Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-05, 18:48   #901
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
P

Dziubek a co lubisz oglądać? jaki rodzaj?
Na dzisiaj też coś ściągnęłam, nie pamiętam tytułu. ( ciekawe czy nie usnę )
sytuacja z księdzem -brak komentarza
nie potrafiłabym tego słuchać , uciełabym opowiadania w zarodku i powiedziała ,że nie interesują mnie plotki

a co do filmów , kocham horrory (ale nie te krwawe) , komedie głównie
ale jak film ciekawy to i gatunek obojętny

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość

A ząbki mu jakies nie wychodza, bo u nas tak jest przy ząbkowaniu-suche, czerwone policzki, broda, czasami krostki.
nam już zostały tylko 5 ale to jeszcze chwila czasu
dzieki za radę ale chyba to nie to

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ojej to faktycznie może być alergiczny. Robiłaś mu Dorotko może testy?

jeszcze nie, ale pewnie w najbliższym czasie sie pofatyguję
jedno co mi wszędzie mówią to to ,że katar może być spowodowany żłobkiem i kontaktem z mnóstwem zarazków

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Zaneta mi się wydaje, że to też kwestia tego, jak było w domu rodzinnym (choć nie reguła). Mi teściowa wprost powiedziała, że jak ja mogę od męża wymagać, żeby się dzieckiem zajmował, skoro ona sama dziećmi się zajmowała i dom prowadziła i nikt jej nie pomagał. I wiem, że ona zawsze stanie po jego stronie, bo to jej syn. Jeśli ja czegoś nie zrobię, to zrobi to ona, a ja jakoś mam opory by na to pozwolić. Wbrew pozorom Patryk jest bardzo za tatą, świetnie się dogadują (oczywiście jest do tego dopisana teoria, że to dlatego, że ja jestem tym surowym rodzicem, a on łagodnym).
kochana mimo całej sympatii do Ciebie , pogrubionej treści nie mogę zrozumieć i się z nią zgodzić
co Cię obchodzi jej opinia i co ją obchodzi co Wy robicie??
przecież teraz Wy tworzycie rodzinę i dajecie małemu wzorce a tu niestety ma je takie ,że ojciec/mężczyzna nie musi robic nic bo kobieta jest od tego
jak dla mnie niekoniecznie mu to pomoże w życiu
i tu własnie żeby mogło być inaczej potrzebny Wam Wasz kąt bez wytycznych teściowej
nie gniewaj się za to co napisałam ale mam alergię na takich synalków mamusi jak Twój Tz i takie kobiety jak Twoja teściowa ...
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 19:06   #902
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a co do filmów , kocham horrory (ale nie te krwawe) , komedie głównie
ale jak film ciekawy to i gatunek obojętny

Dziubek, a oglądałaś wczoraj film pt " Mgła" ???? Pół nocy nie mogłam spać
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 19:18   #903
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
oglądałam i to już dośc dawno
ja po niektórych filmach budzę M jak chcę w nocy do łazienki
Stary 2013-01-05, 19:30   #904
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to się na końcu popłakałam
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 19:33   #905
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Ja to się na końcu popłakałam
końcówka była cięzka ...
Stary 2013-01-05, 19:42   #906
iustyna1
Wtajemniczenie

też oglądałam i ryczałam na końcu ;-) ale spałam normalnie. ten film nie był straszny. mi się zejście podobało, właściwie to obie części.

nie dałam rady obejrzeć ani jednej piły, za dużo krwi i okaleczen
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 21:21   #907
mme_audrey
Raczkowanie

Bry
Ksiądz przyszedł, wystraszył się naszego wilczura i uciekł

Hela upodobała sobie rzucanie. wszystko jest "baaam"

brumek, zdrowia życzę!

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

"Mgła" to z tymi taki robalami dziwnymi?
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 21:25   #908
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
kochana mimo całej sympatii do Ciebie , pogrubionej treści nie mogę zrozumieć i się z nią zgodzić
co Cię obchodzi jej opinia i co ją obchodzi co Wy robicie??
przecież teraz Wy tworzycie rodzinę i dajecie małemu wzorce a tu niestety ma je takie ,że ojciec/mężczyzna nie musi robic nic bo kobieta jest od tego
jak dla mnie niekoniecznie mu to pomoże w życiu
i tu własnie żeby mogło być inaczej potrzebny Wam Wasz kąt bez wytycznych teściowej
nie gniewaj się za to co napisałam ale mam alergię na takich synalków mamusi jak Twój Tz i takie kobiety jak Twoja teściowa ...
Ja się też z nią nie zgadzam. Usłyszałam to, gdy Mały miał juz ponad roczek. Mój tata też nie angażował się bardzo w opiekę nad nami, a bracia nie mają z tym najmniejszego problemu.
Ja wiem, że to mieszkanie tu w takich rzeczach nie pomaga. Nie mam pretensji, ani żalu do męża, że nie zmienia pieluch, nie usypia Małego, czy go nie kąpie. W miarę możliwości starałam się go namawiać na spacery z nami (sam niestety go nie brał), a teraz Patryk tak się wycwanił, że narobi wrzasku i nieraz tata zostaje "zmuszony" na wyjście
Nieraz usłyszałam od męża, że to jestem z trudnym charakterem, ale zastanawiam się, czy on sobie zdaje sprawę, że wiele kobiet na moim miejscu dawno już by stąd zwiało...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 21:33   #909
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość

"Mgła" to z tymi taki robalami dziwnymi?
tak
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2013-01-05, 21:33   #910
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja się też z nią nie zgadzam. Usłyszałam to, gdy Mały miał juz ponad roczek. Mój tata też nie angażował się bardzo w opiekę nad nami, a bracia nie mają z tym najmniejszego problemu.
Ja wiem, że to mieszkanie tu w takich rzeczach nie pomaga. Nie mam pretensji, ani żalu do męża, że nie zmienia pieluch, nie usypia Małego, czy go nie kąpie. W miarę możliwości starałam się go namawiać na spacery z nami (sam niestety go nie brał), a teraz Patryk tak się wycwanił, że narobi wrzasku i nieraz tata zostaje "zmuszony" na wyjście
Nieraz usłyszałam od męża, że to jestem z trudnym charakterem, ale zastanawiam się, czy on sobie zdaje sprawę, że wiele kobiet na moim miejscu dawno już by stąd zwiało...
no i widać pomimo złych nawyków (mamusia vel teściowa ) to synuś nauczy tatusia jak powinien postępować

ja bym zwiała od razu
Stary 2013-01-05, 21:33   #911
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
ale nam Ala chwilę grozy zaserwowała na koniec dnia.
no chyba nie zasnę dzisiaj dłuuugo.
wywróciła się. byłam w drugim pokoju a Fido z dziewczynami no i usłyszałam tylko 1 pisk i cisza.
coś mnie tknęło, zachodzę a tam Ala na rękach u Fida, buzia otwarta i oddechu złapać nie może.
wzięłam ją na ręce a ta zaczęła się przelewać i zrobiła się sina. myślałam, że na zawał zejdę. zaczęłam jej w buzię dmuchać, miała ją już na doł głową odwrócić, ale dmuchanie pomogło bo złapała oddech.
no ciśnienie to niezłe miałam....
poczytałam trochę i w sumie to oprócz tego dmuchania w buzię i nos to za wiele więcej nie wyczytałam. mam nadzieję, że to już się nie powtórzy chociaż ona ma tendencje do takich zachować bo jak kiedyś ze zjeżdżalni spadła to też tak miała tylko duużo szybciej oddech złapała.
ale sie nerwow najadlas
Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Brumek A Tymek nie ma teraz "fazy" na tate?Bo z tego co czytam to u wiekszosci dzieci sie pojawia Ewa wisi na tacie kiedy tylko moze, a wraz tata pada co sekunde
I widze, ze mamy tz pracoholikow

I witam Beatke i DaKaro

I Zanetko, Kajool-nie pamietam czy gratulowałam-ciesze sie przeooogromnie-Wielkie gratulacje
moj tez tylko tata i tata.
I dzieki

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Melduję: mąż prawie zdrowy, Tymuś lepiej, ale kaszle nadal brzydko (za to humor ma boski ), a mnie dopadło na całego. chociaż nie na całego, bo kaszlu jesczze nie mam Za to gardło tak boli, że łykać nie mogę. Co niestety w podjadaniu i tak mi nie przeszkadza

Brumku ostatnio lekarka przepisala mi taka plukanke: 1 lyzka wody utlenionej, szklanka wody przegotowanej i lyzka azulanu, plukac gardlo co dwie godziny. Bardzo pomaga.
U nas tez ciagle jeszcze szpital, a ja to jeszcze mega zmeczona jestem, wiec wspolczuje wam

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
też oglądałam i ryczałam na końcu ;-) ale spałam normalnie. ten film nie był straszny. mi się zejście podobało, właściwie to obie części.

ja w ogole mam zaleglosciw filmach

Witam, moje dziecko oprocz buntu dwulatka wyrazanego histeria, weszlo w faze slowna. Dzisiaj czytalam mu ksiazeczke, zabral ja, zamknal i krzyczy "nie cie"/ Strasznie mnie to ubawilo.
W ogole hitem jest u nas "Babo chce", uwielbia jak mu czytam i uwielbia narysowanego tam tate, ktory w sumie przypomina troche jego tate.

A u nas chyba meczy mnie depresja zimowa i ogolnie przemeczenie. Nie moge nic jesc, bo zaraz mi niedobrze i chyba tutaj mdlosci sie nasilily, nie wiem czy to z tesknoty za krajem czy jak. Moj tz tez dziwny, brakuje mi jego wsparcia i rozmowy, mam wrazenie, ze sie w ogole nie cieszyy, z tego, ze jestem. Siedze prawie caly czas sama tylko z Szymula itak sobie mysle, ze to wszystko nie tak mialo byc, jeszcze fakt, ze tak szybko do pracy nie pojde, tez mnie doluje. Tak chociazbym sie jakos oderwala, moze poznala jakies kolezanki... No nic troche namarudzilam, sorrki
Stary 2013-01-05, 21:39   #912
marzena_S
Zadomowienie

Dobry wieczór

Teliczku
, myślę że nie wcześniej niż o 15 byśmy u Was byli- chcemy jeszcze odwiedzić moją babcię we Wrocławiu.

Iwa, matko współczuje sytuacji, miała ciarki czytając. Zachowałaś zimną krew i spisałaś się na medal.

Kolina, no i się poryczałam przy tych fragmentach filmu o Chustce... Nie wiem czy dałabym radę obejrzeć film.

Beata, Julka jak malowana- nie mogłam się na nią napatrzeć.

Isia, przykro mi że u Was taka czarna seria wydarzeń- mam nadzieję, że los się do Was szybko uśmiechnie.

Brumku, jak to możliwe że przeziębienie dopadło taką twardą kosmitkę? Zdrówka, dołącz szybko do swoich "wychorowanych" facetów.

Księża- przykre jest to, że wykorzystują swoją "pozycję" w społeczeństwie, a ludzie im na to pozwalają. Wykupywanie miejsc siedzących to jakiś obłęd dla mnie. Czy te osoby które to robią myślą, że za tą sprawą wykupią sobie miejsce tam u góry? Ja na szczęście spotkałam więcej takich Księży z powołania, niż z miłości do kasy. (czy co gorsza nieletnich dziewcząt/ chłopców...)

Fotelik
, my na dłuższe trasy zazwyczaj Hanię rozbieramy, w mieście nie...

Miałam tyle odpisać, a tu pustka w głowie. (pustak z głowy )

Od dwóch dni odzwyczajamy Naszą pijawkę od picia w nocy rozcieńczonych soków (sytuacja z zębami mnie zmobilizowała). Pierwsza noc to armagedon, milion pobudek, noszenie na rękach, spanie w naszym łóżku, a rano czułam się jak zombiak. Wczoraj już o niebo lepiej, Hania obudziła się TYLKO 1 raz! (coś takiego miało ostatnio miejsce jakiś rok temu- zazwyczaj było 4-6 pobudek, więc możecie się domyśleć, że radość była ogromna). Pobudka o 7.20, pewnie spała by dłużej gdyby przemiły sąsiad nie zaczął napierdzielać wiertarą skoro świt.
Stary 2013-01-05, 21:41   #913
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dobrze ze chłopaki zdrowieją, nie ma to jak zdrowe i radosne dziecko. Szkoda tylko, ze ty Brumeczku chorujesz- zdrówka, oby szybko przeszło, popsikaj sobie gardło Tymsalem(u mnie zawsze działa ten stary , ziołowy lek).
Nigdy o nim nie słyszałam, zaraz poczytam

Cytat:
Dzisiaj nocka jak z bajki! Poszedł spać po 21 i wstał o 9 30 bez ani jednej pobudki
Raj

Cytat:
Borysek śpi juz 1,5 godziny, mąz chrapie obok, a ja mam czas na lenistwo(rano juz posprzątałam, obiad zrobiony).
Dzisiaj moja mama konczy 60 lat, jutro jedziemy z torcikiem i bukietem kwiatów.Kupiliśmy jej telefonik(tata z bratem dołożyli) bo stary juz praktycznie nie działa.Mam nadzieje , ze sie ucieszy.
Okrąglutki jubileusz
Miłej zabawy

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
brumek, zdrowia życzę!

Byliśmy u teścia na imieninach. Było miło, Tymuś wszystkich oczarował pokazem tańca i ... zgadnijcie, czy się najedliśmy Była sałatka i łosoś na przekąski... A bigosy, mięso, barszcz, paszteciki zaczęła teściowa odgrzewać, jak wychodziliśmy, czyli po 20. Ciasta pewnie o północy wjadą Czyli norma
I oczywiście w szoku byli, że "jak to, już wychodzicie, nie zjecie?"
Stary 2013-01-05, 21:47   #914
iustyna1
Wtajemniczenie

Kajool to bierz się za filmy, bo potem będzie przysłowiowy armagedon i przez dłuższy czas nic nie obejrzysz .

Marzena dobrze, że się za te dziwne nocne picie Hani wzięłaś. Mobilizuje mnie to do pożegnania smoka Z mojego lenistwa jeszcze nie odstawiłam Zuzie smoka...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2013-01-05, 22:04   #915
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Kajool to bierz się za filmy, bo potem będzie przysłowiowy armagedon i przez dłuższy czas nic nie obejrzysz .

Marzena dobrze, że się za te dziwne nocne picie Hani wzięłaś. Mobilizuje mnie to do pożegnania smoka Z mojego lenistwa jeszcze nie odstawiłam Zuzie smoka...
u nas wlasnie dzieki grypie prob OSMOCZKOWANIA. mLODY PZEZ KATAR NIE CHCE SSAC SMOKA WIEC MU NIE DAJE
ups caps
Stary 2013-01-05, 22:06   #916
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
ale to zdziwienie to chyba juz wyuczone mają bo nie wierzę ,że nie pamiętają schematu Waszej wizyty z poprzedniego razu :P

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
A u nas chyba meczy mnie depresja zimowa i ogolnie przemeczenie. Nie moge nic jesc, bo zaraz mi niedobrze i chyba tutaj mdlosci sie nasilily, nie wiem czy to z tesknoty za krajem czy jak. Moj tz tez dziwny, brakuje mi jego wsparcia i rozmowy, mam wrazenie, ze sie w ogole nie cieszyy, z tego, ze jestem. Siedze prawie caly czas sama tylko z Szymula itak sobie mysle, ze to wszystko nie tak mialo byc, jeszcze fakt, ze tak szybko do pracy nie pojde, tez mnie doluje. Tak chociazbym sie jakos oderwala, moze poznala jakies kolezanki... No nic troche namarudzilam, sorrki

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Od dwóch dni odzwyczajamy Naszą pijawkę od picia w nocy rozcieńczonych soków (sytuacja z zębami mnie zmobilizowała). Pierwsza noc to armagedon, milion pobudek, noszenie na rękach, spanie w naszym łóżku, a rano czułam się jak zombiak. Wczoraj już o niebo lepiej, Hania obudziła się TYLKO 1 raz! (coś takiego miało ostatnio miejsce jakiś rok temu- zazwyczaj było 4-6 pobudek, więc możecie się domyśleć, że radość była ogromna). Pobudka o 7.20, pewnie spała by dłużej gdyby przemiły sąsiad nie zaczął napierdzielać wiertarą skoro świt.
Stary 2013-01-05, 22:07   #917
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Kurka Sara nam sie budzi ok.2 w nocy z krzykiem, wszystkiego popróbowawszy: picie, jedzenie, tulenie, jedynie spanie z nią pomaga. Dziś w nocy sie nie obudziła, ale na powtórkę nie licze.
No i nie mamy drzemki w dzień, a noc dalej lipna

Cytat:
o nie nie nie to ja nie oglądam.
Własnie nadrabiamy Misje Afganistan-dzis ostatni odcinek.
I Greysów, tylko musze sprawdzic czy był odcinek w czwartek.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 22:17   #918
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Kurka Sara nam sie budzi ok.2 w nocy z krzykiem, wszystkiego popróbowawszy: picie, jedzenie, tulenie, jedynie spanie z nią pomaga. Dziś w nocy sie nie obudziła, ale na powtórkę nie licze.
No i nie mamy drzemki w dzień, a noc dalej lipna
u nas też był taki etap i minął sam
Stary 2013-01-05, 22:22   #919
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
u nas też był taki etap i minął sam
czyli jest nadzieja

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 22:29   #920
pieleszka
Wtajemniczenie

witam wieczorową porą...miałam oglądać apartament, ale leci gala mistrzów sporu, więc - mąż się przed tv zawiesił a niech ma. należy mu się , bo cały dzie dzisiaj z Hanią spędził.
ja byłam w kinie. no i na ekspresowej wizycie w sklepach. ogółem jest u nas coś nawet na wyprzedażach. póki co nabyłam tylko sweterek w orsay i rurki. ale czaję się jeszcze na jakieś spódniczki "hobbit" mi się podobał, ale jak wyszłam z sali to czułam się jakbym razem z krasnoludami przebiegła te pół Śródziemia no i trochę za dużo scen "bitewnych" jak dla mnie. ale mimo wszystko ok produkcja. tylko zastanawia mnie co wcisną i wymyślą w pozostałych częściach. bo jakby nie było - stanęło na ponad połowie książki

a zapomniałam się Wam pochwalić - mamy kolejnego ząbka (drugiego ) i idą kolejne

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 22:31   #921
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hi mamolki

Marzenko mi super pasuje, bo ja pracuje do 14, tz do 17 ale może go ściągnięte szybciej. Tylko ie zastanawiam czy zabrać was o bajkolandi czy nie lepiej będzie na telikowej kanapie

Gratuluje odstawiania wody z sokiem, może nadejdzie czas upragnionego snu.

U nas tez mleko nocne raczej zażegnane, ale smok niestety do snu musi być

Brumciu zdrówka słonko
Jako karmiaca nawet lekarstwa sobie nie zapodasz
Dobrze że u teściów na przekaske łosoś bo z tego co kojarze lubisz

Isia przykro mi z powodu mamy i teściowej

Madziulka- ekspres polecam zwykły seseo( mam w pracy) jest tani prosty wobsłudze a kawę kupujesz w padach- tam jest zwykła zmielona kawka, nie polecam kapsułek, raz ze drogo a po drugie zawierają chemie.

A takie już najlepsze ekspresy moim zdaniem o te z młynkiem. Wtedy można cieszyć sie aromatem prawdziwej kawy

Pisałyście o pomocy ze strony tztow
Mój jest pracoholokiem, ale uwzględniając jego deficyt czasu naprawdę dużo przy Jasiu mi pomaga. Codziennie g kapie, przewianie czy karmienie to tez nie magia a pozatym jak przyjdzie z pracy to Jasiulek ma szał. Wtedy nawet do wc nie może pójść, bo Jasiu biegnie za nim kładzie sie pod drzwiami wkłada paluszki w te otwory w drzwiach i wola TATUuuuuu

Muszę wam jeszcze napisać wczorajszy występ Jasia
Poszliśmy piechotą do osiedlowej piekarni
Wchodzę, staje w kolejce, a Jaś wyrywa mi sie biegnie do lady staje na paluszkach
Obejmuje wzrokiem wszystkie wypieki na półkach
Wstępuje w niego dzika i głodna bestia
I z pełna dramaturią w głosie wygłasza żądanie:
DA CIACIO DAA
Przez ułamek sekundy udawać chciałam ze nie przyszłam z tym chłopcem ale chyba by ńie przeszło.

Koniec końcem wyżebrał herbatnika-
Stary 2013-01-05, 22:39   #922
pieleszka
Wtajemniczenie

Brumku zdrówka!!!
teliku żebrzący Jasiulek musiał być przeuroczy
Adrijza pierwsze zdanie Jasia
Marzenko za odstawianie soku!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 22:50   #923
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

To i ja sie pochwale. Gadamy coś tam z Agatą i mówie muszę siusiu. Ta laci woła mnie choć, choć. No to ide, ta stoi przy ubikacji pokazuje palcem i mówi zdecydowanym tonem "sikaj"

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 23:04   #924
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
To i ja sie pochwale. Gadamy coś tam z Agatą i mówie muszę siusiu. Ta laci woła mnie choć, choć. No to ide, ta stoi przy ubikacji pokazuje palcem i mówi zdecydowanym tonem "sikaj"
Też dzisiaj sikałam z Zuz... Jak zdjęłam majtki, to ta z radością poklepała mnie po pośladku z okrzykiem:" PUPA"

Jejuuuu o czym my piszemy

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Scio obejrzałam swoje zdjęcia z sylwka i biorę się za siebie. Piszę, bo zobaczyłam Twój blog w podpisie . Trzymam kciuki!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2013-01-05, 23:53   #925
marzena_S
Zadomowienie

Kajool, to na pewno tylko chwilowy kryzys. Jesteś w słabszej kondycji, pewnie nie do końca zdążyłaś się zaaklimatyzować w nowym miejscu stąd złe samopoczucie. Wszystko na pewno się ułoży, odchowasz za jednym razem maluchy i pójdziesz do pracy. Wszystko jeszcze przed Tobą, głowa do góry!

Telik, na Waszej kanapie na pewno byłoby bardzo miło i wygodnie, ale nie chcielibyśmy Wam robić kłopotu. Będziemy w kontakcie co do dokładnej godziny spotkania. Z "tatuuu" i "da ciacio" się nieźle uśmiałam- słodziak z Jasia. Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę go drepczącego.

Scio, Justyna, i co tu dużo mówić....sikam.
U Nas wspólne chodzenie do kibelka to już rytuał (mam nadzieje, że nie zostanie tak jej do 18-stki). Hania biegnie za mną, siada na swój nocnik i szczerząc zęby krzyczy "siusiu", jakby to była najlepsza zabawa. (oczywiście nie da sobie zdjąć pieluchy, żeby naprawdę spróbować- przestraszyła się kiedy nocnik zagrał)

Scio, wow jest strona i fajne przepisy, już mam w zakładkach.

Justyna, Ty Nam lepiej pokaż te zdjęcia (obiecane z resztą!) to zdecydujemy, czy dieta potrzebna.

Smok- to wróg numer dwa. Jak dojdziemy już z piciem do ładu to powalczymy z gumowym przeciwnikiem.

Brumku, jednym słowem najedliście się jak zawsze - niemożliwi są. Zachowują się jakby nigdy sami nie meli dziecka w domu. A ja poproszę o filmowy rewanż z tańcząco-śpiewającym Tymkiem!!!
Stary 2013-01-06, 08:49   #926
agawoo
Zakorzenienie

Dzień dobry
Czyzbym zapalala światło?

Widziałam,ze DaKaro pytała o mnie ...Jestem,Ale w krzakach. W pracy juz całkowicie moje podczytywanie się zakończyło,bo nowy kolega siedzi ze mną praktycznie non-stop.A w domu nie mam możliwości przysiąść do kompa,więc tylko na telefonie nadrabiam na raty:/

DaKaro,przykro mi z powodu teściowej
mam do ciebie biznes- w jakim biurze projektowym robicie projekt? Nie wiem czy dobrze pamiętam,Ale to jacys znajomi? Widziałam niedawno Twoje autko pod Frakiem,Ale w sklepie cie nie było,więc doszlam do wniosku,ze albo jesteś na kulkach albo w brw, i nie szukałam cie ( równie dobrze mógł to być Twój Tz).

Ale historie z księżmi macie... U nas chodzi dzisiaj,zobaczymy co to bedzie....

No i więcej z pamięci nie odpisze,a zacytować tu nie mogę :/

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2013-01-06 o 09:00
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 09:46   #927
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Scio przejrzalam blog i jestem pod wrazeniem
Bardzo mi imponuje Twoja determinacja

Cytat:
Też dzisiaj sikałam z Zuz... Jak zdjęłam majtki, to ta z radością poklepała mnie po pośladku z okrzykiem:" PUPA"
[COLOR="Silver"]
o f.uck. Więc nie jestem. Odosobniona w sikaniu z dzieckiem uuuuff

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Telik, na Waszej kanapie na pewno byłoby bardzo miło i wygodnie, ale nie chcielibyśmy Wam robić kłopotu. Będziemy w kontakcie co do dokładnej godziny spotkania. Z "tatuuu" i "da ciacio" się nieźle uśmiałam- słodziak z Jasia. Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę go drepczącego.

Scio, Justyna, i co tu dużo mówić....sikam.
U Nas wspólne chodzenie do kibelka to już rytuał (mam nadzieje, że nie zostanie tak jej do 18-stki).

Już sie. Cieszę na Nasze spotkanie

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2013-01-06 o 13:00 Powód: Irańczycy wybaczcie:)
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 10:00   #928
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci też tak robią, ze za zabezpieczający płotek wyrzucaja wszyskto co możliwe,? Mój karol wczoraj przebił samego siebie, od bielizny po garnki wynosił i chciał wrzucać na schody.... Co zdązyłam to zabierałam, ale tak mu sie spodobało ze za nim ganiam że uchachany po pachy był.
przeważnie jak ja jestem na innym piętrze i ze złości że on nie może rzuca zabawkami.
Cytat:

1. A czemu nie chce do niego mówic? A Ty coś umiesz po duńsku? tzn. coś oprócz dziękuję, dzień dobry itp?
w sumie w UK on nie używa duńskiego i tak jakoś naturalniej się czuje używając angielskiego. ja po duńsku nie umiem praktycznie nic, ale każde spotkanie z teściami to jakas nowa fraza, cos tam jestem czasami w stanie zrozumiec, ale to tylko urywki i tak wyrwane z kontekstu wiec wolę ich sobie nie tłumaczyć. mam książkę do nauki duńskiego, tylko jakos czasu i chęci brak do nauki
Cytat:
no i włąśnie ja dlatego nie oglądam tych filmów. nawet po liście Schindlera mam lekkiego doła. choć rożnorodnośc ksiązek którą przeczytałam na temat holocaustu nie powinna robić już na mnie takiego wrazenia.
A potem w dzień nie przeżywasz tego, nie boisz się np. że jakiś robal ci wylezie ze ściany, albo, że jak zadzwoni telefon, a ty odbierzesz i ktoś powie: zginiesz za dwa dni?i inne tego rodzaju bzdury?bo ja tak miałam z mała japoneczką- był taki horror, że została ona upokorzona przez bandę Amerykanów i potem po kolei ich mordowała(jej duch oczywiście). miałam takiego schiza, że co widziałam małą Japonkę na ulicy to dostawałam gęsiej skórki
Cytat:

bosze, co wy ogladacie
Cytat:
Byliśmy u teścia na imieninach. Było miło, Tymuś wszystkich oczarował pokazem tańca i ... zgadnijcie, czy się najedliśmy Była sałatka i łosoś na przekąski... A bigosy, mięso, barszcz, paszteciki zaczęła teściowa odgrzewać, jak wychodziliśmy, czyli po 20. Ciasta pewnie o północy wjadą Czyli norma
o ludzie, no ja bym chyba nie wytrzymałai to takie smakołyki cię ominęły
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a zapomniałam się Wam pochwalić - mamy kolejnego ząbka (drugiego ) i idą kolejne
no to teraz jak grzyby po deszczu wychodzą
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Wtedy nawet do wc nie może pójść, bo Jasiu biegnie za nim kładzie sie pod drzwiami wkłada paluszki w te otwory w drzwiach i wola TATUuuuuu

Muszę wam jeszcze napisać wczorajszy występ Jasia
Poszliśmy piechotą do osiedlowej piekarni
Wchodzę, staje w kolejce, a Jaś wyrywa mi sie biegnie do lady staje na paluszkach
Obejmuje wzrokiem wszystkie wypieki na półkach
Wstępuje w niego dzika i głodna bestia
I z pełna dramaturią w głosie wygłasza żądanie:
DA CIACIO DAA
Przez ułamek sekundy udawać chciałam ze nie przyszłam z tym chłopcem ale chyba by ńie przeszło.

Koniec końcem wyżebrał herbatnika-
ależ to musiało słodko wyglądać
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
dobra jest
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dzięki za odp. w sprawie ekspresu
Stronczku wolałabym na kapsułki, piję 1-2 kawy dziennie.
Te kapsułki mogłyby być tańsze Na szczęście mąż obiecał kupić mały zapasik w prezencie do ekspresu
my mamy nespresso magicoś tam. mąż zadowolony. ja nie lubie kawy z ekspresu, wiec piłam raptem 2 razy. kapsułki są moim zdaniem drogie. ja przeważnie kupuję kawę w promocji i wychodzi mi taniej jak sobie robię taką normalną zalewaną woda z czajnika.poza tym taka mi bardziej smakuje.
Cytat:
Dzisiaj nocka jak z bajki! Poszedł spać po 21 i wstał o 9 30 bez ani jednej pobudki
u mnie takie bajki się nie zdarzają.

my po ślubie oficjalnym (w końcu). było sympatycznie. Emil rozrabiał w urzędzie stanu cywilnego, ale pan był mega cierpliwy i sam go zabawiał. potem zabraliśmy naszych gości do azjatyckiej restauracyjki (dim sum - dla dziewczyn z UK) polecam gorąco. mają menu dla dzieci zdrowe (ryż, kurczaczek i brokuły plus pokrojone w takie paski warzywa). no i oczywiście dla dorosłych super jedzenie. Emil rozrabiał też w restauracji, ale to dla tego, że był już przemęczony. Ogólnie bardzo miły wieczór i pomyśłeć, że to mogło byc już dawno temu i nie musiało byc wesela w Polsce.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 10:09   #929
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

Jejuuuu o czym my piszemy

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Scio obejrzałam swoje zdjęcia z sylwka i biorę się za siebie. Piszę, bo zobaczyłam Twój blog w podpisie . Trzymam kciuki!

dziewczyny zawstydzacie mnie. Mam do zrzucenia 20 kg tych co dostałam w prezencie próbując zajść w ciąże.
Pierwsze sukcesy już za mną (wrzuciłam na bloga nowe pomiary, juz nie bede tu śmiecić)

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 10:26   #930
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Zapaleczko to super, ze masz staz! A gdzie jesli mozna wiedziec? Z kim zostawiasz Malego?
Staż udało mi się złapać na PZLu Także miejsce na szczęście konkretne, nie jakieś tesco Mały do żłobka chodzi, a jak choruje to mąż bierze opieke na niego, bo ja nie chce opuszczać żadnych dni w pracy.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości