|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Cytat:
Bożeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee przypomniałaś mi ten tragiczny wywiad z Filmwebu. Ilekroć patrzę na tą 'reżyserkę' to mam TAK ![]() A jej tekst :" o filmie w ramach filmu" od roku rozkminiam i nadal nie wiem, co poeta miał na myśli
|
|
#1082 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Wiecie, dla mnie rady które tu były wyśmiane czyli cykl "rzuć go", "psycholog", "wyprowadź się" jest w większości wizażowych melodramatów sensowny (bo większość tych melodramatów jest z cyklu "mój chłopak jest ostatnio niesympatyczny, ale ja go tak kocham...on jeszcze nie wie, ale ja juz ślub planuję... jak tu z nim pogadac, zeby wiecej nie bił mnie sznurem do wieszania prania/nie wyzywał po pijaku/nie zdradzał na prawo i lewo z każdymi rozłożonymi nogami?"). Natomiast teksty "nie wiesz, bo nie masz dzieci", "nie znasz sie, bo nie masz meza", "nie znasz sie, bo costam" są po prostu niezmiernie głupie i pojawiają się w momencie, gdy któreś kkółko wzajemnej adoracji nie ma już argumentów :P
|
#1083 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
o Boże nie znosze tego śmierdziela prawda jest taka, ze każdy ma inny gust i albo sie coś lubi albo nie. I nie sądzę, ze można do tego dorosnąć/wyrosnąć
|
|
#1084 |
|
Zakorzeniona
|
Najbardziej mnie dziwi, kiedy w wątkach o dzieciach koronnym argumentem jest: "A masz dzieci?" i mówienie potem, że jeśli nie, to guzik wiesz, podczas gdy te same osoby radośnie wypowiadają się w wątkach o aborcji, biciu przez chłopaka czy innych wątkach, co do których nie posiadają własnych doświadczeń.
|
|
|
|
#1085 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Beatelsów lubię od czasów bodajże gimnazjum, czyli smarkatych. Chanel 5 dostała lataaaa temu moja mama, od taty na prezent. Stoi w szafie nieużywana bo jej też śmierdzi. Co do szukania drugiego, piątego, pięćdziesiątego dna - nienawidzę tego! Zawsze się śmialiśmy ze znajomymi, że bardzo możliwe, że jakby jakiś dawny pisarz się teraz obudził i zobaczył interpretacje z d... na temat jego książki, te szukanie przesłań, ponadczasowych mądrości itd to by mógł nas wyśmiać Ale tego się nie dowiemy. W każdym razie mam chyba bardziej prosty umysł bo nie cierpię takiego doszukiwania się wszystkiego we wszystkim na siłę Wybaczcie filolodzy i artystki
|
|
|
|
|
#1086 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
W życiu bym na to nie wpadła i zastanawiam się, czy faktycznie taka była intencja autora. Lubiłam kiedyś wiersze, ale przestałam po lekcjach polskiego, bo nie można przeczytać sobie wiersz i wysnuć własne wnioski albo nie wysnuwać żadnych - trzeba każdą linijkę zinterpretować na milion sposobów, bo zielona łąka na pewno nie ma być tylko zieloną łąką, tylko metaforą niespełnionych marzeń autora
|
|
|
|
|
#1087 |
|
Zadomowienie
|
Teraz mi sie przypomnialo....mnie jakis czas temu rozwalilo w watku o dziwnych wspolokatorach jak dziewczyna napisala z duma, ze ukryla korek od wanny przed swoja wspolokatorka bo za czesto sie kapala...bo ona brala prysznic w wannie i wspolokatorka tez tak powinna robic. Moze jestem dziwna ale nie wyobrazam sobie rozliczac sie z takich rzeczy ze ktos za duzo gotuje, za czesto sie myje czy wiecej czasu spedzam w domu itp. (nie mowie o marnowaniu)
|
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie ręce opadły
uczę się do egzaminu i zrobiłam na potrzeby własne taki mix z pierdyliona materiałów (notatki z ćwiczeń, wykłady, książka, fragmenty orzeczeń itd.). I płakał mi kolega, że się nie zdąży nauczyć na najbliższy termin, a tyle tego jest, że on w tych różnych materiałach ginie i że jak się chce nauczyć jednego zagadnienia porządnie to musi skakać od źródła do źródła. To się zlitowałam, wysłałam mu mailem ten mój skrypt, gdzie wszystko jest zebrane merytorycznie w jednym miejscu. I dostaje maila, że on dziękuje, ALE - że mogłabym się wysilić i zamieszczać także sygnatury orzeczeń w każdym momencie, w którym pisze o jakimś wyroku. Bo on by sobie chciał wtedy znaleźć dane orzeczenie i poczytać jednak całość... No normalnie, krew mnie zalała i wysłałam tylko sms-a zwrotnego z zapytaniem, czy jeszcze czegoś sobie jaśnie pan życzy
|
#1089 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#1090 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
O boże jak ja nie mogę zdzierżyć tego filmu jest tak słodki, ze aż mi się cofa
|
|
#1091 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
|
#1092 | |
|
Żona Gargamel
|
właśnie
fajny ale romansidło i tyle. Od kiedy go zobaczyłam to uwielbiam ścieżke dźwiękową (nie tylko Mandy, całą) i szczerze jestem zdziwiona, że moja płyta nie jest jeszcze zdarta na pył ![]() Cytat:
Koleżanka mi kiedyś opowiadała taką sytuacje. Chyba bym rozniosła na drobne kawałki kogoś takiego
Edytowane przez smerfetk_a Czas edycji: 2013-01-05 o 12:05 |
|
|
|
|
#1093 | |
|
Flawless
|
Cytat:
i ten krytyk, będący "zawodem zaufania publicznego", jak ja kocham te dyskusje na wysokim poziomie
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1095 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam na roku tylko 30 osób, z tego tak naprawdę trzymam się tylko z trzema. Tak wyszło. Są osoby, które od samego początku mnie irytowały swoim zachowaniem, a są takie, gdzie to wyszło po pewnym czasie. W każdym razie nie czuję potrzeby bliższych relacji niż "cześć" przed zajęciami i jakieś tam wymiany zdań nt ćwiczeń, wykładów, uczelni itd. Jak ktoś rzuci na grupie tekst, że potrzebowałby notatek z czegoś tam, to ja tam się nie ulituję, mam gdzieś. Każdy sobie rzepkę skrobie. Podzielę się tylko z moimi trzema bliższymi mi osobami ![]() I nie obchodzi mnie, że to może być chamskie, że nie jestem przyjacielska i w ogóle egoistka ze mnie. Po prostu nie czuję potrzeby dowartościowania się, jaka to jestem uczynna, kiedy tak naprawdę to oni wykorzystają moją pracę i mogę się spodziewać, że niczego więcej od "thx" nie usłyszę, i w dodatku - gdy ja będę w potrzebie, to nikt się nie odwdzięczy. Cytat:
Może tak być, ale trzeba to analizować w kontekście całego utworu, a nie wybiórczo, że ktoś powie, że kolor niebieski symbolizuje tęsknotę, i oto mamy metaforę tęsknoty, chociaż utwór jest w ogóle o innych uczuciach ![]() Cytat:
Najpierw każdy mógł powiedzieć, jak on rozumie dany wiersz, a potem polonistka nas nakierowywała na własciwą interpretację. Oczywiście wiersze można interpretować na wiele sposobów, ale znając biografię autora, czasy, w których wiersz powstał, inne wiersze poety, jego styl pisania, to można jednak znaleźć najbardziej prawdopodobną interpretację wiersza ![]() Ale najbardziej mnie i tak rozwaliło, jak na polskim okazało się, że topole wokół dworku(dworka? posiadłości ) pana Tadeusza, mają jakieś ukryte znaczenie I te pytania polonistki "Ale dlaczego rosną tam akurat topole? Jak one rosną? Co mogą symbolizować?"
|
|||
|
|
|
#1096 |
|
Konto usunięte
|
dziwi mnie wmawianie emigrantom, że na pewno będą tęsknić za domem i życie za granicą to nie to samo bo będzie Ci brakować tego, tamtego, nie ma to jak polskie jedzenie, a w ogóle to tam wszystko będzie inaczej
a jak ktoś jest za granicą szczęśliwy ze wszystkim, to coś z nim nie tak.znajomi ostatnio powiedzieli mi, że właściwie to dobrze, że wyemigrowałam, skoro mam tak mało uczuć dla Polski i nie tęsknię za nią bo w Polsce nie są potrzebni tacy ludzie po przeczytaniu tu ostatniego posta Moniki Faustyny dodam, że jeszcze mniej tęsknię za krajem
|
|
|
|
#1097 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Juz którys raz słyszę o niebieskiej firance - w jakim utworze to było
?
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3845617 2]dziwi mnie wmawianie emigrantom, że na pewno będą tęsknić za domem i życie za granicą to nie to samo bo będzie Ci brakować tego, tamtego, nie ma to jak polskie jedzenie, a w ogóle to tam wszystko będzie inaczej
a jak ktoś jest za granicą szczęśliwy ze wszystkim, to coś z nim nie tak.znajomi ostatnio powiedzieli mi, że właściwie to dobrze, że wyemigrowałam, skoro mam tak mało uczuć dla Polski i nie tęsknię za nią bo w Polsce nie są potrzebni tacy ludzie po przeczytaniu tu ostatniego posta Moniki Faustyny dodam, że jeszcze mniej tęsknię za krajem [/QUOTE]Przed wyjazdem za granicę na kilka miesięcy "koleżanka" zarzucała mnie opowieściami, jak to tubylcy traktują Polaków - że są ludźmi niższej kategorii, że jej znajoma była, to ciągle słyszała, za plecami, że jest Polką, jest głupia i nie zrozumie I czy aby na pewno ze swoimi znajomymi damy sobie radę ![]() Tak, jakby na siłę chciała mnie zniechęcić. |
|
|
|
#1099 |
|
Zadomowienie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3845617 2]dziwi mnie wmawianie emigrantom, że na pewno będą tęsknić za domem i życie za granicą to nie to samo bo będzie Ci brakować tego, tamtego, nie ma to jak polskie jedzenie, a w ogóle to tam wszystko będzie inaczej
a jak ktoś jest za granicą szczęśliwy ze wszystkim, to coś z nim nie tak.znajomi ostatnio powiedzieli mi, że właściwie to dobrze, że wyemigrowałam, skoro mam tak mało uczuć dla Polski i nie tęsknię za nią bo w Polsce nie są potrzebni tacy ludzie po przeczytaniu tu ostatniego posta Moniki Faustyny dodam, że jeszcze mniej tęsknię za krajem [/QUOTE]Racja....czytajac niektore watki wydaje mi sie, ze jestem jakas bezuczuciowa. Ale naprawde niczego mi nie brakuje, z rodzina czesto rozmawiam na skype wiec tez jakos specjalnie nie tesknie. A polskie produkty przywoze glownie dlatego, ze sa duzo tansze
|
|
|
|
#1100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Babka z pracy mi zarzuca, że skoro nie lubię twórczości Paulo Coelho to tylko dlatego, że jest tak bardzo głęboka i nie rozumiem przesłania ![]() Wkurza mnie też to: np. "Nie lubię barszczu" i od razu odpowiedź "Oj bo nie jadłaś barszczu który robiłam ja/moja matka/ciotka/wujek/sąsiadka, gdybyś zjadła to byś od razu polubiła"
|
|
#1101 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1102 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1103 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.Co do barszczyków itp. - też mnie to denerwuje.
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
w żadnym, ludzie tak po prostu mówią, bo dobrze brzmi
|
#1105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Mózg mnie boli od konwencji, w jakiej powstała ta dyskusja" Nie oglądałam "Big Love" i chyba nie mam ochoty oglądać. Ja na miejscu tego krytyka powiedziałabym, że nie będę dyskutować, bo nie rozumiem, co się do mnie mówi. Jego mina przez większą część rozmowy mówi wszystko Podziwiam, że nie parsknął śmiechem i starał się zinterpretować, co autor ma na myśli
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, chyba że po to, by się dowiedzieć, jak skumulować idiotyczny kicz w dwóch godzinach. Edytowane przez Mileva_ Czas edycji: 2013-01-05 o 14:47 |
|
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Niezmiennie od lat dziwi mnie/szokuje jak wielu ludzi nie myje rąk po skorzystaniu z toalety
![]() Nie lubię ale zdarza mi się korzystać z toalet publicznych, np. w centrum handlowym czy w kinie i tam to wybitnie widać jak się ma higiena Polaków ![]() Zawsze mnie rozwala grupa nastolatek ściśniętych w publicznej toalecie i uprawiających ploty połączone z upiększaniem. O umyciu rąk po wyjściu z toalety nie pomyślą ale o nakładaniu sobie balsamów na usta wprost ze słoiczków tymi nieumytymi rękami i owszem, nie wspominając o innych czynnościach typu grzebanie w oczach "bo coś mi wpadło" lub jedzenie i częstowanie się jedzeniem(!) Naprawdę toalety publiczne to najlepsze miejsce na pogaduszki i jedzenie? I jeszcze te próby pogardliwych spojrzeń gdy w przeciwieństwie do nich chce się umyć ręce i muszą się odsunąć od okupowanych umywalek. Próby, bo z marszu są przeze mnie kasowane ![]() Nosz-kruca-fix, nie znoszę, nie rozumiem i nie chcę zrozumieć ![]() Średniowiecze jakieś. |
|
|
|
#1108 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Od tej pory kategorycznie odmawiam, niech się obrażają.Cytat:
|
||
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38458852]
Ostatnio mi się coś takiego przydażyło, stoje przy umywalce, myję ręce. Z kabiny wychodzi babka, normalnie elegancja pełną gębą. Nawet nie spojrzała w stronę kranu, od razu wyszła, jakiś wilgotnych chusteczek też nie zauważyłam. Trochę mnie przytkało.[/QUOTE] Znam ludzi, którzy po wyjściu z kibla (publicznego) są w stanie zacząć jeść łapami chipsy, także ten...
|
|
|
|
#1110 |
|
jestę wieszczę
|
Dziwi mnie, że nadal w moim otoczeniu są ludzie, którzy myślą, że mogą mnie zmienić, umoralnić.
Dziwi mnie, że ktoś z lekceważeniem podchodzi do największej pasji mojego życia. Dziwi mnie, że przyjaciółki nadal wypowiadają się negatywnie o pewnym osobniku, z którym łączą mnie dość dziwne relacje, bo prosiłam, by tego nie robiły przy mnie.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

.

:P

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)