|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 |
|
8 | 16,67% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 |
|
3 | 6,25% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
7 | 14,58% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
oo, też ci nachosy śmierdzą spoconą girą???
a myślałam, że tylko mi tak...Cytat:
![]() Cytat:
jedna ciężarówka używała kilka miesięcy maści z retinoidami, bo nie wiedziała, że absolutnie zakazane w ciąży. one normalnie świetnie działają, ale problemu hormonalnego też nie rozwiążą jeszcze mocniejszy mejkap cię może poratować jedynie ![]() Cytat:
w efekcie było ciążowo lokomotywki Cytat:
a aleppo dużo osób chwali - rozprawia się z bakcylami pierwszorzędnie nadrabiam dalej.............
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
hihih dobrze ze chociaz jescze jedna lubi takie heheh
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że dzisiaj trochę zwolniłyście..
Ja spałam do 11 napiłam się mleka z miodem i masłem, poleżałam, zjadłam zapiekanki, położyłam się spać.. Potem wstalam znowu zjadłam i znowu leze.. Troche mnie po chrzanie odetkało
|
|
|
|
#1505 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej, trzymajcie się ![]() Urocze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i dobrze, że z małym ok Mniam! Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
A i mam pytanko. Jutro mam gina i teraz nie wiem zapisywać się do internisty (bardzo trudno się dostać bo epidemia), czy mnie gin zbada i da zwolnienie? bo i tak leków nie mogę przyjmować?? Czy w ogóle z gina zrezygnować, zeby taka chora do niej nie isc i szukać tego internisty??
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Również życzę Ci miłej niedzieli |
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Xal wysłałaś śnieg do mnie
![]() wszystko białe i sypie jeszcze mocniej ![]() Popołudniu mamy jechać do znajomych.. chociaż zastanowię się jeszcze bo drogi jak na razie średnio wyglądają :/ |
|
|
|
#1509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cześć wszystkim! Idę oglądać film z TŻ. "Zywot Mateusza", ostatnio ciągle oglądamy stare filmy, a ten jeszcze czarno-biały ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- A wieczorem nasi świadkowie przychodzą pogadać. ![]() A restaurację już mamy zamówioną na piątek
|
|
#1510 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() hehe właśnie NIE BYŁO gdzie sie przesiąść!!! A ja dzisiaj robiłamspis wyprawki, co już mam z ubranek.. i teraz po wpisaniu w tabele widać w końcu braki, a sporo ich ![]() załączam tabele, mam jeszcze troche wiecej ciuchów używanych (około 10 rzeczy różnych) na większe dziecko, takie od 68-72 wzwyż ale np same różowe śpiochy wiec tego nie wpisywałam jeszcze bo nie wiem jaka płeć, a te co są w tabeli są uniwersalne i tylko te liczę na razie po prostu. Komentujcie czego brakuje i czy opłaca sie na 56 więcej ciuchów kupić, chce kupić ze 2 komplety do szpitala czyli śpiochy plus body i czapka ale nie wiem czy 56 czy 62 może poczekam jeszcze do 7 m-ca zobaczymy czy dzidzia zapowiada sie duża czy nie
Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2013-01-06 o 15:07 |
|||
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, że jutro TŻ do pracy więc na pewno będzie bardziej zmęczony niż gdybyśmy dziś tacy zrelaksowani poszli, ale co tam, narzekać i tak nie ma na co
|
|
#1512 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że wszystko będzie ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
--- Nadrobione ![]() Idę coś zjeść
|
|||||||
|
|
|
#1513 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale olejek do twarzy ma też dr hauschka. bardzo wydajny ![]() jeśli chodzi o spray alvy, to jest baaardzo wydajny, jak się go psika bezpośrednio na skórę, a nie na wacik. niby na twarz zalecają wacikiem, żeby się do oczu nie dostał, ale ja tam zamykam mocno i psikam twardo ![]() 2.w niczym znanym nie występowałam to taki pół-amatorski teatr... komedie sytuacyjne po bawarsku. ubaw po pachy i przy oglądaniu, i na scenie ![]() 3.twojej mamie należy się medal!!! wystarczała wam jedna pralka? ![]() Cytat:
a co do kłucia - jak nuna czy happy czy obie nawet pisały, też mi się zdaje, że to mogą być więzadła, ale podpytaj gina lepiej... Cytat:
chociaż ja bym aż takiego rygoru nie robiła i wykluczyła tylko retinoidy i wyższe stężenie kwasów... no, ale jak już pisałam - jeśli trądzik dopiero w ciąży się zjawił, to jest on spowodowany na bank hormonami, i zwalczanie tego kosmetykami mało co da...Cytat:
Cytat:
a co do sharp, to rada już postanowiła - popieram, kontrola się przyda...
|
|
#1514 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba padne z nudów na tym oddziale, najgorsze jest to ze sama leże i nawet nie ma z kim pogadać, dostaje ketonal i aż szaleje z nerwów zeby to małemu nie zaszkodziło, jakbym wiedziała ze to tylko kręgosłup a nie nerki to jakoś dam radę do maja a tak jak zwykle nikt nic nie wie, obchod trwa może z minutę i oczywiście nic konkretnie nie wiadomo
|
|
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przynajmniej może on Ci doradzi jakieś leki do obecnego stanu, bo najlepiej wie co Ci wolno, a co nie w ciąży
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1517 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
choć dziś lepiej nie zjadłam - 2 kiwi, na obiad kotlet z serem i pieczarkami, kapusta, surówka, ziemniaki, pomarańcz, 1/4 pomelo Cytat:
coś się znajdzie ![]() Cytat:
![]() to muszę spróbować ![]() Cytat:
chyba, że chcesz tylko przesunąć o kilka dni ![]() --- Wróciliśmy ![]() Jak szliśmy tam to oczywiście śnieg sypał nam w twarz... wracaliśmy - to samo Spać mi się chce
|
|||||
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maluch bardzo szybko rośnie i nawet się nie obejrzysz a tych 56 nie ubierzesz, a 62 można zawsze rękawki podwinąć![]() Wiecie co? poszperałam w internecie i wysłałam maila do babki od kosmetyków MARIZA.. Koleżanka z forum staraczkowego napisała ,że tak dorabia więc i ja spróbuję ![]() Napisałam też do gościa który oferuję pracę w domu przy przepisywaniu tekstów. Czyli dostaję płytę CD pocztą, słucham i przepisuję na kompa tekst..Gotowy wysyłam mailem. Zobaczymy czy się odezwie wogóle bo ogłoszenie już trochę wisi, a nic podobnego nie widziałam:/ Mąż siedzi teraz i ulepsza to swoje ogłoszenie jeśli chodzi o robienie komputerów...
|
|
|
#1519 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wychodzi meeeeega-pyszna! moja ulubiona z pikantnych tart Cytat:
pewnie nikt potem nie czyta, no ale ja się wygadam ![]() Cytat:
z czipsów to najbardziej lubię takie tylko z kartofla na oleju + sól. żadnych innych przypraw... chrupiące takie, ach... Cytat:
Cytat:
ale przejrzyj swoje 62ki, pewnie niektóre są mniejsze od niektórych 56 ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
![]() jak porównałam mojego kupionego bodziaka 56 z ciuchami marketowymi, to wychodziło, że niektóre 68 może długością się zgadzały, ale jakieś takie chude i niekształtne były ![]() color, a powiedz mi, co mąż dokładnie robi z budowlanki?
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj porównałam body z H&M na 62 i ze Smyka również na 62 i te ze Smyka są większe
|
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
stanęłam na wagę i mam 6kg na plusie do początku ciąży.. 71 kg mnie załamuje.. Ale mam nadzieje, że jest to w normie..
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tydzien mniej 20 tydzien i 1 dzien! bylismy u mojej mamy na obiedzie, w obie strony spokojny spacerek. moze teraz oboje sie wyspimy...ps. slyszalyscie, ze nie mozna zakladac nogi na noge? ja nie umiem inaczej siedziec, a tesciowa mnie ciagle strofuje coraz bardziej mnie to irytuje "bo zle krazenie". aaa i dzisiaj dostalam wyklad, ze prania nie moge wieszac! bo podniesione do gory rece, wyciaganie sie powoduje OWINIECIE PEPOWINA. wezcie mnie ktos dobijcie! nie dosc, ze w kolko telefony, bo sie mamusia martwi o synka i ma same dobre rady "wykupcie pol apteki", to jeszcze mnie zaczyna sie czepiac. kurcze lubie ja, ale na pukcie zdrowotnym ma jakiegos fiola...mialam ochote powiedziec zeby przyjechala gotowac te wszystkie mikstury, biegac do apteki, bo ja wymiekam. co z tego, ze ugotuje zdrowy kompocik jak tz go nie chce pic? albo zrobi lyka i dosc...mamusie chlopcow nie badzcie nigdy takie dla swoich synowych
|
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
normy są dość tolerancyjne, na pewno się w jakiejś mieścisz
ciekawe, czy ja się mieszczę... chyba powoli powinnam zacząć przybierać na wadze...
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zapytaj lekarza... nie powinno się trzymać rąk u góry za długo (np. wieszanie firanek) bo można zasłabnąć no i coś tam się może z coraz większą macicą stać... ale pranie? bez przesady
|
|
|
|
|
#1526 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzidzi smakowało bo później kopała ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
z resztą u nich w niedzielę to tylko mięsa się jada...... ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
też słyszałam, że królik jest jednym ze zdrowszych mięs
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
trzecia bez snu, w tym dwie spedzone na pogotowiu albo w szpitalu
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam nawet szans, mój małż by mnie na pewno przystopował
![]() z tą nogą na nogę to lepiej się odzwyczaj dla własnej urody. szczególnie teraz w ciąży jesteśmy narażone na żylaki. ale pomysł, żeby teściowa przyjechała gotować twojemu, jest świetny! pod warunkiem, że ty się wyniesiesz gdzieś indziej niech chłop się doleczy u mamusi, a ty się w końcu wyśpij
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jesc je lubie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

a moze to nachosy tak pachnialy? 

w szpitalu badania z krwi, godzina czekania na wynik (lekka goraczka, w wynikach infekcja, a w poludnie byly ok). 2 razy ekg, pierwsze dobre, za 2 razem cos z lewa komora nie tak. kardiolog - osluchiwanie ok. echo serca, wynik ok jak na pilkarska przeszlosc. nie ma zapalenia miesnia sercowego i innych cudow. wynik wizyty = oslabienie infekcyjne, powiklanie pogrypowe. ibuprom, aspargin i cos tam jeszcze, wizyta u kardiologa (holter echo serca) 

może poczekam jeszcze do 7 m-ca zobaczymy czy dzidzia zapowiada sie duża czy nie 
07.07.2012 

mieszkam sobie z króliczkiem miniaturką, biega po domu, robi do kuwety, dużo od kota sie nie różni... tylko kota nikt by nie chcial jeść
, a rodzina albo znajomi jak widzą mojego pupila to mówią "jaki fajny, dorodny, do buraków by się nadał"
Mąż poszedł do kościoła ja odpuściłam. Leże kicham tak, że cała rolka papieru poszła i dalej sie leje;/ i do tego jak kichne to skurcz czasem co tak pociagnie
może niekoniecznie takie rzeczy, ale podobne ilości, czasem więcej, sporadycznie.
u mnie jednak cisza.