MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 12:15   #181
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
ja włąsnie sie zastanawiam jak to zrobic, bo jestem zameldowana na stary adres, mieszka tam tylko siora, a mieszkam gdzie indziej cąłkiem, a teraz jeszcze gdzie indziej bede mieszkać, takze chba w najblizsyzm zcasie bede sie pzremeldowywac bo potem zeby mały miał od razu meldunek tam gdzie bedziemy meiszkac
No najlepiej żebyście się przemeldowali tam gdzie mieszkacie i tam maluszka odrazu bo dzidzius chyba musi byc zameldowany tam gdzie któreś z rodziców?

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
o fu%k... matko boję się co ja temu mojemu Maluszkowi zrobiłam od wyników koszmarnie późne te terminy do CMUJ....
choć tyle że pizzy nie jadłam...
A na kiedy masz termin?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 12:22   #182
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Aaaa - kości miałam niesymetryczne, a wtedy jeszcze NFZ płacił za to, to se ciachnęłam.
fajterka....

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Zabraknie nam kasy na gaz/paliwo do samochodu i na rachunki za prąd,wodę i śmietniki.
a kasy dla rodziców nie da się odroczyć?

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ja mam tak szerokie biodra, że jak złączę stopy to uda w ani jednym miejscu się nie stykają mam taką dziurę udka dotykają się tylko jak skrzyżuję nogi
leżę. piękny opis
to ja Kaśka Kariatyda - wszystko się tłuszczowo zlewa

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
na pewno to jest wszystko przemyślane, tak się łudzę
obyyy

Cytat:
Napisane przez Minerwa Pokaż wiadomość
U mnie dziś ostatni dzień 27tyg.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

A na kiedy masz termin?
na środę. ale wyniki mam od 13 XII

Cytat:
ale moi rodzice nie z tych.Oni uważają że jak mamy mało pieniędzy to albo źle je zagospodarowaliśmy albo mój mąż powinien więcej pracować.A więcej już się nie da bo mi się chłop wykończy.
o matyldoooo...
ja mam prawie 34 lata, ale moi rodzice - jakby co - by sprzedali nerki. zero odciętej pępowiny.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 12:23   #183
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Mamuśka XXL!

Jeju, ale wielka sie wydaję Kocham jednak swój brzuszek, hehe
29t4d
kokietka świetnie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
QRde musze przed tym szpitalem oprawic i oddac prace dyplomowe bo 19go obrona i szlag m,nie trafi!!! marginesy, lustrzane, dwustronnie, jednostronnie, wszystko mi sie przesuwa, przestawia, zmienia wrrrrrrrrrr! kij oddam tak jak mam, bo nie umiem, zeby było dobrze.... moze na cięzarna spojrzą przychylnym okiem...jade do xero, zawiezc zwolnienie i wypozyczyc z biblioteki cos miłego na szpital...wypadałoby sie ejszcze zameldowac w nowym domu, ale czy trzeba od razu zmienaic dokumenty? bo nie mam zdjęć... No i do pepco kupic wkłądki laktacyjne i nowy stanik, bo w domu chodze bez i zmieniam po 3 razy na dobe koszulki bo siara leci, stare biustonosze cisną, a w szpitalu chodzic z siarą na bluzce to siara;p!qrde i jeszcze snieg pada, 3majcie kciuki żebym szczesliwie objechała, bom marny kierowca! i wszystko załątwiła!
wow, napięty grafik trzymam

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
dobra dziewczynki trochę starałam się Was nadrobić ale nie daję rady uciekam pisać moją zaległą mgr,którą muszę oddać do końca stycznia a jeszcze prawie nic nie mam więc proszę nie bądźcie złe i trzymajcie kciuki
pisz, pisz, ale w przerwach wpadaj do nas

Cytat:
szkoda, że nie da się pozostałych zbędnych cm przenieść w inne miejsce wziełabym ze 3 cm z tyłka i upchnęła gdzieś pod pięty

moja koleżanka z pracy (płaska jak deska) kiedyś walnęła: jak to jest że doopę można bez problemu wyhodować, a cycków się nie da

Cytat:
Ja przed porodem myślałam, że jakoś to będzie. Przeżyłam operację cięcia czaszki, gdzie odcinali mi nos, ściągali kawał skóry, wycinali szczękę etc. Było słabo, ale przeżyłam. Pomyślałam, że co to poród.
Teraz wiem, że co to cięcie czaszki - pikuś!!!!!!!
ała

Cytat:
Cześć dziewuszki..
Wpadam do was poczytać i trochę sobie pochlipać przy kawce

Cytat:
ojejku jak przypomnę sobie moją męczarnię z wordem przy wykańczaniu mgr to aż fala gorąca mnie przechodzi.
word to zło

Cytat:
Też liczę na szerokie biodra :PP
mi moja poprzednia gin powiedziała, że mam dobrą budowę do rodzenia dzieci, mam nadzieję, że się sprawdzi...
Stary 2013-01-07, 12:25   #184
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Ja będę kupowała u tego sprzedawcy takie pierdółki
http://allegro.pl/listing/user.php?u...222926&order=p
Był polecany na innych wątkach mamuś, jako godny sprzedawca i ma tylko 20 negatywów na 457705
Ja kupowałam u tego http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=11612773
wszystko odbyło się szybko i bezproblemowo, chociaż był czas przedświąteczny.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 12:28   #185
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Był polecany na innych wątkach mamuś, jako godny sprzedawca i ma tylko 20 negatywów na 457705
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Ja kupowałam u tego http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=11612773
wszystko odbyło się szybko i bezproblemowo, chociaż był czas przedświąteczny.
ja kompletnie nie mam pojęcia nawet co z takich rzeczy typu "drobiazgi" jest potrzebne... i ile czego.. jestem zielona w tym temacie a wypadałoby się trochę zainteresować chyba...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 12:40   #186
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

ObserwujeCie, monicca1989, bzinka dzięki za linki zaraz biorę się za przeglądanie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
mam to samo..

a takie pierdołki jak łapki niedrapki, 2 butelki TT, pojemniczki do mrożenia pokarmu, 2 smoczki TT uspokajające, zawieszkę do smoczka, patyczki do uszu dla bobasa, płatki kosmetyczne, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe Seni i bella mamma
mam podobną butelkę (albo taką samą), dostałam na warsztatach
smoczek chyba też na wszelki wypadek kupię, chociaż wolałabym żeby obyło się bez niego.
Przepraszam że Cię zadręczam pytaniami ale powiesz mi jeszcze jakie te wkładki lakatacyjne i mniej więcej ile potrzeba podkładów poporodowych?

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Hihih... moja mama i babcia zapewniały mnie, że:

- moje szerokie biodra pomogą mi urodzić (zobaczymy......)

- moje małe piersi po pierwszym dziecku urosną na stałe ( zobaczymy....)

- moje bolesne miesiączki skończą się po pierwszym dziecku (zobaczymy...)
no zobaczymy bo wszystko do mnie pasuje

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

moja koleżanka z pracy (płaska jak deska) kiedyś walnęła: jak to jest że doopę można bez problemu wyhodować, a cycków się nie da
taak a jak sie chudnie to najpierw z cycków leci
podobno cycki rosną od piwa
Stary 2013-01-07, 12:43   #187
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
to moje nie świadczą o mnie za dobrze

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 12:44   #188
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

o tak dziewczyny zestrachane... pomagajcie nam, które pierwsze dzieciątko będą mieć... pomagajcie...

pocieszę, że ja nie wspominam źle porodu

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Witam mamusie w nowym wątku
Ja dziś byłam na morfologii i myślałam, że padnę tam, okazało się, że ciężko mi wystać pół godziny tak mnie zaczął krzyż boleć. Później w busie burczało mi w brzuchu chyba tak, że wszyscy słyszeli, mimo tego, że śniadanie w domu pół godziny wcześniej zjadłam.

