|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
nie potrafiłabym tego słuchać , uciełabym opowiadania w zarodku i powiedziała ,że nie interesują mnie plotki a co do filmów , kocham horrory (ale nie te krwawe) , komedie głównie ale jak film ciekawy to i gatunek obojętny ![]() Cytat:
![]() dzieki za radę ale chyba to nie to jeszcze nie, ale pewnie w najbliższym czasie sie pofatyguję jedno co mi wszędzie mówią to to ,że katar może być spowodowany żłobkiem i kontaktem z mnóstwem zarazków Cytat:
co Cię obchodzi jej opinia i co ją obchodzi co Wy robicie?? przecież teraz Wy tworzycie rodzinę i dajecie małemu wzorce a tu niestety ma je takie ,że ojciec/mężczyzna nie musi robic nic bo kobieta jest od tego jak dla mnie niekoniecznie mu to pomoże w życiu i tu własnie żeby mogło być inaczej potrzebny Wam Wasz kąt bez wytycznych teściowej nie gniewaj się za to co napisałam ale mam alergię na takich synalków mamusi jak Twój Tz i takie kobiety jak Twoja teściowa ... |
|||
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
|
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#906 |
|
Wtajemniczenie
|
też oglądałam i ryczałam na końcu ;-) ale spałam normalnie. ten film nie był straszny. mi się zejście podobało, właściwie to obie części.
nie dałam rady obejrzeć ani jednej piły, za dużo krwi i okaleczen
|
|
#907 |
|
Raczkowanie
|
Bry
![]() Ksiądz przyszedł, wystraszył się naszego wilczura i uciekł ![]() Hela upodobała sobie rzucanie. wszystko jest "baaam" brumek, zdrowia życzę! ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- "Mgła" to z tymi taki robalami dziwnymi? |
|
|
|
#908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wiem, że to mieszkanie tu w takich rzeczach nie pomaga. Nie mam pretensji, ani żalu do męża, że nie zmienia pieluch, nie usypia Małego, czy go nie kąpie. W miarę możliwości starałam się go namawiać na spacery z nami (sam niestety go nie brał), a teraz Patryk tak się wycwanił, że narobi wrzasku i nieraz tata zostaje "zmuszony" na wyjście Nieraz usłyszałam od męża, że to jestem z trudnym charakterem, ale zastanawiam się, czy on sobie zdaje sprawę, że wiele kobiet na moim miejscu dawno już by stąd zwiało... |
|
|
|
|
#909 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym zwiała od razu ![]()
|
|
|
|
|
#911 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I dzieki Cytat:
U nas tez ciagle jeszcze szpital, a ja to jeszcze mega zmeczona jestem, wiec wspolczuje wam Cytat:
Witam, moje dziecko oprocz buntu dwulatka wyrazanego histeria, weszlo w faze slowna. Dzisiaj czytalam mu ksiazeczke, zabral ja, zamknal i krzyczy "nie cie"/ Strasznie mnie to ubawilo. W ogole hitem jest u nas "Babo chce", uwielbia jak mu czytam i uwielbia narysowanego tam tate, ktory w sumie przypomina troche jego tate. A u nas chyba meczy mnie depresja zimowa i ogolnie przemeczenie. Nie moge nic jesc, bo zaraz mi niedobrze i chyba tutaj mdlosci sie nasilily, nie wiem czy to z tesknoty za krajem czy jak. Moj tz tez dziwny, brakuje mi jego wsparcia i rozmowy, mam wrazenie, ze sie w ogole nie cieszyy, z tego, ze jestem. Siedze prawie caly czas sama tylko z Szymula itak sobie mysle, ze to wszystko nie tak mialo byc, jeszcze fakt, ze tak szybko do pracy nie pojde, tez mnie doluje. Tak chociazbym sie jakos oderwala, moze poznala jakies kolezanki... No nic troche namarudzilam, sorrki
|
|
|
#912 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
Teliczku, myślę że nie wcześniej niż o 15 byśmy u Was byli- chcemy jeszcze odwiedzić moją babcię we Wrocławiu. ![]() Iwa, matko współczuje sytuacji, miała ciarki czytając. Zachowałaś zimną krew i spisałaś się na medal. ![]() Kolina, no i się poryczałam przy tych fragmentach filmu o Chustce... Nie wiem czy dałabym radę obejrzeć film. ![]() Beata, Julka jak malowana- nie mogłam się na nią napatrzeć. Isia, przykro mi że u Was taka czarna seria wydarzeń- mam nadzieję, że los się do Was szybko uśmiechnie. ![]() Brumku, jak to możliwe że przeziębienie dopadło taką twardą kosmitkę? Zdrówka, dołącz szybko do swoich "wychorowanych" facetów. Księża- przykre jest to, że wykorzystują swoją "pozycję" w społeczeństwie, a ludzie im na to pozwalają. Wykupywanie miejsc siedzących to jakiś obłęd dla mnie. Czy te osoby które to robią myślą, że za tą sprawą wykupią sobie miejsce tam u góry? Ja na szczęście spotkałam więcej takich Księży z powołania, niż z miłości do kasy. (czy co gorsza nieletnich dziewcząt/ chłopców...)Fotelik, my na dłuższe trasy zazwyczaj Hanię rozbieramy, w mieście nie... Miałam tyle odpisać, a tu pustka w głowie. (pustak z głowy Od dwóch dni odzwyczajamy Naszą pijawkę od picia w nocy rozcieńczonych soków (sytuacja z zębami mnie zmobilizowała). Pierwsza noc to armagedon, milion pobudek, noszenie na rękach, spanie w naszym łóżku, a rano czułam się jak zombiak. Wczoraj już o niebo lepiej, Hania obudziła się TYLKO 1 raz! (coś takiego miało ostatnio miejsce jakiś rok temu- zazwyczaj było 4-6 pobudek, więc możecie się domyśleć, że radość była ogromna ). Pobudka o 7.20, pewnie spała by dłużej gdyby przemiły sąsiad nie zaczął napierdzielać wiertarą skoro świt.
|
|
|
|
#913 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Miłej zabawy Byliśmy u teścia na imieninach. Było miło, Tymuś wszystkich oczarował pokazem tańca i ... zgadnijcie, czy się najedliśmy Była sałatka i łosoś na przekąski... A bigosy, mięso, barszcz, paszteciki zaczęła teściowa odgrzewać, jak wychodziliśmy, czyli po 20. Ciasta pewnie o północy wjadą Czyli norma ![]() I oczywiście w szoku byli, że "jak to, już wychodzicie, nie zjecie?"
|
|
#914 |
|
Wtajemniczenie
|
Kajool to bierz się za filmy, bo potem będzie przysłowiowy armagedon i przez dłuższy czas nic nie obejrzysz
.Marzena dobrze, że się za te dziwne nocne picie Hani wzięłaś. Mobilizuje mnie to do pożegnania smoka Z mojego lenistwa jeszcze nie odstawiłam Zuzie smoka...
|
|
#915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ups caps
|
|
|
#916 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale to zdziwienie to chyba juz wyuczone mają
bo nie wierzę ,że nie pamiętają schematu Waszej wizyty z poprzedniego razu :PCytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurka Sara nam sie budzi ok.2 w nocy z krzykiem, wszystkiego popróbowawszy: picie, jedzenie, tulenie, jedynie spanie z nią pomaga. Dziś w nocy sie nie obudziła, ale na powtórkę nie licze.
No i nie mamy drzemki w dzień, a noc dalej lipna ![]() Cytat:
Własnie nadrabiamy Misje Afganistan-dzis ostatni odcinek. I Greysów, tylko musze sprawdzic czy był odcinek w czwartek. |
|
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#920 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wieczorową porą...miałam oglądać apartament, ale leci gala mistrzów sporu, więc - mąż się przed tv zawiesił
a niech ma. należy mu się , bo cały dzie dzisiaj z Hanią spędził.ja byłam w kinie. no i na ekspresowej wizycie w sklepach. ogółem jest u nas coś nawet na wyprzedażach. póki co nabyłam tylko sweterek w orsay i rurki. ale czaję się jeszcze na jakieś spódniczki "hobbit" mi się podobał, ale jak wyszłam z sali to czułam się jakbym razem z krasnoludami przebiegła te pół Śródziemia a zapomniałam się Wam pochwalić - mamy kolejnego ząbka (drugiego ) i idą kolejne
|
|
|
|
#921 |
|
Wtajemniczenie
|
Hi mamolki
Marzenko mi super pasuje, bo ja pracuje do 14, tz do 17 ale może go ściągnięte szybciej. Tylko ie zastanawiam czy zabrać was o bajkolandi czy nie lepiej będzie na telikowej kanapie ![]() Gratuluje odstawiania wody z sokiem , może nadejdzie czas upragnionego snu.U nas tez mleko nocne raczej zażegnane, ale smok niestety do snu musi być Brumciu zdrówka słonko Jako karmiaca nawet lekarstwa sobie nie zapodasz ![]() Dobrze że u teściów na przekaske łosoś bo z tego co kojarze lubisz Isia Madziulka- ekspres polecam zwykły seseo( mam w pracy) jest tani prosty wobsłudze a kawę kupujesz w padach- tam jest zwykła zmielona kawka, nie polecam kapsułek, raz ze drogo a po drugie zawierają chemie. A takie już najlepsze ekspresy moim zdaniem o te z młynkiem. Wtedy można cieszyć sie aromatem prawdziwej kawy Pisałyście o pomocy ze strony tztow Mój jest pracoholokiem, ale uwzględniając jego deficyt czasu naprawdę dużo przy Jasiu mi pomaga. Codziennie g kapie, przewianie czy karmienie to tez nie magia a pozatym jak przyjdzie z pracy to Jasiulek ma szał. Wtedy nawet do wc nie może pójść, bo Jasiu biegnie za nim kładzie sie pod drzwiami wkłada paluszki w te otwory w drzwiach i wola TATUuuuuu Muszę wam jeszcze napisać wczorajszy występ Jasia Poszliśmy piechotą do osiedlowej piekarni Wchodzę, staje w kolejce, a Jaś wyrywa mi sie biegnie do lady staje na paluszkach Obejmuje wzrokiem wszystkie wypieki na półkach Wstępuje w niego dzika i głodna bestia I z pełna dramaturią w głosie wygłasza żądanie: DA CIACIO DAA Przez ułamek sekundy udawać chciałam ze nie przyszłam z tym chłopcem ale chyba by ńie przeszło. Koniec końcem wyżebrał herbatnika- ![]()
|
#922 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku zdrówka!!!
teliku żebrzący Jasiulek musiał być przeuroczy Adrij za pierwsze zdanie JasiaMarzenko za odstawianie soku!
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja sie pochwale. Gadamy coś tam z Agatą i mówie muszę siusiu. Ta laci woła mnie choć, choć. No to ide, ta stoi przy ubikacji pokazuje palcem i mówi zdecydowanym tonem "sikaj"
|
|
|
|
#924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jejuuuu o czym my piszemy ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Scio obejrzałam swoje zdjęcia z sylwka i biorę się za siebie. Piszę, bo zobaczyłam Twój blog w podpisie . Trzymam kciuki!
|
|
|
#925 |
|
Zadomowienie
|
Kajool, to na pewno tylko chwilowy kryzys. Jesteś w słabszej kondycji, pewnie nie do końca zdążyłaś się zaaklimatyzować w nowym miejscu stąd złe samopoczucie. Wszystko na pewno się ułoży, odchowasz za jednym razem maluchy i pójdziesz do pracy. Wszystko jeszcze przed Tobą, głowa do góry!
![]() Telik, na Waszej kanapie na pewno byłoby bardzo miło i wygodnie, ale nie chcielibyśmy Wam robić kłopotu. Będziemy w kontakcie co do dokładnej godziny spotkania. ![]() Scio, Justyna, i co tu dużo mówić....sikam. U Nas wspólne chodzenie do kibelka to już rytuał (mam nadzieje, że nie zostanie tak jej do 18-stki ). Hania biegnie za mną, siada na swój nocnik i szczerząc zęby krzyczy "siusiu", jakby to była najlepsza zabawa. Scio, wow jest strona i fajne przepisy, już mam w zakładkach. Justyna, Ty Nam lepiej pokaż te zdjęcia (obiecane z resztą!) to zdecydujemy, czy dieta potrzebna. ![]() Smok- to wróg numer dwa. Jak dojdziemy już z piciem do ładu to powalczymy z gumowym przeciwnikiem. ![]() Brumku, jednym słowem najedliście się jak zawsze - niemożliwi są. Zachowują się jakby nigdy sami nie meli dziecka w domu. A ja poproszę o filmowy rewanż z tańcząco-śpiewającym Tymkiem!!!
|
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Czyzbym zapalala światło? Widziałam,ze DaKaro pytała o mnie ...Jestem,Ale w krzakach. W pracy juz całkowicie moje podczytywanie się zakończyło,bo nowy kolega siedzi ze mną praktycznie non-stop.A w domu nie mam możliwości przysiąść do kompa,więc tylko na telefonie nadrabiam na raty:/ DaKaro,przykro mi z powodu teściowej mam do ciebie biznes- w jakim biurze projektowym robicie projekt? Nie wiem czy dobrze pamiętam,Ale to jacys znajomi? Widziałam niedawno Twoje autko pod Frakiem,Ale w sklepie cie nie było,więc doszlam do wniosku,ze albo jesteś na kulkach albo w brw, i nie szukałam cie ( równie dobrze mógł to być Twój Tz). ![]() Ale historie z księżmi macie... U nas chodzi dzisiaj,zobaczymy co to bedzie.... No i więcej z pamięci nie odpisze,a zacytować tu nie mogę :/
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2013-01-06 o 09:00 |
|
|
|
#927 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Scio przejrzalam blog i jestem pod wrazeniem
![]() Bardzo mi imponuje Twoja determinacja Cytat:
Cytat:
Już sie. Cieszę na Nasze spotkanie
Edytowane przez telik Czas edycji: 2013-01-06 o 13:00 Powód: Irańczycy wybaczcie:) |
||
|
|
|
#928 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. ja po duńsku nie umiem praktycznie nic, ale każde spotkanie z teściami to jakas nowa fraza, cos tam jestem czasami w stanie zrozumiec, ale to tylko urywki i tak wyrwane z kontekstu wiec wolę ich sobie nie tłumaczyć . mam książkę do nauki duńskiego, tylko jakos czasu i chęci brak do nauki![]() Cytat:
A potem w dzień nie przeżywasz tego, nie boisz się np. że jakiś robal ci wylezie ze ściany, albo, że jak zadzwoni telefon, a ty odbierzesz i ktoś powie: zginiesz za dwa dni?i inne tego rodzaju bzdury?bo ja tak miałam z mała japoneczką- był taki horror, że została ona upokorzona przez bandę Amerykanów i potem po kolei ich mordowała(jej duch oczywiście). miałam takiego schiza, że co widziałam małą Japonkę na ulicy to dostawałam gęsiej skórki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no to teraz jak grzyby po deszczu wychodzą![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
my po ślubie oficjalnym (w końcu). było sympatycznie. Emil rozrabiał w urzędzie stanu cywilnego, ale pan był mega cierpliwy i sam go zabawiał
|
||||||||||
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny zawstydzacie mnie. Mam do zrzucenia 20 kg tych co dostałam w prezencie próbując zajść w ciąże. Pierwsze sukcesy już za mną (wrzuciłam na bloga nowe pomiary, juz nie bede tu śmiecić) |
|
|
|
|
#930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także miejsce na szczęście konkretne, nie jakieś tesco Mały do żłobka chodzi, a jak choruje to mąż bierze opieke na niego, bo ja nie chce opuszczać żadnych dni w pracy.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

zapraszam

).

Ja na szczęście spotkałam więcej takich Księży z powołania, niż z miłości do kasy. (czy co gorsza nieletnich dziewcząt/ chłopców...)
zębole

dziewczyny zawstydzacie mnie. Mam do zrzucenia 20 kg tych co dostałam w prezencie próbując zajść w ciąże.