|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6
na pewno jest w Auchan i w Realu
Cytat:
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wezmę to pod uwagę jak będziemy ustalać ustawienie stołów. A jak było z jedzieniem, gdybyś mogła mi powiedzieć? Dużo jest? Jest dokładane? Dostałam przykładowe menu z tego roku od pani menedżer i powiem szczerze- oczopląsu dostałam!
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Laski, nadrobiłam Was
szalone jestescie, że tyle piszecie widzę, że dużo tematów się tu przewinęło ![]() o buty i wzrost się nie martwie bo TŻ jest ode mnie wyższy o prawie 30 cm ![]() od lutego się skonczy bo przechodzimy na South Beach, więc nie ma bata ale generalnie nie widze w tym nic złego ![]() co do cen sukienek-to jest chyba jedyna rzecz na której oszczędzać aż tak bardzo nie będę podobają mi sę koronkowe, a one jednak troche kosztują o dziwo, TŻ pogodził się z tą myślą bo wie jaka ze mnie maniaczka modowa, ślubowa itd ![]() my początkowo planowaliśmy zrobić przyjęcie ślubne na 60 osób max, a impreze dla ewentualnych znajomych później. Następnie wyliczyliśmy, że się nie zmieścimy i miało być max 80. A wczoraj się tak zabraliśmy porządnie do liczenia i wyszło nam jednak około 100 osób ![]() no ale sprawy się bardzo pokomplikowały i nie wiem czy ten 2014 wypali a mianowicie pisałam Wam, że rodzice TŻ wybudowali dom, mieszkanie zostawili dla TŻ i Jego brata no i ja sie tam wprowadzam za jakieś 3 tygodnie. I brat miał mieszkać z Nami minimum rok, jednak się okazuje, że max do pół roku chce sie wyprowadzic i mamy Mu spłacić te 50 tys w ciągu roku bylibyśmy w stanie odłożyć około 20 tys, a tak to będzie jedna wielka dupa no i TŻ myśli, że będzie lepiej jak odłożymy ślub na 2015 rok.... Mam nadzieje, że sytuacja się zmieni jak powiadomimy rodziców TŻ o ślubie, tzn mamy nadzieje, że nam coś dołożą ![]() nie wiem właściwie jak Oni do tego podchodzą bo choć bardzo ich lubie na tematy pieniężne raczej z Nimi nie rozmawiam, ale wiem co by zrobiła moja Mamcia gdyby miała tylko jakieś możliwości finansowe (gdyby tylko mogła sfinansowałaby wszystko bo wie jakie to dla mnie ważne), niestety nie ma bo ma tylko marną pensyjkę i rente po Tacie i za to utrzymuje mieszkanie i właściwie moją siostre z Synem (długa historia), więc ma na prawde ciężko. Za to mam w Niej duże oparcie psychiczne, mogę się poradzić, opowiedzieć itd. Nasz budżet weselny wyszedł ok 30 tys. Może z małym haczykiem. Jeżeli rodzice TŻ albo Babcia nie będą chcieli/mogli nam pomóc to będziemy zmuszeni odłożyć wesele ![]() Oczywiście jak to dziś omawialiśmy to ja w płacz, histeria itd bo nienawidzę jak ktoś/coś burzy moje plany ![]() jeżeli będziemy zmuszeni odłożyć wesele to TŻ przynajmniej obiecał mi tyle, że w takim wypadku weźmiemy cywilny jeszcze w tym roku. Przynajmniej takie mam pocieszenie z tego wszystkiego ![]() ale tak strrasznie się nakręciłam na ten ślub, przygotowania itp, że nie wyobrażam sobie tego przekładać na dodatek pisałam dziś do regionalnej o podwyżke i powiedziała, ze ten tamat poruszymy najwczesniej w kwietniu, a teraz mam możliwości wiekszego zarobku jak zrobie budżet moim zdaniem to jest jakaś kpina, żebym jak kierownik sklepu zarabiała 1800zł mając wszystko na głowie, dostając za wszystko zyeby itd i jeszcze najlepiej jakbym poświęcała swoje życie prywatne bo już kiedyś usłyszałam, że kierownikiem sklepu jestem cały czas, a nie tylko jak jestem w pracy kiedyś do mnie zadzwoniła w wolny dzień, że mam NATYCHMIAST przyjechać bo sklep jej sie nie podobał i ja odmówiłam to była o to wielka afera i na dywaniku wylądowałam. To jest chore ![]() Nam też się podobają proste obrączki, a moje wymarzone suknie to albo syrenka koronkowa z długim trenem i welonem długim i cienkim jak mgiełka, albo suknia w stylu hollywood, z przodu zabudowana, a z tyłu jakieś wycięcie
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-01-06 o 23:13 |
|
|
|
#3904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczerze to nie mam pojęcia co postanowimy TŻ chce tylko białe złoto. Ja myślałam coraz bardziej, że tylko żółte, ale po dzisiejszych przymiarkach na targach nie podoba mi się to żółte na moim palcu, nooooł. Ja zawsze cała w srebrze, kolczyki srebrne, zegarek posrebrzany, jakieś bransoletki też srebrne zawsze czy łańcuszki i tu nagle taki mega kontrast żółta obraczka. Nie wiem, latem idziemy kupować na pewno. Trza już mieć to z bańki :P
|
|
|
#3905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jednej strony skoro brat TŻ wcześniej zapowiadał mieszkanie przez rok w tym mieszkaniu a teraz zmienił zdanie nie powinien oczekiwać wyłożenia tych pieniędzy po pół roku - tylko spokojnie poczekać do terminu który był pierwotnie. Z drugiej ślub i wesele wydaje się nierozsądnym wyjściem w sytuacji gdy jest problem mieszkaniowy - w sensie małżeństwa nie stać na wynajem, kredyt czy nie mają miejsca do zmieszkania po ślubie. A to z czym się już kilkakrotnie spotkałam czyli wzięcie ślubu (i wydania na niego kupy forsy) i jakby nie patrząc założenia rodziny a później mieszkania kątem u rodziców jest dla mnie abstrakcją nie do ogarnięcia. Mam nadzieję, że jakoś uda Wam się ogarnąć tą sytuację - może z bratem TŻ da się jakoś co do spłaty dogadać. ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
W takim wypadku wręcz nie będzie Ci pasować żółte złoto - skoro zawsze jesteś cała w srebrze i białym, to żółtym będziesz się prawdopodobnie źle czuć. Ja właśnie tak mam!
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam już spać bo ledwo dycham przez ten katar
(Dobranoc
|
#3907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony mimo wszystko kusi mnie to żółte.Pożyjemy, zobaczymy.
Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2013-01-06 o 23:27 |
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam iść spać i oczywiście jak wariatka Was śledzę
![]() Co do obrączek, odpadają całe z białego złota, raz, że nie do końca nam się podobają, dwa aspekt najważniejszy - mam bardzo silną alergię na nikiel, a białe złoto go zawiera, więc zostaje żółte złoto, ewentualnie z jakimś elementem z białego, ale po zewnętrznej stronie. Jeśli chodzi o sukienki to chciałabym taką skromniejszą np. jak w załączniku. Są to sukienki amerykańskiej firmy z kolekcji 2013 roku, dostępne w jednym z salonów w Poznaniu, ale nie wiem jaki będzie koszt. Na pewno pójdę się kiedyś dowiedzieć ![]() Edit: http://www.sinceritybridal.com/wedding_dress/3722 (zdjęcia wyszły zbyt małe) Odpadają szerokie paradnice, księżniczki, falbany itp. Ma być skromna, delikatna i do 3.ooo zł ![]() Bardzo podoba mi się ta http://www.sinceritybridal.com/wedding_dress/3730 , ale TŻ powiedział, że taka zabudowana, w żadnym wypadku
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-01-06 o 23:36 |
|
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi sie, że On podjął taką decyzję bo nawet do głowy mu nie przyszło, że planujemy ślub u mnie to juz cała rodzina prawie wie, a u TŻ nikt i myślą, że jak TŻ ma dobrą pracę to co to dla nas te 50 tys ![]() raczej, że damy Mu pozniej to 50 tys nie wchodzi w gre bo On bedzie kupował mieszkanie, my Mu damy te 50 tys i reszte rodzice dołożą. Dla mnie najlepszym wyjściem by było jakby pomieszkał z Nami do ślubu (mi to nie przeszkadza, mieszkanie ma grubo ponad 100 m2, więc spokojnie sie miescimy). Dalibyśmy Mu wszystko co w kopertach, a reszty dobralibyśmy kredytu i by było łatwiej. A tak to nie wiem jak to się potoczy rodzice TŻ nie należą do biednych, ale wybudowali teraz dom, wiem, że dobierali jeszcze kredyt na wykonczeniówke bo oszczędności na wszystko nie starczyło, więc może być tak, że faktycznie mają teraz troche ciężej ale z drugiej strony został jeszcze ponad rok to co tam uciułać jeszcze mogą (obydwoje mają bardzo dobrą pracę) ![]() nie wiem jak myślą ludzie z większa zasobnością portfela bo ja pochodzę z rodziny dość biednej, gdzie szczytem moich marzeń było jechanie raz na pół roku z mamą na targ i kupienie pare nowych ciuchów nie jeździłam na zagraniczne wakacje, ani nie miała komputera za to kocham moich rodziców ponad w świecie i nie winie ich za to, że wielu rzeczy nie miałam. Dla mnie najważniejsze jest to, że mimo wielu przeszkód wychowali mnie na dobrego człowieka ![]() aaaa, między moimi rodzicami było 18 lat różnicy
|
|
|
|
|
#3910 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Noo i pamietam ze z klima bylo tak ze na parkiecie bylo momentami goraco ale znow nie mogli wiecej podkrecic poniewaz ludziom za stolami bylo za zimno wtedy.. chyba maja to jakoś złączone że jak włączą klime to na całej sali wieje tak samo, tylko że siedzacy ludzie gdy sie nie ruszaja maja troszke problem i na odwrot.---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obejrzałam całą stronę i jeszcze dwie wybrałam. Będą moja inspiracją.
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokazywałaś suknie które Ci sie podobają TŻ? uwierz mi, że gdybyś Mu nie pokazała tej sukni, a wyskoczyła w takiej na ślubie i tak umarłby z zachwytu bo na zdjęciach to wybrzydzają ta suknia ma się przede wszystkim Tobie podobać i Ty masz się czuć w niej jak księżniczka ![]() tak samo troche nie rozumiem dziewczyn, które się pytają TŻ czy ładnie w tym i w tym wyglądają, On mówi, że nie, więc ona tego nie kupuje a drugą która nie chodzi w sukienkach/spódnicach maxi bo TŻ się to nie podoba i powiedział, że nie wyjdzie z nią w takich ciuchach na ulicę masakra.... |
|
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam też znalazłam z 4 sukienki. Znalazlam w Empiku w jednym z katalogów ślubnych, ale kosztował prawie 20 zł, więc poprosiłam TŻ, żeby zrobił zdjęcia sukienek i strony internetowej
![]() pysia Do ślubu ok. 1,5 roku, TŻ ma i tak zawrót głowy oglądając po 20 sukienek dziennie i tak nie koduje tego wszystkiego w mózgu. Chcę tylko pokazując mu różne modele zwrócić uwagę, które Jemu się podobają. Domyślam się, że zabudowany przód odpada, a mnie tak bardzo się podobają. On najchętniej by mnie zobaczył z cyckami na wierzchu i odkrytymi plecami, a ja z kolei chciałabym przód zabudowany i tył ![]() A ja swoim strojem przy pewnych okazjach chciałabym sprawić TŻ przyjemność, więc nie lubię kupować czegoś na przekór Jemu skoro wiem, że Mu się nie spodoba. Nie znaczy, że nie mam swojego zdania. Czasem zakładam rzeczy, które nie do końca mu się podobają albo kupuję sukienki niespodzianki.
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-01-06 o 23:48 |
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3915 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja często się pytam TŻ-ta jak w czymś wyglądam, bo jest to facet, który ma mega dobry gust i lubię się jego poradzić w kwestii mody. Jeszcze nie zdarzyło się tak, żeby było coś co nam się obojgu nie podobało, albo żeby było tak, że mnie się coś podoba, a jemu nie. Generalnie jest tak, że mnie się nic nie podoba, a on wyszukuje coś fajnego i mówi, że w tym mi będzie fajnie i po jakimś czasie przekonuję się, że ma rację. Ja nienawidzę modowych spraw, najchętniej chodziłabym w kółko w rozciągniętych swetrach, a on ma gust i mi dobiera fajnie ubrania i co w tym złego?
Kieckę najchętniej kupiłabym z nim, bo wiem, że byłoby super. No ale ta tradycja pokazywania się dopiero w Dniu Ślubu... My z moim oglądamy sukienki i też nie jest to dla mnie dziwne. Tak naprawdę każda z nas jest inna, jedna robi tak, inna inaczej Tolerancja najważniejsza zawsze i wszędzie
Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2013-01-06 o 23:56 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę wszystkim parom, które "lekko" zdobyły mieszkanie czy pieniądze na ślub. Z drugiej strony może bardziej będę potrafiła uszanować wartość tego, do czego sami dojdziemy.
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-01-06 o 23:56 |
|
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
ja też na zdjęciach pytam się TZa czy taka albo inna mu się podoba
![]() sądzę, że w dniu ślubu choćbym miała na sobie worek po ziemniakch to emocje zrobią swoje i powie, że pięknie wyglądam (comiałby innego powiedzieć?
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie odłożylibysmy wtedy do ślubu tyle ile chcieliśmy, a gdyby w trakcie rodzice TŻ zaooferowali pomoc to przyjęlibyśmy ją, ale nie liczyliśmy tylko na nich. Teraz jak nagle mamy do 6 miesiecy jednak wywalic te 50 tys no to troche sprawy się komplikują i jak nie będzie wyjścia to przełożymy ślub, nie obraże się przecież na nich jak nam nie będa chcieli, albo nie będa mogli pomóc. I tak to, że mamy gdzie mieszkać to już jest bardzo dużo + to, że urządzili nam pokój w tym domu swoim, żebyśmy mieli gdzie na weekendy przyjeżdzać. Jestem im bardzo wdzięczna za wszystko, ale jakby jednak chcieli nas wspomóc nie obraziłabym się. W innym wypadku przełożymy ślub bo przecież nie nakradnę znikąd tej kasy ![]() pomogą Nam-fajnie, nie pomogą-nie będzie wyjścia i ślub bedzie w 2015 albo w 2014 bez żadnego wesela/przyjęcia. Ale to się wszystko rozwiąze do 2 miesięcy po oświadczynach oficjalnych, kiedy rodzina TŻ dowie się o naszych planach. TŻ po wypłacie w styczniu kupuje pierścionek |
|
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powtórzę, że wiadomo jak rodzice jedni czy drudzy chcą coś dołożyć, pomóc - super, (nam akurat 'pomogła' w pewnym sensie moja Mama w kwestiach mieszkaniowych - bezgotówkowo, ale pomogła) jeśli mają taką możliwość i chęci, jeśli jednak nie.. zwyczajnie było by mi głupio podejmując krok w stronę zakładania rodziny na czyiś barkach, bo rodzice mają pieniądze to pewnie się dorzucą. Stać mnie - biorę ślub i robię przyjęcie/wesele. Stać mnie - zakładam rodzinę i myślę o przyszłości. Nie stać - czekam na moment w którym będzie mnie stać!
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te koleżanki o których pisałam pracują w sklepie z ciuchami, są obyte w sprawach mody, co komu pasuje a kto nie. Mogłyby się ubierać modnie i tak jak lubią, ale przychodzą ich TŻci w dresach (akurat Ci dwaj totalnie przezroczyści, zwykli faceci nie mający pojęcia o modzie) i udają wielkich kreatorów mody, a one ich słuchają jeżeli miałaby faceta, który się na tym zna to pewnie też by go słuchała ) i to ja chodzę z TŻ na zakupy i mówie Mu co fajne, a co nie ale juz przez te ponad 3 lata to się na szczęście troche wyrobił bo jak Go poznałam to była istna masakra a jeszcze mam jedną koleżanką (sliczna dziewczyna, oryginalna uroda), którą facet ubierał by najchętniej w białe kozaczki,miniówki dżinsowe, satynowe kiecki itp który twierdzi, że np oficerki są dla starych bab |
|
|
|
|
#3922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mieszkania też nie mamy. Jesteśmy skazani najpierw na wynajem, później na kredyt. Ale mój TŻ mówi dokładnie tak jak i Ty, że będziemy potrafili uszanować to wszystko.
|
|
|
#3923 |
|
Zadomowienie
|
Wstawać
|
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się dzisiaj ostro biorę do pracy, bo aż wstyd jakie mam zaległości...
|
#3925 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
AMEN
|
||
|
|
|
#3926 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
My też przełożyliśmy na 2015, bo bardziej nam zależy na domu. |
|||
|
|
|
#3927 |
|
Przyczajenie
|
jejku dziewczyny ile Wy piszecie
z jakiego województwa jesteście ?? Tyle napisałyście na tym forum, że nie jestem w stanie tego przeczytać:P Kiedy idziecie do księdza ?? Pozdrawiam |
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Mogę się dołączyć? ![]() TŻ oświadczył mi się w Sylwka i planujemy wesele w pierwszej połowie 2014r. Zastanawiamy się tylko nad miesiącem. Mi się podoba maj
|
#3929 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też liczę na chlebek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja mama ma dwie obrączki - z białego i z żółtego złota. |
||||
|
|
|
#3930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- My będziemy mieć obrączki z żółtego złota jakieś o najprostszej "konstrukcji"
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.

piliśmy go już na dwóch weselach i na sylwestrze i się sprawdza bardzo dobrze

szalone jestescie, że tyle piszecie
widzę, że dużo tematów się tu przewinęło
ale generalnie nie widze w tym nic złego 
a mianowicie pisałam Wam, że rodzice TŻ wybudowali dom, mieszkanie zostawili dla TŻ i Jego brata no i ja sie tam wprowadzam za jakieś 3 tygodnie. I brat miał mieszkać z Nami minimum rok, jednak się okazuje, że max do pół roku chce sie wyprowadzic i mamy Mu spłacić te 50 tys
w ciągu roku bylibyśmy w stanie odłożyć około 20 tys, a tak to będzie jedna wielka dupa
kiedyś do mnie zadzwoniła w wolny dzień, że mam NATYCHMIAST przyjechać bo sklep jej sie nie podobał i ja odmówiłam to była o to wielka afera i na dywaniku wylądowałam. To jest chore 
TŻ chce tylko białe złoto. Ja myślałam coraz bardziej, że tylko żółte, ale po dzisiejszych przymiarkach na targach nie podoba mi się to żółte na moim palcu, nooooł. Ja zawsze cała w srebrze, kolczyki srebrne, zegarek posrebrzany, jakieś bransoletki też srebrne zawsze czy łańcuszki i tu nagle taki mega kontrast żółta obraczka.

zdrowia dla siostry!