Poza tym jestem chora, nos zatkany, uszy też, pewnie te nieszczęsne zatoki. Zauważyłam, że wszyscy na około chorzy, kaszlą, kichają, smarkają, co za wstrętna pogoda :/

Poza tym mam do Was takie pytanie, jak myślicie, mogę jechać w podróż 8 godzin w jedną stronę? Mam co do tego wielkie wątpliwości, jutro zapytam lekarza, ale Wy byście pojechały jeśli wszystko jest ok?
za morfologię
i zdrówka

Myślę, że możesz jechać, ale warto robić postoje.

No i nie jeździć po wertepach i dziurach, bo to wywołuje skurcze.

Cytat:
Ja tak mam od kąd się dowiedziałam że rodzi się na fotelu ginekologicznymzdałam sobie sprawę, że ja za wiele na temat porodu nie wiem, więc mamusie może najwyższy czas aby uświadomić pierworódki i zacząć mówić o tym czymś na P...
to nie jest taki typowy fotel ginekologiczny, tylko taki łóżkowy bardziej, wygodniejszy i szerszy. Pod głowę mi dali poduszkę, co by wygodniej było.
Oczywiście miejsce na nogi jest jak w normalnych, ale przy parciu to bardzo przydatne,mi dodatkowo położne pod sam nos podciągały te nogi na samym końcu parcia

Cytat:
Mamuśka XXL!

29t4d
XXL-dobry żart

pięknie wyglądasz! szczuplutko!

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dziewczyny!
drugi dzień z rzędu leci mi siara z cycuchów.. wstaje rano a tu plamy na koszulce.. powiedzcie mi czy nie za wcześnie?? to dopiero 26 tydzień od dziś!!
ja też ostatnio mam mokrą piżamę, ale to normalne, więc się nie martw

co do hormonów, to ja ryczałam 2 noce pod rząd :/

Cytat:
Cześć dziewuszki..
Wpadam do was poczytać i trochę sobie pochlipać przy kawceMój Tż wczoraj mi powiedział jak stoimy finansowo...właściwie to leżymy...po opłaceniu raty samochodu,kasy dla rodziców i zusu...nie zostaje nam nic.Zabraknie nam kasy na gaz/paliwo do samochodu i na rachunki za prąd,wodę i śmietniki.A najgorsze że ja bym chciała jakoś pomóc ale nie mogę.Od samego początku ciąży nie pracuję,bo nie mogę-mogłabym znów poronić.

Nic tylko się powiesić....

współczuję, my też kiepsko w tym miesiącu będziemy mieli, aż boję się jutro zajrzeć na konto i zobaczyć ile będzie, bo nie damy radę
Dobrze, że Michałkowi zaczęłam szybciej wszystko kupować, bo w tym miesiącu, nie wiem czy nawet jedną rzecz do pokoiku kupię, a chciałam zasłonki (kosztują 119zł plus wysyłka).

Jedynie co to od takiej dziewczyny odkupuję dres brązowy z tygryskiem, 2 pary bodów-jedne z batmanem bądź supermenem (nie pamiętam) i 4 bluzeczki fajne na lato. Za to wszystko z wysyłką i dużą kopertą 36zł, więc ok cena, a już kupowałam od niej raz.

Już wiem, że dywan kupimy na początku lutego, na wypłatę bądź pod koniec stycznia bo mają płacić zyski.

Jedyny plus to że pożyczamy nosidełko od brata tż, bo ma w stanie idealnym i jego córcia (chrześnica mojego tż) ma już roczek i zmienili jej na normalny fotelik. Nie jest to cybex, a nosidełko do kompletu Tako, ale Julka też miała to nosidełko (tylko różowe i oddaliśmy dla tż siostry) i jakoś daliśmy radę. Niestety nie damy rady kupić nowego nosidełka i kupimy dopiero na 9kg -Cybexa 9-36kg.

No niestety, życie pisze różne scenariusze ehh :/ tylko smuci mnie, że akurat teraz, przed samym porodem:/
Stary 2013-01-07, 12:44   #189
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Ten co Ty, ale z bazą isofix. Czy jak to się tam zwie,
o matko to baza drugie tyle.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 12:47   #190
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
o matko to baza drugie tyle.
no niestety. fotelik z bazą to koszt minimum 1000zł, bo też się za takim będziemy rozglądać. tyle że baza jest do 2 fotelików, do tego pierwszego i kolejnego, dla starszego dziecka. ale mimo wszystko w ciągu kilku lat na samo podróżowanie w sensie baza + 2 foteliki wychodzi niezła suma.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 12:49   #191
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
kokietka świetnie wyglądasz

wow, napięty grafik trzymam

pisz, pisz, ale w przerwach wpadaj do nas

ała

word to zło

mi moja poprzednia gin powiedziała, że mam dobrą budowę do rodzenia dzieci, mam nadzieję, że się sprawdzi...
word po prostu wie lepiej :P dlatego nalezy wyłączyć mu wszystkie automatyczne opcje i zrobic samemu wiem bo inaczej bym już dawno osiwiała. druga sprawa jak widze co mi studenci czasem wyczyniają w wordzie bo nie umieją zrobić poprawnie to mi się włos jeży na głowie.
ale jakby co mogę pomóc. akurat worda to mam w malym paluchu.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 12:53   #192
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
witam sie i ja u mnie dziecie mało aktywne na co dzień ale lekarze mówia ze wszystko ok wiec sie nie martwie dzis miałm isc na badania ale zaspała pojde jutro z rańca dzis mam straszengo lenia powiem wam ze ze fajnie jest wrócic do domku teraz niewiedziec czemu cały czas bym spała a tu musze materiały dzieciaczkom na korki przygotowac dobrze ze juz nie długo i koncze w koncu musze sie oszczedzac miłego dnia wam zycze i znajac zyci zamiast pracowac bede was podczytywac
a Ty się chwaliłaś jakiej płci jest maluch? Bo na pierwszej stronie wczoraj nie widziałam żebyś miała wpisane
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzien dobry

100 days to go

Cytat:
Już jest zrobione.
dzieki
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
no to macie i mnie +12 kg napewno a pewnie i więcej bo wagi w domu nie mam a biorę wagę z wizyty która byłą 2,5 tyg przed fotką oczywiście ja z tych mało fotogenicznych
ślicznie
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
ja weszłam w okres strachu przed tym wszystkim..... boję się mówić ,boję się myśleć ........ boże jak sobie TO wszystko przypomnę - jak ja To przeżyję .... ??? A najgorsze nocki - zamęczam tżta gadaniem o wszystkim byle nie ...o Tym ale w końcu on padnia a ja zostaję z tymi wszystkimi myślami których nie chcę ......
W głowie mam tylko ....................
Cytat:
Ja mam tak samo - niedługo do psychiatryka mnie wezmą.
No i jeszcze jak sobie przypomnę same parte 85 minut to czuję się jakbym ze strachu miała stracić przytomność.
Obecnie jestem na etapie, na którym myślę, że nie przeżyję
Cytat:
chciałam to samo napisać ...ale się powstrzymałam.... a tu widzę ,że nie jestem sama .....
ja przypominam sobie wszystko-szczegół po szczególe ..... i wszystko jest masakryczne ..... a od samego słowa "krocze" dostanę chyba zawału....
i w głowie mam tak : nie myśleć ,nie myśleć ..... i ... myślę - nie da się inaczej . Poród-nacięcie - zaszczyk-zszywanie .....
do teraz zastanawiam się jak ja to przeżyłam ????
Umieram ze strachu ............
dziewczyny... Zaraz Wam nastukam... Mnie dodatkowo straszyć nie trzeba
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Albo ja jestem jakaś nienormalna albo nie wiem co mnie czeka i tak do tego podchodze ale ja się naprawdę nie boję P
ale Ci zazdroszczę
Cytat:
Mamuśka XXL!

29t4d
ślicznie wyglądasz
Cytat:
Ja przed porodem myślałam, że jakoś to będzie. Przeżyłam operację cięcia czaszki, gdzie odcinali mi nos, ściągali kawał skóry, wycinali szczękę etc. Było słabo, ale przeżyłam. Pomyślałam, że co to poród.
Ale zawsze na pocieszenie powiem, że ja to chyba naprawdę miałam ciężki poród i długi. Podobno statystycznie pierwszy w Polsce trwa 12 godzin. A tu dziewczyny 2 godziny dały radę. Ja niemal 16 więc się nie liczy.
o kurcze... A co Ci się stało? Jakiś wypadek?
Stary 2013-01-07, 12:54   #193
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
no niestety. fotelik z bazą to koszt minimum 1000zł, bo też się za takim będziemy rozglądać. tyle że baza jest do 2 fotelików, do tego pierwszego i kolejnego, dla starszego dziecka. ale mimo wszystko w ciągu kilku lat na samo podróżowanie w sensie baza + 2 foteliki wychodzi niezła suma.
jak to dobrze że mamy stary uzywany samochód i zadne isofixy się nie nadają bo bym musiala mezowi auto nowe kupić i tacie :P
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 12:56   #194
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Dziewczyny dajcie linka do koszul do karmienia co kupowałyście

I chcę kupić te majtki jednorazowe i np jest rozmiar 40 lub 42
i nie wiem który wybrać, bo nie ma podanych wymiarów.
Stary 2013-01-07, 12:56   #195
Malpka
Zakorzenienie

ale macie tempo w pisaniu
Cytat:

Cytat:
Aaaa - kości miałam niesymetryczne, a wtedy jeszcze NFZ płacił za to, to se ciachnęłam.:

Cytat:
Proszę Cię - lekarz przyznał się, że odcinał mi nos jakieś pół roku po operacji, jak mu powiedziałam, że jakiś wystający mam i pewnie go sobie zrobię To był żarcik, ale na poważnie powiedział, żebym lepiej go już nie ruszała, bo odcinał i nie wiadomo, jakby zareagował na kolejną operację.
No i rozważał, czy mi nie skrócić języka - myślałam, że to żart był, ale nie. Bo jakiś taki długi mam i to niedobre po takiej operacji Uwielbiam tego lekarza Później mnie na kawkę zabierał.
ale miałaś przejścia z tą operacją

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość

co robicie na obiadek ja chyba koperkowa ogolnie mam strasznego lenia wspólczuje tz ze musi w pracy siedziec no ale cóz ktos musi
ja tez mam jakiegoś lenia u mnie forszmak z wczoraj i pulpety do ziemniaków też z wczoraj poszłam dziś na łatwizne

Cytat:
Napisane przez Minerwa Pokaż wiadomość

U mnie dziś ostatni dzień 27tyg. .

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
to tak jak mój.. jak się pyta co się stało i czemu buczę to ja mówię, że nie wiem.. a on odpowiada- acha czyli jest ok

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
no, ja się boję że będzie tak jak 3 lata temu, że była epidemia grypy i nawet mąż nie mógł nas odwiedzać, więc sama 3 dni w szpitalu :/
no właśnie ja tego też sie boję albo że mi się Julka tfu tfu pochoruje i trzeba ją bedzie izolować żeby nie zarażała małego no i jak ja bez niej wytrzymam a ona beze mnie te dni w szpitalu

Cytat:
Dzięki za pocieszenie ale moi rodzice nie z tych.Oni uważają że jak mamy mało pieniędzy to albo źle je zagospodarowaliśmy albo mój mąż powinien więcej pracować.A więcej już się nie da bo mi się chłop wykończy.
ojej to masz twardych rodziców
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 12:57   #196
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
dobra dziewczynki trochę starałam się Was nadrobić ale nie daję rady uciekam pisać moją zaległą mgr,którą muszę oddać do końca stycznia a jeszcze prawie nic nie mam więc proszę nie bądźcie złe i trzymajcie kciuki

Cytat:
a ja się schizuję, że mam za mało 56 (kilka sztuk) i 62 będą duuuużo za duże..
jak rodziłam córę miała 52 cm i w 56 pływała..
Cytat:
niby można ale po 1 mi się to okrooopnie nie podoba.. a po 2 jak np podwiniesz pajaca albo śpioszki, albo body będzie o 10 cm za duże i będzie wisieć w tyłku..
mój kuba miał 3830 i 51 cm a ciuszki miałam na 62 i było dobrze - zakładałam skarpetki więc nic aż tak duuże się nie wydawało .
ninka miała 54 cm (chyba ) i kupiłam 2-3 śpiochy na 56 ale nosiła może z tydzień -raz dwa były za małe .....
a... i nic nie wisiało w tyłeczku - pieluszka troszk wypycha .....

Cytat:
Proszę Cię - lekarz przyznał się, że odcinał mi nos jakieś pół roku po operacji, jak mu powiedziałam, że jakiś wystający mam i pewnie go sobie zrobię To był żarcik, ale na poważnie powiedział, żebym lepiej go już nie ruszała, bo odcinał i nie wiadomo, jakby zareagował na kolejną operację.
No i rozważał, czy mi nie skrócić języka - myślałam, że to żart był, ale nie. Bo jakiś taki długi mam i to niedobre po takiej operacji Uwielbiam tego lekarza Później mnie na kawkę zabierał.
najpierw temat poród
teraz - odcinanie nosa

Cytat:
Cześć dziewuszki..
Wpadam do was poczytać i trochę sobie pochlipać przy kawceMój Tż wczoraj mi powiedział jak stoimy finansowo...właściwie to leżymy...po opłaceniu raty samochodu,kasy dla rodziców i zusu...nie zostaje nam nic.Zabraknie nam kasy na gaz/paliwo do samochodu i na rachunki za prąd,wodę i śmietniki.A najgorsze że ja bym chciała jakoś pomóc ale nie mogę.Od samego początku ciąży nie pracuję,bo nie mogę-mogłabym znów poronić.

Nic tylko się powiesić....
Stary 2013-01-07, 13:01   #197
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
w 1 c kupowałam u niego i byłam zadowolona..

Cytat:
mam podobną butelkę (albo taką samą), dostałam na warsztatach
smoczek chyba też na wszelki wypadek kupię, chociaż wolałabym żeby obyło się bez niego.
Przepraszam że Cię zadręczam pytaniami ale powiesz mi jeszcze jakie te wkładki lakatacyjne i mniej więcej ile potrzeba podkładów poporodowych?
smoczka też nie będę dawać jak nie będzie potrzeby, ale ja lubię mieć pod ręką w razie czego, a nie męża wysyłać, bo mi kupi nie to co będę chciała..
wkładki wzięłam pierwsze lepsze chyba BabyOno..
chociaż na razie mi nie potrzebne..
na którymś wątku czytałam że dziewczyny zamiast wkładek laktacyjnych kupowały normalne wkładki do bielizny, przecinały na pół i podobno lepiej się sprawdzało to..
ale nie próbowałam to nie wiem..
podkłady seni to na łóżko do szpitala żeby mi prześcieradło nie przeciekło, kupiłam 1 paczkę - 5szt jest w środku, a bella mama to te wieeeelgachne podpaski, po porodzie u mnie sprawdziły się rewelacyjnie, w paczce jest 10szt, kupiłam 5 paczek na razie.. w razie czego mąż dokupi w aptece..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 13:01   #198
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
word po prostu wie lepiej :P dlatego nalezy wyłączyć mu wszystkie automatyczne opcje i zrobic samemu wiem bo inaczej bym już dawno osiwiała. druga sprawa jak widze co mi studenci czasem wyczyniają w wordzie bo nie umieją zrobić poprawnie to mi się włos jeży na głowie.
ale jakby co mogę pomóc. akurat worda to mam w malym paluchu.
w pracy na szczęście na co dzień pracowałam w excelu, ale raz w roku trzeba było napisać sprawozdanie dla biegłych, albo założenia do planu finansowego, no to wtedy klęłam na czym świat stoi (zresztą nie tylko ja, bo u nas cała ekipa excelowa była). Co ciekawe, samo pisanie szło w miarę, ale jak doszło do robienia spisu treści, to wtedy wychodziły piękne kwiatki
Stary 2013-01-07, 13:04   #199
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
a to dlatego moje takie małe bo ja piwa nie lubie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
to moje nie świadczą o mnie za dobrze

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Strippi na moich majtach jednorazowych pisze rozmiar 40 miałąm kupione w aptece na poród Julki i mi jeszcze 4 sztuki zostały
Stary 2013-01-07, 13:04   #200
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
ObserwujeCie, monicca1989, bzinka dzięki za linki zaraz biorę się za przeglądanie

Tez się przyłączam do prośby.
Wkładki laktacyjne jakich firm polecacie?
Przeglądałam ostatnio test wkładek na edziecko.pl i dalej nie wiem, które zamówić.

Stary 2013-01-07, 13:05   #201
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
I chcę kupić te majtki jednorazowe i np jest rozmiar 40 lub 42
i nie wiem który wybrać, bo nie ma podanych wymiarów.
wejdz sobie na strone firmy tych majtek tam powinny byc

Stary 2013-01-07, 13:06   #202
alliw
Zadomowienie

Cytat:
podkłady seni to na łóżko do szpitala żeby mi prześcieradło nie przeciekło, kupiłam 1 paczkę - 5szt jest w środku, a bella mama to te wieeeelgachne podpaski, po porodzie u mnie sprawdziły się rewelacyjnie, w paczce jest 10szt, kupiłam 5 paczek na razie.. w razie czego mąż dokupi w aptece..
oj dobrze że rozjaśniłaś o co chodzi z tymi podkładami, bo mi się ciągle myliło, właśnie z tymi podpaskami. To tych podkładów tylko 5 sztuk wystarczy?
Stary 2013-01-07, 13:11   #203
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie ja tego też sie boję albo że mi się Julka tfu tfu pochoruje i trzeba ją bedzie izolować żeby nie zarażała małego no i jak ja bez niej wytrzymam a ona beze mnie te dni w szpitalu
powiem Ci że na samą myśl o tym beczeć mi się chce..
nigdy nie rozstawałam się z małą na kilka dni (oprócz laparoskopii jak miała miesiąc - ryczałam strasznie) i będę przeżywać na pewno..

Cytat:
mój kuba miał 3830 i 51 cm a ciuszki miałam na 62 i było dobrze - zakładałam skarpetki więc nic aż tak duuże się nie wydawało .
ninka miała 54 cm (chyba ) i kupiłam 2-3 śpiochy na 56 ale nosiła może z tydzień -raz dwa były za małe .....
a... i nic nie wisiało w tyłeczku - pieluszka troszk wypycha .....
czyli mówisz, że nie będzie tak źle w razie czego i dzieć nie będzie wyglądał jak laska rozmiar 36 w ubraniach 40?

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
oj dobrze że rozjaśniłaś o co chodzi z tymi podkładami, bo mi się ciągle myliło, właśnie z tymi podpaskami. To tych podkładów tylko 5 sztuk wystarczy?
ja użyłam 2, bo byłam dwie doby w szpitalu.. reszta została na 'do domu'
myślę, że jedna paczka wystarczy, jak nie zawsze Ci ktoś podrzuci..
zresztą do torby i tak się więcej paczek nie zmieści.. jak pamiętam pakowanie torby w 1 c to miejsca brakowało a w szpitalu patrzyli jak na wariatkę co ja w tym wieeelkim kufrze mam..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 13:13   #204
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
A te podkłady są niepotrzebne, jeśli szpital takich nie wymaga?
Np w Ujastku gdzie zamierzam rodzić http://www.szpital.ujastek.pl/ciaza/ są wypisane tylko te majtki jednorazowe siatkowe i pieluchy bella, więc chyba szpital zapewnia te podkłady na łóżka?

Stary 2013-01-07, 13:14   #205
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
zresztą do torby i tak się więcej paczek nie zmieści.. jak pamiętam pakowanie torby w 1 c to miejsca brakowało a w szpitalu patrzyli jak na wariatkę co ja w tym wieeelkim kufrze mam..
ja właśnie wczoraj o mojej torbie myslałam to musze wziasc taka wielka podrozna chyba ogromne podpaski, podklady, pudelko wkladek , reczniki, koszule itd masakra jak na tygodniowa wycieczke

dobra idę pozmywać czas najwyższy

Stary 2013-01-07, 13:20   #206
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
powiem Ci że na samą myśl o tym beczeć mi się chce..
nigdy nie rozstawałam się z małą na kilka dni (oprócz laparoskopii jak miała miesiąc - ryczałam strasznie) i będę przeżywać na pewno..
ja w te wakacje miałam takie rozstanie ze tż z Julką pojechali do babci na 2 dni bo on miał urlop i jak odjechali to ryczałam jak głupia dobrze że dopracy w dzień chodziłam bo bym zwariowała a tak też rozstań nie mieliśmy i to chyba będzie dla nas obu najcięższe do zniesienia

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
A te podkłady są niepotrzebne, jeśli szpital takich nie wymaga?
Np w Ujastku gdzie zamierzam rodzić http://www.szpital.ujastek.pl/ciaza/ są wypisane tylko te majtki jednorazowe siatkowe i pieluchy bella, więc chyba szpital zapewnia te podkłady na łóżka?
czasem w szpitali nie wymagają u mnie przy 1 porodzie nie musiałam ich mieć

Cytat:
ja właśnie wczoraj o mojej torbie myslałam to musze wziasc taka wielka podrozna chyba ogromne podpaski, podklady, pudelko wkladek , reczniki, koszule itd masakra jak na tygodniowa wycieczke
Stary 2013-01-07, 13:21   #207
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
a Ty się chwaliłaś jakiej płci jest maluch? Bo na pierwszej stronie wczoraj nie widziałam żebyś miała wpisane

nie chwaliłam sie bo nie wiem ma byc niespodzianka jak narazie lekarze to szanuja i mi nie mówia
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 13:24   #208
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

dobra idę pozmywać czas najwyższy
No właśnie tego się boję, ze po pierwsze się nie zmieszcze w moje 2 małe torby i wezmę za dużo rzeczy
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 13:31   #209
bzinka
Zadomowienie

Dziewczyny, a to prawda, żeby do szpitala nie brać dla dzidzi jakiś najlepszych ciuszków, bo prawdopodobne jest,że mogą je pogubić, pomylić, wymienić z innymi dziećmi? Słyszałam,że lepiej wziąć jakieś gorsze ubranka.

Stary 2013-01-07, 13:33   #210
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
ja w te wakacje miałam takie rozstanie ze tż z Julką pojechali do babci na 2 dni bo on miał urlop i jak odjechali to ryczałam jak głupia dobrze że dopracy w dzień chodziłam bo bym zwariowała a tak też rozstań nie mieliśmy i to chyba będzie dla nas obu najcięższe do zniesienia

czasem w szpitali nie wymagają u mnie przy 1 porodzie nie musiałam ich mieć

Ja wyjeżdżałam bez mojego misia na delegacje - najdłużej nie widziałam go 3 dni. A jak wpadłam do domu, to niemal udusiłam tak tuliłam i całowałam.
Póki nie miałam dziecka, sama nie rozumiałam, o co chodzi z tą niechęcią zostawienia dziecka na kilka dni pod opieką kogoś. A teraz? Mam fiksum - dyrdum na jego punkcie.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości