|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
czytam was już któryś raz dzisiaj i nawet nie pamiętam czy się w ogóle ujawniłam i przywitałam
![]() byliśmy oglądać wózki, niby sporo ich stało, ale jakoś tak bez rewelacji i nic mi w oko nie wpadło. większość to jakieś takie koszmarkowate albo kompletnie nie znane mi marki (znane w sensie oczytane na wątku ciążowym, bo tam co chwilę ktoś poleca/komentuje jakiś wózek). także dalej nic nie wiemy. mąż wziął się za oglądanie fotelików na necie bo postawił sobie za cel, że fotelik ma być porządny, z atestami, najlepiej z bazą i te z wózków odpadają. już mnie przeraża sama myśl o tym wydatku, zwłaszcza, że ten fotelik będzie funkcjonalny tylko w jego samochodzie, bo u mnie nie zamontuje się bazy. |
|
|
|
#1502 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Agatko- postaram się wyleźć na stałe z tych krzaczorów...
Egzamin mam 28 stycznia. Do tej pory się nie umówiłam na dodatkowe jazdy... Izka, cieszę się, że wracasz do pracy. Agi- witaj A Twój optymizm można rozpoznać już po kilku napisanych przez Ciebie postach. Cudowna cecha, której Ci zazdroszczę... ![]() Aha- wymieniając dziewczyny udzielające się na wątku, czyli Brzuchatki, Staraczki i Mamuśki, zapomniałaś o tych, które tkwią w martwym punkcie. Ja się do nich zaliczam ![]() Berbie, te badania zlecił Ci lekarz? Zaintrygowałaś mnie tym Herpesem. Ja na pewno jestem nosicielką. W ogóle to się zastanawiam nad tym, czy nie zrobić właśnie przed starankami jakiejś listy badań na własną rękę... Klementyna, dasz radę przetrwać ten zastrzyk ![]() A lekarz nie myśli o założeniu szwu? Fiol, polecam się rozejrzeć na ceneo za aparatem. Ja, jak w tej reklamie, zaczynam zakupy od ceneo ![]() Poza tym również mogę Ci z kompaktów polecić Lumixa. Izka, Ty imprezowiczu Szkoda, że nie mieszkasz w Stolycy, bo byś mnie może zwlekła z tej kanapy... ![]() Ale żeby nie było tak miło, to dostajesz toporkiem po głowie za te fajki! ![]() Anitko, wow, podziwiam Cię za te 10 km. I łączę się z Tobą w bólu... Ja już sama nie wiem, co zrobić ze swym smutkiem. Próbuję go zagryźć słodyczami, zapić procentami, przespać i wyleżeć. I doopa. Nic nie pomaga... Dziewczynki, dziękuję Wam za kciuki. Jeszcze się przypomnę przed egzaminem ![]() Wszystkim choruszkom życzę dużo zdrówka!
|
|
|
|
#1503 |
|
Konto usunięte
|
Rany ten mój dzieciak to już całkiem dorodnie wygląda
![]() Suwaczek Teraz tylko oby do wtorku, oby były dobre wiadomości... Smęcę strasznie z tym, wiem, ale boję się bardzo.. Choć wtedy na tym etapie wszystko było super, to teraz jestem bogatsza o taką wiedzę, że.. zresztą same wiecie. |
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi te badanie zaleciła lekarka, która zajmuje się medycyną niekonwencjonalną. Podejrzewa, że mam bakterię/wirusa/pasożyta, który uniemożliwia utrzymanie ciąży. Nie wiem czy będę się u niej leczyć, nie jestem przekonana do tego typu lekarzy, ale ona jako pierwsza tak naprawdę wskazała jakie mam badania robić, tak na poważnie a nie na odczepne. Poza tym ten Herpes wirus jest bezpośrednio związany z opryszczką, która pojawiała mi się od razu po zajściu w ciążę w okolicach pochwy.
|
|
#1505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobry miałaś pomysł z tą lekarką. Ale ja bym również u niej prowadziła tylko diagnostykę, a ewentualne leczenie już u "konwencjonalnego" lekarza. |
|
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie sprawdziłam wyniki tż, ma niejednoznaczny wynik chlamydii, wynik ujemny jest do 16, od 21 jest dodatni, on ma 19 ... ja mam wyniki ujemne czyli czekamy tylko na wyniki herpes wirusa. jak to dobrze, że w końcu otworzyli u mnie normalne laboratorium i mam wyniki w necie.
|
|
#1507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No, to jest "Ameryka". Perse, nie schizuj Będzie dobrze, uwierz!
|
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam pojęcia
tż siedzi zbulwersowany....---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- trochę się ogarnęłam i dokładnie poczytałam, tż ma wynik niejednoznaczny Chlamydia pneumoniae. więc muszę przeprosić tż ale bulwers ma za moje podejrzenia.
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dlaczego?
Ja skończyłam 39tc, a właśnie wyszli od nas znajomi. I w sumie co tydzień ktoś jest u nas, albo my u kogoś ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38467071]Rany ten mój dzieciak to już całkiem dorodnie wygląda .[/QUOTE]Pięknie rośnie
|
#1510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trochę TŻtowi się nie dziwię ![]() Poczytalam trochę o wpływie Herpes na ciążę. I mam kolejny punkt do listy winnych... Co prawda opryszczka narządów płciowych jest bardziej niebezpieczna (być może ta niekonwencjonalna lekarka dobrze kombinuje...), ale ta wargowa może rownież nabruździć. Ech! Dokładnie pół roku temu przeżyłam najgorszą noc w moim życiu...
|
|
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rańca
![]() Kundzia? Maga?
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie....
Kundzia, Maga jak tam?? Medi ja mocno za Ciebie zaciskam!! heh....nie przejmuj się....ja wykupiłam 4h ...z tego 2,5h pojechałam w miasto gdzie zdawałam...(ponad h mam w dwie strony) więc po mieście jeździłam 1h ... jechałam tylko jedną trase którą znam na pamięć...póxniej 1,5h mi zostało i ok 40 min na placu byłam a potem jeździłam w kółko hehe! Grunt to dobre nastawienie Kochana! Ja rano wstałam i coś mi podpowiadało że ZDAM i że to jest mój dzień! IZA cieszę się że fundujecie sobie tyle rozrywki BERBIE cieszę się że robisz te badania! I mam nadzieję że dojdziecie po wynikach do konkretnych wniosków!! Słoneczko Wam również zaświeci w tym roku! Coś tak czuję Bylismy wczoraj na małych zakupach...(po odkurzacz...) no i normalnie w przejściu do wc...widziałam 2 całujące się dziewczyny....śmiać mi się chciało....hmm....nie mam jakiś uprzedzeń ale nigdy sie nie spotkałam jeszcze z taką sytuacja na żywo...bo wiecie w tv to co innego może akurat taka rola i tyle...
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Monika my kupiliśmy Maxi Cosi Cabrio Fix bez bazy, ale można jeździć z i bez
|
|
|
|
#1514 |
|
Wtajemniczenie
|
witm
jestem wysoana, spalam cala noc mamy dzis gosci wieczorkiekm, wadna zaprzyjaznieni tubylcy, jarzynowa jest do tego beda ziemniaki z kielbaska z grila i salatka ciekawe czy im posmakuje polska kielbasazaczelam 37 tydzien
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#1515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za egzamin![]() Wiem za fajki mi sie należy Ale już naprawde postaram sie nie palić,wiem że nie powinnam.Co do smutku to przytulam cie bardzo mocno Przyjdą jeszcze lepsze dni[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38467071] Teraz tylko oby do wtorku, oby były dobre wiadomości... [/QUOTE] Bedą Cytat:
![]() Cytat:
za podejście.Witam ![]() Po imprezowaliśmy do 3,znajomi jeszcze śpią a ja wstałam z bólem głowy
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-01-06 o 10:18 |
|||
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do badań, oczywiście wolałabym, żeby wyszły negatywne i moje podejrzenia co do opryszczki okazały się bezpodstawne a słowa lekarzy, że to przypadek, prawdziwe. ale jeśli ich nie zrobię to chyba nigdy nie zdecyduję się na starania. chociaż i tak wiem, że nikt mi nie da gwarancji, że historia się nie powtórzy.
|
|
#1517 |
|
Konto usunięte
|
Witam,
Berbie, super, że zdecydowałaś się na badania. Oby wszystkie wyszły dobrze! |
|
|
|
#1518 |
|
Raczkowanie
|
Berbie trzymam kciuki za postępy w diagnostyce
![]() To chorowanie jest okropne! Wczoraj nawet uszy wewnątrz mnie bolały, oczy i wszystkie zęby, już się bałam że to grypa (i to na pewno ta świńska!) ale dzisiaj wstałam i już troszkę lepiej, chociaż słaba jestem, niedobrze mi, jeszcze kicham i smarkam, ale już taka nieprzytomna nie jestem. Mam nadzieję że mi to przejdzie szybko... |
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
O ile pamięć mnie nie zawodzi to w najbliższych dniach jest szansa załapać się na Urodzinowe torty
naszych wizażowych(rocznych) maluszków...sofcia- gdzie Ty jesteś - Julkę chcemy zobaczyć
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U mnie cisza... Cytat:
![]() Dobrze, że robisz te badania. Pamiętam, jak się stresowałaś tą opryszczką
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
BERBIE ja popatrzyłam na Tż a on na mnie i w śmiech.... w sumie w większych miastach pewnie jest to bardziej na porządku dziennym.....ja raczej po wielkich nie chodze to nie wiem... ale jakoś mi tak dziwnie było jak to zobaczyłam....wyobrazić sobie tego jakoś nie umiem za bardzo....
Co do badań to wiadomo że lepiej żeby wszystkie wyszły negatywne i nic nie było przyczyną tylko tzw "pech" ale z drugiej str gdyby wyszło coś nie tak to można by temu przeciwdziałac i być chociaż troszkę spokojniejszą....będzie wszystko dobrze!
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Kundzia jest od wczoraj w szpitalu. Mała się bardzo gwałtownie ruszała, więc pojechali. Mają ją do porodu już zostawić. Jutro podejmą decyzję, czy będzie indukcja. Ale kawkę z nowego ekspresu zdążyła wypić
To czekamy na Tosię
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj Trzech Króli - więc może Królowa wyjdzie
|
#1524 |
|
Konto usunięte
|
Mądra decyzja Kundzi, że pojechała.
No to czekamy na Tosię!!
|
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
hehe w zeszłym roku tez tak pisałas
|
#1526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#1527 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam PHILIPSA
http://www.skapiec.pl/site/cat/304/comp/411344 ale Tż nie chciał się zgodzić bo drogi....;/ w końcu przystałam na tego ZELMERA http://www.skapiec.pl/site/cat/304/comp/145443 pod warunkiem że kupimy tez expres do kawy i się zgodził więc poszłam na ugodę...jak sie odkujemy finansowo to zakupimy
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego najlepszego dla Naszego Królewicza
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
i ja się tez przyłączam do życzeń
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

tż siedzi zbulwersowany....

heh....nie przejmuj się....ja wykupiłam 4h ...z tego 2,5h pojechałam w miasto gdzie zdawałam...(ponad h mam w dwie strony) więc po mieście jeździłam 1h ... jechałam tylko jedną trase którą znam na pamięć...póxniej 1,5h mi zostało i ok 40 min na placu byłam a potem jeździłam w kółko hehe!
ciekawe czy im posmakuje polska kielbasa
Ale już naprawde postaram sie nie palić,wiem że nie powinnam.
Przyjdą jeszcze lepsze dni
za podejście.