Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-06, 13:50   #1231
linka_12
Zadomowienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Ja widziałam obie wersje i w ogóle nie ogarniam co ten film zrobił ze społeczeństwem - przekonał ludzi, że marginalne zjawisko jest powszechne, a co niektórych mniej ogarniających świat starszych ludzi po prostu, że większość młodych dziewczyn i kobiet to prostytutki Mało to historii kiedy dziewczynę wchodzącą do sklepu z ojcem witają pogardliwe spojrzenia "patrz, galerianka ze sponsorem przyszła"?

Wydaje mi się, że Rosłaniec po prostu szuka taniej sensacji, żeby zrobić z tego szokujący film, a reakcja mojej koleżanki na "Baby blues" tylko mnie utwierdziła w tym przekonaniu
Mam identyczne zdanie jak ty na temat tych filmów. Po seansie stwierdziłam, że przecież w dużej aglomeracji mieszkam, centrów handlowych naokoło w trzy i trochę, to ja chcę taką galeriankę na żywo zobaczyć. I dobre dwa miesiące po seansie przy każdej wizycie w jakimś centrum handlowym uwaznie się rozglądałam i, ku mojemu rozczarowaniu, nie zauważyłam ani jednej.

Trailer Baby blues też już widziałam i po prostu boję się, boję...

Ale już przed tym filmem byłam swiadkiem (lub obiektem) takich reakcji. Kontakt z ojcem zawsze miałam dobry - często chodziliśmy do kina, na zakupy świąteczne, czy do knajpek tylko we dwójkę (bo mama była, na przykład, u kosmetyczki) i nie raz spotkałam się z pogardliwymi spojrzeniami otoczenia i jakimiś szeptami, że małolata przyszła ze sponsorem (miałam wtedy 14-16 lat i stanowczo nie wyglądałam na "galeriankę").
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:47   #1232
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Dziwi mnie smarkanie w ręcznik.
Właśnie zobaczyłam, że mój 22-letni brat to robi. Oesu, jestem przerażona, wzięłam swój ręcznik z łazienki, na wszelki wypadek. Brr.
ha ha ha... nie powiem co moja siostra robiła z ręcznikiem gdy była mała

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Lol, to i tak nic przy smarkaniu do umywalki Pewna osoba praktykowała je ot tak, gdy miała katar.
Jak mnie to obrzydza... Niestety, jedna osoba z mojej rodziny tak robi.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:50   #1233
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Lol, to i tak nic przy smarkaniu do umywalki Pewna osoba praktykowała je ot tak, gdy miała katar.
To i tak nic przy smarkaniu bezpośrednio na chodnik
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:55   #1234
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Jak mnie to obrzydza... Niestety, jedna osoba z mojej rodziny tak robi.
pół biedy, jeśli nie musisz na to patrzeć...

uprzedzam, że scenka z rodzaju "nie dla wrażliwych".
W wakacje chciałam kupić gazetę w kiosku ruchu. Był wielki upał, więc pan pracujący w kiosku otworzył sobie drzwi i już z daleka widać było jak kiosk wygląda od środka. Zanim jeszcze doszłam do tej budki, to pan wstał z krzesła, wystawił głowę na zewnątrz i... jedną ręką zatkał sobie dziurkę od nosa i wysmarkał całą zawartość na chodnik nie muszę chyba dodawać, że poszłam do innego kiosku?

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
uprzedziłaś mnie
tekila901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:58   #1235
WhiteCherry
Zakorzenienie

jeszcze w kwestii publicznych amorów - http://kwejk.pl/obrazek/1605371/true.html świetne

Cytat:
o taaak.
Stary 2013-01-06, 15:04   #1236
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Kiedyś jechałem przedziałem, gdzie pan wyciągnął wór kanapek z kiełbasą(chyba wiejską, bo zapach zabijał).
no nie... aż tak to nie robię.
owszem lubię bułę z zwykłą kiełbasą, ale to sobie w domu zjem
do pociągu raczej biorę coś mniej inwazyjnego

Cytat:
Napisane przez mc266 Pokaż wiadomość
Mnie irytuje jak ktoś zajmuje dwa miejsca siedzące, bo nie może torby czy siatki wziąć na kolana tylko musi położyć na sąsiednim siedzeniu.
nie dziwię się,
przyznaję, że sama trzymam torbę obok, ale jak ktoś wchodzi do przedziału to zabieram na kolana

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
20 grudnia, na dworze z -5stopni, wątpie że by to przeszło ale nie wiem
no chwile, dosłownie 2 minuty z zegarkiem w ręku, to nawet dobre dla zdrowia te zarazki wywietrzyć

kiedyś jechałam i panowie wódeczkę popijali, jak dosiadłam się do nich to przerwali picie i zapytali czy będzie mi to przeszkadzać, bo jak tak to oni zaraz to schowają
na zewnątrz zimno, z -10C, środek zimy, to az miło, że w pociągu ciepło, no ale panom się ciepło od tej wódeczki zrobiło, jeden wstał żeby okno otworzyć, trzyma rękę na klamce, ale po chwili usiadł popatrzył na kolegę, dali sobie znaki oczne i pyta mnie "czy panience nie bedzie przeszkadzać... , czy by nie przeszkadzało... , ale jak będzie to oczywiście my wytrzymamy bez ... "
ja nie wytrzymałam ze śmiechu, okno na chwilę otworzyli, ale 10 zamknęli, i tak co jakiś czas ..
Stary 2013-01-06, 15:11   #1237
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Nie wiem, nie wiem, nic nie wiem też tego nie rozumiem. Przestałam się z nimi dość szybko spotykać, a nasza znajomość dobiegła końca, jak kiedyś u mnie na imprezie chcieli wejść do łóżka moich rodziców
Szczyt chamstwa.

Stary 2013-01-06, 15:12   #1238
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
no nie... aż tak to nie robię.
owszem lubię bułę z zwykłą kiełbasą, ale to sobie w domu zjem
do pociągu raczej biorę coś mniej inwazyjnego

nie dziwię się,
przyznaję, że sama trzymam torbę obok, ale jak ktoś wchodzi do przedziału to zabieram na kolana

no chwile, dosłownie 2 minuty z zegarkiem w ręku, to nawet dobre dla zdrowia te zarazki wywietrzyć

kiedyś jechałam i panowie wódeczkę popijali, jak dosiadłam się do nich to przerwali picie i zapytali czy będzie mi to przeszkadzać, bo jak tak to oni zaraz to schowają
na zewnątrz zimno, z -10C, środek zimy, to az miło, że w pociągu ciepło, no ale panom się ciepło od tej wódeczki zrobiło, jeden wstał żeby okno otworzyć, trzyma rękę na klamce, ale po chwili usiadł popatrzył na kolegę, dali sobie znaki oczne i pyta mnie "czy panience nie bedzie przeszkadzać... , czy by nie przeszkadzało... , ale jak będzie to oczywiście my wytrzymamy bez ... "
ja nie wytrzymałam ze śmiechu, okno na chwilę otworzyli, ale 10 zamknęli, i tak co jakiś czas ..
Pełna kulturka

Mnie dzisiaj zdziwił człowiek w kościele, który wjechał takim meleksem, jak dla starszych ludzi. Na początku myślałam, że ok, pewnie ma problem z chodzeniem, więc pewnie go używa zamiast wózka inwalidzkiego. Ale...normalnie stał na mszy, jak reszta stała itd. Nie jestem jego lekarzem, może mu faktycznie łatwiej było stać, niż chodzić, ale mnie to zdziwiło.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 15:12   #1239
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

Chociaż z drugiej strony znam dziewczynę, która rozlany na podłodze sok wytarła gąbeczką do naczyń...
Moja współlokatorka ma pełno takich zachowań. Dziwi mnie jeszcze wycieranie zabrudzeń ścierką, którą potem wyciera się ręce.

Stary 2013-01-06, 15:15   #1240
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro się już przerzucamy obrzydlistwami to pamiętam jak jakiś chłopak na sali wykładowej dłubał w nosie. Ohyda. Ale to i tak nic wobec faktu, że... zjadł to, co wydłubał.

Od tamtej pory robi mi się niedobrze na jego widok Na szczęście nie muszę mu podawać ręki co rano, jak chłopaki...
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 15:16   #1241
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro się już przerzucamy obrzydlistwami to pamiętam jak jakiś chłopak na sali wykładowej dłubał w nosie. Ohyda. Ale to i tak nic wobec faktu, że... zjadł to, co wydłubał.

Od tamtej pory robi mi się niedobrze na jego widok Na szczęście nie muszę mu podawać ręki co rano, jak chłopaki...
Może był głodny|?
Stary 2013-01-06, 15:16   #1242
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Swego czasu chyba była też wojna na jakimś mamusiowym, bo przecież jedne mamy wiedzą lepiej od drugich
Najgłupszy argument, jaki poznałam, za przebijaniem uszu dzieciom: "Bo nie będą pamiętały bólu" Jak to przeczytałam to fiknęłam z krzesła ze śmiechu
Ależ to trwa nadal i dotyczy nie tylko przebijania uszu. Czasem jak tak wejdę to odechciewa mi sie mieć dzieci.

Co do uszu - miałam przebijane jako 6-latka i też bólu nie pamiętam.

Stary 2013-01-06, 15:18   #1243
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Dziwi mnie smarkanie w ręcznik.
Właśnie zobaczyłam, że mój 22-letni brat to robi. Oesu, jestem przerażona, wzięłam swój ręcznik z łazienki, na wszelki wypadek. Brr.
WHAT ??

fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu weź mu coś powiedz
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 15:22   #1244
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Moja babcia sobie uszy przekłuła jak miała lat 60+ . Nic straconego dziewczyny.

Ja mam chyba gust od czapy, bo uwielbiam stare bajki a nawet przeczytać coś pana Coelho, tak dla rozrywki . To samo z czytaniem Zmierzchów i Pamiętników Wampirów . Teraz chodzę zajarana. bo dostałam kalendarz na 2013 rok pani Pawlikowskiej . Kocham jej książki, fejsbuniowego fanpejdża i audycję w zetce.
Każdy ma swoje małe zboczenia. Ja się wczoraj prawie popłakałam na ślubie Belli i Edzia, wiem, naprawdę głupie.

Stary 2013-01-06, 15:23   #1245
gazowane lody
Zakorzenienie

ja w szkole średniej miałam dziewczynę która na lekcji sobie krosty wyciskała

Udowodniłam samej sobie, że się da!
75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
gazowane lody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 15:24   #1246
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ to trwa nadal i dotyczy nie tylko przebijania uszu. Czasem jak tak wejdę to odechciewa mi sie mieć dzieci.

Mnie zraziła ta część wizażu, po tym, jak siedziałam w temacie poczekalniowym. Tam można się nabawić nerwicy. Co chwile latanie do lekarza, bo np. paznokieć się złamał (oczywiście przejaskrawiony przykład) i na pewno to zaszkodzi dziecku. No i podawanie kilometrowych ciągów cyferek z wynikami badań. Taka psychoza i nakręcanie się niepotrzebne. No i walka potem, kto, czy i jak długo karmi piersią . A.. i jeszcze pamiętam, że było coś z argumentami za i przeciw pieluchom wielorazowym a jednorazowym. Dzizas...żyjmy i dajmy żyć innym. Ja swoje wyniki widziałam raz, jak chciałam, żeby mi wydrukowała kobitka w przychodni. Zrobiła wtedy minę "WTF?", ale dała mi. Potem się dowiedziałam, że tutaj jak są dobre wyniki, to mówią tylko, że jest ok a jak złe, to wtedy wydzwaniają i każą się meldować i badać. Przestałam czytać tamte tematy, bo się niepotrzebnie stresowałam. Ale...zaintrygowało mnie, o co się teraz mamuśki kłócą . Aż pójdę sprawdzić haha.
Stary 2013-01-06, 15:40   #1247
201604190949
Konto usunięte

Jezusie, dziewczyny nie piszcie takich rzeczy bo się zaraz porzygam!!!
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 15:51   #1248
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Ja przekłułam jak miałam 8 albo 9 lat (moja decyzja, nie mamy) i to było zanim pojawiły się pistolety - kosmetyczka przekłuwała mi uszy takim ostrym zakrzywionym szpikulcem. Pamiętam, że polała się krew, bolało jak cholera i chciałam uciekać z fotela z przekłutym tylko jednym uchem
Mi koleżanka mamy przekłuwała igłą

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
pół biedy, jeśli nie musisz na to patrzeć...
Mi wystarczy, że słyszę... ble.
W ogóle mnie wszelkie odgłosy nosowe obrzydzają.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość

Fajni panowie.

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez gazowane lody Pokaż wiadomość
ja w szkole średniej miałam dziewczynę która na lekcji sobie krosty wyciskała
Moja współlokatorka to robiła, korzystając jednocześnie z mojego komputera. Oczywiście w tempie ekspresowym wytarłam klawiaturę.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Może był głodny|?

Stary 2013-01-06, 15:52   #1249
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja w ogóle jak tam zaglądam to zaczynam żałować swojej decyzji Ja będę te dzieci uczyć! Przecież one od małego będą jakieś przewrażliwione czy coś

Co do dziwiących zachowań. Ustaliłyśmy z dziewczynami, że jutro z okazji karnawału przychodzimy za coś "przebrane". Nie chodzi o to, że ktoś jako niedźwiedź czy księżniczka wyskoczy. Ot, nie wiem, na zielono i jest się źdźbłem trawy. Ot, pomysłowość zwykła. Napisałam dziś wiadomość na grupowego maila. Dostałam w odpowiedzi obrażającą mnie odpowiedź. Oczywiście anonimowa. Nie potrafię ogarnąć tego dlaczego ludzie potrafią być chamscy, obrażać innych ale nie mają tyle odwagi żeby podpisać się pod tym chociaż imieniem.
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 15:53   #1250
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Mnie zraziła ta część wizażu, po tym, jak siedziałam w temacie poczekalniowym. Tam można się nabawić nerwicy. Co chwile latanie do lekarza, bo np. paznokieć się złamał (oczywiście przejaskrawiony przykład) i na pewno to zaszkodzi dziecku. No i podawanie kilometrowych ciągów cyferek z wynikami badań. Taka psychoza i nakręcanie się niepotrzebne. No i walka potem, kto, czy i jak długo karmi piersią . A.. i jeszcze pamiętam, że było coś z argumentami za i przeciw pieluchom wielorazowym a jednorazowym. Dzizas...żyjmy i dajmy żyć innym. Ja swoje wyniki widziałam raz, jak chciałam, żeby mi wydrukowała kobitka w przychodni. Zrobiła wtedy minę "WTF?", ale dała mi. Potem się dowiedziałam, że tutaj jak są dobre wyniki, to mówią tylko, że jest ok a jak złe, to wtedy wydzwaniają i każą się meldować i badać. Przestałam czytać tamte tematy, bo się niepotrzebnie stresowałam. Ale...zaintrygowało mnie, o co się teraz mamuśki kłócą . Aż pójdę sprawdzić haha.
Dla mnie masakrą jest każdy wątek o dzieciach, w którym "naczelne" wizażowe mamy się udzielają. Było coś ostatnio o porodzie: czy sn czy cc, itp. Wojna, mówię Ci, wojna.

Stary 2013-01-06, 15:58   #1251
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Ja w ogóle jak tam zaglądam to zaczynam żałować swojej decyzji Ja będę te dzieci uczyć! Przecież one od małego będą jakieś przewrażliwione czy coś

Co do dziwiących zachowań. Ustaliłyśmy z dziewczynami, że jutro z okazji karnawału przychodzimy za coś "przebrane". Nie chodzi o to, że ktoś jako niedźwiedź czy księżniczka wyskoczy. Ot, nie wiem, na zielono i jest się źdźbłem trawy. Ot, pomysłowość zwykła. Napisałam dziś wiadomość na grupowego maila. Dostałam w odpowiedzi obrażającą mnie odpowiedź. Oczywiście anonimowa. Nie potrafię ogarnąć tego dlaczego ludzie potrafią być chamscy, obrażać innych ale nie mają tyle odwagi żeby podpisać się pod tym chociaż imieniem.
Aj tam, w końcu ugryzie się w język i od własnego jadu padnie.
Specjalnie dla Ciebie założe jutro kolczyki-motyle i jakąś bluzkę pod kolor
Stary 2013-01-06, 16:00   #1252
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
WHAT ??

fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu weź mu coś powiedz
A weź, od wczoraj ledwo na niego mogę patrzeć. Dorosły chłop, jego ręcznik, niech sobie nim nawet podłogę myje, jeśli tylko ma ochotę. Aż po mnie ciary przechodzą, jak sobie pomyślę o wycieraniu twarzy w taki ręcznik. No fe, po prostu fe. Nie rozumiem, nie rozumiem!
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 16:02   #1253
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie masakrą jest każdy wątek o dzieciach, w którym "naczelne" wizażowe mamy się udzielają. Było coś ostatnio o porodzie: czy sn czy cc, itp. Wojna, mówię Ci, wojna.
Taa i jak miałaś cc, to nie wiesz nic o rodzeniu dzieci i jesteś gorszą matką .
Stary 2013-01-06, 16:06   #1254
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Aj tam, w końcu ugryzie się w język i od własnego jadu padnie.
Specjalnie dla Ciebie założe jutro kolczyki-motyle i jakąś bluzkę pod kolor
Łiii!
No ja nawet do opaski czułki przymontuję i pszczółką będę. Niech się dziabnie koleżanka. Znaczy ja chyba nawet wiem, która to taka odważna, więc już ją widzę jak pyta mnie o notatki, a ja jej kulturalnie odpowiadam jej zdaniem: "puknij się w czółko koleżanko" Matkooo, potrafię być tak wredną istotą jak mi ktoś za skórę zajdzie
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 16:17   #1255
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
Noo a jak inaczej, skoro dziecko nie wyszło z kobiety tak jak natura chciała, to ona nie jest pełnoprawną matką
Stary 2013-01-06, 16:25   #1256
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 16:35   #1257
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Coś w tym stylu

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Nom. Ale niby, że ja też miałam casarkę, bo musiałam! No i kocham swoje dziecko. Ale jak Ty sobie weźmiesz na życzenie to już na pewno nie będziesz kochała. A najobrzydliwsze, że to wszystko ukryte pod płaszczykiem kultury i między wersami.

Stary 2013-01-06, 16:38   #1258
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Nom. Ale niby, że ja też miałam casarkę, bo musiałam! No i kocham swoje dziecko. Ale jak Ty sobie weźmiesz na życzenie to już na pewno nie będziesz kochała. A najobrzydliwsze, że to wszystko ukryte pod płaszczykiem kultury i między wersami.
I wisienka na torcie czyli wypowiedzi położnej, co to na rodzące przez cc mówi "wybrakowane", a żądanie środków przeciwbólowych nazywa fanaberią. Jak rodzić, to tylko w Polsce, w państwowym szpitalu

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 17:01   #1259
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Czy to normalne, jeżeli ktoś, kto uważa się za twoją przyjaciółkę (i ty również uważasz siebie za jej przyjaciółkę) obraża się za szczerość?
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 17:02   #1260
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Nadal mnie dziwi to, ze Reni Jusis sie na MzK obraza, a jednoczenie panuje tam kult rodzicielstwa bliskosci.
Stawianie na rozwoj dziecka jest tam czesto uznawany za krzywde dziecka (jak mozna tak zmuszac do aktywnosci intelektualnej).
Dziwi mnie, ze klobiety majace dzieci nie maja bladego pojecia o podstawach rozwojowych dziecka i wychodza cyrki tj. zamykanie dwulatka w pokoju za kare
Dziwi mnie predkosc produkcji postow na poczekalni i rozkminianie kazdej drobnostki.
ajah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości