|
|
#2431 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Fryzjer - Lublin
Hej dziewczyny !
poszukuję namiaru do pani Ani (niska blondynka) z salonu Trendy. Jeszcze miesiąc temu tam pracowała,a dziś dowiedziałam się, że zmieniła pracę pomóżcie !
|
|
|
|
|
#2432 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny co powiecie o Kamilu z LOKO, strzygłyście się u niego? zapisałam się na obcięcie ale nie wiem czy warto bo trochę drogi ;/
|
|
|
|
|
#2433 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Szukam fryzjera, który dobrze wykona strzyżenie na boba.
|
|
|
|
|
#2434 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o Kamila z Loco- jak dla mnie strzyże świetnie, ale troszkę za drogo. Byłam u niego z 2 razy, jeszcze w starej siedzibie. Ale na obecną chwilę, czyli na podcinanie końcówek mogę chodzić gdzie indziej
![]() Moja siostra np. na strzyżenie do Kamila przyjezdza specjalnie z Wawy, mogę powiedzieć tyle, że włosy układają jej się bardzo ładnie. No właśnie, a co do podcinania końcówek: szukam salonu, gdzie ktoś faktycznie podcina końcówki, a nie połowę włosów na głowie w taki sposób żeby nadać ładny kształt fryzurce. Polecacie cos?
|
|
|
|
|
#2435 |
|
Przyczajenie
|
Do włosów kręconych polecam panią Ewę w realu. świetna technika i wyczucie włosów z lokami i falami.
|
|
|
|
|
#2436 |
|
Rozeznanie
|
gdzie tanio podetnę końcówki? na równo
|
|
|
|
|
#2437 |
|
Raczkowanie
|
Ja podcinałam końcówki w ''Fryzjerni'' na Głebokiej. Co prawda nie na prosto, ale tak jak chciałam, czyli minimalnie no i było minimalnie
|
|
|
|
|
#2438 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2439 |
|
Raczkowanie
|
Zapłaciłam 30 zł z myciem i suszeniem, bez modelowania.
|
|
|
|
|
#2440 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam pytanie apropo salonu na Wieniawskiej ale nie tego Loreala tylko na przeciwko Biedro.. Na szyldzie jest Kosmetyka-Fryzjer. Ostatnio widzialam wychodzące z tamtąd dwie chyba fryzjerki albo kosmetyczki w kazdym razie miały tak za☠☠☠iscie zrobione wlosy! Chciałabym wiedziec jakie sa wasze wrazenia i ewentualnie ceny
|
|
|
|
|
#2441 |
|
Przyczajenie
|
Byłam już 2 razy w Coco u p. Adama i jestem zadowolona. Co prawda włosy zapuszczam, więc z fryzura nie szaleję, ale jak chodzi o kolor (robię baleyage) to naprawde jestem zadowolona. Na początku zdziwiło mnie,że tam tak długo siedzę na kolorze (za 1 razem 3 godziny, za 2-4), fakt-moze ciut wolno kłada te pasemka-albo mi się tak wydaje-poza tym mam dużo włosów
ale też z samym kolorem siedzę długo-za to nie mam 10 kolorów na głowie-przy czubku inny, potem inny, na końcach inny-jak to miało miejsce w innych salonach.ja jestem zadowolona. |
|
|
|
|
#2442 |
|
Przyczajenie
|
Muszę, po prostu muszę Wam to napisać!
Ostatnio na gruperze kupiłam kupon na strzyżenie z sauną ozonową, myciem głowy i stylizacją w "salonie Miraż" na ul. Radości w Lublinie. Do tej pory wykorzystałam kilka takich kuponów w różnych salonach i zawsze byłam zadowolona - trafiałam na naprawdę miłe, kompetentne fryzjerki, a efekty były takie, jak chciałam. Wczoraj niestety wszystko się zmieniło - od tej pory zanim kupię jakiś kupon, poszukam jakichś informacji nt.danego fryzjera... No, ale do rzeczy: Kupiłam kupon, umówiłam się, przyszłam o umówionej godzinie - nawet byłam wcześniej, bo pierwszy raz byłam w tej okolicy i nie wiedziałam czy nie będę miała jakichś problemów ze znalezieniem zakładu. Weszłam do "salonu" i już na wstępie zostałam poinformowana przez dwie panie (fryzjerkę i kosmetyczkę), że fryzjerka, z którą się umówiłam, spóźni się, bo dojeżdża MPK-iem. No i ok, to zrozumiałe, sama często na Uczelnię jeżdżę miejskimi i wiem, że różnie to z nimi bywa :P Usiadłam więc i czekam. Obie panie sprawiały wrażenie miłych, zamieniły ze mną kilka słów, po czym doszły do wniosku, że w sumie to nie muszę czekać na "spóźnialską", tylko same wsadzą mnie pod saunę. I wtedy się zaczęło... SAUNA: Bywam u różnych fryzjerów, ale głowy jeszcze tak mytej nie miałam - prawie całą twarz miałam schlapaną, nie wspominając już o ubraniu... Nałożono mi maskę na niewyciśnięte włosy i posadzono mnie pod saunę. Woda zmieszana z maską zaczęła momentalnie mi ściekać po twarzy, szyi i na ubranie, ręcznik (jednorazowy) od razu zrobił się mokry. W tym czasie przyszła spóźniona fryzjerka i została poproszona przez swoją starszą koleżankę o wymianę tego ręcznika, bo zauważyła, że się intensywnie wycieram ;P Ledwo wymieniła ręcznik, wyłączyła saunę. (Wg mnie zabieg trwał za krótko, bo 10-15 minut - do tej pory w innych salonach trwało to 20-30minut i wtedy dopiero efekt był zauważalny.) STRZYŻENIE: Po saunie Pani zaczęła strzyżenie, poprzedzając pytaniem: "Skracamy końcówki czy więcej? Na całej długości?". Odpowiedziałam, że chcę mieć takie włosy jak teraz, tylko krótsze o 10cm. (włosy miałam trochę wycieniowane, żeby lepiej się układały - mam naturalnie kręcone). Niestety, Pani nie zrozumiała mojej prośby, bo od razu zaczęła ścinać je na prosto (pomijając już fakt, że dla niej 10cm do w rzeczywistości 5cm, no ale cóż...). Kiedy zauważyłam, że w ogóle ich nie cieniuje, postanowiłam sprecyzować moją prośbę i zapytałam, czy mogą być one trochę wycieniowane, tak jak mam teraz. A ta się obruszyła, westchnęła ostentacyjnie i mruknęła z wyrzutem, że "można", po czym zaczęła mnie szarpać za włosy, wybierając pasma do obcięcia. Tak się zdenerwowała, że poza szarpaniem, zaczęła obcinać więcej niż powinna - jej koleżanka, która ją obserwowała, aż zwróciła jej głośno uwagę ("ZA DUŻO!") - wtedy dopiero się przeraziłam... Potem dostałam lekki opierdziel od "fryzjerki-obserwatorki", żebym "na przyszłość precyzowała dokładnie, jak chcę mieć obcięte włosy". Wszystko to byłoby do zrozumienia, gdyby nie to, że: - Pani fryzjerka nie pytała mnie o nic więcej poza tym, "jak ścinamy?", po mojej odpowiedzi nie dopytywała się o nic, więc zrozumiałe dla mnie było, że wie, o co mi chodzi. - Co to za jaja z tym "pouczaniem" klientki?! Płacę - wymagam, czyż nie? Nie byłam niemiła, wszystko mówiłam z uśmiechem, prosiłam, pytałam, nie zwracałam jej uwagi, że coś źle robi i nie "fochowałam" się, jak pani, która mnie obsługiwała. Trochę mi się przykro zrobiło, a zarazem lekko się w duchu oburzyłam, że tak mnie potraktowano - jakby mi łaskę robiła, że mnie ostrzyże. Pomijam już fakt, że przez chwilę służyłam za "manekin pokazowy" - Pani na mojej głowie pokazywała koleżankom, jaką to dzień wcześniej miała klientkę - z jakąś "chorobą skóry głowy, bo przy czesaniu robiła się czerwona". No cóż, jeśli w taki sam sposób ta fryzjerka traktowała włosy tamtej klientki, to naprawdę się nie dziwię, że głowę miała czerwoną - sama po wyjściu z salonu moja łepetyna była obolała i miałam wrażenie, że połowę włosów mam wyrwanych... Ale najciekawsze i najbardziej wkurzające (!) było to, co działo się potem: przyszła jakaś klientka do tej drugiej fryzjerki na farbowanie. Usiadła niedaleko mnie i obsługującej mnie pani i zaczęła głośno ją zachwalać: "Oooo, widzę, że pani, to już się wprawia! Coraz szybciej pani wymachuje tymi nożyczkami, szczotkami... te RUCHY!! Coraz lepiej sobie pani radzi, gratuluję!!!" Wtedy po prostu miałam ochotę wstać i wyjść. I pewnie bym tak zrobiła, gdyby nie to, że praktycznie był to już koniec strzyżenia. Żałuję, że ta klientka nie pojawiła się wcześniej... Co to za jakieś ch****** oszustwo?!?! Kupiłam kupon na strzyżenie u fryzjerki, tj. doświadczonej fryzjerki, a nie u kogoś, kto dopiero się uczy!!!!!!!! MODELOWANIE: Modelowanie również nie należało do przyjemnych, byłam szarpana ze wszystkich stron, i hmm, delikatnie mówiąc, "uderzana" szczotką w głowę przy nabieraniu pasm do suszenia (szczotka duża, z tych kłujących, więc tym bardziej mnie bolało...). PODSUMOWANIE: Końcowy efekt fryzury: *włosy nie zdążyły się zregenerować (za krótki czas trzymania sauny), są w dotyku takie same, jak przed zabiegiem, co zdarzyło się pierwszy raz odkąd chodzę na tego typu zabiegi. *koniec końców, włosy mam obcięte krzywo!!! Prawa strona jest krótsza od lewej i teraz jestem zmuszona nosić przedziałek z przeciwnej strony, żeby efekt był taki, jak chciałam. *włosy wymodelowane były wg mnie okropnie - naelektryzowane, napuszone, w ogóle się nie układały, jedna strona wywinięta, jedna prosta, jednym słowem - masakra! Sama o wiele lepiej układam sobie fryzurę w domu. *Pouczanie klientki jest wg mnie poważnym faux pas, spotkałam się z czymś takim pierwszy raz, mam nadzieję, że ostatni. *bycie manekinem pokazowym może komu innemu by odpowiadało, mnie niestety nie. *cała wizyta w salonie trwała 1godz.40min., co dla mnie jest jakimś nieporozumieniem... *Przed zakupieniem kuponu ani przy umawianiu wizyty nie zostałam poinformowana o tym, że będę obsługiwana przez niedoświadczonego fryzjera. * Nie wspomniałam jeszcze o tym, że przez cały czas pobytu w salonie słyszałam tylko jęki, stęki i narzekania obsługującej mnie pani fryzjerki, która ciągle zaznaczała, jak źle się czuje. O mnie niestety wszyscy zapomnieli, poza momentami "fochowania" i "pouczania". *Naprawdę staram się znaleźć coś pozytywnego z tej wizyty, ale poza tym, że nie wyszłam z ogoloną głową, niczego innego nie widzę... Podsumowując, nie polecam salonu Miraż. Nie zamierzam już więcej zaglądać do tego miejsca. I od tej pory przed każdą kolejną wizytą u fryzjera będę radzić się Was, drogie Wizażanki
Edytowane przez Igooshka Czas edycji: 2012-10-30 o 13:39 |
|
|
|
|
#2443 |
|
Przyczajenie
|
w tym salonie pracuje teraz mój fryzjer Łukasz, który wcześniej Pracował w salonie Pierre obok Galerii Centrum. Swoją drogą z pełną odpowiedzialnością go polecam
---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ---------- byłam kiedys klientką ani, ale z tego co wiem już nie pracuje w Lublinie, a w Zamościu. Później chodziłam do pana Piotra który pracował z Anią w Akademii Piękna, ale teraz przeniósł się chyba do montowni. |
|
|
|
|
#2444 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny jaki salon polecacie na Czechowie?
|
|
|
|
|
#2445 |
|
Raczkowanie
|
szukam dobrego fryzjera, najlepiej w okolicach miasteczka akademickiego (Racławickie, Głęboka, ewentualnie bliżej LSM lub bardziej w centrum, ale nie jest to wymóg).
zapuszczam włosy i potrzebuję kogoś, kto nada całości ładny kształt, żeby się dobrze układały. macie jakieś propozycje? Edytowane przez pureinsanity Czas edycji: 2014-02-15 o 15:28 |
|
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bylam juz u Łukasza dwa razy, jestem zapisana na trzeci. Do tej pory najlepszy fryzjerskie doświadczenie ![]() Super perfekcyjnie, choc na poczatku za pierwszym razem byłam zadowolona tak sobie (co wynikało ze stanu moich wlosow i tego że sama nie wiedziałam czego chcę), postanowilam dac druga szanse i super. Strzyżenie-nikt mnie nie ostrzygł lepiej, nie wiem w czym tkwi tajemnica ale wlosy układają sie super. |
|
|
|
|
|
#2447 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny pewnie juz tych pytań było setki ale szukam dobrego fryzjera w Lublinie. zawsze obcinałam sie w Puławach w Fabryce Fryzur ale jak dla mnie Lukasz sie popsuł tzn farby nie są trwałe, fryzury wszystkie podobne do siebie. Ale wracając do tematu szukam w Lublinie na prawdę dobrego fryzjera który obcina i maluje zgodnie z trendami i co najważniejsze ma dobrą ręke do strzyżenia tzn ze jak umyje włosy w domu dalej będą mi sie układały bo mam niesforne włosy do układania.
Z góry dziękuję za informacje Pozdrowionka |
|
|
|
|
#2448 |
|
Raczkowanie
|
interesuje mnie dokładnie ombre
czy któraś z Was robiła w Lublinie i sie nie zawiodła ??
|
|
|
|
|
#2449 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kamil, który jest tam fryzjerem i właścicielem, sam ma kręciołki wiec myśle, że wie jak je "ujarzmić" ![]() http://www.kamilskrzypek.pl/
|
|
|
#2450 |
|
Raczkowanie
|
Poczytałam i po zastanowieniu się chyba skuszę się na salon Hair Line lub Trendy.. Czy macie może jakieś propozycje jeśli chodzi o konkretnych fryzjerów w tych salonach? Interesuje mnie praktycznie tylko strzyżenie
|
|
#2451 |
|
Raczkowanie
|
Polećcie mi proszę dobrego fryzjera w Lublinie, chcę ściąć włosy na grzybka z karkiem wygolonym maszynką, coś jak miała kiedyś Mandaryna z taką zaznaczoną linią. Zwykle fryzjerzy robią mi taką fryzurkę bardziej stopniowaną, a nie o to mi chodzi. Z góry dzięki za pomoc
|
|
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
ktoś coś wie na temat salonu Laurent na Hipotecznej ? jakieś doświadczenia?
|
|
#2453 |
|
Raczkowanie
|
jakie są realne koszty ścinania włosów ok do ramion w Yvette na Puławskiej? cennik na stronie podpowiada mi 80-100zł....mam tam blisko ale z reguły nie ufam fryzjerom i boje się zaryzykować u niesprawdzonego ;p
a. i była któraś może w 'Atelier Aneta Domiańczyk' na głębokiej? wypatrzyłam ten salon na facebook'u wystrój super, ciekawe jak ścięcia i ceny... http://www.facebook.com/AtelierAnetaDomianczyk Swoją drogą polecam baaaardzo Darka z salonu Fresh, kiedyś przy ul Dolna 3Maja teraz na ul Obrońców pokoju, jak ostatnio tam ścinałam wyniosło mnie to ok 70 zł ale efekt super
Edytowane przez xdreadx Czas edycji: 2012-11-27 o 12:50 |
|
|
|
|
#2454 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny co sądzicie o salonie Gabriel Proffesional z lipowej?
|
|
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodzę regularnie do Pani Oli i polecam
|
|
#2456 |
|
Rozeznanie
|
Czy ktoś może korzystał już z gruponu do salonu Gabriel na Lipowej??
Czy możecie go polecić?? Interesuje mnie ta opcja z keratynowym prostowaniem włosów.
|
|
#2457 |
|
Przyczajenie
|
Hej! w ubiegłym roku była podobna oferta tylko bez tej komputerowej regeneracji. Kupiłam to z koleżanką i obie uważamy że wyrzuciłyśmy 130 zł w błoto. Miałam wtedy włosy takie za ramiona a w salonie byłam zaledwie godzinę i to z zegarkiem w ręku. Jak dla mnie porażka...
|
|
|
|
|
#2458 |
|
Rozeznanie
|
A czy Gabriela na Lipowej polecacie??
Widziałam, że jakąś p. Olę któraś polecała... ktoś jeszcze korzystał z ich usług i może coś na ich temat powiedzieć??
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś był może w orchidea day spa na ogrodowej ?
Abo w Doris na Startowej ??
Edytowane przez Cyska Czas edycji: 2012-12-24 o 23:31 |
|
|
|
|
#2460 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny . Mam pytanko co powiecie na temat Montowni Fryzur koło Tesco ??do kogo chodzicie ??
a może kogoś możecie polecić jako specjalistę od włosów kręconych ??który potrafi je ścinać ?? coś podpowie...zetnie fajnie hmmmmmmm ???????
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dobry fryzjer
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

poszukuję namiaru do pani Ani (niska blondynka) z salonu Trendy. Jeszcze miesiąc temu tam pracowała,a dziś dowiedziałam się, że zmieniła pracę
pomóżcie ! 

hmmmmmmm ???????