|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Promocje w Douglasie, Sephorze, Marionnaud + OT, część VI :)
Cytat:
---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- To prawda. Dlatego nie lubie chodzic do sow. Jak widze sowy to od razu mysle o Hedwidze i zawsze mi sie smutno robi, ze te wroclawskie sobie polatac nie moga.[/QUOTE] Byłam we Wro kilka dni, po obejrzeniu pięknego ogrodu japońskiego, klimatycznego rynku i szalonej wyspy słodowej pójście do tak szarego i smutnego miejsca jak to zoo było niezbyt zachwycającym doświadczeniem ![]() Niby najstarsze w Polsce (zgadza się?), ale nie musi wyglądać jak z tamtych czasów. No i małe jest ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
I mam jeszcze jedno pytanie - jak krem pod oczy polecacie? Ja póki co szukam czegoś nawilżającego bo mam tylko pojedyncze zmarszczki mimiczne, żadnych cieni.
Wiem, że jest KWC al chciałam jeszcze Was zapytać o radę
|
#3783 |
|
Zadomowienie
|
W ramach wykorzystania 10% rabatu na karcie S., nabyłam dzisiaj paletkę UD2, jutro testowanie : )))
dziewczyny, dzięki za inspirację do kolejnego zakupu ; ) |
|
|
|
#3784 |
|
BAN stały
|
Cześć dziewczyny, mam problem i potrzebuję pomocy. Biorę udział w konkursie organizowanym przez Perfumerie Douglas. Żeby wygrać nagrodę, trzeba przesłać paragon z zakupu na kwotę min. 100 zł - termin zakupu 22.10-24.12.2012. Oczywiście miałam paragon, ale dzisiaj okazało się, że moja siostra robiąc porządki wyrzuciła go
bardzo proszę jakby któraś z wizażanek chciałaby mi przesłać zdjęcie jakiegoś paragonu, odwdzięczę się jakimiś słodyczami lub czymś innym
|
|
|
|
#3785 |
|
Raczkowanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;38457228]Roze. Od lewej: Tumulte, Rose Ecrin, Ultra Rose.
Cien z Sephory: odcien Taupe. Polecam. Byly tez inne kolory. Widzialam srebrny i bez. Na blogach amerykanskich dopiero sie te cienie pojawiaja. U nas sa na wyprzedazy .Ostatnie zdjecie robilam z mysla o Was . Najglupsza reklama, jaka widzialam. Co Scooby ma wspolnego z Wyspami Kanaryjskimi to nie wiem.[/QUOTE]ale piekne roze taupe mi sie bardzo podoba, takiego koloru ostatnio szukam jutro musze go pomacac
|
|
|
|
#3786 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj w Douglasie w Złotych Tarasach po kosmetyki Bobbi Brown.
Są ciekawe rzeczy na wyprzedaży z Bobbi B. 1. Komplet pędzli Holiday Collection 2012 (4 szt. ) za 230 zł (przeceniony z 299 zł) 2. Taka granatowa mini kosmetyczka z produktami KLIK - 200 zł (nie wiem czy dokładnie są wszytskie te produkty, co w USA, ale na pewno jest ich kilka - eyeliner + cień w kremie + jakiś pędzelek) 3. Kuferek (walizeczka) na kosmetyki - 440 zł (przeceniony z 560 zł) Pielęgnacja: 4. Peeling w proszku do twarzy - 89 zł (przeceniony z 179 zł) KLIK 5. Żel nawilżający do twarzy - 109 zł (przeceniony z 219 zł) KLIK Są też błyszczyki za 52 zł (pisałam już o nich wcześniej) z kolekcji Neons & Nudes: Citrus (pomarańczowy) i Ultra Violet (lekko fioletowy) KLIK w rzeczywistości są to mniej intensywne kolory. To są rzeczy wystawione (w cenach promocyjnych) tylko w Douglasie w Złotych Tarasach. Konsultantka powiedziała mi, że każdy Douglas sam wyznacza rzeczy do przecen (przynajmniej tak jest w BB), więc w innych Douglasach może nie być tych produktów / moga być przecenione inne ![]() Może komuś to info się przyda Gdybym nie miała już tego linera i cienia (wydaje mi się że tam jest liner espresso) to intensywnie myślałabym nad tą granatową kosmetyczką z produktami. Kosmetyczka dobrej jakości, idealna do torebki ![]() Ciekawy jest też zestaw pędzelków 4szt. |
|
|
|
#3788 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Alem ja durna
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
o, szkoda
pędzelek do linera Bobbi Brown jest fajnytrzeba poczekać do następnej promocji... |
|
|
|
#3790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() (mówię to ja, po nabyciu kolejnych dwóch mazideł do ust, w tym jednego, którego na bank używać nie będę, bo mi się kolory pomieszały i zamiast czerwieni wzięłam super ciemną jagodę!) Edytowane przez basiao84 Czas edycji: 2013-01-05 o 23:52 |
|
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
mam pytanko,może ktoś mi pomożeczy orientujecie się może czy dostanę jakimś cudem najlepiej w krakowie przeceniony zestaw Jimmy Choo? obojętne czy edp czy edt bo obie chciałabym:P
|
#3792 | |
|
Kici kici miau miau
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Cori kochana, dziękuje za przepis. Jutro sobie i mezusiowi zrobię
niedawno wróciłam z pracy, mieliśmy 50-lecie ślubu, potem obejrzeliśmy z moim kochanym "hope spring" i tak pozytywnie nastawiona do swiata jestem miłej nocki kochane!
|
|
|
|
#3794 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny z satynowych cieni w ręką na sercu polecam Wam cienie Make-up Atelier Paris ...Są niestety dostępne tylko w necie - albo u jedynego dystrybutora w Polsce
http://folaroni.com/sklep/makijaz-oc...cieni-10g.html lub u ladymakeup.pl... Są świetnie napigmentowane - zarówno maty, satyny, jak i perły ... Bardzo dobrze, się je nakłada i rozciera ... Ja mam paletkę T01 - doskonała do makijażu dziennego , ale i wieczorowy można nią wyczarować .. Z satynowych palet piękna jest jeszcze T10 Z matów - T10, T20, i T22 Podaję numerki stonowanych kolorów , ale są też piękne fiolety, niebieskości, zieloności ... |
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3796 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Urban Decay jest w Polsce? W Sephorze? Czy mowisz o zagraniczej S. ? ---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ---------- Cytat:
![]() Polecam Ci ten pedzelek do linera z BB, jest rewelacyjny, najlepszy. Nastepnym razem nie wahaj sie. Tak na marginesie, znasz / znacie dziewczyny jakis cien , ktory ma podobny/ taki sam kolor jak Fluidline z MACa w kolorze Midnight blue? Moze w Sephorze/ Douglasie/ Rosmanie ![]() Acha i mam na imie Dorota i jestem kosmetykoholiczka, awansowana z Macoholiczki ;-)) |
||
|
|
|
#3797 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3798 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
o jak to, toż to Ona sama
![]() [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;38463272] Marzy mi sie wlasny pingwin . Kurde, juz sobie wyobrazam jak trzymam go za skrzydlo i spacerujemy po osiedlu .[/QUOTE]ale bardziej Skiper czy Szeregowy? ![]() [1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;38471086]Świetnie się nasza kochana Damon trzyma, prawda? Obstawiam rocznicę rodziców/znajomych, ale też po przeczytaniu posta miałam zagwozdkę ![]() [/QUOTE]oj Laski, Damon przesz w restauracji takiej wypaśnej pracuje
|
|
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3800 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.Cytat:
Naprawde fajne sa. Zapach mi tylko przeszkadza. Cytat:
.Ten. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2013-01-06 o 10:37 |
|||
|
|
|
#3801 | ||||
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jak to się stało, nie sprawdzałaś co bierzesz? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
Ze pędzelek wart, to już sama wiem, tylko chwilowa skleroza mnie ogarneła ![]() Naked2 jest dostępny oficjalnie w polskich sephorach od kilkunastu dni. Ja nic nie widziałam podobnego do Midnight Blues, a skończył Ci sie, ze pytasz? Ja uwielbiam go, kolorek ma obłedny. Czyli teraz juz nei tylko macoholizm, ale ogólny kosmetoholizm Cię złapał, w sumie jak i mnie, ale na tym wątku inaczej sie nie da
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2013-01-06 o 11:20 |
||||
|
|
|
#3802 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.ebay.pl/itm/The-history-o...item27c9f7488e Aktualnie zaczynam testowanie Rexaline. Lubię też Sensique. Cytat:
|
|
#3803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A tak na serio - myślę, że jak odwiedziłabyś wrocławskie ZOO w słoneczny, ciepły, wiosenny dzień, kiedy wszystko jest zielone i kwitnie, wrażenia byłyby lepsze W czasach studenckich to nie miałam nawet problemów z odwykiem - stać mnie było jedynie na niezbędne kosmetyki i zakupoholizmu kosmetycznego i nie tylko po prostu nie było .Ale to były takie stare czasy, że i kusicielstwa takiego nie było. Ja mam jedną paletkę MAP - T 09 (fiolety). Jakościowo cienie są faktycznie bardzo fajne, ale leżą u mnie i się kurzą, bo chyba nie najlepsze kolory do codziennego makijażu sobie wybrałam . Jednak taka intensywna kolorystyka na co dzień średnio pasuje, a przy tym mam mnóstwo innych, ciut bardziej stonowanych, fioletów i po nie częściej sięgam. [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;38471861] Ja w kilka dni trzy zgromadzilam. Naprawde fajne sa. Zapach mi tylko przeszkadza. [/QUOTE] Ja też zapachu Star Dusta nie lubię. Ale w Horizonie go nie ma .Pingwin zarąbisty! Też chcę takiego .---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;3846327
Ja z kolei pingwiny i pandy. Marzy mi sie wlasny pingwin . Kurde, juz sobie wyobrazam jak trzymam go za skrzydlo i spacerujemy po osiedlu .[/QUOTE] ja i Ty pod rękę
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu Edytowane przez pingwin2 Czas edycji: 2013-01-06 o 11:33 |
|
|
|
#3805 |
|
Wtajemniczenie
|
Zawierzyłam sprzedawczyni, że to, co testowałyśmy przy standzie, jest tym, co mi do kasy wzięła. Nauczka na przyszłość - nie ufać. Nie po drodze mi tam było, żeby ewentualnie wymieniać, więc jagoda zostaje ze mną i teraz będę ją rozrzedzać (nie wiem czym), co by znośny (dla mnie) kolor uzyskać. Szczęście, że fortuny nie kosztowała. A myślałam, że szczytem mojej głupoty było wyjście onegdaj ze sklepu z nie tym rozmiarem spodni (a mierzyłam aż dwie pary!)
(suma summarum, po jednym praniu stały się idealne!)
|
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3807 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3808 | |
|
Konto usunięte
|
No wlasnie. Wszedzie pisza, ze pachnie rozami. Zapominaja tylko dodac od ilu dni te roze gnija
.![]() Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3809 |
|
♪♫♪♪♫♪
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;38473235]No wlasnie. Wszedzie pisza, ze pachnie rozami. Zapominaja tylko dodac od ilu dni te roze gnija
.[/QUOTE]Ja tam niemal w ogóle róż nie czuję (nawet gnijących). Jedynie jakieś babciowate mazidło lub perfumy.
|
|
#3810 |
|
Wtajemniczenie
|
o ta
![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;38473235] Zmieszaj ze swoim doustnym mazidlem troche szminki. Dodaj troche swojej ulubionej dla zmiany pigmentu i powinno byc okej .[/QUOTE]Właśnie tak zamierzam kombinować, tylko nie wiem, w czym to mieszanie dokonywać- chyba najlepiej na bieżąco, tak jak to z podkładami robię ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- James, fajny av
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

Jestem żonką 
bardzo proszę jakby któraś z wizażanek chciałaby mi przesłać zdjęcie jakiegoś paragonu, odwdzięczę się jakimiś słodyczami lub czymś innym
.

pędzelek do linera Bobbi Brown jest fajny

50-lecie ślubu??? Waszego