|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 128
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)
Cytat:
To jedno, a drugie jak siê ta kole¿anka opala? Bo kto¶ jest blady i opala siê na ró¿owo i kto¶ jest blady, ale opala siê na br±zowo - pierwsze zwykle dotyczy blondynek, drugie ciemnow³osych.
|
|
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 327
|
O tak ,czytaj dlaczego faceci wol± zo³zy. Bo Bóg mi ¶wiadkiem, ¿e wol±. Umiarkowane, ale wol± je od kobiet idealnych, które kochaj± a¿ do zag³askania kota na ¶mieræ.
Tak powrót do natury. Modny wszêdzie. Tylko ma³o kto pamiêta, ¿e jak ludzie ¿yli bez zdobyczy cywilizacji to mieli farta je¶li do¿yli wieku chrystusowego czyli ok. 33 lat. Ludzie mieli wtedy ok 8-10 sztuk potomstwa, z czego nawet po³owa nie do¿ywa³a pe³noletno¶ci. Widzia³am to te¿ w Szwecji,przegiêcie w drug± stronê z punktu widzenia kraju wysoko rozwiniêtego. Niechêæ do tabletek. Jakichkolwiek. Efekt? Wiecie ile tam dzieci z ró¿nymi schorzeniami psychicznymi i neurologicznymi, z ADHD? Ale powiedzcie Szwedce, ¿e powinna jeszcze pó³ roku przed zaj¶ciem w ci±¿ê suplementowaæ kwas foliowy to popatrzy na was jak na kosmitê. Czêsto te kobiety maj± ju¿ 2 dzieci i nie maj± pojêcia co to takiego kwas foliowy. Dla mnie-zgroza. |
|
|
|
#3453 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
Gdybym tyle my¶la³a o chorobach to ju¿ wpakowa³abym siê do trumny w kszta³cie butelki wina ![]() Cytat:
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
||
|
|
|
#3454 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 939
|
Cytat:
Do¶æ o chorobach Nie leczmy siê na forum tylko u lekarza
|
|
|
|
|
#3455 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 805
|
Blondynaaa_91 Ksi±¿ka genialna, umieram ze ¶miechu! I czujê siê, jakbym czyta³a o sobie
![]() Ja wybaczam, nie wiem co on na to No dobra, na grypê te¿ siê nie szczepiê. Ale obowi±zkowe szczepienia mam zaliczone.
|
|
|
|
#3456 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 410
|
A wgl to z³ama³am siê i na PROMOCJI W SUPERPHARMIE kupi³am maske biovax do suchych i zniszczonych
![]() I ¶liczne buty
|
|
#3457 |
|
Spaceroholiczka
Wiadomo¶ci: 27 522
|
A ja wtar³am tylko Jantara i idê spaæ nied³ugo
|
|
|
|
#3458 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 109
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale oczywi¶cie nie korzysta³abym z tego poradnika w 100% |
||
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Mówisz, ¿e mo¿e byc:
Bo to JA jestem najwa¿niejsza ! ! ! regenerujê w³osy - start 11.11.11 Ewka i nie tylko - 25 kg Edytowane przez the rock Czas edycji: 2013-01-05 o 23:52 |
|
|
|
#3460 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 956
|
|
#3461 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
Cytat:
choróbsko.Cytat:
Chyba tyle, ¿e wyspana w koñcu jestem
|
|
|
#3462 | ||
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 029
|
Cytat:
![]() Cytat:
Omijam sklepy szerokim ³ukiem, aby dotrzymaæ obietnicy bez zakupów |
||
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3464 | |||||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I have no choice ![]() Bardzo mnie zastanawia, czy ja zd±¿ê poczuæ ten sens, bo na razie nijak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sk³adniki olei nie wbij± siê w strukturê keratyny, a woda bez folii odparuje. Cytat:
Cytat:
Silikon, sporo barwników i konserw, ale arginina i proteiny pszenicy stosunkowo wysoko![]() Cytat:
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2013-01-05 o 23:56 |
|||||||
|
|
|
#3465 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 410
|
Cytat:
![]() A maska bd czekaæ na swoj± kolej. Zosta³a mi tylko henna wax któr± jutro zu¿yjê. A tak to 3 balsamy do zu¿ycia na szybko i biovax dopiero. Bo z masek jeszcze to mam tylko dro¿d¿ow± ale moje w³osy jako¶ ¶rednio j± lubi± za to skóra g³owy uwielbia
|
|
|
#3466 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 029
|
|
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja wczoraj zdenkowa³am pottersa
|
|
#3468 |
|
amor vincit omnia
Wiadomo¶ci: 20 132
|
PYTANIE
Dziewczyny, zwracam siê do Was z pro¶b± o analizê sk³adu pewnego produktu... Nie wiem czy wywalaæ go czy warto jednak zostawiæ? To przywieziony sk±d¶ Creme pour cheveux ( , krem do w³osów) i w sumie tyle o nim wiem. Jaki¶ podejrzany mi siê wydaje za³±czam sk³ad: |
|
|
|
#3469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
Ale specem nie jestem
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 906
|
|
|
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Skoñczy³am laminowanie.
Zmy³o siê bez problemu choæ by³ moment strachu- rêcznik przyklei³ siê do kud³ów, wiêc nie trzymajcie za d³ugo i mo¿e lepiej u¿yæ czepka foliowego ni¿ samego rêcznika. Zapachu nie ma. Ale mo¿e wa¿ny jest trick, który zgapi³am od Anwen- przed daniem na w³osy Kallosa i ¿elatyny trzyma³am na g³owie jakie¶ pó³ godziny maskê Alterra granat- mo¿e jej zapach sprawi³, ¿e w³osy wch³onê³y mniej zapachu drugiego specyfiku? Moja rada- nie w±chaæ samej ¿elatyny z wod±. Na t± fazê zatkaæ nos. Jak wystygnie dorzuciæ kallosa i dok³adnie wymieszaæ i wtedy zapach da siê wytrzymaæ. Co do chorób- moja mama siê nie szczepi³a na grypê a¿ jako doros³a osoba 2 razy zachorowa³a i 2 razy mia³a powa¿ne powik³ania- pora¿enie jednej strony twarzy. Za drugim razem bra³a zastrzyki ponad rok i my¶leli¶my, ¿e tym razem ju¿ jej siê nie cofnie. Wyobra¼cie sobie, ¿e chcecie usn±æ i nie mo¿ecie zamkn±æ jednego oka. Wcale.Nie mówi±c o tym, ¿e pó³ twarzy macie bezw³adne. Oczywi¶cie sprawa indywidualnego wyboru, ale ja tam mam zamiar siê szczepiæ. Inny przyk³ad-mój kuzyn. Te¿ siê nie szczepi³ bo wysportowany itd. Przeszed³ grypê. Pojecha³ na zgrupowanie. Wróci³ karetk±. Diagnoza? Zapalenie osierdzia. Ot nie wszystkie wirusy i bakterie pad³y. A od wysi³ku zrobi³ siê posiew w okolice miê¶nia sercowego. Tak¿e wasz wybór a takie jest moje do¶wiadczenie ¿yciowe. Poza tym- szczepionka nie gwarantuje, ¿e nie zachorujemy wcale, ale naprawdê zapewnia ³agodniejszy przebieg choroby. O czym te¿ przekona³am siê na przyk³adzie mojego ch³opaka z liceum, który szczepi³ siê na ró¿nego egzotyczne choroby i wiele podró¿owa³. Bywa³o, ¿e chorowa³, ale unikn±³ powa¿nych powik³añ i zawsze szybko wraca³ do zdrowia. ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
Moje w³osy jej akurat nie lubi±. A jeszcze mniej lubi j± mój skalp. |
|
|
|
|
#3472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Powiem Ci, ¿e sk³ad jest cienki jak barszcz - ponad po³owa sk³adu to substancje konserwuj±ce. Do tego parafina i parê emulgatorów. Jak raz - ja bym wywali³a Nawet nogi tym strach goliæ.
|
|
#3473 | |||
|
amor vincit omnia
Wiadomo¶ci: 20 132
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w takim razie wywalam! i w sumie jako¶ nawet nie jest mi szkoda, bo opakowanie nawet ma brzydkie- jaki¶ taki s³oik
|
|||
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do mamy wspó³czuje, potrafie sobie wyobraziæ to o czym piszesz. Co do szczepionek na choroby egzotyczne, to siê zgodzê - ale jednak do szczepienia na grypê ma siê to nijak
|
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna sprawa, ¿e bardzo wa¿ne jest przestrzeganie przy szczepieniach wymogów dotycz±cych ostatnio przebytych chorób. Wiele osób nie traktuje tego powa¿nie i potem ma nieprzyjemno¶ci. A nie mo¿na siê szczepiæ np. tydzieñ po lekkim przeziêbieniu. |
|
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To indywidualny wybór ka¿dego. Osobi¶cie zaszczepi³am siê na grypê raz i wtedy j± mia³am, teraz mam drugi raz w ¿yciu (ale je¶li jutro bêdê siê dobrze czuæ to oznacza, ¿e to jaka¶ dwudniówka, a nie grypa). Jednak ja z tego szczepienia wiêcej nie skorzystam
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do infekcji - z gryp± mam kontakt co roku(nawet w domu), czêstotliwo¶æ mojego na ni± chorowania ju¿ Ci przedstawi³am. Dla mnie gra cholernie niewarta ¶wieczki, straty czasu, samopoczucia i tym podobnych. A ju¿ szpitali nie cierpiê organicznie - mój brat twierdzi, ¿e w samym porodzie najbardziej bêdê ba³a siê tego, ¿e spêdzê kilka dni w szpitalu
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2013-01-06 o 00:14 |
|
|
|
|
#3479 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 956
|
Cytat:
bo takiego zmielonego to nie mia³abym jak przecedziæ a z ziarenkami dam se radeidê spaæ, dobrej nocki ¿yczê
|
|
#3480 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
Cytat:
![]() Cytat:
Te¿ idê spaæ. Bo wykoñczê tego biednego tablecika
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

To jedno, a drugie jak siê ta kole¿anka opala? Bo kto¶ jest blady i opala siê na ró¿owo i kto¶ jest blady, ale opala siê na br±zowo - pierwsze zwykle dotyczy blondynek, drugie ciemnow³osych.

Gdybym tyle my¶la³a o chorobach to ju¿ wpakowa³abym siê do trumny w kszta³cie butelki wina 
no i poza ja niestety ¶piê czêsto z mokr± g³ow±
Nie leczmy siê na forum tylko u lekarza