|
|
#2011 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
OK, nie mam pytań.... A brzuszek ekstra Cytat:
) nikt nam z tych obliczeń nie odejmie Cytat:
Ładnie brzuszek widać
|
|||
|
|
|
#2012 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jestem niska, bo mam 156cm wzrostu. 2 lata temu osiągnęłam wagę 74kg, to możecie sobie wyobrazić jak wyglądałam
Ale powiedziałam wtedy dość i zaczęłam ćwiczyć. W ciągu roku schudłam 17 kg i tyle utrzymało mi się do ślubu. Teraz mam taki apetyt, że w ekspresowym tempie odzyskuję stracone kilogramy Dlatego też bardzo boję się ile przytyję w ciąży i jak to zrzucę Staram się jeść dużo owoców, ale i tak kg rosną![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Mela śliczny masz brzuszek ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- I na dodatek wczoraj po prysznicu zauważyłam, że na górze brzucha, prawie pod biustem, porobiły mi się pajączki Naczynka zaczynają mi pękać Muszę zainwestować w porządny balsam.
|
#2013 | ||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Margosia__;38462164]Trochę mnie to dziwi bo już nie ma rejonizacji szpitali w Polsce?
W Polsce nie ma, ale ja jestem w Danii ![]() Cytat:
Cytat:
Jeszcze wczoraj jakies sine pazokcie mi sie zrobily i totalnie nie mialam sily.aaa, witam sie niedzielnie I gartuluje slicznych brzuszkow! Moj chyba za tlusty, zeby bylo tak ladnie widac
Edytowane przez Marionette18 Czas edycji: 2013-01-06 o 13:44 |
||
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za komplementy, ale ja jestem po prostu chuda. 174 cm, 55 kg wagi. No 3 tyg temu schudłam do 54, ale myślę, że już wracam do normy.
Coś mi ochota na słodkie wróciła. Zrobiłam karkówkę w czosnku uduszoną z kaszą gryczaną. No bajka, a jak pięknie pachnie w mieszkaniu
|
#2015 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry - witam się ja i mój ból głowy Po śniadaniu wybraliśmy się z TŻ do Tesco - chciałam kupić Apap Ice i jakieś tam drobne zakupy. No i jedziemy, a tu puchy pod Tesco ... i dopiero skapowaliśmy, że dziś święto ![]() Wczoraj wieczorem miałam istną tragedię - ból głowy tak nisilł mi mdłości, że nie mogłam znieść zapachu swoich świeżo umytych włosów i nawet zapachu balsamu Nivea, który tolerowałam dotąd jako jedyny Było tak źle, że spałam z miską przy łóżku, ale na szczęście nic się nie wydarzyło Te bóle to normalna przypadłość ciąży?Polecam do poczytania - dziewczyna zna się i analizuje składy kosmetyków dla kobiet w ciąży i dzieci: http://podwojona-sroka.blogspot.com/p/moje-analizy.html Analizy te utwierdziły mnie w przekonaniu, że wybrałam dobrą oliwkę i żel do mycia
|
|||
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie - Margosia gratki
|
|
|
|
#2020 |
|
Raczkowanie
|
Neni1984 - a nie masz czasem za niskiego ciśnienia? ja mam b.niskie i muszę pić kawę ;/ taką delikatną ... jak nie wypije to nasilają mi się mdłość a głowa tak huczy jak nie wiem ...
My mamy jedno już łózeczko drewniane i najwyżej jeszcze jedno dokupimy i bd super Strasznie mi się one podobają magdalennne - ja w pierwszej ciąży przytyłam ok 20kg. przez komplikacje...;/. Miesiąc po porodzie schudłam jakieś 23 kg. ) W ciąży miałam straszny apetyt ;] ale gdyby sam apetyt nie było by źle z wagą ;]PS: Piękny brzuszek ! )Margosia__ Gratuluję ! ![]() mela1234 - chudzinko!masz cudowny brzuszek taki malutki ))
Edytowane przez 4mypassion Czas edycji: 2013-01-06 o 14:12 |
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Mam właśnie bardzo niskie, ale nie przypomninam sobie żebym miewała z tego powodu bóle głowy
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz głupieje z tym obliczanie tc. I doszłam do tego że:
wg usg mamy 13tc i 6dzień a wg Om 15tc ,a znowu suwaczek pokazuje mi 14tc i 4 dni po wpisaniu Om. Ale chyba bd sie sugerowac Usg.....
Najukochańszy skarb-LAURA Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2013-01-06 o 14:21 |
|
|
|
#2023 |
|
Raczkowanie
|
taki tam artykulik
:,,Nawet jeśli twoje ciśnienie dotychczas było idealne, w ciąży może ono być dużo niższe. Dzieje się tak, ponieważ rozwijające się dziecko oraz powiększające się łożysko i macica potrzebują dodatkowej objętości krwi do odżywiania. Tętnice i żyły tracą elastyczność, wskutek czego krew krąży nieco wolniej. Około 7. miesiąca zazwyczaj ciśnienie wraca do normy. Objawy niskiego ciśnienia, zwłaszcza w początkowym okresie łatwo przeoczyć, gdyż osłabienie, senność,bóle głowy, kłopoty z koncentracją czy ciągłe zmęczenie, mylnie brane są za typowo ciążowe przypadłości. Przy niskim ciśnieniu zaleca się picie 2 - 3 litrów płynów dziennie, unikanie obfitych posiłków, ruch na świeżym powietrzu, wysypianie się. Pomaga też zielona herbata i od czasu do czasu mała filiżanka czarnej kawy.'' Edytowane przez 4mypassion Czas edycji: 2013-01-06 o 14:17 |
|
|
|
#2024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Kupiłam właśnie na rozstępy: http://allegro.pl/elancyl-krem-przec...921155859.html Mam nadzieję, że będzie mało pachniał Zauważyłyście zmiany w swojej skórze? Moja jest tak gładka i jedwabista, że aż sama się dotykam! To na ciele ... Bo skóra na buzi też zrobiła się delikatna i bardzo wrażliwa - mam jakieś plamki czerwone, jakby podrażnienia, a do tego wysypuje mnie ciągle
|
||
|
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez mam gładziutka skórę az miło ją dotykac Uzywam jak na razie tylko oliwki dla dzieci z Ziołoleku ,,Linuś".Twarz ujdzie w tłumie.Ale za to mam wysypane ramiona (
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, a już nawet się kończy i zaraz zacznie się 15 tydzień
|
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Wogóle odkąd jestem w ciąży i liczę sobie te tc to czas mi szyyybko leci
Niedawno był początek grudnia,moje pierwsze usg a tu juz 15tc
|
#2028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
hehe zaniedlugo pierwsze kopniaki i wogole ulala poznawanie plci:P ale zaczelo sypac sniegiem u mnie..juz jest bialo:P fajnie:P |
||
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie zaczął padać.A rano jadąc do kościoła wpadłam w poślizg bo na drodze lodowisko było.Na dodatek musiałam wołać Tż-a do skrobania szyb bo sama nie dałam rady tak były oblodzone i trzeba było męskiej silnej ręki do drapaczki
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
oj mi też leci... coraz szybciej tak powiem... za dwa tygodnie wizyta u ginka...
dziewczyny, w pon idę na echo spoczynkowe... bo co jakis czas kluje mnie serce i tak też bylo przed ciążą.. czy jest szansa aby uslyszec tez serduszko maluszka? wizytę u ginka mam za dwa tygodnie, a za 1,5 lece do berlina na 3 dni, poza tym ostatnio u ginka bylam przed swietami i nie mial zadnych przeciwskazan, ale wiadomo, jak uslysze serduszko to mi lzej bedzie ))a propo's wycieczek to II trymestr mam zamiar wlasnie wykorzystac na wyjazdy... w lutym w koncu Londyn na kilka dni i moze jeszcze w styczniu Finlandia na weekend. Wszystko oczywiscie moze sie zmienic w zaleznosci od tego jak bede sie czula...
|
#2031 |
|
Raczkowanie
|
Neni1984 uzywam zelu pod prysznic elancyl i pachnie bardzo mocno jak dla mnie...
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
elaine-blath-fajnie,wycieczkowa z Ciebie kobitka
My wybieramy sie na majówkę nad Bałtyk <3 na parę dni No i mam zamiar przed porodem odwiedzic parę razy mój kochany Śląsk
Najukochańszy skarb-LAURA Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2013-01-06 o 15:22 |
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-01-06 o 15:29 |
|
|
|
|
#2034 |
|
Raczkowanie
|
ohhh uwilbiam wycieczki... My mamy nadzieje, ze w uda nam sie pojechac w Tatry w okolicach maja. Niestety w ubieglym roku nie wypalilo i musielismy zadowolic sie spa w puszczy kampinoskiej
|
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
czy dobrze wyczytywałam, laska analizuje Mustelle, o ktorej pisałyście i na czerwono zaznacza że ma toksyczny składnik ??(!!)
Rocky: staram sie jak mogę, staram sie też Polskę zjechać jak najwięcej, bo mamy wiele niesamowitych miejsc, o ktorych czasami nie wiemy.. a co do Bałtyku, moja mam wynajmuje pokoje przy samym Łebie, własciwie to juz Łeba - muszę obiektywnie powiedzieć, że na wypoczynek (a nie imprezowanie) to świetne miejsce.. jak będziesz chciala to moge na priv podeslac linka to sobie obejrzysz
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja najchetniej teraz pojechałabym w Tatry pospacerowac po białych dolinach <3<3<3
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
![]() Zgadzam się-w tylu miejscach Polski jeszcze nie byłam i o tylu nie mam pojęcia.......
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Być może jest tego składnika ociupina, która nie jest w stanie zaszkodzić
|
|
|
|
|
#2038 |
|
Raczkowanie
|
no ja z moim
nie wyobrazam sobie teraz zadnego wyjazdu
|
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś
Ci miną
|
#2040 |
|
Raczkowanie
|
Czekam na ten dzien z utesknieniem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

Ja z natury jestem puszysta, więc wszyscy twierdzą, że taki brzuch miałam już wcześniej, ale ja wiem swoje
Od podatku też nie będę mogła sobie nic odliczyć...
) nikt nam z tych obliczeń nie odejmie 

Ale powiedziałam wtedy dość i zaczęłam ćwiczyć. W ciągu roku schudłam 17 kg i tyle utrzymało mi się do ślubu. Teraz mam taki apetyt, że w ekspresowym tempie odzyskuję stracone kilogramy
Jeszcze wczoraj jakies sine pazokcie mi sie zrobily i totalnie nie mialam sily.
I gartuluje slicznych brzuszkow! Moj chyba za tlusty, zeby bylo tak ladnie widac
Było tak źle, że spałam z miską przy łóżku, ale na szczęście nic się nie wydarzyło

Zaczynamy 5 miesiąc (mam nadzieję

Być może jest tego składnika ociupina, która nie jest w stanie zaszkodzić