|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
sek w tym ze mam kilku znajomych arabow tutaj w sumie ojciec dziecka to taki 50%arab - no ( ojciec ojca byl z Iraku, emigrowal do Europy poznal Norwezke w Niemcach i emigrowal - urodzil sie syn (ojciec bylego) wziol slub z POLKA !!!! ) - wiec co nie co wiem z pierwszej reki ![]() aaaaaaaa ja wam powiem ze bedzie mial Mlody wyzerke kolega przywiozl mi 6 4pakow DANIO waniliowych ide zjesc min 2 haha |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
Megi, to jesli możesz to mi też moglabys dopisać, że oczekujemy Leona lub Filipa... Wybrać jednego z tych dwóch nie potrafimy, więc nie sądzę by jakieś inne wchodziło w grę
Tzn... w sumie wybrać potrafimy... ja Leona, Tż Filipa... i tu pojawia się problem
|
|
#33 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Zresztą może i ja jestem dziwna- ale ja wolę żeby dziecko jak najdłużej pozostało dzieckiem, niech sobie ma dziecinne poglądy, bawi się zabawkami- do świata dorosłych i tak w swoim czasie dołączy. Dlatego jak widzę jak wracam z pracy dziewczynki z jej klasy, paradujące po osiedlu z chłopakami - a jest już ciemno, zimno- bez czapek kozaków, w jakiś balerinkach, mini bez czapek i oczywiście zmalowane to dziękuję że moja jest inna....
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no w zupelnosci cie rozumiem, wiesz stara nie jestem - ale pamietam jak to bylo jak mialam 10-15 lat - to byl zupelnie inny swiat Niz Teraz. patrze na kolezanki siostry ( 19 lat w tym roku ) i az wlos na glowie sie JEZY - one w Gimnazjum co po niektore juz dziewicami nie byly nie powiem to tez kwestia wychowania, akurat mieszkaja rodzice na niezbyt 'spokojnym' osiedlu wiec oczy sie na patrzaly dzieci biegajacych po dworze ze spikiem kolo nosa o 22 w ktorkich spodenkach a rodzice w domu wodeczke polewali - albo matka wysyla corka zeby szla sie pobawic bo ona musi 'zarobic' i ta dziewczyna stala kolo trzepaka poki matka jej nie zawolala no noz sie w kieszeni otwiera.no ale niestety nie kazdy ma zyciu tak jakby chcial co jest smutne |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() niezłych musi mieć rodziców, że ją tak wychowują..
|
|
|
#36 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nadrobiłam stary wątek, nowego nie ;/
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
podczytuje was dziewczynki ale dziś idę już spać. jutro pobudka po 6.00 i do pracy
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie lekarze- mama u nas w przychodni pracuje specjalizację ma z reumatologii, tata neurolog ze swoim gabinetem. Dodatkowo jedno i drugie w szpitalu.... więc podejrzewam, ze dziecko się tak zachowuje żeby zwrócić uwagę innych na siebie bo raczej na brak zainteresowania ze strony rodziców cierpi.
(A z poprzednim wychowawcą byłą historia taka, ze po prawie dwutygodniowej nieobecności Marysia wróciła do szkoły iopowiada, ze wygrali wycieczkę do Egiptu, dwa tygodnie na plaży, hotel pięciogwiazdkowy, byli - są zadowoleni pływali, zwiedzali, opalali się...A że w klasach 1-3 dzieci, które nie szly na świetlicę musiały być odebrane przez rodzica to przy najbliższej okazji pani pogratulowala tacie wygranej i wypoczynku, na co on - że oni się pochorowali i przez dwa tygodnie w łózkach leżeli, a Marysia była taka "opalona " bo się dorwała do fluidu mamy.... I potem nie dziwne że nauczycielka nie chciała reagować i rozmawiać z rodzicami.)
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
witam się i ja
!!!!Cytat:
![]() [QUOTE=despa;38487322 Mnie najbardziej przerażał fakt, że wypowiadało te hasła dziecko 7 letnie. Moje dziecię w tym czasie przeglądalo Kaczora Donalda czy jakies Księżniczki a ona wiedziała już co to Playboy i co jest na rozkładówce... Zresztą może i ja jestem dziwna- ale ja wolę żeby dziecko jak najdłużej pozostało dzieckiem, niech sobie ma dziecinne poglądy, bawi się zabawkami- do świata dorosłych i tak w swoim czasie dołączy. Dlatego jak widzę jak wracam z pracy dziewczynki z jej klasy, paradujące po osiedlu z chłopakami - a jest już ciemno, zimno- bez czapek kozaków, w jakiś balerinkach, mini bez czapek i oczywiście zmalowane to dziękuję że moja jest inna....[/QUOTE] nie jesteś dziwna ,ja też tak uważam
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja
dziś obiad u rodziców, potem mieliśmy gości, więc niedziela fajnie minęła ![]() Jutro mężuś już idzie do pracy na 18:00 buuu
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja w nowej części
Jakoś nie mam natchnienia do pisania przepraszam Ja jestem antykwiatkowa wszystko mi pada o dziwo mam 1 storczyka i w marcu będzie miał rok i nawet się trzyma. Miałam raz mandarynkę ładną nawet owoce miała ale jak sama rosła i wypuszczała pąki tak samo sama padła. Dostałam od tż mamy i siostrypo kwiatku bo nie miały już co z nimi zrobić i niby nie potrzeba się nimi zajmować no i jakoś się trzymają ale też roku nie mają . ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- A tak pokazujecie te laktatory a jak myślicie zwykły ręczny czy może elektryczny był by wygodniejszy? |
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wyczytałam, że w większych miastach przy szpitalach są wypożyczalnie w których można wypożyczyć laktator jeśli nam to oczywiście nie przeszkadza.
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie kupuję jednak laktatora - będzie potrzeba kupię, nie będzie, nie kupię. Przy Igorze nie używałam i było ok. Czasem ręcznie ściągałam - tak było mi najwygodniej o dziwo. Mleko tryskało, że hoho. ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- To i ja się kładę. Dobranoc Mamusie
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Witam w nowym wątku. Ale pędzicie, chwilę mnie tu nie było a tu ponad 20 stron do nadrobienia. Wybaczcie, ale nie jestem w stanie. Jakoś ostatnio nie miałam czasu na posiedzenie w sieci. Przejrzałam kilka ostatnich stron poprzedniego wątku, tak żeby mieć do czego nawiązać.
Gratuluję wszystkim nowo zaczętych tygodni ![]() oraz ostatnich wizyt ![]() Pisałyście coś o Ikei... Właśnie wczoraj spędziliśmy tam z tż'tem pół dnia. Kupiliśmy komódkę na rzeczy dla maluszka. I przybornik (Mokka ten sam który pokazywałaś w linku). Także prace przy urządzaniu pokoiku powoli postępują. Brzuszek mi ostatnio tak wystrzelił, że już wygląda dosyć pokaźnie ![]() W czwartek mam wizytę, bardzo jestem ciekawa ile już waży ten mój mały lokator. We wtorek śmigam na badania, morfo, mocz, toxoplazomoza i coombs. Mi6ka piękne zdjęcia brzuszka. Super pomysł. Postaram się już niezrobić takich zaległości, bo potem ciężko to wszystko nadrobić... Dobranoc
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
poczytałam i https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...php?produkt=16 i https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...hp?produkt=278 i idę dalej czytać
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Juz widze jak sie zaczol nowy tydzien ...!! Obudzil mnie okropny bol "jaknika" do tego meczacy suchy kaszel - myslalam ze pluca wypluje - az siostra przyszla do mnie do pokoju zobaczyc co jest - bo podobno przez sen tez niezle kaszalam - a ze brak dzwi jak na razie w pokojach to niesie Echo ![]() Nospe wzielam jedna na ten bol na komodzie stoi woda jakbym ew znowu sie obudzila z suchym kaszlem :-( no nic tylko siasc i plakac - jeszcze min do konca stycznia wytrzymac w zdrowiu musze - od lutego ide juz na zwolnienie a od marca na macierzynskie ;-) No nic przekrecam sie na drugi bok. I slodkich dalszych snow zycze I milego Nowego Tygodnia za wizyty jesli jakies dzis sa |
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() Cytat:
A w kościele to mam tak samo z tym śpiewaniem ![]() I prośba do MEGI bo też już tak mówimy długo do brzucha mieliśmy jeszcze pomyśleć o Filipie ale jakoś nie myślimy i dalej mówimy Igor, więc tak zostanie
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
widze gduły zaczeły wczoraj nowy wątek
ja się witam znad jajecznicy z kiełbaską i cebulką i was trochę ponadrabiam
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! (:
Ja za jakieś pół h uciekam na wizytę do położnej, w sumie nic ekscytującego nie będzie... ciśnienie, ważenie no i najlepsze z tego słuchanie serducha (: No ale byle do 16nastego stycznia... Miłego dnia Wam życzę (: Kasiu zdrówka!
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Oglądałam wczoraj na TLC 'Porodówkę' Mąż poszedł spać, ale ja koniecznie chciałam zobaczyć jak maluszek wychodzi ![]() Zdążyłam już pozmywać, nałożyłam maseczkę i robię sobie śniadanie. Mąż był wczoraj u babci i już jej zapowiedział, że przyjdę więc w sumie nie mam wyjścia. Powiedział, że babcia strasznie się cieszy na prawnuka, hehe. W sumie w ich rodzinie, to w ogóle pierwszy wnuk i prawnuk Mój tata też chodzi dumny jak paw i tylko mówi jak to pięknie i kwitnąco wyglądam, chociaż ja go poprawiam i mówię, że raczej- pączkująco ![]() Śniegu wczoraj napadało...A ja muszę do szpitala iść, ech, nie chce mi się. Mega leń )
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowym tygodniu.
Jej, ale mi się nie chce już chodzić do tej pracy Tylko nerwy mam tutaj i męcząco tak wysiedzieć 8 godzin + prawie 2 godziny dojazdów dziennie ![]() Babystrology pokazuje mi dzisiaj 99 days to go jaaa... ale to dziwnie wygląda, już niecałe 100dni! Nie mogę uwierzyć, jak ten czas szybko leci ![]() Miłego dnia kochane!
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Ja właśnie jem kanapeczkę na śniadanie no i siedzę w pracy. ponadto od rana mam ciśnienie podniesione Pani "z naprzeciwka" w pracy na dzień dobry "obym was nie pozarażała tym grypskiem" po weekendzie z jelitówką dziś smarkająco-kaszląca Ja w piątek na 8:30 wizyta Choć powiem Wam od kiedy czuję ruchy małej to już nie czekam z niecierpliwością na wizytę bo jak czuję małą to jest dobrze
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
witam sie i ja
u mnie dziecie mało aktywne na co dzień ale lekarze mówia ze wszystko ok wiec sie nie martwie dzis miałm isc na badania ale zaspała pojde jutro z rańca dzis mam straszengo lenia powiem wam ze ze fajnie jest wrócic do domku teraz niewiedziec czemu cały czas bym spała a tu musze materiały dzieciaczkom na korki przygotowac dobrze ze juz nie długo i koncze w koncu musze sie oszczedzac miłego dnia wam zycze i znajac zyci zamiast pracowac bede was podczytywac
|
|
#55 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to raczej mój tż się pyta "kiedy podlewałaś kwiatki" a ja mu odpowiadam "podlewane były wtedy co ty ostatnio podlewałeś" a co do obrączki to aż i ja sprawdziłam swoją bo mam przejścia po Julce i pilnuj teraz. U mnie jak już udało mi się zdjąć siłą to późnej nawet po urodzeniu nie mogłam włożyć i okazało się ze mi w prawej ręce stawy w palcach się poszerzyły i musiałam poszerzać obrączke ![]() Cytat:
moja alergia pokarmowa na nabiał którą mam od urodzenia pozwala na max 2 serki w tygodniu albo 2 miski płatków z melekim prosto z lodówki po ciepłym już mi niedobrze![]() Cytat:
ale dawałam radę Cytat:
idź do domu pozwalam ci
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Na USG
U nas w przychodni nie ma i trzeba iść na oddział jeśli chcemy mieć go w ramach NFZ I tak to dopiero moje czwarte, bo niezbyt chce mi się na nie chodzić
|
|
|
#58 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a on skory do komplementów nie jest ![]() ![]() Cytat:
) bez ruchów
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
100 days to go
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

- wiec co nie co wiem z pierwszej reki 

wr wr wr... jakoś szczególnym wielbicielem storczyków w sumie nie jestem... wolę zielone roślinki... taki proste w uprawie, a wybujałe zielenią
no noz sie w kieszeni otwiera.

za wizyty jesli jakies dzis sa
05.07.2008