|
|
#1231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: uwagi estetyczne do nowego designu Wizaż.pl
Cytat:
juz sie przyzwyczilam i podoba mi sie bardzo i KWC super wyglada podziekowac tylko
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
- zły post..
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież ja tu spędzam naprawdę dużo czasu! Dlatego też wszystko to piszę, żeby było jak najlepiej... Naprawdę rozumiem, że są też np. kwestie finansowe, w jakimś stopniu zależy to też od grafika, od Was również (powinno więcej niż od grafika ). I bardzo cieszę się, że wizaż się rozwija i w końcu się integruje forum, KWC i str. główna z artykułami. Wiem, że nie jest Wam łatwo.Mam jednak nadzieję, że moje sugestie nie zaginą gdzieś w wirtualnej czasoprzestrzeni. Uwierz mi Ago, nie zawracałabym sobie tym głowy, gdyby Wizaż nie był dla mnie tak ważny, jak jest. |
|
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Wchodzę a tu na głównej stronie malutka czcionka - ledwo coś widać. To samo po lewej w kolumnie tematycznej. Teksty na forum w porządku. Czy tylko ja tak mam?
|
#1236 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
|
|
|
#1238 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
A dałoby się poprawić okienko Szukaj w KWC tak, żeby po kliknięciu na nie Szukana fraza znikało samoistnie? Żeby było tak jak ma Wyszukiwarka KWC
|
|
|
|
#1241 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fresjo.... Niezupelnie, droga Aet. Zmiana jaka nastapila, to nie tylko kolorystyka. Chodzilo o pewien projekt, o ustawienia strony, o grafike (czcionki, logo, wyglad przyciskow do odpowiedzi itp.) jak rowniez ujednolicenie wszystkich czesci portalu zeby swobodnie mozna bylo miedzy nimi nawigowac, plynnie przeskakujac poprzez linki, i te de.. To sa zmiany glowne, podstawowe. Nawierzchnie - takie jak zmiana poszczegolnych kolorow, to tylko wisienka na torcie. Tylko, i az. Azeby dominowaly dwa podstawowe odcienie - zielen i fiolety - to juz byl wybor gustu i subiektywnego upodobania. Wprowadzic tzw. mozliwosc wyboru skorek to rzecz czasochlonna, ale zupelnie nieskomplikowana. Problemem nie sa trudnosci manipulacyjne - a ideologia. Wizaz mial nagle nie byc juz do wyboru&do koloru, a JEDEN dla wszystkich. Taki sam. Ikoniczny, kojarzacy sie. Rozumiesz? Z tym przekonaniem walcze. Bo uwazam, ze wlasnie wbrew temu co pisza niektorzy, daloby sie kazdemu dogodzic. Ale chodzi o wlasnie to, ze koniec tej swawoli. Cytat:
|
|
#1242 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Przyczajenie
|
A mnie się nie podoba
Wszystko jest za bardzo przesunięte na lewo! zwłaszcza w KWC (już przy recenzjach konkretnego produktu) tekst zaczyna się w zasadzie po środku strony a z lewej pełno wolnego miejsca (po co??) Bardzo niefunkcjonalne jest też przechodzenie do forów z głównej strony (menu z prawej strony). Trzeba najpierw rozwinąć kategorie (pamiętając gdzie jest jakie forum). Poza tym praktycznie wcale nie jest zaznaczone, że dane forum stanowi pod-forum innego. Ogólnie wiaz stał się jakiś taki "zimny", mało kobiecy i przytulny (na czele z nowym logo). Po raz pierwszy od dawna nie mam ochoty spędzać na nim dużo czasu (choć może to akurat zaleta )Moim zdaniem forma przerosła treść. Nasze teksty i opinie stały się mało ważnym dodatkiem, zostały zepchnięta na margines (dosłownie i w przenośni) Szkoda
|
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzyrafko, zmieniłam. ![]() Kurczę, też uważam, że mogłyby byc skórki do wyboru, uwielbiam różnorodność, jasna sprawa. ![]() Ale nie wiem, czy narzucenie stałej oprawy, ''ideologicznie'' jest takim złym pomysłem. Coca-cola to 1 konkretna marka i 1 wizjonerstwo (fakt, i ona się zmieniała przecież), KFC też, Levi's, Starbucks, Empik, czy Benetton , no masa tego jest.Jak Matrix; lepiej, wg mnie, by Neo nie trzymał w szafie skórzanych płaszczy w wielu kolorach skóry; na zasadzie: co kto lubi. ![]() Wortal rośnie. Mnie się te zmiany spodobały, odpowiadają mi kolory, czy grafika; szczerze mówiąc, nie zwracam na to jakoś przesadnej uwagi; koncentrowałabym sie na problemie, gdybym miała fizyczne dolegliwości, ale (no cieszę się) ''nic mnie nie boli''. Masowy underground się nie sprawdzi nigdy nigdzie, wg mnie, a dopóki można tu będzie pospotykać ciekawe wg mnie opinie (mazidlizm, fryzuryzm i KWC, pomijam, jasna sprawa A ta szata, uważam, jest fajna, taka zupełnie babska; mnie te fiolety z oliwkami nie rażą, nie są wg mnie bure. I przesadzacie z tym, że uwagi są olewane, bo tak naprawdę, to w obu wątkach wypowiada się kilkudziesięciu, może byłaby tego ponad setka, a może jeszcze więcej - użytkowników, a wizaż to tysiące kliknięć dziennie; 3,5 miliona postów, btw, zaglądam tu drugi rok a mam wrażenie, że pamiętam ''3 milionówkę''.
![]() Edytowane przez Aeterna Czas edycji: 2007-03-04 o 17:00 Powód: bł |
|
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
BTW, zobaczyłabyś Jowisiu, jak się gada czasami z wirtualnymi ''kadrami'' forum ..., mam tam ze 150 postów, ale zdażyłam się już (niecały rok temu) okazać największym forumowym gnojkiem, dostać śliczną sondę na BO, oraz oczywista okazać się głupim, pustym, chamskim trollem, bo wytknęłam niekcący jednemu z modów, że chyba mu się trochę nudzi (nagminnie wycinał moje offtopy zakładając 'mi' przez nie idiotyczne 1- lub 3postowe wątki).
Nie, nie wyleciałam, ale, uch, to było doświadczonko. Może nie wiesz, jak to jest lać ze śmiechu, kiedy się widzi, jak inni dostają ostrzeżenia za post pod postem lub niestosowny kolorek czy rozmiarek czcionki, czy bany tymczasowe za rozmowy nie po nosie z adminami. Stałe, gdy rozmowy te stają się zbyt długie. I bardzo tam pasują nawoływania do odwagi i przeciwstawiania się temu i owemu, naprawdę, prześlicznie to czasami wygląda. Ja tam za Fioletową Ekipę mogę wypić drynia.
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do reszty zmian jakoś sie przyzwyczaję... wyboru w sumie nie mam
|
|
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem tak: na dzień dobry myślałam, że dostanę oczo-pląsu.
Obecnie podoba mi się, przyznam że nawet bardzo, ale jak tu się wspomina białe tło jest za bardzo kontrastowe w porównaniu z resztą- dobrze że będzie zmienione ![]() Sama pracuję po kilkanaście godzin nad projektami i wiem jak ważne jest tło 'robocze'- od niego zależy ile wytrzyma się przed monitorem. Ja sama robię sobie w AutoCAD'zie jasno szare ale to jest Wizaż.pl i wiadomo, że wygląd też jest ważny- na moim nowiusieńkim monitorze jest o.k. (ale dzięki funkcji 'advanced dv mode' ).Podsumowując- czuję, że wiosna idzie
|
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1250 |
|
Konto usunięte
|
hm.....oczywiście zmiany są potrzebne, idzie wiosna
......ogólnie ok....denerwuje mnie tylko to, że kiedyś mogłam poczytać (podejrzeć) czego dotyczy wątek (tak mniej więcej) a teraz muszę kliknąć aby otworzyły się poszczególne fora i dopiero "widzę " dot. tego czy tamtego!Czy nie można z tym czegoś zrobić w przyszłości? |
|
|
|
#1251 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
[1=330ac05f58e92fb009c16c7 28075bdbac5dfe64a_5eb9d90 34ca21;3846807]hm.....oczywiście zmiany są potrzebne, idzie wiosna
......ogólnie ok....denerwuje mnie tylko to, że kiedyś mogłam poczytać (podejrzeć) czego dotyczy wątek (tak mniej więcej) a teraz muszę kliknąć aby otworzyły się poszczególne fora i dopiero "widzę " dot. tego czy tamtego!Czy nie można z tym czegoś zrobić w przyszłości?[/QUOTE] Chodzi Ci zapewne o główną stronę? Fakt - mogłaś, a teraz nie możesz. Popatrzę, może uda mi się to przywrócić...
|
|
|
|
#1252 |
|
Raczkowanie
|
a mnie się nie podoba i już
jestem jaka jestem i taką mnie trzeba kochać ![]() Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem Théophile Gauthie |
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się przyzwyczajam
|
|
|
|
#1254 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że na stronie głównej zaszła zmiana w kwestii odróżnienia linków do wątków na forum od nicków wizażanek - to dobrze
Natomiast myślę, czy to nie powinno wyglądać odwrotnie - tytuł wątku pogrubioną czcionką, a nick zwyczajną? Ale to już tam takie... kwestia estetyczna.Grunt, że już nie będziemy farbować kaczorka ![]()
|
#1255 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
|
|
|
#1256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Już wiem, co mnie razi - ten ciemniejszy odcień oliwki. Wrzosowy fiolet w takich ilościach jakie są jest ok, tak samo przyszarzone zielenie. Oliwka i biały nie bardzo. |
||
|
|
|
#1257 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
to ja chyba mam szczęście że nic mi nie dolega
spędzam wiele godzin przed komputerem -zarówno w pracy jak i w domu, w tym na wizażu-średnio 3 godziny
|
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc, ustawiłabym monitor w taki sposób, by samemu złamać kolory.
Zresztą, zrobiłam to, musiałam chwilę pokombinować z nasyceniem zieleni. Nie umiem Ci nic sensownego doradzić, bo w związku z tym, że ''mnie nie boli'', nie wiem, dlaczego Ciebie bolą od tego oczy.
|
|
#1259 |
|
Przyczajenie
|
Wiele rzeczy mi przeszkadza, ale zapewne z czasem się przyzwyczaję.
Ale BŁAGAM o jedno - wypośrodkujcie bardziej tekst! Wszystko jest za bardzo przesunięte w lewo (już szczególnie na KWC) dostaję skrętu karku po pół godzinie. Można by na przykład zwęzić troszkę pasek gdzie znajduje się avatorek. Bardzo, bardzo proszę. |
|
|
|
#1260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne forum
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

juz sie przyzwyczilam i podoba mi sie bardzo

jestem również

Przecież tu się życie nie kończy