|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Cytat:
![]() ![]() mam nadzieję, że nie mam hemoroidów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Zakorzenienie
|
ja jak w nocy wstaję z pełnym pęcherzem na siku to czasem aż nie mogę, mam wrażenie że coś zaraz ze mnie wyskoczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Wtajemniczenie
|
a ja dziewczyny mam do was pytanie w ogóle nie w temacie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mój mąż się ze mnie śmieje, że mam 24 lata a jestem zacofana jak moja babcia ![]()
![]() |
#4684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż też o mnie tak mówi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Wtajemniczenie
|
tak, do zabudowy... ale kurde, ona mają tyle funkcji, że nie wiem co mi będzie potrzebne, albo przydatne a co jest tylko "dla bajeru"
![]() albo oglądam kilka piekarników tego samego producenta, o rozbieżności cenowej np od 1000 do 2000 zł, ale jakoś nie widzę ogromnej różnicy ![]() a jednak dużo korzystam z piekarnika - dość często piekę, lazanie, pieczenie mięsne itp - no po prostu chciałabym, żeby był użyteczny ![]() Jedyne co mi się póki co podoba to prowadnice teleskopowe - to musi być naprawdę wygodne ![]()
![]() |
#4687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwróć uwagę tez ile dają w zestawie blach. Ja mam 1 ruszt, 2 brytfanny( niby do pieczenia ciast) , i 1 brytfanna taka głębsza. Zwróć uwagę na pokrętła czy są chowane czy nie, czy jest blokada drzwiczek piekarnika, czy jest chłodzenie obudowy i szyby przedniej. Jeśli do zabudowy to zwróć uwagę na tył piekarnika, byś nie miała problemu z wsadzeniem. My wymiary mieliśmy ok, ale od płyty gazowej odchodził zawór z gazem i blokował nam piekarnik. I trzeba było kombinować. Jak pieczesz dużo mięs to fajna może być też termosonda. Ja mam, ale jeszcze nie korzystałam. Jestem beztalencie kulinarne :P No i oczywiście warto zwrócić uwagę na klasę energetyczną ![]() Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-01-07 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38492904]I co, jak myślicie? Roz... się w cholerę! To powiedzcie mi, po kij 4h bólu? Nieregularnie, ale mocno, wcale to nia przepowiadacze nie wyglądało ![]() dasz rade ![]()
![]() |
#4689 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() 1. Jak Wasz ginekolog mierzy wagę dziecka? Z obwodu brzuszka i długości kości udowej, czy obwodu główki i długości kości udowej? Bo mój cały czas mierzy obwód brzuszka twierdząc, że to dokładniejszy pomiar. Ale dwóch innych ginekologów, z którymi miałam styczność mierzyło obwód główki i wówczas wychodziło na to, że mój synek jest dość spory... według takiego pomiaru w 34 tygodniu ważył już 2800g. Boję się, że mój ginekolog będzie uparcie twierdził, że pomiar brzuszka jest lepszy i taką wagę będzie wpisywał mi w kartę ciąży, a przy porodzie okaże się że mały jest 4,5kg słoniątkiem które ciężko urodzić ![]() 2. Czasami (na razie rzadko, właśnie zaczęłam 36 tydzień ciąży) czuję pobolewanie podbrzusza jak przy okresie. Piszecie, że tak własnie czuć skurcze przepowiadające (o ile dobrze zrozumiałam ![]() Będę Wam bardzo wdzięczna za odpowiedzi, pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad.1 Hmm mi się wydaje, że moja zawsze mierzy główkę, brzuszek i kość udową. Ale na 100% nie jestem pewna. co do usg to zależy od szpitala, tu gdzie ja będę rodzić mówią, że robią usg (choć pewnie nie zawsze), koleżanka rodziła w całkiem innym szpitalu i tam nie robią usg przy przyjęciu do porodu. Ad.2 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do bólu, to to jest normalne, przepowiadacze niekoniecznie trwają tyle, co normalne skurcze i raczej nie powinny się nasilać, bo wtedy skłaniają się raczej ku normalnym skurczom, np u mnie potrafią trwać nawet z 10 minut (np wczoraj wieczorem taki miałam). Także bez obaw. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4692 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedyny jaki mogę polecić to samsunga z funkcją mikrofali, kilku znajomych ma i są zadowoleni wszyscy. Jest trochę mniejszy od normalnego ( w sensie niższy) ale ogólnie same plusy. Polecam, widziałam w akcji, no i fajnie bo masz 2 w 1.
![]() |
#4693 |
Zakorzenienie
|
ja mam i polecam electroluxa...zapłacilism y za niego w miedzy 1200 a 1500 nie pamietam...dokładnie
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Przyczajenie
|
Aga, Black dziękuję Wam za odpowiedzi. No to może przymuszę jakoś mojego ginekologa, żeby podczas kolejnej wizyty wyliczył mi wagę małego z tych 3 pomiarów
![]() ![]() Nawet nie wiem czy ten ból trwa np. 10 min, mi się wydaje że cały czas... dajmy na to 30 min, biorę sobie wtedy nospę, trochę jeszcze poboli, potem staje się lżejszy ale trwa nadal... no nie wiem, dziwne to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Zakorzenienie
|
Laily, nie ma za co.
![]() ![]() Authentic napisała, że to nie były wody, dostała antybiotyk, rozwacie ma na 1cm i na razie zostawili ją na obserwacji. Dodała też, że nie wie, po co tam leży, bo normalnie się czuje. ![]() Ale moje kciuki zaciśnięte, jakby coś. ![]() Dziewczyny, które nie mają ślubu z TŻem: pamiętajcie, żeby załatwić formalności dot. ojcostwa przed porodem, będzie potem mniej biegania. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | ||||
Zakorzenienie
|
Hello, witam się w 38 tc
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Póki co, to kupiłam ten z BD na niepogodę. A do domu też trzeba kupować oddzielny krem na buźkę??? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Zadomowienie
|
EWULKA ja tak jak neti mam elektroluxa (zreszta zmywarke i lodowke w zabudowie tez) i tez jestem zadowolona. pieklam mieso na swieta i wyszlo super, soczyste i smaczne. Pieklam 2 naraz i zapachy sie nie przeniknely. Moj ma funkcje chlodzenia, wiec nic na boki nie grzeje i szafki cale. Z tego co pamietam to kosztowal ok.1200 zl.
#4698 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Zakorzenienie
|
wiadomosc od ellmi! O 10 napisala ze jest w szpitalu sacza jej sie wody i ze juz jej nie wypuszcza siedzi w pizamie i czeka.....
Daje znac dopiero teraz bo wczesniej nie mialam neta takze trzymamy kciuki za ellmi i Zenusia ![]()
![]() |
#4700 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ooo formalności... Jakie? Powiedz, to może coś zdążę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hope! my następne w kolejce ahaha ![]() idę myć podłogi bo jakiegoś kopa dostałam ![]() aaaaaaaaa Black- jak byś miala chwile to napisałabys jakie te formalnosci, wlasnie dzis rano wstaalm i o tym pomyslalam ;/ w pore ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Elllmi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4704 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki za dziewczyny w takim razie!
#4706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobaczę co mi jutro w szpitalu powie ... Ja siedzę chwilę za mamę w sklepie (kobita 39 lat a już ma żyły zatkane i pojechała na jakieś masaże żył czy coś ![]() ![]() ![]() ciotki do niej wydzwaniają że mam przysiady robić, biegać po schodach nono, a płuca zostawię chyba między 1 a 2 piętrem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Rozeznanie
|
Umówiliśmy sie na środę do ginekologa, innego niż mój prowadzący. Czuję, że coś mi się dzieje tam w środku, niech sprawdzi . Nie wytrzymam do poniedzialki ze stresu, a mój gin dopiero w poniedziałek wraca z urlopu. Może to infekcja trzeba sprawdzić.
#4708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.