 450g
24 21 cm 530g
25 22 cm 700g
26 23 cm 850g
27 24 cm 1000g
28 25 cm 1100g
29 26 cm 1250g
30 27 cm 1400g
31 28 cm 1600g
32 29 cm 1800g
33 30 cm 2000g
34 32 cm 2250g
35 33 cm 2250g
36 33 cm, od czubka głowy do palców stóp - 45 cm 2750g
37 35 cm, od czubka głowy do palców stóp - 47 cm 2950g
38 35 cm 3100g
39 36 cm 3250g
40 d czubka głowy do palców stóp - 48 - 51 cm

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-01-05 o 13:24
Stary 2013-01-05, 13:19   #1097
xal
Zakorzenienie

Lonely a kiedy ten teatr? Bo chyba mi to umknęło. I napisz na co jedziecie komedia/dramat ...

Stary 2013-01-05, 13:25   #1098
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Lonely a kiedy ten teatr? Bo chyba mi to umknęło. I napisz na co jedziecie komedia/dramat ...
spektakl jest dzisiaj we Wrocku o 20, jedziemy na jakąś komedię
ale tytułu już nie pamiętam

Stary 2013-01-05, 13:27   #1099
klauda88
Raczkowanie

Cytat:
znalazłam taką tabelkę ze średnią długością i wagą dzieciaczków w brzuszku
wrzucam, może któraś będzie zainteresowana

Średnia długość i masa ciała płodu w poszczególnych tygodniach ciąży
Tydzień Wielkość Masa
5 2 mm zbyt wcześnie, by to ocenić
6 2 - 4 mm zbyt wcześnie, by to ocenić
7 5 - 13 mm 0,8g
8 14 - 20 mm 3g
9 22 - 30 mm 4g
10 31 - 42 mm 5g
11 44 - 60 mm 8g
12 61 mm 9-13g
13 65 - 78 mm 14-20g
14 80 - 103 mm 25g
15 93 - 113 mm 50g
16 108 - 116 mm 80g
17 11 - 12 cm 100g
18 12,5 - 14 cm 150g
19 13 - 15 cm 200g
20 14 - 15 cm 260g
21 18 cm 300g
22 19 cm 350g
23 20 cm 450g
24 21 cm 530g
25 22 cm 700g
26 23 cm 850g
27 24 cm 1000g
28 25 cm 1100g
29 26 cm 1250g
30 27 cm 1400g
31 28 cm 1600g
32 29 cm 1800g
33 30 cm 2000g
34 32 cm 2250g
35 33 cm 2250g
36 33 cm, od czubka głowy do palców stóp - 45 cm 2750g
37 35 cm, od czubka głowy do palców stóp - 47 cm 2950g
38 35 cm 3100g
39 36 cm 3250g
40 d czubka głowy do palców stóp - 48 - 51 cm
oj przyda się przyda chociażby po to by sobie wyobrazić że dzidzia jak się wyprostuje to już się już nie zmieści pionowo w moim brzuchu
klauda88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-05, 13:31   #1100
axella
Zakorzenienie

GG do axella

rodzice przywieźli mi ulubioną kawę,aż sobie wypiję
eklera, fornetti i zakupy do firmy łącznie z fakturą.

dzień dobroci czy jak?
ale mega

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-05, 13:33   #1101
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Mężusiowi coś się z gładziami chrzani ... jak któraś ma TŻta z branży budowlanej albo kładl gładzie to proszę o pw bo nie chcę zaśmiecać offtopami forum, a normalnie nam leci ze ścian

Wiem, że głupie, ale zagruntowaliście?

A co do teatrów, to jeśli u Was kiedykolwiek będzie Made in China to koniecznie idźcie

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 13:37   #1102
lonely_lady
Zakorzenienie

ja wczoraj zapytałam gina jak mam w końcu liczyć te tygodnie, bo już się pogubiłam.. na każdym usg wychodziło mi inaczej.
powiedziałam mu wczoraj, że ja liczę według usg prenatalnego i że jestem teraz (wczoraj byłam) w 20 tygodniu +4 dni (tp. 20maj)
On powiedział, że liczy według usg które uznaje za najbardziej wiarygodne i z którego tp porodu wpisał mi do karty ciąży (30maj) i według niego wczoraj miałam 20tydzień + 1 dzień
Czyli różnica w tygodniach wyszła mała, a w tp aż 10 dni. Obliczyłam sobie sama w domu, że jeśli wczoraj miałam 20tydzień +1 dzień to tp. powinnam mieć na 23 maj a nie 30 maj
teraz to mi już całkiem namieszał i nie wiem jak to liczyć

Stary 2013-01-05, 13:37   #1103
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
mój juz jest tak płytki,że prawie na powierzcni
każdej musi wyjść ten pępek? bo się nie znam. Ja mam na razie w srodku
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 13:39   #1104
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

dzień dobroci czy jak?
ale mega
no widzisz po burzy zawsze przychodzi słońce

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A co do teatrów, to jeśli u Was kiedykolwiek będzie Made in China to koniecznie idźcie
dzięki, zapamiętam na przyszłość
a jak Twój nastrój ?

Stary 2013-01-05, 13:40   #1105
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
nie każdej,ale na mnie musiało trafić

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-05, 13:41   #1106
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
nie każdej, pisałam już parę postów wyżej że to indywidualna kwestia
czytałam gdzieś ostatnio, że pępek może zacząć wychodzić już w 20stym tygodniu

Stary 2013-01-05, 13:41   #1107
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma co się przemęczać
ja odgrzałam wczorajszy obiadek i nakarmiłam Tż, bo musiał pędzić na miasto pozałatwiać parę spraw.. sama nie miałam pomysłu co mogę zjeść i wpadałam na genialny !!!
Ugotowałam makaron i zjem go ze śmietaną i z jagodami
miałam ochotę na coś lekkiego, a ostatnio mamusia znowu dała nam zapas słoików
no ja na pizzę choruję odkąd Justi pokazała zdjęcie swojej tak więc moja już jest w piekarniku

Cytat:
Napisane przez axella
super, muffiny mozesz wykreślic z listy jak masz fornetti
Stary 2013-01-05, 13:44   #1108
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
no ja na pizzę choruję odkąd Justi pokazała zdjęcie swojej tak więc moja już jest w piekarniku

super, muffiny mozesz wykreślic z listy jak masz fornetti
właśnie!
supeeer

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-05, 13:46   #1109
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
no ta pizza Justi wyglądała świetnie
robiłaś z tego samego przepisu? ja już zjadłam mój makaron z jagodami i śmietaną pyyyszny był, tylko teraz mam ciemne zęby
ale co tam i tak śmierdzę czosnkiem po wczorajszej kuracji profilaktycznej

Stary 2013-01-05, 13:47   #1110
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
ja wczoraj zapytałam gina jak mam w końcu liczyć te tygodnie, bo już się pogubiłam.. na każdym usg wychodziło mi inaczej.
powiedziałam mu wczoraj, że ja liczę według usg prenatalnego i że jestem teraz (wczoraj byłam) w 20 tygodniu +4 dni (tp. 20maj)
On powiedział, że liczy według usg które uznaje za najbardziej wiarygodne i z którego tp porodu wpisał mi do karty ciąży (30maj) i według niego wczoraj miałam 20tydzień + 1 dzień
Czyli różnica w tygodniach wyszła mała, a w tp aż 10 dni. Obliczyłam sobie sama w domu, że jeśli wczoraj miałam 20tydzień +1 dzień to tp. powinnam mieć na 23 maj a nie 30 maj
teraz to mi już całkiem namieszał i nie wiem jak to liczyć

To trochę Ci namieszal,bo ja jestem dziś w 19 tydzien 1 dzien a termin porodu 1 czerwca, więc jakoś dziwnie Ci to policzył?!
Chyba będziesz musiała się dopytać
Cytat:
no widzisz po burzy zawsze przychodzi słońce

dzięki, zapamiętam na przyszłość
a jak Twój nastrój ?
Już dobrze. TŻ ma 4 dni wolnego i może trochę odżyjemy, choć on chory...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości