|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaką książkę teraz czytacie? - cz. VIII
Wlasnie zaczelam "Wszyscy mamy tajemnice" Cobena.
|
|
|
|
#122 |
|
Wtajemniczenie
|
Cukiernia pod Amorem. Cieślakowie
Wciągnęła mnie równie mocno jak poprzednia część
|
|
|
|
#123 | ||
|
Rozeznanie
|
To tak:
zacznę od ,,Gdzie jsteś Amando?'' i ,,Mila księżycowego światła'', to są książki z cyklu: "Patrick Kenzie i Angela Gennaro" Dennis Lehane Wypijmy, nim zacznie się wojna (1) Ciemności, weź mnie za rękę (2) Pułapka zza grobu (3) Gdzie jesteś, Amando? (4) Modlitwy o deszcz (5) Mila księżycowego światła (6) + Rzeka tajemnic, Wyspa skazańców i Miasto niepokoju - Chattam Maxime, cykl: ''Otchłań zła'' Otchłań zła (1) W ciemnościach strachu (2) Diabelskie zaklęcia (3) - Child Lee, cykl: '' Jack Reacher'' Poziom śmierci (1) Umrzeć próbując (2) Wróg bez twarzy (3) Podejrzany (4) Echo w płomieniach (5) Bez pudła/ W tajnej służbie (6) Siła perswazji (7) Nieprzyjaciel (8) Jednym strzałem (9) Bez litości (10) Elita zabójców (11) Nic do stracenia (12) Jutro możesz zniknąć (13) 61 godzin (14) Czasami warto umrzeć (15) - Collins Jackie, cykl: ''Szanse'' Szanse (1) Lucky (2) Lady Boss (3) Wendeta (4) Niebezpieczny pocałunek (5) Padniesz trupem, ślicznotko (6) Mała dziwka (7) - Deaver Jeffery, cykl: '' Lincoln Rhyme'' Kolekcjoner kości (1) Tańczący Trumniarz (2) Puste krzesło (3) Kamienna małpa (4) Mag (5) Dwunasta karta (6) Zegarmistrz (7) Rozbite okno (8) Pod napięciem (9) i drugi cykl: ''Kathryn Dance'' Zegarmistrz (0) Śpiąca Laleczka (1) Przydrożne krzyże (2) Twój cień (3) - Evanovich Janet, cykl: ''Stephanie Plum'' Po pierwsze dla pieniędzy (1) Po drugie dla forsy (2) Po trzecie dla draki (3) Po czwarte dla grzechu (4) Przybić piątkę (5) Wytropić milion (6) Seven up (7) - Fielding Joy Brakujący element Dobre intencje Grand Avenue Granice uczuć Julio, gdzie jesteś? Już nie płacz Laleczka Martwa natura Nie zdradzaj żadnych tajemnic Patrz, jak Jane ucieka Pierwszy raz Strefa szaleństwa Szepty i kłamstwa Ta druga Teraz ją widzisz Ulica Szalonej Rzeki W pajęczej sieci Zabójcze piękno - French Nicci Bezpieczny dom Co zrobisz, gdy umrę? Czerwony pokój Fatalna namiętność Godziny strachu Gra pamięci Kraina życia Nie ufaj nikomu Tajemniczy uśmiech W sieci strachu Złap mnie, nim upadnę - Gardner Lisa ''Bobby Dodge" Samotna (1) W ukryciu (2) "Pierce Quincy/Rainie Conner" Mąż doskonały (1) Trzecia ofiara (2) Następny wypadek (3) Godzina zbrodni (4) Zaginiona (5) Pożegnaj się (6) - Gerritsen Tess - cykl: ''Jane Rizzoli / Maura Isles'' Chirurg (1) Skalpel (2) Grzesznik (3) Sobowtór (4) Autopsja (5) Klub Mefista (6) Mumia (7) Dolina umarłych (8) Milcząca dziewczyna (9) - Hosseini Khaled Chłopiec z latawcem Tysiąc wspaniałych słońc - Kava Alex - cykl: ''Maggie O'Dell'' Dotyk zła (tom: 1) W ułamku sekundy (tom: 2) Łowca dusz (tom: 3) Granice szaleństwa (tom: 4) Zło konieczne (tom: 5) Zabójczy wirus (tom: 6) Czarny Piątek (tom: 7) Kolekcjoner (tom: 8) Śmiertelne napięcie (tom: 9) - Nora Roberts - cykl: ''In Death'' Dotyk śmierci (1) Sława i śmierć (2) Kwiat nieśmiertelności (3) Śmiertelna ekstaza (4) Czarna ceremonia ( 5) Anioł zemsty (6) Randka ze śmiercią (7) Zabójczy spisek (8) Aż po grób (9) Świadek śmierci (10) Zapłacisz krwią (11) Srebrny błysk śmierci (12) Wróg w płatkach róż (13) W pogoni za śmiercią (14) Wirus śmierci (15) Portret śmierci (16) Powtórka ze śmierci (17) Rozłączy ich śmierć (18) Wizje śmierci (19) O włos od śmierci (20) Naznaczone śmiercią (21) Śmierć o tobie pamięta (22) Zrodzone ze śmierci (23) Słodka śmierć (24) Pieśń śmierci (25) Śmierć z obcej ręki (26) Śmierć cię zbawi (27) Obietnica śmierci (28) Śmierć cię pokocha (29) Śmiertelna fantazja (30) Pociąg do śmierci (31) Zdrada i śmierć (32) Śmierć w Dallas (33) Celebryci i śmierć (34) Fałszywa śmierć (antologia) Skarby przeszłości Śmierć o północy Śmierć w mroku (antologia) - Slaughter Karin ''Georgia'' Geneza (1) Piętno (2) ''Hrabstwo Grant'' Zaślepienie (1) Płytkie nacięcie (2) Zimny strach (3) Fatum (4) Niewierny (5) Przywilej skóry (6) Geneza (7) ''Will Trent'' Tryptyk (1) Pęknięcie (2) Geneza (3) Uff, to chyba wszystko Niedawno czytałam i była nawet, nawet, choć nie przepadam za tego typu książkami Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
hej, mogę dołączyć?
![]() ja z serii wartych przeczytania polecam: Rice Anne Cykl Kroniki wampirów |
|
|
|
#125 |
|
Irenosława Pierwsza
|
Służące - http://lubimyczytac.pl/ksiazka/56437/sluzace
świetnie się czyta, chociaż musiałam się tak przez 20 stron wkręcić
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
co króluje na allegro
![]() http://allegro.pl/literatura-piekna-...79153?order=bd |
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że czytasz wszystkie z tej serii, ja czytałam tylko jedną, bardzo mi się podobała, ale nie mogłam skompletować całości. Jak oceniasz całość?
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
W półtora dnia przeczytałam drugi tom 1q84 Murakamiego i chyba wieczorkiem zacznę trzeci.
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
Evvelinek, właśnie weszłam na twojego bloga z podpisu i myślałam, że padnę. Boski jest
nie mam bloga swojego, więc nie zostanę oficjalną fanką, więc narazie jestem nieoficjalną musze go pokazać koleżankom z mojej klasy, faneczkom ''Zary'' i wydawania na buty 300 zł (i to raz w tygodniu Jestem w trakcie ''Historyjek mądrościowych''.
|
#132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
evvelinek właśnie tego się obawiam, bo widziałam urywki recenzji i wywnioskowalam z niej, że akcja idzie w niepozadanym dla mnie kierunku niestety. Dlatego teraz dla odpoczynku zaczęłam jednak Nostalgię anioła Alice Sebold, a potem ze świeża głową zabiore się za trzeci tom.
|
#134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz akurat też czytam Murakamiego Po zmierzchu
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie zakończyłam "Fabrykantkę aniołków" i zabrałam się za "Cień wiatru" Zafona.
|
|
|
|
#136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#137 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() ja to w ogóle się zastanawiam, jak te białe kobiety - mogły kiedyś żyć i nic nie robić!!!! ![]() pograły w brydża, pogadały, natapirowały fryzury ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- ja często korzystam z opinii na Merlin.pl - recenzje są z regóły krótkie i zwięzłe...
|
|
#138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to blog tworzony przez dziewczyny z którymi udzielałam się w jednym z wizażowych wątków o modzie i blogerkach ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
mogło byc lepiej po prostu, nie tego oczekiwałam, ale i tak uważam, że seria 1Q84 jest warta przeczytania też teraz czytam Murakamiego, a konkretnie "Koniec Świata i.." trochę przypomina mi klimatem 1Q84
|
||
|
|
|
#139 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#140 |
|
Rozeznanie
|
Przez ostatnie 2 dni czytałam "Igrzyska śmierci" i "W pierścieniu ognia". Wciągnęły mnie bardzo
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam 12-ty tom. 11 kolejnych przede mną. Powiem szczerze, że się wciągnęłam. Fajne jest to, że każdy kolejny tom to jakby kontynuacja. Nie muszę zaczynając nową książkę wciągać się przez kilkanaście pierwszych stron w jakąś historię, tylko tak jakby czytam dalej. Nie jest to literatura jakiegoś wysokiego lotu, tłumaczenie też kiepskawe, sporo błędów wyłapuję, ale mimo wszystko szybko się czyta i chyba czegoś takiego właśnie mi trzeba na ten moment.
|
#142 |
|
Rozeznanie
|
Czytam Bogowie muszą być szaleni Jadowskiej, niesamowicie wciąga, aż się boję, że do jura skończę
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Męczę "Nieznośną lekkość bytu" Kundery, zupełnie nie mój klimat
|
|
#144 | |
|
Rozeznanie
|
''Nie bierz do ust ręki umarlaka''- Dana Kollman ; )
Cytat:
|
|
#145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam to ostatnio i nie było złe, ale też trochę mnie zmęczyło.
|
|
#147 | |
|
Konto usunięte
|
mnie również nie zainteresowała ta książka.
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
a jak najpierw obejrzę film, to już książki zazwyczaj nie czytam - nie wiem czemu
|
|
|
|
|
#148 |
|
Konto usunięte
|
ja się powtórzę, że to jedna z moich ulubionych książek. Dzięki niej zrobiłam się czulsza na otaczający nas absurd i zaczęłam dostrzegać go tam, gdzie widziałam tylko zlepek irytujących działań mających na celu doprowadzenie człowieka do szału
![]() a u mnie "Ponieważ Cię kocham" G.Musso |
|
|
|
#149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do samej treści zgadzam się z Marbellą - opisy, ale naprawdę bardzo bardzo ciekawe |
||
|
|
|
#150 |
|
Wtajemniczenie
|
Hobbit - chcę zdązyć przed pójściem do kina)
Silver Linings Playboook - również chcę się wyrobić przed ekranizacją. Książki jeszcze w Polsce nie ma, a film z Bradley'em Cooperem i Jennifer Lawrence wyjdzie podobno pod tytułem "Poradnik pozytywnego myślenia" |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.

marne zakończenie jak na tak fajną serie.
nie mam bloga swojego, więc nie zostanę oficjalną fanką, więc narazie jestem nieoficjalną
Kierowca