moda na zaręczyny - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-06, 17:22   #391
Tepsa
Zakorzenienie

Dot.: moda na zaręczyny

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
A mi tam odpowiada ta wymiana zdań, nienawidzę hipokryzji
zapomniał wół jak cielęciem był ale czasem warto sobie odświeżyć pamięć
Stary 2013-01-06, 17:37   #392
Bananalama
jestę wieszczę

Tyle, że chyba nie wolno wyciągać wypowiedzi z innych wątków.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 18:02   #393
magda170325
Wtajemniczenie

Dobra weźcie skończcie już te swoje żale, bo każdy wątek musicie czymś takim rozpieprzać.

eot.
magda170325 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 19:46   #394
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda170325 Pokaż wiadomość
Dobra weźcie skończcie już te swoje żale, bo każdy wątek musicie czymś takim rozpieprzać.

eot.
magda czy to Twój tatoo na zdjęciu???? piękny

moda na zaręczyny... czy ja wiem.... raczej coraz silniejsza świadomość kobiet, że też mają coś do powiedzenia i nie są w pełni zależne od męskiego widzimisię

kiedyś zapewne potulnie czekałyśmy na zaręczyny, uważając, że tak ma być (tylko, że kiedyś, to wiele mężczyzn marzyło o ślubie i posiadaniu rodziny).... teraz wszystko się zmienia... a więc fakt, że powstają wątki o oczekujących na zaręczyny nie określiłabym "modą na zaręczyny" a raczej faktem, że kobieta jest coraz bardziej niezależna i potrafi powiedzieć swoje zdanie i pragnienia.... im więcej powiemy swoim partnerom, tym lepiej będzie wyglądała między nami komunikacja
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 19:59   #395
Kohnelia20
Zakorzenienie

ja powiem tak jak sama czekałam na zaręczyny to wszędzie tylko widziałam kumpele z pierścionkami, fotki na fb itd teraz jestem szczęśliwą mężatką i już jakoś oświadczyny przestałam w moim towarzystwie widziec
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 20:04   #396
Millygirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
magda czy to Twój tatoo na zdjęciu???? piękny

moda na zaręczyny... czy ja wiem.... raczej coraz silniejsza świadomość kobiet, że też mają coś do powiedzenia i nie są w pełni zależne od męskiego widzimisię

kiedyś zapewne potulnie czekałyśmy na zaręczyny, uważając, że tak ma być (tylko, że kiedyś, to wiele mężczyzn marzyło o ślubie i posiadaniu rodziny).... teraz wszystko się zmienia... a więc fakt, że powstają wątki o oczekujących na zaręczyny nie określiłabym "modą na zaręczyny" a raczej faktem, że kobieta jest coraz bardziej niezależna i potrafi powiedzieć swoje zdanie i pragnienia.... im więcej powiemy swoim partnerom, tym lepiej będzie wyglądała między nami komunikacja
nie wiem jak jest na wątku wizażowym zazdrosnic, bo nie zaglądam ale z niektorych wątków na intymnym czuć jednak taką jakąs presję na zaręczyny a nie niezależność. Dziewczyny często żalą się, ze są x czasu z facetem, on nie daje pierścionka a one nie umieja o tym rozmawiać wprost, zapytać o określenie przyszłości, siebie tylko stawiają sobie jakieś daty i ze jak sie nie oświadczy do xx.yy.zzzz to ona "będzie musiała" odejść, bo jak to tak? Dla mnie to nie jest przejaw niezalezności
Ale fakt faktem, coraz częściej spotykam się w otoczeniu z tym, że decyzja o zaręczynach jest wspólna, poparta rozmowami o tym (nie ze laska pokazuje paluszkiem ze chce ten pierscionek i zareczyny to wtedy bo będzie babcia i ciocia z wujkiem ), okresleniem wzajemnych oczekiwań co do dalszych krokow i czym zaręczyny są. Mi się takie coś podoba, o ile czas i pierścionek pozostają tajemnicą dla przyszłej narzeczonej
Stary 2013-01-06, 21:15   #397
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
No nie wolno dostałam za to kiedyś karniaka:P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-06, 21:22   #398
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość

Skoro tak, to chyba kobiety powinny w równym stopniu zacząć zabiegać o faceta i wręczać mu drogi prezent z pytaniem o chęć zawarcia małżeństwa.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 21:59   #399
fabregasowa
Zakorzenienie

bardziej niż lans na fb dziwi mnie fakt, że ludzie się zaręczają ale nie mają pojęcia czy chcą ślubu, kiedy itp. Mam wrażenie że robią to tylko po to by się "zaklepać", podnieść level swojego związku. Mam sporo takich znajomych i jest to dla mnie bardzo dziwne zjawisko. Niektóre laski wyczekują tego pierścionka jakby to był największy prezent tego świata, ale jakoś nie wiążą z tym faktem ślubu.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post52630770
fabregasowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 22:30   #400
novelove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fabregasowa Pokaż wiadomość
bardziej niż lans na fb dziwi mnie fakt, że ludzie się zaręczają ale nie mają pojęcia czy chcą ślubu, kiedy itp. Mam wrażenie że robią to tylko po to by się "zaklepać", podnieść level swojego związku. Mam sporo takich znajomych i jest to dla mnie bardzo dziwne zjawisko. Niektóre laski wyczekują tego pierścionka jakby to był największy prezent tego świata, ale jakoś nie wiążą z tym faktem ślubu.
...a potem coś się sypie i wychodzi, że z czegoś wyjątkowego, czym są same zaręczyny, jest powtarzalna ceremonia w każdym nowym związku
I gdzie tu radość z tego, co ma być tak piękne, niepowtarzalne. Przecież to musi być cudowne uczucie, że facet chce mnie, nie dlatego że strzelam mu o to fochy, tylko chce, bo jestem taka cudowna i może ze mną spędzić resztę życia.

Edytowane przez novelove
Czas edycji: 2013-01-06 o 23:03
novelove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 22:35   #401
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
bardziej niż lans na fb dziwi mnie fakt, że ludzie się zaręczają ale nie mają pojęcia czy chcą ślubu, kiedy itp. Mam wrażenie że robią to tylko po to by się "zaklepać", podnieść level swojego związku.
A jeśli tak właśnie jest to co w związku z tym? Krzywda się komuś dzieje?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-06, 23:04   #402
fabregasowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
A jeśli tak właśnie jest to co w związku z tym? Krzywda się komuś dzieje?
jak kto woli, żyjemy podobno w wolnym kraju, ja tylko wyrażam swoją opinię ja zawsze miałam takie wyobrażenie że ludzie najpierw myślą o ślubie tak, chcą spędzić ze sobą resztę życia, a zaręczyny to jest oficjalny początek tej drogi ku ślubowi. A teraz ludzie się zaręczają, bez myśli o ślubie, co według mnie zatraca cały sens tego obrzędu, zwyczaju, jakkolwiek to nazwać.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post52630770
fabregasowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 08:31   #403
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
jak kto woli, żyjemy podobno w wolnym kraju, ja tylko wyrażam swoją opinię ja zawsze miałam takie wyobrażenie że ludzie najpierw myślą o ślubie tak, chcą spędzić ze sobą resztę życia, a zaręczyny to jest oficjalny początek tej drogi ku ślubowi. A teraz ludzie się zaręczają, bez myśli o ślubie, co według mnie zatraca cały sens tego obrzędu, zwyczaju, jakkolwiek to nazwać.
No właśnie każdy robi jak mu wygodnie Idąc tym tokiem myślenia, kilka lat temu to nie do pomyślenia było mieszkanie ze sobą przed ślubem, a teraz i bez zaręczyn mieszkają sobie i zachowują jakby byli po ślubie, tak więc wszystko się zmienia... ślub też trochę zatracił swoje dawne znaczenie, bo teraz w wielu przypadkach jego zawarcie NIC nie zmienia
Stary 2013-01-07, 08:51   #404
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Trochę się zmieniło, bo było wiele protestów - jednak bardzo często takie cytowanie poprzednich postów wnosi wiele do nowego wątku. Z tego co zauważyłam, to cytaty odnoszące się do treści aktualnego nie są już punktowane karniakami. Zwłaszcza jeśli się udowadnia Wizażance kłamstwo, hipokryzję itd.

"17. Atak na adwersarza poprzez cytowanie postów z innych wątków i nie związanych z tematem;
Moderator może, wg własnego uznania, przyznać punkty karne po stwierdzeniu takiego zachowania w dyskusji."

Cytat:
Napisane przez Kohnelia20 Pokaż wiadomość
ja powiem tak jak sama czekałam na zaręczyny to wszędzie tylko widziałam kumpele z pierścionkami, fotki na fb itd teraz jestem szczęśliwą mężatką i już jakoś oświadczyny przestałam w moim towarzystwie widziec
Coś w tym jest

Swoją drogą ja akurat spotykam się z odwrotną sytuacją, ciągle jestem opieprzana za brak słit fotek z lubym, za brak statusu i tym podobnego chwalenia się
Stary 2013-01-07, 11:45   #405
MlodaKobieta
Raczkowanie

Ale się rozkręciłyście, ledwo nadążyłam w narobieniu zaległości w tym wątku ;-) Prawda jest taka, że trzeba rozmawiać o swoich pragnieniach i oczekiwaniach niemal od początku istnienia związku. U nas tak było... Tzn. nie było tak, że ja Mu powiedziałam: "Jak nie chcesz mieć ze mną dzieci i wziąć ślubu, to od razu sobie podziękujmy" On wiedział, że ja szukam kogoś, z kim będę mogła założyć rodzinę JEŚLI nam wyjdzie, ja wiedziałam, że On też chciałby już mieć żonę i dzieci, tylko jeszcze nie znalazł tej właściwej. Układało się między nami super, ale nie powracaliśmy już do tematu, bo wszystko było od początku jasne. Kiedy jednak świętowaliśmy naszą 2 czy 3 rocznicę, On miał pracę, ja skończyłam studia, mieliśmy gdzie mieszkać i za co żyć, trochę zaczęłam się martwić. W 3,5 roku razem oświadczył się, ale nie wiem, co bym zrobiła, jakie towarzyszyłyby mi myśli i uczucia, gdyby tego nie zrobił, więc ciężko mi się wypowiadać z takiego punktu widzenia :P Być może szlochałabym na forach i stawiała ultimatum, a może w ogóle by mi to nie przeszkadzało
MlodaKobieta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 11:47   #406
Kohnelia20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Trochę się zmieniło, bo było wiele protestów - jednak bardzo często takie cytowanie poprzednich postów wnosi wiele do nowego wątku. Z tego co zauważyłam, to cytaty odnoszące się do treści aktualnego nie są już punktowane karniakami. Zwłaszcza jeśli się udowadnia Wizażance kłamstwo, hipokryzję itd.

"17. Atak na adwersarza poprzez cytowanie postów z innych wątków i nie związanych z tematem;
Moderator może, wg własnego uznania, przyznać punkty karne po stwierdzeniu takiego zachowania w dyskusji."

Coś w tym jest

Swoją drogą ja akurat spotykam się z odwrotną sytuacją, ciągle jestem opieprzana za brak słit fotek z lubym, za brak statusu i tym podobnego chwalenia się
hehe u mnie podobnie było jak nie wrzuciłam od razu po weselu zdjęć a jak dałam 1 to od razu pisali daj więcej zdjęć czemu tak mało
Stary 2013-01-07, 11:52   #407
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
hehe u mnie podobnie było jak nie wrzuciłam od razu po weselu zdjęć a jak dałam 1 to od razu pisali daj więcej zdjęć czemu tak mało
Ja mam zamiar wcale nie wstawiać a jak się ktoś spyta to zaproszę do siebie na kawkę i przy okazji pokażę zdjęcia;P Kto nie był nie musi wiedzieć jak wyglądałam i tyłka obrobić przy okazji
Stary 2013-01-08, 14:47   #408
camillie
Wtajemniczenie

i kolejna wiadomość o zaręczynach
mój były tym razem, ze starszą o 10 lat kobietą i jeszcze w tym miesiącu ślub
wydawało mi się że zerwaliśmy DOPIERO we wrześniu, a tu tyle się wydarzyło
camillie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 14:53   #409
Kohnelia20
Zakorzenienie

może jest kasiasta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 15:03   #410
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
może jest kasiasta
A może ją kocha
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 15:06   #411
Kohnelia20
Zakorzenienie

no to bardzo kochliwy jest żeby się oświadczyć kobiecie , z którą jest maksymalnie 4miesiące:/
Stary 2013-01-08, 15:07   #412
camillie
Wtajemniczenie

Cytat:
może jest kasiasta

są na tym samym stanowisku w pracy, więc chyba nie zarabia więcej
i do tego pasztet ...
albo to rzeczwiście miłość, albo dziecko
camillie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 15:15   #413
Onnaa88
BAN stały

W moim otoczeniu też dużo ludzi się zaręcza z moim byłym byłam 8 lat.Jestem sama od roku mój były znalazł sobie inną po 2 miesiącach i w Sylwestra jej się zaręczył ...
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 15:15   #414
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez camillie Pokaż wiadomość

są na tym samym stanowisku w pracy, więc chyba nie zarabia więcej
i do tego pasztet ...
albo to rzeczwiście miłość, albo dziecko
Ja rozumiem frustrację po rozstaniu, ale zaczyna przez Was zawiść przemawiać dziewczyny dajcie spokój, co Wam ta dziewczyna winna? Są szczęśliwi, niech są, po co zaraz sobie dorabiać teorię, że na dzieciaka go łapie albo że kasiasta. Odpuśćcie sobie bo to o Was świadczy źle, nie o niej.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 15:19   #415
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
no to bardzo kochliwy jest żeby się oświadczyć kobiecie , z którą jest maksymalnie 4miesiące:/
Zauważyłam taką zależność, zwłaszcza po wieloletnich związkach. Rozpadają się, strony znajdują kogoś, rozpoczynają nowe życiorysy związkowe i łup, w ciągu pół roku - roku zaręczyny i śluby.

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Ja rozumiem frustrację po rozstaniu, ale zaczyna przez Was zawiść przemawiać dziewczyny dajcie spokój, co Wam ta dziewczyna winna? Są szczęśliwi, niech są, po co zaraz sobie dorabiać teorię, że na dzieciaka go łapie albo że kasiasta. Odpuśćcie sobie bo to o Was świadczy źle, nie o niej.
Stary 2013-01-08, 15:22   #416
Kohnelia20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
W moim otoczeniu też dużo ludzi się zaręcza z moim byłym byłam 8 lat.Jestem sama od roku mój były znalazł sobie inną po 2 miesiącach i w Sylwestra jej się zaręczył ...
czytałam twoją historie na innym wątku jak się czujesz lepiej już

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Zauważyłam taką zależność, zwłaszcza po wieloletnich związkach. Rozpadają się, strony znajdują kogoś, rozpoczynają nowe życiorysy związkowe i łup, w ciągu pół roku - roku zaręczyny i śluby.

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Też to widze zwłaszcza, że większość par była ze sobą od wczesnej młodości.. sama jakbym się rozstała ze swoim tż to pewnie nie brałabym ślubu po 6latach tylko znacznie szybciej ale pół roku to zdecydowanie za mało uważam, jest to etap jeszcze zakochania gdzie wszystko się widzi przez różowe okulary no ale co kto lubi
Stary 2013-01-08, 15:30   #417
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Też to widze zwłaszcza, że większość par była ze sobą od wczesnej młodości.. sama jakbym się rozstała ze swoim tż to pewnie nie brałabym ślubu po 6latach tylko znacznie szybciej ale pół roku to zdecydowanie za mało uważam, jest to etap jeszcze zakochania gdzie wszystko się widzi przez różowe okulary no ale co kto lubi
W moim przypadku jest tak, że im jestem starsza, tym mniej czasu mi zajmuje "różowy" okres Wiem czego chcę, wiem czego nie chcę, na co powinnam zwracać uwagę wybierając partnera, co jest dla mnie do zaakceptowania, a czego nie zaakceptuję za chiny ludowe, nie potrzebuję na to długiego związku. Zakochanie już dawno temu przestało być dla mnie ślepotą na wady partnera.
Wiem, że na Wizażu dość popularny jest pogląd, że po pół roku to się właściwie para zaczyna poznawać, a roczny staż to właściwie żaden ale ja się akurat z tym nie zgadzam. Wszystko zależy od człowieka, można kogoś dobrze poznać w ciągu pół roku, można po 5 czy 10 latach być ciężko zaskoczonym że partner jest w stanie zrobić to czy tamto
Stary 2013-01-08, 15:31   #418
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
czytałam twoją historie na innym wątku jak się czujesz lepiej już

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Pracę straciłam,więc gorzej być już chyba nie może
Puki co chyba pogodziłam się z tym,że on nigdy do mnie już nie wróci.I pomału przyzwyczajam się do samotności.
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 15:33   #419
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Pracę straciłam,więc gorzej być już chyba nie może
Puki co chyba pogodziłam się z tym,że on nigdy do mnie już nie wróci.I pomału przyzwyczajam się do samotności.
Pamiętam cię z wątku o trutce... dobrze że już ok z Tobą...
Stary 2013-01-11, 08:43   #420
paula62
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuziazla Pokaż wiadomość
U mnie w tym tygodniu też się 3 pary zaręczyły! W zasadzie uważam, ten fakt, za żałosny ponieważ:
a) Para nr 1: koleś przez 4 lata trwania związku zdradzał teraz już swoją narzeczoną przez 3 xD
b) Para nr 2: znają się od października
c) Para nr 3: są ze sobą od 3 lat, ale średnio 2 razy w miesiącu ze sobą zrywają

No ale cóż począć... ;D

para nr 3 jest najlepsza haha w końcu nie ma związków idealnych :p

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Jeżeli był z tobą 8 lat a nagle w ciągu dwóch miesięcy znalazł inną i się jej oświadczył to jak dla mnie, nie masz czego żałować widocznie nie jest to mężczyzna wart Ciebie
Przerażający jest fakt, że ludzie tak łatwo się rozchodzą. Nawet jak mają dzieci...Wiele par niezależnie czy są ze sobą 2 miesiące czy 5 lat pokazuje całemu światu jak bardzo się kochają, a potem kiedy pojawia się wspólne mieszkanie czy dziecko i zaczynają się problemy to po prostu się rozchodzą.
Jak widać związki w naszych czasach nie są trwałe.
Łatwo się robi dzieci, łatwo się zakłada rodzinę i łatwo tez się kończy taki związek.... Ludzie nie umieją a co najważniejsze nie chcą pokonywać problemów bo po co?
Sama znam wiele " idealnych par " które przy pierwszym problemie nie dały rady.
Moda na zaręczyny i śluby panuje nie od dziś i pewnie będzie się rozszerzać ale co się dziwić jak ludzie rozchodząc się nie ponoszą żadnych konsekwencji....
paula62 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości