Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-05, 20:54   #4471
wvictoria
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Witam
Męczący dzień za mną. Od około godziny młode śpi.
Zrobiłam dziś ponad 30 krokietów wyszły pyszne
Poza tym byli goście i młody dostał nowe fanty

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej!

Pumka, udanej zabawy!

A my dzisiaj kończymy 6 miesięcy!

Stawiam ciacho i pokazuję swojego półrocznego dziecia !

Ciacho Igunia jak zawsze cudna

Cytat:
Napisane przez wiola141 Pokaż wiadomość
Halo dziewczyny potrzebuje pomocy ! Urodziłam małego w sierpniu 2012 więc sądze że to dobry wątek i może któraś z Was tak ma albo miała. Mały odkąd skończył miesiąc jest na butli [bebilon szama] od 3 miesiąca je też papki [lekarka nam tak zaleciła] nie mieliśmy z nim żadnych nocnych problemów wiedział że jest noc i spał, wstawał co 3/4 h na papu i dalej w kime, za to od jakiś 3 tygodni jest dramat, ja i mały już ledwo dajemy rade. Mały zasypia koło 21 śpi może z 2h i się zaczyna wstawanie co godzinę i marudzenie i ryki póki nie dostanie jedzenia, zjada max 30ml i idzie spać i tak co godzine do 6 rano bo wtedy wstaje. Bawi się przez jakieś 2h i zaś zasypia na jakąś godzine. Próbowałam już wszystkiego, noszenia, bujania, dawania herbatki, przytulania, śpiewania, podawania smoczka ale niestety nic nie działa przestaje płakać dopiero jak dostanie mleko. W dzień je nam bardzo mało i ma duże przerwy w jedzeniu, jak zje rano koło 9 to potem do 15/16 nic nie je, wtedy dostaje obiadek, potem koło 18/19 deserek koło 21 kaszke i idzie spać, zdarza się że pada po deserku więc kaszki nie dostaje. Mały ma takie wory pod oczami i jest taki zmęczony i marudny że domyślam sie że to nocne wstawanie w ogóle mu nie służy, przejrzałam z tysiąc wątków ale nikt w sumie nie miał tak jak ja no i odpowiedzi które były i tak zastosowałam niestety nic to nie dało. Miałyście tak może? Albo macie jakieś pomysły co zrobić?
Nic bardziej odkrywczego niż dziewczyny już napisały nie wymyślę. Ale spróbuj odstawić papki i podawać samo mleko. No i przede wszystkim w dzień żeby się najadał.
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
no właśnie chyba trzeba próbować tym bardziej na mm. My żeby zjadł pół słoiczka robimy całą szopkę,tż tańczy i śpiewa,skacze i robi głupie miny i dopiero wtedy mały zje parę łyżeczek.
poza tym kolejny problem,mały w dalszym ciągu je wyłącznie na śpiąco,już 2 miesiące
współczuję
U mnie młode zjada pół słoiczka i często chce jeszcze. Ale ponieważ rozszerzamy dietę od trochę ponad 2 tygodni to jeszcze się boję podawać cały słoiczek. Choć muszę przyznać, że w tym tygodniu zjadł cały słoiczek ziemniaczka z marchewką. Bardzo mu smakowało.
No i my cudów przy karmieniu nie robimy. Dzieć je chętnie. A jak nie chce to próbuję podać za jakiś czas
Co do jedzenia na śpiąco to miałam nadzieję, że już Oskarkowi przeszło

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
mamy zęba

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dzisiaj przenosimy mala do jej pokoju
powodzenia

Cytat:
Druga jedynka też się przebiła
Na wyścigi Fabisiowi te zęby wychodzą czy co??
Tak czy inaczej i z okazji zębów

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 20:55   #4472
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ok, to akurat wiem gdzie znaleźć I to z wodą rozrabiasz czy jak?
Alem dociekliwa
no z woda najpierw wsypuje granulat a pozniej wode. Nigdy na odwrot bo nie wyjdzie :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 21:03   #4473
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Fabi

Agunia
ze mnie żadna specjalistka ale u mnie Młody rzucał się przy piersi jak ząbkował, myślałam że to od kataru ale teraz też ma katar i ładnie je z piersi, kupy były normalne

Magnolia marchewka u nas zatwardza
To masz- a jabłko?? Bo podobno ma działać odtwardzająco??
Cytat:
u nas Mały też tak robi to chyba normalny etap
no widzisz, a ja się cieszę jak głupia, bo Antek rzadko ma proste ręce na brzuszku...

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 21:07   #4474
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Poza tym byli goście i młody dostał nowe fanty

współczuję
U mnie młode zjada pół słoiczka i często chce jeszcze. Ale ponieważ rozszerzamy dietę od trochę ponad 2 tygodni to jeszcze się boję podawać cały słoiczek. Choć muszę przyznać, że w tym tygodniu zjadł cały słoiczek ziemniaczka z marchewką. Bardzo mu smakowało.
No i my cudów przy karmieniu nie robimy. Dzieć je chętnie. A jak nie chce to próbuję podać za jakiś czas
Co do jedzenia na śpiąco to miałam nadzieję, że już Oskarkowi przeszło
spodziewałam się zdjęć fantów na końcu posta chociaż napisz co dostał :P
podajesz nowości tyle co ja a widzę że Tobie idzie super hmmm może ja coś źle robię i dlatego je niechętnie

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
To masz- a jabłko?? Bo podobno ma działać odtwardzająco??
tego nie wiem, czytałam - pewnie tutaj - że gotowane zatwardza a surowe rozluźnia
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 21:08   #4475
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Hurtem lecicie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hej hej wrocilam! Bylo bosko! Cala droge przespalam, tak sie wymeczylam. Sniegu kupa, dodatkowo od poludnia niezle sypalo! Nie zapomnialam jak sie jezdzi, a tego sie balam. Juz planuje kolejny wyjazd
Ech fajnie Wam Chociaż ja na nartach nie jeżdżę i nie rozumiem fascynacji zimą, śniegiem... Wolę słoneczko

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Nie wiem, ile tabletek przeciwbólowych dzisiaj wzięłam... pogubiłam się.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a ja zapomnialam sie pochwalic ze zeszłam dzis z czerni do mroznego brązu
Powtórzę za Olcią - dawaj foty

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Właśnie jemy: http://gdywbrzuchuburczy.blogspot.co...z-jabkami.html
Jakie to pyszne
Lepsze niż w McDonald's
A Ty zaś kusisz Mniam, zjadłabym takie cudeńko

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 21:09   #4476
Irmusia81
Zakorzenienie

Dobry wieczór

U nas dziś dzień minął pod względem wzmożonej aktywności fizycznej. Leoś tak wywijał na macie, że co chwila przekręcał się z brzucha na plecy Raz nawet wylądował na podłodze, obok choinki i zaczął ją zagadywać

Bardzo współczuję wszystkim nieprzespanej nocki

I dziękuję za kciuki za motywację do nauki

Cytat:
Heeej! Wlasnie jestesmy na Zakopiance i mkniemy w gory na narty! Pogoda na razie OK!
ale fajnie!

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
[B]A my dzisiaj kończymy 6 miesięcy!)
Sto lat dla Igusi! Jest prześliczna!

Cytat:
Napisane przez wiola141 Pokaż wiadomość
Halo dziewczyny potrzebuje pomocy ! Urodziłam małego w sierpniu 2012 więc sądze że to dobry wątek i może któraś z Was tak ma albo miała. Mały odkąd skończył miesiąc jest na butli [bebilon szama] od 3 miesiąca je też papki [lekarka nam tak zaleciła] nie mieliśmy z nim żadnych nocnych problemów wiedział że jest noc i spał, wstawał co 3/4 h na papu i dalej w kime, za to od jakiś 3 tygodni jest dramat, ja i mały już ledwo dajemy rade. Mały zasypia koło 21 śpi może z 2h i się zaczyna wstawanie co godzinę i marudzenie i ryki póki nie dostanie jedzenia, zjada max 30ml i idzie spać i tak co godzine do 6 rano bo wtedy wstaje. Bawi się przez jakieś 2h i zaś zasypia na jakąś godzine. Próbowałam już wszystkiego, noszenia, bujania, dawania herbatki, przytulania, śpiewania, podawania smoczka ale niestety nic nie działa przestaje płakać dopiero jak dostanie mleko. W dzień je nam bardzo mało i ma duże przerwy w jedzeniu, jak zje rano koło 9 to potem do 15/16 nic nie je, wtedy dostaje obiadek, potem koło 18/19 deserek koło 21 kaszke i idzie spać, zdarza się że pada po deserku więc kaszki nie dostaje. Mały ma takie wory pod oczami i jest taki zmęczony i marudny że domyślam sie że to nocne wstawanie w ogóle mu nie służy, przejrzałam z tysiąc wątków ale nikt w sumie nie miał tak jak ja no i odpowiedzi które były i tak zastosowałam niestety nic to nie dało. Miałyście tak może? Albo macie jakieś pomysły co zrobić?
o mamo... maluch je zdecydowanie za mało mleka... Tak jak już ktoś Ci radził, odstaw wszystko i podawaj samo mleko przez jakiś czas, bo to się może negatywnie odbić na zdrowiu dzidziusia....

Cytat:
[

Olcia u nas po brokule tez byla awaria...
a u nas jak na razie jest ok. Dziś zjadł drugi raz. I rozgryzł gryzaczek-siateczkę
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 21:10   #4477
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
ciekawa jestem jak wyglądasz a pamiętaj że obiecałaś a wizażowych obietnic się nie łamie
Stary 2013-01-05, 21:15   #4478
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
podajesz nowości tyle co ja a widzę że Tobie idzie super hmmm może ja coś źle robię i dlatego je niechętnie

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

tego nie wiem, czytałam - pewnie tutaj - że gotowane zatwardza a surowe rozluźnia
o surowym myślałam.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 21:16   #4479
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
a u nas jak na razie jest ok. Dziś zjadł drugi raz. I rozgryzł gryzaczek-siateczkę
o jaa to silny maly mezczyzna!

ja chyba tez poloze sobie farbe

Amelcia
Stary 2013-01-05, 21:18   #4480
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
I rozgryzł gryzaczek-siateczkę
tzn zepsuł ?? czy nauczył się z niego korzystać przypomnij mi czy ma już ząbki ?
Stary 2013-01-05, 21:21   #4481
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
pumka aaaaa zazdroszczę też się zastanawiam czy nie zapomniałam jak się jeździ
Olcia, tego się podobno nie zapomina! Ja deskę miałam na nogach parenaście razy i nie umiałam zbyt dobrze jeździć, a tu taka niespodzianka

Cytat:
Super, jak to zrobiłaś bez zmywania koloru ? Ja ostatnio znowu zafarbowałam w domu farbą 5.0 i wyszły mi bardzo ciemne !!!!!! Nie są czarne, to fakt, ale ja wolę siebie w jaśniejszych.

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Agunia a może się odstawia????

MaMCIa-a ty nie dodajesz kaszki do dań??
Pumas-zazdroszczę wyjazdu!!!! My w kwietniu jedziemy do Austrii ale nie na narty bo mój mąż nie potrafi jeździc ma się nauczyc razem z małym za jakiś rok!
Ooo super, a po co jedziecie ? Tak na wypoczynek, czy Ty na narty, a chłopy na wypoczynek? Ja na razie za słabo umiem jeździć, by jechać np. w Alpy. Nawet Słowacja to za wysokie progi jak dla mnie.
Planujemy nauczyć naszą niunię na desce jak będzie miała 2.5 roczku. Wcześniej nie widzę sensu.

Cytat:
do tej pory nie zrobił kupki,teraz wróciliśmy od moich rodziców a ten sobie drzemkę uciął w samochodzie i śpi w opakowaniu jutro będzie miał pół tortu

ciekawe jaka noc nas czeka...
Olcia, a może włożenie windi by pomogło ? U nas momentalnie była ulga. Uzyłam tego wynalazku tak z 5 razy ? Wiem, że jakaś połowa opakowania mi została i nie uzywałam tego już jakieś 3 miesiące. Dziecko wbrew zapewnieniom niektórych osób, wcale się nie przyzwyczaiło do robienia kupy ze wspomagaczem, także polecam.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

ale nam ciężko idzie usypianie ostatnio tylko cyc, naet jak mysle ze usnął to gdy odłoże go to piszczy, musze włozyc smoka i tak budzi sie jescze 2 razy zanim finalnei zaśnie
Współczuję Ci

Nie wiem, czy odnotowałyście, ale my już się nie usypiamy na rękach ! Tylko w wózku ! A powoli robimy próby usypiania samodzielnego w łóżeczku. Idzie ciężko, ale progres jest !

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Ech fajnie Wam Chociaż ja na nartach nie jeżdżę i nie rozumiem fascynacji zimą, śniegiem... Wolę słoneczko

Mandi, nie widzisz fascynacji, bo nie jeździsz Ja nienawidziłam zimy, aż wpadłam na pomysł, żeby nauczyć się jeździć w celu przetrwania tego okropnego okresu. Tak mi się spodobało, że rok w rok wyczekuję pierwszego śniegu i otwarcia sezonu. Polecam, naprawdę !
A tak swoją drogą, takie zimy to ja lubię ! W mieście nic, zero śniegu, ciepło, a w górach puch że hoho !!!!!! I tak powinno być zawsze. Ci, co lubią jeździć - proszę bardzo, stoki, góry, zima jest. Ci co nie - mają w mieście cieplej i brak śniegu
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 21:24   #4482
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawa jestem jak wyglądasz a pamiętaj że obiecałaś a wizażowych obietnic się nie łamie
wiem

jutro bedzie zdjecie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 21:28   #4483
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:

Zrobię foty jutro. Dziś już nie mam siły. A dostał: gryzaczek, spodenki, książeczkę szmacianą, talerzyk i sztućce (to wszystko od mojej kuzynki) oraz parking z autkami (od mojej chrzestnej). Ale na początek najbardziej zainteresowała go torba w którą było to schowane

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hurtem lecicie

Powtórzę za Olcią - dawaj foty

A Ty zaś kusisz Mniam, zjadłabym takie cudeńko
Ja też nie wiem o co kaman w tych nartach Mało tego - nikt mnie nie zmusi żeby to ubrać Panicznie się boję i już.

Irmusia - jak to rozgryzł siateczkę?? Tak całkowicie?

Stary 2013-01-05, 21:29   #4484
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie wiem, czy odnotowałyście, ale my już się nie usypiamy na rękach ! Tylko w wózku ! A powoli robimy próby usypiania samodzielnego w łóżeczku. Idzie ciężko, ale progres jest !
ja odnotowałam i nawet pozazdrościłam ale mi się jeszcze nie udało nadal próbuje, u nas problem inny bo mały jest cyckoholik , a powiedz mi jak uczysz zasypiania w łóżeczku?

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-01-05 o 21:33
Stary 2013-01-05, 21:29   #4485
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję Ci

fajnie że jest progres u nas odwrotnie-jest gorzej niż było, nie wiem ostatnio ma faze na ssanie, nie chcę zmieniac tego na siłe, bo widocznie ma taka potrzebę, a za równy miesiąc ide do pracy
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 21:31   #4486
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Mandi, nie widzisz fascynacji, bo nie jeździsz Ja nienawidziłam zimy, aż wpadłam na pomysł, żeby nauczyć się jeździć w celu przetrwania tego okropnego okresu. Tak mi się spodobało, że rok w rok wyczekuję pierwszego śniegu i otwarcia sezonu. Polecam, naprawdę !
A tak swoją drogą, takie zimy to ja lubię ! W mieście nic, zero śniegu, ciepło, a w górach puch że hoho !!!!!! I tak powinno być zawsze. Ci, co lubią jeździć - proszę bardzo, stoki, góry, zima jest. Ci co nie - mają w mieście cieplej i brak śniegu
Ech przyczynę braku fascynacji znam doskonale Ale jakoś nawet nie ciągnie mnie, aby się nauczyć. Może kiedyś. Chociaż znajomi którzy połknęli bakcyla cały rok czekają na zimę, aby móc pojeździć na nartach lub desce, więc na pewno jest to fajne

Co do zimy to się zgodzę. Dla mieszczuchów zero śniegu i temperatura na plusie, a dla zapaleńców zima w górach. To mój ideał zimy

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 21:36   #4487
wvictoria
Wtajemniczenie

A jeśli chodzi o dyskusję nt. tego jak co wpływa na kupkę to mam książeczkę Hipp i tam jest napisane:
Pierwsza Marchew - działanie na stolec zestalające
Młoda marchew z ziemniakami - zestalające
Dynia z ziemniakami - normalizujące
Krem ze szpinaku z ziemniakami - rozluźniające
Pierwsze jabłka - rozluźniające
Gruszki Williamsa - rozluźniające
Jabłka i gruszki - rozluźniające
Brzoskwinie - rozluźniające
Morele - rozluźniające
Banany - zestalające
Śliwki - rozluźniające
Jabłka z bananami - normalizujące
Banany z brzoskwiniami - normalizujące
Banany z morelami - normalizujące
Jabłka z bananami i brzoskwiniami - rozluźniające

Stary 2013-01-05, 21:46   #4488
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
mamy zęba
Cytat:
Wow! Wspaniale!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
[B]
No my zaczęliśmy wczoraj dietę rozszerzać tym ziemniaczkiem- mały je tyle ile chce i dojada mlekiem, ale kupy na razie nie widać nie wiem co zrobić jak jutro nie będzie podać jabłko ,czy coś innego. Bo ziemniaczek sama robiłam, jabłko starte też by było z ogródka.
po pierwsze spokojnie- brak kupy przez jeden czy dwa dni nie oznacza przecież jeszcze żadnego zatkania. Od momentu kiedy Leoś zaczął dostawać do jedzenia inne produkty niż mleko, też mamy dni bez kupy, ale absolutnie nie oznacza to problemów z brzuszkiem i nie powstrzymuje mnie przed podawaniem mu warzyw czy owoców. Po drugie moim zdaniem nie powinnaś podawać jutro jabłka ani nic innego poza ewentualnym ziemniakiem (jeżeli Mały dostaje ziemniaka od wczoraj). Nowe produkty powinno się podawać pojedynczo, w odstępach 4-5 dniowych (sama zresztą o tym pisałaś)

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
tzn zepsuł ?? czy nauczył się z niego korzystać przypomnij mi czy ma już ząbki ?
korzystać umie od dawna. Rozgryzł skubaniec mały- dziurę zrobił Ząbków do wczoraj nie miał- przyznam, ze dziś nie sprawdzałam

Cytat:
Oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Irmusia - jak to rozgryzł siateczkę?? Tak całkowicie?
całkowicie- dziura na centymetr. Jutro muszę założyć mu nową
Stary 2013-01-05, 21:47   #4489
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

całkowicie- dziura na centymetr. Jutro muszę założyć mu nową
skubany! silny chłopiec
Stary 2013-01-05, 21:50   #4490
chce_byc_mama
Zakorzenienie

a u nas odwrotnie kiedy rozszerzamy diete potrafimy miec naet trzy kupy dziennie ha ha dwie to normalka

Amelcia
Stary 2013-01-05, 21:53   #4491
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
a u nas odwrotnie kiedy rozszerzamy diete potrafimy miec naet trzy kupy dziennie ha ha dwie to normalka
u nas i tak bywa Trzy dni temu były 3 kupy, potem przez kolejne dwa dni nie było kupy, a dziś jedna.
Stary 2013-01-05, 21:53   #4492
phdwao
Zakorzenienie

u nas dziś był problem z kupką mały cisnął mozno i wycisnąl trosze tylko, gestej jak plastelina, nie wiem czy po szpinaku?
Stary 2013-01-05, 21:56   #4493
chce_byc_mama
Zakorzenienie

u nas jest kupa zawsze. nawet po tym pieronskim brokule byl ryk kwik ale kupa byla tego samego dnia.
chyba sie mala wda w tatusia bo moj tz tez potrafi i 3 razy w ciagu dnia na kibelek

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
u nas dziś był problem z kupką mały cisnął mozno i wycisnąl trosze tylko, gestej jak plastelina, nie wiem czy po szpinaku?
u nas po szpinaku bylo ok zreszta dzisiaj tez tak sie obsrala ze az miala rajstopki brudne a juz nawet nie wiem kiedy kupczy tylko najpierw baczki ida a za chwile pielucha pelna.

Amelcia
Stary 2013-01-05, 21:57   #4494
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

u nas po szpinaku bylo ok zreszta dzisiaj tez tak sie obsrala ze az miala rajstopki brudne a juz nawet nie wiem kiedy kupczy tylko najpierw baczki ida a za chwile pielucha pelna.
aha moze za duzo mięsa mud aje ostatnio musze poobserwować, w każdym razie u nas podczas roszerzania diety kupy są bardzo zwarte i wychodza bezszelestnie, odwrotnie niz na samej piersi
Stary 2013-01-05, 22:01   #4495
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
aha moze za duzo mięsa mud aje ostatnio musze poobserwować, w każdym razie u nas podczas roszerzania diety kupy są bardzo zwarte i wychodza bezszelestnie, odwrotnie niz na samej piersi
moja dzisiaj dostala kurczaczka

Amelcia
Stary 2013-01-05, 22:08   #4496
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Super, jak to zrobiłaś bez zmywania koloru ? Ja ostatnio znowu zafarbowałam w domu farbą 5.0 i wyszły mi bardzo ciemne !!!!!! Nie są czarne, to fakt, ale ja wolę siebie w jaśniejszych.

Heh, też powinnam w końcu kiedyś kolor trzasnąć na włosy i ściąć je jakoś, bo są nudne jak flaki z olejem.

Super! My przeszliśmy od razy z usypiania na rękach na zasypianie samodzielne w łóżeczku i jestem w szoku jak pięknie to idzie! Dziś zasnęła chyba w mniej niż 5 minut

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Wiecie, u nas obiadek już zastępuje cały posiłek...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 22:09   #4497
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
moja dzisiaj dostala kurczaczka
oo pieknie
Stary 2013-01-05, 22:15   #4498
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Wiecie, u nas obiadek już zastępuje cały posiłek...
a ile Tynia zje?
i nie kwiczy Ci za godzine o mleko?
bo u nas to tak wyglada :P

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
oo pieknie
no
dynia marchewka i kurczaczek

Amelcia
Stary 2013-01-05, 22:17   #4499
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
a ile Tynia zje?
i nie kwiczy Ci za godzine o mleko?
bo u nas to tak wyglada :P
Na początku wołała mleko po dwóch godzinach. Zjadała wtedy pół słoiczka. Teraz wcina cały, ok. 130g. Jak robię sama jedzonko, to nakładam od razu tyle do miseczki ile mieści słoiczek. Nie wiem ile to ml. Dziś nawet zjadła obiadek mojej roboty o 15, a później mleko o 19.30.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 22:21   #4500
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Na początku wołała mleko po dwóch godzinach. Zjadała wtedy pół słoiczka. Teraz wcina cały, ok. 130g. Jak robię sama jedzonko, to nakładam od razu tyle do miseczki ile mieści słoiczek. Nie wiem ile to ml. Dziś nawet zjadła obiadek mojej roboty o 15, a później mleko o 19.30.
o ja to faktycznie moja zjadla obiadek 130 sloiczek ok 15.30 a o 17,20 juz darla sie o mleko :P

Amelcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości