|
|
#1831 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
Będzie dobrze ![]() Ja wszystko co wiem i piszę o wózkach, to z poprzedniej ciąży. W tej nawet nie kiwnę palcem wokół wyprawki do przynajmniej 35 tygodnia. A potem wszystko zamówię na allegro A w ogóle to wózek i tak mi będą kupować rodzice i chrzestna, więc też się tym na dzień dzisiejszy nie przejmuję. |
|
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czym sie dokladnie martwisz? masz jakies podstawy do tego? kto cie tak straszy? a moze za duzo w necie siedzisz, czytasz i wyszukujesz jakies dziwne rzeczy |
|
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja nawet nie wiem, kto co mi kupi... bo nikt o tym jeszcze nie mówi. Pewnie każdy uważa, że za wcześnie, że wszystko się może wydarzyć
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co ma byc to bedzie i nic nie zmienisz chocbym nie wiem co. jesli masz miec zdrowe dziecko to bedziesz miala. a takim smutasem to tylko sie dobijasz i poglebiasz. dziecko to pewnie mysli, ze przez nie jestes zmutna i zmartwiona. no daj spokoj, niech sobie ludzie uwarzaja ze za wczesnie, ze nie beda zapeszac. to Ty jestes mama tego dziecka i to Ty musisz w nie uwierzyc! no kto inny jak nie Ty? musisz znalezc w sobie sile, aby dac jemu szanse rosnac i sie rozwijac. nie bac sie i nie stresowac. |
|
|
|
|
#1835 |
|
Raczkowanie
|
hej Kochane!
![]() jejku ale się rozpisałyście nie było nas w domku ostatnio i nie miałam dostępu do internetu ;/ Postaram się kiedyś nadrobić ![]() Na szczęście plamienia ustały ![]() Z mężem pojawiają się kłótnie bo nie rozumie mnie i tego że też mogę być zmęczona lub po prostu chciałabym z nim jakoś spędzić chociaż godzine jakoś ten czas fajnie zorganizować a tu zero motywacji od niego . Lekki kryzys czy jak . ![]() Ps: Wcześniej któraś z Was mamusie pytała ile moja córka ma lat : prawie 3 ![]() Neni1984- głowa do góry ! będzie dobrze zobaczysz
Edytowane przez 4mypassion Czas edycji: 2013-01-05 o 15:19 |
|
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie będę Wam już marudzić, szkoda dnia |
|
|
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Marudzić możesz zawsze po to masz forum, żeby pomarudzić obcym a nie swojemu TŻ. Lepiej mieć w domu dobrą atmosferę.
Mój na szczęście widzi, że się męczę i o moim nicnierobieniu się póki co nie odzywa. Aczkolwiek obiad ma zawsze zrobiony więc nie może narzekać ![]() Miałam straszny ból brzucha. Aż nospę wzięłam. A takie rozwolnienie dostałam, że hoho. Aż się bałam. Już nie mówiąc o tym, że w takich momentach pomaga mi masowanie brzucha, a teraz nie mogę!
|
#1838 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie ma się co martwić na zapas i ja też staram się podchodzić pozytywnie do ciąży, ale dobrze rozumiem dziewczyny, zwłaszcza w tych newralgicznych momentach. I właśnie lepiej jest to z siebie czasami wyrzucić, niż dusić w sobie, zwłaszcza, jeśli w realu nie ma się z kim porozmawiać o swoich obawach. Pewnie, że nie należy przesadzać, bo tak jak piszesz, na większość rzeczy nie mamy wpływu (nie teraz jeszcze), ale takie smutki od czasu do czasu ja jak najbardziej rozumiem. |
|
|
|
|
#1839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Współczuję wam dziewczyny tych problemów z tż i teściowymi. Ja pamiętam jedno zdanie wypowiedziane na naukach "Kobieta i mężczyzna tworzący rodzinę powinni być najważniejszymi osobami dla siebie w życiu, w dalszej kolejności dzieci, rodzice i teściowie" |
||
|
|
|
#1840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprostu sama niewiem zobacze jeszcze jest chwila czasu:P---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
a kiedy wybierasz sie do endo? i jaki eutyrox zazywasz? ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- cos w tym jest .. moja mama potrafila jesc po kilo jablek dziennie.. i widac efekty ![]() coz za skromnosc hahahha ))) ( zarcik;P ale pochlaniala mnostwo jablek:P)
|
||
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też biorę eutyrox 25
![]() Jak endo usłyszał, że nie wykluczam zajścia w ciążę to mi przepisał, żebym brała bo inaczej raczej nie utrzymam ciąży (mój przypadek) i tera jak już jestem w ciąży dakwki mam nie zmieniać. |
|
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Heejjj hooo
Wreszcie znalazłam czas na moje wizażowe uzależnienie.Chatka posprzątana,zupka ugotowana. Tż bez marudzenia mi dziś pomagał i jestem z niego dumna.Troche mu wczoraj pomarudziłam ze nie był ze mną na usg ale juz mi wkurzenie minęło.Stara się chłopak Nie mógł uwierzyc ze taki malutki kurczaczek potrafi tak w brzuchu rozrabiac i ssac swój kciuk ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
Kochana ja sie boje kazdego usg....Ale trzeba ten strach przezwyciężyć. Głowa do góry.Przytulam mocno
|
|
#1844 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, ja to samo pamiętam z nauk. Pamiętam nawet przykład, jaki ksiądz dawał. Że jak przyjdzie do naszego domu teściowa i skrytykuje nasze firanki, to mąż ma stanąć w naszej obronie i powiedzieć, że mamy ładne firanki I to jest prawda, jak TŻ staje za nami murem, to jest pół biedy. Gorzej, jak jest na odwrót....U nas też były takie sytuacje, na szczęście już się unormowało. |
|
|
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogole mam plan zrobic remont w pokoju naszym gdzie bedziemy z dzidzia... i teraz mam panele i niewiem czy nie kupic dywanu jakiegos fajnego bo didzius by mial miekko jakby zaczol raczkowac czy nawet lezec na podlodze na jakiejs macie czy cos niewiem,co uwazacie? |
|
|
|
|
#1846 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bylam dzis w miescie tyl pieknych ubranek przecenionych baby newborn byly w H&M-ie i Zarze kurcze tylko ze nie kupilam nic bo niewiem jaka plec ale byly naprawde cudne chyba gdybym wiedziala co bedzie wykupilabym polowe sklepu haha Rockyyy i Neni1984 3mam kciuki zeby wszytsko bylo w porzadku
Edytowane przez kasiamniam Czas edycji: 2013-01-05 o 16:49 |
|
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
a co ile chodzisz do endo??
|
|
|
|
#1849 |
|
Konto usunięte
|
Panele łatwiej utrzymać w czystości niż dywan, dlatego ja dopóki dziecko nie będzie stało na dwóch nóżkach to na pewno zostawię panele, potem może kupię jakiś dywanik dziecięcy.
|
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38460246]Panele łatwiej utrzymać w czystości niż dywan, dlatego ja dopóki dziecko nie będzie stało na dwóch nóżkach to na pewno zostawię panele, potem może kupię jakiś dywanik dziecięcy.[/QUOTE]
wsumie tak.. moze poprostu zmienie panele na nowe a ostatnio jak byla kolezanka u mnie ze swoja dzidzia jak probowala wstac i sie slizgala w rajtuskach to ubaw po pachy |
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38460185]Nowy, ale mój wózek będzie kosztował ok. 1300 zł, więc tragedii nie ma, to raczej standardowa cena za wózek. Gdybym chciała taki za 2 koła lub więcej, to szukałabym używki, przynajmniej gondoli.[/QUOTE]
My chcemy wyadc max.1500 zł. A jak znajdziemy tańszy a bedzie spełniał nasze wymagania to sie nie pogniewam ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38460246]Panele łatwiej utrzymać w czystości niż dywan, dlatego ja dopóki dziecko nie będzie stało na dwóch nóżkach to na pewno zostawię panele, potem może kupię jakiś dywanik dziecięcy.[/QUOTE] Dokładnie.My mamy wszędzie panele i tylko w salonie mały dywan.
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byłam na wizycie to na następną kazał mi przyjść za 6 tygodni z wynikami tsh, ft3 i ft4.
|
|
|
|
#1853 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko z tymi trzema narazie. A w związku z ciążą to będzie które twoje spotkanie z endo?
|
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38460381]Ja też mam panele i mały dywan, pod biurkiem TŻa, bo jak jeździ swoim fotelem na kółkach, to się boję o zarysowania :/[/QUOTE]
My mamy dywan w salonie ale ot tak dla ozdoby ![]() Nie mamy więcej dywanów bo 1 z piesków jest w domu Chwila nieuwagi i zamiast w swoim kojcu to ucina sobie drzemkę na dywanie:/
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
wogole z endo bo wczesniej przed ciaza nie mialam ztym problemow.. raz bylam prywatnie,ostatnio drugi raz i 8.02 ide na nastepna wizyte...
|
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38459688]Domi tylko uwierz, że mamom Aniołków naprawdę jest ciężej niż osobom bez takiej traumy... Pozytywne myślenie - my to wszystko wiemy, ale jak sobie przypominamy nasze doświadczenia, to choćbyśmy myślały o jednorożcach i tęczy, to naprawdę wraca cały strach.
Nie ma się co martwić na zapas i ja też staram się podchodzić pozytywnie do ciąży, ale dobrze rozumiem dziewczyny, zwłaszcza w tych newralgicznych momentach. I właśnie lepiej jest to z siebie czasami wyrzucić, niż dusić w sobie, zwłaszcza, jeśli w realu nie ma się z kim porozmawiać o swoich obawach. Pewnie, że nie należy przesadzać, bo tak jak piszesz, na większość rzeczy nie mamy wpływu (nie teraz jeszcze), ale takie smutki od czasu do czasu ja jak najbardziej rozumiem.[/QUOTE] zgadzam sie z Perse.. Domciątko musisz to też troszkę zrozumieć, ten strach jest po prostu irracjonalny czasami i tkwi gdzieś w środku...i choćby się było nie wiem jak racjonalnym i opanowanym, to on zawsze gdzieś jest i się czai. Cytat:
dziwne..ze nic Ci nie podnosi. mi na pół roku przed włączyła jak nie wykluczyłam w ciągu najbliższego roku zajścia w ciążę... potem jak zaszłam.. byłam chyba w 6 lub 7 tyg. to podniosła mi 37,5 przez dwa tygodnie a potem na 50. I tak miałam brać do końca roku. tuż przed świętami byłam z wynikami i dostałam instrukcję, że do następnej wizyty (na początku lutego) mam zwiększać ( do 15.01 60tka, a potem co drugi dzien 75). i wtedy sie tez okaze czy to jest ok na ten czas.
|
|
#1859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1860 |
|
Konto usunięte
|
hej hej, ja mam hashimoto, przed ciążą brałam od kwietnia 2012 25, potem 50, potem 75 i dopiero mi się uregulowało, w ciąży zwiększyła mi do 85, a teraz po 100 dziennie. Chodzę na badania co miesiąc. Ostatnie wyniki super!
ja dzisiaj pierwszy raz od chyba dwóch miesięcy zrobiłam obiad W ogóle fajny dzień mieliśmy, byłam z synkiem u lekarza - wszystko ok mimo że paskudnie kaszle, potem pojechaliśmy umyć autko, na lody i do kina a potem razem gotowaliśmy .. lubię spędzać aktywnie czas, a ostatnio sił mi jakby wzrasta. Surka ja też chodziłam do Zabielskiej do corfamedu, prowadziła moją poprzednią ciążę, bardzo sobie ją chwalę, choć czasami bywała irytująca ![]() A znają ją na Kamieńskiego bo chyba u nich pracowała, albo miała praktyki - ordynator mi powiedział. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

Ostatnio często się martwię i nie potrafię wtłuc sobie do tego głupiego łba, że tym razem musi być dobrze!!

coz za skromnosc hahahha 

Wreszcie znalazłam czas na moje wizażowe uzależnienie.Chatka posprzątana,zupka ugotowana. Tż bez marudzenia mi dziś pomagał i jestem z niego dumna.Troche mu wczoraj pomarudziłam ze nie był ze mną na usg ale juz mi wkurzenie minęło.Stara się chłopak
I to jest prawda, jak TŻ staje za nami murem, to jest pół biedy. Gorzej, jak jest na odwrót....
Aha i mąż będzie chrzestnym jescze