|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
ja miałam zaległy za 2011 i 2012 pełny więc go wzięłam .... z nowego tydzień i tak po Wielkanocy szykuje się powrót ... ale jak tu moją klusię zostawić?
|
|
#662 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dpbry kochane
jmnie właśnie obudzil mezul wychodzący do pracy, patrzę do lozeczkq a mała sobie lezy i gada. Wysłaliśmy sie obie, a mała to szczególnie jak zasnela wczoraj o 20 to spala ciągiem 12h hehe w ogóle mam ochotę udusc teściowa, tzn miałam chec na to wczoraj bo podkur#wiała mnie tekstami: widzisz rodzice ci smieco ze sloiczka dają a ją bym ci tu dala ziemniaczka z maselkiem i dobra śmietanka 30 potluczonego, albo kto to widział jakieś kleiki i kaszki cudowqc. 4mc tp jq moim kasze manna na wodzie robilqm i trochę mlekq ze sklepu dawalam. nie musze chyba dodawac, ze pojąć nie mogła dlaczego ją małej nie budze w nocy na larmienie i czemu co 3h jej 150mm nie karmie, bo przeciez tego cyca to ona napewno niee je tylko sie przytula, a ją dziecko glodze dając 3xna dzień mm:[ jak ja udusze uniewinnia mnie prawda? ;D ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
no i widze, że dolnoslazaczka tak jak ja ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- współczuję kochana. ją pracę pelnoetatowa zamierzqm rozpocząć jak mala slonczy rok i do szkoly tak samo wrócić, bo koncxy mi sie dziekanka :/ciekawe czy nam to sie uda. najgorzej, ze nie chcemy do zlobka i zostaje bqbcia-teściowa ale ona to mi jq zapasie :[
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-01-07 o 08:29 |
||
|
|
|
#663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny kolega chcę mi sprzedać nowy śpiworek do wózka, taki na zimę, zastanawiam się czy kupować, za 50 zł. Myślicie, że na przyszłą zimę przyda się do sanek i spacerówki?
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2013-01-07 o 08:40 |
|
|
|
|
#664 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak odpowiadasz na wątek to poniżej pola odpowiedzi masz przycisk zarządzaj załącznikami. Jak klikniesz to pojawi Ci się okienko w którym możesz załadować fotki z kompa Cytat:
|
||||
|
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że się przyda ![]() sama chciałam kupić ale jakoś mi wyleciało .... straszne .. kurcze to jeszcze maleństwa są przecież ... same w wielkim świecie bo mama musi na mleczko zarabiać - zakichany kraj ... ![]()
|
|
#666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Witamy nową Mamusie i prosimy o zdjęcie Mariki Asiluka jesteś niesamowita - tak jak były relacje na żywo z porodu tak teraz będziemy miały z wycieczki do Meksyku. Ale to super bo jak wtedy przeżywałyśmy taki poród tak teraz odpoczniemy i skorzystamy z ciepłego słoneczka razem z Tobą ![]() Mó Jaś też pokasłuje ale to ewidentnie od śliny bo przed kaszlem zawsze chce coś powiedzieć i tak zaciąga powietrze i wtedy ślinka mu wlatuje tam gdzie nie powinna ;(
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz biorę się za nadrabianie, choć nie wiem czy uda mi się wszystko przeczytać za jednym razem, bo gaduły z Was straszne.
![]() Wpadłam pochwalić się, że Antek przespał dzisiaj po raz pierwszy całą noc!!! Co prawda przebudził się chyba z 2 razy przez kaszelek, ale to raczej takie przez sen było, bo od razu spał dalej.Bałam się, że może ma gorączkę, dlatego tak śpi, ale na szczęście nie. Wynika to raczej z tego, że śpi całą noc ze mną w łóżku. Wolę go mieć teraz przy sobie, bo przez ten kaszel czasami się zapowietrza. A TŻ od 3 dni mieszka w izolatce w kuchni, więc mamy całe wyrko dla siebie.Na 11 jesteśmy umówieni do tego pediatry. Trzymajcie kciuki, aby ten kaszelek nie okazał się niczym poważnym.
|
#670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja bym wzięła. Za 50 zł
|
|
|
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I zazdroszczę przespanej nocy... u nas jak zwykle pobudki co 2 godziny. A Alicja ma już prawie 4 miesiące... buuu kiedy ona zacznie normalnie spać??? |
|
|
|
|
#673 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla Antka ![]() W kuchni masz łóżko? ![]() zaciśnięte
|
|
|
|
|
#674 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Dziś tylko 3 pobudki Matinuch leży i pochłania rękę, a ja mam czas na kawę. My Ciebie też Co Ci się na wyznania zebrało ![]() Cytat:
Ja też się za siebie biorę. Krop musi mi rowerek spowrotem z piwnicy przytargać. Ostatnio stał i się kurzył to go wyniósł. No i twierdzi że mam wymówkę aby nie jeździć wieczorem, bo świateł nie mam Cytat:
![]() U nas na kolędzie też kazali mieć swoją wodę, a ksiądz z kropidłem takim swoim już chodził i tym święcił. Nie, z piwnicy Cytat:
![]() Trzymam Później coś wrzucę, bo będę zgrywała zdjęcia. Dosłownie Szczęśliwego lotu ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() A niania dla Jagódki? Cytat:
A śpiworek się przyda na pewno. Super, gruby, ciepły, bierz. Tym bardziej bierz, bo się przyda, wiem co mówię bo Paula miała i nie wyobrażam sobie przechodzić zimy bez niego. |
|||||
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy sie z rana z nowina ze konczymy dzis 4 miesiace i z tej okazji pojde do rossmana po soczki bo tak jak pisalam kaszki nie bede wprowadzac skoro na moim mleku slicznie przybiera. Sloiczki wprowadze mysle tak za miesiąc narazie sama piers + soczek tak jak radzila pediatra.
z waga to straszna lipa,ja jeszcze nie mam samozaparcia. Cwiczyc napewno nie bede,jedynie dieta ale tez nie umiem bo tak lubie sobie popapusiac w domku z nudów. Wczoraj zjadlam tyle ze szok. Rano oczywiscie kawusia z jednej lyzeczki rozpuszczalna z mlekiem.Na sniadanie 2 kanpaki z dzemem i kakao,potem frytki z ketchupem i rosół,na to paka chipsow i landrynki potem ok 23 kolacyjka 2 kanapki z szynka w miedzy czasie ok 0,5l orenzady i w lozku przelezalam caly dzien ogladajac filmy. i jak tu schudnac? |
|
|
|
#676 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i lecę do mojego dziecka, któremu już nudzi się w wózeczku. Przynajmniej zdązyłam Was nadrobić i przy okazji zjeść śniadanie.Moje dziecko jest bardzo absorbujące albo na rączkach u mamusi albo przy cycusiu. Żadne zabawki ją nie interesują. Raz mi chyba w macie poleżała z godzinę. A wszystkiemu winna jest kupa bo ciągle się pręży i nie może jej zrobić. Jak już coś wyjdzie to jest 10 minut szczęścia i od nowa to samo. Może powinnam zmienić dietę?
kciuki za Antosia zaciśnięte.
|
#677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że uda Ci się jednak coś skrobnąć nam. ![]() Cytat:
Poza tym jak się z nim ważę to ma już ok. 6kg, więc jak czytam, że niektóre dużo starsze wątkowe maluszki tyle ważą, to wychodzi na to, że moje 10-tygodniowe dziecię to mały gigant. Ostatnio troszkę fałdek mu przybyło, ale nie wydaje mi się, żeby był jakimś tłuścioszkiem. ![]() My też Cię bardzo lubimy i tesknimy za Tobą i Majką, więc ucz się ładnie, żebyście mogłby niedługo z nami być częściej. Powodzenia na uczelni! To lecę dalej...
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
A ubranka NEXT sa sliczne,ja mam duzo dla Oskara z ciucholandu,zreszta dla Dominika tez mam duzo spiochow. Sliczne są. OStatnio znalazlam 2 pary jeansow takie z małpką normalnie cudo,za pare groszy bo na wage co rzadko sie zdarza cos fajnego tam wypatrzec a na all to sie bija mamusie a te spodnie oj bija
|
|
|
|
#679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla Dominika Ja wczoraj kupiłam sobie kokosa i zjadłam całego a coo ale trzeba się wziąć bo tak nie może być ![]() Jak mi się nie chce iść na szczepienie
Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2013-01-07 o 09:39 |
|
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
mi pediatra nie mierzy malego. Ja sama mierze i mial 61cm,niewiem czy dobrze mierze. A jak Wy mierzycie?
|
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas dzisiaj 2 pobudki na jedzenie. I nad ranem tak zaczeli u nas grzać że Jaś obudził sie z zawalonym nosem wiec trzeba było odetkać
![]() I dzisiejszy Jaś
|
#682 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za wszystkie kciuki!!!
Lecę pomału szykować siebie, póki Antoś śpi, a później ogarnięcie i nakarmienie maluch i jedziemy. Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że już teraz będziesz częściej udzielała się u nas. Mamy taki 1-osobowy rozkładany jakby fotel. Mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu i on już był na stanie, gdy się wprowadzaliśmy. TŻ za wszelką cenę chciał go wynieść do piwnicy ( bo za piękny to nie jest ), a ja się uparłam, żeby go zostawić, bo może się przydać jak ktoś w gości z noclegiem przyjedzie. Tym sposobem jak zaczęliśmy robić kącik dla Antka, wylądował on w kuchni, bo w pokoju zabrakło miejsca. Niejednokrotnie już się przydał, jak TŻ-ta mama przyjeżdżała do nas na weekend. A jak jest złożony to, gdy robię coś w kuchni, to stawiam na nim leżaczek z Antkiem i maluch jest w siódmym niebie, bo widzi wszystko lepiej niż z podłogi. ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
Pamiętam pierwsze jego zdjęcia, które wklejałaś, to był taki maciupki, a tu już tak pięknie wyrósł. I jaki zadowolony!
|
|
#683 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my mamy audi a4 z 1997 i to nie kombi a stelaż i gondola wchodzą do bagażnika bez problemi i jeszcze zakupy nie psuje Nam sie wcale i tak ją lubimy,że nie zmienimy tak szybko i nasza jest diesel i pali 5l/100 km.No to ją wychwaliłam ![]() my szczepimy 5w1 i nic po za tym Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
? Bo ja też z Dolnego Śląska![]() nadrobiłam wszystko pięknie,cos sie ogarnąć nie moge ostatnio ![]() dzień dobry! |
|||||
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Anusia to napisz mi na pw adres maila
![]() Dearline dziekujemy. A pokaż Twojego Antosia bo Go dawno nie widziałam Dziewczyny mam pytanie - chciałabym kupić łóżeczko turystyczne i tu pojawiają się wątpliwości - czy one mają w sobie juz jakieś cieniutkie materace na spód czy coś trzeba dokupowąć?
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-01-07 o 09:58 |
|
|
|
#685 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bierz = opłaca się ! Cytat:
za Antka ...dzisiaj jakieś szczepionki mamy ?? Gdzie Iwcia? po gościach się nie odzywa - odpoczywa? ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
mają taką cieniutką matę ... ale nie wiem czy wszystkie
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
He, he, też to zauważyłam
![]() Jej, znów tak pędzicie jak za czasów brzuszków no to nigdy nie będę na bieżąco, bo w weekendy nie wizażuję ![]() Ale witam się poniedziałkowo z mega zimowej scenerii ![]() Marta wybierasz się na spacerek ![]() Moje dziecię jeszcze spi - od 21....... oczywiście z przerwami na papu, zmianę pieluchy i ubranka (bo siku wyszło bokiem), ale moja "Emilianka" to śpioszek, i powyższe "Zabiegi" nie przeszkadzają jej w śnie
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za Antosia zaciśnięte.
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny
Trzeba dokupić. |
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
A możecie polecić jakieś łóżeczka turystyczne?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

mam nadzieje, że będzie dzielny, i że badanie przez pediatrę będzie ok. Trzymajcie kciuki żeby był zdrowy a kaszelek był spowodowany tylko nadmiarem śliny.

Bo ja niedoświadczona w tych sprawach

dla Antka 
Szczęśliwego lotu
Ostatnio troszkę fałdek mu przybyło, ale nie wydaje mi się, żeby był jakimś tłuścioszkiem. 
no ale audi przynajmniej jeżdżą. Mój tata ma identyczne od kilku lat i sobie chwali.
no to nigdy nie będę na bieżąco, bo w weekendy nie wizażuję