|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ VII
Cytat:
![]() A zdradzisz jak robisz tą swoją maseczkę ? |
|
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Kupuję brązowy ryż organiczny, wiem że jest np w niektórych większych Rossach z jedzeniem. Ja swój kupiłam w sklepiku ze zdrową żywnością, a raczej w dziale chyba za 7-8 zł pół kilo ![]() Raz udało mi się trafić na herbatkę ekologiczną w kawiarni, jedną saszetkę 100% hibiskusową, więc ją wykorzystałam ![]() Zmieliłam w elektrycznym młynku ryż (trzeba porządnie mielić, ja mam stary młynek, więc długo mieliłam, aby mieć pewność, że ryż stanie się miałki i nie będzie drapał twarzy). Potem zmieliłam hibiskus. Następnie zmieszałam z hydrolatem na papkę i gotowe. Puder ryżowy pod wpływem wody/hydrolatu pęcznieje i powstają drobinki. Jest to maseczka peelingująca (jak oryginalna), nie dla naczyńkowców!!! Maseczkę wmasowuję, zostawiam na ok 5-10 minut, przemasowuje jeszcze raz wilgotnymi dłońmi w ramach peelingu i spłukuję. Ponieważ nie mam za bardzo dostępu do hibiskusa, z resztą nie jest on konieczny, bo ryż gra główną rolę, to w ciągu roku ukręciłam co najmniej kilkanaście mikstur z samego ryżu i tego, co akurat miałam pod ręką. Do ciała z żelem pod prysznic i olejkami, do twarzy z hydrolatem, albo peelingiem enzymatycznym Phenome, kocham tą mieszankę, tylko Enzymatyczny mi się na razie skończył, więc używam teraz ryżu z mleczkami, żelem Head to toe też Phenome, glinkami i wodą, czasem olejkiem, no czym popadnie. Warto, warto kręcić samemu. Nawet tą oryginalną Balm Balm zdarzało mi się podrasować a taki peeling wykonuję 1-2 razy w tygodniu. Jego główną zaletą jest to, że mnie nie podrażnia, chociaż jest dość mocny, nie zatyka, otwiera pory, w senise aby je oczyścić, a potem uspokaja cerę, przynajmniej moją, jest gładka. Na razie nie planuję zakupu gotowych scrubów.
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2013-01-05 o 01:01 |
|
|
|
|
#3363 |
|
Zadomowienie
|
Podsumowanie wraz z krótkim opisem.
Hity: Twarz: - krem oczyszczający Gaia Creams - mgiełka Phenome - hydrolat oczarowy (nadal) - ekoampułka Pat&Rub - kwas glikolowy (nie wymienie nazwy, bo nienaturalny) - spirulina - czarne mydło Detox, mydełko z glinką Organique - płyn micelarny P&R (zaznaczam, że używam tylko rano, wieczorem wygrywa nienaturalny) Włosy: - olej ze słodkich migdałów (na końcówki) - odżywka regeneracyjna P&R. W duecie z maską i szamponem - cud, miód. - szampon Baikal Herbals (za wydajność, zapach, nieszkodzenie, cenę, no i mycie :p) - płukanka do włosów z kwiatów lipy (jedyna jaka mi przypasowała) Ciało Na uwagę zasługuje: - oliwka Alterra - masło do ciała kokos, cytryna P&R - masło do ciała w kostce Orientana. Na bank jeszcze kupię. Świetnie radzi sobie z podrażnieniami. Uwielbiam skóre po wchłonieńciu sie balsamu. - kremy do rąk z linii zapachowych P&R - krem do rąk z masłem shea L'oaccitane (100% naturalność wątpliwa) - balsam samoopalający z bronzerem P&R (za ułatwienie nakładania samoopalacza. Przedtem zawsze były smugi). Kity Oczywiście to kwestia indywidualna. - mgiełka do układania włosów P&R - Robi niewiele, może nawet nic. Mam nadzieję, że chociaż długofalowe działanie będzie dobroczynne dla włosów. - krem do twarzy P&R 30+ na dzień. Zwyczajnie jestem na nie. - olejek do ciała oraz tonik na dobranoc Yves Rocher z serii Bio. Olejek za duszący zapach i słabe nawilżenie. Tonik za to, że wydaje się być nic nie robiącą wodą. - mydło Aleppo 40%. Męczy mnie jego używanie, wysusza mi skórę, mam wrażenie niedomytej buzi - balsam nie tylko do ust Gaia Creams. Jest cudny, ale tylko przez kilka minut. Daje złudne wrażenie nawilżenia, ochrony warg. Do rąk też się nie nadaję. |
|
|
|
#3364 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję wygranej Ja przeważnie nakładam maseczki na twarz razem z maseczką lub olejem na włosy - skoro i tak muszę pod prysznicem spłukac włosy to przy okazji i paszczę załatwiam A może ułóż sobie harmonogram??? Jeśli jestes obowiązkowa to powinno zadziałać ![]() Cytat:
ja też nie lubi tego jak wolno kosmetyki schodzą - najgorzej mam z szamponami ale znalazłam sposób wciąż mam otwartych kilka naraz, ale przynajmniej nie naraz ich używam co do p&r - pisz śmiało, że nie czujesz się usatysfakcjonowana takim zakończeniem sprawy Cytat:
![]() ![]() boję się zapytać.........jak krem kuomaye ![]() Cytat:
Fryne - przez Ciebie mam ochotę na tusz sante ![]() pomysł z podsumowaniem ![]() ja na bieżąco staram się uaktualniać swoją listę hitów i kitów, ale postaram się wstawić tu największe hiciory 2012 tylko muszę chwilę przemyśleć.....
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2013-01-05 o 11:14 |
|||||
|
|
|
#3365 |
|
Wtajemniczenie
|
Zbiorowe gratulacje zakupów
![]() : oklaski:Super pomysł z podsumowaniem roku Moje hity: twarz: - mydła z Lawendowej Farmy, żadne mnie nie zawiodło - samorobiony tonik z glukonolaktonem - samorobione serum z witaminą C - glinka ghassul i glinka czerwona + gąbeczki Calypso do zmywania - Balsam do ust Miodowy Cukierek z wanilią z LF - olejek Alverde z różą - krem AA eco z rokitnikiem włosy: - szampon Love2mix pomarańcza i chili - olej sesa egzotyczna za babyhair ![]() - tonik babuszki agafii wzmacniający za babyhair i blask - maska drożdżowa za miękkość ciało: - balsam do kąpieli Babydream dla mam - masło do ciała Love 2 mix macadamia i shea - kremy babydream dla dzieci na podrażnienia po depilacji - ogólnie peelingi do ciała - peeling do stóp z YR z naturalnym pumeksem i lawendą makijaż: - podkład, korektor i róż Lily Lolo ![]() Kity: Natura Siberica żywe witaminy dla włosów - ładne, ale drogie i nic nie robi Natura Siberica szampon + odżywka Objętość i nawilżenie - zero efektu i więcej nie pamiętam
|
#3366 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie powinnam tego czytać bo jest na liscie JMO na którę się czaje Ja dzisiaj mam więcej czasu także dodam w końcu fotki moich kosmetyków i zrobię swoją listę Hitów i Kitów |
|
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Sto lat mnie nie było Bardzo podoba mi się pomysł z Hitami i kitami. Muszę pomyśleć co u mnie się sprawdziło, ale na szybko:Twarz -seria skinatura Delcare -mineral flowers w czerwonych tubkach na dzień i na noc -serum z wit. C JMO i samorobione -maseczki z glinek -maseczka Anuli z neem -olejek jojoba -niezmydlana frakcja sojowa -zel z kwasem hialuronowym -złuszczanie kwasami różnej maści -alverde krem do mycia twarzy z nagietkiem -pomadka ochronna alverde-nagietkowa i z mandarynką -leave on phenome -krem pod oczy z serii bio Yves Rocher -płyn do demakijażu Bio Yves Rocher Ciało -peeling solny z rossmana -masełka Alverde -olejki Alverde -krem do rąk Phenome migdałowy -masełko do stóp alverde -krem do stóp alverde -mydła z lawendowej farmy i tuli -zel do mycia z mandarynką i wanilią alverde -peelingi samorobione cukrowe i solne -żel pod prysznic z olejkiem arganowym BIO yves rocher Włosy -Alterra maska i odżywka z granatem -Szampon i odżywka z winogronami Alverde -maska drożdżowa do włosów Babsuszki Agafii -balsam na kwiatowym propolisie babuszki Agafii -olejowanie różnymi olejkami -seria do włosów blond Alverde- pięknie rozświetla! Makijaż Puder jedwabny hauschki minerały Anabelle minerals- odkrycie tego roku! kocham podkład kryjący, róże, korektor Pędzelki do minerałów lancrone podkład lily lolo na lato podkład jojoba edm puder luminizing sunlight edm soft bronzer edm mineralne róże- bardzo różne uroczy fioletowy flat top pixie Jak coś mi się przypomni to dopiszę ![]() Niekwestionowanym kosmetycznym hitem było poznanie wielu z wątkowych dziewczyn
Se spánky z břidlicových střech se zády rtutě na oknech, páry z broušenýho skla, se stehny váhy, tě každej zná, tě každej zná, tě každej zná a když Tě ochutná, ví, že víš, že... Edytowane przez gayenka Czas edycji: 2013-01-05 o 13:23 |
|
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kręcić mi się też nic nie chce teraz, co najwyżej zmieszam sobie parę olejów, ale takich do mieszania mam niewiele, więc to olewam...czemu nikt się nie wypowie na temat kremu z filtrem??? tam można skład podejrzeć, ciekawa jestem, czy zaryzykowałybyście...
|
|
#3369 |
|
Rozeznanie
|
Hity i Kity 2012
To jak wszyscy to i ja
![]() Hity: Twarz - seria Organic Therapy ( pianka do mycia, tonik i serum zwężające pory) - maseczka Anuli - maska algowa Bielenda ze spiruliną i aloesowa -krem Alva Rhassoul do tłustej i mieszanej -maseczka Alverde do cery zanieczyszczonej -pomadka Burt's Bees (closzku Ciało - masło Love2mix makadamia (suflet Love2mix z maliną i liczi pewnie wpadnie do hitów 2013) - masełko Alverde mandarynka - dezodorant Hauschka różany - krem do rąk dr. Scheller - krem do stóp Natura Siberica przeciw odciskom Włosy - maska Biovax do słabych i wypadających - maska NaturVital aloesowa - ogólnie moje włosy przechodzą w tym roku kryzys i niczego nie tolerują, więc ciężko coś wybrać Kity: - Phenome Holistic - Natura Siberica szampony i odżywki - szampon Khadi z certyfikatem! - Dezodorant Garnier z Ekocertem! - balsam Figs&Rouge
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
a teraz moje hity 2012 (tak na szybko, więc pewnie połowę zapomnę, no ale to są takie naj naj rzeczy)
makijaż: - płynny podkład living nature - puder sypki mineralny alverde - róż w kulkach alverde - potrójny cień do powiek sante - maskara hauschki pielęgnacja twarzy: (przed stanem błogosławionym )- serum z mącznicy JMO - emulsja hauschki (czasem z domieszką olejku hauschki) - spray regenerujący alva (w czasie ciąży - mniej przetłuszczu, za to mega przesusz i okropne podrażnienia, czerwone placki...) - tonik różany martina gebhardt - krem różany martina gebhardt ciało i włosy: - mleczko do ciała JMO wanilia pomarańcza - szampon i+m ziołowy - maska oczyszczająca do włosów phenome - żel i oliwka hipp - mydło oliwkowe z lawendowej farmy (od niedawna stosuję, no i w ogóle to pierwsze podejście do LF, ale naprawdę zachęca do dalszych testów )---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- aaa a druga, to właśnie deo hauschki. bez niego bym się nie przerzuciła na naturę pod pachą!
|
#3371 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
, chociaż ja bym nie ryzykowała z moją cerą tłustą, dużo zapychaczy, niemieckiego nie umiem, ale zdaje się, że może to być lżejsza konsystencja. Drogi, próbki byłyby wskazane. Jeśli nie boisz się o zapchanie porów to warto.
|
|
|
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zasłużyłam na tak cudowne słowa, ale i tak dziękuję wiesz - każdego przyjmuję u siebie tak, jak na to zasłużył ![]() strasznie się cieszę, że mogłam Cię osobiście wyściskać, pogadać i mam nadzieję, że tych kilka spotkań to dopiero początek I nie mam wyjścia - muszę się z Tobą całkowicie zgodzić, że największym plusem minionego roku było poznanie wielu wspaniałych dziewczyn z naszego wątku!!! anulowa lista przebojów 2012 ![]() paszcza: złoty scrub organic therapy krem nawilżający kuomaye czarne mydło afrykańskie w kostce lawendowa farma różowy grejfrut masło bacuri serum z witC safea arganowy krem pod oczy spray regenerujący alvy woda do demakijaży YR makijaż podkład lauress - wciąż i niezmiennie ![]() hauschka puder tonujący w kamieniu hauschka puder jedwabny bourjois podkład detox madara krem tonujący sunflower włosy andalou naturals - szampon i odżywka z cytryną i słonecznikiem love2mix szampon z chili szampon kuomaye szampon natura siberica do tłustych odżywka eco cosmetics odżywka aubrey organics gpb zw.objętość drożdżowa maska do włosów p&r maska regenerująca phenome peeling do włosów olej łopianowy pianka alverde na nowo pokochałam henny khadi ![]() ciało love2mix masło macadamia ikove peeling deo madary porażki 2012 phenome peeling enzymatyczny do twarzy i holistic alverde podkład mineralny w kremie tonik YR
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2013-01-05 o 15:59 |
|
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę ja też zaprezentować swoją listę hitów i kitów 2012?
![]() HITY: - mydło savon noir Organique - balsam do ust Dr Lipp - balsam do ust grejpfrutowy Pat&Rub - olejek herbaciany - masło do ciała macadamia i shea Love2mix - masło do ciała mango i papaja Love2mix - płyn do higieny intymnej Facelle - filtr mineralny JMO KITY: - balsam Alverde do skóry wrażliwej i alergicznej - pasta do zębów Dr Hauschka - balsam Alverde z pigwą i jeżyną - krem na noc z wyciągiem z porzeczki i maruli Dr Scheller - szampony Lovea - pomadka do ust Isana Hydro - pomadka do ust NoniCare
|
#3374 |
|
Rozeznanie
|
Super pomysł z tym podsumowaniem roku
MOJE HITY: Włosy: Szampony Lavery Odżywka cytrusowa JMO Żel stylizujący JMO Shine on JMO Reconstructor Odżywka JMO Twarz: hydrolat lipowy Serum z vit C JMo Glinka do mycia twarzy Alvy Serum lemon z BU Ciało: masło różane z Phenome i tyle
|
|
#3375 |
|
Zadomowienie
|
U mnie będzie mało, bo niewiele jeszcze testowałam
(skóra sucha) HITY twarz ekoampułka 1 Pat&Rub + olejek z opuncji lub + olejek Alverde z różą krem nawilżający Kuomaye (chociaż cuchnie zepsutym rosołem) anula_ga maska algowa złota Bielenda włosy mgiełka do układania włosów P&R (nie obciąża, a ułatwia modelowanie) maska drożdżowa balsam na łopianowym propolisie (ułatwia rozczesywanie) olejek jojoba za połysk i miękkość niestety nic nie spwodowało babyhair i zmniejszenia wypadania ciało Love 2 mix masło macadamia Alverde masło makadamia i shea Phenome krem do rąk KITY krem AA eco z rokitnikiem (pierwszy w życiu krem, który mnie zapycha) olejek Sesa (powstały mi 'gule' na głowie) Czy te CUDA -biała glinka do mycia twarzy Logona, czarne mydło Detox- nadają się do skóry suchej czy zrobią przesusz? Szukam czegoś co spowoduje 'rozpuszczenie' suchych placków na skórze. Peelingi, kwasy sobie z tym nie radzą.
Czas nie leczy ran, tylko przyzwyczaja do bólu ... Edytowane przez olaola1 Czas edycji: 2013-01-05 o 17:29 |
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się, że Ci się spodobał i tak - zapach nie jest jego największym atutem ![]() co do suchych placków - ja miałam tak przy nosie, ale zorientowałam się, że jakimś cudem omijam te fragmenty twarzy nakładając krem teraz juz jest po problemie.Skuteczny peeling to złoty scrub organic therapy - to peeling mechaniczny, nie wiem czy Cię takie interesują. Ja enzymatycznych nie używam, bo jakoś mi szkodzą...... a może savon noir? Ja ostatnio wzięłam sobie małe opakowanie 30ml na próbę w skarbcu natury i na pewno zamówię pełen wymiar, bo świetnie się u mnie sprawdza w myciu twarzy
|
|
#3377 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczynki w Nowym Roku
Oto moje naturalne hity i kity 2012, część nadal testuję, dlatego ujęłam tylko te pozycje, których używałam dłuższy czas.Twarz Olejek regulujący Hauschka Pasta do mycia twarzy Hauschka Żel do mycia twarzy z jojobą JMO Krem do twarzy na dzień z morelą JMO Filtr mineralny JMO Tonik Hauschka regulujący Płyn micelarny Pat&Rub Ściereczka do demakijażu Sponge Chief For Make Kanebo Ciało Płyn do mycia Sweet Pat&Rub Masło Cupuacu JMO Olejki do ciała Alverde Kremy i olejki Gaia Creams na rogowacenie okołomieszkowe ramion Czarne mydło peelingujące Makijaż Pomadka w kredce Double Lip Logona Puder rozświetlający do twarzy Hauschka Włosy Szampon Lawendowy JMO Kuracja Torebek JMO Maska regenerująca włosy Pat&Rub Odżywka Citrus Neroli JMO Olej Sesa i łopianowy Kity Ekoampułka nr 1 Pat&Rub Szampon wzmacniający włosy Baikal Herbals Świeca zapachowa pomarańczowa Pat&Rub Jak widać, co podoba się jednym, kompletnie nie służy innym :-(
Czasami piszę sobie recenzje filmów. Edytowane przez natkaa Czas edycji: 2013-01-05 o 17:57 Powód: bład |
|
|
|
#3378 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za piekne podsumowania. Ja tez wklejam swoje zapewne zapomnialam o polowie rzeczy![]() w telegraficznym skrocie przedstawia sie to nastepujaco Twarz Spray Alvy Hydrolat oczarowy Spray pomarańczowo waniliowy Hugo Naturals Biala glinka z lotosem Logna Tonik z ogorkiem Aubrey Organics Balsam do ust Sanoflore Pomadki waniliowa ora granat Madre Bees Serum z Wit C AMB Czarne mydlo od ivii82 Samoopalacz z bronzerem P&R Filtr JMO Krem pod oczy oraz lekki krem na dzien i tłuścioszek na noc Sylveco odkrycie 2012 roku mam nadzieje, ze zachwyty będą nadal trwac. Wlosy Maski do włosów Oragnic Shop: figa oraz awokado Maska drozdzowa Giovanni rekonstruktor do wlosow Giovanni odzywka bez spłukiwania Mare Labs odzywka w spray’u Odzywka Nawilzenie i Objetosc Natura Siberica Szampon Nawilzenie i Objetosc Natura Siberica Szampon z chilii Olejek Sesa Olej Auromere z iherba Spray -tonik do wlosow Beautiful Curls Krem do lokow Beautiful Curls Spray zel do lokow Kinky-Curly toniki do wlosow Babuszki Cialo balsam do kapieli oraz oliwka Babydream dla kobiet w ciazy P&R zel do kapieli z serii hipoalergicznej Maslo do ciala Sanoflore Maslo do ciala Alverde wanilia i pomarancza oraz shea i makadamia Dezodorant Born to bio wanilia Dezodorat Garnier Rozany Dezodorat Crystal Zel pod prysznic Alterra borowka i wanilia moja milosc ![]() ![]() Makijaz Podklady Bourjois bio detox Podklad Lily Lolo Podklad Lucy Minerals Roz + bronzer Physician's Formula Organic Wear z EcoCert Cienie do powiek : Lumiere, Meow, EDM Tusz do rzes Alverde False Lashes Edytowane przez effa_j Czas edycji: 2013-01-05 o 20:47 |
||
|
|
|
#3379 | |
|
Rozeznanie
|
A gdzie kupujesz Ikove i Alphanove ???
Cytat:
|
|
|
|
|
#3380 |
|
Wtajemniczenie
|
Cieszę się, że mydło afrykańskie Wam się spodobało dziewczyny
To może i ja się wypowiem w sprawie hitów 2012. Twarz: Mydło afrykańskie/savon noir Neroli z Mydlarnii Franciszka hydrolat oczarowy tonik z olejkiem z drzewa herbacianego Lush krem na dzień 30+ P&R krem na noc 30+ P&R krem samoopalający Lavera serum z mącznicy lekarskiej JMO Ciało - tu raczej nie mam niczego co by mnie powaliło na kolana Włosy: szampon Amla&Bhringraj Khadi odżywka Cytrus & Gorzka Pomarańcza JMO Maska Regenerująca P&R Maska drożdżowa Babuszki Agafii Makijaż: Podkład kryjący Annabelle Minerals (cudny |
|
|
|
#3381 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, dawno sie nie oddzywalam ale bardzo chcialam rowniez podzielic sie moimi hitami, chociaz duzo tego nie jest.
Wlosy: -odzywka cytrus & neroli JMO -maska regenerujaca P&R (szampon do tej pory ulubiony lawendowy JMO przestal mi sluzyc zamowilam jakies rosyjskie teraz na wyprobowanie)-olejek migdalowy Alverde - tylko za zapach -shine on -JMO - jako srodek do stylizacji podkreslajacy fale Cialo: -maselka do ciala P&R seria relaksujaca i home spa -czarne mydlo Alepia -kessa Alepia (mialam tez rekawiczke Karawan i to bylo jakies nieporozumienie) -olejek rozswietlajacy P&R Twarz: -peeling- maseczka BalmBalm - odkryty dzieki Korah -mleczko-tonik 2w1 Weleda do cery tlustej - za super oczyszczenie bez klejacej warstwy i ogolna poprawe cery, aktualnie nie jest w uzyciu poniewaz przy retinoidach za bardzo podraznia cere ![]() Kosmetyki dla dzieci: -krem przeciw odparzeniom Weleda -zel-szampon 2w1 Weleda nagietkowy(cialko mieciutkie, wloski blyszczace i gladkie, nie przepadam za produktami typu 2w1 ale ten jest bardzo udany, wydaje mi sie, ze nie szczypie w oczy bo mlody nigdy nie tarl oczek gdy mu splukuje zel z glowki) -balsam sweet P&R (troszke dlugo sie wchlania ale skutecznie nawilza i nie zostawia tlustej warstwy, moglby ladniej pachniec ) Makijaz: -blyszczyk rozany P&R Przetestowalam mase kosmetykow do twarzy i niestety ale malo co mnie oczarowalo, mam bardzo wrazliwa i do tego tradzikowa cere wiec nie mam latwo z nia.
Każdemu własna kupa ładnie pachnie, ale nie daj się zwieść ![]() Marcelek moj caly swiat Laura 39/40 tp 9.03.2015 Edytowane przez olasia Czas edycji: 2013-01-05 o 23:17 |
|
|
|
#3382 |
|
Zadomowienie
|
Świetne listy, Dziewczyny!
I jakie przydatne dla nowych osób lub takich, które nie czytają regularnie.
|
|
|
|
#3383 |
|
Zadomowienie
|
To i ja napiszę swoje hity i kity, chociaż jest ich mało.
Twarz: - serum zwężające pory Organic Therapy - peeling enzymatyczny z e-naturalne - serum z wit. C - płyn do mycia Pat&Rub Sweet ( od kilku miesięcy używam do mycia twarzy) - maseczka anuli Ciało: - Phenome, krem do rąk migdałowy - mydła Aleppo - masło hipoalergiczne Pat&Rub Włosy: - ruski olejek łopianowy - szampon Organic Shop - odżywka Alepia - maska Anti Allergic Organique Makijaż: - podkład Lauress - róż Lily Lolo - pędzle Maestro Największe kity: - Phenome Holistic - mgiełka do twarzy Phenome - szampon neutralny Natura Siberica Edytowane przez Klolcia Czas edycji: 2013-01-06 o 01:36 |
|
|
|
#3384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() może byś skrobła coś więcej o tych wytłuszczonych ![]() interesuje mnie zwłaszcza czy nie obciążają włosków??
|
|
|
#3385 | |||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Ja mam tłustą cerę i biała glinka jest moją ulubioną, matuje i wyciąga tłuszcz z porów nie podrażniając (w moim odczuciu najłągodniejsza z wszystkich glinek, choć nie każdy tak twierdzi), nie wiem jak się zachowa przy suchej cerze, ale często działa leczniczo na skórę, więc może warto. Polecam czystą glinkę do testów, Logona jest bardzo fajna, ale jednak zawiera też inne składniki, a czystą glinkę w proszku często można kupić w saszetce na spróbowanie.Ikove teraz chyba jest niedostępny nigdzie u nas, kupiłam już dawno na wyprzedaży w inecoo.pl , kosmetyki były wycofywane, a teraz strona sklepu jest w przebudowie. Natomiast micel Alphanova (woda dla dzieci) można dostać w eco-esthetique.pl . Bardzo polecam ten sklep, nie wiem czy wszystkich, ale mnie bardzo mile zaskoczył, zawsze też są jakieś fajne promocje. ![]() Cytat:
![]() Też mam podobne problemy, tzn wrażliwą cerę i oczy, trądzik już nie, ale tlustą, rozszerzone pory, czasem zaskórniki. Ja już od dawna czaję się na olejek rozświetlający do ciałą P&R Cytat:
![]()
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2013-01-06 o 10:07 |
|||
|
|
|
#3386 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
1) maska jest bossska - mam też duże opakowanie i to ono skusiło mnie do zakupu miniatur na próbę 2) ta ściereczka to już w ogóle mistrzostwo świata 3) tonik też mnie ciekawił i po przetestowaniu kupię chyba duże opakowanie bo chociaż ma alho - całkiem jest przyjazny dla skórynatomiast 4) olejek do oczyszczania - nic nadzwyczajnego (to czysty olej kokosowy) 5) serum różane - dla mnie za mało treściwe (ale ja jestem uzależniona od Wspaniałego, on jednak ma argan w składzie więc wiadomo ![]() Wszystkim Życzę dobrego roku Moje hity: mydło maroko z LF Olej wspaniały ![]() serum robione na wzór ekoampułki ![]() Alva Rhassoul spray i korektor krem Ideal z Phenome mgiełka różana Logona AntyAge (pod oczy podobała mi się też seria Bio2you, ale ma kitowe opakowania więc to tak na pograniczu..I nieustannie uwielbiam sklep Organeo - właścicielka mnie lubi więc to może dlatego takie mam dobre skojarzenia ![]() kity: uważam, że marka Phenome mogłaby się jakoś dookreślić w dziedzinie promocji i wyprzedaży bo ta nieprzewidywalność doprowadza mnie do rozstroju nerwowego![]() Kosmetyki rosyjskie... niewiele testowałam, ale jakoś to, co się udało dorwać nie powaliło mnie niestety Plan - planuję jeszcze to serum dwufazowe, co Auraria polecała przetestować Sukces - zdenkowałam zdecydowaną większość zapasów jakoś całkiem niedawno Edytowane przez mhm0808 Czas edycji: 2013-01-06 o 09:31 |
|
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
moja lista mniej więcej, jak sobie coś przypomnę to dopiszę
![]() Hity: Makijaż: - eyeliner Dr Hauschka - cienie mineralne Meow Ciało: - peeling Pat&Rub z serii relaksującej, masło też jest b. dobre, ale peeling uwielbiam - mus do ciala Organic Shop balijski kwiat -Nawilżający krem do stóp La Claree, - mydło savon noir Organique - samoopalacz Alverde - dezodorant w kulce Madara Włosy: - szampon Anti Age Organique - maska Anti Age Organique - cytrusowa seria JMO - olejek (teoretycznie do ciała) Alverde paczula i czarna porzeczka Twarz: - filtr mineralny JMO, - serum z wit. C JMO i serum z mazideł (wit.C plus olej), - serum Lemon z BU (stosowane co kilka dni) - maseczki z glinki, - mydło savon noir Organique, - olejek herbaciany punktowo na niespodzianki, - samoopalacz Lavera, Kity: ![]() - szampon Alterra z kofeiną, - balsamy do ciała Alterra, - balsam do ciała z płatków róży Ilcsi, - olejek łopianowy do włosów Baikal Herbals - balsamróżany do ust Figs&Rouge |
|
|
|
#3388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Każdemu własna kupa ładnie pachnie, ale nie daj się zwieść ![]() Marcelek moj caly swiat Laura 39/40 tp 9.03.2015 Edytowane przez olasia Czas edycji: 2013-01-06 o 13:25 |
|
|
|
|
#3389 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny kuszą mnie ostatnio kosmetyki Rahua - troche mają ceny zaporowe -ale mimo to kuszą
Używała któraś z was??????
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), albo mi nie przypasują i będę zła, że tyle wydałam
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.

poza tym zakupów w ramach ponad półrocznego postu zakupowego nie robiłam ( Projekt denko rządził). Dopiero niedawno musiałam uzupełnić braki, niedługo wkleję foteczki moich włosowych nabytków, jestem z nich bardzo zadowolona, no i z siebie, że wytrwałam tyle czasu w poście

a taki peeling wykonuję 1-2 razy w tygodniu. Jego główną zaletą jest to, że mnie nie podrażnia, chociaż jest dość mocny, nie zatyka, otwiera pory, w senise aby je oczyścić, a potem uspokaja cerę, przynajmniej moją, jest gładka. Na razie nie planuję zakupu gotowych scrubów.

- 06/13-24cm, 07/23- 26cm.....50cm
teraz juz jest po problemie.