MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 11:29   #151
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Mamuśka XXL!

Jeju, ale wielka sie wydaję Kocham jednak swój brzuszek, hehe
29t4d
Piękna a nie wielka.
I do tego zadbana
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 11:35   #152
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

ja też z tych co mają szerokie biodra
tja... jasnneeee... kolejna wyrywna. jak widac na załączonym wyżej obrazku....

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Teraz wiem, że co to cięcie czaszki - pikuś!!!!!!!
cięcie czaszki brzmi bardzo hard corowo....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 11:36   #153
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ojjjj megi, az sie przerazilam, co to za operacja?
o to samo miałam zapytać, ale mi cytat ucięło..
a brzmi strasznie!

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 11:37   #154
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
ojjjj megi, az sie przerazilam, co to za operacja?
Aaaa - kości miałam niesymetryczne, a wtedy jeszcze NFZ płacił za to, to se ciachnęłam. Troszkę nawet widać różnicę, ale przede wszystkim stawy lepiej pracują i oddychanie się zmieniło.
Myślę, że drugi raz też bym się zdecydowała - w 9 dni po operacji miałam 6 kg mniej.
Stary 2013-01-07, 11:39   #155
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Ja tez tak mam, połóżna w szkole rodzenia mnie tak uspokoiła, powiedziała jak rodzic, zeby nie bolało i z czego podczas porodu można korzystac, ze wcale sie nie boję...Ale na bank po zmienię zdanie-jak te, któe już rodziły. Grunt, to nie schizować
podziel się z nami tą wiedzą pliiiis

trzymam za załatwienie wszystkich spraw

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
a ja wczoraj wieczorem zamówiłam kilka rzeczy na allegro, i do szpitalnej torby i smoczki i butelki..
coraz częściej myślę o pakowaniu tej torby chociaż jeszcze 2 miesiące..
ja myślę o tym inaczej: już tylko 2 miesiące
i cały czas dręczy mnie dziwna świadomość, że i tak będzie to wcześniej (odpukać) a ja w ogóle nie gotowa. jeszcze ta choroba dodatkowo mnie nastraszyła, bo przez kaszel bolał brzuch i czułam jakby mały chciał wyskoczyć na świat dlatego biorę się teraz porządnie za wyprawkę. koszule i szlafrok do szpitala zamówione, teraz będę szukać łożeczka i dodatków do niego, wanienki itp

pochwalisz się co zamówiłaś?

Cytat:
powiem ci ze mnie też zwsze wkurzał taki rękaw pomiędzy a w tej sukience wogóle mi to nie przeszkadza

no 2 cm jeszcze mogę oddać
pewnie kwestia przyzwyczajenia ja uwielbiam długaśne rękawy, babcia zawsze za to na mnie krzyczała i kazała zaginać, bo lubiłam naciągać sobie na ręce żeby było cieplutko ale ja dziwna jestem, bo jak mi rękaw sięga przed nadgarstek to już się dziwnie czuję i automatycznie ściągam go w dół bo wydaje się za krótki

dziękuję za 2cm
może uda mi się jeszcze od kogoś wydusić ze 3cm i w końcu będę miała 1,70m
Stary 2013-01-07, 11:40   #156
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Aaaa - kości miałam niesymetryczne, a wtedy jeszcze NFZ płacił za to, to se ciachnęłam. Troszkę nawet widać różnicę, ale przede wszystkim stawy lepiej pracują i oddychanie się zmieniło.
Myślę, że drugi raz też bym się zdecydowała - w 9 dni po operacji miałam 6 kg mniej.
o matko tak sama na własne życzenie.. podziwiam, ja nie miałabym odwagi..

Stary 2013-01-07, 11:42   #157
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
QRde musze przed tym szpitalem oprawic i oddac prace dyplomowe bo 19go obrona i szlag m,nie trafi!!! marginesy, lustrzane, dwustronnie, jednostronnie, wszystko mi sie przesuwa, przestawia, zmienia wrrrrrrrrrr! kij oddam tak jak mam, bo nie umiem, zeby było dobrze.... moze na cięzarna spojrzą przychylnym okiem...jade do xero, zawiezc zwolnienie i wypozyczyc z biblioteki cos miłego na szpital...wypadałoby sie ejszcze zameldowac w nowym domu, ale czy trzeba od razu zmienaic dokumenty? bo nie mam zdjęć... No i do pepco kupic wkłądki laktacyjne i nowy stanik, bo w domu chodze bez i zmieniam po 3 razy na dobe koszulki bo siara leci, stare biustonosze cisną, a w szpitalu chodzic z siarą na bluzce to siara;p!qrde i jeszcze snieg pada, 3majcie kciuki żebym szczesliwie objechała, bom marny kierowca! i wszystko załątwiła!
też się nieźle męczyłam z tymi marginesami bo wszystko mi się przestawiało.

co do meldowania się to nie wiem ile czasu na to jest, ja tu gdzie mieszkam zameldowałam się dopiero po 7-8 latach, wcześniej nie chciało mi się wszystkich dokumentów wymieniać, potem coś tam, potem już do ślubu chciałam poczekać i zmienić wszystko i adres i nazwisko i tak się zeszło. nie miałam z tym żadnych problemów, byłam cały czas zameldowana u rodziców, więc jak coś przychodziło na stary adres to i tak to dostawałam, we wszystkich dokumentach/umowach profilaktycznie podawałam adres rodziców, żeby problemu nie było a mieszkałam w innym miejscu.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 11:44   #158
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
o matko tak sama na własne życzenie.. podziwiam, ja nie miałabym odwagi..
Proszę Cię - lekarz przyznał się, że odcinał mi nos jakieś pół roku po operacji, jak mu powiedziałam, że jakiś wystający mam i pewnie go sobie zrobię To był żarcik, ale na poważnie powiedział, żebym lepiej go już nie ruszała, bo odcinał i nie wiadomo, jakby zareagował na kolejną operację.
No i rozważał, czy mi nie skrócić języka - myślałam, że to żart był, ale nie. Bo jakiś taki długi mam i to niedobre po takiej operacji Uwielbiam tego lekarza Później mnie na kawkę zabierał.
Stary 2013-01-07, 11:48   #159
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

QRde musze przed tym szpitalem oprawic i oddac prace dyplomowe bo 19go obrona i szlag m,nie trafi!!! marginesy, lustrzane, dwustronnie, jednostronnie, wszystko mi sie przesuwa, przestawia, zmienia wrrrrrrrrrr! kij oddam tak jak mam, bo nie umiem, zeby było dobrze.... moze na cięzarna spojrzą przychylnym okiem...jade do xero, zawiezc zwolnienie i wypozyczyc z biblioteki cos miłego na szpital...wypadałoby sie ejszcze zameldowac w nowym domu, ale czy trzeba od razu zmienaic dokumenty? bo nie mam zdjęć... No i do pepco kupic wkłądki laktacyjne i nowy stanik, bo w domu chodze bez i zmieniam po 3 razy na dobe koszulki bo siara leci, stare biustonosze cisną, a w szpitalu chodzic z siarą na bluzce to siara;p!qrde i jeszcze snieg pada, 3majcie kciuki żebym szczesliwie objechała, bom marny kierowca! i wszystko załątwiła!
Chyba jest czas do 30 dni a dzisiaj rano w DDtvn mówili że od 2016 znika obowiązek meldunku
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 11:48   #160
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
i cały czas dręczy mnie dziwna świadomość, że i tak będzie to wcześniej (odpukać) a ja w ogóle nie gotowa. jeszcze ta choroba dodatkowo mnie nastraszyła, bo przez kaszel bolał brzuch i czułam jakby mały chciał wyskoczyć na świat dlatego biorę się teraz porządnie za wyprawkę. koszule i szlafrok do szpitala zamówione, teraz będę szukać łożeczka i dodatków do niego, wanienki itp

mam to samo..

a takie pierdołki jak łapki niedrapki, 2 butelki TT, pojemniczki do mrożenia pokarmu, 2 smoczki TT uspokajające, zawieszkę do smoczka, patyczki do uszu dla bobasa, płatki kosmetyczne, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe Seni i bella mamma

http://allegro.pl/tommee-tippee-zawi...905188755.html
http://allegro.pl/tommee-tippee-smoc...905198867.html
http://allegro.pl/2xbutelka-260ml-to...897646644.html
http://allegro.pl/hit-lapki-niedrapk...897646576.html

Stary 2013-01-07, 11:49   #161
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Proszę Cię - lekarz przyznał się, że odcinał mi nos jakieś pół roku po operacji, jak mu powiedziałam, że jakiś wystający mam i pewnie go sobie zrobię To był żarcik, ale na poważnie powiedział, żebym lepiej go już nie ruszała, bo odcinał i nie wiadomo, jakby zareagował na kolejną operację.
No i rozważał, czy mi nie skrócić języka - myślałam, że to żart był, ale nie. Bo jakiś taki długi mam i to niedobre po takiej operacji Uwielbiam tego lekarza Później mnie na kawkę zabierał.
no niezły lekarz, a słowo "odcinał nos" <SZOOOK>

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 11:50   #162
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
no nieźle..
ja bym uciekała na jego widok..

Stary 2013-01-07, 11:51   #163
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Chyba jest czas do 30 dni a dzisiaj rano w DDtvn mówili że od 2016 znika obowiązek meldunku
ja włąsnie sie zastanawiam jak to zrobic, bo jestem zameldowana na stary adres, mieszka tam tylko siora, a mieszkam gdzie indziej cąłkiem, a teraz jeszcze gdzie indziej bede mieszkać, takze chba w najblizsyzm zcasie bede sie pzremeldowywac bo potem zeby mały miał od razu meldunek tam gdzie bedziemy meiszkac

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 11:51   #164
maria28
Kniaginia

Cytat:
Mamuśka XXL!

29t4d
Śliczny!
Mój też urósł. Ludzie zaczęli mi miejsca siedzącego ustępować.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Taaa qrwa juz po jajecznicy
Wlsnie przed chwila wyladowala w Pracowniczym WC ...!!!
Kolejna, która źle zareagowała po jajecznicy?

Cytat:
a ja wczoraj wieczorem zamówiłam kilka rzeczy na allegro, i do szpitalnej torby i smoczki i butelki..
coraz częściej myślę o pakowaniu tej torby chociaż jeszcze 2 miesiące..
Ja też. W tym tygodniu, jak siedzę w domu, mam plan zacząć kompletowanie tej torby.

megi-megi, co za lekarz hardcorowy, jakie teksty a cięcie czaszki i tak brzmi zatrważająco.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 11:52   #165
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Cześć dziewuszki..
Wpadam do was poczytać i trochę sobie pochlipać przy kawceMój Tż wczoraj mi powiedział jak stoimy finansowo...właściwie to leżymy...po opłaceniu raty samochodu,kasy dla rodziców i zusu...nie zostaje nam nic.Zabraknie nam kasy na gaz/paliwo do samochodu i na rachunki za prąd,wodę i śmietniki.A najgorsze że ja bym chciała jakoś pomóc ale nie mogę.Od samego początku ciąży nie pracuję,bo nie mogę-mogłabym znów poronić.

Nic tylko się powiesić....
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 11:53   #166
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
no to macie i mnie +12 kg napewno a pewnie i więcej bo wagi w domu nie mam a biorę wagę z wizyty która byłą 2,5 tyg przed fotką oczywiście ja z tych mało fotogenicznych

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Dziewczyny co już mówią po imieniu do brzuszka - ALE WAM ZAZDROSZCZĘ!
Nasze dzieciątko ciągle jest Fasolkiem... za cholerkę nie możemy się zdecydować na imię... wczoraj sobie nawet uświadomiłam, że dając maluszkowi imię dotrze do mnie, że będzie mieli dziecko...
u mnie to samo

Cytat:
Mamuśka XXL!

29t4d
sliczny

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
dobra dziewczynki trochę starałam się Was nadrobić ale nie daję rady uciekam pisać moją zaległą mgr,którą muszę oddać do końca stycznia a jeszcze prawie nic nie mam więc proszę nie bądźcie złe i trzymajcie kciuki
trzymam kciuki

Cytat:
podziel się z nami tą wiedzą pliiiis

trzymam za załatwienie wszystkich spraw

pewnie kwestia przyzwyczajenia ja uwielbiam długaśne rękawy, babcia zawsze za to na mnie krzyczała i kazała zaginać, bo lubiłam naciągać sobie na ręce żeby było cieplutko ale ja dziwna jestem, bo jak mi rękaw sięga przed nadgarstek to już się dziwnie czuję i automatycznie ściągam go w dół bo wydaje się za krótki

dziękuję za 2cm
może uda mi się jeszcze od kogoś wydusić ze 3cm i w końcu będę miała 1,70m
ja tez nie gotowa a jak powiedzieli w szpiatlu ze moze byc znami wczesniej nawet juz pod koniec styczniazreszta strasza mnie ze juz własnie od konca stycznia chca mnie na odziale ale sie nie dam najpierw wyprawka i jak bedzie juz wiekszosc gotowe to dopiero dam sie położyc ...

co robicie na obiadek ja chyba koperkowa ogolnie mam strasznego lenia wspólczuje tz ze musi w pracy siedziec no ale cóz ktos musi
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 11:53   #167
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A o której jesz śniadanie ? Jeżeli nie jest to 5 rano, to przerwy są za duże.

Ja jem ostatni posiłek teraz ok 22:30 - dla mojego organizmu pobudka o 9 to już za późno, od dziś wstaję o 6 na śpiącego coś zjadam i wracam, bo jak nie to mi na czczo wychodzi powyżej 90. Badaj w tych pierwszych dniach jak najczęściej cukier - a najlepiej zrób sobie kilka razy http://portal.abczdrowie.pl/dobowy-profil-glikemii

Bo to co dzieje się w naszym organizmie po pierwszym posiłku, najczęściej odzwierciedla błędy popełnione przed nim, a nie jego samego.

Nie, na czczo 60 do 90 dla nas
godzina po posiłku do 120.

I później też, ważne żeby nowe rzeczy mierzyć i po1 h i po 2 h, bo część rzeczy cukier wolniej podnosi poziom np z tłuszczy z węglami a wahanie cukru po 2 h jest tak samo szkodliwe jak po 1 h.

Np kaczka pieczona, z makaronem razowym i masą surówek po godzinie - 97 , po 2 h 113 ale jak widać ciągle się łapie
Śniadanie o 8 więc faktycznie może za długa przerwa, spróbuję jutro wstać z mężem o 5,30 zjem śniadanie i pójdę dalej spać.
Z mierzeniem za bardzo nie poszaleję bo dostałam tylko 40 pasków od dziadzia i 10 z glukometrem. Ja pewnie dostanę receptę dopiero od diabetologa a tam udało mi się dzisiaj zarejestrować na 17 stycznia.
Do tego miałam skierowanie od prywatnego ginekologa i Pani z rejestracji kazała mi iść do rodzinnego po skierowanie żeby było na nfz a myślałam, ze tamto na nfz
Stary 2013-01-07, 11:54   #168
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
ja szukam laktatora do okazjonalnego uzytku i mam nadzieje, ze nie bede miala problemu z laktacja - bo jak czytalam, to wlasnie elektryczny polecany jest przy problemach z karmieniem - np. mala produkcja czy zastoj pokarmu, dziecko niedojada.
a ja sie zdecydowalam od kolezanki na używany elektryczny bo pewny i tani
a wole mieć niż nie mieć. i gdybym pfu pfu nie umiała karmić to chciałabym i tak swoim mlekiem karmić a nie sztucznym.

Cytat:
no to macie i mnie +12 kg napewno a pewnie i więcej bo wagi w domu nie mam a biorę wagę z wizyty która byłą 2,5 tyg przed fotką oczywiście ja z tych mało fotogenicznych
+12 ?? chyba +2

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
ja weszłam w okres strachu przed tym wszystkim..... boję się mówić ,boję się myśleć ........ boże jak sobie TO wszystko przypomnę - jak ja To przeżyję .... ??? A najgorsze nocki - zamęczam tżta gadaniem o wszystkim byle nie ...o Tym ale w końcu on padnia a ja zostaję z tymi wszystkimi myślami których nie chcę ......
W głowie mam tylko ....................

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Pani, ja myślałam, że będzie u Was Fernando!
tyle nam gadała że będzie Fernando a teraz się wymiguje

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość

od 4rech dni codziennie śni mi się taka suuuper czysta, przejrzysta śliczna lazurowa woda w której się kąpie, pływam czy nurkuje - ponoć to na wielkie bogactwo i pomnożenie gotówki
a mi sie dziś basen śnił o jak fajnie było

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
...........
no tak .... przepraszam , ale ja juz przestaje myśleć ...... wiem ,że nie pomagam ...ale i tak już nic nie pomoże .
przęłączcie mnie na ignora może ...bo jak napiszę dokładnie to co myślę .... to żadna nie zdecyduje się rodzić ..........
ja umieram - spadam zająć się czymś - bo się rozkręcam w tych tematach ...... - a to nie pomaga nikomu.
hm... kusząca propozycja
Cytat:
Zresztą, wczoraj policzyłam i biorąc pod uwagę wszystko dla dziecka to z laktatorem, zapasem kosmetyków, łóżeczkiem, rzeczami dla mnie do szpitala, nowym szlafrokiem i koszulami nocnymi, fotelikiem za 1000 zł i tak za wszystko nam wychodzi ok 2800 więc nawet budżetu nie wydaliśmy, no ale głównie dlatego bo np wózek, ubranka, mata edukacyjna, karuzela - wszystko dostaliśmy. Także z pieniędzy od rodziny, planuję jeszcze opłacić te szczepionki w pierwszym okresie, tylko muszę się w to wczytać i podjąć decyzję jakie chcemy a jakie nie, bo jeszcze się nie orientowałam w temacie.
a cóż to za taki drogi fotel?
Cytat:
29t4d
super

Cytat:
Ja przed porodem myślałam, że jakoś to będzie. Przeżyłam operację cięcia czaszki, gdzie odcinali mi nos, ściągali kawał skóry, wycinali szczękę etc. Było słabo, ale przeżyłam. Pomyślałam, że co to poród.
Teraz wiem, że co to cięcie czaszki - pikuś!!!!!!!

Cytat:

uff nadrobiłam

no zamowiłam fotel wreszcie.
dziś jedziemy targować się o wozek. kupić materac i chyba pralke zamówić. już mam dosyć. a jak sobie przypomne ile mam jeszcze prac do szkoly do napisania to nic tylko

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 11:54   #169
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a! zapomniałam o moim koronnym atrybucie
ja mam tak szerokie biodra, że jak złączę stopy to uda w ani jednym miejscu się nie stykają mam taką dziurę udka dotykają się tylko jak skrzyżuję nogi

Cytat:

tym sposobem byłabym bardzo wysoką kobietą
a ja cytatą

wzrost od biedy przełknę taki jaki mam ale w cycki dodałabym parę cm, no chyba że po porodzie i karmieni nie wrócą do swojej nikłej postaci to też przeżyję

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
też się nieźle męczyłam z tymi marginesami bo wszystko mi się przestawiało.
ojejku jak przypomnę sobie moją męczarnię z wordem przy wykańczaniu mgr to aż fala gorąca mnie przechodzi. taka mądra byłam że dopiero pod koniec jak już nagreźmoliłam prawie 130str wzięłam się za spis treści a trzeba było od tego zacząć/ w efekcie wszystko mi się przestawiało i w ogóle... na koniec już i laptop miał dość, bo jak próbowałam zapisać mgr to się wyłączał
Stary 2013-01-07, 11:55   #170
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
kolejne pocieszenie- szerokie biodra zawsze wszyscy wmawiali, że dzięki temu będzie łatwiej rodzić więc zobaczymy
macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro od którego można byłoby na raz kupić większość rzeczy do wyprawki?
Też liczę na szerokie biodra :PP

a na wątku styczniowo lutowym na I stronie dziewczyny polecają tych

PRZYDATNE LINKI (zapożyczone od innych mamuś )

Polecani sprzedawcy z Allegro: <<link
Rodzyneczki
r_p77
JustineX
rajrodzica-pl
my-baby-love
kewis777
ABBY-pl

jak wejdziesz w ich wątek są linki

Cytat:
a ja się schizuję, że mam za mało 56 (kilka sztuk) i 62 będą duuuużo za duże..
jak rodziłam córę miała 52 cm i w 56 pływała..
Ja też się tego boję, mam mało tych najmniejszych, ale ponoć można podwijać a jak nie to kogoś do sklepu wysłać

megi ale przeżycia...

Cytat:

o fu%k... matko boję się co ja temu mojemu Maluszkowi zrobiłam od wyników koszmarnie późne te terminy do CMUJ....
choć tyle że pizzy nie jadłam...
Myślę że przy takich wynikach jak miałyśmy na glukozie, to jakoś strasznie się nie naszkodzi na tym etapie, na pewno to jest wszystko przemyślane, tak się łudzę
Stary 2013-01-07, 12:00   #171
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Cześć dziewuszki..
Wpadam do was poczytać i trochę sobie pochlipać przy kawceMój Tż wczoraj mi powiedział jak stoimy finansowo...właściwie to leżymy...po opłaceniu raty samochodu,kasy dla rodziców i zusu...nie zostaje nam nic.Zabraknie nam kasy na gaz/paliwo do samochodu i na rachunki za prąd,wodę i śmietniki.A najgorsze że ja bym chciała jakoś pomóc ale nie mogę.Od samego początku ciąży nie pracuję,bo nie mogę-mogłabym znów poronić.

Nic tylko się powiesić....
bedzie dobrze wszystko sie ułoży może rodzce wam daruja albo dacie im za miesiac
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 12:01   #172
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa na jednym forum mam cukrzycowych czytałam, jak jakaś dziewczyna opisywała że zjadła pizze i się ucieszyła bo po 1 godzinie - 100 cukier, ale po 5 - 300 po prostu akurat pizza wielu podnosi cukier... bardzo powoli, ale skutecznie - bo czego nie mówią w ty uproszczony sposobie liczenia, to nie tylko węgle, ale i tłuszcze muszą być w odpowiedniej proporcji bo one też podnoszą, tyle że zupełnie inaczej, bo powoli i stopniowo, ale oni to upraszczają i każą liczyć węgle, a tłuszcze załatwiają po prostu ograniczeniem kalorycznym diety.
Jak dla mnie dalej to wszystko jest straszne i mimo ciągłego czytania na ten temat nie ogarniam do końca
Stary 2013-01-07, 12:02   #173
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Ja też się tego boję, mam mało tych najmniejszych, ale ponoć można podwijać a jak nie to kogoś do sklepu wysłać
niby można ale po 1 mi się to okrooopnie nie podoba.. a po 2 jak np podwiniesz pajaca albo śpioszki, albo body będzie o 10 cm za duże i będzie wisieć w tyłku..

chyba dokupię jednak parę mniejszych w razie 'w'..

Stary 2013-01-07, 12:03   #174
Minerwa
Raczkowanie

witam w nowym wątku
Tak galopujecie z postami, że będę teraz nadrabiać ze 2 godziny

U mnie dziś ostatni dzień 27tyg. Jak ja bym chciała już choć 35... dobija mnie już to leżenie a od kilku dni budzę się koło 4 rano i nie mogę spać do 6-7 tak mnie zgaga męczy..
w brzuszku mam już 105cm, czuję się mocno ograniczona ruchowo. Z dobrych wieści, to na brzuszku brak rozstępów póki co .
Minerwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 12:04   #175
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

mooonis17

Cytat:
Z mierzeniem za bardzo nie poszaleję bo dostałam tylko 40 pasków od dziadzia i 10 z glukometrem. Ja pewnie dostanę receptę dopiero od diabetologa a tam udało mi się dzisiaj zarejestrować na 17 stycznia.
Do tego miałam skierowanie od prywatnego ginekologa i Pani z rejestracji kazała mi iść do rodzinnego po skierowanie żeby było na nfz a myślałam, ze tamto na nfz
Jak będziesz mieć cukry ok to można poczekać do wizyty, a jak będą szaleć to receptę może wypisać zawsze inny lekarz, albo można kupić raz bez recepty.

Co do skierowania, to ja biorę od swojego prywatnego, fakt że z kilniki jest, więc może wypisuje to z innej pieczątki ? nic nie mówił o tym że mam mieć z nfz skierowanie..

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a cóż to za taki drogi fotel?
Ten co Ty, ale z bazą isofix. Czy jak to się tam zwie,
Stary 2013-01-07, 12:04   #176
jolanT
Zadomowienie

Cytat:

mnie za to wczoraj wszystko wkurzało wieczorem aż mi się w końcu śmiać chciało bo jak tż pytał co mi jest i czemu się denerwuję to sama nie wiedziałam czemu ale nie mogłam przestać sie wkurzać
to tak jak mój.. jak się pyta co się stało i czemu buczę to ja mówię, że nie wiem.. a on odpowiada- acha czyli jest ok
on zaraz się biedny stresuje czy mnie coś rozbolało czy co..

Cytat:
ja bym nie pojechała, ale dlatego, że w tej ciąży nie lubię daleko jeździć i byłoby to dla mnie baaaardzo męczące..
w ciągu dnia staram się polegiwać ile mogę inaczej mi źle..
ale jeśli czujesz się dobrze i na siłach, a z dzidziusiem ok to czemu nie..
a ja się schizuję, że mam za mało 56 (kilka sztuk) i 62 będą duuuużo za duże..
jak rodziłam córę miała 52 cm i w 56 pływała..
ja się podróży samej nie boję.. tylko już sobie wyobrażam jakieś akcje, że się przyśpieszy co nieco i że urodzę w Polsce

mi się wydaje czasami, że nawet te 56 są małe i że te dziecko zaraz takie duże wyskoczy!
a teściowa urodziła kloca to może dlatego tak mówi..

Cytat:

ojjejj

ja mam wydzieline z cycuchow juz od ok. 16 tygodnia.. ale glownie przezroczysta, a przy pierwszych przycisnieciach wlasnie zolta.
Mysle, ze to normalne i nie masz powodow do paniki

ja musze codziennie pielegnowac brodawki, nadal mam popekane..co sie zagoja to pekaja.. ehh

lozeczko niezlozone
moj maz musi najpierw zlozyc swoje biurko i wyniesc do piwnicy.. no i sie zaczal wahac, ze moze jeszzce troche pouzywa komputera.. ... biedaczek
nie wiem czemu ale się wystraszyłam tych cycuchów..
od razu miałam wyobrażenie, że jak leci to już zaraz trzeba rodzić dziecko

u nas łóżeczko też jeszcze stoi nierozpakowane
dziś ponoć ma stanąć na nogach zobaczymy...

czarny flamaster
piękne xxl!
taka radosna mama aż miło się patrzy

Małpka
aleś Ty wieża!
brzuszek zgrabny, piękny

w ogóle te nasze brzuszki rzeczywiście takie różnorodne
koleżanka ostatnio mi powiedziała, że na chłopca rośnie d... a na dziewczynkę brzuchol
to ja mam chyba parkę

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 12:04   #177
Sorceresss
Wtajemniczenie

Hihih... moja mama i babcia zapewniały mnie, że:

- moje szerokie biodra pomogą mi urodzić (zobaczymy......)

- moje małe piersi po pierwszym dziecku urosną na stałe ( zobaczymy....)

- moje bolesne miesiączki skończą się po pierwszym dziecku (zobaczymy...)

czarnyflamaster super wyglądasz

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 12:07   #178
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
A tak pokazujecie te laktatory a jak myślicie zwykły ręczny czy może elektryczny był by wygodniejszy?
ja jestem ekspertem, bo od 2 miesiąca do 7 miesiąca w ten sposób karmiłam Julkę
miałam ręczny z Aventu i polecam go. Odciągałam po kilka razy dziennie więc u mnie sprawdzony

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Juz widze jak sie zaczol nowy tydzien ...!!
Obudzil mnie okropny bol "jaknika" do tego meczacy suchy kaszel - myslalam ze pluca wypluje - az siostra przyszla do mnie do pokoju zobaczyc co jest - bo podobno przez sen tez niezle kaszalam - a ze brak dzwi jak na razie w pokojach to niesie Echo
Nospe wzielam jedna na ten bol na komodzie stoi woda jakbym ew znowu sie obudzila z suchym kaszlem :-( no nic tylko siasc i plakac - jeszcze min do konca stycznia wytrzymac w zdrowiu musze - od lutego ide juz na zwolnienie a od marca na macierzynskie ;-)
Kasiula zdrówka!!

Cytat:

Oglądałam wczoraj na TLC 'Porodówkę' Ach, jestem zachwycona! Strasznie mi się podobało. Idzie gdzieś oglądać całość online czy trzeba szukać by ściągnąć?
Mąż poszedł spać, ale ja koniecznie chciałam zobaczyć jak maluszek wychodzi
zazdroszczę śniegu, u nas od 5 dni deszcz i wieje, że w domu siedzimy :/

Porodówka to mój ulubiony program, nagrywam sobie wszystkie odcinki i każdy jest magiczny i ryczę

Cytat:

100 days to go
u mnie już 53 dni zostały.... masakra

Cytat:
Ja też mam ręczny z Aventu, pożyczony, mam nadzieję, że jak będzie potrzebny to dam radę
polecam super jest

Cytat:
i wrzucam wam fotki moich reniferkó żeby nie było że tylko pisałam że je robiłam

reniferki smakowite u mnie wszystko poszło w szybkim tempie

za to Twoje i Julci fotki boskie!
Laska z Ciebie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Witamy sie w skończonym 24 tygodniu !!!
Wiecie co, jakoś mnie przeraża jak ciągle czytam o tych nowych przypadkach świńskiej grypy ... boje się.

no, ja się boję że będzie tak jak 3 lata temu, że była epidemia grypy i nawet mąż nie mógł nas odwiedzać, więc sama 3 dni w szpitalu :/
Stary 2013-01-07, 12:09   #179
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro od którego można byłoby na raz kupić większość rzeczy do wyprawki?
Ja będę kupowała u tego sprzedawcy takie pierdółki
http://allegro.pl/listing/user.php?u...222926&order=p
Był polecany na innych wątkach mamuś, jako godny sprzedawca i ma tylko 20 negatywów na 457705
Stary 2013-01-07, 12:10   #180
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
bedzie dobrze wszystko sie ułoży może rodzce wam daruja albo dacie im za miesiac
Dzięki za pocieszenie ale moi rodzice nie z tych.Oni uważają że jak mamy mało pieniędzy to albo źle je zagospodarowaliśmy albo mój mąż powinien więcej pracować.A więcej już się nie da bo mi się chłop wykończy.
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości