|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
I do tego zadbana
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
tja... jasnneeee... kolejna wyrywna. jak widac na załączonym wyżej obrazku....
cięcie czaszki brzmi bardzo hard corowo....
|
|
|
#153 |
|
Rozeznanie
|
o to samo miałam zapytać, ale mi cytat ucięło..
a brzmi strasznie!
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa - kości miałam niesymetryczne, a wtedy jeszcze NFZ płacił za to, to se ciachnęłam. Troszkę nawet widać różnicę, ale przede wszystkim stawy lepiej pracują i oddychanie się zmieniło.
Myślę, że drugi raz też bym się zdecydowała - w 9 dni po operacji miałam 6 kg mniej.
|
|
#155 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trzymam za załatwienie wszystkich spraw Cytat:
![]() i cały czas dręczy mnie dziwna świadomość, że i tak będzie to wcześniej (odpukać dlatego biorę się teraz porządnie za wyprawkę. koszule i szlafrok do szpitala zamówione, teraz będę szukać łożeczka i dodatków do niego, wanienki itppochwalisz się co zamówiłaś? ![]() Cytat:
ja uwielbiam długaśne rękawy, babcia zawsze za to na mnie krzyczała i kazała zaginać, bo lubiłam naciągać sobie na ręce żeby było cieplutko ale ja dziwna jestem, bo jak mi rękaw sięga przed nadgarstek to już się dziwnie czuję i automatycznie ściągam go w dół bo wydaje się za krótkidziękuję za 2cm może uda mi się jeszcze od kogoś wydusić ze 3cm i w końcu będę miała 1,70m
|
|
|
#156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do meldowania się to nie wiem ile czasu na to jest, ja tu gdzie mieszkam zameldowałam się dopiero po 7-8 latach, wcześniej nie chciało mi się wszystkich dokumentów wymieniać, potem coś tam, potem już do ślubu chciałam poczekać i zmienić wszystko i adres i nazwisko i tak się zeszło. nie miałam z tym żadnych problemów, byłam cały czas zameldowana u rodziców, więc jak coś przychodziło na stary adres to i tak to dostawałam, we wszystkich dokumentach/umowach profilaktycznie podawałam adres rodziców, żeby problemu nie było a mieszkałam w innym miejscu. |
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To był żarcik, ale na poważnie powiedział, żebym lepiej go już nie ruszała, bo odcinał i nie wiadomo, jakby zareagował na kolejną operację.No i rozważał, czy mi nie skrócić języka - myślałam, że to żart był, ale nie. Bo jakiś taki długi mam i to niedobre po takiej operacji Uwielbiam tego lekarza Później mnie na kawkę zabierał.
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzisiaj rano w DDtvn mówili że od 2016 znika obowiązek meldunku
|
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a takie pierdołki jak łapki niedrapki, 2 butelki TT, pojemniczki do mrożenia pokarmu, 2 smoczki TT uspokajające, zawieszkę do smoczka, patyczki do uszu dla bobasa, płatki kosmetyczne, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe Seni i bella mamma http://allegro.pl/tommee-tippee-zawi...905188755.html http://allegro.pl/tommee-tippee-smoc...905198867.html http://allegro.pl/2xbutelka-260ml-to...897646644.html http://allegro.pl/hit-lapki-niedrapk...897646576.html
|
|
|
#161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja bym uciekała na jego widok.. ![]()
|
|
|
#163 |
|
Rozeznanie
|
ja włąsnie sie zastanawiam jak to zrobic, bo jestem zameldowana na stary adres, mieszka tam tylko siora, a mieszkam gdzie indziej cąłkiem, a teraz jeszcze gdzie indziej bede mieszkać, takze chba w najblizsyzm zcasie bede sie pzremeldowywac bo potem zeby mały miał od razu meldunek tam gdzie bedziemy meiszkac
|
|
|
|
|
#164 | |||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Mój też urósł. Ludzie zaczęli mi miejsca siedzącego ustępować. Cytat:
Cytat:
megi-megi, co za lekarz hardcorowy, jakie teksty a cięcie czaszki i tak brzmi zatrważająco.
|
|||
|
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewuszki..
Wpadam do was poczytać i trochę sobie pochlipać przy kawce Mój Tż wczoraj mi powiedział jak stoimy finansowo...właściwie to leżymy...po opłaceniu raty samochodu,kasy dla rodziców i zusu...nie zostaje nam nic.Zabraknie nam kasy na gaz/paliwo do samochodu i na rachunki za prąd,wodę i śmietniki.A najgorsze że ja bym chciała jakoś pomóc ale nie mogę.Od samego początku ciąży nie pracuję,bo nie mogę-mogłabym znów poronić.Nic tylko się powiesić....
|
|
#166 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zreszta strasza mnie ze juz własnie od konca stycznia chca mnie na odziale ale sie nie dam najpierw wyprawka i jak bedzie juz wiekszosc gotowe to dopiero dam sie położyc ...co robicie na obiadek ja chyba koperkowa ogolnie mam strasznego lenia wspólczuje tz ze musi w pracy siedziec no ale cóz ktos musi
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z mierzeniem za bardzo nie poszaleję bo dostałam tylko 40 pasków od dziadzia i 10 z glukometrem. Ja pewnie dostanę receptę dopiero od diabetologa a tam udało mi się dzisiaj zarejestrować na 17 stycznia. Do tego miałam skierowanie od prywatnego ginekologa i Pani z rejestracji kazała mi iść do rodzinnego po skierowanie żeby było na nfz a myślałam, ze tamto na nfz
|
|
|
|
|
|
#168 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wole mieć niż nie mieć. i gdybym pfu pfu nie umiała karmić to chciałabym i tak swoim mlekiem karmić a nie sztucznym. Cytat:
Cytat:
tyle nam gadała że będzie Fernando a teraz się wymiguje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
superCytat:
Cytat:
uff nadrobiłam ![]() no zamowiłam fotel wreszcie. dziś jedziemy targować się o wozek. kupić materac i chyba pralke zamówić. już mam dosyć. a jak sobie przypomne ile mam jeszcze prac do szkoly do napisania to nic tylko
|
|
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
ja mam tak szerokie biodra, że jak złączę stopy to uda w ani jednym miejscu się nie stykają
mam taką dziurę udka dotykają się tylko jak skrzyżuję nogi ![]() a ja cytatą wzrost od biedy przełknę taki jaki mam ale w cycki dodałabym parę cm, no chyba że po porodzie i karmieni nie wrócą do swojej nikłej postaci to też przeżyję ![]() Cytat:
a trzeba było od tego zacząć/ w efekcie wszystko mi się przestawiało i w ogóle... na koniec już i laptop miał dość, bo jak próbowałam zapisać mgr to się wyłączał
|
|
|
#170 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na wątku styczniowo lutowym na I stronie dziewczyny polecają tych PRZYDATNE LINKI (zapożyczone od innych mamuś ) Polecani sprzedawcy z Allegro: <<link Rodzyneczki r_p77 JustineX rajrodzica-pl my-baby-love kewis777 ABBY-pl jak wejdziesz w ich wątek są linki Cytat:
a jak nie to kogoś do sklepu wysłać ![]() megi ale przeżycia... Cytat:
|
|
|
#171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chyba dokupię jednak parę mniejszych w razie 'w'..
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
witam w nowym wątku
![]() Tak galopujecie z postami, że będę teraz nadrabiać ze 2 godziny ![]() ![]() U mnie dziś ostatni dzień 27tyg. Jak ja bym chciała już choć 35... dobija mnie już to leżenie a od kilku dni budzę się koło 4 rano i nie mogę spać do 6-7 tak mnie zgaga męczy.. w brzuszku mam już 105cm, czuję się mocno ograniczona ruchowo. Z dobrych wieści, to na brzuszku brak rozstępów póki co .
|
|
|
|
|
#175 | |
|
Wtajemniczenie
|
mooonis17
![]() Cytat:
Co do skierowania, to ja biorę od swojego prywatnego, fakt że z kilniki jest, więc może wypisuje to z innej pieczątki ? nic nie mówił o tym że mam mieć z nfz skierowanie.. Ten co Ty, ale z bazą isofix. Czy jak to się tam zwie,
|
|
|
#176 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() on zaraz się biedny stresuje czy mnie coś rozbolało czy co.. Cytat:
mi się wydaje czasami, że nawet te 56 są małe i że te dziecko zaraz takie duże wyskoczy! a teściowa urodziła kloca to może dlatego tak mówi.. Cytat:
od razu miałam wyobrażenie, że jak leci to już zaraz trzeba rodzić dziecko u nas łóżeczko też jeszcze stoi nierozpakowane ![]() dziś ponoć ma stanąć na nogach zobaczymy...czarny flamaster piękne xxl! ![]() taka radosna mama aż miło się patrzy Małpka aleś Ty wieża! brzuszek zgrabny, piękny ![]() w ogóle te nasze brzuszki rzeczywiście takie różnorodne ![]() koleżanka ostatnio mi powiedziała, że na chłopca rośnie d... a na dziewczynkę brzuchol to ja mam chyba parkę
|
|||
|
|
|
|
#177 |
|
Wtajemniczenie
|
Hihih... moja mama i babcia zapewniały mnie, że:
- moje szerokie biodra pomogą mi urodzić (zobaczymy......) - moje małe piersi po pierwszym dziecku urosną na stałe ( zobaczymy....) - moje bolesne miesiączki skończą się po pierwszym dziecku (zobaczymy...) czarnyflamaster super wyglądasz
|
|
|
#178 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam ręczny z Aventu i polecam go. Odciągałam po kilka razy dziennie więc u mnie sprawdzony Cytat:
Cytat:
Porodówka to mój ulubiony program, nagrywam sobie wszystkie odcinki i każdy jest magiczny i ryczę u mnie już 53 dni zostały.... masakraCytat:
super jest Cytat:
u mnie wszystko poszło w szybkim tempie za to Twoje i Julci fotki boskie! Laska z Ciebie Cytat:
![]() no, ja się boję że będzie tak jak 3 lata temu, że była epidemia grypy i nawet mąż nie mógł nas odwiedzać, więc sama 3 dni w szpitalu :/
|
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/listing/user.php?u...222926&order=p Był polecany na innych wątkach mamuś, jako godny sprzedawca i ma tylko 20 negatywów na 457705
|
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale moi rodzice nie z tych.Oni uważają że jak mamy mało pieniędzy to albo źle je zagospodarowaliśmy albo mój mąż powinien więcej pracować.A więcej już się nie da bo mi się chłop wykończy.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.

Kocham jednak swój brzuszek, hehe

-jak te, któe już rodziły. Grunt, to nie schizować
za załatwienie wszystkich spraw 
ja uwielbiam długaśne rękawy, babcia zawsze za to na mnie krzyczała i kazała zaginać, bo lubiłam naciągać sobie na ręce żeby było cieplutko 

a dzisiaj rano w DDtvn mówili że od 2016 znika obowiązek meldunku

Mój Tż wczoraj mi powiedział jak stoimy finansowo...właściwie to leżymy...po opłaceniu raty samochodu,kasy dla rodziców i zusu...nie zostaje nam nic.Zabraknie nam kasy na gaz/paliwo do samochodu i na rachunki za prąd,wodę i śmietniki.A najgorsze że ja bym chciała jakoś pomóc ale nie mogę.Od samego początku ciąży nie pracuję,bo nie mogę-mogłabym znów poronić.
uciekam pisać moją zaległą mgr,którą muszę oddać do końca stycznia a jeszcze prawie nic nie mam więc proszę nie bądźcie złe i trzymajcie kciuki