W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-06, 13:40   #1501
cloche
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
fuuuuuuuuuj trzeba bylo sie przesiasc a moze to nachosy tak pachnialy?
oo, też ci nachosy śmierdzą spoconą girą??? a myślałam, że tylko mi tak...
Cytat:
syrop go tak zmulil, ze nie ma szans pomasowalam mu chwile plecy i stwierdzil, ze nic nie czuje

NOCNA ZMIANA SIE ZEGNA. IDE SPAC POKI SIE DA. dobranocka!
z tego co czytałam niżej, długo nie pospałaś... syropek widać nie pomógł
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
z syfkami mam masakrę-szyja/ramiona/twarz/ręce..

nie wiem czy gina pytać, czy w aptece.ehh
wiesz, tak naprawdę to z hormonami nie wygrasz
jedna ciężarówka używała kilka miesięcy maści z retinoidami, bo nie wiedziała, że absolutnie zakazane w ciąży. one normalnie świetnie działają, ale problemu hormonalnego też nie rozwiążą dlatego poleciłam ci spray alvy - on pomaga się wszelkim brzydalom szybciej wygoić. do tego musisz nawilżać ile wlezie czymś łagodnym, żeby skóra jako tako wytrwała do końca ciąży. syfki po porodzie powoli zejdą same z siebie, a jak skóra będzie odwodniona, to nie wyrobisz z pielęgnajcą.
jeszcze mocniejszy mejkap cię może poratować jedynie
Cytat:
DOBRANOC PO RAZ DRUGI, OBY OSTATNI.

Cytat:
poszlam spac, o 4 dzwoni telefon. wyskoczylam z lozka i nawet nie zauwazylam, ze tz nie ma obok patrze, ze on dzwoni, zgadnijcie skad? z pogotowia!!! pojechal sam zeby mnie juz nie budzic. zrobili znowu ekg, wynik nierowna praca serca. dostal skierowanie do szpitala. no i do szpitala pojechalismy razem. wlasnie wrocilismy, oboje w szpitalu badania z krwi, godzina czekania na wynik (lekka goraczka, w wynikach infekcja, a w poludnie byly ok). 2 razy ekg, pierwsze dobre, za 2 razem cos z lewa komora nie tak. kardiolog - osluchiwanie ok. echo serca, wynik ok jak na pilkarska przeszlosc. nie ma zapalenia miesnia sercowego i innych cudow. wynik wizyty = oslabienie infekcyjne, powiklanie pogrypowe. ibuprom, aspargin i cos tam jeszcze, wizyta u kardiologa (holter echo serca) jestesmy w domu o 7:00, ide spac.

wygadalam sie, wyzalilam (za co przepraszam, bo az mi glupio!) ten watek mial byc o ciezarnych...

ps. widzialam 3 rodzace, pedzace z mezami na porodowke hehe. wszystkie szly "ufff.ufff" jak lokomotywki fajny widok i brzuszki takie okraglutkie :P
no ładnie
w efekcie było ciążowo lokomotywki
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Używałam kremu do mycia twarzy z tej serii Alva, całkiem całkiem. Ale powiem Wam, szczególnie Tobie Axella, że mi najbardziej pomogło mycie twarzy naturalnym mydełkiem laurowym Aleppo. Od jakiegoś czasu mam całkowity spokój, a większość ciąży to był syf na syfku.
Jełśi masz te pryszcze ropne to nie polecam peelingu bo sobie je porozprowadzasz jeszcze bardziej. No chyba, ze enzymatyczny.
no ten krem do mycia to taki łagodny, żeby nie podrażnić i tak zmęczonej trądzikiem skóry - też go miałam i pewnie jak mi trądzik po porodzie wróci, to sobie go jeszcze kupię a aleppo dużo osób chwali - rozprawia się z bakcylami pierwszorzędnie

nadrabiam dalej.............
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 13:41   #1502
banka26
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a nie może zadzwonić i powiedzieć jaka jest sytuacja? bo jakby miała l4 to by jej uznali bez problemu, tak mi się wydaje

kotka rodziców wysterylizowana więc ciąża odpada
i za 21t

ja też takie lubię teraz akurat śpię w takiej z żyrafą

a restauracje też są zamknięte?
hihih dobrze ze chociaz jescze jedna lubi takie heheh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 13:42   #1503
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
mi tak śmierdzą tylko nachosy serowe, i w trochę mniejszym stopniu chipsy serowe
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 13:50   #1504
maarchewka
Zakorzenienie

widzę, że dzisiaj trochę zwolniłyście..
Ja spałam do 11 napiłam się mleka z miodem i masłem, poleżałam, zjadłam zapiekanki, położyłam się spać..
Potem wstalam znowu zjadłam i znowu leze.. Troche mnie po chrzanie odetkało

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 13:56   #1505
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
tak sie pozegnalam, ze na pogotowiu 3 raz wyladowalam! jest rym... o polnocy tz dostal takich dreszczy (goraczki brak), ze postanowil sam jechac na pogotowie...nie ma juz sumienia mnie ciagnac, ale jak go puscic samego autem?! no to pojechalismy. szybko poszlo, pusto, lekarz wiedzial juz co i jak. zmierzyl cisnienie, zobaczyl dreszcze, zlecil zastrzyk...pytalam czy to cos wirusowego, bo my juz zglupielismy. ale jego wersja to nadal "na tle nerwowym". boziu co go tak stresuje? ja dziecko ciaza? niemozliwe...wyglada jak siedem nieszczesc. poczytalam o nerwicy i faktycznie sporo objawow jest takich "grypowych"...
Cytat:
poszlam spac, o 4 dzwoni telefon. wyskoczylam z lozka i nawet nie zauwazylam, ze tz nie ma obok patrze, ze on dzwoni, zgadnijcie skad? z pogotowia!!! pojechal sam zeby mnie juz nie budzic. zrobili znowu ekg, wynik nierowna praca serca. dostal skierowanie do szpitala. no i do szpitala pojechalismy razem. wlasnie wrocilismy, oboje w szpitalu badania z krwi, godzina czekania na wynik (lekka goraczka, w wynikach infekcja, a w poludnie byly ok). 2 razy ekg, pierwsze dobre, za 2 razem cos z lewa komora nie tak. kardiolog - osluchiwanie ok. echo serca, wynik ok jak na pilkarska przeszlosc. nie ma zapalenia miesnia sercowego i innych cudow. wynik wizyty = oslabienie infekcyjne, powiklanie pogrypowe. ibuprom, aspargin i cos tam jeszcze, wizyta u kardiologa (holter echo serca) jestesmy w domu o 7:00, ide spac.

wygadalam sie, wyzalilam (za co przepraszam, bo az mi glupio!) ten watek mial byc o ciezarnych...

ps. widzialam 3 rodzace, pedzace z mezami na porodowke hehe. wszystkie szly "ufff.ufff" jak lokomotywki fajny widok i brzuszki takie okraglutkie :P
O jacie Wy to mieliście noc
Mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej, trzymajcie się

Cytat:
jeszcze cos z dedykacja dla Aaś i dhalii
Urocze

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Uff my juz prawie w domki.. Jednak 120 km w jedna stronę to trochę daleko. Ale warto było, bo komedia świetna jestem padniets, więc jak wrócę do domku to kompa nawet nie oddałam może jutro dane mi będzie nadrobić
To się cieszę, że wyjazd udany

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Hej, hej kobietami
Pozdrowienia ze szpitala - znowu
Znowu zaczęło mnie boleć, aż plakalam więc zadzwoniłam do gina, a ten ze znowu na oddział pod kroplowki. Ordynator stwierdził ze to ucisk na kręgosłup, a nie jak wcześniej orzekli ze kolka nerwowa, natomiast neurolog ze to kolka a nie kręgosłup, normalnie paranoja. Małemu na szczescie nic nie jest, termin mi się przesunął z 22 maja na 9 maja, tak maly przybiera
Trzymaj się i dobrze, że z małym ok

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Obiecana kawa latte machiato , świeżo zrobiona
Mniam!

Cytat:
Napisane przez izzunja Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Czy można do Was dołączyć? Właśnie powoli kończymy 17 tc i zaczynamy odczuwać pierwsze ruchy dzieciątka Termin na 11 czerwca 2013
Witaj

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 13:57   #1506
maarchewka
Zakorzenienie

A i mam pytanko. Jutro mam gina i teraz nie wiem zapisywać się do internisty (bardzo trudno się dostać bo epidemia), czy mnie gin zbada i da zwolnienie? bo i tak leków nie mogę przyjmować?? Czy w ogóle z gina zrezygnować, zeby taka chora do niej nie isc i szukać tego internisty??

Wojtek
Stary 2013-01-06, 13:57   #1507
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Dzięki ,że pytasz.. Nie jest lepiej. I ja już straciłam nadzieję,że wogóle kiedyś będzie lepiej..

Ale postanowiłam nadrobić Was chociaż troszkę,aby całkiem nie zostać w tyle.
Buziak
Przytulam mocno

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hej witam was i życzę miłej niedzieli!!!
Również życzę Ci miłej niedzieli

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-06, 13:57   #1508
potterka
Zakorzenienie

Xal wysłałaś śnieg do mnie
wszystko białe i sypie jeszcze mocniej

Popołudniu mamy jechać do znajomych.. chociaż zastanowię się jeszcze bo drogi jak na razie średnio wyglądają :/
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:01   #1509
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Xal wysłałaś śnieg do mnie
wszystko białe i sypie jeszcze mocniej

Popołudniu mamy jechać do znajomych.. chociaż zastanowię się jeszcze bo drogi jak na razie średnio wyglądają :/
U mnie też pada, ale jest +1 stopień, wiec się topi. Ale byliśmy z TŻ na spacerze z pieskiem
Cześć wszystkim!
Idę oglądać film z TŻ. "Zywot Mateusza", ostatnio ciągle oglądamy stare filmy, a ten jeszcze czarno-biały

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

A wieczorem nasi świadkowie przychodzą pogadać.
A restaurację już mamy zamówioną na piątek
Stary 2013-01-06, 14:05   #1510
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ja bym sie przesiadla to najgorszy smroddd
Cytat:
fuuuuuuuuuj trzeba bylo sie przesiasc a moze to nachosy tak pachnialy?

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

a to termin sie przesuwa, czy po prostu dzidzius wielkosciowo odpowiada jakims tam normom na 2 tyg do przodu?
wydaje mi sie, że termin sie nie przesuwa tylko dzidziol szybciej rośnie, ale gin powiedział że teraz to każdy rośnie inaczej więc tak może być..
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

No to niezłe doznania Trzeba było się przesiaść!
Ja juz byłam w ciązy ze 3 razy wi kinie. Nawet na Hobbita poszliśmy, mimo, ze bałam się, że nie wytrzymam tyle bez sikania, ale powiem Wam, ze tak mi się podobał, że nawet nie odczułam, ze był taki długi.
No ale okoliczne zapachy mogłyby mnie pewnie przegonić
Cytat:
oo, też ci nachosy śmierdzą spoconą girą??? a myślałam, że tylko mi tak....
o fuj z tymi nachosami
hehe właśnie NIE BYŁO gdzie sie przesiąść!!!

A ja dzisiaj robiłamspis wyprawki, co już mam z ubranek.. i teraz po wpisaniu w tabele widać w końcu braki, a sporo ich
załączam tabele, mam jeszcze troche wiecej ciuchów używanych (około 10 rzeczy różnych) na większe dziecko, takie od 68-72 wzwyż ale np same różowe śpiochy wiec tego nie wpisywałam jeszcze bo nie wiem jaka płeć, a te co są w tabeli są uniwersalne i tylko te liczę na razie po prostu.

Komentujcie czego brakuje i czy opłaca sie na 56 więcej ciuchów kupić, chce kupić ze 2 komplety do szpitala czyli śpiochy plus body i czapka ale nie wiem czy 56 czy 62 może poczekam jeszcze do 7 m-ca zobaczymy czy dzidzia zapowiada sie duża czy nie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wyprawka.jpg (75,2 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez Paulina 87
Czas edycji: 2013-01-06 o 14:07
Paulina 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:07   #1511
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
a to szkoda. myślałam że tylko sklepy są pozamykane, a kina czy restauracje funkcjonują normalnie. ale to jutro będziesz miała super obiad za to
Tak i przynajmniej nie będę musiała gotować
Tylko, że jutro TŻ do pracy więc na pewno będzie bardziej zmęczony niż gdybyśmy dziś tacy zrelaksowani poszli, ale co tam, narzekać i tak nie ma na co

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-06, 14:07   #1512
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze chwila na chwalenie się - dziś 16t i dzieciak urósł do rozmiarów awokado

Cytat:
Oglądam Justynę Kowalczyk, a bąblowi się chyba wydaje, ze jak pokopie to ona szybciej pojedzie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
A mi się zrobiło jakoś smutno-nerwowo..

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Sharp pisała smsa , że wczoraj spadła ze schodów ale na rękę i ma stłuczoną a brzuch ok i mała się rusza i pyta czy jest sens jechać na szpital??

Mam nadzieję, że wszystko będzie ok

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Aaaa co do Sharp to ja bym do nikogo nie pisała tylko od razu siedziała na IP Jednak upadek ze schodów to poważna sprawa, wolałabym sprawdzić i się upewnić, że z dzieckiem wszystko ok
Zgadzam się ...

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
w poniedziałek ruszam na lumpy, w końcu dostawa w moich 2 ulubionych i jakieś otwarcie nowego, wychodzi, że największego. Ciekawe czy się obłowię
Udanych zakupów

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
my chcemy kupić takie bardziej młodzieżowe mebelki już + łóżeczko. i tak za 4-5 lat trzeba będzie zmienić meble, w tych niemowlęcych prawie nie ma szafek na trzymanie różnych maneli, a w tych "doroślejszych" są regały, szafki itp, i wychodzi o wiele taniej. mamy upatrzony ładny zestaw dla maleństwa ale chyba się zdecydujemy na te doroślejsze
Pokaż jaki

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
u nas 21 tydzień 1 dzień

Cytat:
w ostatnim tygodniu w całej Polsce na grypę i grypodobne zachorowało 80tyś osób, dla porównania w analogicznym okresie w zeszłym roku...28tyś, czytam wczoraj..
Wow!

---
Nadrobione
Idę coś zjeść

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-06, 14:09   #1513
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
1.Zainteresował mnie ten olejek, a jak wydajny jest?

2.a w czym występowałaś?

3.Dziewiąta, mam dwie młodsze siostry
1.olejek? w sumie pisałam o spray'u i emulsji ale olejek do twarzy ma też dr hauschka. bardzo wydajny z hauschki można sobie próbki na początek kupić, olejek 5ml starczył mi na parę tygodni, ale nie używałam codziennie. emulsja mniej wydajna, chociaż to pewnie przez to, że używałam jej, jak moja skóra szalała - pękała z suchości. i smarowałam się dość grubo... ale pomogło na suchary, a nic a nic nie zapchało
jeśli chodzi o spray alvy, to jest baaardzo wydajny, jak się go psika bezpośrednio na skórę, a nie na wacik. niby na twarz zalecają wacikiem, żeby się do oczu nie dostał, ale ja tam zamykam mocno i psikam twardo
2.w niczym znanym nie występowałam to taki pół-amatorski teatr... komedie sytuacyjne po bawarsku. ubaw po pachy i przy oglądaniu, i na scenie
3.twojej mamie należy się medal!!! wystarczała wam jedna pralka?
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Witam się niedzielnie i miłego dnia dla Was

Wykombinowaliśmy wczoraj z Tż, bo nie chciało nam się dziś nic robić że jedziemy do teściów na obiad. A tu dowiaduje się, że ma być królik Ponoć bardzo dobre to mięsko, ale ja na początku zawsze mam jakieś głupie opory do takich mniej tradycyjnych mięs, chyba będę jadła 1wszy albo 2gi raz w życiu......

a tak btw. miewała któraś z Was takie mocniejsze kłucia z lewej strony? ja całą ciążę znoszę bardzo dobrze a od 2 dni czasem mnie tak mocniej coś zakłuje po lewej stronie. Paraliżująco. Czytałam, że może to być spowodowane wiercenie się maluszka lub kolką. A ostatnio tak mała się wierci i kopie, że aż miło, buty dostaje takie, że nawet jak złączymy się z Tż brzuchami to on czuje Dobrze, że to nie prawy bok, bo mogłoby to oznaczać zapalenie wyrostka robaczkowego......
co do królika... też by mi było żal... no ale skoro już nie żyje
a co do kłucia - jak nuna czy happy czy obie nawet pisały, też mi się zdaje, że to mogą być więzadła, ale podpytaj gina lepiej...
Cytat:
stosowałam na to super krem, ale w ciąży nie można. teraz zamierzam wypróbować ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html
nie chcę cię rozczarować, ale w tym kremie jest kwas salicylowy, więc też zakaz w ciąży chociaż ja bym aż takiego rygoru nie robiła i wykluczyła tylko retinoidy i wyższe stężenie kwasów... no, ale jak już pisałam - jeśli trądzik dopiero w ciąży się zjawił, to jest on spowodowany na bank hormonami, i zwalczanie tego kosmetykami mało co da...
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
hej
tylko nie królik mieszkam sobie z króliczkiem miniaturką, biega po domu, robi do kuwety, dużo od kota sie nie różni... tylko kota nikt by nie chcial jeść , a rodzina albo znajomi jak widzą mojego pupila to mówią "jaki fajny, dorodny, do buraków by się nadał"

Cytat:
dzień dobry Mąż poszedł do kościoła ja odpuściłam. Leże kicham tak, że cała rolka papieru poszła i dalej sie leje;/ i do tego jak kichne to skurcz czasem co tak pociagniePomodliłam sie w domu a muszę uważać na małe.

Sharp pisała smsa , że wczoraj spadła ze schodów ale na rękę i ma stłuczoną a brzuch ok i mała się rusza i pyta czy jest sens jechać na szpital??
mądra dziewczynka spróbuj przy kichaniu trochę podkurczyć nogi, to się mięśnie nie zepną tak mocno...
a co do sharp, to rada już postanowiła - popieram, kontrola się przyda...
Stary 2013-01-06, 14:10   #1514
ankaaa206
Wtajemniczenie

Chyba padne z nudów na tym oddziale, najgorsze jest to ze sama leże i nawet nie ma z kim pogadać, dostaje ketonal i aż szaleje z nerwów zeby to małemu nie zaszkodziło, jakbym wiedziała ze to tylko kręgosłup a nie nerki to jakoś dam radę do maja a tak jak zwykle nikt nic nie wie, obchod trwa może z minutę i oczywiście nic konkretnie nie wiadomo

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:10   #1515
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A i mam pytanko. Jutro mam gina i teraz nie wiem zapisywać się do internisty (bardzo trudno się dostać bo epidemia), czy mnie gin zbada i da zwolnienie? bo i tak leków nie mogę przyjmować?? Czy w ogóle z gina zrezygnować, zeby taka chora do niej nie isc i szukać tego internisty??
Moim zdaniem da na pewno ginekolog L4. Szczerze mówiąc mi się wydaje, że ginekolodzy dają zwolnienie kobietom w ciąży kiedy tylko one chcą, nie muszą być chore.
A przynajmniej może on Ci doradzi jakieś leki do obecnego stanu, bo najlepiej wie co Ci wolno, a co nie w ciąży

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-06, 14:13   #1516
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
U mnie też pada, ale jest +1 stopień, wiec się topi.
u mnie też tak było.. ale minęło i jest bialusio
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:23   #1517
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
To mleko było do przemywania, albo się też samo nakładało na jakiś czas jak maseczkę. Juz nie pamiętam, ale wydaje mi się, że pomagało.
Ja przemyłam twarz mlekiem jakieś... 2 razy ale ponoć cera się robi ładniejsza

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
yyyy ja tak jem może niekoniecznie takie rzeczy, ale podobne ilości, czasem więcej, sporadycznie.
pewnie dlatego nic nie przytyłam
to malutko... ja bym była głodna
choć dziś lepiej nie zjadłam - 2 kiwi, na obiad kotlet z serem i pieczarkami, kapusta, surówka, ziemniaki, pomarańcz, 1/4 pomelo

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Wczoraj postanowiłam się zabrać za kompletowanie wyprawki dla siebie do szpitala. Szukałam piżamki na allegro przez 2h i sie tak w&^%m bo nie ma NIC praktycznego + ładnego.
Jak jest ładne to niepraktyczne a jak praktyczne to wstrętne z jakimiś kuźwa słonikami, żyrafkami i bociankami No przecież ja nie mam 15 lat, zeby się w taka piżamkę ubierać
I na tym kompletowanie wyprawki sie skończyło
Ja też właśnie chcę się zabrać za wyprawkę do szpitala a koszule jak oglądałam to te ładniejsze są ciut za drogie jednak coś się znajdzie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
mi zakazał gin orbi od początku tak samo roweru i bieżni:/ więc pożyczyłam koleżance do lipca jak wyjdę z połogu

robię często te tartę i jest pycha
mój zabronił mi jedynie roweru niestacjonarnego - ale tutaj sama bym w życiu się nie wybrała

to muszę spróbować

Cytat:
Gin da Ci zwolnienie raczej ale możesz szukać internisty aby Cię osłuchał. A jeśłi wizyta u gina to kolejna, comiesięczna to nie widzę sensu w rezygnowaniu chyba, że chcesz tylko przesunąć o kilka dni

---

Wróciliśmy
Jak szliśmy tam to oczywiście śnieg sypał nam w twarz... wracaliśmy - to samo Rob się biało a pewnie jutro znów wszystko stopnieje
Spać mi się chce

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:34   #1518
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
wydaje mi sie, że termin sie nie przesuwa tylko dzidziol szybciej rośnie, ale gin powiedział że teraz to każdy rośnie inaczej więc tak może być..

o fuj z tymi nachosami
hehe właśnie NIE BYŁO gdzie sie przesiąść!!!

A ja dzisiaj robiłamspis wyprawki, co już mam z ubranek.. i teraz po wpisaniu w tabele widać w końcu braki, a sporo ich
załączam tabele, mam jeszcze troche wiecej ciuchów używanych (około 10 rzeczy różnych) na większe dziecko, takie od 68-72 wzwyż ale np same różowe śpiochy wiec tego nie wpisywałam jeszcze bo nie wiem jaka płeć, a te co są w tabeli są uniwersalne i tylko te liczę na razie po prostu.

Komentujcie czego brakuje i czy opłaca sie na 56 więcej ciuchów kupić, chce kupić ze 2 komplety do szpitala czyli śpiochy plus body i czapka ale nie wiem czy 56 czy 62 może poczekam jeszcze do 7 m-ca zobaczymy czy dzidzia zapowiada sie duża czy nie
Jedno co Ci mogę doradzić to jak najmniej tych na 56 , a więcej na 62 na początek Maluch bardzo szybko rośnie i nawet się nie obejrzysz a tych 56 nie ubierzesz, a 62 można zawsze rękawki podwinąć

Wiecie co? poszperałam w internecie i wysłałam maila do babki od kosmetyków MARIZA.. Koleżanka z forum staraczkowego napisała ,że tak dorabia więc i ja spróbuję
Napisałam też do gościa który oferuję pracę w domu przy przepisywaniu tekstów. Czyli dostaję płytę CD pocztą, słucham i przepisuję na kompa tekst..Gotowy wysyłam mailem.
Zobaczymy czy się odezwie wogóle bo ogłoszenie już trochę wisi, a nic podobnego nie widziałam:/
Mąż siedzi teraz i ulepsza to swoje ogłoszenie jeśli chodzi o robienie komputerów...

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:47   #1519
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Jakiś czas temu Pascal robił dla Lidla tartę z łososiem wędzonym, język miałam po kolana, może będzie dobry na ciepło
nie wiem, jaką robi pascal, ale ja robię z pora i łososia wędzonego, do tego "zaprawa" normalna do tarty z jajek i śmietany, czy co tam mi się nawinie i wychodzi meeeeega-pyszna! moja ulubiona z pikantnych tart
Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim nie nadrabiam za dużo bo jak Was czytam i zainteresuje mnie jakiś temat to szukam na necie i tak mnie wciąga, że nie zdążę się nawet odezwać, a już inny
ech, skąd ja to znam... ale czasem to ignoruję i odpowiadam/dyskutuję mimo wszystko pewnie nikt potem nie czyta, no ale ja się wygadam
Cytat:
mi tak śmierdzą tylko nachosy serowe, i w trochę mniejszym stopniu chipsy serowe
no właśnie, te serowe!
z czipsów to najbardziej lubię takie tylko z kartofla na oleju + sól. żadnych innych przypraw... chrupiące takie, ach...
Cytat:
widzę, że dzisiaj trochę zwolniłyście..
Ja spałam do 11 napiłam się mleka z miodem i masłem, poleżałam, zjadłam zapiekanki, położyłam się spać..
Potem wstalam znowu zjadłam i znowu leze.. Troche mnie po chrzanie odetkało
chrzan dobra rzecz! wciągaj jak smakuje
Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość

te 56 innym 56 nierówne... ja bym nie szalała z 56. jak będzie małe dziecię, to sobie spokojnie dokupisz jakieś bodziaki.
ale przejrzyj swoje 62ki, pewnie niektóre są mniejsze od niektórych 56
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Chyba padne z nudów na tym oddziale, najgorsze jest to ze sama leże i nawet nie ma z kim pogadać, dostaje ketonal i aż szaleje z nerwów zeby to małemu nie zaszkodziło, jakbym wiedziała ze to tylko kręgosłup a nie nerki to jakoś dam radę do maja a tak jak zwykle nikt nic nie wie, obchod trwa może z minutę i oczywiście nic konkretnie nie wiadomo
ło matko... ketonal... bidulka czytaj nas

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Jedno co Ci mogę doradzić to jak najmniej tych na 56 , a więcej na 62 na początek Maluch bardzo szybko rośnie i nawet się nie obejrzysz a tych 56 nie ubierzesz, a 62 można zawsze rękawki podwinąć

Wiecie co? poszperałam w internecie i wysłałam maila do babki od kosmetyków MARIZA.. Koleżanka z forum staraczkowego napisała ,że tak dorabia więc i ja spróbuję
Napisałam też do gościa który oferuję pracę w domu przy przepisywaniu tekstów. Czyli dostaję płytę CD pocztą, słucham i przepisuję na kompa tekst..Gotowy wysyłam mailem.
Zobaczymy czy się odezwie wogóle bo ogłoszenie już trochę wisi, a nic podobnego nie widziałam:/
Mąż siedzi teraz i ulepsza to swoje ogłoszenie jeśli chodzi o robienie komputerów...
dokładnie! już wiele razy słyszałam, że dziewczyny ubierają praktycznie od początku 62
jak porównałam mojego kupionego bodziaka 56 z ciuchami marketowymi, to wychodziło, że niektóre 68 może długością się zgadzały, ale jakieś takie chude i niekształtne były

color, a powiedz mi, co mąż dokładnie robi z budowlanki?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-06, 14:50   #1520
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ja wczoraj porównałam body z H&M na 62 i ze Smyka również na 62 i te ze Smyka są większe

Stary 2013-01-06, 15:01   #1521
maarchewka
Zakorzenienie

stanęłam na wagę i mam 6kg na plusie do początku ciąży.. 71 kg mnie załamuje.. Ale mam nadzieje, że jest to w normie..

Wojtek
Stary 2013-01-06, 15:21   #1522
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
u nas 21 tydzień 1 dzień
u nas tydzien mniej 20 tydzien i 1 dzien! bylismy u mojej mamy na obiedzie, w obie strony spokojny spacerek. moze teraz oboje sie wyspimy...

ps. slyszalyscie, ze nie mozna zakladac nogi na noge? ja nie umiem inaczej siedziec, a tesciowa mnie ciagle strofuje coraz bardziej mnie to irytuje "bo zle krazenie". aaa i dzisiaj dostalam wyklad, ze prania nie moge wieszac! bo podniesione do gory rece, wyciaganie sie powoduje OWINIECIE PEPOWINA. wezcie mnie ktos dobijcie! nie dosc, ze w kolko telefony, bo sie mamusia martwi o synka i ma same dobre rady "wykupcie pol apteki", to jeszcze mnie zaczyna sie czepiac. kurcze lubie ja, ale na pukcie zdrowotnym ma jakiegos fiola...mialam ochote powiedziec zeby przyjechala gotowac te wszystkie mikstury, biegac do apteki, bo ja wymiekam. co z tego, ze ugotuje zdrowy kompocik jak tz go nie chce pic? albo zrobi lyka i dosc...mamusie chlopcow nie badzcie nigdy takie dla swoich synowych
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 15:22   #1523
cloche
Zakorzenienie

normy są dość tolerancyjne, na pewno się w jakiejś mieścisz ciekawe, czy ja się mieszczę... chyba powoli powinnam zacząć przybierać na wadze...
Stary 2013-01-06, 15:22   #1524
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, jaką robi pascal, ale ja robię z pora i łososia wędzonego, do tego "zaprawa" normalna do tarty z jajek i śmietany, czy co tam mi się nawinie i wychodzi meeeeega-pyszna! moja ulubiona z pikantnych tart

ech, skąd ja to znam... ale czasem to ignoruję i odpowiadam/dyskutuję mimo wszystko pewnie nikt potem nie czyta, no ale ja się wygadam

no właśnie, te serowe!
z czipsów to najbardziej lubię takie tylko z kartofla na oleju + sól. żadnych innych przypraw... chrupiące takie, ach...

chrzan dobra rzecz! wciągaj jak smakuje

te 56 innym 56 nierówne... ja bym nie szalała z 56. jak będzie małe dziecię, to sobie spokojnie dokupisz jakieś bodziaki.
ale przejrzyj swoje 62ki, pewnie niektóre są mniejsze od niektórych 56

ło matko... ketonal... bidulka czytaj nas

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

dokładnie! już wiele razy słyszałam, że dziewczyny ubierają praktycznie od początku 62
jak porównałam mojego kupionego bodziaka 56 z ciuchami marketowymi, to wychodziło, że niektóre 68 może długością się zgadzały, ale jakieś takie chude i niekształtne były

color, a powiedz mi, co mąż dokładnie robi z budowlanki?
Mąż robił do tej pory wszystko: stawiał mury, dachy,w środku regipsy,płytki,gładzie itp.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 15:24   #1525
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ps. slyszalyscie, ze nie mozna zakladac nogi na noge? ja nie umiem inaczej siedziec, a tesciowa mnie ciagle strofuje coraz bardziej mnie to irytuje "bo zle krazenie". aaa i dzisiaj dostalam wyklad, ze prania nie moge wieszac! bo podniesione do gory rece, wyciaganie sie powoduje OWINIECIE PEPOWINA. wezcie mnie ktos dobijcie! nie dosc, ze w kolko telefony, bo sie mamusia martwi o synka i ma same dobre rady "wykupcie pol apteki", to jeszcze mnie zaczyna sie czepiac. kurcze lubie ja, ale na pukcie zdrowotnym ma jakiegos fiola...mialam ochote powiedziec zeby przyjechala gotowac te wszystkie mikstury, biegac do apteki, bo ja wymiekam. co z tego, ze ugotuje zdrowy kompocik jak tz go nie chce pic? albo zrobi lyka i dosc...mamusie chlopcow nie badzcie nigdy takie dla swoich synowych
Jeśli nie czujesz, że Ci cierpnie to nic się nie dzieje wg mnie ale zapytaj lekarza... nie powinno się trzymać rąk u góry za długo (np. wieszanie firanek) bo można zasłabnąć no i coś tam się może z coraz większą macicą stać... ale pranie? bez przesady

Stary 2013-01-06, 15:26   #1526
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

a ja bardzo lubię królika, a zwłaszcza rósół! tylko nie wiem czy ciąża sprzyja testowaniu nowych smaków. Ależ bym zjadła ojcowski rosół z króla

Pawie_oczko, ja miałam jakiś czas temu takie kłócia z jednej strony, potem pojawiły się w niedługim czasie z drugiej strony, gin powiedział, że to więzadła czy coś tam innego, w każdym razie rozciąga się.
królik był smaczniutki... zapiekany z ziemniaczkami dzidzi smakowało bo później kopała

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
hej

tylko nie królik mieszkam sobie z króliczkiem miniaturką, biega po domu, robi do kuwety, dużo od kota sie nie różni... tylko kota nikt by nie chcial jeść , a rodzina albo znajomi jak widzą mojego pupila to mówią "jaki fajny, dorodny, do buraków by się nadał"
ja nie lubię buraczków, a teściowej nie chcieliśmy odmawiać z resztą u nich w niedzielę to tylko mięsa się jada......

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Pawie oczko ja mam lewostronne i gin mówił ostatnio, że więzadła Zazdroszczekopania u mnie jednak cisza.

co do królków to podobno jedno z najzdrowszych mięs a małym dzieciom sie powinno właśnie króliki
tak myślałam, że to nic poważnego.. ale zastanawiałam się czy też tak macie, w czwartek idę na wizytę kontrolną to podpytam też słyszałam, że królik jest jednym ze zdrowszych mięs
Stary 2013-01-06, 15:27   #1527
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

diabli-to juz 3cia taka noc? Dobrze liczę?... Masakra. Wyśpij się
trzecia bez snu, w tym dwie spedzone na pogotowiu albo w szpitalu

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No masakra.
Szczerze mówiąc ma wyjątkowo ciężki przebieg tej infekcji. Pierwszy raz spotykam się z tym by z tego powodu aż 4x wylądować w szpitalu.
Bardzo Ci współczuje. TŻ też biedy, ale Ciebie z Maleństwem mi strasznie żal, bo się nadenerwujesz, nie pośpisz.
Zdrowia dla TŻ i spokoju dla Ciebie
4 razy i nadal nic nie wiedziec. 3 razy jednego dnia pogotowie! a on nadal ledwo zywy.
Stary 2013-01-06, 15:30   #1528
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
pokazuj
pokaże ale hurtowo wszystko żeby się nie rozdrabniać w przyszłym tyg.
Stary 2013-01-06, 15:30   #1529
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
(...) mamusie chlopcow nie badzcie nigdy takie dla swoich synowych
nie mam nawet szans, mój małż by mnie na pewno przystopował

z tą nogą na nogę to lepiej się odzwyczaj dla własnej urody. szczególnie teraz w ciąży jesteśmy narażone na żylaki. ale pomysł, żeby teściowa przyjechała gotować twojemu, jest świetny! pod warunkiem, że ty się wyniesiesz gdzieś indziej niech chłop się doleczy u mamusi, a ty się w końcu wyśpij
Stary 2013-01-06, 15:31   #1530
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
taaaak! okropnie smierdza meskimi skarpetami ale jesc je lubie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości